IP: *.chello.pl 29.04.05, 14:31
Zawitały do mych drzwi panienki i namawiały na tańsze rozmowy przez telefon
przez zmianę operatora z zachowaniem mojego numeru. Czy to możliwe? Może ktoś
miał do czynienia lub ma z Tele2 i podzieli się opinią. Z góry dziękuję i
pozdrawiam Bródno
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Tele2 ??? 03.05.05, 20:59
      "Bródno" się odwzajemnia, też się nad tym Tele2 zastanawiam.
    • Gość: abc Re: Tele2 ??? IP: *.crowley.pl 04.05.05, 15:27
      oj nie polecam
      skusilam sie w lipcy zeszlego roku zastrzegajac ze mam abonament TPSA darmowe
      wieczory i weekendy (czyt. za darmo po 20 i w weekendy do seici TPSA)
      panienka zapewnila mnie !!! (co okazalo sie nieprawda, ale dlaczego mialm jej
      nie wierzyc?)ze Tele 2 bedzie taryfikowac tylko te rozmowy, ktore sa platne
      o naiwnosci oczywiscie po wprowadzeniu tzw preselekcji tele2 okazalo sie ze i
      5te darmowe godziny sa normalnie taryfikowane
      reklamacje nic nie daly bo Tele 2 twierdzi ze nie ponosi odpowiedzialnosci za
      akwizytorow!!! zamierzam skierowac sparwe do URTIP

a poza tym radze przeliczyc
      bo to tak bardzo tanio nie wychodzi
      abonament najtanszy w TPSA to ok 25pln + darmowe wieczory i weekendy Tele2 75pln
      RAZEM 100PLN (nadal trzeba placic za abonament TPSA, nie dajcie sie nabrac, ze nie)
      abonament darmowe wieczory i weekendy TPSA 85 PLN

i co jest tansze?

no chyba, ze macie wielu znajomych z w innej niz TPSA sieci
      bo w Tele2 ten abonament obejmuje wszystkich operatoro nie tylko TPSA
      • kilovolt Re: Tele2 ??? 04.05.05, 18:52
        A po co brać w tele2 te darmowe wieczory? Po prostu korzystasz z darmowych
        wieczrów w tpsa, a po za tym dzwonisz poprzez tele2 wybierając prefiks, albo
        odwrotnie masz preselekcję na tele2, a aby skorzystać z darmowych wieczrów
        kręcisz prefiks tpsa. Tak napewno jest najtaniej, tylko trzeba wiedzieć kiedy
        jaki prefiks kręcić.
    • Gość: Swiadomy Re: Tele2 ??? IP: *.chello.pl 05.05.05, 00:06
      W Tpsa rachunki płaciłem około 170 złociszy przy zwykłym abonamencie.
      Jedyne co mi do głowy przyszło to postawić zaporę comiesięczną 120 zł i teraz
      muszę ograniczać rozmowy ( hi udało się nie dzwonić do komórkowców) bo w
      trzecim tygodniu już nie mam połączeń wychodzących ale za to zostaje 50zł na
      internet
      połączenia z mojego telefonu to
      59%-(0-22)lokalne
      20%- 435 ** ** (konkurencja)
      01%- 5** *** *** i 6** *** *** (komórkowe)
      Dawno już bym zakończył umowę z tpsa ale nie jestem jedynym użytkownikiem tego
      ustrojstwa w domu.
      pozdrawiam i napewno będę śledził dalsze rozmowy na ten temat
      • nasza_maggie Re: Tele2 ??? 05.05.05, 01:21
        od tele2 dostajesz taki kod który wbijasz zanim używasz telefonu - taki prefix.
        numer musisz trzymac i nadal placisz abonament tepsie. tele2 daje ci tylko ten
        prefix tańszy.

nasz wpóscili w maliny i powiedzieli ze mozemy odlaczyc numer od tpsy.
        odlaczyliszmy i musielismy ponownie podlaczyc i za to zaplacic, oraz dostac
        nowy numer, bo tele2 nie ma nic do kabelkow tepsy. dostajesz tylko prefix.
        • towita Re: Tele2 ??? 05.05.05, 08:23
          Mam w tpsa tanie wieczory i weekendy. Wtedy muszę wybierać prefix 1033.
          Wszystkie inne rozmowy ( w ciągu dnia i na komórki) są tańsze w tele 2.
          Trafilismy na fajnego akwizytora, wytłumaczył nam wszystko bardzo dokładnie i
          nie żałujemy.
          • Gość: autor Re: Tele2 ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 15:20
            Umowę z Tele2 zawarłem w grudniu, ale dopiero po dokładnym wczytaniu okazało
            się że to co naopowiadał akwizytor to zwykłe kłamstwa. Od tamtego czasu (koniec
            12.2004) próbuję BEZSKUTECZNIE rozwiązać umowę z Tele2, ale nic z tego. Piszą
            że ich błąd, że się pomylili i że wszystko będzie załatwione.... Tylko że do
            dzisiaj dostaję faktury za usługi, z których nie korzystam!!! Plus tony ulotek
            zapraszających mnie do wstąpienia do bractwa Tele2. A ja po prostu chcę żeby mi
            już dali święty spokój.... Czy naprawdę dużo wymagam?
        • Gość: abc jak rozwiazac umowe IP: *.crowley.pl 06.05.05, 15:53
          zadne tlumaczenia tele 2 nie sa potrzebne
          zeby rozwaizac umowe musisz wystapic do nich na pismie (poleconym!)
          wystarczy napisac " z dniem.... wypowiadam umowe na swiadczenie uslug
          telekomunikacyjnych zawarta z tele2"
          rozwiazanie umowy nastapi na koniec nastepnego okresu rozliczeniowego tj jesli
          np. napiszes 10 maja to umowa zostanie rozwiazana 30 czerwca
          i KONIEC!!!!!!!!!!!!!!!!
          zeby przywrocic preselekcje TPSA wystarczy napisac do nich pismo wykonaja po ok
          3 tyg do miesiaca
          mam to wszystko za soba
          i oddycham z ulga ze sie pozbylam tele2
          choc pani kierownik czegos tam odpowiadajac na moja reklamacje po ok 4
          miesiacach (umowa byla juz dawno rozwiazana) wyrazala nadzieje na udana wspolprace
          NIEDOCZEKANIE!!!!!!!!!!!
          • emma37 Re: jak rozwiazac umowe 09.05.05, 20:08
            Jak najdalej od Tele 2 i ich sprytnych akwizytorów, za
            których "działalność" ...firma nie ponosi odpowiedzialności!!!. Właśnie próbuje
            się od nich uwolnić, ale najpierw muszę napisać reklamację i poskarżyć się na
            ich gapowatą konsultantkę /a może sprytnie przeszkoloną.../, która nie
            postawila w odpowiednim miejscu krzyżyka, a ja se rozmawiałam po 20.00 myśląc,
            że mam abonament "Dobry wieczór i w...". Długa to historia..., ale co tam
            spróbuje. Przy okazji pochwalę TP, też sie pomylili przy zmianie abonentu, ale
            po 1 /słownie:jednym/ telefonie wszystko naprawili, wcale nie musiałam pisać
            reklamacji. Tutaj niestety muszę napisać chociaż w regulaminie jak wół
            napisane,że mogę telefonicznie...Trzymajcie kciuki, a jak mi nie uznają
            reklamacji, to stracą abonenta!
    • Gość: Niedowiarek Tele2 ? nie nie nie IP: *.chello.pl 11.05.05, 10:36
      Dziękuję za odpowiedzi .
      Doszedłem do wniosku że większość rzeczy narzucanych przez akwizytorów to albo
      lipa albo przekręt żeby wyłuskać parę złociszy od nas . Pozdrawiam
      • zeppelia Re: Tele2 ? nie nie nie 11.05.05, 11:21
        Boże, ludzie! Ja nie wiem jak wy to robicie, trzeba mieć chyba wybitny talent
        żeby sobie wyszukiwać takie problemy. Kożystam z usług tele2 prawie rok i
        kurcze nie musze robić żadnych wyliczeń (bo i głowy do tego nie mam), pewnie
        gdybym zaczęła moje życie stałoby sie koszmarem ale jedno wiem że odkąd
        korzystam z ich usług, moje rachunki zamiast wynosić 200pln, wynoszą 110 (a
        dodatkowo place od niedawna za internet-60pln) więc co tu obliczać i czego się
        czepiać. Akwizytora mam w dupie, niech mówi co chce,oby nie za długo bo
        niecierpliwa jestem a ja i tak sama musze sprawdzić. To jakiś fenomen jest, że
        jedni są zadowoleni a inni zupełnie nie.. myślicie że tele2 różnie traktuje
        swoich klientów czy może klienci bywają melepetami..? Tak tylko pytam, bez urazy
        pozdrawiam
        • Gość: abc Re: Tele2 ? nie nie nie IP: *.crowley.pl 13.05.05, 15:56
          wyliczenie jest proste
          tpsa 85pln (darmowe wieczory i weekendy)
          tele2 75pln + chyba 28pln abonament w TPSA (tele 2 nie ma wlasnej linii korzysta
          z TPSA wiec trzeba zaplacic chociaz najtanszy abonament)
          RAZEM 103PLN
          GDZIE JEST TANIEJ?
          akwizytorm tele2 dziekujemy!!!!!!!
          sad pewnie tez malotowaty bo w pazdzierniku zabezpieczyl kwoty na kontach tele2
          na rzecz TPSA z tytulu czynow nieuczciwej konkurencji ktorych dopuscili sie
          akwizytorzy tele2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka