Dodaj do ulubionych

Wontek literacki?

22.05.04, 15:19
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=11518549
"Wontek literacki" - co to tukej znaczy
Wiela szło by ło tym richtig połonaczyć
Toż literaturom poezjo i proza
Łoj! Czy z tego wieje richtig jakoś groza?

Hehe - by znaczyło - "Niy tworz nowych wontkow
Niy bydzie dlo ciebie we tym nic wyjontku"
Sekować trza fraszka? Se deliberuja
Jest literaturom wszysko co zrymuja?
Abo co we prozie sie na forum gichna
Spoko! Dyć se teroz yno głymbi dychna

Pewno idzie ło to coby dyszkurs lecioł
A niy yno Bronek w jedyn tymat klecioł
Dyć nikomu szkryflać we wontku niy bronia
To mie czasym goniom - jo inkszych niy gonia
Mom prawo sie poczuć ździybko sekowany
Jak żech przez adminow niby piyntnowany

Jakby tu se radzić ze tymatym nowym
Łotworzyć! Poczekać aż przidzie do gowy
Komuś tam coś szkryfnońć bych radocha mioł
Jakoś dali ciongnońć tyn swoj ślonski fioł

Ja - dyć teroz nowo fondli mi "zabawka"
Żech "niyprawomyślny"? Czeko "łoślo ławka"?
Tako se adminy chcom forum "szlifować"?
Czy łoni som po to by durś cynzurować?
Obserwuj wątek
    • messja Re: Wontek literacki? 22.05.04, 15:31
      broneknotgeld napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=11518549
      > "Wontek literacki" - co to tukej znaczy

pewno wk.. maas i masz teraz szlaban. napisz sonet na temat olsniewajacej jej
      urody, a moze wybaczy ci lamanie prawa czy regulaminu za pomoca...
      literatury:)))
      • broneknotgeld Re: Wontek literacki? 23.05.04, 10:29
        "Subiektywnie"

Czy Maas jest gryfno? -Tego jo niy wiym
        Przeca niy gaftołch na jeji dziwy
        Ale to szkryfnońć teroz tu musza
        Mie niy pokusi ta jeji dusza.
        • hepik1 Re: Wontek literacki? 23.05.04, 12:28
          Mam takie jakieś przeczucie Bronek,że mass nie pokusi ani Twoja dusza ani
          zewnętrzność.
        • pejsaty Re: Wontek literacki? 23.05.04, 12:36
          broneknotgeld napisał:

> "Subiektywnie"
          >
          > Czy Maas jest gryfno? -Tego jo niy wiym

tu masz fotke:
          czat.gazeta.pl/czat/1,48880,1005687.html
          • Gość: piecyk gazowy Re: Wontek literacki? IP: *.visp.energis.pl 23.05.04, 22:58
            pejsaty napisał:

> tu masz fotke:
            > czat.gazeta.pl/czat/1,48880,1005687.html

Kurcze! DZIĘKI! Maas całkiem ładna dziechczynka. :-))) A Tebe przypadkiem nie
            grał Pottera? ;-)
            • broneknotgeld Re: Wontek literacki? 24.05.04, 10:37
              Hehe - wypija za jeji zdrowie
              Ze kisty piwa tak po połowie.

Ponoć czowieka "szata niy zdobi"
              Z duszom podobnie by sie tyż zdało
              Dyć łona rzońdzi tym co sie robi
              Choć niy zawadzi mieć piykne ciało.
    • hepik1 Re: Wontek literacki? 22.05.04, 16:20
      Bronek! NA Oślej jest fajnie a Twój wątek wyróżnia sie długością.Najcześciej tam
      wątki jedno postowe he,he
      • messja Re: Wontek literacki? 22.05.04, 18:46
        hepik1 napisał:

> Bronek! NA Oślej jest fajnie a Twój wątek wyróżnia sie długością.Najcześciej
        ta
        > m
        > wątki jedno postowe he,he

prawde mowiac nie rozumiem dlaczego tak ci bronek przeszkadzal do tej pory,
        wiec sie nie wtracalam, ale to ze sie wysmiewasz z niego nawet teraz, kiedy juz
        udalo ci sie napuscic na niego adminow, to jest troche wredne. mam nadzieje, ze
        to nie jest typowy przyklad waszej slaskej "solidarnosci", bo slabo by wypadla
        ta reprezentacja regionu:(

a to ze maas wysyla na osla takie watki, a zostawia i pielegnuje te ktore
        ewidentnie sa prowokacyjne, chamskie, wulgarne i w ktorych nawet nie raz
        wzywana byla by wycinac, to tylko swiadczy o tym jaki poziom swiadomosci
        reprezentuja tutejsi admini i jak dalece zwykla glupota jest nie do pokonania:(

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=12832229&v=2&s=0
        ale
        • hepik1 Re: Wontek literacki? 22.05.04, 23:26
          messja napisała:

>
          > prawde mowiac nie rozumiem dlaczego tak ci bronek przeszkadzal do tej pory,

Jeśli nie wiesz i nie rozumiesz ,to po co zabierać głos?

> wiec sie nie wtracalam,

Myślę ,że było to rozsądne z Twojej strony.

Bo po co się wtrącać jak się nie wie o co chodzi?

.
    • broneknotgeld Re: Wontek literacki? 22.05.04, 20:14
      "Wyrok" admina bywo wydany
      Jak som pomyśli yno - "niychciany"
      Łon jest tu syńdziom i łon tyż katym
      A mogby siostrom być abo bratym.
      • colas.breugnon POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 07:54
        Nie tacy już siepacze i nie takie potęgi jak GW
        próbowali walczyć z poezją, i polegli wszyscy.
        Poezja zwycięży, a jak będzie trzeba, to i poprzez
        rewolucję, która zmiecie cenzurę, agorę, sodomę, gomorę...

Bronek, trzymaj się! A Ośla Ławka jest znacznie częściej
        czytana niż Ruda Śląska. Traktuj więc te przenosiny
        jako promocję, jako takie zwiększenie nakładu.
        Pozdrowienia od fan clubu Warszawa!
        • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 08:23
          colas.breugnon napisał:

> Bronek, trzymaj się! A Ośla Ławka jest znacznie częściej
          > czytana niż Ruda Śląska.

Jestem podobnego zdania.Dlatego dbam by Notgelda było tam jak najwięcej.Nie wiem
          dlaczego niektórzy mają mi to za złe.

• miltonia Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 08:56
            Nieproszony dbasz. Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu.
            • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 09:28
              Ojojoj!Ojojoj!Miltoniu!Czy ktoś Cię w jakiś brutalny sposób, w ten niedzielny
              poranek ,kazał zerwać się z łóżka? Bo nie zakładam,że scenariusz był jeszcze
              bardziej dramatyczny.
              • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 09:33
                Aby osłodzić Tobie to wczesne wstawanie chciałem ten ładny kwiatek ofiarować.Mam
                nadzieję ,że lubisz storczyki:
                groszek.741.com/OSDS/osds7.jpg
                • miltonia Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 09:37
                  Ten kwiatek dostalam juz od kogos innego. Nieladnie Hepik podkradac cudze
                  kwiatki. I nieladnie robic sobie reklame cytujac ciagle cudza poezje fraszkowa.
                  • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 12:32
                    Faszysta,złodziej,plagiator,donosiciel i Bóg jeden wie co jeszcze-nie żałuj
                    sobie miltoniu,ulżyj jeszcze sobie.A ju tu kwiatki z całego forum znoszę i u
                    stóp boskiej Miltoni składam.Ech,kobieca wdzięczność...
                    • miltonia Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 13:08
                      To Ty napisales, nie ja.
                      Kwiatki sam bys lepiej wyhodowal, wiersz popelnil (bysmy go wowczas kolektywnie
                      zanalizowali) a Ty na latwizne idziesz i innymi sie wyreczasz.
                      • pejsaty Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 13:12
                        hepik szkryflnie czasem cos do rymu, przecie to rudzianin z krwi i kosci:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8263622&a=12868532
                        • miltonia Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 13:43
                          Lo matko! Tragedyja przez dramat psychologiczny. Ani rymu, ani rytmu, ani
                          skladu, ani ladu, ani tresci. Teraz wszystko jasne dlaczego tak tepi Bronka.
                          Zawisci mu lekkosci piora, weny i powodzenia u czytelnikow. Malostkowy ten
                          Hepik wyjatkowo.
                          Imaginuj sobie Pejsaty, ze zrywa sie ten zazdrosnik o 4 rano, zeby jak
                          najwczesniej zaczac przesladowanie Bronka. Obsesje ma na jego punkcie, nie wiem
                          czy portal nie powinien Bronkowi dac jakiejs ochrony, bo diabli wiedza, co
                          Hepikowi jeszcze do glowy strzeli.
                          • messja Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 14:55
                            to, ze hepikowi z zazdrosci rozum odjelo i toczy piane zakladajac kolejne watki
                            na temat bronka (nieswiadomie zwiekszajac popularnosc bronka i osmieszajac
                            siebie) to jest glupie, ale ludzkie i zrozumiale. natomiast to, ze admini dali
                            sie hepikowi zwariowac i jak w transie usuwaj watki, ktore nikomu w niczym nie
                            moga przeszkadzac (na boga, przeciez nikt nie musi czytac fraszek, jesli nie
                            chce!) to jest jeszcze jeden bolesny przyklad na to, ze admini to zbieranina
                            nikompetentnych przypadkowych ludzi z ulicy, ktorzy nawet jesli spedza na tym
                            forum zycie cale, to nigdy nie beda mieli pojecia o adminowaniu.

i nie wiadomo tylko, czy brac to forum za czarna komedie, czy za tandetny
                            kryminal. moze cos z pogranicza:P
                            • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 17:03
                              messja napisała:

> i toczy piane zakladajac kolejne watki

I kto to mówi?

>(na boga, przeciez nikt nie musi czytac fraszek, jesli nie
                              > chce!)

Jeśli zamiast fraszek wstawisz to co męczy Ciebie messja ,to jest to jak
                              najbardziej słuszne spostrzeżenie
                              • messja Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 17:12
                                hepik1 napisał:

> messja napisała:
                                >
                                > > i toczy piane zakladajac kolejne watki
                                >
                                > I kto to mówi?
                                >

ja i co z tego? jesli nie powiem, nie znaczy, ze przestaniesz. jestes
                                monotematyczny i obsesyjnie czepiasz sie bronka, za to ze ten pisze fraszki.
                                gdy zobaczylam ten temato po raz pierwszy: pomyslalam sobie:"hmmm
                                interesujace". drugi:" o co tu chodzi?", trzeci:" o hepik1 znowu czepia sie
                                bronka" a teraz mysle, ze nie ma innego wytlumaczenia niz to, ze albo cierpisz
                                na manie przesladowacza, albo sie w bronku zakochales, albo jestes o niego
                                obsesyjnie zazdrosny.

> >(na boga, przeciez nikt nie musi czytac fraszek, jesli nie
                                > > chce!)
                                >
                                > Jeśli zamiast fraszek wstawisz to co męczy Ciebie messja ,to jest to jak
                                > najbardziej słuszne spostrzeżenie

to co wlasnie napisales nie ma zadnego sensu, zwlaszcza, ze ty mnie
                                nie "meczysz" tylko nudzisz, i jak widac na zalaczonym twoim poscie,
                                najwyrazniej czytasz, co pisze.
                                • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 17:34
                                  messja napisała:
                                  a teraz mysle, ze nie ma innego wytlumaczenia niz to, ze albo cierpisz
                                  > na manie przesladowacza, albo sie w bronku zakochales, albo jestes o niego
                                  > obsesyjnie zazdrosny.

Nareszcie to zrozumiałaś.Tyle,że nie ma "albo"Jest wszystko naraz.

>ze ty mnie
                                  > nie "meczysz" tylko nudzisz,

Dlaczego kochana ,na litość nie zrobisz tego co radzisz mnie?.Wyłącz sobie w
                                  Moim forum hepika i problem rozwiązany.Zwłaszcza,że nie mamy nic wspólnego ze
                                  sobą,ja nie bywam na forach tam gdzie ty jesteś i vice versa.Akurat tutaj się
                                  wcięłaś w zabawę,nie mając pojęcia o co chodzi.Chyba ,że lubisz awantury i
                                  polemki.Złóż podanie ,rozpatrzę i w razie pozytywnego zaopiniowania możemy się
                                  pobawić.Zwłaszcza ,że Poeta na jakiś czas wyjeżdża i bedę mial odrobinę wolnego
                                  czasu.
                                  • messja Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 17:49
                                    hepik1 napisał:

> messja napisała:
                                    > a teraz mysle, ze nie ma innego wytlumaczenia niz to, ze albo cierpisz
                                    > > na manie przesladowacza, albo sie w bronku zakochales, albo jestes o niego
                                    >
                                    > > obsesyjnie zazdrosny.
                                    >
                                    > Nareszcie to zrozumiałaś.Tyle,że nie ma "albo"Jest wszystko naraz.

nie zaskoczyles mnie.

>
                                    > >ze ty mnie
                                    > > nie "meczysz" tylko nudzisz,
                                    >
                                    > Dlaczego kochana ,na litość nie zrobisz tego co radzisz mnie?.

ja tobie nic nie radzilam: szalencom nie udzielam rad. o "wygaszaniu" pisalam
                                    ogolnie i do maas. poza tym, to, ze mnie nudzisz, nie znaczy, ze bede
                                    marudzila adminom, zeby twoja "radosna tworczosc" wyslali na osla (chociaz
                                    moze i by ci sie nalezalo, za to jak sie zawzioles na bronka). nawet ty mi nie
                                    przeszkadzasz, wiec tym bardziej nie widze powodu by komukolwiek mial
                                    przeszkadzac bronek.
                                    wystarczy, ze nie incjuje z toba dyskusji. jesli ty incjujesz - to dpowiadam z
                                    grzecznosci, ale bez entuzjazmu.

.Akurat tutaj się
                                    > wcięłaś w zabawę,nie mając pojęcia o co chodzi.

to nie jest juz tylko "twoja prywatna zabawa" bo sam sprawe uporczywie dlugo i
                                    zawziecie naglasniales. a pojecie mam, bo widzialam za co watek bronka polecial
                                    na osla. a raczej czego ten watek nie mial - powodu by sie go czepiac.
                                    • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 21:46
                                      messja napisała:
                                      jesli ty incjujesz - to dpowiadam z
                                      > grzecznosci, ale bez entuzjazmu.
                                      >

Ja inicjuję?
                                      Czy ktoś może zwrócić uwage na messję,pogadać z nią,odpowiedzieć na jej
                                      wątpliwości,by nie była zmuszona do nudzenia się ze mną?
                                      Maas ,tebe porozmawiajcie z nią,może jakąś prośbę messji spełnicie to sie odczepi ?
                                      • messja Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 22:30
                                        hepik1 napisał:

> messja napisała:
                                        > jesli ty incjujesz - to dpowiadam z
                                        > > grzecznosci, ale bez entuzjazmu.
                                        > >
                                        >
                                        > Ja inicjuję?

nio:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=12852798&a=12873362
                                        :)
                                        • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 24.05.04, 10:16
                                          messja napisała:

> nio:
                                          >
                                          > <a
                                          href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=12852798&a=12873362"target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=12852798&a=12873362</a>
                                          > :)

Niczego nie inicjowałem.To jakaś nadinterpretacja,insynuaacja i manipulacja z
                                          Twojej strony.Niestety.
                                          • messja Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 24.05.04, 17:53
                                            hepik1 napisał:

> messja napisała:
                                            >
                                            > > nio:
                                            > >
                                            > > <a
                                            > href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                            f=299&w=12852798&a=12873362"target
                                            > ="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=12852798&a=12873362</a&
                                            > #62
                                            > > :)
                                            >
                                            > Niczego nie inicjowałem.To jakaś nadinterpretacja,insynuaacja i manipulacja z
                                            > Twojej strony.Niestety.

tja. zgon na "agenta o 100 twarzach", ze wlamal ci sie na konto, aby wybrnac z
                                            tej sytuacji, nie udajac glupa:P
                          • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 16:50
                            miltonia napisała:

> Lo matko! Tragedyja przez dramat psychologiczny.

Miltonia !Jak zwykle tragizujesz tam gdzie zupełnie nie jest to uzasadnione.Toż
                            to proza życia-gdy woda zimna(a w Bałtyku taka jest zawsze) pewne elementy ciała
                            ludzkiego sie kurczą.(podkreślam ludzkiego -bo nie wiem jak to bywa z kaczorami)

> nie wiem
                            > czy portal nie powinien Bronkowi dac jakiejs ochrony, bo diabli wiedza, co
                            > Hepikowi jeszcze do glowy strzeli.

Ależ to już załatwione- od wtorku w ochronie będzie chodził pejsaty,bo w jego
                            okolice udaje sie Poeta.Jak zwykle nie jesteś w temacie,zamiast zaczytywać sie w
                            śląskiej Notgeldowej poezji zaczęłabyś twardo stąpać po ziemi.
                            • colas.breugnon Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 23.05.04, 18:47
                              tak pisał Broniewski Władysław, też poeta:

Nie wiem, co to poezja,
                              jest w niej coś z laski Mojżesza:
                              strumień dobędzie ze skały,
                              umie zabijać i wskrzeszać.

Bronek, nie ustawaj!
                              • Gość: Ciupazka Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! IP: 5.5.* / 80.58.18.* 23.05.04, 23:23
                                Nawet na maturze, jeden z tematow byl zwiazany z poezja. Ki pieron, ze
                                nieftorzy tego nie rozumiejom. Hej. Pozdrowiom wadzacyk sie z Toledo!Hej!
                                Trlo.Pozdr.
                                • hepik1 Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 24.05.04, 10:21
                                  Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Nawet na maturze, jeden z tematow byl zwiazany z poezja.

Z żródeł zbliżonych do Ministerstwa Edukacji dowiedziałem sie ,że w nowej
                                  maturze obowiązującej od przyszłego roku jeden z tematów to "Życie i tfurczość
                                  Bronisława z Rudy."
                                  Nie wiem czy dobrze robie ujawniająć jeden z tematów maturalnych ale niech sie
                                  dzieci już zaczną z nią zapoznawać bo łatwa ta tfurczość nie jest.
                                  • fdj Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 24.05.04, 10:28
                                    Hepik, to jak znasz temat, to może w końcu za piętnastym podejściem zdasz tę
                                    maturę? W końcu większego eksperta od Bronka fraszek to ze świecą szukać...
                                    • messja Re: POEZJA ZWYCIĘŻY! 24.05.04, 17:54
                                      fdj napisał:

> Hepik, to jak znasz temat, to może w końcu za piętnastym podejściem zdasz tę
                                      > maturę? W końcu większego eksperta od Bronka fraszek to ze świecą szukać...
                                      >

:)))
                                      ale mu dogadales! brawo!
    • broneknotgeld Re: Wontek literacki? 24.05.04, 10:52
      Teroz sie ździybko moga pokrakać
      Cobych niy musiol otym fest płakać
      Jest oskarżony? Bydzie tyż sond?
      A karom możno wygnanie stond?!

Byda sie pewnie cieszoł z tyj roli
      Bo piyrwyj szło by tyż stos podpolić
      We Inkwizycji wpod bych jo rynce
      I skończoł w wielki naprowdy mynce

Dyć dzisioj branda jo wpiyrw zapola
      Brak dymokracji! -Z tym sie niy smola!
      Ciymnogrod kajś mom! W zocy Europa!
      Cynzura wy mie niy złomie chopa!

No toż dziynkuja wszyskim za te tukej szkryflanie.
      Piyknie by było jakby tymat dali lecioł, bo jest tego we wercie.
      Na "Ośli ławce" niy ma tak dobrze jakby sie nikerym zdowało. Już dwa razy
      chcioł żech dzwignońć tam moj tymat fraszkom i niy udało sie. Tam cynzura jest
      chyba wszechwładno.
      No toż pozdrowiom wszyskich ciepło, bo wlejza tu dopiyro za tydziyń.
      • fdj Re: Wontek literacki? 24.05.04, 10:57
        broneknotgeld napisał:

> Na "Ośli ławce" niy ma tak dobrze jakby sie nikerym zdowało. Już dwa razy
        > chcioł żech dzwignońć tam moj tymat fraszkom i niy udało sie. Tam cynzura
        > jest chyba wszechwładno.

Na Oślej Ławce ustawowo nie można się dopisywać do wątków. Żadnych.

> No toż pozdrowiom wszyskich ciepło, bo wlejza tu dopiyro za tydziyń.

Hepik się upije ze szczęścia ;-)
        • messja Re: Wontek literacki? 24.05.04, 17:59
          fdj napisał:

> broneknotgeld napisał:
          >
          > > Na "Ośli ławce" niy ma tak dobrze jakby sie nikerym zdowało. Już dwa razy
          > > chcioł żech dzwignońć tam moj tymat fraszkom i niy udało sie. Tam cynzura
          > > jest chyba wszechwładno.
          >
          > Na Oślej Ławce ustawowo nie można się dopisywać do wątków. Żadnych.
          >

inaczej wyslanie na "osla" specjalnie by nikogo nie bolalo i wiekszosc
          forumowiczow pislalaby wlasnie tam.

rada dla bronka: jesli nie pozwalaja ci pisac na slaskim, pisz na fof. maas
          mowila, ze twoje fraszki przeszkadaja na forum miejskim. fof nie jest forum
          miejskim, wiec nikomu nie bedziesz tu przeszkadzal. uwazaj tylko na hepika,
          zeby mu zylka nie pekla:)
          • hepik1 Re: Wontek literacki? 24.05.04, 19:22
            O jejku messja-naprawdę nie jesteś w temacie .Poczytaj sobie Forum RŚl gdzie
            głos zabierali mass ,tebe ormowcy teraźniejsi i wszyscy inni zaangażowani.A
            potem zabieraj głos, dawaj dobre rady itd itp.
            A Notgeld przed wyjazdem znowu zaspamował.Na wielu forach życzenia z okazji dnia
            matki.To jest chyba kompulsywne ,to wklejanie u niego.Zabanowanie na dwa
            tygodnie Notgelda będę postulował.Jak triss.A co?
            • pejsaty Re: Wontek literacki? 24.05.04, 19:31
              aha hepik nie obraz sie, ale usunalem twoj watek zatytulowany "nareszcie".
              jakis takis nieudany byl. stac cie na wiecej.
              ps jak bedziesz chcial to go przywroce, ale obiecaj ze bedziesz wkladal wiecej
              serca (i tresci) w swoje wypowiedzi. :)
            • messja Re: Wontek literacki? 24.05.04, 20:15
              hepik1 napisał:

> O jejku messja-naprawdę nie jesteś w temacie .Poczytaj sobie Forum RŚl gdzie
              > głos zabierali mass ,tebe ormowcy teraźniejsi i wszyscy inni zaangażowani.A
              > potem zabieraj głos, dawaj dobre rady itd itp.
              > A Notgeld przed wyjazdem znowu zaspamował.Na wielu forach życzenia z okazji
              dni
              > a
              > matki.To jest chyba kompulsywne ,to wklejanie u niego.Zabanowanie na dwa
              > tygodnie Notgelda będę postulował.Jak triss.A co?

czytalam. oczywiscie nie wszystkie watki i wypowiedzi na ten temat. (nawet
              wszystkich twoich watkow i wypowiedzi na tym forum na ten temat nie
              przeczytalam bo nie mam tyle czasu). i zdazylam sobie wyrobic dosc dobre
              pojecie, o tym, ze z jakiegos powodu ty nie mozesz przez bronka spac, a malo
              rozsadni admini tancza jak im grasz.
              po pierwsze primo: nie wypowiadalam sie do tej pory na temat wklejania linkow
              na wszystkch forach, tylko na temat watku z fraszkami, ktory zostal przez maas
              wyslany na osla, bo byl "watkiem literackim". co moim zdaniem nie jest ani
              madre, ani dobre, ani nikomu potrzebne do szczescia.

po drugie primo: im bardziej zlosliwie i maniakalnie napadasz na bronka tym
              bardziej "bledy i wypaczenia" bronka zdaja sie marginalne w tej oblednej
              nagonce.

po trzecie primo: znacznie latwiej jest mi zrozumiec bronka jesli nawet
              zachowuje sie niewlasciwie, niz maas, kiedy widze, jak usuwa na osla watek,
              ktory nie powinnien sie tam znalezc.
              • hepik1 Re: Wontek literacki? 24.05.04, 20:38
                Ten wątek nie znalazł się na oślej ze względu na jego literackość ale dlatego,że
                zaczynał sie postem,który był na jeszcze innych forach wklejony.Czyli był
                spamem.A dlaczego ja pisze to co piszę,tłumaczyłem już ładnych parę razy w
                różnych miejscach i więcej nie będę.Niech zostanie ,że mam obsesję albo ,że mam
                taki kaprys.Mój problem,nie?I tracę siły powoli do Ciebie.Chyba się starzeję;)
                Piszesz,że masz mało czasu.Dlaczego tracisz go niepotrzebnie na mnie,moje wątki
                i posty złośliwe?To właśnie mi trudno zrozumieć.A Bronek sobie poradzi bez
                Ciebie.Wierz mi.Nic i nikt nie jest mu w stanie wybić z głowy tworzenia
                fraszek i publikowanie ich właśnie na RŚl i nigdzie indziej.Nawet gdyby to był
                sam Pan Bóg.Bronek by mu wytłumaczył dlaczego musi suć i tyle.
                • hepik1 Re: Wontek literacki? 24.05.04, 20:45
                  Aha- Poeta wyjechał na tydzień,więc może sobie troche odpoczniemy i damy spokój?
                • messja Re: Wontek literacki? 24.05.04, 21:05
                  hepik1 napisał:

> Ten wątek nie znalazł się na oślej ze względu na jego literackość ale
                  dlatego,ż
                  > e
                  > zaczynał sie postem,który był na jeszcze innych forach wklejony.Czyli był
                  > spamem.

mozliwe, ze w takiej sytuacji miesci sie w defincji spamu, chociaz osbiscie nie
                  widze w publikowaniu fraszek na wiecej niz jedno forum nic zlego. co innego
                  jesli chodzi o reklame czy wulgaryzmy.
                  sedno sprawy jednak lezy w tym, jak maas uzasdnila konsekwencje wobec bronka, w
                  linku jaki bronek podal na tym watku. nie bylo tam mowy o spamowaniu, czy
                  umieszczaniu tych samych watkow na wielu forach, ale o umieszczaniu "utworow
                  literackich". jesli to kwestia tylko tego, ze wyrazila sie nieprecyzyjnie,
                  well- nadal to nie przemawia na jej korzysc i na korzysc decyzji o usuwaniu
                  fraszek.

A dlaczego ja pisze to co piszę,tłumaczyłem już ładnych parę razy w
                  > różnych miejscach i więcej nie będę.Niech zostanie ,że mam obsesję albo ,że
                  mam
                  > taki kaprys.Mój problem,nie?

calkowicie. nic ci nie bede ujmowac:P

I tracę siły powoli do Ciebie.Chyba się starzeję;)

zauwaze tylko, ze to ty znowu mnie zaczepiles, kiedy ja kierowalam swoj post do
                  fdj-a.

> Piszesz,że masz mało czasu.Dlaczego tracisz go niepotrzebnie na mnie,moje
                  wątki
                  > i posty złośliwe?

juz to wyjasnialam. bo do mnie sie zwracasz.

A Bronek sobie poradzi bez
                  > Ciebie.Wierz mi.Nic i nikt nie jest mu w stanie wybić z głowy tworzenia
                  > fraszek i publikowanie ich właśnie na RŚl i nigdzie indziej.Nawet gdyby to był
                  > sam Pan Bóg.Bronek by mu wytłumaczył dlaczego musi suć i tyle.

podobnie tobie nikt nie wybije z glowy, ze fraszki bronka szkodza forum. nawet
                  gdyby to byl sam Pna Bog. trafil swoj na swego:)
                  • hepik1 Re: Wontek literacki? 25.05.04, 04:33
                    messja napisała:

> podobnie tobie nikt nie wybije z glowy, ze fraszki bronka szkodza forum. nawet
                    > gdyby to byl sam Pna Bog. trafil swoj na swego:)

Nareszcie mogę w pełni sie z Toba zgodzić.Nie poszła nasza dyskusja na marne i
                    wreszcie zrozumiałaś o co w tym biega;)
    • broneknotgeld Re: Wontek literacki? 31.05.04, 20:34
      "Wontek literacki" niych se dali leci
      Możno jakeś rymy w niym tyż ktosik skleci
      Przeca "niyzbadane som wyroki Boga"
      Stworzoł nos "na łobroz" toż to szkryfnońć moga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka