Gość: Szkot IP: *.cable.ubr18.sgyl.blueyonder.co.uk 16.09.09, 18:32 tani syf wszedzie bedzie dostepny; moze powinien byc limit sklepow posiadanych przez sieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edek Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 18:48 Przy ponad 1000 już otwartych sklepach i na tym etapie rozwoju co oni są to podejrzewam, że dla nich otworzyć nowy sklep to taki wysiłek jak dla mnie stworzyć tabelkę w Wordzie:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Brawo! Biedronka to bat na wysokie ceny !!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.09.09, 19:01 I pazernych producentów...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgk Re: Brawo! Biedronka to bat na wysokie ceny !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 07:28 zgadza się jak byłem w zapyziałym uzdrowisku Lądku zdroju to były takie ceny, że opłacało się jechać do sąsiedniej miejscowości z "wredną" biedronką po soki i napoje, a co dopiero mają powiedzieć miejscowi apatyczni mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: 195.2.222.* 16.09.09, 18:51 A ty co, Szkocie, pewnie zdrowo się odżywiasz w Tesco? ;D ROTFL, niby mieszka na wyspach, a wciaż siedzi w nim mały polaczek: najwięcej gada o tym, czego na oczy nie widział :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stick Mariquita IP: *.chello.pl 16.09.09, 19:39 no ale przeciez to prawda biedronka to hu...owa jakosc za niska cene czyli w sumie po polsku caly kraj w kostce bauma 10-letnie bmw nasza klasa i heja na pielgrzymke .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach... Re: Mariquita IP: *.icpnet.pl 16.09.09, 19:47 ale kto ci każe tam kupować? A co mają powiedzieć emeryci, bezrobotni i biedni - iść do Piotra i Pawła na zakupy??? Jaki kraj takie sklepy - bieda synuś w tym kraju, do tego pełno alkoholików, nieudolny rząd, złodziejscy politycy, śmieszny prezydent - i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imarko Re: Mariquita IP: *.mofnet.gov.pl 17.09.09, 09:22 święta prawda, dopuki ludzie nie będą lepiej zarabia dputy będą kupować w tanich sklepach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Mariquita IP: 195.2.222.* 16.09.09, 19:50 Dalej wmawiaj sobie, że wędlina z Morlin jest zdrowsza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Mariquita IP: *.acn.waw.pl 16.09.09, 20:10 > Dalej wmawiaj sobie, że wędlina z Morlin jest zdrowsza :D Ale przecież wędliny w Biedronce robione są przez Morliny ;-) A składem wg. etykiety nie różnią się ani trochę od tych z znaczkiem Morliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Mariquita IP: 195.2.222.* 16.09.09, 23:52 I właśnie o tym mówię. Tyle, że mnóstwo kmiotków nawet nie zajrzało w życiu do Biedronki, ale wydaje na jej temat kategoryczne sądy. Mało tego - wiedzą nawet lepiej od wszystkich, jaka jest jakość produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: Mariquita IP: *.chello.pl 17.09.09, 00:47 Hahahahahaha, a Ty wierzysz, że to te same Morliny? Hahaha, w NY pewnie tez byś kupił od Murzyna Rolexa za 20$ na ulicy i cieszył się, że frajerzy z Wall Street przepłacają stukrotnie. Mam pod blokiem ten syf. Prosze Cię, wędliny robi tam Sokołów bodajże. Nie chciałbyś widzieć, co jest wrzucane do "partii na Biedronkę". Kumpel zna chłopaków z Mlekpolu, to też historii o mleku się nasłuchał. Wystarczy spróbować zamienić mleko nie UHT z Biedronki na zsiadłe. Kiedyś zrobiłem test - gorzki ściek. Syf i tandeta, tylko opakowania z roku na rok coraz robią ładniejsze dla swoich marek, a takie pelikany, jak Ty łapią to i wierzą. Jak się nazywa te mięsko, co zachwalasz? "Kraina wędlin", czy inne takie bzdury. Nafosforyzowane świńskie uszy i racice. Kupujesz gó..o, którym niszczysz sobie organizm i próbujesz dorobić ideologię, że inni też wchłaniają, tylko w innej sieci kupują. A tak naprawdę porządne jedzenie to się nie w sieci kupuje - poza delikatesami - tylko w sprawdzonych lokalnych sklepach, które mają mały magazynek, stałych dostawców i rotację. Oraz personel, który wie, co podaje. No ale tam prawdziwa szynka 30-40 zł kosztuje. Więc jasna sprawa, że taki, jak Ty, Polaczek gazetka-promocja-śmieciojad, zamiast dobrej pasztetowej, kupi chłam z podgardla o nazwie "szynka konserwowa" w Biedronce za dychę i będzie się cieszył, że ma szynkę. Jak sobie myślę, o takim barakowozie blaszanym na polskiej, pięknej wsi, to od razu mi się film Czeski Sen przypomina. To powinno być zakazane, bo nam się zmieni krajobraz w niemiecką, nudną i gó...anojakościową wiochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Mariquita IP: 195.2.222.* 17.09.09, 01:54 "Kumpel zna" - to są dopiero argumenty! :D Z równie wysoką wiarygodnością ja mogę stwierdzić, że na bazarach to dopiero syf sprzedają, bo nawet nie kontrolują mycia rąk przez personel, a tak w ogóle to mielone karaluchy wrzucają. Zresztą, pójdźmy na całość: sam widziałem, jak to robią! BTW. oczekiwanie, że z mleka UHT (a więc mleka sterylnego w momencie zamknięcia) wyjdzie zsiadłe (czyli powstające przy udziale bakterii), tylko pokazuje porażającą skalę twojej niewiedzy. Także odpuśćże już sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: Mariquita IP: *.chello.pl 17.09.09, 08:30 Nie mogę cytować nazwisk. Pracownicy mają różne lojalki w takich zakładach. Wystarczy, że nazwę producenta podałem. Przemyć telefon czy gg, to Cię poznam z gościem i udowodnię. Napisałem, że "mleko nie UHT", ale się za wcześnie podnieciłeś i nie doczytałeś. I tak się cieszę, że poczułeś się mądrzejszy ;-). Akurat w UHT nie chodzi stricte o sterylność w momencie zamknięcia, tylko o sterylizację, a przy tym wybicie naturalnej flory bakteryjnej pokarmu. Doucz się, jak chcesz pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mariquita IP: 213.134.152.* 17.09.09, 08:46 A tam w ogóle sprzedają mleko które nie jest sterylizowane? Stale robię zakupy w Biedronie i na takowe sie natknąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejo Re: Mariquita IP: *.chello.pl 17.09.09, 09:24 Ze dwa lata temu było, takie do 3 dni. Teraz wszystko już ma terminy ważności tydzień lub lepiej. Zapewne częściowo ze względu na to, jak spuchła Biedrona i jak się wydłużyła logistyka dostaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Chyba nigdy nie robiłeś tam zakupów IP: 81.219.116.* 17.09.09, 08:00 Spośród kilku marketów które mam dookoła to właśnie w Biedronce niektóre artykuły są najlepsze jakościowo i smakowo. Kupuję tam m.in. filety z kurczaka, mięso wołowe na tatar i kaszankę na grilla. Są bardzo dobre i jakością nie odstępują od tych sprzedawanych gdzie indziej a przy tym tanie. Poza tym owoce i warzywa, są te same co wszędzie (jak podrobisz np. marchew) ale w rozsądnych cenach. Ponadto u mnie w Biedronce ma swoje stoisko mięsne jeden z najbardziej znanych i cenionych w Wielkopolsce producentów wędlin przy którym nawet Morliny czy Sokołów może się schować wiec nie jest tak jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: Chyba nigdy nie robiłeś tam zakupów IP: *.chello.pl 17.09.09, 08:39 Napisałem, że mam pod blokiem. I czasem kupię zgrzewkę wody z Żywca. A przy okazji sobie pooglądam, bo marketing, to moja działka + chciałem być lekarzem i mam hopla na punkcie żywnośći. Jak podrobię marchew? Tak ją dowalę azotem i sztucznym nawozem, że mi w tydzień wyrośnie. Będzie pięknie pomarańczowa i czysta, bo jeszcze jej twarda skórka nie zdąży się naturalnie rozwinąć. Co innego stoisko mięsne wyodrebnione w Biedronce (na mooim osiedlu jest w durgiej placówce), a co innego guano sprzedawane pod własnymi markami za super "rozsądną cenę", jak to określasz. Rozgraniczaj. Filety z kurczaka w Biedronce? Moje najszczersze współczucia dla Twoich flaków. Człowieku, tam jest więcej antybiotyków niż w pobliskiej aptece. Właśnie po to, żeby "podrobić" kurczaka i żeby wyrósł jak najszybciej na tanią lodówkę do sieci. Boję się pomyśleć, co wsadzają do kaszanki za 4,90. I to jeszcze na grillu samo się dosmakowuje akrylowcami i węglowodorami cyklicznymi. Ty widocznie lubisz ostrą jazdę z za "rozsądną cenę". Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Chyba nigdy nie robiłeś tam zakupów IP: 195.2.222.* 17.09.09, 20:35 To jak teraz udowodnisz, że przy produkcji pożywienia z twojego ukochanego bazarku nie stosuje się azotanów ani antybiotyków? Uwierzysz sprzedawcy? :D :D :D Gadasz i gadasz, a nie masz żadnego dowodu na prawdziwość swoich słów. Na dodatek przyjmujesz zabawną postawę, zgodnie z którą wystarczy sprzedawać coś za 10 zł zamiast za 5 zł, by był to produkt lepszej jakości. Ale masz rację, żyj sobie w swoim świecie z przekonaniem, że jesz zdrowo :D Tylko zastanów się może kiedyś nad tym prostym faktem, że wielkie firmy są kontrolowane znacznie bardziej rygorystycznie od maleńkich gospodarstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi debilu, byłeś kiedyś w Biedronce? IP: *.ovh.net 16.09.09, 20:01 najwyraźniej nie, skoro takie pierdoły wypisujesz. wejdź i zerknij na producentów sprzedawanej tam żywności. sto razy wolę produkty z Biedronki niż pełny chemikaliów, marketowy syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Mariquita IP: 79.162.151.* 16.09.09, 21:21 Nasz Kraj, to nie tylko "39 i pół". To także bieda, samotne matki, ciężka praca na trzy zmiany, kierat i syf. Akurat Stonkę bardzo lubię, wszelkie spotkania z kontrahentami w mało znanych mi pipidówkach umawiam pod Stonką - trafiają tam wszyscy z zamkniętymi oczyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 19:51 ZAPRASZAM 89-320 WYSOKA TAKA KONKURENCJA KONIECZNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: 79.162.151.* 16.09.09, 21:22 DZIWNÓW, DZIWNÓW BŁAGA O BIEDRONKĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.chello.pl 17.09.09, 01:15 A powinien o rozum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marduk Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.gwardii.osi.pl 16.09.09, 20:03 Sklepy to male piwko, tak naprawde to zaje.ista inwestycja w nieruchomości. JMD ma dzialeczki w takich miejscach ze az glowa mala ile sa warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzybowa Babka Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.centertel.pl 16.09.09, 20:26 Biedronka to fajny sklep. Dziś kupiłam tam 2 gustowne dywaniki do przedpokoju w cenie 14,99. Zarabiam powyżej średniej krajowej, ale nie lubię przepłacać w "markowych" sklepach, gdzie asortyment jest często ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
aya_hartina Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie 16.09.09, 20:55 tylko nie to! To już wygląda jak plaga! To przykre, że Polacy wciąż stawiają przede wszystkim na niską cenę, a nie kierują się jakością. Oczywiście lepiej jest więcej, niż mniej, ale za to zdrowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: 195.2.222.* 16.09.09, 23:54 A teraz podaj mi jakikolwiek dowód na to, że produkty z Biedronki mają gorszą jakość od tych z innych marketów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.chello.pl 17.09.09, 00:58 No top orównaj sobie skład (ile jest dowalonego ścieku, wypełniacza, zagęszczacza, ilość wsadu owocowego, a cukru, itd.) w jogurtach Tola (chyba tak), robionych przez Bakomę dla śmiecionki, a prawdziwej Bakomie, którą kupisz w marketach. Nie wspominając o jakichś dramatycznych bełtach, nazywanych napojami, czy sokami. Swego czasu wiem, że dostarczał im pod markę własną Maspex. Byłem na szkoleniu z ludźmi z Maspexu i sobie akurat o dyskontach rozmawialiśmy. Powiedzieli, że jak się wie, co idzie na Biedronkę, to nikt od nich by w życiu nie wziął tego ścieku do ust. Generalnie nie znoszę zagranicznych sieci, ale Biedronka i Lidl to jest hard dyskont, czyli megałajno w niemieckim wydaniu. Już niedługo dostaniemy parówki w słoikach z domieszką papieru. Nie znasz kompletnie specyfiki handlu powierzchniowego, nie wiesz jakie opłaty, kary i ceny wymusza Biedronka na dostawcach i jak muszą sie nagimnastykować, żeby ich produkt o dumnej nazwie Świat Serka czy inne duperele mógł wejść na półkę i jeszcze załapać się na kategorię żywność. Kupując i jedząc tanie rzeczy stamtąd, jesz nie żywność, a chemiczne gó...o. Paniał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 13:24 Polecam dowiedzieć się jakie są koszty wprowadzenia zmian w technologii produkcji i dlaczego nie opłacałoby się drastycznie zmienić składu danego produktu. Jedyne co mogą dołożyć to gorszej jakości składniki, ale i tak to jest wątpliwe. I zrozum wreszcie, że Polska to jeszcze zbyt biedny kraj, aby można w nim było prowadzić skuteczna konkurencję poprzez jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgdf biedrona rulesss IP: 194.126.165.* 16.09.09, 20:56 uwielbiam śledziowe koreczki po giżycku oraz makrele w galarecie no i Michaela szampana za 4 zł... naparwde smaczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: biedrona rulesss IP: *.chello.pl 17.09.09, 01:25 Polecam badania krwi pod kątem wątroby oraz badania dwunastnicy przed i po roku popijania takiego "szampana" za 4 zł z koreczkami za 3. Sama paczka skutecznie stabilizującego pracę wątroby środka opartego zazwyczaj na wyciagu z karczocha - ok 30 zł miesięcznie. Reszty leków nie liczę. Skoro rulessss, to ja dodam yummyyyyyyyy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: biedrona rulesss IP: 195.2.222.* 17.09.09, 20:36 I znów to samo pytanie: skąd się wzięło w tobie to naiwne przekonanie, że produkt kupiony w Carrefourze będzie lepszej jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson To znak że naprawdę kryzys zbliża się do PL. :o( 16.09.09, 21:41 Jest źle a będzie jeszcze gorzej. Te łajzy z JMD na pewno robią jakieś swoje badania i wiedzą że ludzie żyją już w takiej nędzy i takiej desperacji że nawet na niewolnictwo gotowi się zgodzić byle przeżyć. :o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 21:48 heh a co jest złego w tym że ludzie majacy emerytury 600-1400 zł mogą tanio kupować w biedronce?! każdy ma wybór. obok biedronki masz mały sklepik i wysokie ceny z kosmosu itp itd. Pamietaj ze jak ktos przeplaci w malym sklepie to mniej wyda w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: 188.33.136.* 16.09.09, 21:55 A za 10 lat klienci Biedronki beda leczyc watrobe albo umierac na raka, przeciez ta zywnosc to bomba z opoznionym zaplonem, smiecie i chemia, przyklad ekonomicznej pazernosci, te ich wyroby nie powinny nosic nazw: PIWO, CZEKOLADA, KIELBASA itp. bo oprocz wygladu nie maja nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: 195.2.222.* 16.09.09, 23:54 Masz na to jakiś dowód, czy tak sobie z zamiłowania chrzanisz idiotyzmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba DO Zenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 07:21 Przecież piwo też markowe sprzedają. Czym się różni "ŻYWIEC" kupowany w Biedroncę od "żywca" kupowanego w np. osiedlowym sklepiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.aster.pl 16.09.09, 22:34 Przez długi czas byłem uprzedzony do biedronki ale teraz uważam że naprawdę sporo rzeczy można tam kupić taniej a są identyczne jak w marketach tylko z różnicą że wyprodukowano dla biedronki. Przykład? Proszę bardzo:bułeczki maślane dancake:sklep-ok 7zł, biedronka-ok 5zł:parówki berlinki czy morliny:sklep-4-6zł, biedronka-2.50-3.50. Przykładów jeszcze trochę by się znalazło. Ale fakt faktem jestem dosyć wymagającym konsumentem i wielu produktów tam nie znajdę co są w carefourze. Po prostu robię tak że mam stałe produkty co kupuje taniej w biedronce a reszte w carefourze lub tesco. Do małych osiedlowych nawet nie zaglądam bo tam to potrafią łupać porządnie a wiem co mówię bo jestem z wawy a tu cwaniaczków nie brakuje. Trzeba po prostu uważać na to gdzie co kupywać. W carrefourze potrafią ostro też przeginać bo juz się bardzo zadomowili i mamy w tej chwili praktycznie oligopol kilku sieci i długo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukrecja Do niejakiego Michała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 23:14 Tak, ewidentnie widać, że jesteś z Wawy... Chyba właśnie przyjechałeś ze ściany wschodniej na studia ;-) Ale fakt faktem jestem dosyć wymagającym konsumentem i wielu produktów tam nie znajdę co są w carefourze. chyba: które dostępne są w carrefourze, nie? Trzeba po prostu uważać na to gdzie co kupywać.[/i] Kupować, chłopcze, kupować! Kupywacie to w Sokółce, Międzyrzecu Podlaskim, Czyżewie i Mońkach. Ja też kupywam. Codziennie po porannej kawie, jeżeli wiesz o czym mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki se jeden Re: Do niejakiego Michała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 10:17 błysnęłaś małomiasteczkowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.chello.pl 17.09.09, 01:12 Nie zaglądasz do sklepików, boś frajer, a nie warszawiak. A Społem? Pójdź kiedyś na hale Marymonckie czy Mirowskie, to może coś Ci się przejaśni. Nie mówię już o doskonałych bazarach warszawskich typu na Polnej, Hala Mirowska czy Banacha. Ale to trzeba nie mieć kompleksów, że się nie kupuje w blaszanym konglomeracie wymoczonego w odświeżaczach produktu mięsopodobnego, tylko u sprawdzonej kobieciny świeżą świnkę z ubojni pod Wyszkowem za niższą cenę, niż w kalafiorze, oszołomie i innych. Plus gratis świeże powietrze i rozmowa ze specjalistą od produktu. A nie gonitwa z wózkiem między przestawianymi przez chłopców od Catmana półkami, wśród ogłupiających komunikatów podprogowych, kretyńskiej muzyki, zapachów rozpylanych specjalnie dla pobudzenia Twojego mózgu, bez okien, zegarów, merchów, którzy tylko wykładają towar swojej firmy i nigdy nie wiedzą, gdzie co jest. Witamy w nowym wspaniałym, świecie sieci handlowych. Niewolniczy system XXI wieku dla pracujących, kupujących i dostawców. Tanio, tanio, tanio, a tak naprawdę g...o a nie tanio. Sieć ma odpowiednią strategię marżowo-cenową na dane kategorie i wali Cię po rogach aż miło. Puści Ci zazwyczaj coś ze spożywki za super cenę, Ty się podniecisz, ale oddasz im przepłacając na innej kategorii - chemia czy przemysłówka. Ale nieświadomość bycia dyman..m zapewne nie boli, a nawet pozwala na poczucie wygranej. jesteś tylko małym szczurem w klatce doświadczalnej wielkich korporacji, które sobie już dawno wszelkie triki przećwiczyły w swoich macierzystych krajach i dziś robią Cię w konia jeszcze lepiej i sprytniej niż kiedyś. Tesko? Proszę Cię, Ty się jeszcze przyznajesz, że tam wchodzisz? Przecież tam od progu wali dnem i mułem. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie 16.09.09, 22:58 Prezydent republiki Portugalskiej Anibala Cavana Silva odwiedził tysięczny w Polsce supermarket biedronka /04.09.08./. Ciekawe kiedy prezydent Tusk /Kaczyński na pewno nie zdąży, chociaż kto wie, ponoć tak się rozwijamy/ odwiedzi w Portugalii tysięczny polski sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyrzyszczanka Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.sta.asta-net.com.pl 16.09.09, 23:14 Ło matko! Ja poproszę Biedronę w mojej miejscowości! Top Chips, krówki, woda Oaza... Tęsknię za tym jak smok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żuczek Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.chello.pl 17.09.09, 00:42 Zapraszam w Sosnowcu stoi pusty market do wzięcia www.tvs.pl/informacje/16047 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ły Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.spray.net.pl 17.09.09, 06:48 wszystko pięknie tylko co w takim razie stanie się ze sklepikami prywatnymi w małych miejscowościach. Cała wioska poleci do Biedronki bo będą jak miastowi - wszystko w jednym miejscu. Boże broń polską wieś przed Biedronką ! Szczerze to smutek mnie ogarnia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenior Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.sferanet.pl 17.09.09, 08:02 To wygląda na monopolizację rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 08:55 W Biedronce i w Lidlu są produkty, które opłaca się kupować. nie rozumiem napinki gościa, który w tym wątku napisał kilkanaście postów na ten sam temat. Nie ma przymusu kupowania w Biedronce. Teraz jestem właśnie w małym mieście i w normalnych sklepach zaopatrzenie to tragedia, drogo i wszystko na granicy daty przydatności do spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.chello.pl 17.09.09, 09:42 Do mnie pewnie pijesz. Nie rozumiesz napinki? A szkoda, bo ja chciałbym się dowiedzieć pewnych rzeczy, o których piszę, zanim zacznę karmić swoją rodzinę tym, co "opłaca się kupować" w Lidlu czy Biedronce. Lidl? Błagam, poczytaj sobie ile dają ziemniaków np. w pesto, gdzie ich nie powinno być. Do produktów z cyklu Włoska Kuchnia czy coś takiego. Nie wiem, czy tam nawet bazylii jest trochę więcej niż dla zapachu. To już w Kalafiorze najtańsze pesto rzadko przekracza 18% ziemniaka, ale jest naturalnie droższe niż to, co "opłaca się kupować". Ale naturalnie bo jest takie same lub podobne, jak sobie popatrzysz przez słoiczek. Poza tym nigdzie nie twierdzę, że nie opłaca się niektórych produktów kupować. To twoja nadinterpretacja i manipulacja. Gdzieś powyżej internautka pochwaliła się, że kupiła dywaniki za 14,90. Jak jej wytrzymają połowę tego czasu, co dwa razy droższe i będą tak samo działały, to tylko chwalić dobrze wykorzystanej okazji. Nie ma przymusu kupowania, tak samo jak nie ma przymusu myślenia i ktytycznego podejścia do np. szynki za 9,90. Co skrzętnie wykorzystują ludzie odpowiedzialni za funkcjonowanie takich struktur jak sieci handlowe i dyskonty. Ktoś jeszcze powyżej dorzucił wątek o badaniach i żerowaniu na ludzkim ubóstwie i instynkcie przetrwania. Kłamstwo o tym, że dostaniesz doskonały produkt za cenę szajsu jest perfidne, ale doskonale skuteczne. I to nie od wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morlinek Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 22:44 najtańsza szynka w biedronce kosztuje 25zł za kg. Chyba nigdy w biedronie nie byłeś. Jako pracownik dostawcy wędlin do Biedronki gwarantuję że wszystkie produkty są identyczne z brandowym, co wymaga umowa... Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie 05.10.09, 00:50 Skąd wezmą tyle pustostanów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSMIS Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.uni.lodz.pl 24.04.10, 13:26 Pracowałam kiedyś w firmie, która dostarcza kwiaty do Biedronki i mogę zaświadczyć, że są one przebierane tz. podczas szykowania wysyłki, kwiatuszki, które są za małe, mają zły kolor itp są odrzucane! Produkcja ich jest jednakowa czyli taka sama dla dyskontów jaki i innych odbiorców, nie ma podziału na sektory dla Biedronki i sektory dla reszty. Według mnie firmą zależy na kontraktach z Biedronką więc dbają również o jakość swoich produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
taja11 Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie 13.06.10, 16:12 Moje bratanice dorabiały sobie w firmie mojego brata i pakowały ciastka bo dostali zamówienie z Biedrony i były to te same ciastka co w firmowych opakowaniach.Oczywiście nie zawsze musi tak być ale coś nie chce mi się wierzyć żeby zmieniano linie produkcyjne dla Biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.chello.pl 17.06.10, 10:23 Wczoraj byłam na zakupach w sklepie Biedronka. Jak do tej pory nie miałam zastrzeżeń co do produktów tam sprzedawanych. Dziś rano chciałam zjeść serek Danio z tego sklepu. ( wg. daty na opakowaniu serek nie był przeterminowany) zdjęcie: yfrog.com/0adscn0457kbj Niestety po otwarciu Danio zszokowało mnie i było mi niedobrze po zobaczeniu tego co się w środku znajdowało. zdjęcie: yfrog.com/3odscn0461rj Wielka pleśń! Na zdjęciu nie wygląda to tak strasznie jak w rzeczywistości. Drugi serek Danio wyglądał podobnie. Czy to ma znaczyć, że produkty w biedronce są źle przechowywane? Mam obawy co do spożycia innych produktów z tego sklepu z obawy przez zatruciem. Biedronka niech najpierw poprawi jakość produktów, a później zacznie zabierać się za otwieranie nowych sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentoo Re: Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.10, 10:58 Biedronka schodzi na psy (a moze stonki łapia już biedronki?) ta ich infolinia 0800 nie działa od kliku miesiecy , nie odpowiadaja na emaile od klientów! Czy zauwazyliscie zmiane dostawców produktów? Kiedyś pewna margaryne robił Unilever Polska dziś firma za szczecinka- przez to jakość i smak margaryny gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Biedronka będzie otwierać 150 sklepów rocznie IP: *.sta.asta-net.com.pl 16.02.11, 10:38 ZAPRASZAMY DO WYSOKI POW. PIŁA SĄ MIEJSCA NA SKLEP Odpowiedz Link Zgłoś