Dodaj do ulubionych

Strasznie wiesza mi się dziś wątek w fotoforum

28.05.07, 23:34
Macie dziś jakieś problemy techniczne?
Obserwuj wątek
    • jagus007 Re: Strasznie wiesza mi się dziś wątek w fotoforu 28.05.07, 23:35
      A jeśli tak - jak długo mam się liczyć z utrudnieniami?
      • jokerka1 Re: Strasznie wiesza mi się dziś wątek w fotoforu 28.05.07, 23:40
        Coś z serwerem, nie mogę się zalogować na FotoForum. :-(
        • jagus007 Do jokerki1 28.05.07, 23:43
          Znaczy się - problemy techniczne, ale mało poważne, bo nie cała gazeta siada?
          To spokojnie przeczekam
    • jagus007 Re: Strasznie wiesza mi się dziś wątek w fotoforu 28.05.07, 23:41
      Aaaa, inne gazetowe stronki (fora i blogi) chodzą mi normalnie.

Przepraszam, że śmiecę trochę wpisami, ale we wzburzeniu trudno skupić myśli w
      jeden post.
      Proszę o odpowiedź zbiorczą;)
      • j.o.a.q.u.i.n.a Re: Strasznie wiesza mi się dziś wątek w fotoforu 29.05.07, 00:11
        ja tez sie dopisze i prosze rowniez o szybka odpowiedz, ale o sensowna
        odpowiedz. ostatnim razem dostalam odpowiedz, ktora wskazywala na to, ze
        odpowiadajacy/ca nie mial pojecia o tym, o czym pisal. na dodatek nie
        odpowiedzial/a mi na moje pytanie.

zadne fotoforum nie funkcjonuje, dlaczego (powod, ale dokladny), jak dlugo?
        jestem o tyle wkurzona, o ile jest to jedyna strona internetowa polska (nie
        zyje w polsce), ktora (chodzi tylko o fotofora) czesciej odwiedzam i nie
        spotkalam sie z takim dyletantyzmem jeszcze nigdzie.

jak sie nie umie, to sie nie prowadzi...

pozdrawiam
        • beata_ A nie zauważyłaś, że jest to wersja "beta"? 29.05.07, 00:16
          Ile to już będzie? Dwa lata prawie i cały czas fotofora są wersją "beta", czyli
          testową, czyli ich święte prawo się krzaczyć :-))
          • jagus007 Re: A nie zauważyłaś, że jest to wersja "beta"? 29.05.07, 00:27
            A kiedy będzie Alfa? O Omegę nie zapytam, przez sympatię do gazety;)
            • beata_ Re: A nie zauważyłaś, że jest to wersja "beta"? 29.05.07, 00:38
              jagus007 napisała:

> A kiedy będzie Alfa? O Omegę nie zapytam, przez sympatię do gazety;)

TEGO nie wie nikt :-))
              A jak wie, to nie powie... bo taka wersja beta bardzo wygodna jest i nie wymaga
              tłumaczeń dogłębnych :-)))
              • jagus007 Ktoś wie 29.05.07, 00:43
                Tylko nie chce zająć stanowiska.
                Chyba jest niewygodne, albo co?;)
                • j.o.a.q.u.i.n.a Re: Ktoś wie 29.05.07, 00:45
                  o tej porze, to ten "ktos" pewnie spi...;)
                  jak niewygodne, to niech prowadza zadnego fotoforum, ja tez nie zabieram sie od
                  rzeczy, o ktorych nie mam pojecia...:)
                  • izawawa Re: Ktoś wie 29.05.07, 07:11
                    Niechże ten ktoś tyle nie śpi bo już po siódmej a galeria nadal mie działa:(
            • ols Re: A nie zauważyłaś, że jest to wersja "beta"? 29.05.07, 18:50
              jagus007 napisała:
              > A kiedy będzie Alfa? O Omegę nie zapytam, przez sympatię do gazety;)

Alfa to (tradycyjnie) wersja na tyle niedopracowana, że jest używana tylko do wewnętrznych testów. Beta jest zawsze o krok dalej - czyli raczej działa niż nie. Stopniowo zbliżamy się do jeszcze lepszej wersji, czasem tylko zdarzają się takie awarie jak wczoraj. Przepraszamy za kłopoty.
              • jagus007 Re: A nie zauważyłaś, że jest to wersja "beta"? 29.05.07, 23:10
                Skoro beta jest niestabilna - to może pora coś z tym zrobić? Ile lat będziecie
                na cierpliwości użytkowników testować?
                • ols Re: A nie zauważyłaś, że jest to wersja "beta"? 29.05.07, 23:31
                  Mając do wyboru:
                  - nie dajemy Wam fotoforum wcale, dłubiemy w nim aż do perfekcji
                  - dajemy wersję beta, która ma trochę wad, ale jest dosyć przyzwoita i dzięki feedbackowi od Was pozwala ją rozwinąć w najlepszy sposób
                  wybraliśmy tę drugą możliwość, z wszystkimi jej konsekwencjami. A testować będziemy do skutku ;)
                  • jagus007 Re: A nie zauważyłaś, że jest to wersja "beta"? 30.05.07, 22:21
                    A czy możecie testować wersję, mniej testując cierpliwość userów?;)

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.
                    Pozdrawiam
                  • j.o.a.q.u.i.n.a ols 31.05.07, 01:45
                    w tym masz racje, wersje typu beta zawsze sa "za pomoca" user
                    testowane/doskonalone.

dziwi mnie tylko jedno, ktos tu napisal, ze Wy testujecie beta juz od dwoch
                    lat...jak na standarty europejskie to troche za dlugo...

czy moze, mniej wiecej, zarysowuje sie przed Waszymi oczami jakas meta?
                    poniewaz "testwac bedziemy do skutku" nie jest zbyt fachowym okresleniem...

pozdrawiam
          • j.o.a.q.u.i.n.a Re: A nie zauważyłaś, że jest to wersja "beta"? 29.05.07, 00:44
            ;)

ogolnie rzecz biorac jest to prymitywizm (niestety, jestem dosc wkurzona
            chwilowo), moj maz jest fachowcem IT, wiec jestem niestety do innych standartow
            przyzwyczajona...
            to jak dlugo oni beda potrzebowac, zeby przejsc na wersje wlasnie "alfa"?!
            jak dla mnie, to jest juz omega, jak kolezanka pode mna pisze...;)

pozdrawiam :)
            • beata_ Re: A nie zauważyłaś, że jest to wersja "beta"? 29.05.07, 19:54
              j.o.a.q.u.i.n.a napisała:

> ;)
              >
              > ogolnie rzecz biorac jest to prymitywizm (niestety, jestem dosc wkurzona
              > chwilowo), moj maz jest fachowcem IT, wiec jestem niestety do innych
              standartow
              >
              > przyzwyczajona...
              > to jak dlugo oni beda potrzebowac, zeby przejsc na wersje wlasnie "alfa"?!
              > jak dla mnie, to jest juz omega, jak kolezanka pode mna pisze...;)
              >
              > pozdrawiam :)

Jakby była wersja omega, to byśmy tu wszyscy śmigali, że hej! Znaczy na
              fotoforach :-)) To niestety idzie w drugą stronę, co mąż fachowiec powinien Ci
              wyjaśnić :-)
              A póki co, wyjaśnił Ols - tyle ile mógł i dał radę :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=63241432&a=63287142
              • j.o.a.q.u.i.n.a Beato 31.05.07, 01:37
                :)

wytlumaczyl "osiolkowi", wytlumaczyl...ze beta jest nadal podstawowym/testowym
                (ja bym nadal powiedziala: prymitywnym) wydaniem, poki nie bedzie release, nie
                bedziemy smigac nigdzie ;)
                problem to ja mam w tym, ze jak ja mam problemy z gazeta, to on mi nie wiele
                pomoze, bo nie zna polskiego, o i klapa...;)

pozdrawiam

• a74-7 Re: Strasznie wiesza mi się dziś wątek w fotoforu 29.05.07, 08:41
      fotoforow ciagle niet!
    • lavinka działa,ale wolno.Ju 29.05.07, 09:58
      Co innego awaria, a co innego jej długaśna naprawa. Wersja beta nie jest
      wytłumaczeniem na brak reakcji ze strony portalu na awarię ;-p Popsuło się około
      godz.21.30 Zaczęlo działać ledwie przed 10tą... to ciut długo...
      lav
      • beata_ Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł :-) 29.05.07, 19:56
        Szybka naprawa, to niekoniecznie dobre działanie :-)))
    • jagus007 Niby dziś chodzi, ale.. 05.06.07, 23:22
      Strasznie rwie, by nie powiedzieć - przecieka.
      Zróbcie coś z tym, bardzo proszę, opłaci się Wam. Sporo na fotoforach userów,
      więc sporo też Wam reklamodawcy płacą za nie, prawda?

A jak userzy się wkurzą i pójdą precz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka