Dodaj do ulubionych

Pod Czarnym Kotem

28.09.13, 16:55
Zawiadamiam wszem i wobec szanownych Panstwa, ze mieszkam niedaleko i zachecona burza na forum postanowilam zwrocic uwage na ten lokal. Najpierw czailam sie kilkukrotnie przechodzac, az w koncu dzisiaj wstapilam tam na kawe.
Bardzo mila obsluga, super czysty lokal (w tym super hiper czysta toaleta, co naprawde jest w polskich knajpkach rzadkoscia!), przystepne ceny. Lokal jest tak czysty, a kuchnia, do ktorej mozna zreszta zajrzec stojac przy barze, tak zadbana, ze trudno mi uwierzyc, aby ktokolwiek czymkolwiek sie tam zatrul (co wyczytalam na tym forum, a jakze). Napilam sie kawy, ktora byla bardzo przyzwoita, a pozniej spozylam jeszcze piwo i czipsy. Bylam tam z dzieckiem, ktore pobawilo sie w ogrodku (pohustalo, pozjezdzalo na zjezdzalni i poskakalo na pilce) oraz skorzystalo z dostepnych w lokalu gier planszowych. Moj partner obejrzal mecz.
W czystej lodowce widac bylo desery, ale poniewaz bylismy po sutym sniadaniu, nie skorzystalismy, choc przyznaje, ze sernik wygladal zachecajaco.
Szczegolnie zachwycil mnie regal z ksiazkami i gazetami. Fajny wybor, jest co poczytac. Super!
Wiem, ze to nie jest typ modnej klubokawiarni i na pewno co nieco zmienilabym w wystroju, ale te ksiazki i prawdziwe rosliny naprawde mnie zachwycaja. Oprocz nas byli tez inni klienci. Zadne tam hipsterskie studenciki, ale normalni, starsi ludzie. Pili piwo, rozmawiali. Nie zauwazylam zuli.
Nastepnym razem cos zjem i oczywiscie nie omieszkam zrecenzowac tego na forum.
Zastanawiam sie skad ta nagonka na wlasciciela knajpki? No a teraz czekam na burze w szklance piwa ;).
Obserwuj wątek
    • Gość: przeciwnik SPAMU znow SPAM autorstwa Milewskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 18:13
      Mało było zachwytów nad przepyszną kawusią i pikwem jak śmietanka oraz ogródkiem dla dzieci? Ludzie nadal nie przychodzą, więc reaktywacja SPAMU? a admin w zamian za darmowe piwo 3 X w tygodniu śpi?
      • rennie77 Re: znow SPAM autorstwa Milewskiego? 28.09.13, 18:43
        'Kawusia' nie jest przepyszna, ale jest w porzadku. Moglaby byc bardziej goraca i mocniejsza (pisze konkretnie o latte), ale godzine wczesniej pilam latte w Amodo Mio na Grojeckiej i przyznaje, ze kawa jest tam duzo drozsza i gorsza.
        Piwo? Pilam Ksiazece Ryzowe i bylo w porzadku. Moj partner pil Krolewskie. Bylo odpowiednio schlodzone i tyle w tym temacie. Piwo to piwo.

Nie wiem kim jestes, ale widze, ze nie masz nawet konta na gazecie. Ja mam tu konto od wielu lat i udzielam sie na roznych forach. Jestem wiarygodna w przeciwienstwie do ciebie. Mieszkam niedaleko Dickensa i sprawa Kota zainteresowala mnie z powodu nagonki na forum. Przyznam, ze zazwyczaj chodzilam do Pochwaly Niekonsekwencji (dopoki nie nakarmiono mnie tam kanapka z miesem, choc jestem wege) lub Jelenia, ale dzisiaj idac Dickensa postanowilam wstapic do Kota. Wstapilam i prostuje te kalumnie, ktore tutaj naprodukowano.
        Powtorze jeszcze raz - najpierw za barem stal przesympatyczny mlody czlowiek, pozniej jakas dziewczyna. Bardzo mili i uczynni - pomagali nam szukac zgubionego klocka Lego. Ogrodek jest malutki, ale jest w nim kilka fajnych zabawek dla dzieci: hustawka, zjezdzalnia, pilka, itd. Miejsce jest bardzo czyste i przyjazne. Wystroj moglby byc lepszy to fakt.
        Zaloze sie, ze nawet nie byles w tym miejscu, ale spoko nie winie cie. Nie od dzis wiadomo, ze jak czlek nieszczesliwy, to gdzies musi spuscic ta cala agresje. Mozna oczywiscie miec jakies zycie, mozna po prostu zachowywac sie normalnie, ale to wymaga troche wysilku i sily woli, a tym dysponuje niewielu :). Takze spoko maroko, wybaczam ci.
        • radiomis Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM 28.09.13, 22:49

• rennie77 Re: Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM 28.09.13, 22:58
            Wez rusz mozgownica i nie szukaj wszedzie spisku.
            To zaden spam. Po prostu wkurza mnie taka jatka. Dlaczego ludzie sa tak bezinteresownie i glupio podli? Wez pan wytlumacz o co kaman, bo ja w tym lokalu dzisiaj bylam i wiem, ze jest OK.
            • Gość: bvd Re: Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.09.13, 10:00
              a nie wkurzalo cie ze pan wlasciciel justyn milewski robil z ludzi idiotow piszac scieme na forum srednio co 2 dni ze jest ciocia z ameryki i odkryl taka i taka knajpe? mozna uczciwie zaskarbic sobie klientow a mozna robic to w podly sposob i w tym przypadku wlasnie tak bylo i jest.
              jak ci sie tam podoba to chodz tam, nikt ci nie zabrania.Ale po tym co wyczynial wlasciciel nie dziw sie ze reakcje sa jakie są.
              Nie kazdy lubi jak sie z niego robi idiotę, i mimo ze ja mieszkam baaardzo blisko- wiem ze tam nie pojde ze znajomymi, wybieram inne miejsce.
              • rennie77 Re: Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM 29.09.13, 12:30
                Gość portalu: bvd napisał(a):

> a nie wkurzalo cie ze pan wlasciciel justyn milewski robil z ludzi idiotow pisz
                > ac scieme na forum srednio co 2 dni ze jest ciocia z ameryki i odkryl taka i ta
                > ka knajpe? mozna uczciwie zaskarbic sobie klientow a mozna robic to w podly spo
                > sob i w tym przypadku wlasnie tak bylo i jest.

Hmm, na pewno mozna, ale pomimo wszystko mysle, ze za duzo w waszej reakcji agresji i niezdrowych emocji. Przede wszytskim nie mam dowodow, ze wlasciciel pod kogos sie podszywal. Wiem, ze ja nie jestem wlascicielem Czarnego Kota, a jak widzisz, Ala uwaza, ze jestem i udaje kogos innego. Moze mniej podejrzliwosci w kontaktach ogolnoludzkich?
                Po drugie nawet, jesli to zrobil, to bylo to niewlasciwe, ale zeby od razu go za to kamieniowac? Sorry, to nie w moim stylu, za duzy ekstremizm. Kazdy popelnia bledy. Moze koles podjal zla decyzje, a kiedy na forum rozpetala sie ta nagonka, nie bylo juz odwrotu?
                Na serio zasluzyl sobie na taka agresje? Nie, zdecydowanie za duzo agresji w tym wszystkim, a przeciez jest jej juz realnie duzo na swiecie. Ja wole takie uczucia zachowac dla faceta, ktory wchodzi na konkurs pieczenia dla dzieciakow i wrzuca do pokoju granat, a pozniej zaczyna go ostrzeliwac. Koles, ktory reklamuje swoj lokal na forum jest dla mnie nieszkodliwy.

> jak ci sie tam podoba to chodz tam, nikt ci nie zabrania.Ale po tym co wyczynia
                > l wlasciciel nie dziw sie ze reakcje sa jakie są.

Hehehe, no jeszcze tego brakowalo, zeby ktos mi zabranial ;). Zyjemy w wolnym kraju, kazdy ma prawo zadecydowac za siebie. Ja tylko prostuje oskarzenia, ktore tu padly, bo nie podoba mi sie klamstwo i gnojenie innych.

> Nie kazdy lubi jak sie z niego robi idiotę, i mimo ze ja mieszkam baaardzo blis
                > ko- wiem ze tam nie pojde ze znajomymi, wybieram inne miejsce.

Wychodze z zalozenia, ze nikt nie zrobi ze mnie idiotki, dopoki ja sama mu na to nie pozwole.
                A gdzie chodzisz, jesli moge spytac? Bo jesli tak sie rozejrzec po okolicy, to nie bardzo jest w czym wybierac. Chodzicie do parku?
                • 1-buc nie karcie TROLLA 29.09.13, 17:12
                  odpisywanie tylko go nakręca.
                  Ignorować, niech się skończy ta grafomania.
                  • rennie77 Re: nie karcie TROLLA 29.09.13, 19:50
                    No i wylazl z ciebie buc... No ale zaskoczenia chyba nie ma, prawda? Hehehe. Get a life.
                • Gość: bvd Re: Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.09.13, 22:39
                  do parku chodzimy latem jak jst pogoda a parkow na ochocie jest sporo wiec jest w czym wybierac,
                  a na ochocie mamy kilka ulubionych knajpek, kameralnych raczej, i to mi odpowiada.
                  • rennie77 Re: Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM 30.09.13, 10:51
                    No tak, ale to zaklada jakas podroz do knajpki...? Bo chyba blisko Dickensa nie ma nic poza Pochwala Niekonsekwencji i Jeleniem?
                    Jesli masz jakies namiary na kameralne fajne knajpki, to prosze podziel sie :). Gdyby jeszcze dalo sie tam utrzymac w ryzach kilkulatka, to juz w ogole byloby super :)).
                    Ostatnio bylam w Filtry Cafe, ale tam dziecko nie ma co robic, a ponadto kawa jest droga i chyba przereklamowana. Bylismy tam wlasciwie dwa razy, a podana kawa byla chlodna i na dodatek o obsluge trzeba bylo sie dopraszac.
                    • anel_ma Re: Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM 30.09.13, 11:30
                      Mam Ochotę w OKO - byłam kilka razy z dzieckiem - w małej salce sa jakieś krednki i ksiązeczki, w dużej 3 latka bawiła sie na scenie i nikt krzywo nie patrzył

fajna jest jeszcze cukiernia w Parku Szczęśliwickim - z ogródkiem, kilka zabawek i stoliczek dla dzieci tez jest, tam wiekszość klientów to rodziny z dziećmi, kawa jest OK

• rennie77 Re: Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM 30.09.13, 12:17
                        Tak, Oko znam, a jakze. Mlody dreczyl tam studentow i studentki ;).
                        Problemem jest to, ze teraz mieszkamy ciut za daleko, bo przy samym parku Szczesliwickim, wiec do Oka nie zawsze chce nam sie isc/jechac.
                        Cukiernia w parku to Ciastkowo. Bywamy tam czesto, ale tam jest w gruncie rzeczy malo przyjaznie dla dzieci, bo miejsca na zabawe malutko, po podlodze sie nie powycieraja (zimny beton), ktos ciagle wchodzi i wychodzi, wiec zima naprawde niezle wieje... To w ogole raczej nie jest knajpka, w ktorej mozna by sobie spokojnie i w ewzglednej ciszy posiedziec. Kawa w Ciastkowie jest mniej niz srednio dobra za cene 11 zeta... No, ale po prawdzie to ja tez wymagajaca jestem, bo mam w domu kawosza, ktory mnie na kawe nawrocil. No i wypieki (sprowadzane zreszta spoza Warszawy), sa hmmm... gorzej niz srednie. Probowalam kilkakrotnie i to roznych wyrobow cukierniczych i to byl absolutny zonk, dlatego teraz trzymamy sie lodow, bo te maja niezle. Obsluga jest faktycznie bardzo mila, to fakt.

Kot zdecydowanie nie jest moim marzeniem, ale siedziska sa wygodniejsze niz w Ciastkowie i mozna posiedziec troche w ciszy... No chyba, ze akurat jest mecz. Teraz jest w sumie zimno, ale mlody troche sie wyhasal w tym ich mikroskopijnym ogrodku. Potem pobawil sie jeszcze w srodku. Mam wrazenie, ze byl w miare ukontentowany ;). Mam nadzieje, ze neda sie z czasem zmieniali w dobrym kierunku, tzn. ze beda przyciagali wiecej rodzicow z dziecmi.
                        Marzy mi sie taka knajpka na Szczesliwicach jak Pompon na przyklad. Taka klubokawiarnia dla rodzicow z dziecmi z prawdziwego zdarzenia, tylko moze ciut tansza niz Pompon czy Kredka Cafe, ale to pewnie nierealne.
                        • anel_ma Re: Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM 30.09.13, 12:41
                          jakby ktos cos takiego otworzył Pod Skrzydłami - koło nowej fontanny-pluskowiska, to by chyba miało wzięcie.
                          Jakbym miała zbędna kasę, sama bym taki biznes otworzyła ;)
                          Z dobrą kawą i ciachami, oraz cydrem.

W granicach Ochoty jest jeszcze Mamy Czas na Bohdanowicza (dawno nie byłam, nie wiem, czy jeszcze działa, bo zawsze tam pustki były)
                          • rennie77 Re: Bardzo nisko upadliście z tym SPAMEM 30.09.13, 13:29
                            Ja mam czasem wrazenie, ze nie ma zbyt wielu chetnych dla takiej knajpki w tej czesci Ochoty. Ale moze sie myle? Ja to najczesciej widze jak niektorzy sami sobie organizuja knajpki - siedza i pija na lawkach, a dzieciaki biegaja samopas.
                            Dawno nie bylam pod skrzydlami. Fontanne widzialam przez chwile latem. Pijaczki jeszcze jej nie zdewastowaly?

Jesli kiedys cos takiego otworzysz, to moge byc Twoja pierwsza klientka :))).
        • Gość: xxx Re: znow SPAM autorstwa Milewskiego? IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.10.13, 20:46
          i coś ci się stało od tego mięsa?
          • rennie77 Re: znow SPAM autorstwa Milewskiego? 02.10.13, 21:44
            Umarlam, ale na szczescie drugiego dnia zmartwychwstalam.
    • Gość: Ala Re: Pod Czarnym Kotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 09:30
      > Zastanawiam sie skad ta nagonka na wlasciciela knajpki?
      Stąd, że inteligentni ludzie czują się obrażani, kiedy ktoś tak niedudolnie, tak głupio jak Ty próbuje ich przekonać, że jest kimś inym niż w rzeczywistości. Rozumiesz?
      • rennie77 Re: Pod Czarnym Kotem 29.09.13, 12:06
        Alusiu kochana, wez wyluzuj, bo gotowam pomyslec, ze "Ala ma kota' to nie pomowienie ;).

Wystarczy pogooglac i zobaczyc, ze na forum Gazety jestem od lat. Udzielam sie na kilku forach od jakichs 5-6 lat, wiec prosze nie wmawiaj mi, ze jestem kims innym. Powaznie, kazdy absurd musi miec swoje granice, ta glupota takze.
        Na Ochocie mieszkam od prawie 4 lat. Czesto bywam w Amodo Mio na Grojeckiej (nota bene bylam tam wczoraj i niestety zmienili cos w pizzy marghericie i to na gorsze!), a kiedys, jak juz pisalam, lubilam chodzic do Pochwaly Niekonsekwencji, do czasu incydentu z szynka w kanapce z brie i rukola. Do knajpek chodze czesto gesto i chetnie recenzuje je na Gastronautach.
        Pochwala Niekonsekwencji miala dla mnie zreszta ten minus, ze dziecko nudzilo sie tam jak mops, bo kilkulatek nie wysiedzi dlugo. Fajnie, ze w Czarnym Kocie jednak podjeto jakas probe zorganizowania przestrzeni dla dzieci. Definitywnie brakuje takich miejsc w okolicach Szczesliwic. No chyba, ze ty jakies znasz i mozesz mi polecic?
        O Czarnym Kocie nawet nie wiedzialam, dopoki nie weszlam na forum, zeby porozmawiac o skroceniu czasu otwarcia swietlic szkolnych, ktore mocno skomplikowalo mi zycie. Ale po tym co tutaj przeczytalam, postanowilam, ze tam zajde i zobacze czy to rzeczywiscie taka speluna. No i bylam tam wczoraj. Nie jest to moze szal cial, ale zwykla osiedlowa knajpka, jakich sa setki. Na pewno nie da sie tam jakos szczegolnie pobrylowac w towarzystwie, nie jest to Charlotte, nie jest to modna klubokawiarnia, ale jest tam spokojnie, czysto i sa ksiazki oraz gazety do poczytania. Mozna siasc, napic sie kawy i popatrzec, jak dziecko bawi sie w mikroskopijnym to fakt, ale jednak ogrodku. No nie jest to Kolonia (do ktorej zreszta mam za daleko), ale da sie przezyc. Obsluga jest mila, ceny przystepne. To po co wymyslac takie kalumnie i karmic nimi ludzi?
        Czy ty droga Alusiu kiedys tam bylas? Podejrzewam, ze nie, ale skoro juz kogos obsrywano na forum i mozna bylo to zrobic incognito, to skwapliwie skorzystalas. Wiadomo jaka jest psychologia tluszczy. Jeden obsra, za nim ida pozostali, bo w kupie jakos tak razniej byc agresywnym. Gdyby tak czlowiek musial sie wylegitymowac, pokazac twarz, to juz nie byloby tak lekko, trzeba by wtedy wziac odpowiedzialnosc za wlasna niczym nieuzasadniona nienawisc.
        Naprawde chcesz mi wmowic, ze jestem wlascicielem Czarnego Kota, albo znajduje sie na jego liscie plac? Rozumiem, ze w rozpylana mgle i wybuchy tez wierzysz? Biadactwo.

I naprawde nie rozumiem o co wam wszystkim chodzi z tym spamem. Juz o tym zreszta pisalam - to co robicie odstrasza innych uzytkownikow. Wystarczyloby zalozyc 2-3 watki reklamowe zawieszone u gory, zeby tam wpisywano reklamy. Ludzie maja prawo sie reklamowac, a uzytkownicy maja prawo podjac wlasne decyzje. To proste.
        Wiele osob wchodzi tutaj, majac nadzieje, z eto preznie dzialajace forum, gdzie ludzie wymieniaja sie informacjami, ale wchodza i widza mordownie i spelune. I to wy ja tworzycie swoim zachowaniem.
        • Gość: jajarek Re: Pod Czarnym Kotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 00:03
          A ten czarny kot to właściwie gdzie się mieści?
          • anel_ma Re: Pod Czarnym Kotem 30.09.13, 08:46
            na Dickensa
            chyba też pójde i sprawdzę, o to ten cały szum
            • rennie77 Re: Pod Czarnym Kotem 30.09.13, 10:53
              anel_ma napisała:

> na Dickensa
              > chyba też pójde i sprawdzę, o to ten cały szum

Idz, idz. Polecam miejsce przy regale z ksiazkami i gazetami ;). Ja przerobilam tam calego Napoleona i Iwana Groznego, bo z gazet najwiecej maja egzemplarzy Historii czy jak to sie tam nazywa...Nie sadze, zeby to miejsce zwalilo cie z nog, ale ciekawie bedzie sie dowiedziec co ktos inny o nim sadzi.
              • anel_ma Re: Pod Czarnym Kotem 30.09.13, 11:32
                zazwyczaj chodze ze swoja książka, ale kto wie, moze i na Iwana Groźnego się skuszę ;)
                Pozdrawiam.
                • rennie77 Re: Pod Czarnym Kotem 30.09.13, 12:18
                  anel_ma napisała:

> zazwyczaj chodze ze swoja książka, ale kto wie, moze i na Iwana Groźnego się sk
                  > uszę ;)
                  > Pozdrawiam.

Ha! Ja tez, ale na zakupy jej nie zabralam, a zaszlismy tam wracajac z Carrefoura na Dickensa.
                  Takze milo jest wiedziec, ze cos tam jednak lezy i mozna sobie to pozyczyc.
        • Gość: Bo Re: Pod Czarnym Kotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.13, 16:20
          Ho, ho, nieźle cię ta "kochana Alusia" rozwścieczyła! Ona jedno zdanie, a tobie się twarz nie zamyka! Czyżby ilustracja przysłowia: uderz w stół...?
          • rennie77 Re: Pod Czarnym Kotem 04.10.13, 08:27
            Nie wiem, jak ten proces przebiega u ciebie, ale ja mam zamknieta twarz, kiedy pisze. Znaczy, odbywa sie to u mnie bezglosnie. Pisze i czytam, nie literujac.
            Co do mojej odpowiedzi dla Alusi, to ja po prostu mam latwosc wyrazania sie na pismie. Pilnie sie uczylam i teraz to procentuje. Li i jedynie. Splodzenie dlugiego postu to dla mnie kilka sekund wzglednego wysilku, stad zazwyczaj moje posty sa dluzsze, niezaleznie od moich uczuc w stosunku do interlokutora.
    • aisha123 Re: Pod Czarnym Kotem 01.10.13, 10:52
      No to rennie77 podpadłaś niektórym ;-)
      Dziękuję za informację. Dla mnie co prawda zupełnie nie po drodze, ale kto wie, może kiedyś zawitam do Czarnego Kota.
      Szczerze mówiąc poza Starą Ochotą to knajpek mamy niewiele. Brakuje mi zwłaszcza takich miejsc jak Kolonia - chociaż za każdym razem trafiam niestety na fatalne jedzenie. Natomiast ciastko i kawa są w porządku.
      Z restauracji mogę polecić Ararat na Sąchockiej. Restauracja powstała w miejscu popularnej kiedyś bardzo Vera Italia. Obecne miejsce oferuje kuchnię ormiańską, jest świeżo i naprawdę pysznie. Odstraszają nieco pustki w środku. Niespecjalnie zachęca też niebieskie oświetlenie wokół okien, podobno niebieski zmniejsza apetyt... Jeśli przeczyta to właściciel to zachęcam do zmiany kolorystyki. Ale jedzenie pyszne.
      Całkiem niezłe jedzenie jest też na Mołdawskiej w Ochota Ristobar, jest tam też kącik dla dzieci. Przyjemnie, czysto i pachnąco i pusto. A w sąsiadującej pizzerii tłumy, mimo, że ubranie nadaje się do natychmiastowego prania. Pizza natomiast bywa niezła.
      Jest też (chyba jeszcze jest) restauracja w biurowcu na skrzyżowaniu Racławickiej i Jasielskiej. Zajrzałam 2-3 razy. Zawsze pusto.
      Taka mnie refleksja naszła, że rzeczywiście w tej części Ochoty mało mamy lokali, a jak są to bez klientów.
      • anel_ma Re: Pod Czarnym Kotem 01.10.13, 12:24
        w innych częściach tez nie za rózowo, jednynie na Grójeckiej cośtam bywa
        Może załozymy wątek o knajpach na Ochocie z dobrym jedzeniem?
        Przekopiuję twoją wypowiedź.
        • aisha123 anel_ma 01.10.13, 21:06
          Konstruktywne babki do dzieła!
      • rennie77 Re: Pod Czarnym Kotem 01.10.13, 17:55
        aisha123 napisała:

> No to rennie77 podpadłaś niektórym ;-)

Czasem trzeba isc wbrew nurtowi, szczegolnie, kiedy czlek widzi, ze komus dzieje sie krzywda ;). Nie lubie takich 'huzia na Jozia'.

> Szczerze mówiąc poza Starą Ochotą to knajpek mamy niewiele. Brakuje mi zwłaszcz
        > a takich miejsc jak Kolonia - chociaż za każdym razem trafiam niestety na fatal
        > ne jedzenie. Natomiast ciastko i kawa są w porządku.

Kolonia jest super klimatyczna to fakt i przyjazna dzieciom. Ja ostatnio zamowilam tam makaron z sosem pomidorowym dla dziecka. Dostalam jakas papke (w znaczeniu mikro makaron) z 2 lyzkami sosu smietanowo-pomidorowego. Mlody ma prawie 7 lat, a to jedzenie dla... hmmm dwulatka? Widzieli z kim jestem, dlaczego mnie nie uprzedzili? Sama zjadlam ciasto sliwkowe i kanapke z kozim serem. Byly OK, to znaczy bez szalu, ale nadawaly sie do spozycia ;).

Dzieki za podpowiedz odnosnie Araratu i Ochota Ristobaru. Na pewno tam zajrze!

> Jest też (chyba jeszcze jest) restauracja w biurowcu na skrzyżowaniu Racławicki
        > ej i Jasielskiej. Zajrzałam 2-3 razy. Zawsze pusto.

Chodzi o Kwintesencje?
        • aisha123 Re: Pod Czarnym Kotem 01.10.13, 21:12
          Ja zamówiłam w Kolonii zupę pomidorową. Była z dodatkiem śmietany, ale nawet ona nie dała razy złagodzić okropnie kwaśnego smaku.

Ta restauracja to chyba Kwintesencja właśnie. Znasz?
          Widziałam tam kiedyś przyjęcie komunijne, a dzieci bawiły się na wewnętrznym malutkim placyku zabaw.
          • rennie77 Re: Pod Czarnym Kotem 02.10.13, 21:46
            aisha123 napisała:
            > Ta restauracja to chyba Kwintesencja właśnie. Znasz?
            > Widziałam tam kiedyś przyjęcie komunijne, a dzieci bawiły się na wewnętrznym ma
            > lutkim placyku zabaw.

Nie znam. Myslalam, ze to wlasnie glownie taki 'dom weselny'.
            • Gość: Rogulski Re: Pod Czarnym Kotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 22:09
              Jak w tytule - Pod czarnym Kotem. Rzeczywiście fajna kawiarnia. Można zjeść dobre tosty, a kawę mają dobrą i niedrogą. Wystrój przyjemny i przede wszystkim nie jest to żadna mordownia jakich w okolicy wiele. Piwo w cenie 5 złotych, więc pozytywnie. Warto przyjść ze znajomymi w dzień na kawkę lub wieczorem na piwko posiedzieć. Byłam wczoraj jak coś więc informacje aktualne : )
              • Gość: Bo Re: Pod Czarnym Kotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.13, 16:26
                Rogulski, zapomniałeś dodać, że twoje dziecko pobawiło się w ogródku, a partner mecz obejrzał - to stałe, wręcz obowiązkowe teksty, nie wiedziałeś?
                • majaa Re: Pod Czarnym Kotem 04.10.13, 11:20
                  A Ty co, Bo, konkurencja, że czepiasz się każdego, kto się pozytywnie wypowie o Czarnym Kocie?;)
                  • rennie77 Re: Pod Czarnym Kotem 04.10.13, 12:37
                    A tam w ogole jest jakas konkurencja? Bar u Romka czy Wojtka? ;)
                    • Gość: bvd Re: Pod Czarnym Kotem IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.10.13, 23:14
                      bar pod grojecka :)
    • Gość: Justyn Milewski Re: Pod Czarnym Kotem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.13, 13:45
      rennie77 - kojarzę Panią. Bardzo mi miło, że sprawiłem sympatyczne wrażenie bo to ja byłem tym 'młodym człowiekiem za barem'. Chciałem tylko napisać tutaj, że widzi teraz Pani jak to było ze mną - ktoś wpisał jakiś post, a trole internetowe (konkurencja?) od razu najazd, że to ja. Teraz to Pani jest właścicielem speluny która się autopromuje. Tyle samo prawdy było w oskarżaniu mnie o robienie z ludzi idiotów. Tymczasem ja nie wpisałem tutaj ani jednego wpisu bez autentycznego podpisu, a ludzie idiotów sami z siebie zrobili, kierując się jakąś bezsensowną nienawiścią. Czasem tutaj wchodzę, więc w razie czego odpiszę za parę dni.

P.S.
      Oni nie zrozumieją (tzn będą pomijać fakt, bo jest niewygodny), że Pani ma konto od lat na forum i udziela się też od lat. Kawiarnia jest od 3 miesięcy, ja jestem ze Śródmieścia ale chytrze kilka lat temu założyłem na tym forum konto o nazwie rennie77 z myślą, że teraz się przyda ...
      • aisha123 Re: Pod Czarnym Kotem 05.10.13, 16:20
        Panie Justynie, powodzenia!
        Mam nadzieję, że uda się Panu przetrwać i rozwinąć.
        Tutaj, jak widzę, mamy taką specjalizację: skrytykować, skopać, usunąć ciekawe informacje, a później lamentować, że na Ochocie pustki i nic się nie dzieje, a co było to upadło.
        • Gość: Agata Re: Pod Czarnym Kotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 23:34
          Przez to całe ochydne pisanie o restauracji Pod czarnym kotem poszłam tam. Rzeczywiście fajna kawiarnia. Można zjeść dobre tosty, a kawę mają dobrą i niedrogą. Wystrój przyjemny i przede wszystkim nie jest to żadna mordownia jakich w okolicy wiele. Piwo w cenie 5 złotych, więc pozytywnie. Warto przyjść ze znajomymi w dzień na kawkę lub wieczorem na piwko posiedzieć. Byłam wczoraj jak coś więc informacje aktualne : )
          • Gość: rozdwojenie jazni Re: Pod Czarnym Kotem IP: *.ip.netia.com.pl 07.10.13, 09:42
            kopiuj wklej?
            wtf?
            Re: Pod Czarnym KotemIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: Rogulski 02.10.13, 22:09 Odpowiedz
            Jak w tytule - Pod czarnym Kotem. Rzeczywiście fajna kawiarnia. Można zjeść dobre tosty, a kawę mają dobrą i niedrogą. Wystrój przyjemny i przede wszystkim nie jest to żadna mordownia jakich w okolicy wiele. Piwo w cenie 5 złotych, więc pozytywnie. Warto przyjść ze znajomymi w dzień na kawkę lub wieczorem na piwko posiedzieć. Byłam wczoraj jak coś więc informacje aktualne : )
    • anel_ma po wizji lokalnej 07.10.13, 09:56
      po prostu musiałam pójśc z ciekawosci, przedstawiam efekt obserwacji i degustacji:

1. kawa jest w porządku, bez szału, na filiżance logo Lavazza, ufam iż w środku też
      2. knajpka jest niestety zdominowana przez wielki telewizor, siedza ludzie i martwo się w niego wgapiają, przez co całość wygląda raczej jak świetlica
      3. scianka z alkoholami - jak w barze, oraz napis na ladzie "śledzik - 5zł" (czy jakoś tak) troche odstraszają, ale skoro jest popyt to się robi pod życzenie klienta - ale trzeba uważać, bo faktycznie może się zrobić barowa spelunka
      4. i nawet nie pomoże regał z ksiażkami (ciekawe pozycje :) )
      5. ciasto w porządku

Ogólnie dość uniwersalne miejsce - można wpaść na wódkę, na szachy, na piwo, na kawę, jakieś krokiety z barszczem tez wiszą w menu...
      Ogródka nie testowałam, ale ciągle tam lokalsi (chyba zadomowieni juz bywalcy) na papierosa wychodzili, wiec z dzieckiem chyba lepiej tam nie siedzieć.
      Gdyby zamiast telewizora była miła dla ucha muzyczka, przy której mozna spokojnie porozmawiać, to nie trzeba by się było tak szybko ewakuować.
      Nie jest to kawiarnia marzeń, raczej barek osiedlowy, ale może i potrzebny, bo różne są gusta i potrzeby mieszkańców, więc życze powodzenia.
      • anel_ma - 07.10.13, 14:22
        -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka