25.01.14, 10:19
Witam Wszystkich mieszkańców osiedla Park Leśny.
Drodzy mieszkańcy jakie są wasze opinie jeżeli chodzi o ochronę osiedla.
Mi się wydaje , że niektórzy za dużo sobie pozwalają o uprzejmości nie wspomnę ....
Obserwuj wątek
    • wdupu Re: Ochrona 26.01.14, 10:59
      Siemano!
      Jakieś konkrety czy tylko kompleksy?
      • brejdi27 Re: Ochrona 02.02.14, 18:48
        klapouchemu chyba nie tylko uszy oklapły, i to jest źródłem jego kompleksów. Chłopaki z ochrony są spoko, ale rzeczywiście, tak jak zauważył sejtan, te panie z budki przy lesie mogły by troszkę bardziej zadbać o higienę. Też uważam, że potrzeba nam ochroniarzy o odpowiednim wyglądzie, a nie dzieci lub dziadków.
        • klapouchy88 Re: Ochrona 09.02.14, 09:22
          Niektórzy są ok nie mowie o wszystkich.
          Brejdi chętnie bym Ci obił Twój krzywy buraczany pysk............
        • klapouchy88 Re: Ochrona 09.02.14, 09:37
          Z dedykacją Specjalnie dla Ciebie brejdi 27

www.youtube.com/watch?v=IPoF5Za3TRs
    • sejtan1702 Re: Ochrona 01.02.14, 20:30
      A mi się wydaje, że ochrona ma być przede wszystkim skuteczna. Pamiętajmy, że w sąsiedztwie mamy menelstwo i chołotę z patologicznych osiedli z wielkiej płyty, więc zagrożenie jest na prawdę realne. Nie wiem co sobie wyobraża osoba zatrudniająca ochroniarzy, ale te żałosne kobietki z przetłuszczonymi włosami, upośledzeni starcy lub osoby o wzroście ok. 150 cm. na pewno nie zapewnią nam nawet minimum bezpieczeństwa. Jest kilka wyjątków, ostatnio u siebie (mieszkam na VII etapie) widziałem ochroniarzy z naszego osiedla przy pożarze mieszkania. Sprawnie skakali po balkonach, potrafili podjąć szybko właściwe decyzje. Już po kilku min. była straż pożarna. Na szczęście nic poważnego się nie stało, ale dym z mieszkania zasmrodził cały blok. Kierownictwo agecji ochraniającej osiedle powinno wyposażyć ochroniarzy w tzw. środki przymusu czyli jakieś pałki, gazy, albo paralizatory. Okolica, zwłaszcza od strony lasu nie jest za ciekawa. W garażu na VII etapie nie ma ani jednej kamery - gratulacje za działanie dla zarządu i administratora. Ochroniarze powinni mieć odpowiedni wygląd i przeszkolenie, inaczej nic z tego nie będzie. Nie jestem ekspertem ale znam się na procedurach bezpieczeństwa, więc wiem o czym piszę. Natomiast co do kultury, to ja nie mam uwag, ale jeżeli oczekujesz lokaja w liberii, kłaniającego ci się w pas to przeprowadź się do ekskluzywnego apartamentowca, najlepiej w centrum. Ja wolę twardego i stanowczego ochroniarza, który będzie pilnował mojego dobytku. Pozdrawiam
      • makabena13 Re: Ochrona 05.02.14, 13:34
        Sejtan, co masz na myśli pisząc: " Okolica, zwłaszcza od strony lasu nie jest za ciekawa"? mógłbyś mi wyjaśnić? bo powiem Ci że mnie trochę przestraszyłeś.....
        • sejtan1702 Re: Ochrona 06.02.14, 15:55
          Oczywiście, już wyjaśniam. W okolicy ulicy Przy Grodzisku i w przylegającym do niej lesie, tylko w ostatnim roku dochodziło do zdarzeń typu: kradzieże, pobicia, rozboje. Kiedy jest ciepło, nie brakuje nachlanych chamów zaczepiających spacerujące rodziny. Myślę, że odpowiednio wyglądająca i wyposażona ochrona odstraszyła by to bydło od naszego osiedla. Reakcja policji ogranicza się do tego, że czasem pojawi się patrol konny. Załoga policyjna przyjeżdża po fakcie, do konkretnego zdarzenia. W lesie Kabackim też było wszystko w porządku, do czasu. Szkodda tylko tej dziewczyny. W naszym mieście brakuje najprostszych działań prewencyjnych. Wracając na nasze podwórko, moja żona na pewno nie pójdzie sama na spacer z psem w okolice ulicy Przy Grodzisku. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem. Pozdrawiam
          • celkra Re: Ochrona 09.02.14, 18:19
            Przez ostatnie osiem lat nie zdarzyło mi się być zaczepioną w nieprzyjemny sposób w tej okolicy...
            (z lasu korzystałam: 2 x dziennie spacer z psem + spacer z dzieckiem + okazjonalnie samotny spacer)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka