tuti 27.08.09, 22:22 mam symptomy ' baby brain', wiec pomozcie. co mozna polecic komus z polskiego folku? do glowy mi tylko mazowsze przychodzi!! a to malo.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golfstrom Re: polski folk 27.08.09, 22:26 Nie wiem, czy o takie klimaty chodzi, ale na Wyspach spora popularnosc zdobyla Kapela ze Wsi Warszawa (Warsaw Village Band). Odpowiedz Link
yoskaiga Re: polski folk 27.08.09, 23:57 Powtarzam za golfstrom -Kapela ze Wsi Warszawa :))) www.youtube.com/watch?v=LHt88xHya5Q Odpowiedz Link
yoskaiga Re: polski folk 27.08.09, 23:59 No i może to :))) www.youtube.com/watch?v=Yr2VC4oV_Os Odpowiedz Link
aniaheasley Re: polski folk 28.08.09, 09:48 A Golec Orkiestra? to nie to? Nie znam sie kompletnie, tylko tak mi sie skojarzylo Odpowiedz Link
tuti Re: polski folk 28.08.09, 10:34 o ta kapela to chyba sytrzal w ziesiatke.. zakopower , brathanki i tego typu golce to chyba zbyt 'pop folk':) grecki znajomy bedzie wniebowziety;) (patrzcie no, to juz mu zorba nie wystarcza;) Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 28.08.09, 12:31 Polec znajomemu (o ile jeszcze nie zna) doskonaly dwumiesiecznik o muzyce swiata: Songlines. Odpowiedz Link
yoskaiga Re: polski folk 28.08.09, 22:04 Sorki ,ze dopiero teraz ale właśnie wróciłam ze stolycy :) Koncertowa, jak nojbardzij ino :) na razie mieszkam na wsi i wszędzie na te koncerty daleko :( Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 29.08.09, 00:01 Spoko, ja sie wlasnie obudzilam, bo mnie synek uspil :) Ja do stolycy tez mam kawalek, ale moze by sie kiedys wybrac na jakis live music? Ja nie mam z kim chodzic. Nawet moj maz innej muzyki slucha... Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 29.08.09, 20:14 Chetnie bym sie dolaczyla - gdyby byla taka mozliwosc. Ja tez ze wsi chociaz takiej prawie podstolicznej. Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 29.08.09, 23:52 No popatrz, a ja z pn-zach :) Sprawdze jutro co jest rodzinno-portfelowo przyjazne :) Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 30.08.09, 10:42 Ciekawe czy gdybysmy szly w lini prostej to spotkalybysmy sie gdzies po srodku? :-) Odpowiedz Link
yoskaiga Re: polski folk 30.08.09, 12:19 No, nie ułatwiacie, nie ułatwiacie -Z pd-zach. -Z pn-zach. Toż to ja muszę sobie te skróty z geografii przypomnieć!!! Odpowiedz Link
golfstrom dla ulatwienia ;) 30.08.09, 12:22 www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Cartes?layers=0001&strLocid=31NDFiMXgxMGNOVEl1TURReE5EYz1jTFRBdU56WXdORGM9&empriseW=650&empriseH=450 Odpowiedz Link
golfstrom co byscie powiedzialy 30.08.09, 12:37 na taki venue ;) www.jazzcafelive.com/ Co prawda w nazwie ma jazz, ale graja tam tez przerozne etno. Nie jest to jednakoz opcja dla matek z berbeciami :/ Wiec jesli mialybysmy sie wybrac z dziecmi, to moze to womad.org/festivals/the-tower-music-festival Odpowiedz Link
yoskaiga Re: co byscie powiedzialy 30.08.09, 12:48 Ja generalnie mam do Londka 3h samochodem. Jak powiem Mojemu, ze chce jechać i zostać do 3am to chyba zawału dostanie :))) ale próbować warto i w razie czego będę apelować! Odpowiedz Link
golfstrom Re: co byscie powiedzialy 30.08.09, 12:52 Ja tam sie do Londka autem w zyciu nie wybiore :P No to moze napisz, z ktorej strony jedziesz, to ustalimy jakis trojkat czy cos. Nie musi byc w Londku przeciez. Np w Oxfordzie 1 pazdziernika bedzie grac Noah and the Whale. Nie jest to moze moj typ muzyki, ale koncert to koncert ;) Odpowiedz Link
izabelski Re: co byscie powiedzialy 30.08.09, 17:11 kocham folk - i miszkam w L wiec chetnie pojde na jakis koncert Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 30.08.09, 14:41 Ja niestety jestem do polowy pazdziernika troche wylaczona z zycia "rozrywkowego" bo mam egzamin na glowie ale potem - jak najbardziej. Do Londynu samochodem sie nie wybiore ale pociagiem tez sie dobrze przeciez podrozuje. A jechalabym ze strony Staines. P.S. Zawsze mozemy wlasna grupe wokalno-artystyczna zalozyc. W przedszkolu czasem gralam na trojkacie :-)))) Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 30.08.09, 14:54 O widzisz, w polowie drogi to by nam wypadlo w Aylesbury albo High Wycombe ;) Szkoda ze sie lato konczy, umowilybysmy sie na piknik na Chilterns :) Co do grupy artystycznej - chetnie, kiedy juz naucze sie grac na harmonijce :) Odpowiedz Link
izabelski Re: polski folk 30.08.09, 17:46 ja troche brzdakam na gitarze i coraz lepiej spiewam :-) Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 30.08.09, 15:03 A kiedy ten piknik? Nie sama nauka w koncu czlowiek zyje :-) Odpowiedz Link
yoskaiga Re: polski folk 30.08.09, 16:55 A ja umiem grac na wszystkim ( tak mi się zdaje ) Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 30.08.09, 17:17 Kobieta orkiestra? Kurcze, jestem pod wrazeniem :-) Odpowiedz Link
yoskaiga Re: polski folk 30.08.09, 17:25 Zupełnie niepotrzebnie ja wierzę ,ze umiem ,a wierzyć to móc . Próbować jeszcze nie próbowałam :) Odpowiedz Link
golfstrom A teraz bez kitu ;) 30.08.09, 21:40 Jaki jest plan, jesli jutro jest cieplo i swieci slonce? Odpowiedz Link
yoskaiga Re: A teraz bez kitu ;) 30.08.09, 22:10 Jutro nie da rady , bo moje wracajo :) ale od października będzie miejsce noclegowe w Londynku to jak najbardziej :) Czytam ,że mamy już coś więcej niż tercet :)Niestety koleżanko Izabelski instrumenta są już obstawione, zostaje tylko wokal, bierzesz? Odpowiedz Link
izabelski Re: A teraz bez kitu ;) 30.08.09, 22:25 jak gitara obstawiona to moe odkurze mandoline? albo wreszcie naucze sie grac na banjo? spiewac moge - jak najbardziej :-) Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 31.08.09, 10:13 U mnie chlod i slonca poki co nie ma wiec opalanie na trawie wsrod kanapek raczej odpada :-( (chyba, ze sie bedziemy przykrywac listkiem salaty i jajkami na twardo). O nazwie teraz czas pomyslec skoro za przeproszeniem czlonki juz sa i role maja wydzielone. Odpowiedz Link
izabelski Re: polski folk 31.08.09, 16:01 robocza nazwa - Skrzeczace Babiszony jedno co gwarantowane - zaden tubylec nie wymowi nazwy :-) Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 31.08.09, 16:12 A moze Brzdakacze? Ktorekolwiek wybierzemy, to o karierze medialnej mozemy zapomniec ;) Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 31.08.09, 18:18 No fakt. Ta glupia pogoda tutaj. My jako zespol - bedziemy bardziej przewidywalne. Skoro ma byc Skrzeczace Brzdakacze to niech chociaz poprzedza to slowo Nadobne. Marzy mi sie odrobina arystokracji :-) A patronem kto bedzie? Grzegorz Brzaczyszczykiewicz? Odpowiedz Link
izabelski Re: polski folk 31.08.09, 18:35 Nadobne jesli tylko baby ale chyba Brzdakaczki Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 31.08.09, 18:38 Ja bym odpuscila nadobne na rzecz Naboznych ;) Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 31.08.09, 19:06 Golfstrom, chyle glowe przed Twa przenikliwoscia :-) W ten oto sposob zalatwiamy sobie poparcie z kazdej strony :-). To teraz czas na tworzenie utworow literackich. Kto zaczyna? Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 31.08.09, 23:27 Szczerze mowiac chodzilo mi wylacznie o skomplikowanie nazwy :D Jesli chodzi o teksty, to mysle, ze jak zaczniemy od bluesa, to pojdzie jak z gorki. Cos w stylu: "Tatooo, czy daleeeko stad do Ameryyyykiii? Nic nie mow synku, tylko wiosluj" Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 31.08.09, 23:29 Ja bym na Twoim miejscu zapytala gypsi, czy na czyms nie gra ;) Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 01.09.09, 09:19 Niezle ale myslalalam, ze zaczniemy raczej folkowo-emigracyjnie (chociaz byc moze nieco kontrowersyjnie :-) ): Curus, moja curus siedz na tym zmywaku. Zarobisz piec funtow wydasz na chlopakow. Oj dana, dana, bum cyk. Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 01.09.09, 10:57 To tez bylo emigracyjne, ale chyba stracilo na aktualnosci przez te 30 lat ;) Odpowiedz Link
yoskaiga Re: polski folk 01.09.09, 11:12 No, na pięć minut ( czyli na jeden dzień ) nie można Was spuścić z oka , bo zara tak leco z tym koksem ,ze zadyszki tera dostałam, uf.. << Leci pies bez pole, łogonem wywijo wcale nie tak strasno ta emigracyjo! Łoj dana, łoj dana, łoj dana, łoj dana , wcale nie tak strasn mamusiu kochana...>> Odpowiedz Link
izabelski Re: polski folk 01.09.09, 11:38 Nie zmogła go kula, Nie zmogła go siła, Tylko ta jedyna, Co w Londynie zyla Nocką do niej chadzał, SMS-y pisał, Tylko o niej myślał i świata nie słyszał. Ona mu puszczała Tylko szybkie zdjecia. Popatrz se w telefon, Bo jestem panienka! On zdjecia ogladal, Wielce się nasładzał, A ona videa Slala do Grudziadza! ===================== ponizej reszta tekstu do dalszego przerobienia ===================== Zbójowie, zbójowie, Bądźcie se zbójami, A my se pośpimy Nocą z dziewczynami. Na sianeczku, sianie, Na sianie kochanie, Na sianeczku, na białym Przez miesiączek cały. Nie zmogła go kula, Nie zmogły go rany, Ale go przemogła Chytrość jego panny. Na sianeczku, sianie, Na sianie kochanie, Na sianeczku, na białym Przez miesiączek cały. Na sianie kochanie, Na sianeczku białym Przez miesiączek, przez cały, Przez miesiączek cały. Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 01.09.09, 12:54 [na te sama nute] Hej, matulu droga Hej, matulu mila Przyslijze mi paczke Wiejska mi sie snila Wyemigrowalam Nie wiedzialam tego Ze nie znaja oni Chleba prawdziwego Chcialam memu upiec Sernik bakaliowy Hej, gdzie ja tu kupie Cukier waniliowy Nie slyszy matula Nie slyszy mnie wcale Moze w Sainsburaku Kupie w polskim dziale Odpowiedz Link
7oz Re: polski folk 01.09.09, 13:20 Teksty mi się podobją, czekam na nagrania. Może jakieś promocyjne kawałki na youtube wypuścicie? :) Odpowiedz Link
yoskaiga Re: polski folk 01.09.09, 11:26 mrs.t napisał: > > to ja bede wasza odlegla muza, > jak juz w moim watku scie zespol stworzyly;) Mogiesz być managerem , bo stanowisko jeszcze nie obsadzone :) Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 01.09.09, 14:05 Corus, moja corus w glowie metlik wielki. Czy zamiast tej wiejskiej, moga byc serdelki? A gdyby maslanki zechcial brzuch i glowa. Wujek Jozek mowi, ze potrzebna krowa. Corus, moja corus zbieraj benefity. Kryzys wkrotce minie, bedziesz miec profity. Hopsa sa, hopsa sa Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 05.09.09, 09:43 Tak sie dobrze zapowiadalysmy i co? Juz koniec kariery? Odpowiedz Link
golfstrom Re: polski folk 06.09.09, 13:17 E tam, nie wiesz, ze super-zespoly najwieksza kase zarabiaja na reaktywacji? :) Odpowiedz Link
derka1 Re: polski folk 06.09.09, 13:56 A kiedyz ona? Bo nie wiem czy juz czas by konta bankowe na Kajmanach zakladac :-) Odpowiedz Link
karolkowa1 Re: polski folk 06.09.09, 18:49 Dziewczyny jestescie bezbledne! Leze i kwicze :)))Jestem Wasza wielka i oddana fanka. Odpowiedz Link
yoskaiga Re: polski folk 06.09.09, 23:19 Ja jak zawsze spóźniona i z zadyszką ale za to z nowym tekstem. Dawaj Derka1 to konto na Kajmanach tylko na gazetowego , bo inaczy to sie wyćka zleco. Wychodź że dziewczyno W tem ślubnem ubiorze, Bo już te Angliki Czekają na drodze. Wszystkie ludzie wyszli A Polaki z niemi, Tylko ojciec z matką Zozostali sie w sieni. Idźcie, druhny, idźcie Nieboge pocieszcie Nie bedzie już na wsi jeno w wielkim mieście W wielkim mieście, w wielkim Może i w Londynie A co my poradzim Jak łona nom zginie? Nie zginie, nie zginie przecie już światowo I nie jak ta cimno Jeno Polka z głowo Odpowiedz Link
golfstrom Wracajac do tematu :) 06.09.09, 23:51 Wiem, ze to nie jest stricte folk, ale ta piosenka nieodmiennie powala mnie na kolana za kazdym razem, kiedy jej slucham tiny.cc/f76Dv Moze znajomemu tez sie spodoba Odpowiedz Link