Dodaj do ulubionych

Problem z forami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 12:38
Od jakiegoś czasu jest problem ogólnie z forami.
Wcześniej miałem to tylko na komputerze służbowym w pracy, teraz to samo jest na prywatnym laptopie w domu. Używam najnowszego FF (w pracy mam IE 8.0), i jak otwieram jakieś forum, to wszystkie linki są "martwe" - nie mogę wejść do żadnego wątku, bo przeglądarka traktuje wszystko jak tekst. Trzeba zrobić odświeżanie strony (czasami nie jedno), i dopiero wszystko działa.
Nie jest to problem sprzętu ani oprogramowania, bo występuje na różnych komputerach o inny konfiguracjach sprzętowo/systemowych.
Obserwuj wątek
    • stefan4 Re: Problem z forami 31.10.11, 13:29
      raf:
      > Od jakiegoś czasu jest problem ogólnie z forami.
      > Wcześniej miałem to tylko na komputerze służbowym w pracy, teraz to samo
      > jest na prywatnym laptopie w domu. Używam najnowszego FF (w pracy mam
      > IE 8.0), i jak otwieram jakieś forum, to wszystkie linki są "martwe" - nie mogę
      > wejść do żadnego wątku, bo przeglądarka traktuje wszystko jak tekst. Trzeba
      > zrobić odświeżanie strony (czasami nie jedno), i dopiero wszystko działa.

Kiedyś to zjawisko miałem, i wynikało ze stosowania filtru antyreklamowego. GW spamuje w dość wyrafinowany sposób i niektóre filtry nie potrafią tego całkowicie zlikwidować, wyłączają tylko obrazek i jego klikliwość. Ale on tam jest, zasłania prawie całą normalną stronę, jak przezroczystą szybą. Jak się wyłączyło filtr, to się widziało reklamę
    • siwa Re: Problem z forami 31.10.11, 13:47
      Linki są nieaktywne, czy tekstu też nie możesz zaznaczyć, jak pisze Stefan?
      • Gość: raf Re: Problem z forami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 16:43
        Strona jest traktowana jako tekst. Mogę go sobie skopiować (np. nazwy wątków na forum), ale do wątku wejść nie mogę. Muszę odświeżyć stronę, i wtedy najczęściej wszystko działa prawidłowo.
        • Gość: = Re: Problem z forami IP: *.maxlab.lu.se 31.10.11, 17:06
          jesli przeladowanie strony zalatwia sprawe, to na bank masz to co opisuje stefan4. remedium to aktualizacja adblock'a. ewentuialnie jeszcze uwazne dobieranie blokowanych elementow. firefox chyba ladnie pokazuje proces blokowania ?

ps. do administracji. czymze zasluzylem sobie na cenne poswiecenie uwagi, a w rezultacie wyrzucenie mojego postu ? powinnismy dbac o rozwoj kraju jako calosci, a przesiadywanie na forum w czasie pracy chyba temu nie sluzy ? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka