Dodaj do ulubionych

Kablówka UPC na Zaciszu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:03
Czy ktoś może wie, jak zmusić operatora kablówki UPC do naprawy uszkodzonego
kabla? Od 10 dni w pomocy technicznej mówią, że awaria dotyczy całej ulicy i
będzie naprawiona "w godzinach wieczornych", tylko że nic się nie dzieje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anenia Re: Kablówka UPC na Zaciszu IP: *.jmdi.pl 16.01.07, 13:16
      Proponuję wnieść reklamację do abonamentu. W końcu płacisz za 30-31 dni więc 10
      dni to praktycznie 1/3 abonamentu. Swoją drogą nie mam zbyt milych doświadczeń
      z UPC i ich internetem.O prędkości łącza się nie wypowiadam..Nawalił modem-
      serwis mógł przyjechac po 5 dniach od zgłoszenia- niech będzie w dniu przyjazdu
      czekaliśmy od 17 do 21 jak to było ustalone. Nikt nie przyjechał. Jakie było
      wytłumaczenie UPC? serwisant nie miał modemu...A telefon kontaktowy do klienta
      to pewnie mają po to żeby dzwonić z durnymi propozycjami...Teraz
      zrezygnowaliśmy z internetu, termin mija 19 stycznia- pół godziny się strona
      ładuje...
      • Gość: gość Re: Kablówka UPC na Zaciszu IP: 213.17.170.* 16.01.07, 15:06
        Ale i tak UPC jest lepsze od Aster
      • Gość: HaN Re: Kablówka UPC na Zaciszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:48
        Dzięki! Ponieważ awaria trwa nadal, a ludzie dyżurujący pod jedynym numerem
        obsługi klienta ciągle powtarzają, że "jutro", więc po prostu rezygnuję i już.
        Są tańsze opcje tv. Pozdrawiam!
    • margala Re: Kablówka UPC na Zaciszu 17.01.07, 13:12
      w którym miejscu na Zaciszu mieszkasz, że masz dostęp do kablówki?
      Ja od lat słyszę od 'kablarzy', że na osiedlu domków jednorodzinnych nie opłaca
      im się zakładanie sieci.

pozdrawiaM.
      • Gość: HaN Re: Kablówka UPC na Zaciszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:18
        Okolice Tużyckiej, czyli po drugiej stronie Radzymińskiej. Ale opłacalność
        kładzenia kabla na osiedlu domków ma też taki aspekt, jak opisany - w razie
        awarii dłuuugo się czeka na naprawę (do dzisiaj nic nie zrobiono). A abonament
        płacić trzeba.
        • victoria1985 nie narzekajcie moglo byc gorzej..... 22.01.07, 16:04
          Ja mam Internet tp - neostrada i to jest dopiero nieźle, g..wno dzwonisz do
          nich ze nie działa oni ci mówią ze u nich jest wszystko w porządku, że u ciebie
          cos z kompem jest nie tak. Dzwonisz po informatyka z ogłoszenia z gazety
          płacisz mu 80zł a on ci mówi ze wszystko jest z twoim komputem w porządku
          dzwonisz znowu do tp a oni ci mówią ze monter, który sprawdzi czy z kablem i
          modemem jest wszystko w porządku może być dopiero za 3 tygodnie to jest
          dopiero paranoja!!! I nic im nie zrobisz, bo umowa jest tak skonstruowana, że
          zawsze wychodzi na ich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka