Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nadal w finale Roland Garros

IP: *.drs-tsi.com 06.06.08, 16:51
    Wielka szkoda, bo znowu w finale bede musial oglada dlubanie w swoim
    tylku przez Nadala. Dlaczego nikt dotad nie zwrocil mu uwagi zeby
    zmienil majtki na dluzsze, wtedy przestana mu wchodzic w d*upe. Te
    jego ciagle dlubani w tylku przy kazdym serwie jest niesmaczene i
    psuje przyjemnosc ogladania tenisa. Roger Federer musi wygrac ten
    turniej w tym roku i utrzec Nadalowi nosa.
    Obserwuj wątek
      • Gość: cZ Re: Nadal w finale Roland Garros IP: *.akademiki.uni.torun.pl 06.06.08, 17:41
        ja jakoś to przeboleję. a pamiętacie jak Agassi wydmuchiwał nos na korcie
        bynajmniej nie na krzesełku, tylko między akcjami? w stylu lumpersko-pijackim,
        choć może niekoniecznie, może tak-to-się-robi-w-Chicago. dla mnie to było chyba
        gorsze, przy całej sympatii dla Agassiego, niż Nadal i jego majtki.

a tak na marginesie: sprawdzałem i od 1976 (wcześniej w pierwszych rundach 2
        sety dawały zwycięstwo) tegoroczna droga Nadala do półfinału (5 meczów), to
        najbardziej bezlitosna jatka mierząc ilością oddanych przeciwnikowi gemów: 25.
        Za nim trzy razy Borg (lata '78, '80, '81) - 26 i 27 gemów, dopiero potem inne
        Vilasy, Lendle i Wilandery. okrutne.
      • Gość: Tenisowa Re: Nadal w finale Roland Garros IP: *.magma-net.pl 06.06.08, 20:03
        To oglądaj tenis a na czas dłubania odwracaj wzrok. :)

• Gość: Maciej Nadal w finale Roland Garros IP: *.centertel.pl 06.06.08, 21:14
        Co do wydmuchiwania nosa to nie Agassi a chyba Sampras

Co do Nadala nalezy tylko i wylacznie podziwiac Jego gre na maczce.
        W cwiercfinale oddal doslownie 3 gemy, a w cwiercfinale turnieju
        wielkiego szlema nie ma przypadkowych zawodnikow. Sam gram w tenisa,
        co prawde nie zawodniczo i wiem co to znaczy przegranie seta w
        stosunku 1/6 to jest przepasc pomiedzy umiejetnosciami obu graczy.

Co do roznych tickow na korcie, tego poprawiania majtek, skarpetek,
        oklepywania butow rakieta - zycze kazdemu takiej koncentracji jaka
        maja tenisisci podczas gry.

• Gość: dobra pamięć Agassi smarkał: brał kinola w 2 palce i fru było. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 21:47
          Pamiętam to doskonale. Agassi.
          • Gość: cZ Re: Agassi smarkał: brał kinola w 2 palce i fru b IP: *.akademiki.uni.torun.pl 06.06.08, 23:44
            jasne, że Agassi. aż to biło w oczy - taki mistrz, a taka maniera. pamiętam też,
            że w dziale tenisowym Sport Illustrated też o to ktoś pytał naczelnego, że jak
            tak można, mógłby sobie darować, itp. czyli uspokoiłem się, jednak w Ameryce też
            to przeszkadza. już lepiej jak Jankovic idzie między akcjami pod bandę i
            korzysta z chusteczki, nawet ryzykując upomnienie za przekroczenie tych 20 sekund.

Sampras z kolei miał to charakterystyczne zebranie potu z czoła/okolic brwi (a
            miał - może jeszcze ma - krzaczaste) kciukiem i strząśnięcie energicznym ruchem
            na kort. to było jednak neutralne estetycznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka