Dodaj do ulubionych

Ząbkowska - nowy wątek

IP: *.man.polbox.pl 23.09.03, 18:19
Pozwoliłem sobie rozpocząć nowy wątek w temacie Ząbkowska, bo takie długie
ciężko się przegląda.;-) Proponuję nie ciągnąć już tamtego... ;-)

Co do wiadomego miliona, to chciałbym zauważyć jedną rzecz: na tyle, na ile
znam prawo budżetowe, środki niewykorzystane przed końcem roku nie przechodzą
na następny. Krótko mówiąc, przepadają. Oczywiście władze dzielnicy/miasta
będą pocieszały nas, że "przyszłym roku to już na pewno", zaplanują 1 mln PLN
w przyszłorocznym budżecie. Tyle, że ten "kolejny" milion w 2004 roku mógłby
pójść na remonty kolejnych kamienic. Niestety, podejrzewam, że opóźnienia te
były celowe. :-(
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Ząbkowska - nowy wątek 24.09.03, 11:42
      jeśli oczywiście w budżecie warszawy znajdzie się w następnym roku kolejny
      milion. To wcale nie jest oczywiste
      Pozdr
      • Gość: Amnesiac Re: Ząbkowska - nowy wątek IP: *.man.polbox.pl 24.09.03, 13:09
        To prawda. Ale takiej bezczelności ze strony władz dzielnicy/miasta jednak się
        nie spodziewam.
        • miszka44 Re: Ząbkowska - nowy wątek 25.09.03, 14:02
          Gratuluję Ci optymizmu. Też bym tak chciał

Pzdr
          M44
          • alex.4 Re: Ząbkowska - nowy wątek 25.09.03, 18:04
            niestety optymizmu na horyzonie nie widać...
            Bedzie remont jeśli Sosnkowski będzie chciał zarobić tatutsiowi...
            PoZdr
    • Gość: ja Re: Ząbkowska - nowy wątek IP: 217.153.88.* 30.09.03, 14:44
      Panowie i Panie zauważcie proszę, że to forum to tylko narzekanie i wypowiedzi
      wiecznie niezadowolonych sfrustrowanych ludzi. Jak można wylać komuś na głowie
      pomyje to się je wylewa. Nie czytałem ani jednego postu, który by coś
      pochwalił.Jak by była inna władza to pewnie byłoby to samo tylko, że inni
      sfrustrowani by narzekali. To głównie do ciebie aleksie i ty ponury i do wielu
      wielu innych frustratów zamieszczających swoje wypociny na tym forum. Ludzie
      opamiętajcie się przecież nie wszystko jest takie szare lub czarne. Różowi i
      czerwoni oraz biali i zieloni zastanówcie się nad tym. Poczytajcie czasem to co
      napisaliście, a myślę, że zrobi wam się niedobrze.
      Pozdrawiam i patrzę z wiarą w ludzi w przyszłość tego forum. Alex pochwal coś
      czasem, a zobaczysz, że to też przjemne uczucie poza nienawiścią i
      zgryżliwością.
      • alex.4 Re: Ząbkowska - nowy wątek 30.09.03, 19:57
        wiedzIałem ja, co przeczytam...
        Chętnie bym pochwalił Sosnkowskiego gdyby zakończył odnowienie Zabkowskiej.
        Gdyby wydał ten milion na rewitalizację. Gdyby miał plany rewitalizacji Pragi.
        Ale Sosnkowski o tym milczy. Czy na Pradze Pn po wyrzuceniu Rymkiewicza, ktos
        rewitalizacją się zajmuje?
        Czy ktoś chce wykorzystać pasję Sujeckiego dla odnowienia Pragi....
        Pozdr
    • Gość: ponury Re: Ząbkowska - nowy wątek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 23:40
      Amnesiak -Stary wątek jest Qull.Nie ma to jak stare śmieci. Cierpliwość jest
      cnotą mędrców
      • Gość: ja Re: Ząbkowska - nowy wątek IP: 217.153.88.* 10.10.03, 16:56
        Jeśli chodzi o mędrców to z panem panie ponury kojarzy mi się fraszka
        Sztaudingera (specjalnie fonetycznie) p.t. "Mędrzec" cytuję:"nawet sam nie
        wiedział, że ma na dupie przedział". Bez urazy panie ponury.
        • alex.4 Re: Ząbkowska - nowy wątek 10.10.03, 17:25
          panie ja kultura się kłania...
          • Gość: ja Re: Ząbkowska - nowy wątek IP: 217.153.88.* 15.10.03, 08:42
            Oj kłania się kłania. Każdy średnio wyedukowany człowiek wie że zacytowałem
            klasyka i uznaną postać w świecie literatury. Lecz pan panie alex tego chyba
            nie wiedział. Przepraszam, ale nie zawsze umiem i chcę się dopasować do poziomu
            swojego interlokutora.
            • alex.4 Re: Ząbkowska - nowy wątek 15.10.03, 19:24
              różne są cytaty.... tylko trzeba umiejetnie je stosować... odpowiednie do
              sytuacji. I nie każdy cytat zasługuje aby go powielać. Panie ja powinien mieć
              to pan na uwadze. Ale rozumiem, że kiedy rozum spi to budzą się demony.
              Reszta jest milczeniem.
              Pozdr
              • Gość: ja Re: Ząbkowska - nowy wątek IP: *.devs.ac-net.pl 15.10.03, 22:03
                Alex !!!! nie podejrzewałem cie o takie subtelności w złośliwości. No moja
                wiara w ludzi nie została zachwiana. Co do cytatów to pragnę zauważyć, że jest
                drobna różnica miedzy przeklinaniem przez bohatera romantycznego, a używaniem
                tych samych słów przez kogoś dla kogo to jedyne słowa jakie zna. Ten bohater
                romantyczny to alterego Sztaudingera w tym porównaniu. Cytat to cytat. tu
                liczy się znajomość literatury, ogólne ocztanie oraz to coś co zwane jest
                popularnie intelektem. Alex jesteś na dobrej drodze. Wciągając się w
                akademicką ogólną dyskusję przestałeś tryskać jadem.
    • Gość: szymon Re: Ząbkowska - nowy wątek IP: *.chello.pl 21.10.03, 14:43
      Co z "Łysym Pingwinem"? Ostatnio częściej jest zamknięty niż otwarty. Zniknęła
      karteczka z godzinami otwarcia i zapraszają tylko na czekoladę. Czyżby po
      jakiejś aferze Szwed stracił koncesję na piwo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka