Dodaj do ulubionych

Temat chyba już aktualny....

26.11.05, 10:39
Cze,

Zbliża się zima, za nami pierwsze opady śniegu. Jak w każdym sezonie zimowym
wróci zapewne problem z oblodzonymi, nie odśnieżanymi i nie posypuwanymi
piaskiem chodnikami. Wczoraj mało brakowało a wywinąłnbym orła na chodniku
pod tymi dwoma dworkami na Mochnackiego. Zeszłej zimy, przejście Raszyńską na
wysokości szkoły (dawnej 13ki) również groziło połamaniem i cięzkim
inwalidztwem. Raszyńską szedłem codziennie do pracy i przez całą zimę ten
chodnik ani razu nie był odśnieżany...
Czy zauważyliście podobne problemy w okolicy?

Pozdro
Obserwuj wątek
    • shapha Re: Temat chyba już aktualny.... 26.11.05, 19:18
      U mnie na razie jest znośnie, jest wydeptany chodnik i można chodzić. Pamiętam
      za to, jak jeszcze szukałem mieszkania zeszłej zimy, że na Langiewicza,
      Prezydenckiej, Prokuratorskiej można było nieźle fiknąć, lub wpaść w zaspę po
      kolana, itp. ;)
      • monicavitti Do Szafy 26.11.05, 19:22
        poza tematem
        czy oglądałeś może zeszłej zimy mieszkanie na prezydenckiej, zdaje się na
        piętrze w willi, takie do generalnego remontu razem z ogrzewaniem, jakoś 60/70
        metrów...bo jak się zglosilam do mojej agentki to oznajmila mi, że wlaśnie
        sprzedala idealne dla mnie...cena 340 tys czy jakoś tak
        • shapha Re: Do Szafy 27.11.05, 23:08
          Oczywiście, że oglądałem :) Mało czego nie oglądałem z mieszkań dostępnych w tej
          okolicy :)

Na pierwszym piętrze, 68m2, 2 pokoje + spiżarnia przy widnej kuchni, było niezłe
          ale miało 3 felery - totalny remont do przeprowadzenia (a koszt rozprowadzenia
          samej instalacji CO + piec zabija...), zbyt blisko Wawelskiej (słychać było
          hałas z ulicy, a nie szum - trzeci budynek od Wawelskiej), miało niejasną
          sytuację z opłatami - bodajże za wodę przychodziła jedna faktura i trzeba było
          się dogadywać z sąsiadami, bo wodociągi traktowały ten budynek jako dom
          jednorodzinny, czy jakoś tak. A wiadomo jak to jest - czasami się człowiek
          dogada, a czasami nie da się ;)

Idealne IMHO ono nie było, lepsze już to, które kupiłaś.

Widziałem inne, ładniejsze w tamtej okolicy, też na Prezydenckiej, ale bliżej
          Langiewicza - 3 pokoje, 70 metrów, ślicznie utrzymane (zachowane stare okna
          skrzynkowe z pięknymi szprosami, stolarka drzwiowa, parkiet, itp.), ale cena bya
          cokolwiek nieprzystępna ;)

A propos tego do remontu, to tu jest oferta z kilkoma zdjęciami:
          www.aaaby.pl/nieruchomosci/300,46891,,,,19000594,Nieruchom_Mieszk_F,.html?k=fix_sp_wt_rny_oferta_sprzeda_y_mieszkanie_12388-27&b=Nieruchomosci&lp=1
          • mvitti Re: Do Szafy 28.11.05, 00:19
            lepsze już to, które kupiłaś.
            - udal ci sie ten tekst:)
            • shapha Re: Do Szafy 28.11.05, 11:33
              Dziękuję ;)
    • chinique Obowiązek 28.11.05, 02:05
      Czy utrzymywanie chodnika nie jest jakimś ustawowym obowiązkiem właścicieli a
      pośrednio gospodarzy posesji? Jak czasem się wyrwę na 6:00 po świeże bułeczki do
      sklepu, to wzdłuż Filtrowej wszyscy gospodarze wymachują miotłami, a ostatnio
      właśnie posypują ...
      • shapha Re: Obowiązek 28.11.05, 11:33
        To jest obowiązek - ale nie ma komu go egzekwować...
        • chinique Re: Obowiązek 28.11.05, 11:59
          Straż miejska lubi takie fuchy - zamiast "gonić złodziei" to dopiec zwykłym
          obywatelo. Wystarczy jeden sąsiedzki donos ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka