Gość: sloggi IP: 62.233.138.* 20.09.01, 17:30 Takie ładne miejsce, praski MDM a taki pusty i zaniedbany. Kiepsko skomunikowany, pozbawiony ciekawych sklepów. Tylko skwerek po środku nadal ładny mimo nieczynnej fontanny. Podoba się Wam plac Hallera ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal Re: Plac Hallera. IP: *.zigzag.pl 20.09.01, 18:34 Dla mnie jest martwy i zimny.Moze uruchomienie fontanny by nieco zmienilo ow przygnebiajacy nastroj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Plac Hallera. IP: *.acn.waw.pl 20.09.01, 19:23 Masz rację, jest martwy - z wyjątkiem momentów, kiedy menele dopadną przypadkowego przechodnia. Słyszałam o niejednym przypadku pobicia i rozboju w biały dzień:-( Nie wiem czy fontanna coś pomoże w tej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laci.k Re: Plac Hallera. IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 21.09.01, 22:58 Słyszałem, ze menele rabuja biednych staruszków, którzy usiłują pobrać wodę do baniaczków ze studni oligoceńskiej znajdującej sie na placu, na wprost przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Plac Hallera. 21.09.01, 23:25 właśnie o takimwydarzeniu niedawno słyszałam, że przy studni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laci.k Re: Plac Hallera. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 22:16 A studnia ładna. Widziałem ostatnio podobną na Grochowie, na Majdańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: Plac Hallera. IP: 195.116.250.* 21.09.01, 12:20 Cala polityka wladz Wawy systematycznie "olewa" Prage sprowadzajac ja do poziomu prowincjonalnego , nie-stolecznego. Nawet w tekstach slyszymy"17.01.45 nastapilo wyzwolenie Warszawy"( bo przedtem byla wyzwolona Praga a nie Warszawa - a to szalona roznica) A powinno byc napisane ze "nastapilo wyzwolenie poludniowo-zachodniej czesci stolicy" Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera. 21.09.01, 13:21 waw - wtedy wyszłoby na jaw ile rosjanie czekali na przejście Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: Plac Hallera. IP: 195.116.250.* 21.09.01, 15:05 Mysle ze to jest glebszy problem - w rozumach wladz Wawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloggi Re: Plac Hallera. IP: 62.233.138.* 21.09.01, 15:34 Czasami mam wrażenie, że ich twarze odwiecznie są niezmącone myślami. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Plac Hallera jesienią. 29.10.01, 13:36 Gość portalu: sloggi napisał(a): > Takie ładne miejsce, praski MDM a taki pusty i zaniedbany. > Kiepsko skomunikowany, pozbawiony ciekawych sklepów. > Tylko skwerek po środku nadal ładny mimo nieczynnej fontanny. > Podoba się Wam plac Hallera ? W sobotni późny wieczór byłem na ,,cholerze" w poszukiwaniu bankomatu, utwierdziłem się w przekonaniu, że to ładne miejsce. Jesień już ozłociła skwerek po środku. Była 21.15 i pusto totalnie, zero ludzi, kilka sennych autobusów na pętli i błogi spokój - zupełnie jak nie Praga. I naszła mnie myśl - zabudować pięknymi domami pustą pierzeję ulicy Brechta, mogłby powstać tam fantastyczny pasaż handlowy i mieszkania dla wielu nowych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praq Re: Plac Hallera. IP: 195.116.250.* 07.11.01, 09:41 Plac Hallera jest bardzo ładny - powinno się unormować burdel komunikacyjno - uliczny w pobliżu tego placu. Zlikwidować jednokierunkowość ulicy Targowej za pomnikiem śpiących w stronę Ratuszowej. Poszerzyć Ratuszową , Jagiellońską z przejazdem przez al. Solidarności , a nie jak teraz że w zależności w którą stronę jade to musze zmieniać trasę - to bez sensu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajacek Re: Plac Hallera. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 21:25 Cały casz nawijacie o pl. Hallera, a chyba zapominacie, że zaraz obok macie stara zaniedbaną Pragę. Mówicie o menelach przy pl. Hallera?! Ależ tam jest spokój. Iddzie na 11 Litopada lub na Stalową - tam jest "raj". Pl. Hallera na nowy socrealizm zbudowany po wojnie, a tam gdzie już wspomniałem jest od cholery kamienic wśród których można kręcić drugą część 4-ech Pancernych. Zaniedbane i pełne meneli i ich potomków, którzy tylko czekają na frajerów. Zminić pl. Hallera? Po co?! Zmienić to co jest obok niego z stronę Ząbkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera. 11.12.01, 21:42 Teraz bywam tam często i............. ......trwa remont schodków po parzystej stronie placu. Po środku placu trwa przebudowa skweru, bank PBK S.A. wyremontował elewację. Utwierdzam się w przekonaniu, że to ładny plac, choć trochę senny. Aż dziwne, że nikt nie postawił tam żadnego pomnika, ku chwale kogoś tam. Trochę przymała stała się pętla i dwie linie kończą trasę pod Millennium. Spacerując po Pradze II zauważyłem, że masa lokali sklepowych jest użytkowana jako kluby, biura itp. - szkoda. Wkrótce wielu z nas tam pojedzie - czas składania deklaracji zbliża się kocim krokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Plac Hallera. 11.12.01, 22:39 sloggi napisał(a): > Teraz bywam tam często i............. > ......trwa remont schodków po parzystej stronie placu. > Po środku placu trwa przebudowa skweru, bank PBK S.A. wyremontował elewację. > Utwierdzam się w przekonaniu, że to ładny plac, choć trochę senny. > Aż dziwne, że nikt nie postawił tam żadnego pomnika, ku chwale kogoś tam. > Trochę przymała stała się pętla i dwie linie kończą trasę pod Millennium. > Spacerując po Pradze II zauważyłem, że masa lokali sklepowych jest użytkowana > jako kluby, biura itp. - szkoda. Pewnego dnia szukałem wokół placu jakiejś kafejki, aby przysiąść na chwile i "przegadać sprawy". Pustynia absolutna. > Wkrótce wielu z nas tam pojedzie - czas składania deklaracji zbliża się kocim > krokiem. Zawodowo bywam tam co najmniej dwa razy w miesiącu, aby ONI nie zbliżyli się do mnie kocim krokiem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera. 11.12.01, 22:42 Jest tylko TelePizza, komercha, ale wyjątkowo kameralna i przytulna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Plac Hallera. IP: *.grojec.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 13:53 Chcę kupić mieszkanko przy placu Hallera-poradzcie dobrze robię.(podoba mi się wasze Forum)gratuluję prowadzenia w forum,może do Was dołączę.Siostra mieszka przy Dąbrowszczaków i nie narzeka.Pozdrawiam.Ania Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera. 11.01.02, 14:02 Jeśli nie przeszkadza Ci stan techniczny mieszkania to kupuj śmiało. Jeśli kiedyś wygram w Lotto, to kupię mieszkanie numer 2 właśnie w okolicy mojego ulubionego placu. Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Filipinka?????!!!!! 20.02.02, 00:34 sloggi napisał(a): > Jest tylko TelePizza, komercha, ale wyjątkowo kameralna i przytulna. A FILIPINKA?!!!!!!!!! Co sie stało z ulubioną Filipnką, takich W-zetek nigdzie nie mają, ile to ja lekcji tam przesiedziałem w klasie maturalnej. Zamast w Barbosie to na piwku i w-zetce w Filipince Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Filipinka?????!!!!! 20.02.02, 08:12 Pamiętam Filipinkę z dzieciństwa, zawsze po seansie w kinie Albatros na Skoczylasa szliśmy z Mamą na ciacho do Filipinki. Te kina były tam dwa, jedna sala nazywała się Albatros, a druga Mewa. Odpowiedz Link Zgłoś
precious Re: Plac Hallera i mieszkanie dla Ani 11.01.02, 14:43 czesc pragowiczow kocim krokiem pomyka na Mycielskiego niestety :-) mamy troche dalej. a co do 11 listopada to i tam zaczely sie zmiany - wymienili chodniki, zrobiono maly parking (na ktorym nota bene latem dzieciaki pluskaja sie w plastikowych basenach), i ludzie sympatyczni, choc pani na rogu Brodnowskiej w sklepiku nieciekawa. Ale za to polecam sklepiki milutkie, malutkie na Stalowej - pan w kiosku doradzi proszek, a w spozywczym pycha salatka marchewkowa domowej roboty. Przy Hallera bylo pare okazji mieszkaniowych, ale do remontu oczywiscie. Moge polecic biuro nieruchomosci przy Inzynierskiej (k. przystanku tramwajowego) - maja wiekszosc ofert z okolicy i obsluga calkiem mila (jak to na Pradze bywa). Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera. 13.02.02, 09:07 Kolejna zmiana na placu to ulokowanie tam Biura Obsługi Klienta Aster City - przeniesione tam z Igańskiej 34. Mnie to nie rzutuje, ale Ci, którzy korzystają z kontaktów bezpośrednich w A.C. powinni być zadowoleni. Adres B.O.K. Aster City to plac Hallera 6. Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Plac Hallera. 20.02.02, 09:07 Gość portalu: sloggi napisał(a): > Takie ładne miejsce, praski MDM a taki pusty i zaniedbany. > Kiepsko skomunikowany, pozbawiony ciekawych sklepów. > Tylko skwerek po środku nadal ładny mimo nieczynnej fontanny. > Podoba się Wam plac Hallera ? Podoba? Raczej tak i raczej w lato Duzo sie zmienilo od 1997? Bo wtedy "mieszkalem" blisko i bywalem czesto Odpowiedz Link Zgłoś
chris_45 Re: Plac Hallera. 21.02.02, 15:44 no popatrz sloggi ja też przy placu Hallera mieszkałem 40 lat a Ty mnie dziś podpadłeś chris z Pragi Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Plac Hallera. 21.02.02, 23:01 chris_45 napisał(a): > no popatrz sloggi > ja też przy placu Hallera > mieszkałem 40 lat > > a Ty mnie dziś podpadłeś > chris z Pragi Christe Panie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera. 22.02.02, 08:41 Witam. Podpadłem ? Nie każdy musi mieć ten sam poziom poczucia humoru, a swoją drogą grunt to się nie zrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
chris_45 Re: Plac Hallera. 22.02.02, 13:43 w każdym razie na przyszłość : grzeczniej proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera. 22.02.02, 13:48 chris_45 napisał(a): > w każdym razie na przyszłość : grzeczniej proszę... A czy ja byłem niegrzeczny ? Ja byłem konkretny, i proszę Cie, bądź zawsze w porządku, a dobiero potem najeżdzaj na innych - ok ? koniec swarzenia sie. Lepiej napisz jak Ci się mieszkało na Placu Hallera i co poza nazwą się tam zmieniło w czasie gdy mieszkałeś . Odpowiedz Link Zgłoś
chris_45 Re: Plac Hallera. 22.02.02, 14:37 od pięciu lat mieszkam na Żoliborzu a tam prawie nie zaglądam... kiedyś jak się znało wszystkich meneli można było nawet nieźle się pobawić a teraz to już nie wiem jak przejeżdżałem ostatnio widziałem paru dawnych znajomych wyglądali jakby mieli jutro umrzeć więc pod tym względem chyba niewiele się tam zmieniło... :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera. 21.08.02, 08:33 Odwiedzam plac Hallera z racji bywania w Aster City. Podoba mi się budynek ujęcia wody oligoceńskiej, tylko budynek numer 8 kolejny sezon stoi w rusztowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś