Dodaj do ulubionych

Do mieszkancow etapu II-go

04.12.06, 00:05
Szanowni Panstwo.
Slowa swoje kieruje do tych mieszkancow etapu II-go ktorych zwalbym raczej
cholota niz wspollokatorami. Nie dosc, ze wyrzucacie swoje smieci do smietnika
etapu I-go to zrobiliscie sobie z tego miejsca kontener do duzych gabarytow.
Jak wam nie wstyd. Niestety jak ktos sie chamem urodzil to zeby w
najpiekniejszym osiedlu zamieszkal chamem pozostanie. Kultura sie czlowiek
swiadczy na codzien.
Obserwuj wątek
    • figa.walecki Re: Do mieszkancow etapu II-go 04.12.06, 00:30
      beznicku1 napisał:

> Slowa swoje kieruje do tych mieszkancow etapu II-go ktorych zwalbym raczej
      > cholota niz wspollokatorami.
      ... Niestety jak ktos sie chamem urodzil to zeby w najpiekniejszym osiedlu
      zamieszkal chamem pozostanie.

Ty sobie Sąsiedzie chyba nie zdajesz sprawy z tego jakim trzeba być BURAKIEM,
      żeby napisać w powyższy sposób to co chciałeś powiedzieć. Kompleksy proponuję
      leczyć u psychoanalityka. Wszak innych nienawidzimy często za to czego nie
      akceptujemy u siebie (chołota, chamstwo). Skoro jesteś taki odważny i stać Cię
      na takie inwektywy bądź mężczyzną i przedstaw się. Śmiało ! Napisz gdzie
      mieszkasz i jak się nazywasz ! Chyba nie wymiękasz przed sąsiadami z II etapu,
      co ?

pzdr
      a.
      • beznicku1 Re: Do mieszkancow etapu II-go 04.12.06, 00:52
        figa.walecki napisał:

> beznicku1 napisał:
        >
        > > Slowa swoje kieruje do tych mieszkancow etapu II-go ktorych zwalbym racze
        > j
        > > cholota niz wspollokatorami.
        > ... Niestety jak ktos sie chamem urodzil to zeby w najpiekniejszym osiedlu
        > zamieszkal chamem pozostanie.
        >
        > Ty sobie Sąsiedzie chyba nie zdajesz sprawy z tego jakim trzeba być BURAKIEM,
        > żeby napisać w powyższy sposób to co chciałeś powiedzieć. Kompleksy proponuję
        > leczyć u psychoanalityka. Wszak innych nienawidzimy często za to czego nie
        > akceptujemy u siebie (chołota, chamstwo). Skoro jesteś taki odważny i stać Cię
        > na takie inwektywy bądź mężczyzną i przedstaw się. Śmiało ! Napisz gdzie
        > mieszkasz i jak się nazywasz ! Chyba nie wymiękasz przed sąsiadami z II etapu,
        > co ?
        >
        > pzdr
        > a.
        Coz moja figo droga.
        Na szczescie wiekszosc mieszkancow waszego etapu sa to ludzie na poziomie i
        wynosza swoje nieczystosci w miejscu do tego przeznaczone tj, smietnik etapu
        II-go. I z cala pewnoscia slowa mego postu nie sa do nich kierowane. Co do
        przedstawiania. Swego czasu przedstawilem sie z imienia i z nazwiska zatem jak
        widac (wybacz ze uzywam twego slownictwa figo droaga) "nie wymiekam". A swoja
        droga cos musi byc na rzeczy skoro tak cie obruszyly slowa moje figo droga.
        Jezeli niie robisz wysypiska w smietniku etapu I-go zycze dobrej nocy
      • beznicku1 Re: Do mieszkancow etapu II-go 04.12.06, 00:56
        figa.walecki napisał:

> beznicku1 napisał:
        >
        > j
        >
        > akceptujemy u siebie (chołota, chamstwo). Skoro jesteś taki odważny i stać Cię
        > mieszkasz i jak się nazywasz ! Chyba nie wymiękasz przed sąsiadami z II etapu,
        > co ?
        >
        > pzdr
        > a.
        I jeszcze jedno figo droga.
        Badz uprzejma figo i pofatyguj sie laskawie do opisanego smietnika i popatrz coz
        wyrabiaja twoi sasiedzi. Kompleksy??? psychoanalityk??? A moze czas najwyzszy
        zwrocic uwage wspollokatorom do czego sluzy kontener do duzych gabarytow???
        Spij slodko.
      • beznicku1 Re: Do mieszkancow etapu II-go 04.12.06, 01:08
        figa.walecki napisał:

> beznicku1 napisał:
        >
        > j
        >
        > co ?

I jeszce jedna prosba figo moja droga.
        Na przyszlosc badz uprzejma odpowiadajac, figo moja droga cytowac nie zas
        wycinac z kontekstu. Dosc juz mamy takich fachowcow na codzien w mediach.
    • kubus2000 Re: Do mieszkancow etapu II-go 04.12.06, 09:03
      Po co TO obrażanie siebie nawzajem?
      Zarząd 2 etapu podjął kroki w celu rozwiązania tego problemu. Dostawiono na
      nasz koszt kontener do śmietnika I etapu.
      Śmieci w ten weekand było pełno w obu śmietnikach.
      Zakładasz kolejny wątek na ten temat i walisz po nas jak po stadzie jakiejś
      chołoty. Twoje obelgi nic nie dadzą. Szukaj rozwiązania a nie konfliktów. Kiedy
      doszło do spotkania w sprawie WASZEGO smietnika to pofatygowało się na nie 3
      osoby z I etapu. A teraz wylewacie swoje pretensje na forum i to w tak żałosnym
      stylu.
      Przykre....
    • robinsson Re: Do mieszkancow etapu II-go 04.12.06, 14:06
      Bardzo ciekawy temat Ś M I E C I !!!
      Napisano na ich temat przeszło 100 postów!!! na tym forum.
      Efekt żaden.
      I nie bardzo rozumiem po co to wszystko???
      Chyba tylko po to żeby co niektórzy mogli się wytłumaczyć dlaczego brak jest u
      nich kultury osobistej.
      Jeżeli ci niektórzy nie rozumieją o czym piszę to może zobrazuję to prościej.
      Proszę sobie wyobrazić że macie swój dom i śmietnik wybudowany za domem bo tak
      było w planach, a jak wiadomo plany rzecz święta, natomiast sąsiad wybudował
      śmietnik przy drodze którą codziennie pokonujecie.
      I teraz pytanie: Gdzie wyrzucacie śmiecie do własnego śmietnika czy może do
      sąsiada?
      A może dostawicie swoje kontenery do sąsiada bo tak będzie w waszym mniemaniu
      uczciwie.
      Pomysł dobry krótsza droga do pokonania po co nabijać kilometry no i oczywiście
      taniej niech sąsiad płaci, a co stać go na to.
      A najlepiej to do lasu wynieść ŚMIECI przecież jest pod nosem.
      Tak jak duże grono pseudo obywateli w tym kraju robi.
      • greg_2 Re: Do mieszkancow etapu II-go 04.12.06, 14:35
        chyba sprawa smietnika zostala juz rozwiazana
        i jedynym rozwiazaniem jest zamkniecie smietnika teraz prosba do zarzadu I
        etapu o zajęcie sie ta sprawa w trybie pilnym !!!!
    • wobor1 Re: Do mieszkancow etapu II-go 04.12.06, 21:47
      ...cóż; nic dodać nic ująć; po prostu brak słów.
      • intruder2 Re: Do mieszkancow etapu II-go 05.12.06, 08:37
        Daragije druzja, dijer frends, libe frojnde, mon ami, ludzie i ludziska

Zaczynam głupio bo wczuwam się w ton niepotrzebnych obelg.

Przecież nie chodzi tu o to, by obrzucać się epitatami, lecz by rozwiązać
        problem. Jak ktoś z forumowiczów napisał, mądzy ludzie sieją trawę, a tam gdzie
        wydepcze się ścieżki, buduje chodniki. Tak jest i tutaj. Nikt nie będzie
        prowadził ewidencji worków ze śmieciami tylko wrzucał tam gdzie jest mu
        wygodniej. I nic tego nie zmieni, choćby nie wiem na co sie powoływać. Trzeba
        problem rozwiązać dodatkowymi kontenerami na koszt Etapu II, oraz zgłosić
        Agmetowi, by na przyszłość by każdej bramie wyjazdowej, śmietniki były większe
        niż obecne na większą liczbę pojemników. Nota bene kolejny argument przeciwko
        budowie wysokich bloków.
        Proszę zarządy PL i i PL II skontaktowały się ze sobą i podjęły natychmiastowe
        decyzje. Idą święta i szkoda byłoby mieć wizytówkę wzjadową osiedla w postaci
        śmieci wylewających się ze śmietnika. Wigilia jest w niedzielę, więć śmieciarzy
        nie będzie prawie przez tydzień. Już biję na trwogę.

Pozdrawiam

Intruder
        PL I
    • wwili Re: Do mieszkancow etapu II-go 05.12.06, 09:46
      Odnoszę wrażenie że nie wiadomo dlaczego mieszkańcy I etapu uważają się za
      lepszych? Nas natomiast traktują jak intruzów i ciągle obrażają. Coś mi się
      wydaję że zgody miedzy etapami nie bedzie jeżeli utrzyma się takie nastawienie.
      Ciekaw jestem co zrobicie jak mimo zamknięcia śmietnika ciągle będzie bardzo
      dużo śmieci. Oczywiście wina nadal będzie leżała po stronie osob z drugiego
      etapu, bo przeciec nie inaczej. Poza tym nie wydaje sie Wam że wiekszość tych
      smieci mogą wyrzucać robotnicy remontujący mieszkanie. Jak na nich wymóc żeby
      tego nie robili.
      Jeszcze jedna sprawa. We wakacje widziałem dużo mieszkań w I etapie nie
      wykończonych. Proszę mi odpowiedzieć drodzy mieszkańcy I etapu gdzie w takim
      razie wyrzucacie (wyrzucaliście) duże gabaryty??? Przecież nie macie swojego
      kontenera, a jedyny jaki jest, jest opłacany przez II etap. No przecież nie
      korzystacie z naszego. Jakoś nikt nie miał do Was pretensji jak kontener stał
      na drodze między I a II etapem i szybko się zapełniał mimo że w II etapie nie
      wiele mieszkań było wykańczanych???
      Czytając takie wypociny jak powyższy post wierzyć mi się nie chce że robi to
      sąsiad którego może dzisiaj rano mijałem na chodniku. A może to agmet probuje
      zasiac zamet i nas skłocić tak jak z idiotycznym wymysłem nowego wjazdu.
      Dlatego dobrze byłoby miec forum zamknięte do którego miałyby dostęp tylko
      mieszkańcy a poszczególne osoby idetyfikowane z nazwiska i imienia.
      pozdrawiam wszystkich mieszkańców z II etapu
      wili
      • shivyk Re: Do mieszkancow etapu II-go 05.12.06, 14:41
        Wwili, daj luz...
        Nie ma co bić niepotrzebnie piany...
        Jak widać mamy na osiedlu dwóch domorosłych detektywów.
        Szacun i respect dla was panowie.
        Pewnie po zapachu albo organoleptycznie stwierdziliście przynależnosć śmieci :)
        No chyba że wisicie cały dzień z nosami na szybie :)
        Tak czy inaczej respect...
        Siwy
      • intruder2 Re: Do mieszkancow etapu II-go 05.12.06, 14:43
        Drogi wwili,
        Dlaczego moją wypowiedź nazywasz wypocinami, gdzie składam konkretne propozycje
        mające na celu rozwiązanie problemu i osoby które mogą/powinny sie tym zająć.
        Z przykrością zauważam, że Twoja wypowiedź nie wniosła nic nowego do dyskusji,
        tylko dzieli włos na czworo. Nie wiem skąd u Ciebie przeświadczenie o poczuciu
        wyższości mieszkańców etapu I????!!!!
        Sprawa jest prosta - dodatkowe pojemniki. To że Etap II korzysta ze śmietnika
        Etapu I nie jest zbrodnią, czy też przestepstwem. A jest to chyba oczywiste bez
        potrzeby udawadniania. To normalne ludzkie zachowanie, którego nie należy
        tępić, a jedynie szukać dla niego rozwiązań. Trudno zmusic kogoś, by chodził
        tam, gdzie powinien, bo i tak będzie chodził tam gdzie mu wygodnie. Ja chcę
        tylko jednego:
        zachowac estetykę najfajniejszego osiedla na Bródnie i uchronić nas od inwazji
        gryzoni z lasu i pola. Z punktu widzenia myszek, szczurów i innych gryzoni,
        tudzież insektów, cokolwiek leżącego poza pojemnikiem jest ucztą. A nie
        pojawiły sie jeszcze, bo jest ciepło i nie ma śniegu. Przypominam o zającach
        kicających zeszłej zimy miedzy blokami.Masz fajnie i czysto w domu i okolicy.
        Dbaj by tak zostało.
        Dlaczego pomijasz fakt nadchodzących świąt. Z pewnością spotkasz się z
        bliskimi, pójdziesz na spacer i co zobaczysz? Zafajdany śmietnik - miło - byc
        może dla Ciebie, ale nie dla mnie.

Pozdrawiam Ciebie i wszystkich leśnych ludków, którzy czerpią satysfakcję z
        zamieszkiwania w PL i chcą to zachować.

Ja do nich należę.

Intruder
        • wwili Re: Do mieszkancow etapu II-go 05.12.06, 19:57
          Drogi intruder,

Po pierwsze nie nazywałem wypocinami twojego postu tylko odniosłem się to tego
          napisanego przez beznicku. Mam ustawione wyświetlanie drzewkowe i dlatego nie
          precyzowałem o którą wypowiedz mi chodzi (bo to widac) - może błąd. Zresztą sam
          przyznasz że beznicku nie zbyt konstruktywnie się wypowiedział.
          Po drugie wydaje mi się że nie zbyt dokładnie przeczytałeś moją wypowiedź.
          Ponieważ ja nigdzie nie pisałem iż taki stan wokół smietnika mi się podoba,
          gdyż sam codziennie tedy przechodzę i widzę co się dzieje. Mi też zalezy na tym
          zeby nasze osiedle było czyste i ładne. Dlatego mimo że nie jest mi po drodze
          wyrzucam smieci do kontenerów II etapu. Natomiast już po raz któryś ktoś z I
          etapu atakuje nie przebierając w słowa wszystkich mieszkańców II etapu
          obrażając ich. Czy uważasz że to jest w porządku? Dokładnie takie wypowiedzi
          dzielą nas.
          Nie mogę zgodzić się z Toba rownież w kwestii prostego rozwiązania -
          dostawienie pojemników. Wiem że zarząd II etapu własnie tak zrobił ale uważam
          to za błąd. Moim zdaniem lepiej byłoby rozdzielić pojemniki na poszczególne
          etapy, tak jak było wcześniej i wymóc na wszystkich wyrzucanie smieci do
          odpowiednich pojemników. Jak to zrobić? W tym jest największy problem. Obawiam
          sie ze dostawianie pojemników może odbywać sie w nieskonczoność i tak zawsze
          bedzie ich za mało.

pozdrawiam
          wili
          • robinsson Re: Do mieszkancow etapu II-go 05.12.06, 21:12
            I o to właśnie chodziło.
            Wypowiedź bardzo trafna.
        • robinsson Re: Do mieszkancow etapu II-go 05.12.06, 21:08
          Nastrojowo :)
          Sprostowanie nie zajączki tylko dzikie króliki
          Pozdrawiam
          • intruder2 Re: Do mieszkancow etapu II-go 06.12.06, 07:51
            Drogi wwili
            • intruder2 Re: Do mieszkancow etapu II-go 06.12.06, 07:57
              Drogi wwili
              I znów sie z Tobą nie zgodzę.

Czy na prawdę uważasz, że każdy bedzie wrzucał śmieci do odpowiednio
              oznaczonego pojemnika? Szczerze wątpię, znam się nieco na psychologii. A co do
              dostawiania pojemników w nieskończoność - w tym przypadku stanowi to liczbę 6,
              gdyż więcej pojemników nie zmieści sie do wewnątrz smietnika. A z pewnością
              mamy kolejny wspólny temat, by Agmet zadbał o odpowiednio duży smietnik przy
              kolejnym wyjeździe, gdyż tam dopiero będzie sajgon.

Do zobaczenia na osiedlu, może przy śmietniku?:)))))))

Pozdrawiam

Intruder

• rossi10 Re: Do mieszkancow etapu II-go 06.12.06, 09:04
                a moze ktos pomysli ze kolo tego smietnika mieszkaja ludzie i kupujac
                mieszkanie mieli pewnosc ze bedzie sluzyl tylko dla 1 etapu a dokladajac
                pojemniki zwiekszamy mozliwosc pojawienia sie szczurów i innego rodzaju
                insektów bo zycie pokazuje ze nie dbamy o to zeby wszystkie smieci byly w
                szczelnie zamknietych pojemnikach, a ja sie na to nie zgadzam to jest obnizenie
                komfortu mojego jako mieszkanca bloku przy smietniku.
                • czarne.stopy Re: Do mieszkancow etapu II-go 06.12.06, 09:31
                  Dostawienie kontenerów NIE
                  Partycypowanie w kosztach NIE
                  Nic Wam nie pasuje.
                  Zamknijcie ten smietnik i skończmy ten temat.
                  Nie zmienicie postępowania niektórych ludzi z II etapu. Mają bliżej do waszego
                  śmietnika, więc nie będą specjalnie spacerować na drugi koniec osiedla aby tam
                  wyrzucić smiecie. Nie podoba mi się to równie bardzo jak Wam ale chyba nie ma
                  innego rozwiązania.
                • etap_2 Re: Do mieszkancow etapu II-go 06.12.06, 09:32
                  niesamowite
                  >bo zycie pokazuje ze nie dbamy ....
                  a moim zdaniem, że dbam....
              • wwili Re: Do mieszkancow etapu II-go 06.12.06, 12:25
                Witam,

Może wytłumaczę na przykładzie. Jeżeli wcześniej nie było pojemników II etapu
                teoretycznie nie powinien wyrzucać tam śmieci nikt z mieszkańców II etapu.
                Praktycznie najprawdopodobniej tak nie było. Przypuśćmy że robiło tak 10
                rodzin. Teraz gdy nasze pojemniki stoją razem z Waszymi, teoretycznie wyrzucać
                tam śmieci mogą wszyscy z II etapu. Czyli praktycznie ok 150 rodzin. Czas
                pokaże ile bedzie tak robić. Na pewno liczba 10 zdecydowanie wzrośnie. Jak
                myślisz na jak długo starczy miejsca?

Odnośnie spotkania to będzie trudno. Ponieważ tak jak pisałem wcześniej nie
                wyrzucam smieci do pojemników I etapu, no chyba ze Ty wyrzucasz do II? :-)

Pozdrawiam
                wili
                • intruder2 Re: Do mieszkancow etapu II-go 06.12.06, 14:55
                  Mam za daleko do Twojego śmietnika.
                  Skoro widzę, że dyskusja nie prowadzi w żadnym kierunku, proponuję za to
                  wszystko obwinić KOMUNISTÓW.

Intruder
                  • guuferek Re: Do mieszkancow etapu II-go 06.12.06, 15:02
                    ... i układ :)
                • marek_szwarc uwazam ze istnienie smietnikow to istota problemu 08.12.06, 13:01
                  proponuje: usunac jakiekolwiek smietniki na 4-6 miesiecy. wszystko zwalac na
                  kupe w jednym miejscu. nastepnie za pomoca badan ankietowych ustalic ile kazda
                  osoba zamieszkujaca osiedle tworzy smieci (z podzialem na 1 i 2 etap).
                  zweryfikowac to z jej wagą, obserwacjami obyczajow zyciowych i charakterem
                  pracy oraz stanem mieszkania(inne wskazniki do ustalenia). ustalic algorytmy. i
                  dopiero wprowadzic smietniki. wszystko tu na tym osiedlu tak jakos na wariata
                  jest robione. a to naukowo trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka