Dodaj do ulubionych

Szalenie inteligentny panie Tebe

27.11.03, 15:51
W jednym z watkow na temat Jedwabnego zacytowalam dla kogos artykul z Rzepy
"Pamiec polska pamiec zydowska
cierpienie nasze cierpienie wasze"
Zerknelam dzis do watku i znalazlam cos takiego:
[...]
Autor: gini
Data: 25.11.2003 23:20 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

------------------------------------------------------------------------------
--
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Czy moze mi pan panie ebe wytlumaczyc ,w ktorym miejscu zlamalam regulamin?
Chcialabym zaoszczedzic panu zbednej pracy na przyszlosc.
Bardzo przepraszam za to,ze sprawilam klopot.
Serdeczne pozdrowienia dla szanownych adminow, ktorzy tak sie troszcza o
dobro forumowiczow, by nie musieli oni czytac tresci niedozwolonych w
regulaminie.
Obserwuj wątek
    • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 16:27
      Regulamin Forum Gazeta.pl

1.
      Agora SA udostępnia swoim użytkownikom możliwość bezpłatnego uczestniczenia w
      Forum Gazeta.pl w celu wymiany informacji, komentarzy i opinii na różne tematy.

2.
      Dostęp do serwisu Forum Gazeta.pl posiadają wszyscy użytkownicy publicznej
      sieci Internet. Ci z użytkowników, którzy założyli uprzednio konto w serwisie
      internetowym Gazeta.pl mogą używać na stronach Forum Gazeta.pl zarezerwowanych
      dla nich loginów.

3.
      Uczestnik Forum Gazeta.pl publikuje swoje komentarze i opinie wyłącznie na
      własną odpowiedzialność. Agora SA nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za
      treści zamieszczane przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl.

4.
      Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
      treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej,
      etnicznej, czy też propagujących przemoc.

5.
      Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
      treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
      naruszających zasady Netykiety.

6.
      Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
      Gazeta.pl przekazów reklamowych.

7.
      Agora SA zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w pkt. 4, 5 i
      6 niniejszego regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w Forum
      Gazeta.pl w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny postanowienia
      pkt. 4, 5 i 6 regulaminu. Agora S.A. może również przekazać sądowi,
      prokuraturze, policji i innym uprawnionym organom pozostające w jej posiadaniu
      dane osób naruszających postanowienia pkt. 4 niniejszego regulaminu.

8.
      Agora SA dołoży wszelkich starań w celu zapewnienia prawidłowego działania
      Forum Gazeta.pl oraz udzieli pomocy w rozwiązywaniu problemów dotyczących jego
      funkcjonowania.

9.
      Agora SA zastrzega sobie prawo do wyłączenia stron Forum Gazeta.pl z treści
      serwisu Gazeta.pl bez podawania przyczyn takiego działania.

10.
      Uczestnicy Forum poprzez umieszczenie swoich komentarzy i opinii na stronach
      Forum wyrażają zgodę na publikowanie tych treści w "Gazecie Wyborczej" oraz
      innych mediach wydawanych przez Agorę S.A.

11.
      Regulamin niniejszy obowiązuje od momentu jego opublikowania. Agora SA
      zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszym regulaminie. Wszelkie
      zmiany stają się obowiązujące w momencie ich opublikowania na tej stronie.

O tu jest panstwa regulamin, co bylo w tym artykule nagannego, ze go
      usuneliscie, bardzo prosze o wyjasnienia, to napisze, do Rzepy i zaprotestuje ,
      tylko jeszcze nie wiem jaki powod mam podac.
      • miltonia Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 17:22
        Gini, jestes pierwsza, co sie regulaminem przejela. Tebe juz pisal, ze kasuja
        nie czytajac. Kiedys nawet wyrzucili na osla posty o laczce i motylkach.
    • Gość: VIP-1 Re: Szalenie inteligentny panie Tebe IP: *.mt.sfl.net 27.11.03, 17:22
      napewno "miedzy wierszami" cos wyczytali
      oni to potrafia, hehehe
    • tebe Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 17:23
      Robię wyjątek, nie tłumaczymy powodów takich działań zwykle...
      Proszę nie wklejać w całości artykułów gdzieś opublikowanych. Internet jest jaki jest, bo wymyślono linki. Bez nich by nas tu nie było, więc korzystajmy z tego dobrodziejsta.
      Jeśli coś jest niedostępne, proszę omówić.
      Pozdrawiam
      PS. To już kiedyś było wyjaśniane, ale rozumiem, że trudno tu wszystko śledzić na bieżąc, myślę, że dodamy to do FAQ.
      • Gość: VIP-1 NIEMOZLIWE!!! IP: *.mt.sfl.net 27.11.03, 17:25
        nasz Pan i Wladca odpowiedzi raczyl udzielic
        chory jaki, czy co?
        • gini Re: NIEMOZLIWE!!!-Mozliwe 27.11.03, 17:32
          Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> nasz Pan i Wladca odpowiedzi raczyl udzielic
          > chory jaki, czy co?

Przeciez zatytulowalam wlasciwie .Ucz sie Vip-ie z jedynka .
          • Gość: VIP-1 Re: NIEMOZLIWE!!!-Mozliwe IP: *.mt.sfl.net 27.11.03, 17:35
            gini napisała:

> Przeciez zatytulowalam wlasciwie .Ucz sie Vip-ie z jedynka .
            no nie wiem czy wlasciwie
            mogl to za dowcip wziasc i sie obrazic
      • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 17:30
        tebe napisał:

> Robię wyjątek, nie tłumaczymy powodów takich działań zwykle...
        > Proszę nie wklejać w całości artykułów gdzieś opublikowanych. Internet jest
        jak
        > i jest, bo wymyślono linki. Bez nich by nas tu nie było, więc korzystajmy z
        teg
        > o dobrodziejsta.
        > Jeśli coś jest niedostępne, proszę omówić.
        > Pozdrawiam
        > PS. To już kiedyś było wyjaśniane, ale rozumiem, że trudno tu wszystko
        śledzić
        > na bieżąc, myślę, że dodamy to do FAQ.
        Niestety drogi panie Tebe, linki jak pan wie po tygodniu przestaja dzialac ,
        ale trudno sie mowi pozostaje wiec omawiac, no coz bede omawiac, jak znajde
        troche czasu.
        Z tym, ze nie bardzo rozumiem o co chodzi, posty kretynow i innych palnickow sa
        sto razy dluzsze i zajmuja o wiele wiecej miejsca ,poza tym i tak nikt tego nie
        czyta,ale widac sa priorytety w GW.
        Proponuje wobec tego byscie zaczeli limitowac dlugosc postow albo wprowadzcie
        zasade nie cytowania zadnych artykulow i tak moze bedzie najlepiej.
        Pozdrawiam pana serdzcznie i cala ekipe dzielnych adminow, ktorzy tak sie
        troszcza o to forum.
        • aniela Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 17:36
          > *******
          > Niestety drogi panie Tebe, linki jak pan wie po tygodniu przestaja dzialac ,
          > ale trudno sie mowi pozostaje wiec omawiac, no coz bede omawiac, jak znajde
          > troche czasu.

po tygodniu to sie dezaktualizuja informacje z dziennikow (jakim jest rzepa).
          wiec zadnej szkody nie ma (mozna to tez dodac fo FAQa)
        • tebe Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 17:39
          gini napisała:
          > sto razy dluzsze i zajmuja o wiele wiecej miejsca ,poza tym i tak nikt tego
          > nie czyta,ale widac sa priorytety w GW.

Wielce Szanowna Gini. Jeśli tylko wiemy o postach, tych jak mówisz kretynów, spełniających odpowiednie warunki, robimy z nimi co trzeba.
          Proszę również zwrócić uwagę, że myśl - nawet niezbyt światła czy słuszna - to nie to samo co publikacja uzyskana metodą copy-paste.
          Abstrahuję od praw do publikacji wspomnianego artykułu.
          Serdecznie pozdrawiam
          • eela Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 17:48
            Rzeczywiście dobrze by było wstawic do FAQ punkt o wklejaniu artykułów. Nie
            byłoby zadnych niedomówień i pretensji.
            • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 17:52
              eela napisała:

> Rzeczywiście dobrze by było wstawic do FAQ punkt o wklejaniu artykułów. Nie
              > byłoby zadnych niedomówień i pretensji.

A pani nigdy nic nie wklejala pani eelu?Jak nie to szczesliwa z pani kobieta.
              • eela Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:23
                Całych artykułów raczej nie wklejam, bo po co? Streszczam i podaję link. Teksty
                (z wyjątkiem Rzepy) są na ogół około tygodnia czynne. A potem i tak wiadomośc
                jest juz nieaktualna.
                • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:26
                  eela napisała:

> Całych artykułów raczej nie wklejam, bo po co? Streszczam i podaję link.
                  Teksty
                  >
                  > (z wyjątkiem Rzepy) są na ogół około tygodnia czynne. A potem i tak wiadomośc
                  > jest juz nieaktualna.

To nie byla wiadomosc to byl artykul z Rzepy na temat stosunkow polsko
                  zydowskich pana profesora Ireneusza Krzeminskiego z UW laureata nagrody
                  Giedroycia.
                  A wiec raczej sie to niezdeaktualizuje, a chcialam by sie troche ludzi z
                  artykulem zapoznalo bo ciekawy w sumie i dobrze obiektywnie napisany.
                  • eela Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:45
                    Acha, "Rzepa" to wyjątek, artykuł żyje tylko jeden dzień. W
                    dzisiejszej "Rzepie" jest ten tekst?
                    Admini dlatego pewnie wywalaja wklejanki, ze zajmuja dużo miejsca. Na forach
                    Aktualności, Kraju i Swiata ludzie dużo cytują. Jak jest wklejony artykuł, to
                    większośc cytuje cały, nawet wtedy gdy dopisuje tylko jedno, jedyne własne
                    zdanie. Takie wątki ciężko się czyta, a modemowcy dostają białej gorączki.
                    • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:48
                      eela napisała:

> Acha, "Rzepa" to wyjątek, artykuł żyje tylko jeden dzień. W
                      > dzisiejszej "Rzepie" jest ten tekst?
                      > Admini dlatego pewnie wywalaja wklejanki, ze zajmuja dużo miejsca. Na forach
                      > Aktualności, Kraju i Swiata ludzie dużo cytują. Jak jest wklejony artykuł, to
                      > większośc cytuje cały, nawet wtedy gdy dopisuje tylko jedno, jedyne własne
                      > zdanie. Takie wątki ciężko się czyta, a modemowcy dostają białej gorączki.
                      Nie eelu to byl tekst z niedzieli chyba z plusa minusa, ale ciekawy dlatego
                      komus podrzucilam.
                      Ja
          • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 17:51
            tebe napisał:

> gini napisała:
            > > sto razy dluzsze i zajmuja o wiele wiecej miejsca ,poza tym i tak nikt teg
            > o
            > > nie czyta,ale widac sa priorytety w GW.
            >
            > Wielce Szanowna Gini. Jeśli tylko wiemy o postach, tych jak mówisz kretynów,
            sp
            > ełniających odpowiednie warunki, robimy z nimi co trzeba.
            > Proszę również zwrócić uwagę, że myśl - nawet niezbyt światła czy słuszna -
            to
            > nie to samo co publikacja uzyskana metodą copy-paste.
            >
            Pewnie, ze lepsza samodzielna mysl kretyna, niz przytoczenie artykulu pana
            Krzeminskiego ,Adama Michnika, nie mowiac juz o takiej Arendt.

Abstrahuję od praw do publikacji wspomnianego artykułu.
            > Serdecznie pozdrawiam
            No tak o tym nie pomyslalam, prosze szybko wprowadzic jakis punkt regulaminu na
            ten temat, ja cytowalam pare razy pana redaktora naczelnego GW, nie wyplace sie
            pewnie do konca zycia.
            Coz panie Tebe, niech zyje forum kretynum.
            Znikam, bo zaczyna mnie swedziec z lekka.
            Umarla Mysie niech zyje Czerska.
            • tebe Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 17:58
              gini napisała:
              > ******
              > Pewnie, ze lepsza samodzielna mysl kretyna, niz przytoczenie artykulu pana
              > Krzeminskiego ,Adama Michnika, nie mowiac juz o takiej Arendt.

Litości.
              Przecież to jasne, że kretyni nas wcale nie cieszą.
              Porównania do Mysiej w świetle totalnej swobody jaka panuje na tym forum są chore.
              Pozdrawiam
              • niech Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:20
                Ale wklejenie zdania z artykulu jest dopuszczalne jak mniemam. Ale jesli
                artykul jest jednozdaniowy to wklejenie zdania = wklejenie artykulu. A jesli
                artykul ma tysiac zdan to wklejenie stu to tylko 10%. Poza tym skad admin ma
                wiedziec jaka czesc artykulu wklejono? I czy na pewno to artykul a nie jego
                atrapa? Tyle pytan - dobrze ze nie mam glowy.
                • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:28
                  niech napisała:

> Ale wklejenie zdania z artykulu jest dopuszczalne jak mniemam. Ale jesli
                  > artykul jest jednozdaniowy to wklejenie zdania = wklejenie artykulu. A jesli
                  > artykul ma tysiac zdan to wklejenie stu to tylko 10%. Poza tym skad admin ma
                  > wiedziec jaka czesc artykulu wklejono? I czy na pewno to artykul a nie jego
                  > atrapa? Tyle pytan - dobrze ze nie mam glowy.
                  A wiec zapamietaj Niechu jemy i piszemy tylko w restauracji u Niecha ale nic
                  nie wklejamy!!!
                  • Gość: VIP-1 Re: Szalenie inteligentny panie Tebe IP: *.mt.sfl.net 27.11.03, 18:47
                    gini napisała:

> A wiec zapamietaj Niechu jemy i piszemy tylko w restauracji u Niecha ale nic
                    Niechu jemy, czy Nie chuje my?
              • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:24
                tebe napisał:

> gini napisała:
                > > ******
                > > Pewnie, ze lepsza samodzielna mysl kretyna, niz przytoczenie artykulu pan
                > a
                > > Krzeminskiego ,Adama Michnika, nie mowiac juz o takiej Arendt.
                >
                > Litości.
                > Przecież to jasne, że kretyni nas wcale nie cieszą.
                > Porównania do Mysiej w świetle totalnej swobody jaka panuje na tym forum są
                cho
                > re.
                > Pozdrawiam

Szczegolnie duzo swobody dla tych co to mnie od roku wyzywaja spokojnie od
                materacy arabskich i innych , ale niech Ci bedzie Tebe, jest wolnosc, nie ma
                cenzury i tak w ogole fajno jest.
                Pozdrawiam serdecznie i chociaz jestem prowokatorka syjonistyczna jako rzecze
                slimak nie podpuszcze mosadu by zbombardowal Czerska , tnijcie tzn.pracujcie
                spokojnie.A ja ide przesylac swoje listy bo jak mnie zabanujesz to moge nie
                zdazyc.
                Dobranoc
                • basia Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:38
                  gini napisała:

> Szczegolnie duzo swobody dla tych co to mnie od roku wyzywaja spokojnie od
                  > materacy arabskich i innych , ale niech Ci bedzie Tebe, jest wolnosc, nie ma
                  > cenzury i tak w ogole fajno jest.

Mam wrażenie,że podbródek przy pisaniu Ci się trząsł.No normalnie widzę te oczy
                  pełne łez.Straszne...kto w ogóle wymyslił to forum(albo inne) i w ogóle lepiej
                  być rybom.Te głosu nie mają.

Ps.i uszu.
                  • basia Ps 27.11.03, 18:41
                    basia napisała:

> być rybom.Te głosu nie mają.
                    >
                    > Ps.i uszu.

ups,przepraszam.Nie mogę zrobić tego rybom.Rybą.

Ps.czy o oczach wspomniałam?
                    • gini Re: Ps 27.11.03, 18:47
                      basia napisała:

> basia napisała:
                      >
                      > > być rybom.Te głosu nie mają.
                      > >
                      > > Ps.i uszu.
                      >
                      > ups,przepraszam.Nie mogę zrobić tego rybom.Rybą.
                      >
                      > Ps.czy o oczach wspomniałam?
                      Zapomnialas i o oczach i o rybich luskach .
                  • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:46
                    basia napisała:

> gini napisała:
                    >
                    > > Szczegolnie duzo swobody dla tych co to mnie od roku wyzywaja spokojnie od
                    >
                    > > materacy arabskich i innych , ale niech Ci bedzie Tebe, jest wolnosc, nie
                    > ma
                    > > cenzury i tak w ogole fajno jest.
                    >
                    > Mam wrażenie,że podbródek przy pisaniu Ci się trząsł.No normalnie widzę te
                    oczy
                    >
                    > pełne łez.
                    hahahahaha Ty mnie slonko malo znasz ja nie taka pryndka do placzu.
                    Materacykami to juz we mnie z rok rzucaja, i jakos zyje.

Straszne...kto w ogóle wymyslił to forum(albo inne) i w ogóle lepiej
                    > być rybom.Te głosu nie mają.
                    >
                    > Ps.i uszu.

Foruma to chyba Rzymiany wymyslily , ciekawe czy admina mieli na tym Forum
                    Romanum takiego ichniego Tebe.
                    • basia Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 27.11.03, 18:56
                      gini napisała:

> *******
                      > hahahahaha Ty mnie slonko malo znasz ja nie taka pryndka do placzu.
                      > Materacykami to juz we mnie z rok rzucaja, i jakos zyje.

ufff...no to mnie uspokoiłas.Po prostu przesladuje mnie od rana widok drżącego
                      podbródka i stąd ta wizualizacja.
                      >
                      >
                      > Foruma to chyba Rzymiany wymyslily , ciekawe czy admina mieli na tym Forum
                      > Romanum takiego ichniego Tebe.

Tego nie wiem.Może Roman mu było na imię?

• fdj Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 28.11.03, 11:42
                        basia napisała:

> Tego nie wiem.Może Roman mu było na imię?

Nie, na imię było mu 44@roman_j@forum.abuse@gazeta.pl ;-)
                      • roman_j W kwestii Forum Romanum... 30.11.03, 18:20
                        Żeby przeciąć to dyskutowanie po próżnicy proponuję kliknąć w sygnaturkę... i
                        wszystko stanie się jasne. :-))
                • beduinka Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 29.11.03, 18:33
                  gini napisała:

>
                  > Szczegolnie duzo swobody dla tych co to mnie od roku wyzywaja spokojnie od
                  > materacy arabskich i innych , ale niech Ci bedzie Tebe, jest wolnosc, nie ma
                  > cenzury i tak w ogole fajno jest.

czyżby mowa o jajecznical??
                  witaj w klubie
              • Gość: doradca Szanowny Tebe możesz to wycinać IP: *.acn.waw.pl 01.12.03, 17:46
                Zostaliście świadomie porównani do działań jakie były prezentowane przez utząd
                z warszawskiej ulicy Mysiej. Dlaczego dokonałem yakiego porównania??? To
                bardzo proste. Jeżeli cutuje dowcip o trędowatym i jąkale, który 10 lat temu
                opowiedział mi niejaki Adam Michnik na przyjemnym spotkaniu w pewnym szwedzkim
                mieście to uznałem, że nie łamie żadnego regulaminu ani nie naruszam żadnych
                dóbr. Nie podałem praw autorskich do tego dowcipu bo Adam Michnik również
                pominał autorstwo tego dowcipu. Następnego dnia znalazłem podobną sentencję co
                wielce szanowna gini. Nazywasz to co zrobiłem , cutuje ...Porównania do Mysiej
                w świetle totalnej swobody jaka panuje na tym forum są chore...koniec cytatu.
                Gratuluje. Obawiam się, że nie masz uprawnień do stawiania diagnoz lekarskich.
                Ja natomiast mam uprawnienia do stawiania komentarza w następującej formie.
                Nadgorliwość jest gorsza od nazizmu. Pozdrawiam
                ps. Wycinaj dalej i nazywaj to co robie i nazywam tak jak się Tobie podoba.
                Tylko później na bankiecie nie udawaj idioty kiedy Michnik będzie Tobie
                zadawał pytania czy to prawda.
      • impostor Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 29.11.03, 01:04
        tebe napisał:

sorry, misiu, ale to laske robisz? to my tu jestesmy dla Ciebie, czy Ty dla
        nas?
        odpowiedz: bez nas nie ma Ciebie. zrozum to wreszcie.

(wiadomosc zostanie skasowana za zlamanie regulaminu)
        • aniela Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 29.11.03, 01:12
          nie zgadzam sie. my tu jestesmy dla adminow. konkretnie dla Adama (mowie za
          siebie)
          • fdj Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 29.11.03, 13:42
            aniela napisała:

> konkretnie dla Adama

Adaś wczoraj poooooooooooooooooooleciał...
            I tyle go widziano ;-)
            • gini Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 30.11.03, 02:20
              A czy ewentualnie moge wklejac ten artykul w ratach i omawiac wszystko
              naturarnie.
              Czy znowu jakis malpa w czynie spolecznym mi wytnie.Poniewaz nie mam 15-ulat i
              noe mam niestety 15 *u lat i nie mam na imie Zuzia , to nie chce mi sie wirzyc,
              ze jakis zawodowy admin mi to wytnal, musiala to zrobic jakas spoleczna malpa
              co przez nieuwage dostala brzytwe.Tebe albo zabierz malpie brzytwe albo naucz
              malpe jak sie nia poslugiwac.
              I przemianuj wreszcie te FA na Forum Jozefa Zawadzkiego.
              • tebe Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 30.11.03, 08:00
                Pewnie że możesz, jeśli omawiasz to już jest cytowanie...
                Wklejenie artykułu w całości cytowaniem nie jest.
                Pozdrawiam
                • aniela Re: Szalenie inteligentny panie Tebe 30.11.03, 09:41
                  moim zdaniem cytat konczy sie z 22 strona tekstu. tyle pozwala kserowac
                  Biblioteka Narodowa, kierujac sie troska o prawa autorskie. dopiero uzycie
                  strony 23 narusza prawo autora do tekstu.
                  • fdj Pani Anielu (OT) 01.12.03, 11:03
                    Zaciekawiła mnie Pani,
                    Serio tak jest, że BN pozwala tylko 22 strony xernąć?
                    A jeżeli tak, to skąd im się to wzięło? Dlaczego 22, a nie np. 44 ;-D
                    Wie Pani coś na ten temat?
                    • rubeus Re: Pani Anielu (OT) 01.12.03, 13:08
                      te 22 strony to tzw. arkusz wydawniczy...
                      • aniela Re: Pani Anielu (OT) 01.12.03, 17:26
                        a jesli pozycja ma 20 stron to nie ma nawet swojego arkusza?

do Pana/Pani Fdejota: nie wiem czemu akurat tyle. pamietam za to, ze wyjatkowo
                        uciazliwe byly codzienne wizyty w BN celem skopiowania calej ksiazki
                        (zastrzegam ze niedostepnej w ksiegarnaich, ani znanych mi bibliotekach nie
                        stosujacych limitow)
                        • fdj Re: Pani Anielu (OT) 02.12.03, 11:44
                          aniela napisała:

> wyjatkowo uciazliwe byly codzienne wizyty w BN celem skopiowania calej ksiazki

A to nie można było zrobić raz 22 stron, i przyjść za 15 minut zrobić kolejne?
                          Zapisywali sobie?
                      • fdj Re: Pani Anielu (OT) 02.12.03, 11:46
                        rubeus napisał:

> te 22 strony to tzw. arkusz wydawniczy...

No dobra, z oporami i niechętnie, acz przyjmuję.
                        Ale może ktoś wie, jak to się ma do prawa autorskiego, bo nigdzie w regulacjach
                        prawnych nie mogę znaleźć czegoś, co by usprawiedliwiało traktowanie "arkusza
                        wydawniczego" jako standardu nienaruszającego prawa przy kopiowaniu.
      • Gość: mefistofeles Re: Szalenie inteligentny panie Tebe IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 04:01
        > Internet jest jak i jest, bo wymyślono linki. Bez nich by nas tu nie było,
        > więc korzystajmy z tego dobrodziejsta.

a ty wiesz chociaz kto je wymyslil, madralo?
        ps. fajny temat
      • Gość: Jureek Re: Szalenie inteligentny panie Tebe IP: 212.20.131.* 02.12.03, 15:57
        tebe napisał:

> Proszę nie wklejać w całości artykułów gdzieś opublikowanych. Internet jest
        jak
        > i jest, bo wymyślono linki.

Nie przekonuje mnie to tłumaczenie. Przekonywałoby mnie, gdyby zasada wycinania
        tekstów, które można zastąpić linkami, stosowana była powszechnie. Tymczasem
        nawet w tym wątku nie wycięliście posta Gini, gdzie skopiowała ona regulamin
        forum. A przecież mogła podać tylko link.
        Jestem przekonany, że wycięliście post Gini, nie ze względów formalnych, a z
        powodu treści, a tłumaczenie o cytowaniu uważam za mydlenie oczu.
        Jura
        • Gość: Jureek Re: Szalenie inteligentny panie Tebe IP: 212.20.131.* 04.12.03, 09:30
          Przypomniało mi się, że był na forum aktualności nick "ignorant", który od
          siebie prawie niczego nie pisał, a tylko wrzucał artykuły z prasy. Jakoś nie
          wycinaliście jego postów. Tymczasem Gini zaraz wycięliście, chociaż ona wkleja
          jakieś artykuły tylko od czasu do czasu. Smiem podejrzewać, że powodem wycięcia
          nie był sam fakt skopiowania, ale treść skopiowanego artykułu.
          Jurek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka