Dodaj do ulubionych

Most pólnocny

IP: *.acn.waw.pl 09.09.06, 23:05
Troche sie juz pogubilem - na jakim to jest etapie? Jest juz jakis przetarg?
Jakies plany?
Obserwuj wątek
    • sekalek Re: Most pólnocny 10.09.06, 14:49
      Najpierw musisz zaczekac az pis znajdzie uklad i go zniszczy. Most moze zaczekac
      • km500 Re: Most pólnocny 10.09.06, 21:19
        dobre :)
        nominuję cię do programu Sz.Majewski Show
    • Gość: tarchominianin Re: Most pólnocny IP: *.chello.pl 10.09.06, 21:29
      myśle, ze stal na zbrojenia tego mostu lezy jeszcze w formie rudy w nieodkrytych złożach za uralem. Prace geologiczne beda prowadzic absolwenci wydziału geologicznego uniwersytetu w Nowosybirsku. Kamień węgielny pod uniwersytet wmuruja w poniedziałek.
    • jurek_dzbonie Re: Most pólnocny 11.09.06, 10:05
      Wlasnie jest uniewazniany 4 przetarg na niego.
      • tarantula01 Re: Most pólnocny 24.09.06, 13:40
        5 przetarg będzie ogłoszony 06 listopada br. :D
    • alex.4 Re: Most pólnocny 28.09.06, 16:06
      Nadal nie wykupiono gruntów pod trasę...
      • herox Re: Most pólnocny 28.09.06, 17:12
        A coś się w ogóle dzieje w tej kwestii?
        • stycz72 Re: Most pólnocny 28.09.06, 22:29
          mi się nie spieszy. jak dla mnie może go wogóle nie być. mieszkam na
          Tarchominie i to nic nie rozwiąze poza tym, ze setki samochodów będą jeżdzić
          przez nasze osiedle. według mnie ten post powinien być bliżej Jabłonny - gdzieś
          na wysokości Aluzyjnej to wtedy miałoby to ręce i nogi.
          • Gość: prudi Re: Most pólnocny IP: *.aster.pl 29.09.06, 13:12
            A za 2-3 miesiące czeka wszystkich mieszkańców Tarchomina i dalszych
            miejscowości totalny kataklizm czyli zamknięcie wjazdu na most Grota i
            puszczenie ruchu wąskim mostem Syrena (ta sama Syrena co kilkadziesiąt lat
            stała przy Tamce tylko po renowacji). Planowany remont ma trwać dwa lata. Jak
            się okaże że są niespodzianki i wszystko się przedłuży to najbliższe 5 lat
            czeka nas horror. Jak ktos palnuje sprzedawać mieszkanie na Tarchominie to
            niech sie spieszy bo ceny niechybnie spadną lub się zatrzymają.
            Osobiście uważam, że PIS i nasz wspaniały prezydent powinni zostać solidnie
            rozliczeni ze sprawy mostu Północnego. Gdyby zamiast Muzeum powstania
            warszawskiego skupili się na problemach transportu to może most byłby juz w
            budowie...
            • meybach Re: Most pólnocny 29.09.06, 13:37
              Prudi, co Ty gadasz? Zakaz wjazdu na Grota przez 2 lata za 2 miesiąće??!!!
              Skąd ta rewelacja? Przecież to zagłada byłaby! I gdzie niby mieliby postawić
              ten "most SYreny", obok Grota czy jak???
              • compet_pl Most Syreny 29.09.06, 14:30
                meybach napisał:
                > Prudi, co Ty gadasz? Zakaz wjazdu na Grota przez 2 lata za 2 miesiąće??!!!
                > Skąd ta rewelacja? Przecież to zagłada byłaby! I gdzie niby mieliby postawić
                > ten "most SYreny", obok Grota czy jak???

Most Syreny nie powstanie zamiast Mostu Grota. Mają go postawić jako wiadukt
                nad Żeraniem (nad torami) pomiędzy istniejącymi teraz i sypiącymi się
                wiaduktami.

Nie ma więc chyba obaw, że zamkną wjazd na Grota od strony Modlińskiej.

Więcej na ten temat poczytasz TUTAJ.

Pozdrowienia
              • Gość: prudi Re: Most pólnocny IP: *.aster.pl 01.10.06, 02:12
                Sorry, byłem trochę niedoinformowany. Dawny most syreny będzie zastępczą trasą
                podczas remontu wiaduktów od mostu w stronę Bródna. Ale obstawiam na 100%, że
                korki będa przez to jeszcze większe - zwłaszcza po południu dla wracających z
                centrum.
                • Gość: Boze Re: Most pólnocny IP: *.chello.pl 06.10.06, 01:14
                  Nie wiesz o czym mowisz w pierwszej wypowiedzi i niestety w drugiej jest to
                  samo . Wiadukt od Zerania na Bródno zostaje , wiadukt od Brodna na Zeran bedzie
                  wyburzony a zastapi go most syreny . Wiec nie wiem jaki to moze miec wplyw na
                  korki w kierunku tarchomina popoludniu . Chyba ze psychologiczny.
          • Gość: marti Re: Most pólnocny IP: 217.153.150.* 29.09.06, 14:49
            To może to Ty tak blokujesz tą budowę? Przyznaj się...
            • Gość: prudi Re: Most pólnocny IP: *.aster.pl 01.10.06, 02:22
              Ja mam inną teorię.
              Ponieważ pisowskie władze Warszawy zawaliły sprawe mostu północnego, który
              powinien obecnie być kończony, więc teraz opóźniają (właściwie to już opóźniły)
              remont wiadomych wiaduktów. O potrzebie tych prac mówi się już comajmniej od
              początku tego roku. Podobno wiadukty grożą zawaleniem niemal w każdej chwili.
              Dlaczego zatem remont zacznie się dopiero za 2-3 miesiące? Oczywiste jest, że
              sprawa remontu i wynikających z niego dodatkowych korków będzie tematem
              krytykowania ostatnich lat rządów warszawskich co niechybnie obniżyłoby
              notowania Pana K.M. oraz całego pis w wyborach.
              • winfx Re: Most pólnocny 05.10.06, 23:20
                Pamiętajcie o Moście Północnym wrzucając kartkę do urny wyborczej w
                listopadzie! Nie głosujcie po raz kolejny na Obiecankiewicza z PiSu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka