Gość: Marta IP: 10.130.195.* / *.acn.pl 30.09.01, 14:22 Czy mozece wyprowadzac swoich czworonoznych pupilkow na wal? Mam dosyc skrobania gowienek z ubranek swojego dziecka! Osiedla zamkniete mialy nam zabezpieczyc rowniez czystosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: Do właścicieli psów!!! 30.09.01, 16:32 Obawiam się, że to będzie wołanie na puszczy:-( Za dużo fatygi z wychodzeniem na wał, dla niektórych... Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Do właścicieli psów!!! 30.09.01, 22:17 Targają mną uczucia ambiwalentne, bo problem i poważny jest i gówniany zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Do właścicieli psów!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 12:11 A na Targówku obowiązuje uchwała do sprzatania po swych pupilkach. Jeśli jednak jest gdzie sprzątnąć tą nie wątpliwą przyjemność. Jak wiadomo wszelki kosze na to zostały juz dawno sprzątnięte przez mieszkańców.... J. PS. na szczeście nie mam psa, choć lubie te zwierzaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cresta Re: Do właścicieli psów!!! IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 02.10.01, 12:59 Moze rozwiazaloby problem wyznaczenie jednego miejsca na osiedlu (gdzies na uboczu), gdzie psy moglyby sie legalnie zalatwiac? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Do właścicieli psów!!! 02.10.01, 16:08 Żartujesz. Koło mnie połowa osiedla wyprowadza psy na boisko szkolene, bo tam jest mniej gówien i piesek będzie zdrowszy. Kocham zwierzaki, ale niektórych ich posiadaczy ubrałbym w kolczatki i smycze. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Do właścicieli psów!!! 02.10.01, 20:44 Masz pojęcie jak by to miejsce "za chwilę" wyglądało? Ciekawa też jestem, kto zająłby się sprzątaniem - właścicieli zwierzaków o to nie podejrzewam, wynajęcie kogoś (firmy?) kosztuje - słyszysz ten szum w sprawie dodatkowych opłat? A poza wszystkim - pies nie jest głupi, tam gdzie nabrudzone, zbyt chętnie nie pójdzie:-)) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Do właścicieli psów!!! IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 06.10.01, 18:23 Reasumujac Wasze wypowiedzi: pozostaje mi skrobanie psich odchodow z ubranek. :((( A może tak jednak na wał wyprowadzać? No dobra koncze z marzeniami , ide skrobac !!! Pa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Do właścicieli psów!!! IP: *.acn.waw.pl 20.10.01, 09:16 Ja mam psa i wyprowadzam go nawał - to wcale nie jest takie uciążliwe, a i pies się lepiej bawi. Nie wyobrazam sobie, żeby mógł się załatwiać na osiedlu - nawet nie spuszczam go ze smyczy. Ale widzę, że nie wszyscy tak robią. I to mnie wkurza. To jest chyba problem kultury właścicieli, a nie psów. Prosze ? nie uogólniajcie, zeby nie zrobiła sie nagonka w wszystkie psy jako takie. Odpowiedz Link Zgłoś
k_kula Re: Do właścicieli psów!!! 20.10.01, 16:57 Niestety nie mogą wyprowadzać swoich psów na wał, gdyż obok mojego domu takiego wału nie ma. Może nasuwać się pytanie: Dokąd mam chodzić z tymi psami?!? Mam inną teorię na życie: od roku 1986 - czyli od czasu odkąd mam psy na spacer z nimi zabieram małe plastikowe lub papierowe torebki i zbieram kaktusiki po nich a poptem wrzucam je do śmietnika. Nie brudzą, ale za to ludzie wytykają mnie palcami i traktują mnie jak chorą umysłowo, no bo po co mieć czysto dookoła domu?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Do właścicieli psów!!! IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 20.10.01, 17:16 Kula jestes wyjatkowa! Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Do właścicieli psów!!! 20.10.01, 18:17 Z kulami juz tak jest - są nieskazitelne...:-))) (Droga Kulo - to co wyżej nie było nic a nic złośliwe - to ci co Cię głupio traktują maja coś z głową!) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k_kula Re: Do właścicieli psów!!! 27.10.01, 21:36 Nie wiem czy czytujecie Papirową GW, ale dzisiaj w dodatku Metro wydrukowali naszą zażartą dyskusję. Chyba sobie to oprawię w ramki i powieszę w pokoju, aby każy kto u mnie będzie a nie korzysta z komputra mógł to zobaczyć . Pozdrawiam kszystkich. Kuleczka. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Do właścicieli psów!!!-do Kuleczki 27.10.01, 21:43 My w ogóle jesteśmy bardzo sławni w Metrze. A niektóre nasze akcje nawet skutkują - patrz sprawa latarni na Dalanowskiej:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Do właścicieli psów!!!-do Kuleczki 27.10.01, 22:09 Tyle, że ja dopiero po kilku tygodniach przyglądania się tej dyskusji zorientowałem się, że Wy wszystcy jesteście z Tarchomina przy Wale i że to o ten wał chodzi... Gdybym nie zaglądał na inne wątki, i nie jeździł po wale rowerem, nigdy bym do tego nie doszedł... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Do właścicieli psów!!!-do Chaladii 27.10.01, 22:15 Popatrz jaka pożyteczna rzecz taki rower:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
k_kula Re: Do właścicieli psów!!!-do Kuleczki 27.10.01, 22:38 chaladia napisał(a): > Tyle, że ja dopiero po kilku tygodniach przyglądania się tej dyskusji > zorientowałem się, że Wy wszystcy jesteście z Tarchomina przy Wale i że to o > ten wał chodzi... > Gdybym nie zaglądał na inne wątki, i nie jeździł po wale rowerem, nigdy bym do > tego nie doszedł... Ja nie jestem niestety(?!) z Tarchomina przy Wale. Do tego wału troche bardzo mi daleko. Ale to nic staram się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k_kula Re: Do właścicieli psów!!!-do chaladii 27.10.01, 22:39 k_kula napisał(a): > chaladia napisał(a): > > > Tyle, że ja dopiero po kilku tygodniach przyglądania się tej dyskusji > > zorientowałem się, że Wy wszystcy jesteście z Tarchomina przy Wale i że to > o > > ten wał chodzi... > > Gdybym nie zaglądał na inne wątki, i nie jeździł po wale rowerem, nigdy by > m do > > tego nie doszedł... > > Ja nie jestem niestety(?!) z Tarchomina przy Wale. Do tego wału troche bardzo m > i > daleko. Ale to nic staram się!!! To nie do kuleczki tylko do chaladii kuleczka to ja k_kula!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Kuleczko, 28.10.01, 20:46 Ja do wału to mam coś około 10 km przez las, tor kolejowy, Modlińską i pola, bo jestem ze wsi Michałowo-Grabina. Ale przy sensownej pgodzie to jest bardzo miła wyprawa. Odpowiedz Link Zgłoś