Dodaj do ulubionych

"W oparach absurdu", Ząbkowska 6

16.11.05, 14:14
Czy ktoś z Państwa odwiedził już nowy lokal przy Ząbkowskiej 6 o oryginalnej
nazwie "W oparach absurdu"?
Poproszę o recenzje.
Obserwuj wątek
    • Gość: inspe Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:24
      Porywający ;) Jak dla mnie klimat krakowsko - kazimierzowski, z fajnym,
      oryginalnym wnętrzem, no i najważniejsze - z kapelą siwych panów z wąsem,
      grających czerniakowsko - praskie standardy ;)
      • miszka44 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 16.11.05, 16:43
        Gość portalu: inspe napisał(a):

> Porywający ;) Jak dla mnie klimat krakowsko - kazimierzowski, z fajnym,
        > oryginalnym wnętrzem,

Myślę, że jest to generalnie słuszny kierunek na Pradze. Nieduże lokale,
        "śmietnikowe" meble, klimat - tym mogą się wyróżniać praskie knajpki. Oby ich
        powstawało jak najwięcej.
      • montrealczyk1 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6-odpoiedz 04.02.06, 18:26
        Zajrzałem przez okno kiedy przechodziłem, ale nie lubię nikotyny. Jest
        nieelegancka i niezdrowa.Ale dobrze,że jest.
    • Gość: rej Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: 83.238.11.* 16.11.05, 14:24
      A owszem, nie raz...
      • nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 16.11.05, 22:09
        Bardzo bardzo mocno polecam:)

Bywam tam i spotkałam już wiele przefajnych osób.
        Właścicielka jest przemiła i obsługa rewelacyjna. Nie mogę się nadziwić że
        powstało tu takie fajne miejsce.
        Jest lista mailingowa, co weekend sa koncerty i nawet w środku tygodnia czasem
        trudno znaleść miejsce!
        Knajpka się rozwija. Na początku były tylko soczki paluszki i pifko. Teraz jest
        świetna kuchnia - prima sort. Dobre kanapki i oryginalne dania w normalnej
        cenie.

Zgadzam się z określeniem 'krakowsko-kazimierzowski klimat'.
        W 100% racja.
        • Gość: kasia37 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: 62.89.112.* 18.11.05, 10:17
          możesz podać ich adres wwww?
          • nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 18.11.05, 11:41
            z czego wiem nie ma takowej narazie:))
    • margala kto zna szwedzki??? 17.11.05, 10:20
      "Till stadsdelen Praga på andra sidan floden åker bara en bråkdel av alla som
      besöker stan. Den var tidigare känd som en av de farligaste platserna att
      vistas på i Polen. Fortfarande är norra Praga fattigt och husen i viss mån
      förfallna, men de låga hyrorna har gjort att konstnärer och artister har
      flyttat in.
      Ett bra ställe att starta en kväll i Praga är på W Oparach Absurdu på ul
      Zabkowska 6. Med biofåtöljer och murrig inredning är det själva sinnebilden av
      ett bohemhak i Warszawa."

źródło: expressen.se/index.jsp?a=466488
      • Gość: Ania dopiero ucze sie szwedzkiego ale sprobuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:05
        Do dzielnicy Praga(na Pragę) po drugiej stronie rzeki udają się tylko nieliczni
        spośród zwiedzających miasto. Ta dzielica uważana była wcześniej za jedno z
        najniebezpieczniejszych miejsc w Polsce (dokładnie do przebywania w Polsce).
        Ciągle Praga Północ uważana jest za niebezpieczną a domy za zdegenerowane, ale
        niskie czynsze spowodowały że w dzielicy tej zaczeli osiedlać sie artyści.
        Dobrym miejscem żeby zacząć wieczór na Pradze jest knajpa "W oparach absurdu"
        znajdująca sie przy ulicy Ząbkowskiej 6. Z kinowymi fotelami i murowanym
        wystrojem jest wyrazem natury bohemy warszawskiej.
        • nasza_maggie Re: dopiero ucze sie szwedzkiego ale sprobuje 18.11.05, 11:41
          dzięki bardzo! :)
    • omegas00 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 17.11.05, 13:29
      Witam,
      bardzo miłe miejsce i super wystrój.
      W zeszły czwartek nie mieli jeszcze pozwolenia na sprzedaż alkoholu.
      Nie wiem jak teraz ;))

pzdr
      • Gość: inspe Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:38
        ??? Byłam ze 3 tygodnie temu, to co,nielegalnie piłam? ;)
        • omegas00 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 17.11.05, 13:45
          Hehe
          piszę co mi powiedziano w lokalu, więc przeszedłem do Pingwina.
          ale można wnosić swój alkohol do czasu uzyskania licencji :)
          podobna sytuacja jest w knajpce na przeciwko Pingwina, tam gdzie niedawno był sklep z "antykami".

pzdr
    • margala link do artykułu 25.11.05, 12:32

serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33253,3030390.html
    • Gość: nikos Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.centertel.pl 07.12.05, 14:34
      Czy ktos moze podac telefon do lokalu na Zabkowskiej 6?
      Dzieki
      • nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 07.12.05, 16:05
        chiba ni ma,
        slużę maile efentualnie.
        jest lista mailignowa.
        • bellotti W linku jest podana komóra: 07.12.05, 16:16
          W linku jest podana komora:
          >W Oparach Absurdu, Ząbkowska 6, czynne codz. w godz. 12 - ost. gość; piwo 6 zł
          (w trakcie koncertów 7 zł), kanapki 8 zł, espresso 4 zł; tel. 0-606 914 265
          • Gość: nikos Re: W linku jest podana komóra: IP: *.centertel.pl 12.12.05, 15:56
            Bellotti - bardzo dziekuje za pomoc. Pozdrowienia
    • Gość: ET Re: Fabryka Trzciny IP: *.crowley.pl 08.12.05, 14:06
      "Opary" to zaczarowane miejsce! polcam wszystkim tym, którzy jeszcze nie byli.
      Warto odwiedzić również Fabrykę Trzciny i koniecznie posłuchać Mani Peszek w
      "Miasto manii" moje miasto... :)
    • jurcys Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 13.12.05, 21:37
      właśnie wróciliśmy :)

ogólnie uznajemy sie za przedstawicieli ciężko pracującej inteligencji czyli jak
      mówi ojciec wrzody na zdrowym ciele społeczeństwa
      :)
      i to jest mój klimat :) wielokrotnie byłem w pingwinie i czułem się tam dobrze
      choć nie nazwałbym tej knajpy moją

Opary są o klaskę wyżej stare przeboje... obleśne meble... ale obsługa suuper
      sam widziałem jak po godzinie chłopak odniósł 1,5 bo się pomylił i mu się nie
      zgodziło...

nie toleruję napiwków (bida :)) ale zwalczyłem wrodzona sknerowatość i dałem 3
      złote ... zapewne dlatego że to żona płaciła.. :) ale co tam :))))

dalej czekam na ideał jest już.....blisko...

nareszcie zaczynam być dumny że tu się urodziłem

Kocham Prage :))
      • nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 14.12.05, 15:06
        jurcyś:)))

A w oparach ma być ponoc nie zły sylwester - ktoś się wybiera? Ponoć 150zl od
        osoby).
        • Gość: et Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.crowley.pl 15.12.05, 15:58
          150 zeta od sosoby??!! powariowali z tymi cenami w tym roku?
          • nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 15.12.05, 17:22
            nie. są takie knajpy co chcą 250 plus alkochol:)
            • Gość: ET Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.crowley.pl 16.12.05, 11:29
              To zróbicie 250 plus alkohol, pewnie ludzie będą walić drzwiami i oknami ;) A
              tak na marginesie, gdzie ci ludzie będą u was tańczyć w takiej małej klitce?
              Są też fajne miejsca klimatyczne gdzie ceny są dla ludzi. My ze znajomymi idzemy
              do Jadłodalni Filozoficznej za 50 zł - jak widać można jeżeli tylko się chce.
              • Gość: inspe Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:42
                No wiesz, co kto lubi. Mnie nawet te 50 zł nie przekona, żeby spędzić sylwestra
                w Jadłodajni ;) A co do Absurdu - może ta cena jest wysoka, bo zawiera w sobie
                np. jedzenie, alkohol? Tak czy inaczej, dziś idę na rekonesans ;)
                • Gość: inspe Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 13:03
                  Byłam, dowiedziałam sie że sylwester kosztuje 250 zł od pary, w tej cenie trzy
                  ciepłe posiłki (barszcz, krokiety, mięso, bigos), deser, pół litra wódki i
                  butelka szampana, będą grały dwie lub trzy kapele na żywo, od 2 DJ.
                  I nie jestem właścicielką, a jeżeli mam się już "lansować" to wolę na Pradze
                  niż na Mazowieckiej ;)
          • Gość: ysti Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.pl / 217.153.39.* 15.12.05, 21:32
            Zgadzam się, ceny są poprostu odjechane, żaden normalny człowiek nie wywali 4
            stów w jeden wieczór (licze parę+taxi+ciuchy+drink extra), tylko po to, żeby w
            knajpie podrygiwać w towarzystwie innych snobów. Rozumiem, że wysokie ceny moga
            być w takich lokalach jak Bristol, Fukier czy Belvedere, ale nie w kanjpkach
            nastawionych na młodych ludzi jak Opary, Pingwin itp.!
            Pewnie w ten jeden wieczór właściciel chcę się nachapać kasy za pół roku, ale
            bez przesady, coraz mniej osób spędza Sylwestra w lokalach i wcale im się nie
            dziwię. Wybierają imprezy u znajomych, bo za taką kasę najzwyczajniej w świecie
            nie warto, nawet do Oparów które nota bene bardzo lubię.
    • sebpl Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 15.12.05, 17:37
      Czesto bywam i w Oparach i w Pingwinie - obie knajpy cenie za dobry klimat,
      wspolnych znajomych i swietna atmosfere. Polecam.
      • nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 16.12.05, 15:01
        Dla jednych drogo dla innych nie.
        Myślę że chodzi tutaj o klientelę.
        • ypsilon.ypsi Re: Forumowy lans ;-) 16.12.05, 15:29
          Widzę, że cieniutki lokal chce się wylansować na forum ;-) może lepiej by było
          gdyby właścicielka nie ukrywajac się wystąpiła jawnie, a nie podszywa się pod
          klientów swojej knajpy :-)

• nasza_maggie Re: Forumowy lans ;-) 16.12.05, 15:38
            :)))))))))))))))

tak trudno zrozumieć że lokal jest zwyczajnie fajny, popularny i lubiany?:)
            Oczywiście. Odrazu teoria spiskowa:))))
            • ypsilon.ypsi Re: Forumowy lans ;-) 16.12.05, 16:30
              nasza_maggie napisała:

> :)))))))))))))))
              >
              > tak trudno zrozumieć że lokal jest zwyczajnie fajny, popularny i lubiany?:)
              > Oczywiście. Odrazu teoria spiskowa:))))

Uderz w stół a...... :-))))))))
              • nasza_maggie Re: Forumowy lans ;-) 16.12.05, 17:10
                :)))))))))))

Mój bosz - chciałabym być tą która wpadnie na to by otworzyć taką knajpę jak
                Opary:)
                Niestety to nie ja. Ale dzięki:)
                Niemniej sądzę że Pani Ela która jest właścicielką OA pewnie ma zbyt mało czasu
                żeby nawet czytać gazety a co dopiero wpisywać się na Forum GW :)
          • Gość: ania Re: Forumowy lans ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 12:14
            odniosłam dokładnie takie samo wrażenie.
            • Gość: ET Re: Forumowy lans ;-) IP: *.crowley.pl 19.12.05, 14:58
              Ja też - żenua.
              • Gość: 55 czepiacie się. IP: *.crowley.pl 19.12.05, 19:38
                jak zwykle.
    • Gość: Wiktorisa Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.acn.waw.pl 08.01.06, 21:01
      Ja byłam i zgodnie z oczekiwaniami bardzo mi się podobało. A teraz przybliżę co
      to oznacza. Zachwycający wystrój (kawka przy fortepianie), przyjemna obsługa,
      menu raczej standardowe (z tego co zdążyłąm zauważyć), niekrępująca atmosfera
      bez zadęcia, muzyka na żywo (oczywiście akurat tego wieczoru kiedy tam trafiłam-
      kapela w stylu Staśka Wielanka).
      • pra_gosia Boję się tam wejść :) 02.02.06, 17:22
        Miałam dzisiaj ochotę tam wejść, ale nad drzwiami taka wielka, czarna
        tarantula przyczaiła się! Przestraszyłam się, że spadnie na mnie i wróciłam do
        domu!
        • beata_ Podpowiem Ci sposób :-)) 02.02.06, 17:43
          Zaglądaj tam i póki co witaj się grzecznie z tarantulą - sprawdzony sposób,
          moja "arachnofobiczna" córka przechodziła w ten sposób pod pająkiem wiszącym na
          suficie wiatrołapu w klatce schodowej:-))
          Zaczęła od tego, że dała mu imię... piękne - Ireneusz :-)
          Gdyby nie to, musiałabym ubić źwierza, albo nie chodziłaby kilka tygodni do
          szkoły...

ps
          nie wiedzieć czemu, nie interweniowały przez cały ten czas "służby porządkowe"
          naszego bloku... może też ze strachu ?
          • pol-a W oparach tytoniu 02.02.06, 18:00
            I przygotuj się na seans tytoniowy. Stężenie dymu w lokalu dla tzw. biernych palaczy jest trudne do
            zniesienia.
            • miszka44 ...otuleni decybelami 03.02.06, 13:22
              Lokal przemiły, ale muzykę puszczają tak głośno, że nie sposób rozmawiać. Wiem,
              że mogę zwrócić uwagę, ale dlaczego sami tego nie wiedzą?
              Co do pająków - to już chyba taki <a
              href="warszawiarnia.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?841717"
              target="_blank">trynd</a> :-)

Pzdr
              M44
              Warszawa subiektywnie
              • miszka44 poprawka 03.02.06, 13:24
                Poprawny link:
                warszawiarnia.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?841717
                Pzdr
                M44
                Warszawa subiektywnie
              • momisz Re: ...otuleni decybelami 03.02.06, 13:58
                e tam
                skoro miejsce słuzy do gadania, to absurdem jej zagłuszanie rozmów decybelami,
                ale mieści się to w profilu knajpki;-)
                jest dobrze!
                atmosfera palarni opium:) dekadencka z akcentami zaskakującymi:)
        • Gość: Paweł Re: Boję się tam wejść :) IP: *.radio.com.pl 03.02.06, 18:05
          W Polsce nie ma tarantul. Jeśli nawet pająk brzydko wygląda, to nie jest
          jadowity.
    • nasza_maggie Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 03.02.06, 16:00
      fakt, miejsce robi się co raz bardziej popularne
      a co za tym idzie, to duży tłum i dym:)

ja osobiscie na hałas nie narzekam, chyba że chodzi o to, że gra jakiś zespół
      to wtedy faktycznie akustyka troche siada.
      niemniej, jak muza jest troche zaglosno, to zawsze mozna ich poprosic żeby
      ściszyli i tak zawsze robią.

a pająk jest extra:) trochę mu jednak zimno pewnie:)
      • pra_gosia Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 03.02.06, 16:21
        Jakie zimno - owłosiony jest bardzo i podgrzany od spodu oparami!
    • Gość: Ania Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.chello.pl 08.07.06, 23:35
      Bardzo mile miejsce,interesujacy wystruj i klimat.W upalne dni lepiej zajac
      miejsce na parterze.Polecam
      • Gość: maxi Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.crowley.pl 09.07.06, 02:55
        dziś śpiewał Marek
        jakże cudownie i klimatycznie
        mimo że gorąco

kurcze, mam nadzieję że uchowa się ten lokal na pradze

szkoda tylko że piwo mają kiepskie:((((((((
        • Gość: pong Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:50
          tak piwo kiepskie i obsluga tez, ciekawe kiedy uruchomia ogrodek
          • Gość: maxi Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.crowley.pl 12.07.06, 02:44
            nie uruchomią bo jakiś urzędnik sobie zdecydował że to przeszkadza
            jest niebezpieczne i za dużo hałasu.
            nawet do 22.
          • Gość: monika Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.devs.futuro.pl 28.07.06, 12:48
            My chodzimy na Okrzei 14- mają Króla i warkę z beki po 4,50, a co najważniejsze
            klimę. Pozdrawiam
            • Gość: maxi Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:21
              za 4,50 i klimę to można se w domu posiedzieć przed tv.

ja uwielbiam opary za muzykę i Marka:)
              • Gość: mc2 Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.devs.futuro.pl 28.07.06, 23:46
                Maxi, chyba chadzasz sam(a) po knajpach. Idac Twoim wywodem muzykę mozna mieć w
                domu, tez niezłą. Prawdziwy klimat tworzą ludzie - ja spotykam sie z
                przyjaciółmi, a to dla mnie najważniejsze.
                W sobotę sprawdzimy to Okrzei, bo w Oparach piwo rzeczywiście kiepskie :(
                • Gość: Saturator Re: "W oparach absurdu", Ząbkowska 6 IP: *.aster.pl 03.11.06, 09:19
                  To zapraszam do Saturatora na 11 Listopada 22
                  :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka