Dodaj do ulubionych

Ktos wszedl na moje konto!!!

07.02.04, 15:48
bardzo prosze interweniowac, ktos korzystajac z mojego nicka zalozyl
ponizszy watek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16056&w=10009930

nie wiem jak to sie stalo, ze ktos wszedl na moje konto i jeszcze bezczelnie
zaklada watki na forach moich przyjaciol!
Obserwuj wątek
    • soczewica po prostu cudownie... 07.02.04, 16:33
      administratorzy gazety zamiast zająć się tym co należy do _administratorów_
      pochłonięci są pełnieniem i rozdawaniem funkcji moderatorów, nazwanych
      swojsko "opiekunami forów".
      aż chciałoby się wziąć do ręki maleńką pałeczkę i zagonić ich do tego czym
      powinni się zajmować admini, czyli utrzymywania systemu na jakimś stabilnym
      poziomie - mam jednak wrażenie, że nastąpi to dopiero wtedy, kiedy ktoś przez
      przypadek zaloguje się na konto tebego, maas albo adama.
      coraz
      większe
      zdegustowanie
      czuję
      ja
      • gini Re: malenka 07.02.04, 17:26
        A moze nikt za Ciebie nie pisal tylko Ty sama a tu przyszlas zareklamowac
        to "wystrzalowe forum" .
        Ludzie tak marnowac czas.Tytul postu i sygnaturka, .
        Dzien dobry i sygnaturka.
        Prawie na wszystkich tego typu forach powtarzaja sie jedne i te same nicki.Pani
        x mowi dziendobry na jednym forum panu y po czym przenosza sie na drugie i tam
        mowia sobie znow dzien dobry.Mdlo sie robi.
        Pozniej placz i zgrzytanie zebow , ze serwe sie zapycha.Ale jak ma sie nie
        zapychac kiedy nazakladali tych forumkow i lataja z jednego na drugie i gledza
        na okraglo o tym samym.
        • sceptyk Porąbane małolaty /nt 07.02.04, 18:24
        • betty-bt Re: malenka 08.02.04, 01:02
          taki kicz pisze gini- postac, ktora osmieszyla sie w oczach wielu ldzi okrutnie
          swoja radosna tFUrczoscia na temat "cenzury". ktos, kto obrazil wielokrotnie
          niewinna osobe i nie myslal nawet we snie przeprosic. ktos, komu absolutnie
          brak taktu i dobrych manier. zacietwierzona, uparta jak osiol osoba z klapkami
          na oczach.
          nazywasz to marnowaniem czasu, gini? to jest o niebo powazniejsza sprawa niz
          twoje "ograniczenie swobody" na forum. po ci ta wolnosc slowa byla? zeby pluc
          na pozostalych forumowiczow?
          taka "dorosla" "rozsadna" gini, ale tolerancji jej brk. niemozliwe. moze
          powieksz swoje horyzonty zanim naplujesz na czyjs dorobek.
          forum aktualnosci to nie pepek swiata. nie pokazaliscie sie ani tutaj z dobrej
          strony, ani tam sie nie popisujecie.
          aktualnosci ma najnizszy poziom na calym portalu, co jest wszem i wobec znane,
          ale autorytetami nie jestescie. o niee....
          • sceptyk betty-bt - nie piernicz! 08.02.04, 01:23
            Po pierwsze piszesz nie na temat. Po drugie, przeciez to jest ewidentne
            oszustwo, co ta malen_a robi. Przypadek opisany przez Malen_a moze byc
            wiarygodny co najwyzej dla garstki przedszkolakow, wraz z ktorymi zalozyla
            forum. Ich forum to przyklad pre-infantylizmu internetowego.

Nie pisalbym tego wszystkiego, ale wqrwia mnie gdy ktos blaznuje w ten sposob,
            albowiem nastepnym razem, gdy rzeczywiscie trzeba bedzie zaalarmowac
            forumowiczow i adminow, kazdy machnie reka - ot, kolejny wyglup.
            • betty-bt sceptyk... 08.02.04, 01:48
              prosze cie... ty naprawde wykazujesz sie niesamowita wyrozumialoscia i
              trzezwosci umyslu.
              ja znam malene. zadna z niej skandalistka, ani ofiara mozliwosci oferowanych
              przez siec. to juz predzej uwierze w niewiarygodnosc kici7, ktora "nie" podala
              hasla sasiadowi (mhmmm).
              malen_a to nie dzieciak, ani nie przypomina messyji.
          • gini Re: malenka 08.02.04, 07:29
            betty-bt napisała:

> taki kicz pisze gini- postac, ktora osmieszyla sie w oczach wielu ldzi
            okrutnie
            >
            > swoja radosna tFUrczoscia na temat "cenzury". ktos, kto obrazil wielokrotnie
            > niewinna osobe i nie myslal nawet we snie przeprosic.

Jaka osobe niewinna ja obrazilam?Moze cos wiecej oprocz pomowien.

ktos, komu absolutnie
            > brak taktu i dobrych manier. zacietwierzona, uparta jak osiol osoba z
            klapkami
            > na oczach.
            > nazywasz to marnowaniem czasu, gini?

Kazdy moze robic ze swoim czasem co chce, a co to jest nazwal to dobitnie
            Sceptyk.Przy czym iles tam forow, na ktorych pisze sie na okraglo to samo
            obciaza serwer .

to jest o niebo powazniejsza sprawa niz
            > twoje "ograniczenie swobody" na forum. po ci ta wolnosc slowa byla? zeby pluc
            > na pozostalych forumowiczow?

A kogo ja oplulam zlotko?

> taka "dorosla" "rozsadna" gini, ale tolerancji jej brk.

Nie nawoluje do zamykania wyrazam swoje zdanie, to mi wolno, nie wszystko musi
            mi podobac.

niemozliwe. moze
            > powieksz swoje horyzonty zanim naplujesz na czyjs dorobek.

Cos o tym dorobku poprosze, zalozenie ilus tam forow, na ktorych nie dzieje sie
            nic, nazywasz dorobkiem?

> forum aktualnosci to nie pepek swiata. nie pokazaliscie sie ani tutaj z
            dobrej
            > strony, ani tam sie nie popisujecie.
            > aktualnosci ma najnizszy poziom na calym portalu, co jest wszem i wobec
            znane,
            > ale autorytetami nie jestescie. o niee....
            >
            Taa wiadomo, ze wyslanie pustego postu z sygnaturka, wymaga wielkiego wysilku
            intelektualnego, taka dyskusja na FA , na temat, terroryzmu, czy wojny w Iraku,
            to dno.
    • kicia7 malen_a!!! 07.02.04, 17:21
      Nikt nie wie jak to się dzieje. Różne osoby od paru miesięcy zgłaszają takie
      incydenty, a admini "każdy taki przypadek starannie sprawdzają".
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10550269&a=10566294
      I zastrzegają się, że nie będą omawiać sprawy na Forum. Więc jeśli możesz, to
      wyślij opis całej historii na adres tebe@gazeta.pl i maas@gazeta.pl. Tylko
      napisz łopatologicznie, w punktach jak było, bo jeśli napiszesz tylko że ktoś
      się zalogował pod twoim nickiem, to mogą twierdzić, że sama sobie jesteś winna,
      bo podałaś komuś swoje hasło. Ja też się awanturuję, że ktoś był zalogowany
      jako ja i admini na razie czekają na odpowiedź od operatora sieci osiedlowej.
      Wrrrrrrr!!!!
      • rzulw Re: malen_a!!! 07.02.04, 20:37
        a może to do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych trzeba napisać, a
        nie do "portalu" ????

USTAWA
        z dnia 29 sierpnia 1997 r.
        o ochronie danych osobowych.
        eber.kul.lublin.pl/~fajgiel/Odo/Uodo/uodo.html
        • kicia7 To chyba stosowny paragraf 07.02.04, 20:52
          USTAWA
          z dnia 29 sierpnia 1997 r.
          o ochronie danych osobowych.

Rozdział 8 Przepisy karne

Art. 51. 1. Kto administrując zbiorem danych lub będąc obowiązany do ochrony
          danych osobowych udostępnia je lub umożliwia dostęp do nich osobom
          nieupoważnionym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia
          wolności do lat 2.
          2. Jeżeli sprawca działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia
          wolności albo pozbawienia wolności do roku.
          • rzulw I to chyba stosowny paragraf 07.02.04, 20:59
            a może opieszałość "ochrony" gazety jest "maskowana" nowym reguaminem:

niby się zobowiązuje:
            punkt 12 regulaminu konta użytkownika Gazeta.pl

Agora S.A. zobowiązuje się dołożyć wszelkich starań w celu ochrony danych
            użytkowników kont.

ale wcześniej "zabezpiecza":
            punkt 10 regulaminu konta użytkownika Gazeta.pl

Agora S.A. nie ponosi odpowiedzialności za skutki wynikłe z ujawnienia hasła do
            konta osobom trzecim, niezależnie od przyczyny ujawnienia.

niby to śmieszne....ale....
            • piecyk.gazowy Re: I to chyba stosowny paragraf 07.02.04, 21:01
              To jest SKANDAL to co tu się wyprawia i to nie ulega wątpliwości, ale ja
              chciałem powiedzieć, że ja akurat tutaj nie podawałem swoich danych osobowych
              (mam kilka kont), bo to nie jest obowiązkowe (w innych portalach jest różnie).
              • piecyk.gazowy PS 07.02.04, 21:03
                Ten art. 10 to chyba niedawno wprowadzony po tych kompromitujących
                autologowaniach.
              • rzulw Re: I to chyba stosowny paragraf 07.02.04, 21:07
                Jakich byś nie podał, traktowane winny być jako dane osobowe (rubryczki mają
                odpowiednie tytuły i zawarte dane w polu NAZWISKO - ma być traktowane przez
                administratra bazy danych jako NAZWISKO itp)
                • kicia7 Re: I to chyba stosowny paragraf 07.02.04, 21:12
                  Znalazłam sobie namiary na Rzecznika. Jak się nie doczekam łopatologicznej
                  odpowiedzi skąd to automatyczne logowanie i co zrobili, żeby zlikwidować
                  problem, to opiszę całą aferę. Ciekawostka, czy teraz w celi można mieć łącze.
                  • piecyk.gazowy Re: I to chyba stosowny paragraf 07.02.04, 21:16
                    I ciekawe kto pójdzie siedzieć - Tebe czy Rapaczyńska? ;-)
                    • kicia7 A swoją drogą 07.02.04, 21:21
                      Podziwiam olimpijski spokój adminów. Gdybym była na ich miejscu i taki pasztet
                      mi się trafił, nie ruszyłabym się z roboty, zanim bym nie doszła co się dzieje.
                      Niektórzy to ale mają stalowe nerwy.
                      • piecyk.gazowy Re: A swoją drogą 07.02.04, 21:23
                        I jeszcze były plany, żeby wprowadzić obowiązkowe logowanie. Na ich miejscu
                        teraz zawiesiłbym logowanie do czasu wyjaśnienia sprawy (plus ew. ukrycie
                        hostów - na ten czas oczywiście, bo nie każdemu to odpowiada).
                      • Gość: pollak Re: A swoją drogą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 21:29
                        Skąd wiesz że nie pracują nad tym cały czas? Twierdzisz tak dlatego że nie ma
                        tu Tebe i Maas? Jak to człowiek nie czuje, gdy mu się rymuje.
                        • kicia7 Re: A swoją drogą 07.02.04, 21:33
                          Jeżeli pracuję nad tym od dwóch miesięcy i nie mogą zlikwidować zjawiska, to
                          może należałoby na ich miejsce zatrudnić kogoś innego???
                          • Gość: pollak Re: A swoją drogą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 21:37
                            Skąd wiesz że zjawisko sprzed dwóch miesięcy spowodowane jest tym samym
                            błędem?
                            • kicia7 Re: A swoją drogą 07.02.04, 21:46
                              Nie wiem, czy jest spowodowane tym samym błędem. Ale jeżeli nawet założymy, że
                              każdy przypadek błędnego logowania jest spowodowany innym błędem, a admini
                              każdy kolejny błąd tropią i likwidują, to moim zdaniem, system który pozwala na
                              taką ilość błędów jest do chrzanu. I jego administratorzy też. A przynajmniej
                              niech będą uczciwi i napiszą wyraźnie w regulaminie, że konta w Gazecie sa dla
                              kamikadze.
                              • Gość: pollak Re: A swoją drogą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 21:50
                                kicia7 napisała:

> każdy kolejny błąd tropią i likwidują, to moim zdaniem, system który
                                > pozwala n>
                                > taką ilość błędów jest do chrzanu. I jego administratorzy też. A
                                > przynajmniej
                                > niech będą uczciwi i napiszą wyraźnie w regulaminie, że konta w
                                > Gazecie sa dla> kamikadze.

A system operacyjny którego właśnie używasz to ile ma błędów i jak
                                często wychodzą do niego poprawki? Jesteś kamikadze?
                                • kicia7 Re: A swoją drogą 07.02.04, 21:56
                                  No chyba, że jestem kamikadze, w końcu dalej tutaj piszę. A ty jesteś
                                  informatyk?
                                  • pollak Re: A swoją drogą 08.02.04, 14:34
                                    kicia7 napisała:

> No chyba, że jestem kamikadze, w końcu dalej tutaj piszę.

:)

> A ty jesteś informatyk?

A jakie to ma znaczenie? Ogólnie mogę powiedzieć, że fajny ze mnie gość ;)
                                    (i skromny, rzecz jasna) :)))
                            • dziuunia Re: A swoją drogą 07.02.04, 22:29
                              Gość portalu: pollak napisał(a):

> Skąd wiesz że zjawisko sprzed dwóch miesięcy spowodowane jest tym samym
                              > błędem?

A kto tak naprawdę wyjaśnił w ogóle co to był za błąd?Kto wyjaśnił dlaczego to
                              przypadkowe logowanie się zdarzało i co gorsze zdarza nadal?Bo jak na razie to
                              ani tebe ani maas nie wyjaśnili żadnej z tych spraw,których pojawia się coraz
                              więcej niestety.Dlatego też trzeba ustalić najpierw o jakim błędzie w ogóle
                              mówimy ale to należy do administracji portalu.Jak dotychczas to mamy tylko
                              niejasne tłumaczenia i przypuszczenia i zwalanie na providerów sieci
                              osiedlowych.A przypadkowe logowanie staje się powoli plagą tego skądinąd
                              sympatycznego portalu.
                              • pollak Re: A swoją drogą 08.02.04, 14:33
                                dziuunia napisała:

> więcej niestety.Dlatego też trzeba ustalić najpierw o jakim błędzie w ogóle
                                > mówimy ale to należy do administracji portalu.Jak dotychczas to mamy tylko
                                > niejasne tłumaczenia i przypuszczenia i zwalanie na providerów sieci
                                > osiedlowych.A przypadkowe logowanie staje się powoli plagą tego skądinąd
                                > sympatycznego portalu.

To niech administracja zajmuje się ustalaniem, a nie odpowiadaniem na dziesiątki
                                pytań i zażaleń (niejednokrotnie frustratów). Sądzę że administratorzy są
                                poważni i jest to dla nich jednak priorytetem.
                                • Gość: piecyk gazowy Re: A swoją drogą IP: *.pb.bialystok.pl 08.02.04, 14:39
                                  Poważni...
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10539783&a=10543825ROTFL
                                  • Gość: piecyk gazowy Link jeszcze raz IP: *.pb.bialystok.pl 08.02.04, 14:40
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10539783&a=10543825
    • tebe Re: Ktos wszedl na moje konto!!! 08.02.04, 19:41
      Witam
      Proszę o mail w tej sprawie z imieniem i nazwiskiem osoby poszkodowanej na adres pomoc@agora.pl oraz forum.abuse@gazeta.pl.
      Jeśli jest tak jak mówisz, to jest to poważna sprawa, i dlatego tylko takie zgłoszenie możemy potraktować poważnie. Dopóki nie mamy oficjalnego zawiadomienia, możemy przypuszczać, że to niewybredny żart dwóch osób korzystających z różnych komputerów.
      Wiem, że takie podejście dla osoby poszkodowanej i działającej w dobrej woli może być niemiłe, ale jestem przekonany, że dla takiej osoby napisanie oficjalnego maila nie stanowi problemu.
      Pozdrawiam i przepraszam za kłopot
      • aniela Re: Ktos wszedl na moje konto!!! 08.02.04, 22:30
        a po co Wam jej imie i nazwisko? nie powinniscie raczej prosic o dane ktore
        wpisala, a ktore nie musza byc jej imieniem ani nazwiskiem. na miejscu
        poszkodowanej chuchalabym na zimne.
        • sceptyk Jesli chodzi o dane 08.02.04, 22:55
          to ja mam tam nastepujace (podaje ew. na przyszlosc):

Imie: Pan
          Nazwisko: Sceptyk
          Plec: Kobieta
          Rok urodz.: 1975 (zgodnie z zaleceniem)
          Dokladnego adresu nie mam (prowadze koczowniczy tryb zycia)
          Miejscowosc: Inne
          Kraj: Inne
          Zawod: dyrektor, wysoki urzednik
          Wyksztalcenie: podstawowe

Haslo: eee, z haslem na razie sie wstrzymam. A jeszcze mnie kto na mezczyzne
          przerobi. Albo wieku doda. Lub odmlodzi na malolata. I strasznie bym nie chcial
          rolnikiem byc. Wczesnie trzeba chodzic spac i takoz wstawac. Chociaz te doplaty
          z Ajaxu. Hm, sam nie wiem.

Aha, a w rubryce "Czego szukasz w Internecie" w ogole nie ma pola: sex. Choc
          czytalem gdzies, ze tego najwiecej osob szuka. Nie rozumiem zatem. Czyzby
          Wybiorcza nie byla trendy? (czy dobrze uzylem tego okreslenia?)
          • edzioszka Re: Jesli chodzi o dane 09.02.04, 15:36
            aha, ja tyż jestem dyrektor, z wykształeceniem podstawowym i zainteresowniami
            określonymi jako "kultura", rocznik 1975 - bo taka była propozitione ;)
            • edzioszka Nie bądźcie 09.02.04, 15:46
              tacy czepialscy - na forum nażden obraca się w odpowiadających mu kręgach
              znajomków.. jeden lubi rozmawiać o problemach nurtujących ludzkość, inny
              wymienia kilkaset postów na temat zjedzonej właśnie kanapki - uczmy się
              tolerancji w naszym pięknym kraju ;)
              • gini Re: Nie bądźcie 09.02.04, 17:44
                edzioszka napisała:

> tacy czepialscy - na forum nażden obraca się w odpowiadających mu kręgach
                > znajomków.. jeden lubi rozmawiać o problemach nurtujących ludzkość, inny
                > wymienia kilkaset postów na temat zjedzonej właśnie kanapki - uczmy się
                > tolerancji w naszym pięknym kraju ;)
                >
                Nie mam nic przeciw postom o kanapkach czy herbacie, ale nie na 50 forach,
                chociaz do kasowania ich nie nawoluje ...plakac sie ino chce
                • koaa Re: Nie bądźcie 09.02.04, 22:39
                  masz racje że to forum jest do bani ale niestety musiałem go załozyć po to aby
                  jacyś kolesie nie przekazywali mi forów
                • edzioszka Re: Nie bądźcie 10.02.04, 08:44
                  Gini, ano chce - dlatego nie pisuję na Romantyce czy Towarzyskim.. sporo forów
                  powstało, aby zablokować przekazywanie ich przez dowcipnisiów.. w tej kwestii
                  już nastąpiły zmiany - trza pierwej poinformowac przyszłego właściciela.. a po
                  co powstaje taka ilość forumów o "dupie Maryni" - pojęcia nie mam, chyba każdy
                  dorasta do tego by załozyć własne, a potem zniechęcony porzuca je po kilku
                  oddanych postach.. i tak na większości z nich się gada o niczym, a czy
                  dosłownie czy mniej - to już wedle upodobań indywidua.. hyhy, ale przynajmniej
                  jak poczytam, co moi znajomkowie wypisują - humor mi się poprawia, romans
                  Żarłacza z Karolakiem był przedni! ;)
          • Gość: jaski Re: Jesli chodzi o dane IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 10.02.04, 04:19
            No i nareszczcie sie Kolega przyznal. Te pola zawod i wyksztalcenie. A ja
            myslalem, zem jedyny z universytetow ludowych:))).BTW, odnosze przykre
            wrazenie, ze Tebe i Masssa maja jednak malo wspolnego z netem. A ja Ich za
            fachorow mialem. NIe wiem, moze oni po polonistyce sa?
            • Gość: piecyk gazowy Re: Jesli chodzi o dane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 07:55
              Tebe i Maas są tylko moderatoramia. Dział techniczny to inna para kaloszy.

Ja tego nie wiem, tak myślę...
          • jaa_ga Re: Jesli chodzi o dane 10.02.04, 04:42
            Sceptyku najmilszy:)))))))))
            rozbawiłeś mnie w srodku nocy do łez:))))))
            Bardzo fanką Twoją jam !
            • sceptyk Mieszane uczucia 10.02.04, 19:15
              Droga Jaa_ga'o, ciesze sie bardzo, ba, dumny jestem, ze moj nieporadny tekst
              (ale prawde i tylko prawde mowiacy) rozbawil Cie. I to - do lez (radosci).
              Martwie sie natomiast faktem, ze rozbawienie przyszlo o dosc nietypowej, a
              powiedzialbym nawet, ze chyba nieodpowiedniej, dla tekstowego rozbawiania
              porze. Czy jestes pewna, ze nie bylas rozbawiona juz czyms innym?

sc-k

PS. Czy chcesz moze autograf?
              • aniela Re: Mieszane uczucia 10.02.04, 20:18
                yhy oraz czy nie nasmiewala sie przypadkiem z ktorejs Twojej danej osobowej.
                zasugeruje usluznie.
      • galba No proszę! A 1,5 roku temu byłu inaczej... 10.02.04, 09:00
        Gdy na moją skrzynkę włamał się kryminalista, który nie robił ze swego
        przestępstwa tajemnicy to TeBe & S-ka nie byli tak chętni do współpracy.

A może gdybyście wtedy przyjęli taka postawę to dziś by nie było plagi włamań?

A może nie mogliście bo tamten kryminalista był w szczególnie zażyłych
        stosunkach z jednym z administratorów?

G.

tebe napisał:

> Witam
        > Proszę o mail w tej sprawie z imieniem i nazwiskiem osoby poszkodowanej na
        adre
        > s pomoc@agora.pl oraz forum.abuse@gazeta.pl.
        > Jeśli jest tak jak mówisz, to jest to poważna sprawa, i dlatego tylko takie
        zgł
        > oszenie możemy potraktować poważnie. Dopóki nie mamy oficjalnego
        zawiadomienia,
        > możemy przypuszczać, że to niewybredny żart dwóch osób korzystających z
        różnyc
        > h komputerów.
        > Wiem, że takie podejście dla osoby poszkodowanej i działającej w dobrej woli
        mo
        > że być niemiłe, ale jestem przekonany, że dla takiej osoby napisanie
        oficjalneg
        > o maila nie stanowi problemu.
        > Pozdrawiam i przepraszam za kłopot
        • aniela Re: No proszę! A 1,5 roku temu byłu inaczej... 10.02.04, 18:38
          o. ciekawie zagailes. powiedz cos jeszcze a ja pojde zaparzyc herbaty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka