Dodaj do ulubionych

wolne miejsce

15.12.09, 19:41
W naszym osiedlowym sklepie od tygodnia wisi ogłoszenie wynajme
miejsce parkingowe cena do uzgodnienia.Dzwoniłem odebrała
sympatyczna pani powiedziała ,że zainteresowania nie było ale czeka
na decyzje kogoś z poza osiedla.
Obserwuj wątek
    • moria8 Re: wolne miejsce 15.12.09, 19:53
      ja to między bajki włożę
      • morena.net Re: wolne miejsce 15.12.09, 20:08
        Wy poza czubkiem własnego nosa nie zauważacie nic .Ogłoszenie wisi
        na drzwiach sklepu
        • morena.net Re: wolne miejsce 15.12.09, 20:13
          Wy poza czubkiem własnego nosa nie zauważacie nic .Ogłoszenie wisi
          na drzwiach sklepu
          Ogłoszenie wynajmę garaż wisiało przez 3 miesiące bez echa I to też
          podpuchła ? Wisiało tam tak długo, że taśma ze starości odpadła a
          cena wcale zaporowa nie była
    • dondiego7 wolne miejsce na wynajem :-) 15.12.09, 19:55
      Bardzo fajnie że ktoś chce wynająć miejsce u nas na osiedlu z poza osiedla w
      sumie pilot by się przydał dla tej osoby. Ale zaraz zaraz może ktos ze Straży
      Miejskiej bo oni póki co mają naszego pilota :-) I budkę dla Strażnika
      Miejskiego w środku osiedla proponuję co by miał bliżej nie trzeba było
      dzwonić i się fatygować jak Straż może zadziałać w środku (i pieniążki będzie
      miał na wynajem z mandatów) :-) Fajny pomysł :-)?
    • moria8 Re: wolne miejsce 15.12.09, 19:59
      po za tym to zagrywka ponizej pasa - na naszym osiedlu - tez wisi
      mieszkanie na sprzeadż - a jest tylu bezdomnych.

Jedno miejsce! Aleś dał do pieca.

To nie rozwiazuje, problemu gości (z dysfunkcjami ruchu), zajmowania
      znacznej czesci pasa ruchu przez włascicieli garazy, etc. ...i
      zwykłej sąsiedzkiej wyrozumaiłosci - że jak stoi moje auto na
      środku, to widać, mój zwieracz nie pozwolił mi zaparkować dalej i
      nie trzeba zaraz dzwonić do straży miejskiej.
      • dondiego7 Re: wolne miejsce 15.12.09, 20:07
        Do mnie goście przyjadą na moją odpowiedzialność natomiast jak będę miał
        mandat to morenanet ... hahaha zostawię tu wolne miejsce :):):) ...
        • sajon_pl Re: wolne miejsce 15.12.09, 20:23
          Normalnie jestem oszołomiony, konstruktywnym podejściem do tematu przez Was
          sąsiedzi.

W każdym wątku d-40, każda sprawa to ograniczanie wolności i nielegalne
          działania zarządu, mandaty i złośliwość sąsiedzka.

Niektórzy nawet starają się coś zrobić. Szukają, dopytują o dodatkowe miejsce
          przed bramą, dają informacje o ogłoszeniu. To są sąsiedzi którzy starają się
          rozwiązać problem.

Wg mnie nie pieniaczy a ludzi z pomysłami, albo chociaż chęcią rozwiązywania
          problemów należy wybierać do zarządu.

U Was Panowie niestety nic takiego nie mogę zaobserwować (a wnikliwie staram się
          czytać).

Każdą próbę dyskusji sprowadzacie na jeden temat i poziom ZERO konstruktywnych
          pomysłów.

Pozdrawiam
          • dondiego7 Re: wolne miejsce 15.12.09, 21:05
            Sajon czytaj dokładnie.Nikt nie chce robić problemów innym na osiedlu. I
            można żyć nie utrudniając życia innym. Jakbyś zauważył w budynku 22 był
            podjazd z kafli bez antypoślizgowego elementu a teraz w budynkach 24 i 26
            jest ten antypoślizg, jest zieleń, są śmietniki, są plusy działania
            mieszkańców i Zarządu. Sam napisałeś teraz o D-40 i dobrze napisałeś ponieważ
            pomysł (morenanet) z tym znakiem jest do bani. I dopóki stoi ten znak
            niestety będą takie posty i skoro Zarząd nie przyjmuje tego do wiadomości
            jestem za jego rozwiązaniem. I żaden pieniacz nie zmydli mi tu oczu następnym
            wydawaniem kasy na wynajem przykro mi. Zwróć uwagę że nikt z Zarządu nie
            zaciągnął opinii na ten temat wśród mieszkańców zrobiono to poza plecami
            mieszkańców i to jest samowola w przypadku tak ważnej decyzji w której jest
            tyle głosów przeciw. Moim zdaniem można by wyznaczyć miejsca dla gości. w
            których można zatrzymać się na chwil kilka. Na razie nie ma takich miejsc
            więc nie może być mowy o D-40. Znak Strefa Zamieszkania mówi wyraźnie w
            jednym z podpunktów że parkuje się tylko w wyznaczonych miejscach :)) A
            przecież nie ma tych miejsc i jak to Straż Miejska mówi "No to widzi Pan
            mandat się należy nie ja ustaliłem te chore zasady na osiedlu - mówi
            przedstawiciel władzy - ja tu tylko chodzę i upominam mandatami taka moja
            praca nie jestem od sprawdzania czy są tu jakieś miejsca dla gości" chore to
            ale niestety póki co decyzją Zarządu wprowadzone. Smutne aczkolwiek
            prawdziwe. Bravo.
            • sajon_pl Re: wolne miejsce 15.12.09, 22:11
              dondiego7 napisał:

> Sajon czytaj dokładnie. [...] są plusy działania
              > mieszkańców i Zarządu.

I tutaj powinieneś zakończyć tego posta, ja nie mam problemów z czytaniem :).

>Sam napisałeś teraz o D-40 i dobrze napisałeś [...]

Tak napisałem, ale w kontekście że pomiędzy mnogimi postami na 'ten' temat w każdym wątku w mojej ocenie Twoje konstruktywne pomysły właśnie giną w gąszczu bicia piany.

Temat jest o wolnym miejscu i ogłoszeniu a Twoja odpowiedź go wyśmiewa. Przeszkadza że ktoś stara się pomóc?

Jak ktoś dogada się z Panią z tego ogłoszenia dzięki temu postowi to 1 pkt dla autora i to jest pozytywne podejście do tematu!

Pozdrawiam
              • dondiego7 Re: wolne miejsce 15.12.09, 22:27
                Sajon_pl oki przepraszam że Cię uraziłem po prostu inaczej czytamy posty
                morenanet. Dla mnie to nie jest alternatywa jeśli dla Ciebie jest idź
                skorzystaj. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka