Dodaj do ulubionych

podstawówka na Twardej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 23:52
Kto chodził do podstawówki nr 164 na Twardej teraz tam jest gimnazjum,
podobno bardzo dobre. Niektórzy nauczyciele z moich czasów (skończyłam w
1993) jeszcze uczą np: p.Żewłakow,Świętochowska. Facet od harcerstwa jest
teraz dyrektorem. Pozdrawiam wszystkich absolwentów
Obserwuj wątek
    • licealistka Re: podstawówka na Twardej 26.06.04, 09:24
      Rocznik 86'. Klasa A, wychowawczyni M. Paprocka.
    • swanilda Re: podstawówka na Twardej 12.07.04, 10:06
      Kończyłam klasę A w 1989 roku, wychowawczyni - pani Szeska-Plewako. Panią
      Świętochowską wspominam bardzo miło. Ale najcieplejsze wspomnienia zachowałam o
      pani Zdunek - matematyczce :-)
      • Gość: Kleks Re: podstawówka na Twardej IP: *.acn.pl 12.07.04, 12:58
        Panią Z. wspominam jako absolutną kretynkę i osobę bardzo niesympatyczną dla
        uczniów. Dziś jestem nauczycielem akademickim, robię karierę naukową na kierunku
        technicznym, a ta idiotka tłumaczyła moim rodzicom, że w ogóle się nie nadaję do
        szkoły średniej i lepiej mnie posłać do zawodówki. Na szczęście miałem szansę
        sam podjąć decyzję gdzie się będę uczyć.
        Rozumiem, że nauczyciel ma prawo oceniać ucznia, a jednak nigdy tej suce nie
        zapomnę, że próbowała zamknąć przede mną jakiekolwiek szanse na rozwój.

Pani Szeska-Plewako była cudowna - otworzyła mi oczy na świat sztuki. Anioł!
        • swanilda Re: podstawówka na Twardej 13.07.04, 12:07
          Nie przesadzaj z panią Z. Zamiast złośliwości, może warto pomyśleć z
          satysfakcją, że się grubo pomyliła? Ja z ciekawości pod koniec podstawówki
          poszłam na badania "psychozawodowe", które też nie dały mądrych wyników. Sama
          wybrałam szkołę i nie mam żalu do tamtych psychologów... A co do pani Plewako,
          to mam mieszane uczucia. Była bardzo sympatyczna, ale plastyczka była z niej
          średnia (z zawodu była bodajże etnografem) - lubiła bardzo określony typ
          twórczości (wymuskany, śliczniutki) i z góry mogłam przewidzieć, jakie kto oceny
          dostanie, bynajmniej nie dlatego, że ktoś miał talent, a ktoś inny nie... A już
          rusycystką (z braku laku miała też taki epizod w naszej klasie) była fatalną...
          • Gość: Kleks Re: podstawówka na Twardej IP: *.acn.pl 24.07.04, 16:21
            Pomyśl na ilu głupich rodziców mogła trafić i ilu ludziom zmarnować życie. To
            się liczy! Kretyństwo nauczycieli nie jest kretyństwem o "znikomej szkodliwości"
            • swanilda Re: podstawówka na Twardej 25.07.04, 21:25
              Zwalanie wszystkiego złego na innych jest jednak przesadą. Nie tylko do tanga
              trzeba dwojga. I akurat w przypadku pani Zdunek znam parę osób, którym jej
              sposób nauczania matematyki świetnie zrobił na ogólne myślenie, co nie
              jest "znikomą korzyścią". A Ty wyszedłeś na ludzi, co raczej potwierdza mój
              punkt widzenia :-) Takie pielęgnowanie w sobie złości jest strasznie
              niezdrowe...
              • Gość: Kleks Re: podstawówka na Twardej IP: *.acn.pl 26.07.04, 17:55
                Nie hoduję w sobie złości tylko wypowiadam negatywną opinię. Mój przykład nie
                jest jedynym. Było więcej uczniów, których rodziców pani Zdunek "uszczęśliwiała"
                takimi uwagami.
                Sam uczę i rozumiem, że brak efektów dydaktycznych może być frustrujący, nie
                wyobrażam sobie jednak (gdyby mi przyszło uczyć w szkole) sytuacji mówienia
                komuś, że jego dziecko nie powinno iść do LO. To jest niepotrzebna ingerencja w
                cudze życie. Pomyśl o głupich rodzicach, którzy mogą dziecku zamknąc szansę na
                porządną edukację słuchając takich pań.
      • bip-bip Re: podstawówka na Twardej 01.09.04, 07:40
        Ja też ja kończyłam, ale też nie pamiętam kiedy. Ovczywiście klasę C. Najmilej
        wspominam panią Rongies, która do tej pory jest super :)
    • Gość: iza Re: podstawówka na Twardej IP: *.proxy.lucent.com 14.07.04, 10:20
      Mnie rosyjskiego uczyła dyrektorka zapomniałam jej nazwiska nie pamietam.
      Zapamiętałam tylko że miała zajebiście czarne włosy i była okey. Natomiast
      pania Plewako nie bardzo lubiłam, jestem kompletnym beztalenciem artystycznym,
      a ona miała swoich pupilków i już.
      • muchaok Re: podstawówka na Twardej 01.09.04, 00:50
        Siema. Tez skonczylem ta podstawowke. Chyba w 89 roku. Nie chce mi sie
        sprawdzac bo juz poozno a policzyc ciezko. Moja ksywa moze cos komus
        powiedziec. MUCHA. Dyrektorka - ta czarna za naszych czasoow nazywala sie
        KRYSIAK. Ja najmilej wspominam panią Wenerską od polskiego. Uwielbiałem ta
        kobiete, mimo ze jp nie byl moim konikiem. Pani plewako - spoko nikomu klrzywdy
        nie zrobila - chya, zdunek mnie nie uczyla tylko Bohdanowicz, wiec tylko z
        opowiesci znam terror jaki panowal na jej lekcjach. Skonczylem klase A -
        wychowawczyni p. Maciejewska - nie darzylem sympatią z wzajemnoscia chyba :D.
        Pozdrawiam i z niecierpliwoscia bede studiowal to forum - moze ktos z mojej
        klasy sie odezwie ?? Pozdrawiam wszystkich bylych i obecnych uczniów tej
        szkoly :D
        • Gość: Arwena Re: podstawówka na Twardej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 01:17
          Mucha jak miło i tu Cię spotkać. Ja również kończyłam tą szkołę, kiedy -
          ładnych parę lat temu. Zdunek siała terror na lekcjach, zgadza się, ale ja jej
          się nie dziwię. Prywatnie był bardzo ok. Piszę była ponieważ niestety nie żyje
          już. Co do dyrekcji ... wice pani Zaremba (uczyła geografii) odeszła z powodu
          własnie Andrzeja. Moją wychowawczynią była Zdulska, do dziś mam na nią alergię
          hehehe. Co do gimnazjum, owszem, ma wysoką notę, ale nauczyciele nie są
          zadowoleni. Ponadto słyszałam że dzieci z tzw "rejonu" są straszliwie gnębione,
          choć nie wiem ile w tym prawdy. Pozdrawiam wszystkich absolwentów tek
          szkoły :))))
          • swanilda Re: podstawówka na Twardej 01.09.04, 12:14
            Alergia na panią Zdulską? Z tego co wiem (z drugiej ręki), to była spokojna
            kobieta, miła polonistka i dobry człowiek. Przetrenowane na wrażliwej jednostce,
            która kończyła klasę pod jej wychowawstwem...
        • Gość: harrier Re: podstawówka na Twardej IP: *.wariaci.net 01.09.04, 07:09
          Szacun Mucha :)
          Pela nie była taka terrorystka jak o niej opowiadaja... oczywiscie z perspektywy
          czasu dopiero to widze, ale matematyki mnie nauzczyła.A Magda Plewako była moją
          wychowawczynią i tą Panią wspominam ze szkoły najlepije.
    • Gość: skwara Re: podstawówka na Twardej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 09:57
      Witam wszystkich 164-wców.. :)

Siema Mucha! Ciekawe gdzie to ludzie sie nie spotkają. Nawet wirtualnie :)

A facet od harcerstwa to przeca Andrzej Wyrozembski (smok wawelski hihihih).
      Ja kończyłem słynna "ósmą B", rok po roczniku Muchy.
      Pozdrawiam wszystkich z Twardej, Cichociemnych. O, i jeszcze misie rymowanka
      przypomniała - Mam nadzieje że Pani profesor sie nie obrazi :), ale to z
      czystej sympatii "Etan, Metan, Propan, Butan, Świętochowska Orangutan " :))))
      • bip-bip Re: podstawówka na Twardej 01.09.04, 12:02
        Nie wiedziałam że Skwara też chodził do 164, ten świat jednak jest mały ;)
        Sylwia
      • Gość: mucha P. Świętochowska..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 12:21
        Myślę, że się nie obrazi za tą rymowankę....Tyle leat widniala na jednej z
        kabin w męskiej ubikacji, że chyba się oswoiła z tym wierszykiem...."..bardzo
        dobrze, 3 mniej...." jeden ze standardowych textów w/w Pani profesor :D Może
        jakieś inne śmieszne texty..ja nie zapomne Pani Żewłakow z jej słynnym "...Jak
        cie czepne i czasne...." Czekam na wpisy.... pozdrówka
        • Gość: więckoś Re: P. Świętochowska..... IP: *.cl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:08
          ... w męskiej ubikacji? a co pan robił w męskiej ubikacji :) ...wiem wiem to
          samo co w damskiej czy jakoś tak. Pozdrawiam wszystkich „ex164”. Ja kończyłem
          razem ze skwarą (młodszym) klasę B zaraz po roczniku MUCHY (pewnie jakoś 1990) .
          Potem przez parę lat prowadziłem drużynę harcerską 281 WDH CIHCOCIEMNI. Także
          liczę że zostanę rozpoznany ;) i może ktoś ze starych znajomych się odezwie. Ale
          muszę przyznać że łezka się w oku kręci (a dziś 1 września) jak pomyśle o tamtym
          czasie. Ciekawe że pamiętam tylko miłe chwile o nie miłych nie - pewnie amnezja
          wybiórcza.

Co do Ciała Pedagogicznego mój prywatny katalog:
          *Bohdanowicz - matematyki nie wiele się u niej nauczyłem bo przez większość
          czasu biedna chorowała ale podejście pedagogiczne to chyba wzór jakich mało
          *p. Krysiak - dyrektorka od rosyjskiego, bardzo ją lubiłem też potrafiła podejść
          do człowieka jak do człowieka a nie ucznia a przy tym nie zapominała że rządzi w
          tej szkole - super babka
          *p. Żewłakow była wychowawczynią mojej klasy uczyła historii bardzo była zawsze
          za nami nawet za Jormim (serdecznie pozdrawiam) który dawał do wiwatu przy
          każdej okazji. Czasami jej odpalało ... też człowiek;) (takie numery
          potrafiliśmy kręcić że się nie dziwie)
          *p. Piechocka (chyba tak się nazywała ale to Skwara będzie wiedział) uczyła nas
          polskiego - sporo ciekawych rzeczy przeżyła z naszą klasą:) Kurza łapka to jest
          to co belfer lubi najbardziej :) Próbowała mi wmówić zawodówkę na szczęście nie
          posłuchałem :)
          *p. Jasińska od biologii - to było coś powiew świeżego podejścia do ucznia
          pedagog wyluzowany, cool, ok jak by teraz należało powiedzieć przekładała
          kartkówki ehh... mało takich było

Trzeba powiedzieć jeszcze o takich przebojach jak wspominane p. Świętochowska,
          Plewakoa także pan Kowalewski (ZTP), czarna woźna z szatni, gruba woźna z szatni
          (czyli ciotki)
          ... ehh wszystkich moich byłych belfrów serdecznie pozdrawiam, czekam na dalsze
          wpisy (zwłaszcza mojego rocznika i okolic), gratuluje wszystkim którzy dobrnęli
          do końca tego postu.
          ps byłem w szkole w zeszłym roku i wielu nauczycieli z mich czasów jest nadal na
          służbie :)
          Paweł

Pozdro mucha, skwara, harier (tych zidentyfikowałem)

• swanilda Re: P. Świętochowska..... 01.09.04, 13:22
            Pani Piechocka tępiła przejawy kokieterii u dziewcząt. Kiedyś przyczepiła się do
            jednej z koleżanek, że ma rozjaśnione włosy, a dziewczyna po prostu latem
            zjaśniała na słońcu... Potrafiła wypatrzeć sokolim okiem nawet lakier bezbarwny
            na paznokciach... A wspomniany wyżej Mucha nie mógł kończyć 164 w 1989 roku, bo
            wychowawczynią ówczesnych absolwentów z klasy A była pani Plewako (czyżbyśmy,
            harrier, byli w jednej klasie :-)?
            • Gość: Witek Re: P. Świętochowska..... IP: *.acn.waw.pl 01.09.04, 13:33
              cześć.
              Mucha z tego co wyliczyłem to kończył w 1990,
              natomiast ja kończyłem w 1991 razem ze skwarą i więckosiem 8B :-)
              siema chłopaki :-) browar :> ?
              pozdrawiam reszte absolwentów.
              aa i z nami do klasy chodziła Olka Plewako córka prof Plewako.
          • Gość: Kuba Re: P. Świętochowska..... IP: *.mi.gov.pl 01.09.04, 14:08
            Cześć chłopaki - 8 b kończyła podstawówkę w 1991 r. A pamiętacie świetne wf-y z
            klanem Kucharskich ?
            • Gość: więckoś Re: P. Świętochowska..... IP: *.cl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 14:24
              ba wuefy były naprawdę fajne :) bo żadko na nich bywałem

no no grono rośnie i tak trzymać. Ja cały czas liczę że odezwie się ktoś kogo
              nie widziałem daaawno np JAWOR albo kosiorek czy jakieś dziewczyny (moze
              dziewczyny z klasy A) ... a piwko Witas czemu nie :) piwko zwsze doobre jest :)
              a nie daleko pod iglakiem jest co pić tak więc kwestia spotkania 164 jest otwarta
              Paweł "więckoś" klasa 8B 1991
          • Gość: coolphone Re: P. Świętochowska..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 13:54
            p. Jasińska wyluzowana i jeszcze przekładała kartkówki rany nie wierze chyba
            przez te pare lat w przód jej się zmieniło bo u nas wiało grozą na jej lekcjach
            p.Świętochowska jest nieśmiertelna ze swoim tekstami typu dziękuje bardzo
            dobrze 2- siadaj; urocza kobieta
            • Gość: iza Re: P. Świętochowska..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:03
              A pamietacie Jacka Zielińskiego, Zielasa, on chyba chodził z Muchą do klasy.
              • Gość: mucha Jacek Zieliński IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 23:42
                Pamiętam Jacka Zielińskiego bardzo dobrze. Niestety w tej chwili Ś.P. Jacka
                Zielińskiego. Mam prośbę do wszystkich wpisujących się na tym forum o podawanie
                rocznika ukończenia, klasy A czy B i nazwiska nauczyciela. Moze jakieś
                spotkanie po latach. Bardzo mnie zaintrygowała ta IZA. Ujawnij sie IZA - ze mną
                do klasy chodziła IZA Żarnecka, ale od ostatniego dnia 8 klasy jej nie
                widzialem. :( Może to ty IZA ??
                Zarazem chcę obwieścić, że macie racje. Skończyłem 164 w 1990r. POZDRO ALL
                • Gość: iza Re: Jacek Zieliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:54
                  Nie, nie nazywam się Iza Zarnecka, ja skończyłam podstawówke w 93 roku, moją
                  wychowawczynia była p.Świętochowska. Więc raczej mnie nie kojarzysz, ale
                  bylismy kiedyś razem na obozie harcerskim. Waszą druzyne prowadził Paweł
                  Poncyliusz, a moją dziewczyna nazywana Blekotą. Moją zastępowa była Kalina,
                  niepamiętam nazwiska, chyba chodziła z Tobą do klasy.
                  • Gość: mucha blekota, kalina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 14:48
                    Kurcze wszystko sie zgadza a ja mam dobra pamiec tylko podaj na siebie jakis
                    namiar. Napewno sobie przypomne mimo ze narazie nie wiem podaj nazwisko swoje
                    moze ?? moze jakies inne dane ktoore moga mnie naprowadzic na ciebie. Skoro ty
                    mnie kojarzysz to dlaczego ja mialbym nie kojarzyc ciebie ??? czekam :D
                    • Gość: iza Re: blekota, kalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:46
                      Nie skojarzysz mnie dla Ciebie byłam pewnie małolatą. Moj GG 2637454. Chodziłam
                      do klasy z jednym z młodszych Kuszczyków.
                      • Gość: Arwena Re: blekota, kalina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 15:06
                        Iza to jesteś chyba moim rocznikiem :))) daj jakiś namiar na siebie :)
                        • Gość: iza Re: blekota, kalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 20:45
                          Mój GG 2637454.Byłaś w klasie p. Swiętochowskiej
                          • Gość: Arwena Re: blekota, kalina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 09:22
                            Nie, klasa p. Świętochowskiej to była "B", ja byłam w "c", którą potem
                            przemianowali na "a" z powodu rozbicia klasy "a".
              • Gość: Cytrynka Re: P. Świętochowska..... IP: *.nas22.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.09.04, 02:50
                Ja pamiętam, chodziłam z nim i z Muchą do jednej klasy. Ale ten czas leci...
                Pozdrawiam
                Cytrynka
                • Gość: mucha o nie..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 12:32
                  Tak sie nie bawimy !!!! CYTRYNKA !!! natychmiast sie prosze ujawnic...Kurcze
                  blaszka no...kim jestes??? Skoro chodzilismy razem do klasy mam ogromną
                  potrzebe wiedzieć kim jesteś. ;(
                  • Gość: mucha Juz chyba wiem kto to jest CYTRYNKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 12:40
                    Drogą dedukcji i obserwacji doszedlem. Jezeli nie to mnie oswiec CYTRYNKA.
                    Gadalismy po latach na GG ale jakos ostatnio sie nie mozemy namierzyc.
                    Wydedukowalem to po IP z USA - bo wiem gdzie mieszkasz :D pozdro
                    • cytrynka3 Re: Juz chyba wiem kto to jest CYTRYNKA 03.09.04, 15:30
                      Hej
                      Masz rację, rozmawialiśmy na gg. Trudno się teraz "złapać" na gg, bo w styczniu
                      przeprowadziliśmy się do Stanu Waszyngton i niestety różnica czasu wynosi 9
                      godzin teraz.
                      Masz ten sam nr gg? Jak zobaczę, że jesteś dostępny, odezwę się.
                      Pozdrawiam ciepło. Może ktoś z byłych uczniów 164 jeszcze się odezwie ?
                      Cytrynka
          • Gość: Monia Re: P. Świętochowska..... IP: *.k.mcnet.pl 22.09.04, 10:59
            Hallo Hallo
            Kto by pomyślał po tylu latach można sie odnależć najszybciej wirtualnie ... :)
            Skończyłam 164 w 1991 rokui i chodziłam do słynnej B razem z Kaśką Woznicą ,
            Małgośka Łodygowską, Aśka Skawińska ( koleżanki z podwórka ) przez pewien czas
            nawet siedziałam z Witasem a i z Iwoną Cygler ...
            dołaczam się do wypowiedzi Więckosia - naszą wychowawczynią była Zewłakow ...
            gorące pozdrowionka
            Monika Konieczna ( gg 3784836 )
            • Gość: mucha Re: P. Świętochowska..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 00:56
              No prosze a z mojego rocznika nikt sie nie chce odezwac :( Ciebie monika nie
              pamietam, ciekawe czy ty mnie pamietasz... :* pozdroowka w kazdym razie
              • Gość: Arwena nie pamiętasz? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 15:10
                A mnie pamiętasz :-p ???
                • Gość: mucha Re: nie pamiętasz? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 03:09
                  Jasne arwena. Podałas tyle istotnych informacji o sobie ze jak moglbym cie nie
                  pamietac. Wiem o Tobie wszystko. Kiedy chodzilas do 164, do jakiej klasy, kto
                  byl twoim wychowawca. A moze mialem Cie poznac po charakterze pisma ??
                  Przepraszam za ironie - ale nie moglem sie powstrzymac.
                  • Gość: Arwena oj Mucha Mucha IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 09:19
                    Oj Mucha, Mucha. No to więcej nie objawie sie na Twojej imprezie heheheeheh.
            • Gość: Miałas Re: P. Świętochowska..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 11:11
              Hej ! Ja tez z wami chodzilem do klasy tyle ze doszedlem pozniej (dzieki pani
              Pawlus-nigdy jej tego nie zapomne:-( ) ale ogolnie to bylo ok. A no i
              oczywiscie p.Roberta Piechowska dzieki ktoorej znienawidzilem jezyk polski na
              dobre....pozdro dla wszystkich lodzi ze 164 i dla klasy B.... i moniki,a
              swietochowska byla cool...
            • Gość: wieckoś Re: P. Świętochowska..... IP: *.cl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 15:52
              hejka!
              to i Monika się odnalazła co prawda mielismy troche kontaktu po zakonczeniu
              podstawowki ale dawno Cie nie widzialem. Co tam u Kaśki Joaśki masz z nimi jakis
              kontakt? Mi od jakiegoś czasu chodzi po glowie zorganizowanie zjazdu naszej
              wspanialej :) B klasy. Mysle ze najlepszy bedzie termin września 2006 (bedziemy
              mieli wtedy po 30 lat jak by nie patrzec :(. Co wy na to ??? Bo kontakty trzeba
              by juz po woli wykopywac zeby dotrzec do wszystkich. pozdrowienia
    • Gość: Mała Mucha Re: podstawówka na Twardej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 20:21
      witam wszystkich serdecznie :)ja tez miałam przyjemnośc chodzic do 164 :)
      skonczyłam w..hmm...1995r chyba. moją wychowawczynią była właśnie pani Plewako
      o której troche się tu pisało :) nielicząc plastyki uczyła mnie też
      francuskiego :) a że wcześniej uczyła rosyjskiego to nie wiedziałam.
      pozdrawiam cieplutko znajomych i nieznajomych :)
      • Gość: Aga (Franek) Re: podstawówka na Twardej IP: *.pgnig.pl 07.09.04, 07:58
        cześć wszystkim, witaj magda (jak to miło pogadac, bo spotkać się jakoś nie
        możemy); ja też konczyłam tą podstawówke, tyle, że w 1992 roku i też byłam w
        281, tyle, że Pantery (zaczynałam u Blekoty), a jak coś chciałyśmy załatwić z
        Wyrozembskim, to czesałyśmy się w dwa kucyki - to były czasy;
        moją wychowawczynią była pani Joanna Pawlus (fizyka), a chodziłam chyba do
        klasy B, tak dokładnie już nie pamiętam;
        pozdrowienia dla wszystkich...
        • Gość: Mała Mucha Re: podstawówka na Twardej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.04, 21:28
          łał to i Franula tutaj :) taaak pamitam te dwa kucyki :) :) :)i 281 najlepszą
          drużyne na świecie :)
          a co do spotkania to daleko do siebie nie mamy :) trzeba sie tylko jakos
          zgrac :)
          • bip-bip Re: podstawówka na Twardej 13.09.04, 13:14
            Aguś moją wychowawczynią przez chwilę też była pani Pawlus ale uczyła
            angielskiego...
            Skończyłam chyba najpóźniej bo 1996 i klasa C. Moze ktoś z tego rocznika sie
            odezwie :)
            Sylwia
            • Gość: Krzysiek ahoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:55
              Witajcie Wszyscy Znajomi i nie
              tu Krzysztof Krupa
              Skończyłem w 96 tę budę i całkiem nieźle ją wspominam
              Byłem i w C klasie i w A klasie
              mój nr GG to 2779426
              czekam na kontakt
              • Gość: mucha Re: ahoj IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 01:48
                Chwalipieta !! ja tez bylem i w A-klasie i C-klasie a nawet w E-klasie i S-
                klasie !! i sie chwale zeby Ci utrzeć nosa. Ja tez lubie mercedesa ale to forum
                jest poswiecone szkole a nie przechwalkom czym jexdziles ;p
            • Gość: Aga (Franek) Re: podstawówka na Twardej IP: *.pgnig.pl 14.09.04, 08:28
              Zgadza się - Pani Pawlus uczyła i fizyki, i angielskiego, z tym, że
              angielskiego zaczęła uczyć dopiero pod koniec mojej kadencji... ja się chyba
              bardzo starzeję...
    • Gość: pk Re: podstawówka na Twardej IP: 80.51.150.* 03.10.04, 23:12
      rok 1980 lub 1981 klasa A wych.Lenkiewicz
      • Gość: mucha Re: podstawówka na Twardej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 03:14
        Ojojoj ukonczyles/as w 80 lub 81 roq ?? <lol> Dinozaury tez umieja obslugiwac
        internet ?? - zart oczywiscie. Pewnie w takim razie pamietasz pania wenerska.
        Strasznie lubilem ta kobiete. Rewelacyjny pedagog.
        • Gość: Arwena Re: podstawówka na Twardej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 09:25
          Mucha a Ty jak zawsze złośliwy hehehe, poczekaj jeszcze rok, też będziesz
          dinusiem ;-p
          • Gość: iza Re: podstawówka na Twardej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:38
            Bardzo jestem ciekawa kim jesteś. A wogóle jak zakładałam ten wątek to myślałam
            że więcej osób się odezwie np. ktoś z klasy p. Świętochowskiej.
          • Gość: mucha teraz poznaje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 12:20
            Ehhh Arwena !!! teraz Cie poznaje po charakterze pisma. Co tam u Ciebie :D
            • Gość: mada poszukuje IP: *.proxy.lucent.com 12.11.04, 11:50
              jestem ciekawa co u ludzi ktorzy konczyli szkole wtedy kiedy ja a minal juz
              kawal czasu bo 10 lat rowniotko 10 lat temu pozegnalam sie ze stara poczciwa
              164...
              • Gość: iza Re: poszukuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 16:10
                Musisz podać więcej szczegółów o sobie. Która klasa, wychowaca itd. Ja
                skończyłam w 93 więc może się znamy. Moja sioatra kończyła w 94, więc może się
                znacie.
                • Gość: magda Re: poszukuje IP: *.proxy.lucent.com 15.11.04, 11:53
                  bardzo dobrze znam twoja siostre, moze spotkamy sie jakos i pogadamy, moze
                  jutro u heryny?
    • Gość: iza Re: podstawówka na Twardej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:15
      Daję do góry, może ktoś jescze się odezwie.
      • Gość: Wow Re: podstawówka na Twardej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.04, 18:02
        Bosz... tylko Młodzież i młodzież...
        nie ma tu nikogo z rocznika 1986 lub zbliżonego?
        zaglądam regularnie i zaczynam się czuć jak egzemplarz z "Parku Jurajskiego" :-)
        • Gość: mucha Re: podstawówka na Twardej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 11:21
          Sprecyzuj o co ci chodzi ??? ukonczyles w 1986 tą szkołę ?? Jak tak to nie
          jesteś znowu taki dużo starszy od wielu co się tu wpisali, a od niktórych
          młodszy nawet. Poczytaj uważnie.
          • Gość: Dinozaur Re: podstawówka na Twardej IP: 213.25.170.* 25.11.04, 02:28
            Skoro powstał pomysł spotkania po latach, to czemu nie,
            Mucha, czy zostaniesz oboźnym tego zlotu?
            Więckoś, a Ty kanclerzem programowym,
            Dziewczyny zajmą się kwatermistrzowstwem...
            czyli
            WEŹMY SIĘ I ZRÓBCIE!
            • Gość: iza Re: podstawówka na Twardej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:12
              Ale kiedy, jak nigdy na nic nie ma czasu
      • Gość: Dinozaur Re: podstawówka na Twardej IP: 213.25.170.* 26.11.04, 06:36
        Podtrzymuję propozycję spotkania.
        Może na Twardej, przy kominku w dawnej harcówce...
        a może po prostu wpadniecie na kawę.

No,
        weźmy się i zróbcie! (Iza, to coś ma znaczyć, Mucha z więckosiem pewnie
        pamiętają) a na obozie nad jeziorem Lisim ja też byłem. O Boże, to już 16 lat
        minęło.
        • Gość: iza Re: podstawówka na Twardej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 19:27
          Pamiętasz mnie z tego obozu?
          • Gość: Dinozaur Re: podstawówka na Twardej IP: 213.25.170.* 29.11.04, 06:38
            Iza, czy ty wówczas nie przyjaźniłaś się z dwiema siostrami, ale nie
            bliźniaczkami?
            A z obozu, nie pamiętam, czy pamiętam. Na razie przypomniałem sobie, że z jedej
            strony były obozy z Twardej (Blekoty i Pawła, który został posłem), a z drugiej
            obozy ze świętokrzyskiej. W obozie chłopaków była piętrowa komenda, namiot stał
            na rusztowaniu z żerdzi.
            Pewnie za chilę przypomnę sobie więcej szczegółów. (chyba, że okaże się, że to
            był obóz rok później - też w okolicach Krzyża)
            Dinozaur
            • Gość: iza Re: podstawówka na Twardej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:45
              Tak, przyjażniłam się z Kasią i Anią. Byłam na tym obozie, byłam w drużynie
              Blekoty, która wtedy kończyła 18 lat. Pare innych szczegółów też pamietam
              • Gość: Arwena Re: podstawówka na Twardej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.12.04, 02:19
                Izka jesli mówisz o kasi i ani tych z królewskiej (nie wymieniam nazwiska
                specjalnie) to wiem kim jesteś :))). Ludzi z klasy świętochowskiej praktycznie
                nie ma w wawie z tego co wiem.
                • Gość: iza Re: podstawówka na Twardej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 18:25
                  Nie ma w Warszawie? Czasami kogoś spotkam, chociaż rzadko. To zdradz kim Ty
                  jesteś, oczywiście jakoś dyskretnie, może się domyśle.
    • Gość: niuś Re: podstawówka na Twardej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:42
      ja też skończyłam te szkołe, ale to było w 1999. i nie mam za dobrych
      wspomnień, może znajdzie się ktoś z mojego rocznika, byłam w klasie B moją
      wychowawczynią była p. Kucharska. Teraz zrobili tam gimnazjum, dzięki staraniom
      wspaniałego "wyrozemba", który zmienił szkołę w obóz karny. żal mi tych
      dzieciaków, bo ci spoza rejonu to głupie gnojki, które pchają się jakby tam nie
      wiadomo co było.
    • majalaz Re: podstawówka na Twardej 25.12.04, 20:16
      Czesc. Ja tez chodzlam do podstawowki 164, przez jakis czas noszacej imie
      Krajowej Rady Narodowej. Ja skonczylam szkole w 95 roku w klasie "c", ale
      pamietam Mala Muche, ktora juz wczesniej sie ujawniala na tym forum. 164
      konczyl rowniez moj brat - Maciek, chyba w '92. Szkole zaczynalam w klasie "a",
      od czwartej klasy moja wychowawczynia byla, moja ulubiona nauczycielka, Pani
      Bohdanowicz, w piatej klasie zmienilam klase i przenioslam sie do klasy "c"
      gdzie wychowawczynia byla Pani Swietochowska, ktora uczyla mnie na poczatku
      geografii, potem biologii a potem doszla do tego oczywiscie jeszcze chemia co w
      polaczeniu z wychowawstwem dalo dosc pokazna ilosc kontaktow z ta nauczycielka -
      ale nie narzekam. Geografii uczyla mnie jeszcze tzw. "dyrka biala", a biologii
      poza p. Swietochowska, p. Jasinska - w sumie tez ok. Za to nie za bardzo
      lubilysmy sie z P. Maciejewska, ktora po szybkim kursie angielskiego w rok
      przekwalifikowala sie z rosyjskiego na angielski.
      Pozostalych nauczycieli wymienianych przez Was wczesniej oczywiscie tez
      pamietam - na czele ze slynnym Andrzejem - wtedy druhem - dzis dyrektorem
      Gimnazjum. Podobnie jak niektórzy tutaj bylam w druzynie harcerskiej - moja
      zastepowa byla Kantorka.
      Z mojego rocznika spotkalam pozniej podczas studiow dwie czy trzy osoby.
      Pozdrawiam wszystkich bez wyjatku i czekam na sygnaly od Was!
      Pozdrawiam
      Maja
    • Gość: aaaaaaaaaaaaaa Re: podstawówka na Twardej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:58
      Chodziłam przez 8 lat do tej szkoły (r.82), wychowawczyni: Maciejewska
      (angielski). Fajna szkoła, miło wspominam. Teraz nie ma tam już tej samej
      atmosfery, bo p. Wyrozembski postawił bardziej na swoje wyobrażenia o tej
      szkole niż na jakość kształcenia. Z mojej klasy chyba jeszcze nikt się nie
      wpisał. Świętochowska - szalona, kiedyś jej nie lubiłam, ale wiele sobą
      reprezentuje. Natomiast zawsze będę bardzo dobrze wpominać p. Zdunek - mimo, iż
      nie była lubiana, bardzo wiele jej zawdzięczam - dzięki niej przez całą szkołę
      śrendią nie miałam żadnych kłopotów z matematyką. Może była trochę szorstka
      wobec uczniów, ale była profesjonalistką w dziedzinie matematyki:-)
      • Gość: gosc Re: podstawówka na Twardej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 23:16
        podniosę, bom ciekawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka