Dodaj do ulubionych

Wizyta w UD Włochy

30.12.04, 21:46
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=18970349
Przepraszam za te przekierowanie, ale już raz to pisałem i nie będę kopiował
Obserwuj wątek
    • tarantula01 Re: Wizyta w UD Włochy 02.01.05, 10:00
      Przypomnienie.
    • komagane Wszechwiedzące pająki 02.01.05, 11:01

• Wizyta w UD Włochy - dwa podwarianty
      tarantula01 30.12.2004 08:49 + odpowiedz

W UD Włochy widziałem mapę (1:10.000) z dwoma podwariantami przebiegu POW przez
      Włochy. Każdy ją może obejrzeć w wydziale infrastruktury. Kwestia tylko jest
      tego typu, że mnie, jako osobie nie mieszkającej w bezpośrednim sąsiedztwie POW
      pokazano niewiele materiałów, a po resztę odsyłano do gminy.
      To tylko założenie, ale podejrzewam, że gdybym przedstawił się jako mieszkaniec
      dzielnicy, a najlepiej osiedla w bezpośrednim sąsiedztwie POW, podał miejsce
      zamieszkania, nr parceli, to dostałbym więcej materiałów.

• Wariant nr I
      tarantula01 30.12.2004 09:40 + odpowiedz

Zaznaczony kolorem zielonym na mapie - mapa w UD Włochy, pok. 230 lub 232.

Zmiana przebiegu w stosunku do trasy proponowanej przez GDDKiA polega na
      przesunięciu trasy o około 200 m na północ, rozpoczynając od węzła "Opacz".
      Następnie biegnie 1,5 km w kierunku wschodnim i łagodnym łukiem o promieniu
      1250 m łączy się ze "starą" trasą.
      Te 200 m na północ od starego przebiegu, to jest ok. 50 m na północ od obecnej
      ul. Sworzniowej (w miejscu, gdzie przecina ona Al. Krakowską).
      Wariant ten przebiega w większości po terenach niezabudowanych i jest korzystny
      dla mieszkańców Dzielnicy Włochy, ponieważ tylko w minimalnym stopniu biegnie
      przez tereny, na których są budynki prywatne.
      • tarantula01 Re: Wszechwiedzące pająki 07.01.05, 21:39
        komagane napisała:
        Tak to jest, jak faceci z Nowodworów zabieraja sie do informowania mieszkańców
        Okęcia o sprawach żywotnie ich obchodzących.

A co do urzędu, który nie informuje - o czym miałby niby informowac, jesli (na
        własne uszy słyszałam) projekt trasy miałby byc gotowy do stycznia 2005. Nie ma
        projektu, nie ma czego dawać do wiadomości publicznej.

Łatwiej jest agitować za (wirtualną na razie) POW czyli autostradą niż udzielac
        rzeczywiście istotnych informacji.

tarantula01:
        Projekt jest - był prezentowany na spotkaniu we Włochach (byłaś przecież), ale
        obietnice pokazania planów i ich realizacja to dwie różne sprawy.
        W UD Włochy udzielono mi jak najbardziej rzetelnych informacji - sprawdź sama.
        • Gość: komagane Re: Wszechwiedzące pająki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.05, 22:03
          toteż przecież piszę: albo w urzędzie siedzą jakieś niemoty, albo tarantula
          pisze o czymś, czego nie zna.

Koncepcja trasy prezentowana 19 listopada we Włochach, jak sie okazuje, nie
          jest jeszcze ostateczna (patrz: post obok). Byłam w DHV, gdzie, nawiasem
          mówiąc, wcale nie czekają na zainteresowanych z otwartymi rękami, ale raczej
          staraja sie spławiać. Powiedziano, że pracuja nad wariantami. Muszę więc wziąć
          w obronę DHV: na razie nie mają co pokazać, bo warianty to my od lat znamy,
          tyle że nie w postaci koncepcji, ale w postaci studiów zagospodarowania.

A poza tym Kartagina powinna byc zburzona, a POW przeniesiona za Janki, przez
          Wolicę - Piaseczno - Jeziornę.
          • tarantula01 Re: Wszechwiedzące pająki 07.01.05, 22:13
            Gość portalu: komagane napisał(a):

> toteż przecież piszę: albo w urzędzie siedzą jakieś niemoty, albo tarantula
            > pisze o czymś, czego nie zna.

p. Galicz na przykład (232 pokój?)

>
            > Koncepcja trasy prezentowana 19 listopada we Włochach, jak sie okazuje, nie
            > jest jeszcze ostateczna (patrz: post obok). Byłam w DHV, gdzie, nawiasem
            > mówiąc, wcale nie czekają na zainteresowanych z otwartymi rękami, ale raczej
            > staraja sie spławiać. Powiedziano, że pracuja nad wariantami. Muszę więc
            wziąć
            > w obronę DHV: na razie nie mają co pokazać, bo warianty to my od lat znamy,
            > tyle że nie w postaci koncepcji, ale w postaci studiów zagospodarowania.
            >
            > A poza tym Kartagina powinna byc zburzona, a POW przeniesiona za Janki, przez
            > Wolicę - Piaseczno - Jeziornę.

W tym wzgledzie oboje jesteśmy za jednym - niech DHV w końcu pokaże to co
            zrobiła za w sumie nasze pieniądze wygrywając przetarg zorganizowany przez
            GDDKiA.
    • tarantula01 Re: Wizyta w UD Włochy 10.01.05, 17:47
      Przypomnienie wątku, aby mieszkańcy wypytali się o materiały w UD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka