Gość: Ciekawy IP: *.acn.waw.pl 09.09.06, 23:05 Troche sie juz pogubilem - na jakim to jest etapie? Jest juz jakis przetarg? Jakies plany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sekalek Re: Most pólnocny 10.09.06, 14:49 Najpierw musisz zaczekac az pis znajdzie uklad i go zniszczy. Most moze zaczekac Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: Most pólnocny 10.09.06, 21:19 dobre :) nominuję cię do programu Sz.Majewski Show Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarchominianin Re: Most pólnocny IP: *.chello.pl 10.09.06, 21:29 myśle, ze stal na zbrojenia tego mostu lezy jeszcze w formie rudy w nieodkrytych złożach za uralem. Prace geologiczne beda prowadzic absolwenci wydziału geologicznego uniwersytetu w Nowosybirsku. Kamień węgielny pod uniwersytet wmuruja w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Most pólnocny 11.09.06, 10:05 Wlasnie jest uniewazniany 4 przetarg na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Most pólnocny 24.09.06, 13:40 5 przetarg będzie ogłoszony 06 listopada br. :D Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Most pólnocny 28.09.06, 16:06 Nadal nie wykupiono gruntów pod trasę... Odpowiedz Link Zgłoś
stycz72 Re: Most pólnocny 28.09.06, 22:29 mi się nie spieszy. jak dla mnie może go wogóle nie być. mieszkam na Tarchominie i to nic nie rozwiąze poza tym, ze setki samochodów będą jeżdzić przez nasze osiedle. według mnie ten post powinien być bliżej Jabłonny - gdzieś na wysokości Aluzyjnej to wtedy miałoby to ręce i nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prudi Re: Most pólnocny IP: *.aster.pl 29.09.06, 13:12 A za 2-3 miesiące czeka wszystkich mieszkańców Tarchomina i dalszych miejscowości totalny kataklizm czyli zamknięcie wjazdu na most Grota i puszczenie ruchu wąskim mostem Syrena (ta sama Syrena co kilkadziesiąt lat stała przy Tamce tylko po renowacji). Planowany remont ma trwać dwa lata. Jak się okaże że są niespodzianki i wszystko się przedłuży to najbliższe 5 lat czeka nas horror. Jak ktos palnuje sprzedawać mieszkanie na Tarchominie to niech sie spieszy bo ceny niechybnie spadną lub się zatrzymają. Osobiście uważam, że PIS i nasz wspaniały prezydent powinni zostać solidnie rozliczeni ze sprawy mostu Północnego. Gdyby zamiast Muzeum powstania warszawskiego skupili się na problemach transportu to może most byłby juz w budowie... Odpowiedz Link Zgłoś
meybach Re: Most pólnocny 29.09.06, 13:37 Prudi, co Ty gadasz? Zakaz wjazdu na Grota przez 2 lata za 2 miesiąće??!!! Skąd ta rewelacja? Przecież to zagłada byłaby! I gdzie niby mieliby postawić ten "most SYreny", obok Grota czy jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
compet_pl Most Syreny 29.09.06, 14:30 meybach napisał: > Prudi, co Ty gadasz? Zakaz wjazdu na Grota przez 2 lata za 2 miesiąće??!!! > Skąd ta rewelacja? Przecież to zagłada byłaby! I gdzie niby mieliby postawić > ten "most SYreny", obok Grota czy jak??? Most Syreny nie powstanie zamiast Mostu Grota. Mają go postawić jako wiadukt nad Żeraniem (nad torami) pomiędzy istniejącymi teraz i sypiącymi się wiaduktami. Nie ma więc chyba obaw, że zamkną wjazd na Grota od strony Modlińskiej. Więcej na ten temat poczytasz TUTAJ. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prudi Re: Most pólnocny IP: *.aster.pl 01.10.06, 02:12 Sorry, byłem trochę niedoinformowany. Dawny most syreny będzie zastępczą trasą podczas remontu wiaduktów od mostu w stronę Bródna. Ale obstawiam na 100%, że korki będa przez to jeszcze większe - zwłaszcza po południu dla wracających z centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boze Re: Most pólnocny IP: *.chello.pl 06.10.06, 01:14 Nie wiesz o czym mowisz w pierwszej wypowiedzi i niestety w drugiej jest to samo . Wiadukt od Zerania na Bródno zostaje , wiadukt od Brodna na Zeran bedzie wyburzony a zastapi go most syreny . Wiec nie wiem jaki to moze miec wplyw na korki w kierunku tarchomina popoludniu . Chyba ze psychologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Most pólnocny IP: 217.153.150.* 29.09.06, 14:49 To może to Ty tak blokujesz tą budowę? Przyznaj się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prudi Re: Most pólnocny IP: *.aster.pl 01.10.06, 02:22 Ja mam inną teorię. Ponieważ pisowskie władze Warszawy zawaliły sprawe mostu północnego, który powinien obecnie być kończony, więc teraz opóźniają (właściwie to już opóźniły) remont wiadomych wiaduktów. O potrzebie tych prac mówi się już comajmniej od początku tego roku. Podobno wiadukty grożą zawaleniem niemal w każdej chwili. Dlaczego zatem remont zacznie się dopiero za 2-3 miesiące? Oczywiste jest, że sprawa remontu i wynikających z niego dodatkowych korków będzie tematem krytykowania ostatnich lat rządów warszawskich co niechybnie obniżyłoby notowania Pana K.M. oraz całego pis w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
winfx Re: Most pólnocny 05.10.06, 23:20 Pamiętajcie o Moście Północnym wrzucając kartkę do urny wyborczej w listopadzie! Nie głosujcie po raz kolejny na Obiecankiewicza z PiSu! Odpowiedz Link Zgłoś