margala 16.11.05, 14:14 Czy ktoś z Państwa odwiedził już nowy lokal przy Ząbkowskiej 6 o oryginalnej nazwie "W oparach absurdu"? Poproszę o recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inspe Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:24 Porywający ;) Jak dla mnie klimat krakowsko - kazimierzowski, z fajnym, oryginalnym wnętrzem, no i najważniejsze - z kapelą siwych panów z wąsem, grających czerniakowsko - praskie standardy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 16.11.05, 16:43 Gość portalu: inspe napisał(a): > Porywający ;) Jak dla mnie klimat krakowsko - kazimierzowski, z fajnym, > oryginalnym wnętrzem, Myślę, że jest to generalnie słuszny kierunek na Pradze. Nieduże lokale, "śmietnikowe" meble, klimat - tym mogą się wyróżniać praskie knajpki. Oby ich powstawało jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
montrealczyk1 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6-odpoiedz 04.02.06, 18:26 Zajrzałem przez okno kiedy przechodziłem, ale nie lubię nikotyny. Jest nieelegancka i niezdrowa.Ale dobrze,że jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rej Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: 83.238.11.* 16.11.05, 14:24 A owszem, nie raz... Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 16.11.05, 22:09 Bardzo bardzo mocno polecam:) Bywam tam i spotkałam już wiele przefajnych osób. Właścicielka jest przemiła i obsługa rewelacyjna. Nie mogę się nadziwić że powstało tu takie fajne miejsce. Jest lista mailingowa, co weekend sa koncerty i nawet w środku tygodnia czasem trudno znaleść miejsce! Knajpka się rozwija. Na początku były tylko soczki paluszki i pifko. Teraz jest świetna kuchnia - prima sort. Dobre kanapki i oryginalne dania w normalnej cenie. Zgadzam się z określeniem 'krakowsko-kazimierzowski klimat'. W 100% racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia37 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: 62.89.112.* 18.11.05, 10:17 możesz podać ich adres wwww? Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 18.11.05, 11:41 z czego wiem nie ma takowej narazie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
margala kto zna szwedzki??? 17.11.05, 10:20 "Till stadsdelen Praga på andra sidan floden åker bara en bråkdel av alla som besöker stan. Den var tidigare känd som en av de farligaste platserna att vistas på i Polen. Fortfarande är norra Praga fattigt och husen i viss mån förfallna, men de låga hyrorna har gjort att konstnärer och artister har flyttat in. Ett bra ställe att starta en kväll i Praga är på W Oparach Absurdu på ul Zabkowska 6. Med biofåtöljer och murrig inredning är det själva sinnebilden av ett bohemhak i Warszawa." źródło: expressen.se/index.jsp?a=466488 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania dopiero ucze sie szwedzkiego ale sprobuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:05 Do dzielnicy Praga(na Pragę) po drugiej stronie rzeki udają się tylko nieliczni spośród zwiedzających miasto. Ta dzielica uważana była wcześniej za jedno z najniebezpieczniejszych miejsc w Polsce (dokładnie do przebywania w Polsce). Ciągle Praga Północ uważana jest za niebezpieczną a domy za zdegenerowane, ale niskie czynsze spowodowały że w dzielicy tej zaczeli osiedlać sie artyści. Dobrym miejscem żeby zacząć wieczór na Pradze jest knajpa "W oparach absurdu" znajdująca sie przy ulicy Ząbkowskiej 6. Z kinowymi fotelami i murowanym wystrojem jest wyrazem natury bohemy warszawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: dopiero ucze sie szwedzkiego ale sprobuje 18.11.05, 11:41 dzięki bardzo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
omegas00 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 17.11.05, 13:29 Witam, bardzo miłe miejsce i super wystrój. W zeszły czwartek nie mieli jeszcze pozwolenia na sprzedaż alkoholu. Nie wiem jak teraz ;)) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspe Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:38 ??? Byłam ze 3 tygodnie temu, to co,nielegalnie piłam? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
omegas00 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 17.11.05, 13:45 Hehe piszę co mi powiedziano w lokalu, więc przeszedłem do Pingwina. ale można wnosić swój alkohol do czasu uzyskania licencji :) podobna sytuacja jest w knajpce na przeciwko Pingwina, tam gdzie niedawno był sklep z "antykami". pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
margala link do artykułu 25.11.05, 12:32 serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33253,3030390.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikos Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.centertel.pl 07.12.05, 14:34 Czy ktos moze podac telefon do lokalu na Zabkowskiej 6? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 07.12.05, 16:05 chiba ni ma, slużę maile efentualnie. jest lista mailignowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bellotti W linku jest podana komóra: 07.12.05, 16:16 W linku jest podana komora: >W Oparach Absurdu, Ząbkowska 6, czynne codz. w godz. 12 - ost. gość; piwo 6 zł (w trakcie koncertów 7 zł), kanapki 8 zł, espresso 4 zł; tel. 0-606 914 265 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikos Re: W linku jest podana komóra: IP: *.centertel.pl 12.12.05, 15:56 Bellotti - bardzo dziekuje za pomoc. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ET Re: Fabryka Trzciny IP: *.crowley.pl 08.12.05, 14:06 "Opary" to zaczarowane miejsce! polcam wszystkim tym, którzy jeszcze nie byli. Warto odwiedzić również Fabrykę Trzciny i koniecznie posłuchać Mani Peszek w "Miasto manii" moje miasto... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurcys Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 13.12.05, 21:37 właśnie wróciliśmy :) ogólnie uznajemy sie za przedstawicieli ciężko pracującej inteligencji czyli jak mówi ojciec wrzody na zdrowym ciele społeczeństwa :) i to jest mój klimat :) wielokrotnie byłem w pingwinie i czułem się tam dobrze choć nie nazwałbym tej knajpy moją Opary są o klaskę wyżej stare przeboje... obleśne meble... ale obsługa suuper sam widziałem jak po godzinie chłopak odniósł 1,5 bo się pomylił i mu się nie zgodziło... nie toleruję napiwków (bida :)) ale zwalczyłem wrodzona sknerowatość i dałem 3 złote ... zapewne dlatego że to żona płaciła.. :) ale co tam :)))) dalej czekam na ideał jest już.....blisko... nareszcie zaczynam być dumny że tu się urodziłem Kocham Prage :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 14.12.05, 15:06 jurcyś:))) A w oparach ma być ponoc nie zły sylwester - ktoś się wybiera? Ponoć 150zl od osoby). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.crowley.pl 15.12.05, 15:58 150 zeta od sosoby??!! powariowali z tymi cenami w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 15.12.05, 17:22 nie. są takie knajpy co chcą 250 plus alkochol:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ET Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.crowley.pl 16.12.05, 11:29 To zróbicie 250 plus alkohol, pewnie ludzie będą walić drzwiami i oknami ;) A tak na marginesie, gdzie ci ludzie będą u was tańczyć w takiej małej klitce? Są też fajne miejsca klimatyczne gdzie ceny są dla ludzi. My ze znajomymi idzemy do Jadłodalni Filozoficznej za 50 zł - jak widać można jeżeli tylko się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspe Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:42 No wiesz, co kto lubi. Mnie nawet te 50 zł nie przekona, żeby spędzić sylwestra w Jadłodajni ;) A co do Absurdu - może ta cena jest wysoka, bo zawiera w sobie np. jedzenie, alkohol? Tak czy inaczej, dziś idę na rekonesans ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspe Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 13:03 Byłam, dowiedziałam sie że sylwester kosztuje 250 zł od pary, w tej cenie trzy ciepłe posiłki (barszcz, krokiety, mięso, bigos), deser, pół litra wódki i butelka szampana, będą grały dwie lub trzy kapele na żywo, od 2 DJ. I nie jestem właścicielką, a jeżeli mam się już "lansować" to wolę na Pradze niż na Mazowieckiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ysti Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.pl / 217.153.39.* 15.12.05, 21:32 Zgadzam się, ceny są poprostu odjechane, żaden normalny człowiek nie wywali 4 stów w jeden wieczór (licze parę+taxi+ciuchy+drink extra), tylko po to, żeby w knajpie podrygiwać w towarzystwie innych snobów. Rozumiem, że wysokie ceny moga być w takich lokalach jak Bristol, Fukier czy Belvedere, ale nie w kanjpkach nastawionych na młodych ludzi jak Opary, Pingwin itp.! Pewnie w ten jeden wieczór właściciel chcę się nachapać kasy za pół roku, ale bez przesady, coraz mniej osób spędza Sylwestra w lokalach i wcale im się nie dziwię. Wybierają imprezy u znajomych, bo za taką kasę najzwyczajniej w świecie nie warto, nawet do Oparów które nota bene bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 15.12.05, 17:37 Czesto bywam i w Oparach i w Pingwinie - obie knajpy cenie za dobry klimat, wspolnych znajomych i swietna atmosfere. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 16.12.05, 15:01 Dla jednych drogo dla innych nie. Myślę że chodzi tutaj o klientelę. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: Forumowy lans ;-) 16.12.05, 15:29 Widzę, że cieniutki lokal chce się wylansować na forum ;-) może lepiej by było gdyby właścicielka nie ukrywajac się wystąpiła jawnie, a nie podszywa się pod klientów swojej knajpy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Forumowy lans ;-) 16.12.05, 15:38 :))))))))))))))) tak trudno zrozumieć że lokal jest zwyczajnie fajny, popularny i lubiany?:) Oczywiście. Odrazu teoria spiskowa:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: Forumowy lans ;-) 16.12.05, 16:30 nasza_maggie napisała: > :))))))))))))))) > > tak trudno zrozumieć że lokal jest zwyczajnie fajny, popularny i lubiany?:) > Oczywiście. Odrazu teoria spiskowa:)))) Uderz w stół a...... :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Forumowy lans ;-) 16.12.05, 17:10 :))))))))))) Mój bosz - chciałabym być tą która wpadnie na to by otworzyć taką knajpę jak Opary:) Niestety to nie ja. Ale dzięki:) Niemniej sądzę że Pani Ela która jest właścicielką OA pewnie ma zbyt mało czasu żeby nawet czytać gazety a co dopiero wpisywać się na Forum GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Forumowy lans ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 12:14 odniosłam dokładnie takie samo wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktorisa Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.acn.waw.pl 08.01.06, 21:01 Ja byłam i zgodnie z oczekiwaniami bardzo mi się podobało. A teraz przybliżę co to oznacza. Zachwycający wystrój (kawka przy fortepianie), przyjemna obsługa, menu raczej standardowe (z tego co zdążyłąm zauważyć), niekrępująca atmosfera bez zadęcia, muzyka na żywo (oczywiście akurat tego wieczoru kiedy tam trafiłam- kapela w stylu Staśka Wielanka). Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Boję się tam wejść :) 02.02.06, 17:22 Miałam dzisiaj ochotę tam wejść, ale nad drzwiami taka wielka, czarna tarantula przyczaiła się! Przestraszyłam się, że spadnie na mnie i wróciłam do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Podpowiem Ci sposób :-)) 02.02.06, 17:43 Zaglądaj tam i póki co witaj się grzecznie z tarantulą - sprawdzony sposób, moja "arachnofobiczna" córka przechodziła w ten sposób pod pająkiem wiszącym na suficie wiatrołapu w klatce schodowej:-)) Zaczęła od tego, że dała mu imię... piękne - Ireneusz :-) Gdyby nie to, musiałabym ubić źwierza, albo nie chodziłaby kilka tygodni do szkoły... ps nie wiedzieć czemu, nie interweniowały przez cały ten czas "służby porządkowe" naszego bloku... może też ze strachu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a W oparach tytoniu 02.02.06, 18:00 I przygotuj się na seans tytoniowy. Stężenie dymu w lokalu dla tzw. biernych palaczy jest trudne do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 ...otuleni decybelami 03.02.06, 13:22 Lokal przemiły, ale muzykę puszczają tak głośno, że nie sposób rozmawiać. Wiem, że mogę zwrócić uwagę, ale dlaczego sami tego nie wiedzą? Co do pająków - to już chyba taki <a href="warszawiarnia.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?841717" target="_blank">trynd</a> :-) Pzdr M44 Warszawa subiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 poprawka 03.02.06, 13:24 Poprawny link: warszawiarnia.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?841717 Pzdr M44 Warszawa subiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
momisz Re: ...otuleni decybelami 03.02.06, 13:58 e tam skoro miejsce słuzy do gadania, to absurdem jej zagłuszanie rozmów decybelami, ale mieści się to w profilu knajpki;-) jest dobrze! atmosfera palarni opium:) dekadencka z akcentami zaskakującymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Boję się tam wejść :) IP: *.radio.com.pl 03.02.06, 18:05 W Polsce nie ma tarantul. Jeśli nawet pająk brzydko wygląda, to nie jest jadowity. Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 03.02.06, 16:00 fakt, miejsce robi się co raz bardziej popularne a co za tym idzie, to duży tłum i dym:) ja osobiscie na hałas nie narzekam, chyba że chodzi o to, że gra jakiś zespół to wtedy faktycznie akustyka troche siada. niemniej, jak muza jest troche zaglosno, to zawsze mozna ich poprosic żeby ściszyli i tak zawsze robią. a pająk jest extra:) trochę mu jednak zimno pewnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 03.02.06, 16:21 Jakie zimno - owłosiony jest bardzo i podgrzany od spodu oparami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.chello.pl 08.07.06, 23:35 Bardzo mile miejsce,interesujacy wystruj i klimat.W upalne dni lepiej zajac miejsce na parterze.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.crowley.pl 09.07.06, 02:55 dziś śpiewał Marek jakże cudownie i klimatycznie mimo że gorąco kurcze, mam nadzieję że uchowa się ten lokal na pradze szkoda tylko że piwo mają kiepskie:(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pong Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:50 tak piwo kiepskie i obsluga tez, ciekawe kiedy uruchomia ogrodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.crowley.pl 12.07.06, 02:44 nie uruchomią bo jakiś urzędnik sobie zdecydował że to przeszkadza jest niebezpieczne i za dużo hałasu. nawet do 22. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.devs.futuro.pl 28.07.06, 12:48 My chodzimy na Okrzei 14- mają Króla i warkę z beki po 4,50, a co najważniejsze klimę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:21 za 4,50 i klimę to można se w domu posiedzieć przed tv. ja uwielbiam opary za muzykę i Marka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc2 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.devs.futuro.pl 28.07.06, 23:46 Maxi, chyba chadzasz sam(a) po knajpach. Idac Twoim wywodem muzykę mozna mieć w domu, tez niezłą. Prawdziwy klimat tworzą ludzie - ja spotykam sie z przyjaciółmi, a to dla mnie najważniejsze. W sobotę sprawdzimy to Okrzei, bo w Oparach piwo rzeczywiście kiepskie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saturator Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.aster.pl 03.11.06, 09:19 To zapraszam do Saturatora na 11 Listopada 22 :) Odpowiedz Link Zgłoś