Dodaj do ulubionych

internet i telefon

19.05.09, 16:27
Wie ktos może jakie sa możliwości założenia internetu/telefonu na naszym osiedlu? jesteśmy skazani na tiwis czy jest jeszcze jakaś możliwość?
Obserwuj wątek
    • doniawet Re: internet i telefon 19.05.09, 17:09
      oczywiście jest jeszcze możliwość u TPSA
      • kamil543 Re: internet i telefon 19.05.09, 19:08
        Dokładnie tak. Właścicielami kabali jest zdaje się Tiwis więc w grę
        wchodzi niestety tylko Tiwis lub ewentualnie TPSA, no i talerz.
        Cyfrowej telewizji u nas nie będzie, bo Tiwisowi się nie opłaca tu
        inwestować póki co.. to samo z internetem, będą durne pakiety z
        wolnym internetem z tej samej przyczyny ;) W styczniu podłączałem TV
        i net w Tiwis, Pan monter powiedział, że ilość miejsc jest...
        ograniczona!

pozdrawiam!
        • iiijek Re: internet i telefon 20.05.09, 15:26
          wlasnie sie dowiadywalem : tpsa nie wie ale sie dowie( 3 tygodnie), netia wysle ludzi bo ktos ich na dach nie chcial wposcic( administracja podobno), biallnet ( pb eko mowi ze prowadzi rozmowy) podobno czeka na wielu chetnych. Ten ostatni wydaje sie byc najsensowniejszy jako że jest w blokach obok ( 22,24,26) ale trzeba by wieksza grupa. Jest może ktoś zainteresowany?
          • doniawet Re: internet i telefon 20.05.09, 20:45
            jeżeli chodzi o TPSA to jest napewno możliwośc bo sam mam neostrade
            w budynku 28.
            • kamil543 Re: internet i telefon 20.05.09, 22:08
              TPSA można na 100%, Netia hmmm chyba korzystają z kabli TPSA więc
              raczej na pewno także można, Biall-net to bardzo dobry wybór
              tylko... te rozmowy są prowadzone od dwóch lat. Oni sami nie
              potrafią nic załatwić... kiedyś prowadziłem z nimi korespondencję w
              tej sprawie... porażka. Żeby podłączyć TV i internet miałem odwalić
              czarną robotę za nich tzn. przekonać EKO.. bez szans.
              • iiijek Re: internet i telefon 21.05.09, 15:06
                właśnie dzwoniłem do biall- netu... okazuje się że zarządcy nie chcą wyrazić zgody na podłączenie. Ktoś wie kim są ci zarządcy?
                • paula10002 Re: internet i telefon 21.05.09, 15:27
                  Tiwis to chyba najgorszy dostawca internetu z jakim miałam do
                  czynienia. Zresztą....nawet Pan podłączający interet uprzedził nas
                  żebyśmy się nie łudzili, że to-to dobre. Z Biall- netu korzystałam
                  przez wiele lat ,nie było większych problemów nigdy, i królestwo bym
                  oddała by do nich wrócić. Niestety, póki nie wykluczymy eko z naszej
                  wspólnoty, nie będzie takiej opcji. Eko dało Tiwisowi
                  wyłączność....tak przynajmniej informują te dwie firmy. Póki co więc
                  wyżywam się na myszce :(
                  • iiijek Re: internet i telefon 21.05.09, 15:49
                    eko juz nie jest wlascicielem większościowym. Poza tym w biall net poinformowali mnie o tym że chodzi o ludzi z naszych bloków którzy nie wyrażają zgody, a nie PB eko. Z tego co sie dowiedziałem z każdego bloku jest to jedna osoba i dane 2 osoby "czekają jak się potoczą prace w blokach 22, 24 i 26".
                    • marekjp Re: internet i telefon 04.06.09, 18:41
                      Ja też bym chętnie zrezygnował z usług TIWIS. Widziałem oferte biall
                      netu na ich stronie i wydaję sie o wiele bardziej atrakcyjna. Szkoda
                      że UPC nie ma w naszej lokalizacji. Mają w tej chwili promocję -
                      łącze 30Mbit/s za 96zł brutto a 15Mbit/s za 64zł brutto.
                    • luke-gda Re: internet i telefon 04.01.10, 16:34
                      Ja chetnie wymienie TIWIS na Biallnet,
                      denerwuje mnie przycinanie sie netu i te ślamazarne (w stosunku do konkurencji)
                      prędkości, co przy pracy w domu jest po prostu nie do zniesienia.
                      • hipoz Re: internet i telefon 04.01.10, 22:05
                        Od 1,5 roku próbuję zmienić Tiwis na innego dostawcę internetu. Dzwoniłem do
                        Erty i pani poinformowała mnie, że toczą się rozmowy z Biallnetem i wciągu
                        miesiąca sprawa będzie załatwiona. Jesienią poszedłem do biura Biallnetu i pani
                        powiedziała mi, że najlepiej gdybyśmy wystąpili do nich z oficjalnym pismem w
                        tej sprawie. Zadzwoniłem do zarządcy, żeby zadziałał w naszym imieniu i
                        dowiedziałem się, że sprawa jest już załatwiona. W Biallnecie, niestety chyba o
                        tym nie wiedzą. Może Zarząd mógłby wystąpić z takim pismem do Biallnetu?
                        Chętnych chyba będzie wielu.
                        Netia może podłączyć internet na łączach TPSA, ale tylko w przypadku, gdy w
                        mieszkaniu jest aktywna linia. (TPSA nie dzierżawi nieczynnych linii innym
                        operatorom).
                        Pozdrawiam Jerzy
                        • majatusia Re: internet i telefon 04.01.10, 22:23
                          Od 2 lat mamy internet z biall netu więc Pani jakaś bardzo niedoinformowana
                          • dondiego7 Re: internet i telefon 05.01.10, 09:07
                            Witam, nie posiadam jeszcze internetu aczkolwiek dzwoniłem do biallnetu i mam
                            takie same informacje jak Majatusia żaden problem podłączyć. Może chodzi o
                            Tiwis że ciężko z nimi zerwać umowę ... hmmm ... warto od tego zacząć chyba.
                            U jednych można u innych nie coś tu się nie klei, a że chętnych na biallnet
                            jest więcej to warto się tym zainteresować globalnie wspólnotowo. :)
                            pozdrawiam.
                            • luke-gda Re: internet i telefon 05.01.10, 18:25
                              umowę z TIWIS stosunkowo łatwo jest rozwiązać (przynajmniej moją). Jeśli
                              biall-net ma rzeczywiście ciekawszą ofertę to jak najbardziej można sprawę
                              załatwić grupowo. Może przy okazji udałoby się coś wytargować...
                          • luke-gda Re: internet i telefon 05.01.10, 18:23
                            do majatusia:

Mam pytanka:
                            1. Jakie masz parametry łącza
                            2. Jak sobie chwalisz jego niezawodność
                            3. Ile cię to kosztuje
                            4. W którym budynku mieszkasz? (chodzi mi o to czy w 24 mi podłączą, czy może
                            jest tylko jakiś jeden magiczny budynek : )
                            • majatusia Re: internet i telefon 05.01.10, 20:47
                              Parametrów nie znam - maż wybierał
                              Niezawodność - nie narzekam. Awarii przez te 2 lata było jedno popołudnie. Z moich obserwacji najsłabyszym punktem biallnetu jest obsługa "Fruź" z biura obslugi klienta.
                              Cennik usług jest na stronie Biallnetu. Przy kolejnej umowie dostaje sie zniżki - całkiem ładne ;)
                              Obsługują wszystkie bloki naszego osiedla
                              • luke-gda Re: internet i telefon 06.01.10, 16:27
                                dzięki :)
                              • cerberer Re: internet i telefon 12.01.10, 15:11
                                Dzwonilem do nich dzis i miła pani powiedziała że mojego bloku (24) jeszcze nie
                                obsługują, jak to w końcu jest? czy ktoś w bloku 24 ma internet z Biallnetu?
                                • luke-gda Re: internet i telefon 13.01.10, 01:20
                                  Ja też dzwoniłem do Biall-net i podobno już za momencik będzie - potwierdzam, że
                                  TIWIS ostatnio przegiął - kiedyś jedynie czasami w weekend łącze się rwało
                                  (transfer raptownie spadał) - teraz to norma także w środku tygodnia. A więc -
                                  czekam na Biall-net
                              • luke-gda Re: internet i telefon 13.01.10, 10:22
                                Majatusia - dzięki za pomoc. W ramach podziękowania postaram się skorzystać z
                                opcji, że sąsiad polecił mi Biallnet - czyli ty. Na stronie piszą że jest za to
                                2 miesiące internetu gratis :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka