iiijek 19.05.09, 16:27 Wie ktos może jakie sa możliwości założenia internetu/telefonu na naszym osiedlu? jesteśmy skazani na tiwis czy jest jeszcze jakaś możliwość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doniawet Re: internet i telefon 19.05.09, 17:09 oczywiście jest jeszcze możliwość u TPSA Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: internet i telefon 19.05.09, 19:08 Dokładnie tak. Właścicielami kabali jest zdaje się Tiwis więc w grę wchodzi niestety tylko Tiwis lub ewentualnie TPSA, no i talerz. Cyfrowej telewizji u nas nie będzie, bo Tiwisowi się nie opłaca tu inwestować póki co.. to samo z internetem, będą durne pakiety z wolnym internetem z tej samej przyczyny ;) W styczniu podłączałem TV i net w Tiwis, Pan monter powiedział, że ilość miejsc jest... ograniczona! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
iiijek Re: internet i telefon 20.05.09, 15:26 wlasnie sie dowiadywalem : tpsa nie wie ale sie dowie( 3 tygodnie), netia wysle ludzi bo ktos ich na dach nie chcial wposcic( administracja podobno), biallnet ( pb eko mowi ze prowadzi rozmowy) podobno czeka na wielu chetnych. Ten ostatni wydaje sie byc najsensowniejszy jako że jest w blokach obok ( 22,24,26) ale trzeba by wieksza grupa. Jest może ktoś zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś
doniawet Re: internet i telefon 20.05.09, 20:45 jeżeli chodzi o TPSA to jest napewno możliwośc bo sam mam neostrade w budynku 28. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: internet i telefon 20.05.09, 22:08 TPSA można na 100%, Netia hmmm chyba korzystają z kabli TPSA więc raczej na pewno także można, Biall-net to bardzo dobry wybór tylko... te rozmowy są prowadzone od dwóch lat. Oni sami nie potrafią nic załatwić... kiedyś prowadziłem z nimi korespondencję w tej sprawie... porażka. Żeby podłączyć TV i internet miałem odwalić czarną robotę za nich tzn. przekonać EKO.. bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
iiijek Re: internet i telefon 21.05.09, 15:06 właśnie dzwoniłem do biall- netu... okazuje się że zarządcy nie chcą wyrazić zgody na podłączenie. Ktoś wie kim są ci zarządcy? Odpowiedz Link Zgłoś
paula10002 Re: internet i telefon 21.05.09, 15:27 Tiwis to chyba najgorszy dostawca internetu z jakim miałam do czynienia. Zresztą....nawet Pan podłączający interet uprzedził nas żebyśmy się nie łudzili, że to-to dobre. Z Biall- netu korzystałam przez wiele lat ,nie było większych problemów nigdy, i królestwo bym oddała by do nich wrócić. Niestety, póki nie wykluczymy eko z naszej wspólnoty, nie będzie takiej opcji. Eko dało Tiwisowi wyłączność....tak przynajmniej informują te dwie firmy. Póki co więc wyżywam się na myszce :( Odpowiedz Link Zgłoś
iiijek Re: internet i telefon 21.05.09, 15:49 eko juz nie jest wlascicielem większościowym. Poza tym w biall net poinformowali mnie o tym że chodzi o ludzi z naszych bloków którzy nie wyrażają zgody, a nie PB eko. Z tego co sie dowiedziałem z każdego bloku jest to jedna osoba i dane 2 osoby "czekają jak się potoczą prace w blokach 22, 24 i 26". Odpowiedz Link Zgłoś
marekjp Re: internet i telefon 04.06.09, 18:41 Ja też bym chętnie zrezygnował z usług TIWIS. Widziałem oferte biall netu na ich stronie i wydaję sie o wiele bardziej atrakcyjna. Szkoda że UPC nie ma w naszej lokalizacji. Mają w tej chwili promocję - łącze 30Mbit/s za 96zł brutto a 15Mbit/s za 64zł brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
luke-gda Re: internet i telefon 04.01.10, 16:34 Ja chetnie wymienie TIWIS na Biallnet, denerwuje mnie przycinanie sie netu i te ślamazarne (w stosunku do konkurencji) prędkości, co przy pracy w domu jest po prostu nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hipoz Re: internet i telefon 04.01.10, 22:05 Od 1,5 roku próbuję zmienić Tiwis na innego dostawcę internetu. Dzwoniłem do Erty i pani poinformowała mnie, że toczą się rozmowy z Biallnetem i wciągu miesiąca sprawa będzie załatwiona. Jesienią poszedłem do biura Biallnetu i pani powiedziała mi, że najlepiej gdybyśmy wystąpili do nich z oficjalnym pismem w tej sprawie. Zadzwoniłem do zarządcy, żeby zadziałał w naszym imieniu i dowiedziałem się, że sprawa jest już załatwiona. W Biallnecie, niestety chyba o tym nie wiedzą. Może Zarząd mógłby wystąpić z takim pismem do Biallnetu? Chętnych chyba będzie wielu. Netia może podłączyć internet na łączach TPSA, ale tylko w przypadku, gdy w mieszkaniu jest aktywna linia. (TPSA nie dzierżawi nieczynnych linii innym operatorom). Pozdrawiam Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: internet i telefon 04.01.10, 22:23 Od 2 lat mamy internet z biall netu więc Pani jakaś bardzo niedoinformowana Odpowiedz Link Zgłoś
dondiego7 Re: internet i telefon 05.01.10, 09:07 Witam, nie posiadam jeszcze internetu aczkolwiek dzwoniłem do biallnetu i mam takie same informacje jak Majatusia żaden problem podłączyć. Może chodzi o Tiwis że ciężko z nimi zerwać umowę ... hmmm ... warto od tego zacząć chyba. U jednych można u innych nie coś tu się nie klei, a że chętnych na biallnet jest więcej to warto się tym zainteresować globalnie wspólnotowo. :) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luke-gda Re: internet i telefon 05.01.10, 18:25 umowę z TIWIS stosunkowo łatwo jest rozwiązać (przynajmniej moją). Jeśli biall-net ma rzeczywiście ciekawszą ofertę to jak najbardziej można sprawę załatwić grupowo. Może przy okazji udałoby się coś wytargować... Odpowiedz Link Zgłoś
luke-gda Re: internet i telefon 05.01.10, 18:23 do majatusia: Mam pytanka: 1. Jakie masz parametry łącza 2. Jak sobie chwalisz jego niezawodność 3. Ile cię to kosztuje 4. W którym budynku mieszkasz? (chodzi mi o to czy w 24 mi podłączą, czy może jest tylko jakiś jeden magiczny budynek : ) Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: internet i telefon 05.01.10, 20:47 Parametrów nie znam - maż wybierał Niezawodność - nie narzekam. Awarii przez te 2 lata było jedno popołudnie. Z moich obserwacji najsłabyszym punktem biallnetu jest obsługa "Fruź" z biura obslugi klienta. Cennik usług jest na stronie Biallnetu. Przy kolejnej umowie dostaje sie zniżki - całkiem ładne ;) Obsługują wszystkie bloki naszego osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
cerberer Re: internet i telefon 12.01.10, 15:11 Dzwonilem do nich dzis i miła pani powiedziała że mojego bloku (24) jeszcze nie obsługują, jak to w końcu jest? czy ktoś w bloku 24 ma internet z Biallnetu? Odpowiedz Link Zgłoś
luke-gda Re: internet i telefon 13.01.10, 01:20 Ja też dzwoniłem do Biall-net i podobno już za momencik będzie - potwierdzam, że TIWIS ostatnio przegiął - kiedyś jedynie czasami w weekend łącze się rwało (transfer raptownie spadał) - teraz to norma także w środku tygodnia. A więc - czekam na Biall-net Odpowiedz Link Zgłoś
luke-gda Re: internet i telefon 13.01.10, 10:22 Majatusia - dzięki za pomoc. W ramach podziękowania postaram się skorzystać z opcji, że sąsiad polecił mi Biallnet - czyli ty. Na stronie piszą że jest za to 2 miesiące internetu gratis :) Odpowiedz Link Zgłoś