Dodaj do ulubionych

Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza?

15.09.06, 20:25
Urząd Dzielnicy Targówek Wydział Infrastruktury wystosował 12 września pismo
do ZTM m.st Warszawy w którym w imieniu mieszkańców stwierdził, że linia 152
jest na Zaciszu zbędna i nic nie stoi na przeszkodzie, aby ją skrócono od
strony Białołęki do pętli Bródno Podgrodzie. Pod pismem podpisał się szef
Wydziału Infrastruktury Waldemar Masłowski.
Nie wierzycie? Polecam wykonanie telefonu pod numer (0.22)6752027.
Obserwuj wątek
    • mimopiwa Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? 15.09.06, 21:02
      a co na to radni z Targówka,?
      • sloggi Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? 15.09.06, 21:10
        mimopiwa napisał:

> a co na to radni z Targówka,?

A od kiedy to Urząd Dzielnicy tłumaczy się przed radnymi?
    • mimopiwa Re: jakie jest zdanie Rady Osiedla Zacisze ? 15.09.06, 21:04
      A co na to Rada Osiedla Zacisze ? Przecież opiniuje ona nowe trasy autobusowe,
      Jak dzieci ze szkoły podstawowej nr 52 zul. Samarytanka dojadaą na basen przy
      ul. balkonowej, Łabiszyńskiej,
      • sloggi Re: jakie jest zdanie Rady Osiedla Zacisze ? 15.09.06, 21:11
        Skąd masz informację, że opiniuje?
      • qnegunda A kogo obchodzi opinia Rady Osiedla Zacisze ? 18.09.06, 11:43
        Wlasnie - niech sobie opiniuje i tak wladze maja to gdzies.
      • adasha5 Re: jakie jest zdanie Rady Osiedla Zacisze ? 25.09.06, 07:27
        mieszkańcy Zacisza są wkurzeni ,że zabraknie tego autobusu. A w SP 52 przy ul.
        Samarytanka nie wierzą.
    • Gość: e. Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? IP: *.aster.pl 16.09.06, 09:27
      PROTESTUJĘ !!!!!
      Ten autobus choć rzdko chodzi, to jest potrzebny.
      Niedawno rozmawiałam z mieszkanką Zacisza, która narzekała, że za rzadko.
      Ale może niektórym "ważnym" mieszkańcom nie odpowiada, że koło ich okien jedzie
      autobus?
      152 pozawala na dojazd do Elmedu, do szpitala na Bródnie chorym ludziom z
      Białołeki i z Zacisza, z Placu Hallera.
      NIE LIKWIDUJCIE !!!!
      • Gość: fiffka Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 13:46
        Ale linia 152 jest de facto dla mieszkańców zielonej Białołęki!!!Jak jeżdziła
        tylko do Żerania to się lepiej spisywała,była bardziej punktualna.Ktoś jednak
        wpadł na najgłupszy pomysł w historii ZTM i poskręcał tą trasę tak jak Jelita w
        jamie brzusznej.Ja rozumiem że na Zaciszu jest potrzebne takie połączenie ale
        nie w postaci linii 152.Kiedyś bylo 132 komu to przeszkadzało?Moim pomysłem
        jest skrócenie trasy 152 do Żerania FSO oraz uruchomienie linii 199 na trasie
        Żerań Fso-Pl Hallera po trasie obecnej linii 152.I takim sposobem i wilk syty i
        owca cała.
        • tom_aszek Podział 152 na dwa odcinki? Eee tam... 18.09.06, 11:15
          Gość portalu: fiffka napisał(a):

> Moim pomysłem
          > jest skrócenie trasy 152 do Żerania FSO oraz uruchomienie linii 199 na trasie
          > Żerań Fso-Pl Hallera po trasie obecnej linii 152.I takim sposobem i wilk syty i
          > owca cała.

Z wyjątkiem tych, którzy będą musieli się przesiadać na Żeraniu oraz kwestii
          zmniejszenia ilości autobusów kursujących na linii 152, bo przecież musi ich
          starczyć na 199. I w ten sposób zamiast jednej linii kursującej rzadko będą dwie
          linie, też kursujące rzadko.
        • qnegunda Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? 18.09.06, 11:43
          > Ale linia 152 jest de facto dla mieszkańców zielonej Białołęki!!!

Taaaa - jest dla WSZYSTKICH, ktorzy wykupili odpowiedni bilet ZTM.

> Moim pomysłem jest skrócenie trasy 152 do Żerania FSO oraz uruchomienie linii
          > 199 na trasie Żerań Fso-Pl Hallera

Eeee tam. Linia jest dobra i sie swietnie spisuje. A jak sie nie podoba, to
          likwidacja.
    • jurek_dzbonie Najlepiej ja zlikwidowac. 18.09.06, 11:30
      Beda wszyscy zadowoleni. I mieszkancy Targowka i Bialoleki.
      • adasha Re: Nie likwidować 18.09.06, 11:34
        może wprzyszłości jak będzie metro
        • qnegunda Re: Nie likwidować 18.09.06, 11:41
          Jakie metro? Kazio obiecal i wszyscy wierza!
          Jak 152 jest wedlug wladz niepotrzebne, to nalezy zlikwidowac - wladza PiSowa
          wie lepiej niz jacys mieszkancy.
          • Gość: brat Re: Nie likwidować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:13
            Tym autobusem dojeżdża mój brat z Zacisza do gimnazjum 142 i wielu jego kolegów.
            Chyba nie zlikwidują, bo jak , na piechotę, tyle kilometrów?
    • jedrzej.zacisze Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? 18.09.06, 14:22
      Dla mnie cyrk. Pytanie skąd się im to wzieło.

Ja tego autobusu używam. I wielu moich znajonych i harcerzy dzięki niemu ma
      łatwe połączenie prasko - tagówczańsko - białołęckie.

Nic tylko zrobić protest.
    • barka01 Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? 18.09.06, 14:29
      Łapy precz od 152. Na Zaciszu autobus jest niezbędny.Zwłaszcza na odcinku
      Gilarska Samarytanki,Jórskiego. Urzędasy widać zapominają o tym, że nie tylko
      zmotoryzowani tutaj mieszkają.To nienowa część Zacisza. Mieszka tu sporo
      emerytów. Głównie autobusem jeżdzi starsze pokolenie , młodzież, rodzice i
      babcie doworzące pociechy do szkoły, pacjenci przychodni na pl.Hallera. Bez tego
      autobusu byłoby bardzo trudno o dostanie się do tych wszystkich miejsc. Wierzcie
      mi, że dojście piechotą spod SP 52 do jakiegokolwiek autobusu jest czasochłonne
      i trudne.Piechotą do Radzymińskiej czy Wincentego to kawał drogi a nasi
      zmotoryzowani bliscy przecież zabierają codziennie samochody ze sobą , bo do
      pracy też muszą dojechać.
    • mk968 Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? 18.09.06, 15:20
      LINIA 152 BĘDZIE ZASTOPIONA NOWO LINIĄ I ZASILONA DODATKOWYM TABOREM
      ROZMAWIAŁEM W RATUSZU ALE NARAZIE TO PLANY ZOSTAJEMY Z TYM CO JEST W REJONIE
      ZACISZA
      • qnegunda Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? 18.09.06, 15:50
        Urzad Targowek to moze sie ugryzc w nos.
        • mk968 Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? 18.09.06, 16:04
          chciałbym tego ale niekoniecznie ZTM opiniuje pisma urzendow miejskich a do
          piero potem warszawiakow
      • Gość: waran Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:35
        A jaką linią ma być zastąpione to nieszczęsne 152?
    • Gość: Wkurzona Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? IP: *.donau.pl 20.09.06, 08:49
      Witam,

może w związku z planowanym usunięciem tej linii, zmienili (debilnie!!!) cykl
      świateł na Jórskiego. Od zmiany cylku stoi się tam teraz w korku nawet do 20
      min, a przejedziesz 20 metrów.
      Odpowiedzcie do kogo trzeba zgłosić problem?

pozdrawiam,

• jedrzej.zacisze Re: Dzielnica Targówek chce zabrać 152 z Zacisza? 20.09.06, 12:44
        Do wymienionego już wcześniej Waldemara Masłowskiego w UD Targówek,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka