arruga 26.10.12, 20:35 Czasami zdarzają się problemy z zalogowaniem i co wtedy? Jedyną możliwością zgłoszenia problemu z działaniem konta było to forum. Link Zgłoś Obserwuj wątek
bartoszcze to przez oszalałego spamera wobo 26.10.12, 22:25 Po tym jak został publicznie zdemaskowany, zalewał forum swoim kłamliwym paszkwilem na administrację, w którym udaje pokrzywdzone niewiniątko, zakładając nowe wątki wciąż na ten sam temat co najmniej kilkadziesiąt razy. Cóż, uznał, że dla jego chorej potrzeby cierpieć muszą wszyscy. Link Zgłoś
Gość: = Re: to przez oszalałego spamera wobo IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 06:05 Niedawno, pisząc o logowaniu raczej ponuro* żartowałem, że może mieć to związek z wobo. Sądzisz, że przez jedną osobę wprowadzono logowanie ? Chyba po prostu bezczelnie oszukujesz arruge. PS Co Ty tak się podniecasz publicznym biczowaniem ? Niezdrowo to wygląda :)) Link Zgłoś
bartoszcze Re: to przez oszalałego spamera wobo 27.10.12, 11:56 Gość portalu: = napisał(a): > Sądzisz, że przez jedną osobę wprowadzono logowanie ? Sądzę, że logowanie wprowadzono żeby ukrócić śmiecenie przez jednego upartego spamera. > Chyba po prostu bezczelnie oszukujesz arruge. Jak zwykle nie potrafisz się obejść bez chamskich ataków personalnych. EOT. Link Zgłoś
Gość: = Re: to przez oszalałego spamera wobo IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 19:14 Moim zdaniem musisz naprawdę nisko cenić administrację, żeby dopatrywać się stosowania takich środków (czyt. odpowiedzialności zbiorowej) w obliczu własnej niedoskonałości, tj. nieporadności w sprawie uciążliwego użytkownika. Wg mnie byłoby to zupełnie niepojęte. Stąd też podejrzenie, że zwyczajnie oszukujesz użytkowniczkę. No... Chyba, że administracja przyznałaby Ci rację. Wtedy chylę czoła przed Twoją przenikliwością :)) Link Zgłoś
bartoszcze Re: to przez oszalałego spamera wobo 27.10.12, 21:38 Ależ to jest jeden ze środków w arsenale administracji. I widziałem go już w zastosowaniu. Ale możesz dalej kibicować spamerowi, żeby administracja rozszerzyła ten środek także na pisanie w wątkach, a nie tylko na ich zakładanie. Miłej zabawy. Link Zgłoś
Gość: = Re: to przez oszalałego spamera wobo IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 23:00 Czy przypadkiem w poprzednim poście to nie Ty napisałeś EOT ? Pamiętam, że nie rozumiałeś skrótu SOA. Może tego też poszukaj na wiki ? Natomiast w odpowiedzi... Wystawiasz fatalną laurkę administracji. Wręcz publicznie, w oczach użytkowników, ich kompromitujesz. Link Zgłoś
bartoszcze Re: to przez oszalałego spamera wobo 28.10.12, 16:58 Gość portalu: = napisał(a): > Czy przypadkiem w poprzednim poście to nie Ty napisałeś EOT ? W odniesieniu do Twojego chamstwa i tego wątku nie kontynuowałem. > Natomiast w odpowiedzi... Wystawiasz fatalną laurkę administracji. Wręcz public > znie, w oczach użytkowników, ich kompromitujesz. No tak, zapomniałem że jesteś Jamesem Bondem internetu i jednym strzałem myszki eliminujesz każdego spamera. Dla Twojej ciężko myślącej głowy: administracja miałaby oczywiście inne narzędzie, a mianowicie zablokowanie całego zakresu Neostrady dla Wrocławia czy skąd tam śmieciarz wobo pisze. Możesz w swojej niezmierzonej inteligencji rozważyć, które rozwiązanie jest w większym stopniu formą odpowiedzialności zbiorowej. I nie zapomnij podpowiedzieć swojemu kolesiowi wobo, że jego chowanie się za Twoim nickiem (nie, nie za każdym razem) jest gdzieś między komicznym a żenującym. Podobnie zresztą jak za wszystkimi innymi nickami. Teraz EOT także i w zakresie "narzędzia dostępne administracji". Link Zgłoś
Gość: = Re: to przez oszalałego spamera wobo IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 19:13 [Dygresja 1] Myślisz, że jeśli będziesz wielokrotnie powtarzał "chamstwo" o moich postach, to takie się one staną ? Nie sądzę. _____ [Dygresja 2] Jeśli postanowiłeś nie kontynuować, to trzymaj się tego. Obecnie nie jesteś zbyt stabilny. Mam nadzieję, że tylko w tej kwestii. _____ [Meritum] Mnie generalnie nie interesuje to jak administracja ma sobie poradzić z wobo. Mnie raczej bawi, że nie może sobie poradzić. Prawdopodobnie problem można było rozwiązać na samym początku po prostu odpowiadając mu na post. Być może w sposób wielce nie satysfakcjonujący, ale zawsze byłoby to dobre zachowanie ze strony administracji. Drugim złym krokiem było to zablokowanie zakładania wątków. Posty wobo od tego nie zniknęły, a zaczęły wręcz pączkować. Zaczynam zastanawiać się jakie może to przybrać rozmiary. Co do odpowiedzialności, to zestawienie Wrocławia (czy jego części) z użytkownikami, którzy teoretycznie znajdują się w dowolnym miejscu na świecie i mogą mieć problem z zalogowaniem się, a stąd chcą zadać pytanie na pomocowym - to jest faktycznie mocne. Oczywiście jest to problem, ale śmiało mogę powiedzieć, że nie mój problem. Mnie tylko ciekawi jak to się potoczy. Może w ogóle zablokują nielogów na pomocowych ? To byłby strzał w dziesiątkę :)) Chyba nawet coś takiego sugerowałeś ? Generalnie jest to ciekawy przypadek, który pokazuje, że można bezkarnie zapaskudzić forum. No cóż, niestety administracje czeka mozolna orka. Trzeba wszystko rączką robić :)) Patrząc na ostatnie wyczyny z powiadamianiem, to chyba faktycznie nie można się wiele spodziewać, tj. że poradzą sobie w normalny sposób. Właściwie aż się boję pomyśleć, że mogliby jakiś dedykowany skrypt napisać, bo skutki mogłyby być nieobliczalne :)) _____ [Porada dnia] Trzymaj się tego EOT-a, bo nic ciekawego nie piszesz. Link Zgłoś
Gość: gregor Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 28.10.12, 20:52 Bartoszcze, miałbym do ciebie jedno proste pytanie. Czy to Ty pisałeś na forum jako niezalogowany "wobo buster"? Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 28.10.12, 22:56 Macie bardzo podobne słownictwo. Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie do bartoszcze 28.10.12, 22:58 I pewnie nawet się zgadzamy w ocenie. Ale proponuję nie popadać w paranoję, Ty w wątku na FoM (gdzie temat wobo się przewija) też momentami dajesz asumpt do rozważań, czy nie jesteś jego zakamuflowanym wcieleniem, ale przecież nikt Cię o to nie pyta... Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 28.10.12, 23:55 > ...też momentami dajesz asumpt do rozważań, czy nie jesteś jego zakamuflo > wanym wcieleniem, ale przecież nikt Cię o to nie pyta... Ano właśnie. Natomiast wyjątkowo częste używanie przez Ciebie słów "śmieciarz", "śmiecić", a także Twoja stała i nieprzymuszona obecność na forum, dają co najmniej do myślenia... Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie do bartoszcze 29.10.12, 07:20 > Natomiast wyjątkowo częste używanie przez Ciebie słów "śmieciarz", "śmiecić" No. W tym wątku raz "śmiecenie", i raz "śmieciarz". Na chyba sześć postów. Policz w tych innych wątkach i podziel się dokładnymi danymi statystycznymi, bo mnie się nie chce. > także Twoja stała i nieprzymuszona obecność na forum Myślę i myślę i nie wiem czego to miałoby dowodzić, ale nie krępuj się we własnych przemyśleniach. Rozważ jeszcze, czy aby nie jestem, ja wiem, Giwi? Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 29.10.12, 14:22 Nie chce mi się liczyć, ale ogólnie dość często używasz tych określeń w stosunku do wobo. Jako jedyny na tym forum. Tak po prostu rzuciło mi się w oczy, czytając Twoje posty. >> także Twoja stała i nieprzymuszona obecność na forum. > Myślę i myślę i nie wiem czego to miałoby dowodzić, ale nie krępuj się we własn > ych przemyśleniach. Chodzi o to, że wobo buster bardzo szybko reagował na posty wobo, co świadczy, że forum nawiedzał często i regularnie. Nagle zniknął? Nie - on musi nadal być obecny wśród nas, pod innym nickiem. Link Zgłoś
giwi Re: Pytanie do bartoszcze 29.10.12, 17:35 Nie jedyny. Ja też Kagana vel wobo określam mianem śmieciarza. A ty wyglądasz na jeszcze jeden klon tego świrniętego trolla. Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 29.10.12, 19:45 Hm, jakoś nie zauważyłem... Mógłbyś podać parę przykładów? Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie do bartoszcze 29.10.12, 21:06 Gość portalu: gregor napisał(a): > Nie chce mi się liczyć, ale ogólnie dość często używasz tych określeń Zaczekam cierpliwie aż Ci się zachce poprzeć te błyskotliwe obserwacje rzetelną analizą. > Chodzi o to, że wobo buster bardzo szybko reagował na posty wobo, co świadczy, > że forum nawiedzał często i regularnie. To fascynujące. Stąd wniosek, że każdy kto forum nawiedza forum często i regularnie, jest wobo busterem. A jak zrobi sobie przerwę od częstego i regularnego.. zgubiłem się, to za mądre na mnie. > Nagle zniknął? Nie - on musi nadal być obecny wśród nas, pod innym nickiem. Spiseg! (BTW z moich mało uważnych i nie dość regularnych obserwacji, zaryzykowałbym przypuszczenie, że wobo buster uspokoił się kiedy wobo przestał zakładać swoje nowe wątki, ale może mi się tylko tak wydaje; w każdym razie pisuję tu na FoF ze zmienną częstotliwością od ho-ho, a może i dłużyj, i pisywałem tu także w okresie młócki wobo-wobo buster) Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 30.10.12, 15:25 Jakoś mam wiele ciekawszych rzeczy do robienia niż analizować Twoje posty. Taka po prostu refleksja mi się nasunęła, na podstawie stylu Twoich wypowiedzi i używanych sformułowań. Pomyślałem, że może być interesująca dla forumowiczów. > (BTW z moich mało uważnych i nie dość regularnych obserwacji, zaryzykowałbym pr > zypuszczenie, że wobo buster uspokoił się kiedy wobo przestał zakładać swoje no > we wątki, ale może mi się tylko tak wydaje; w każdym razie pisuję tu na FoF ze > zmienną częstotliwością od ho-ho. Piszesz ze zmienną częstotliwością, ale szczegółów nt. aktywności wobo bustera znasz całkiem sporo... Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie do bartoszcze 30.10.12, 15:30 Gość portalu: gregor napisał(a): > Jakoś mam wiele ciekawszych rzeczy do robienia niż analizować Twoje posty. Nie ma sprawy, choć do tej pory jakoś nie miałeś. > Piszesz ze zmienną częstotliwością, ale szczegółów nt. aktywności wobo bustera > znasz całkiem sporo... Patrz, to zupełnie tak jak Ty! Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 30.10.12, 16:42 bartoszcze napisał: > Nie ma sprawy, choć do tej pory jakoś nie miałeś. Jakieś konkrety? > Patrz, to zupełnie tak jak Ty! Chyba nie do końca. Czym innym jest dokładna znajomość czasu zakończenia aktywności przez osobnika, o którym rozmawiamy, a czym innym, gdy komuś utkwi w pamięci jedno sformułowanie, jakie ten powtarzał w kółko przez kilkadziesiąt swoich postów. Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie do bartoszcze 30.10.12, 17:28 Gość portalu: gregor napisał(a): > bartoszcze napisał: > > > Nie ma sprawy, choć do tej pory jakoś nie miałeś. > > Jakieś konkrety? Czy Twoje wypowiedzi w tym wątku wystarczą za konkret? > > Patrz, to zupełnie tak jak Ty! > > Czym innym jest dokładna znajomość czasu zakończenia aktywności przez osobnika, o którym rozmawiamy No więc Ty znasz, a ja nie. > a czym innym, gdy komuś utkwi w pamięci jedno sformułowanie, jakie ten powtarzał > w kółko przez kilkadziesiąt swoich postów. Naprawdę utkwiło Ci w pamięci? Niesamowite! A czy oznacza to, że komuś innemu też mogło utkwić, czy jesteś w tym względzie dziwnym wyjątkiem? Link Zgłoś
tanstaafl Re: Pytanie do bartoszcze 30.10.12, 18:14 Nie karm Kagana! Jak jest głodny, to tak zabawnie cienko piszczy. Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie do bartoszcze 30.10.12, 18:50 W sumie masz rację, choć przyznaję, że się nieźle bawiłem:) Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 30.10.12, 19:02 > Czy Twoje wypowiedzi w tym wątku wystarczą za konkret? Które wypowiedzi? > No więc Ty znasz, a ja nie. Przecież to Ty podałeś, kiedy wobo buster zakończył aktywność na tym forum. > A czy oznacza to, że komuś innemu też mogło utkwić, czy jesteś w tym względzie dziwnym wyjątkiem? Niewątpliwie. Ale ciekaw jestem, ilu osobom utkwiły (tak jak Tobie) dokładne dane nt. ram czasowych aktywności wobo bustera? PS. Kto to jest ten Kagan? Już któryś raz słyszę tu jego nazwisko... Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie do bartoszcze 30.10.12, 19:37 "Przypuszczam, że, ale tak mi się tylko wydaje" - to faktycznie precyzyjne określenie momentu. To już wiem, skąd Twoje przenikliwe obserwacje co do częstotliwości używania przeze mnie pewnych słów. EOT, wybacz, znudziłeś mnie. Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 31.10.12, 16:34 W świetle niezwykłej precyzji w określeniu momentu stwierdzenie "tak mi się tylko wydaje" należy potraktować wyłącznie jako tanią kokieterię. Na przyszłość trochę bardziej się pilnuj, jakich słów używasz, bo są ludzie, którzy uważnie czytają, co piszesz. Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pytanie do bartoszcze IP: *.static.as29550.net 01.11.12, 00:02 Skoro tak twierdzisz... to czas zawołać sapera! Link Zgłoś
Gość: = PS [w kwestii ataków personalnych] IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 19:16 Ostatnio moja znajoma wykazująca się podobnym do Twojego zachowaniem została posądzona o "perception disorder". Przemyśl to proszę :) Link Zgłoś
grzech_o_1 Twierdzę, że raczej to bzdura! Jeżeli ktoś 27.10.12, 21:19 zacznie wysyłać spam, automatycznie zostanie zablokowany [ jego numer IP] i na forach gazeta.pl nic nigdzie nie wyśle. Zwracam uwagę. Niech nikt nie próbuje wysłać czegoś częściej niż raz na trzy minuty. Bo serwery go automatycznie zablokują. I to zablokują IP. Nic nie pomoże założenie nowego nicka. Ostrzegam. Link Zgłoś
Gość: = Re: Twierdzę, że raczej to bzdura! Jeżeli ktoś IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 22:56 Przy dynamicznych IP działa to dobrze w ramach przydziału aktualnego przydziału. Niemniej teraz chyba często stosuje się przedłużanie przydziału takiego ip dla często łączącego się użytkownika. Pewnie znajdzie się ktoś kto będzie wiedział więcej w tej materii. Link Zgłoś
marrant Re: Dlaczego trzeba się logować??? 30.10.12, 14:38 pomoc@agora.pl, telefon do pomocy również działa:) Najwyraźniej stworzenie i usunięcie konta jedynie w celu zadania tego pytania nie stanowiło najmniejszego problemu. Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: Dlaczego trzeba się logować??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 21:45 Poproszę o odblokowanie mi możliwości zakładania wątków bez logowania. Jestem Żydem. Link Zgłoś
Gość: wobo buster spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.12, 18:03 - nie dość że potrafi naśmiecić rozpaczliwie w pięciu czy sześciu wątkach naraz żeby go ktoś w ogóle zauważył - nie dość że zaczyna się wstydzić swojego nicka (i udaje kogoś innego) ale rekord pobił, kiedy dziś dwa razy się dopisał w tym samym wątku tym samym tekstem, raz jako wobo a raz jako ktoś inny :-)))) chyba przestał panować nad swoimi wcieleniami, ciekawe ile stworzył już zalogowanych nicków i ile ma fałszywych ip :-) licznik już dawno przekroczył setkę, nawet jeżeli zaśmiecenie kilku wątków naraz traktować jako jedno śmiecenie Link Zgłoś
tanstaafl Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) 30.10.12, 18:13 Prawie każdy nielog tu (poza =) to Kagan. Trudno takie coś utrzymać w pamięci nawet jak się jest takim wariatem i schizofrenikiem paranoidalnym jak on. Ostatnio się żalił, że mu poblokowali IP. Widać jest coraz bardziej zdesperowany. Szkoda, że jego 'klinika' ma neostradę i go do niej dopuszcza. Link Zgłoś
giwi Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) 30.10.12, 18:25 I z neostradą mozna sobie, być może, poradzić. Latem wikipedia zablokowała cały rzad IP z neostrady, ponieważ jakis świr edytował antysemickie treści. Neostrada na monity administratorów wiki oczywiście tradycyjnie nie zareagowałą. Więc zostało zablokowanych ponad milion sto tysięcy IP. Była informacja dla uzytkowników, że admini sa bezsilni i licza na to, że uzytkownicy zaczna bombardować tepsę protestami. Widocznie ktos wreszcie tam zauwazył, że lepiej odciąc jednego uzytkownika od internetu niż tak potężną rzeszę ludzi. Link Zgłoś
Gość: = Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.12, 18:56 To teraz przekaż tę informacje bartoszcze ;) Nie wiem czy Cię czyta. Link Zgłoś
bartoszcze Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) 30.10.12, 19:36 Gdyby kiedyś udało Ci się opanować trudną sztukę czytania ze zrozumieniem, to może dotarłoby do Ciebie, że admini Wikipedii okazali się być bezradni wobec użytkowników Neostrady. Pomogło dopiero gremialne odcięcie tych użytkowników od Wikipedii i presja tych użytkowników na adminów Tepsy. Gdybyś sięgnął do swojej zapewne znakomitej pamięci, to zapewne bez trudu odnajdziesz w niej mój post, w którym podawałem taki scenariusz jako moim zdaniem niezbyt przyjazny dla użytkowników, ale jak widać... Link Zgłoś
Gość: = Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.12, 20:49 Dokładnie o to chodziło. Widać, że jednak jakaś metoda jest nawet w takich ciężkich przypadkach. Nadal można to zestawiać z resztą świata. Link Zgłoś
bartoszcze Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) 30.10.12, 21:41 Gość portalu: = napisał(a): > Widać, że jednak jakaś metoda jest nawet w takich ciężkich przypadkach. "Więc zostało zablokowanych ponad milion sto tysięcy IP". Kongratulejszyn. > Nadal można to zestawiać z resztą świata. forum.gazeta.pl/forum/w,299,139913714,140032141,Re_Dlaczego_trzeba_sie_logowac_.html Aha, i EOT. PS. Czy system będzie kiedyś pamiętać, że wiadomy ptaszek ma być odptaszony? Link Zgłoś
Gość: = Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 21:07 No tak... Nie pomyślałem, że np. 1.1 mln użytkowników z "Wrocławia czy skąd tam śmieciarz wobo pisze" co godzinę zagląda na pomocowe :)) Z zalinkowanej marrant rzeczywiście wynika, że blokada dla nielogów na zakładanie postów była strzałem w 10-tkę :)) Pozdrawiam w/w użytkowników. Gremialnie, w całej ich masie. Link Zgłoś
giwi Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) 30.10.12, 19:43 A w związku z czym mam mu to przekazać? Czegoś nie zrozumiałeś jak zwykle. Link Zgłoś
Gość: = Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.12, 20:51 Akurat Ty nie musisz rozumieć wszystkiego ;)) Jak widzisz zainteresowany już się zgłosił. Link Zgłoś
giwi Re: spamer wobo robi się coraz śmieszniejszy :)) 30.10.12, 21:04 Tak, zgłosił sie do Ciebie i napisał: "Gdyby kiedyś udało Ci się opanować trudną sztukę czytania ze zrozumieniem... " :-))) Papa, owocnego nocnego dyzuru życzę. ale nie siedź aż do 3 rano, jak ostatniej nocy. bo się nie wyspisz i nie wstaniesz do szkoły. ;-) Link Zgłoś
Gość: = Re: desperat wobo coraz śmieszniejszy IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.12, 14:57 Gość portalu: wobo buster napisał(a): > ja przepraszam, że nie zgłaszam mailem na forum@agora.pl tego śmiecenia na fof, > ale nie mam maila Sądzę, że w takim przypadku należałoby jednak założyć pocztę i każde zaśmiecenie zgłosić e-mail'owo :) Link Zgłoś