GoĹÄ: TLRTCH IP: *.sti.net.pl 03.07.10, 02:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: telewidz [...] IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.07.10, 02:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 80mldUSD UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 03.07.10, 13:53 Dziś w Krakowie : Mam także obowiązek upomnienia się o sprawiedliwość dla ofiar holokaustu i ich rodzin. USA z zadowoleniem przyjmują porozumienie zawarte przez ponad 40 krajów, które popierają starania na rzecz zwrotu mienia i zrekompensowania strat spowodowanych przez skonfiskowanie mienia przez hitlerowców i tych, którzy z nimi kolaborowali Hillary Clinton Odpowiedz Link Zgłoś
prac124 Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 02:46 Całkowita bzdura. Wcale nie od abonamentu zależy przyszłość mediów. To jest dokładnie tak samo, jak ze służbą zdrowia. Nawet największe pieniądze niczego tu nie poprawią. Mediom musi zacząć zależeć na odbiorcy. Dopóki tego nie zrozumieją, nic się nie poprawi. Nawet ściągalność abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BoBo Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.chello.pl 03.07.10, 06:35 TV kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wer Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.cable.smsnet.pl 03.07.10, 12:09 GW kłamie, taki trujący tekst to z daleka cuchnie, PRowcem albo zatrzęsionym redaktorkiem a nie babcią :) serca nie mają żeby taki kit wciskać, a ciemnota to łyknie i jeszcze przyklaśnie :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.10, 12:22 Jak jesteś taki cwany, to sobie płać abonament. Przyjemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Sprzedać TVP 03.07.10, 14:25 Państwo polskie powinno sprzedać TVP. Nie dziwię się ludziom, że nie chcą płacić za partyjną TV. Naoglądali się jej dosyć w PRL. Teraz uważam, że to jest nieuczciwe aby zmuszać wszystkich Polaków posiadających TV aby płacili obowiązkowy abonament za propagandę tej partii, której udało się przechwycić władzę nad TVP. Poza tym czytałem niedawno w książce Superfreakonomics, że dzieci z domów gdzie ogląda się dużo TV są bardziej skłonne do przestępczości. Autorowie nie wiedzą dlaczego tak jest ale z tego wynika, że TV jest społecznie szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misiek Tez uwazam ze trzeba TVP sprzedac... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.10, 15:39 Zgadzam sie w 100%... TVP nie produkuje nic tak cennego co nie produkowalyby stacje komercyjne. Za to wszelkie patologie tam kwitna (wystarczy postudiowac liste i liczbe zatrudnionych) ... Jak najszybciej powinno to byc sprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Komu? IP: *.ists.pl 03.07.10, 21:31 Kto toto kupi? Może by kogoś takiego znaleźć w domu wariatów, czy jak? Ja nawet za dopłatą tego nie chcę. To jest w zasadzie warte tyle, co nieruchomości minus zadłużenie. No więc znajdź głupiego na kupno tego barachła. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka4 Re: Tez uwazam ze trzeba TVP sprzedac... 04.07.10, 00:37 Oczywiście, że należy TVP sprzedać, TVP1 , TVP Polonia - to porażki zupełne. A już w sezonie wakacyjnym , to lepiej w ogóle tego nie włączać. Misja TVP to jedna z największych bzdur jaką zasłaniają się zatrudnieni na "słodkich posadkach" w telewizji, w obawie by ich nie utracić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Greg Re: Emerycie, płać za TVP IP: 46.112.188.* 03.07.10, 13:02 Łoo Jezuuuuu ! Ludzie uciekajta ! Kaczysty emerytów łapio ! Chowajta dziadków ! Łobława idzie ! A tak poza tym to mamy ciszę wyborczą. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.opera-mini.net 03.07.10, 13:27 Racja! Sama jestem emerytką i jestem zwolniona z opłaty TV, bo ustawa mnie akurat zwalnia z tego obowiązku.Sądzę, że większość emerytów o niskich dochodach nie płaci!To KIP GW. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 13:34 GW pisze jakie są realia. "Jedynka" jest kanałem PIS-u. Nie należy płacić za prywatne media jednej partii politycznej, bo to skandal. Pisowcy to wiedzą i są zadowoleni, więc niech się odczepią od GW, która nie jest gazetą PIS-u i nie zamierza być. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zad tvp to partyjna gadzinowka IP: 109.255.149.* 03.07.10, 13:37 w czasie okupacji mowiono, ze tylko swinie siedza w kinie. dzis tylko swinie ogladaja i placa na tvp. Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 15:34 Kurde ale widzisz, problem nie jest w tym czy oglądasz czy nie - i tak masz płacić. Za samo POSiADANIE odbiornika a nie za oglądanie jedynki, dwójki, tańców na lodzie czy czegokolwiek. Ja telewizji nie mam, odłączyłam już dawno, rozwiązując umowę z operatorem UPC. Na każdym programie w moim telewizorze leci wojna mrówek a używam go do grania na XBOXie i oglądania filmów na DVD i mimo wszystko mam zapłacić abonament za coś z czym nie mam nic wspólnego! Za coś z czego nie korzystam i korzystać nie będę! Czy to jest normalne? Za "posiadanie" odbiornika juz raz zapłaciłam - w sklepie, może idąc za ciosem płaćmy abonament za posiadanie nawigacji satelitarnej, pralki czy lodówki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karen Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.chello.pl 04.07.10, 10:34 Jak nie masz podłączonego TV do anteny czy kabla to płacić abonamentu nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: Emerycie, płać za TVP 04.07.10, 10:57 Telewizor mam do kabla/anteny podłączony tyle, że w tym kablu nie ma sygnału TV. Z resztą, większość osób zapomina, że opłacić należy także odbiornik radiowy, który ma się w domu i też nie ma znaczenia czy słuchasz radia czy nie :/ I też płaci się za posiadanie a nie używanie. Dla mnie to nie jest normalne... -- Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: az chcecie miec Pospieszalskiego w TV to placcie!!!!! IP: 46.112.34.* 03.07.10, 12:58 ale nie kazdy ma na tego oszusta ochote Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: totyczyja Re: chcecie miec Pospieszalskiego w TV to placcie IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.10, 16:10 Święte słowa. Na prywatną TV się nie płaci. <a href=http://www.blackpool.skepter.co.uk/ >online advertising Blackpool</a> Odpowiedz Link Zgłoś
setpoint13 Re: Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 15:53 k...wa! płace za kablówkę, wcale sie nie proszę o tvp w ramach abonamentu. nie będę płacić podwójnie!!! darmozjadom juz pokazałam środkowego palca. discovery rulez :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 07:17 Owa pani Elżbieta zaślepiona głuPOtą MUSI zapłacić zeległy abonament i dopiero wtedy może korzystać z komfortu niepłacenia w majestacie prawa jak nie przymierzając ja.Przeżyła tyle lat a nie wie że państwo jej nie odpuści nawet 5gr. a co dopiero taka suma Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kos Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.pools.arcor-ip.net 03.07.10, 07:42 Sa jeszcze w Polsce jakieś media państwowe? Ja osobiście odnoszę wrażenie ze ich nie ma, one pracują na usługach dla innych, wiec jak można nazywać je jeszcze państwowe? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boon Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.cable.smsnet.pl 03.07.10, 12:11 a czy są jakieś bezstronne , szanujące się? ja mam wrażenie że NIE, jeno samo szambo Odpowiedz Link Zgłoś
porshe Re: Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 12:22 ja mam problem z głowy - nie mam telewizora :) Boje sie tylko, że ostatnio radio słuchałem jadąc autobusem i mogą mi za to policzyć! Wszak każdy ma w domu albo radio albo telewizor! Nie ma opcji, aby zrozumieli, że ktoś może nie akceptować tego bełkotu, który oni sprzedają. Czy oglądam programy telewizyjne? Tak, rzadko. W internecie (a za ten już całkowicie normalnie płacę rachunki). Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk a ja mam legalny pomysł na niepłacenie 03.07.10, 13:18 dla tych którzy boją się reżimowej telewizji a chcieliby w świetle naszego posowieckiego prawa być bezpieczni. W ustawie jest, że trzeba płacić za odbiornik TV. A gdyby mieć tylko monitor podłączony do dekodera z kablówki? Oznacza to, że nie mamy sprzętu w gotowości do odbioru sygnału TV, tak jest w ustawie. Co wy na to? Dobrze kombinuję? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: a ja mam legalny pomysł na niepłacenie IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 03.07.10, 14:39 trzeba placic za wszystko zdolne do odbioru tv, czyli tez karta telewizyjna do pc itd Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: a ja mam legalny pomysł na niepłacenie IP: *.is.net.pl 03.07.10, 14:50 a właśnie że za kartę TV w komputerze się nie płaci - taka była oficjalna interpretacja przepisu na ten temat - całkiem niedawno ją publikowali. Poszukaj w sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jac Re: a ja mam legalny pomysł na niepłacenie IP: *.is.net.pl 03.07.10, 14:52 może i za radio w komórkach też by chcieli ściągać haracz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: o w morde Re: a ja mam legalny pomysł na niepłacenie IP: *.c198.msk.pl 03.07.10, 18:41 Gość portalu: Jac napisał(a): > może i za radio w komórkach też by chcieli ściągać haracz ??? nie chcieliby - bo dokladnie tak to jest placi sie za posiadanie odbiornikow TV/radiowych, niewazne ze odbiornik nie stoi w domu wg przepisow, trzeba placic np. za radio w samochodzie, mp3, komorce, jezeli oczywiscie nie ma sie TV i radia w domu Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: a ja mam legalny pomysł na niepłacenie 03.07.10, 20:59 "Co ciekawe, ustawa nie nakazuje opłacania abonamentu posiadaczom komputerów. Są to bowiem urządzenia, których głównym przeznaczeniem nie jest odbiór programów radiowych i telewizyjnych. Do takiej kategorii należą także telefony komórkowe." www.gazetapodatnika.pl/artykuly/abonament_rtv-a_866.htm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monarchista Re: a ja mam legalny pomysł na niepłacenie IP: 213.17.138.* 03.07.10, 18:59 Gość portalu: Jac napisał(a): > może i za radio w komórkach też by chcieli ściągać haracz ??? Oj, chyba tak. Wprawdzie niektóre komórki mogą odbierac tylko wybrane stacje prywatne, ale to nic nie znaczy. Przecież w normalnym radio i telewizji możesz olewać TVP i oglądać tylko stacje prywatne, ale płacić i tak musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yazoo Re: a ja mam legalny pomysł na niepłacenie IP: *.direct-adsl.nl 04.07.10, 09:39 Nic nie musisz.Wyrejestrowac odbiorniki i tyle.Na jakiej podstawie wejda mi do domu i sprawdza czy posiadam?prokurator wyda nakaz rewizji? Z jakiego paragrafu mam pokazac co mam w komorce?Po prostu moj telefon nie oodbiera radia-niech mi udowodnia ze jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: a ja mam legalny pomysł na niepłacenie 04.07.10, 12:50 Ani monitor komputerowy ani dekoder nie są zdolne do odbioru sygnału radiowego. Monitor odbiera tylko dane z dekodera a dekoder tylko dane od dostawcy telewizji kablowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Emerycie, płać za TVP 04.07.10, 11:21 Skoro jest emerytką, płacić NIE MUSI - tak stanowi prawo. Szkoda, że TVP i Poczta w swojej głupocie namawiają do łamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emeryt0 Emerycie, płać za TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 07:43 Dlaczego tylko najbiedniejsi mają utrzymywać tą bandę cwaniaków i złodziei, których zarobki przekraczają Tysiąckrotnie najniższe emerytury. Żyjemy naprawdę w mafijnym państwie . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziwny55 Re: Emerycie, płać za TVP IP: 193.138.241.* 03.07.10, 08:07 I tu moim zdaniem tkwi przyczyna - jedna z wielu - upadku tv. Tyle, że ta im się wydaje najłatwiejsza. Ściągnąć z ludzi, z tych najsłabszych. A dać Panom Lisom i innym dziennikarzom zarobki po 120 tys. A czymże oni sobie zasłużyli? Ratują ludzkie życie? Narażają własne pod ziemią? stoją przy rozprażonym piecu hutniczym czy piekarniczym żeby reszta społeczeństwa miała co jeść?! Taki sobie wybrali zawód!! A druga strona to jak przychodzą wakacje zaczyna się taka bryndza w tv, że nawet nie ma po co włączać odbiorników! Zauważcie: same seriale nakręcone za czasów tej wstrętnej, złej "komuny"!!!! I za co im płacić? zwłaszcza, że wcale nie mało płaci się za kablówkę, w której muszą!!!!! być powtórzone te same programy i operator kablówki za to płaci! Czyli podwójnie i jeszcze do tego podatek VAT!!! To ileż to państwo chce z nas zdzierać?! Z emerytury 1.200zł żeby dać darmozjadowi z tv 120.000zł?!!!!! A to Polska właśnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kos Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.pools.arcor-ip.net 03.07.10, 08:14 dziwny55, powiedz po co masz TV, dlaczego jeszcze z niego korzystasz? Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 13:55 Lis nie jest pracownkiem TVPiS. Sprzedal swoj produkt telewizji. Skoro TVPiS podpisala umowe, niech teraz placi. Problemem natomiast sa Ci wszyscy denni prezenterzy bioracy nieadekwatnie duze pieniadze za swoja slaba prace. Albo inaczej: za to co robia, powinna im placic partia na rzecz ktorej codziennie agituja. Poza tym karuzela stanowisk, wysokie odprawy oraz ogolnie zla gospodarka finansowa podporzadkowana calkowicie interesom partyjnym - ot i caly problem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adamowi Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.infocoig.pl 03.07.10, 20:03 ci w środku zdania piszemy małą literą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kos Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.pools.arcor-ip.net 03.07.10, 08:12 Gość portalu: emeryt0 napisał(a): > Dlaczego tylko najbiedniejsi mają utrzymywać tą bandę cwaniaków i > złodziei, których zarobki przekraczają Tysiąckrotnie najniższe > emerytury. Żyjemy naprawdę w mafijnym państwie . ************ Dobre!!! Jedni muszą pracować, drudzy korzystać pełnymi garściami i na dodatek narzekać. Jakie przywileje ma emeryt czy rencista poza granicami Polski? Żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bacowa Re: Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 11:46 Gość portalu: Kos napisał(a): > Gość portalu: emeryt0 napisał(a): > Dobre!!! Jedni muszą pracować, drudzy korzystać pełnymi garściami i na dodatek > narzekać. Jakie przywileje ma emeryt czy rencista poza granicami Polski? Żadnyc > h. Tylko bardzo często na swe emerytury czy renty ciężko pracowali, a w stosunku do tych z poza granicami Polski dostają ochłapy, co nie pozwala im na tak wysokie opłaty na PiSobolszewickie media. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciek Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.pete.cable.ntl.com 03.07.10, 11:46 Pytasz o przywileje emeryckie poza Polską? prosze bardzo - np. całkowicie nieodpłatne leki (wszystkie) w UK. Daj emerytom, chocby tym po 70tce taki przywilej i gwarantuje ci, że zapłaca regularnie abonament Tv - OK? Czy za trudne do pojęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sigma_pi Re: Emerycie, płać za TVP IP: 77.236.0.* 03.07.10, 12:05 Gość portalu: Kos napisał(a): > Dobre!!! Jedni muszą pracować, drudzy korzystać pełnymi garściami i na dodatek > narzekać. Jakie przywileje ma emeryt czy rencista poza granicami Polski? Żadnyc > h. Bzdura, w Wielkiej Brytanii osoby po 75 roku życia są zwolnione od płacenia abonamentu RTV. Doucz się, zanim zaczniesz cokolwiek pisać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kos Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.pools.arcor-ip.net 03.07.10, 14:08 Gość portalu: sigma_pi napisał(a): > Gość portalu: Kos napisał(a): > > Dobre!!! Jedni muszą pracować, drudzy korzystać pełnymi garściami i > na dodatek > > narzekać. Jakie przywileje ma emeryt czy rencista poza granicami > Polski? Żadnyc > > h. > > Bzdura, w Wielkiej Brytanii osoby po 75 roku życia są zwolnione od > płacenia abonamentu RTV. > Doucz się, zanim zaczniesz cokolwiek pisać na forum. ___________________________________# Czy tylko Wilka Brytania jest w Europie? Wielka Brytania to wyspa należąca do wspólnoty europejskiej, wiec nie można pisać ze poza granicami Polski jest tylko Wielka Brytania. :-))))) Na europejskim kontynencie emeryci nie maja takich przywieli jakie domagają się w Polsce. Są tez biedni i bogaci emeryci czy renciści i ci nie maja żadnych ulg, są tak traktowani jak każdy inny w sile wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 13:03 Dobre!!! Jedni muszą pracować, drudzy korzystać pełnymi garściami i na dodatek narzekać. Jakie przywileje ma emeryt czy rencista poza granicami Polski? Żadnych. Mylisz sie! Za granica, mowie o Irlandii bo tutaj mieszkam emeryci i rencisci maja ogromne ulgi. Poczynajac od darmowej pelnej opieki lekarskiej (leki za darmo, leczenie za darmo)poprzez wolne przejazdy kazdym srodkiem komunikacjii wlacznie z tansportem krajowym (busy koleje, promy a nawet linie lotnicze), zwolnienie z abonamentu RTV, roznego rodzaju dodatki jak na samotnosc, doplaty do ocieplenie, wizyty pielegniarski etc etc. Nawet w tak malej Irlandi emeryt potrafi cieszyc sie zyciem a nie marnowac zmierzchu swoich lat na ganianie za urzednikiem czy placenie rachunkow za nic. Emeryta irlandzkiego stac jest na odlozenie pieniedzy na wakacje, nawet ze swojej skromnej renty. Tutaj starszych sie szanuje, w koncu to oni sa zrodlem wiedzy narodu i nie sa traktowani jako zlo konieczne. W przeciwienstwie do Polski i tych wszystkich oszolomow, ktorzy traktuja kraj jak swoj prywatny folwark ( ktorego tez nie potrafia zarzadzac). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenada Emerycie, płać za TVP IP: *.chello.pl 03.07.10, 08:06 pisowe tak kochaja ludzi ze nie chca zniesienia oplaty..glosujta za PISami a bedziecie placic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aa Emerycie, płać za TVP IP: *.chello.pl 03.07.10, 08:58 No i PISuary zrobiły na koszt poczty kampanię dla tego nieudacznika życiowego. Nie dość, że chłam w tej telewizji, stare pierdziele, to jeszcze abonament na konto kampanii. Chore państwo. Nieudaczników i firmy ponoszące straty - rozwiązać i dlaczego te enklawy przechowalni komuchów i innych nieudaczników, utrzymywać na nasz koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sasda Emerycie, płać! bo nie możemy kręcić Ojca Mateusza IP: *.tvk.torun.pl 03.07.10, 09:01 nie stać nas na film do kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardstraszak Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 09:15 Poczta Polska i TVP powinny już dawno zniknąć a nie wzajemnie sie adorować,i ssać z polskiej BIEDOTY emerytów rencistów i bezrobotnych! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Makaron1234 Emerycie, płać za TVP IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.10, 09:37 Trzeba byc niepelnosprawnym umyslowow, aby wpsierac swoimi peniedzmi te halture. I nie chodzi mi wylacznie o tzw. program telewisji publicznej, ale a marnostrstwo publicznych pieniedzy. Nierozumiem, dlaczego zarobki np: takiego Krasko, czy innego pacana, ktory tylko potrafi pieknie krecic tylkiem przy prognozie pogody wynasza od 40.000 do 25.000 PLN/miesiac. Gdzie tu logika, gdzie tu profesjonalne zarzadzanie. Zgadzam sie w 100% z Panem Owsiakiem. Nalezy bojkotowac te instytucje. A najlepszym bojkotem, jest bojkot ekonomiczny. Po prostu nie nalzy placic na tych darmojazdow i propagandzistow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kos Re: Emerycie, płać za TVP IP: *.pools.arcor-ip.net 03.07.10, 10:13 Gość portalu: Makaron1234 napisał(a): > Trzeba byc niepelnosprawnym umyslowow, aby wpsierac swoimi peniedzmi te > halture. I nie chodzi mi wylacznie o tzw. program telewisji publicznej, ale a > marnostrstwo publicznych pieniedzy. Nierozumiem, dlaczego zarobki np: takiego > Krasko, czy innego pacana, ktory tylko potrafi pieknie krecic tylkiem przy > prognozie pogody wynasza od 40.000 do 25.000 PLN/miesiac. Gdzie tu logika, > gdzie tu profesjonalne zarzadzanie. Zgadzam sie w 100% z Panem Owsiakiem. > Nalezy bojkotowac te instytucje. A najlepszym bojkotem, jest bojkot > ekonomiczny. Po prostu nie nalzy placic na tych darmojazdow i propagandzistow. *************** Całkowicie popieram, bicz na nich leży w waszych rekach, a do mieszkania wpuszczać macie prawo tego którego uważacie za odpowiedniego. Po prostu nie otwierać drzwi takim. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: druz Emerycie, płać za TVP IP: *.chello.pl 03.07.10, 09:58 Przyszłość mediów publicznych nie zależy od abonamentu, lecz ich jakości i atrakcyjności - ludzie powoli przestają być stadem baranów. Miernikiem "przebojowości " telewizji publicznej jest ilość anten satelitarnych na budynkach i oglądalność telewizji "kultura" na platformie cyfrowej ! A tak poza tym... kurcze ludzie - przecież ustawę uchwala Sejm - a więc nasi "wybrańcy " - jak długo jeszcze w wyborach będziecie stawiać na własnych ciemiężców ? Zmieńcie swoje podejście do wyborów, lub przestańcie jęczeć ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kane nie place, a jak oblawa chce mnie sprawdzic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 09:59 Mieszkanie mam prywatne. Telewizji nie ogladam, bo oglupia. Odbiornik wyrejestrowalem dawno temu. Pytanie, jak owa slawetna oblawachce mnie sprawdzic czy odbiornik mam czy nie?Mieszkanie prywatne, wejscie tylko z nakazem prokuratorskim. Wiec co zrobia? NIC. Na scianie mam 37" Sharp - z podpietym do niego komputerem. Bez podpietej telewizji. Lubie sobie pograc w World of Warcraft komfortowo i tyle. Ta cala oblawa to po prostu wywalenie kasy w bloto. Chyba ze numer , na ktory nie daje sie dodzwonic to 7,20 zl za minute niezaleznie czy ludzie sa wpieci czy nie. Wtedy to ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: billyboy Re: nie place, a jak oblawa chce mnie sprawdzic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 12:20 ..jak wyrejestrowany to nie mają Ciebie W EWIDENCJI a do domu wpuszczasz- dobrze poszczuć pieskiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yazoo Re: nie place, a jak oblawa chce mnie sprawdzic? IP: *.direct-adsl.nl 04.07.10, 09:43 I dobrze kombinujesz-w takim przypadku moga nam nagwizdac.Nooo,chyba ze prokuratorzy nie beda ganiac przestepcow ,tylko wydawac kilka milionow nakazow rewizji.Ale skad wezma tylu policjantow??????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stop obłudzie telewizja Urbana była bardziej obiektywna IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.10, 10:14 Lichocka, Ziemkiewicz, Sakiewicz już dawno przebili Urbana. Zresztą po ostatnich deklaracjach Kaczyńskiego pewnie Urban wróci do telewizji jako przedstawiciel partii lewicowej a nie komunistycznej. Obłuda i cynizm tego towarzystwa zmusza mnie do niepłacenia za partyjną telewizję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Proste rozwiazanie Emerycie, płać za TVP IP: 91.211.84.* 03.07.10, 10:24 Podstawowa zasada nieplacenia za abonamentu RTV!!Ludzie biedni w tymkraju sa niestety uczciwi!A politycy to cwaniaki i złodzieje!! Mozna ich załatwic tylko takim samym sprytem. Wiec zedne protesty nic niedaja bo jeszce zaplacisz kare.Poprostu idziesz dona poczte z pisemkiem ze sepsuł sie TV i niemasz kasy na naprawe a nowy zadrogi i chesz go wyrejestrowac.I musza to zrobic i ci wierzyc na słowo bo niemaja prawwa wejs do mieszkania i sprawdzic!!Mało tego nie maja prawa nawet zapytac kablówki czy placisz im abonament i jestes u nich zapisana tymbardziej ze kablówek jest mnustwo.Proste skuteczne nadodatek zgodne z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Proste? Zaległości wyegzekwuje urząd skarbowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 11:59 Przecież zaległości i tak będzie trzeba zapłacić. Zabawne, że ludzie myślą, że skarbówka to jak listonosz będzie się zastanawiała czy może wejść ludziom do mieszkania. Przecież do zajęcia rachunków bankowych/wynagrodzenia to nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kos Re: Zaległości wyegzekwuje urząd skarbowy IP: *.pools.arcor-ip.net 03.07.10, 14:14 Gość portalu: Proste? napisał(a): > Przecież zaległości i tak będzie trzeba zapłacić. > > Zabawne, że ludzie myślą, że skarbówka to jak listonosz będzie się zastanawiała > czy może wejść ludziom do mieszkania. > > Przecież do zajęcia rachunków bankowych/wynagrodzenia to nie jest potrzebne. ***************** Jak nie wpuścisz sam, nie maja prawa wejść do mieszkania!!! Do mieszkania wpuszcza się tylko zaufane osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Proste? Re: Zaległości wyegzekwuje urząd skarbowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 14:35 Jeśli masz zaległości w opłaceniu abonamentu rtv jak opisana w artykule emerytka to mozesz jedynie zapłacić albo czekać na poborcę skarbowego. Nikt inny nie musi ci wchodzić do mieszkania. Co zresztą nie jest konieczne do zajęcia konta albo wynagrodzenia/emerytury czy renty. Radzę poczytać o egzekucji administracyjnej - przyda się w przy innych okazjach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yhjg Re: Zaległości wyegzekwuje urząd skarbowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 17:05 niech zalatwia ta war.iatkę wierząca w partię miłosci i nieomylność jej urzędników :))) może nastepnym razem będzie wiedziała że słoneczku peru się nie wierzy bo to tylko "miszcz" bajeru a generalnie to szkodnik Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Zaległości wyegzekwuje urząd skarbowy 04.07.10, 01:38 A wiesz jaka niedojda zawetowała ustawę? Po co łżesz piśdzielcu? Swoją drogą czy ktoś widział, żeby jakiś pisdzielec powiedział cokolwiek zbliżonego do prawdy? Gość portalu: yhjg napisał(a): > niech zalatwia ta war.iatkę wierząca w partię miłosci i nieomylność jej > urzędników :))) może nastepnym razem będzie wiedziała że słoneczku peru > się nie wierzy bo to tylko "miszcz" bajeru a generalnie to szkodnik Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Proste? Re: Zaległości wyegzekwuje urząd skarbowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.10, 12:49 Przecież to nie Kaczor obiecywał zniesienie abonamentu a Tusk - niedojdą jest raczej ten drugi skoro nie potrafił doprowadzić do spełnienia swoich obietnic. Może ci którzy się nabrali powinni przesyłać wezwania do Kancelarii Premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nie_strasz Re: Zaległości wyegzekwuje urząd skarbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 14:59 Nie strasz skarbowka, bo taka egzekucja poki co w planach, a do tego czasu wiekszosc zadluzenia sie przedawni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Proste? Re: Zaległości wyegzekwuje urząd skarbowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 18:54 W planach? Egzekucja administracyjna abonamentu jest od dawna w ustawie. A teraz Urzędy Skarbowe zwyczajnie się za to biorą na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 10:57 Misje Pospieszalskiego kosztują, więc jeżeli chcesz oglądać swego idola to płać drogi emerycie. Odpowiedz Link Zgłoś
szweda58 Re: Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 11:07 Masz rację,Tchórze tylko Płacą,kolejny Podatek.! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monarchista Re: Emerycie, płać za TVP IP: 213.17.138.* 03.07.10, 17:59 napisał: > Misje Pospieszalskiego kosztują, więc jeżeli chcesz oglądać swego idola to > płać drogi emerycie. Na szczęście przywrócono nam możliwość oglądania na antenie zbiorowej dwóch czeskich programów, mam więc wybór. Nie muszę oglądać Pośpieszalskiego, Wildsteinów, Ziemkiewiczów ani też Olejników, Pochanków... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FCK Oby TVP szybko zdechła, IP: 193.59.76.* 03.07.10, 11:02 Należałoby więc nie płacić abonamentu. Po co nam potworek zatrudniający o 60 % ludzi za dużo, służalczych pachołków polskich polityków, dla której szczytem misji publicznej jest program "Przebojowa noc" i transmisje posiedzeń sejmowych, bezproduktywne i głupie , obrazujące nędzę polskiej klasy politycznej. Należy to padło jak najszybciej zlikwidować, sprzedać, sprywatyzować ( o razu an pysk wyleci ponad połowa darmozjadów z tej instytucji), a jak nie to może w końcu PO coś wyjdzie i zlikwidują abonament tak jak obiecali( to moje pobożne życzenia, politycy nie zrobią krzywdy swojej gadzinówce). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.chello.pl 03.07.10, 11:03 Kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej. Dopóki obowiązuje abonament należy go płacić, tak bowiem nakazuje bowiem odpowiedni przepis prawa. Jakoś nie widzę artykułów w Gazecie Wyborczej nawołujących do nie płacenia podatku PIT. Ciekawe dlaczego ? Nie było rozkazu z Kancelarii Premiera ? Może się komuś nie podobać telewizja, jego prawo, ale płacić musi. Ciekawe czy ta emerytka, która wyrejestrowała telewizor i radio nie ma w domu tych urządzeń. Jeżeli ma to powinna zapłacić karę za oszukiwanie państwa ( mnie w ten sposób też oszukuje) oraz zapłacić oczywiście abonament. Pozdrawiam zwolenników PO , którzy zaraz mnie zaatakują w swoim stylu. Przepis o płacenie abonamentu jest takim samym przepisem jak np. taki, że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, a jakoś nie widzę odważnych, którzy by łamali ten przepis i próbowali innego sposobu jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: proQrator TV PISLD jest telewizja partyjną... IP: *.chello.pl 03.07.10, 11:20 Na ten zarzt odpowiadają mantrą: PO ma TVN, a PIS TVP. Skoro tak, to jak "pisuary" i "komuchy" zaczną płacić abonament na TVN, to my zaczniemy płacić abonament na TV PISLD. Proste i logiczne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucjuszfere Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej 03.07.10, 11:32 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): Przepis o płacenie abonamentu jest takim samym > przepisem jak np. taki, że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, a jakoś nie > widzę odważnych, którzy by łamali ten przepis i próbowali innego sposobu jazdy to ze obowiazuje taki przepis nie znaczy ze jest zdroworozsadkowy!! niech tvp wprowadzi sobie dekodery do odbioru ich programu i kto chce ten je wykupi,badz bedzie placil abonament za ich wykorzystanie ,co z tego ze mam 32'lcd telewizor w domu??? nawet nie jest dostrojony na kanaly na ktorych swoj program partyjniacki emituje ta banda z woronicza,sluzy jako monitor kompa i odtwarzacz(odglądacz :PP) do filmow dvd i divx . dostalbym torsji gdybym przypadkiem zobaczyl publicystyke rodem z tvp wiec we wlasnym interesie trzymam sie z daleka od programowania odbiornika na te pasma.to samo tyczy sie radia -poza 2-3 stacjami prywatnymi nie mam nic innego nastrojone i tez sprzet jest glownie uzywany (99,99999%)do sluchania muzyki z plyt. Nie place od 20 lat i placic nie zamierzam tym popaprancom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: X Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.acn.waw.pl 03.07.10, 14:08 > niech tvp wprowadzi sobie dekodery do odbioru ich programu i kto > chce ten je wykupi,badz bedzie placil abonament za ich wykorzystanie > ,co z tego ze mam 32'lcd telewizor w domu??? A co tu ma do rzeczy TVP? Abonament jest za POSIADANIE ODBIORNIKA a nie ogladanie TVP. Pretensje nalezy kierowac do kolejnych rzadow, ktore nic z tym nie zrobily (niezaleznie od opcji politycznej). Odpowiedz Link Zgłoś
lucjuszfere Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej 03.07.10, 14:15 Gość portalu: X napisał(a): > A co tu ma do rzeczy TVP? Abonament jest za POSIADANIE ODBIORNIKA a nie > ogladanie TVP. Pretensje nalezy kierowac do kolejnych rzadow, ktore nic z tym > nie zrobily (niezaleznie od opcji politycznej). alez oczywiscie:) i oto jest cala wojna. bzdurny przepis z lat 50 nie moze dalej funkcjonowac w takiej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nie_strasz Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 15:07 Takie przepisy istnieja w wiekszosci panstw europejskich. Tam wystarczy kupic telewizor, albo kumputer, albo telefon komorkowy (multimedialny) a sprzedawca zglasza twoje dane do odpowiedniego urzedu. A sprobowalbys w Niemczech lub w UK abonamentu nie zaplacic:))) No, ale u nas sprawa jest specyficzna, bo abonament idzie na permanentna kampanie propagandowa dwoch partii, z przewaga jednej czyli PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leon Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.chello.pl 03.07.10, 15:58 Ja nie widzę problemu w tej kwesti.Odbiorniki kupuje jedna osoba dla calej rodziny i znajomych i po klopocie.Proste? Ciekawe co wtedy zgłasza sprzedawca? Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej 06.07.10, 18:15 A jak ktoś kupuje TV w prezencie ślubnym, to kogo zgłosi sprzedawca? :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Babeczka Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.07.10, 20:20 Nie do końca masz rację. Nie chcesz ogladać TV- dzwonisz i informujesz. Jeżeli posiadasz odbiornik TV niepodłączony do sieci lub dekodera (bo np. służy jako monitor do odtwarzacza DVD) żadnego abonamentu nie musisz płacić. Miły pan przychodzi, ogląda i stwierdza realny brak możliwości oglądania TV na żywo. Po pewnym czasie otrzymujesz pisemko, że gdybyś jednak chciał/-ała ogladąć TV, masz natychmiast to zgłosić i się zarejestrować. Koniec sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Babeczka Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.07.10, 20:21 Nie dodałam, że rzecz dotyczy UK. W PL jest inaczej niestety ... . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gfhfd555 Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: 79.97.16.* 03.07.10, 23:48 Pier-olisz dziecko, 6lat mieszkam na wyspach i przez 4 placilem abonament po 160e a teraz sie przeprowadzam i nie place bo nie ogladam i sadzisz, ze ktos sie tym interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Babeczka Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.07.10, 00:04 Jeżeli to do mnie: 1.Nie jestem dzieckiem i to od ho ho wielu lat. 2.Pisałam o UK. 3.Jak dotąd w UK w dalszym ciągu jest GBP. 4.Miły pan przychodzi, gdy oficjalnie powiadamiasz o zaprzestaniu płacenia abonamentu (czyli np. dzwonisz podając swoje dane). 5.Miły pan przychodzi również na kontrole nawet, gdy płacisz. Sprawdza, czy masz opłaconą licencję. 6.Być może w innych rejonach UK np. dużych miastach jest ździebko inaczej. Ja opisałam swoje doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mario Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.stansat.pl 03.07.10, 11:36 PO chciało abonament zlikwidować, ale twój św. pamięci Prezydent zablokował ustawę. Może tobie ta TV pasuje, ale mi nie, więc dlaczego mamy płacić za coś czego nie chcemy oglądać? Zwłaszcza za ciepłe posady partyjniaków pisowskich, lpr-owskich i asów z samoobrony. Przykładem wzorowej TV publicznej jest BBC, jak nasza taka będzie, zapłacę abonament Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.chello.pl 03.07.10, 12:00 widać żeś głupi to przez Tuska nie przeszła zmiana ustawy. Bo PO było dogadane z SLD w sprawie jej zmianie. Tuż przed głosowaniem przyszedł Tusk i wszystko zmienił. Jakie głupie miny mieli działacze PO jak musieli tłumaczyć, że ruch Tuska to świetna decyzja. SLD zagłosowało przeciw odrzuceniu veta Lecha Kaczyńskiego. Bo poczuło, że zostało zrobione w konia przez PO. Gdyby nie ten głupi ruch Tuska od roku mielibyśmy nową lepszą ustawę. Taka jest prawa co do utawy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prostychłop Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.gl.digi.pl 03.07.10, 18:00 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): > widać żeś głupi to przez Tuska nie przeszła zmiana ustawy Znaczy się - Tusek ją zawetował???? i kto tu głupi jest... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sgfsd Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: 79.97.16.* 03.07.10, 23:49 PO chcialo wszystko zrobic ale CH wyszedl z tego! Pamietasz 4xTAK ?? Co za idioci i debile. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaaaa Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.10, 12:35 bo PIT płacą wszyscy, oprócz rolników, a abonament tylko 30 procent podobno, już sobie wyobrażam, co by to była za piękna telewizja, jakby wszyscuy płacili Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monarchista Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: 213.17.138.* 03.07.10, 18:03 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): > Kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej. Dopóki obowiązuje abonament należy > go płacić, tak bowiem nakazuje bowiem odpowiedni przepis prawa. Jakoś nie > widzę artykułów w Gazecie Wyborczej nawołujących do nie płacenia podatku PIT. > Ciekawe dlaczego ? Nie było rozkazu z Kancelarii Premiera ? Może się komuś nie > podobać telewizja, jego prawo, ale płacić musi. Ciekawe czy ta emerytka, która > wyrejestrowała telewizor i radio nie ma w domu tych urządzeń. Jeżeli ma to > powinna zapłacić karę za oszukiwanie państwa ( mnie w ten sposób też oszukuje) > oraz zapłacić oczywiście abonament. Pozdrawiam zwolenników PO , którzy zaraz > mnie zaatakują w swoim stylu. Przepis o płacenie abonamentu jest takim samym > przepisem jak np. taki, że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, a jakoś nie > widzę odważnych, którzy by łamali ten przepis i próbowali innego sposobu jazdy Do niepłacenia podatków namawiał kiedyś Krzaklewski (nazywał to "nieposłuszeństwem obywatelskim",które według niego jest uprawnione kiedy rządzi "niesłuszna opcja"), bo wtedy rządził SLD. A jeżeli nie widziałeś "odważnych", którzy łamaliby zasadę ruchu prawostronnego, to chyba nigdy nie wychodzisz z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietoniewariuj Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej 03.07.10, 18:56 ale z ciebie idiota, jarku z bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ajp Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej IP: 46.112.200.* 03.07.10, 23:00 > Dopóki obowiązuje abonament należy > go płacić, tak bowiem nakazuje bowiem odpowiedni przepis prawa. A za okupacji hitlerowskiej wydawałeś Żydów w oparciu o to samo rozumowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: kolejny głupi artykuł w Gazecie Wyborczej 06.07.10, 18:13 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): Ciekawe czy ta emerytka, która > wyrejestrowała telewizor i radio nie ma w domu tych urządzeń. Jeżeli ma to > powinna zapłacić karę za oszukiwanie państwa ( mnie w ten sposób też oszukuje) > oraz zapłacić oczywiście abonament. A kto to sprawdzi? :D Przepis o płacenie abonamentu jest takim samym > przepisem jak np. taki, że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, a jakoś nie > widzę odważnych, którzy by łamali ten przepis i próbowali innego sposobu jazdy Coś chyba rzadko wychodzisz z domu :D Odpowiedz Link Zgłoś
szweda58 Emerycie, płać za TVP 03.07.10, 11:04 Już od 3-ch lat nie płacę,Kaczyńskiego i Pisu TV,i niech tylko ktoś sie zbliży do mojej chaty,Psy puszczę.Proponuję tym co tak narzeka.!- Nie Płać Pisowskiej TV,Swojch pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: na luzie Od 12 lat nie mamy telewizora IP: *.w90-40.abo.wanadoo.fr 03.07.10, 11:04 Zyskaliśmy więcej czasu i przyjemne uczucie, że nie musimy przez szkalny ekranik uczestniczyć w tym cyrku. Po nieboszczce TVP płakać więc nie będziemy. A może odpisić Trójkę i cały abonament przeznaczyć tylko na nią? Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: Od 12 lat nie mamy telewizora 04.07.10, 11:47 No właśnie, jest mnóstwo ludzi, którzy tak jak Ty nie mieliby nic przeciwko płaceniu abonamentu jeśli można byłoby swoją wpłatę ukierunkować. Zadecydować, że pieniądze przeznaczasz tylko na Trójkę czy Program 2 Polskiego Radia a nie na "Klan", "Tańce na lodzie" i Pośpieszalskiego. To by pokazało jakich audycji ludzie chcą i za co będą płacić a na co naciągnąć się nie dadzą, niestety to chyba Utopia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.chello.pl 03.07.10, 11:08 jakoś w cywilizowanych krajach, do których podobno Polska chce dołączyć, tam oczywiście gdzie obowiązuje abonament lub podobny podatek nie do pomyślenia jest aby go nie płacić. Zapytajcie np. swoich znajomych, którzy pojechali do Wielkiej Brytanii, którzy z nich nie płacą. Wszyscy płacą bo się boją kar, sprawnej ich egzekucji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wzmozony_moralnie No to niech PiS się przeniesie do Wielkiem Brytani 03.07.10, 11:20 Razem z Martusią i jej Stryjkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: de facto Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.chello.pl 03.07.10, 11:26 Nie rżnij głupa PISiorze!. W normalnym kraju za taki wyczyn jak Lichockiej podczas debaty (zwałaszcza 2-giej) dziennikarz wyleciałby na ZBITE RYŁO. A ta jadowita żmija pewnie będzie sowicie nagrodzona przez PIS-goebbelsowskie kierownictwo! Może ta akcja "ściągania abonamentu" to zbiórka na nagrody dla "wypróbowanych towarzyszy" koalicji Narodowo-Socjalistycznej, za zaangażowanie na odcinku medialno-propagandowym, a szczególnie za akcję "Wybory". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.chello.pl 03.07.10, 11:49 nie jestem zwolennikiem PIS-u. Głosowałem w I turze na Korwina Mikke. W II turze nie będę głosował Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: max Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.chello.pl 03.07.10, 13:46 Czemu tow. Szmaciak z PO (PZPR,UW,KLD)tak się denerwuje. Uważaj, abyś w jutro wieczorem nie zdefekował, więc radzę załóż pampersa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nie_strasz Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 15:13 Max, czyzbys nie wiedzial, ze PZPR byla cacy? Nie moze byc inaczej, skoro tatus prezesa wykladal w szkole komitetu centralnego PZPR. A w niedziele to sie jeszcze zobaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu 04.07.10, 01:43 Szmaciakiem to jest kanalia bez ambicji, honoru i godności, która chciała delegalizować SLD a teraz świnia ogłosiła, że to "działacz lewicy średnio-starszego pokolenia". Gość portalu: max napisał(a): > Czemu tow. Szmaciak z PO (PZPR,UW,KLD)tak się denerwuje. Uważaj, abyś > w jutro wieczorem nie zdefekował, więc radzę załóż pampersa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jh Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 14:49 Gość portalu: de facto napisał(a): > Nie rżnij głupa PISiorze!. W normalnym kraju za taki wyczyn jak Lichockiej > podczas debaty (zwałaszcza 2-giej) dziennikarz wyleciałby na ZBITE RYŁO. A ta > jadowita żmija pewnie będzie sowicie nagrodzona przez PIS-goebbelsowskie > kierownictwo! Może ta akcja "ściągania abonamentu" to zbiórka na nagrody dla > "wypróbowanych towarzyszy" koalicji Narodowo-Socjalistycznej, za zaangażowanie > na odcinku medialno-propagandowym, a szczególnie za akcję "Wybory". co racja to racja. wynagrodzenie propagandzisty Lisa wymaga zebrania odpowiedniej ilości dukatów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grzegorz Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.10, 11:27 a znajdź mi takie państwo w którym telewizja publiczna jest kierowana przez polityków partii przebranych za dziennikarzy? Po ostatniej debacie i wyczynach Lichockiej która nie była dziennikarzem tylko adwokatem i pomocnikiem swojego szefa nie ma żadnej wątpliwości, że płacenie abonamentu jest płaceniem składek na PIS, a ja do żadnej partii nie należę nie chcę być zmuszany do płacenia na jakąkolwiek partie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy abaoanemnt a PO IP: *.chello.pl 03.07.10, 11:40 dlaczego PO nie zależy na zmianie ustawy ? Pytam Was zwolenników PO to po pierwsze. Od kiedy to nie należy przestrzegać obowiązującego w Polsce prawa ? Czyżby od momentu kiedy Tusk został premierem ? Tylko proszę o merytoryczne odpowiedzi, a nie takie chamskie ataki jak powyżej lub nie na temat abonamentu. Nie interesuje mnie tutaj sprawa Lichockiej tylko abonamentu. O Lichockiej możemy porozmawiać na innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjuszfere Re: abaoanemnt a PO 03.07.10, 11:47 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): O Lichockiej > możemy porozmawiać na innym forum. a o czym tu rozmawiac ? o chwastach sie nie gada tylko wyrywa. abonament powinien zostac zniesiony by nie sluzyl oplacaniu kolesi z partii akurat zawiadujacej publiczna tv, i obojetne jaka to bedzie partia,czy pelo,czy pis,czy sld. niech telewizja sama zarabia na siebie, moze to robic tvn czy polsat z gorsza siecia nadajnikow to moze i tv z woronicza. dosyc utrzymywania bandy darmozjadow i politrukow za publiczne pieniadze(nie moje na szczescie) Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: abaoanemnt a PO 03.07.10, 12:08 Dzięki nieboszczykowi pochowanemu na Wawelu mieliśmy weto do sensownej ustawy - masz merytoryczną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy Re: abaoanemnt a PO IP: *.chello.pl 03.07.10, 17:40 widać żeś głąb, nie pamiętasz co zrobił Tusk aby SLD nie poparło obalenia veta Kaczyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytam się Re: abaoanemnt a PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 12:40 A dlaczego inne stacje mogą się utrzymywać z reklam i wpływów od TV SAT i kablówek a TVP nie. Może dlatego że dużo kosztuje misja promowania PiC i watykańskiego najeźdźcy?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fds Re: abaoanemnt a PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 14:52 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): > dlaczego PO nie zależy na zmianie ustawy ? Pytam Was zwolenników PO to po > pierwsze. Od kiedy to nie należy przestrzegać obowiązującego w Polsce prawa ? nie jestem zwolennikiem PO (ani PiS ani SLD itd.) ale odpowiem na twoje pytanie: od momentu, kiedy premier Tusk wezwał do niepłacenia abonamentu RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nie_strasz Re: abaoanemnt a PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 15:17 Zamiast klapac ozorem podaj zrodlo, kiedy to niby wezwal do niepalcenia abonamentu. No? Nie mozesz? Oj, klamczuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: abaoanemnt a PO IP: 89.240.44.* 03.07.10, 16:29 Gość portalu: fds napisał(a): > Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): > > > dlaczego PO nie zależy na zmianie ustawy ? Pytam Was zwolenników PO to po > > pierwsze. Od kiedy to nie należy przestrzegać obowiązującego w Polsce pra > wa ? > > nie jestem zwolennikiem PO (ani PiS ani SLD itd.) ale odpowiem na twoje pytanie > : > od momentu, kiedy premier Tusk wezwał do niepłacenia abonamentu RTV. Nie musisz byc niczyim zwolennikiem, zeby byc glupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: abaoanemnt a PO IP: 89.240.44.* 03.07.10, 16:27 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): > dlaczego PO nie zależy na zmianie ustawy ? Pytam Was zwolenników PO to po > pierwsze. Od kiedy to nie należy przestrzegać obowiązującego w Polsce prawa ? > Czyżby od momentu kiedy Tusk został premierem ? Tylko proszę o merytoryczne > odpowiedzi, a nie takie chamskie ataki jak powyżej lub nie na temat abonamentu. > Nie interesuje mnie tutaj sprawa Lichockiej tylko abonamentu. O Lichockiej > możemy porozmawiać na innym forum. Jestes glupi, czy glupiego udajesz? Nowa ustawe o RTV zawetowal niezyjacy prezydent PiSu a koalicja parlamentarna PiSu z SLD weto poparla. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: abaoanemnt a PO 03.07.10, 16:31 Poniewaz ustawa byla niezgodna z polskim prawem,konstytucja a takze przepisami unijnymi.Podobnie jak hazardowka.Juz groza nam kary i to nawet setki milionow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: frer Re: abaoanemnt a PO IP: 77.236.0.* 03.07.10, 23:47 Nam kazda placic abonament, a "gwiazdy" wiadomosci zarabiaja po 60 tys/msc i to z pieniedzy pochodzacych z abonamentu. Kto placi ten frajer!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy Re: abaoanemnt a PO IP: *.chello.pl 03.07.10, 18:00 PO było dogadane z SLD w sprawie ustawy. Przyszedł Tusk i wszystko wywrócił do góry nogami. Dlatego SLD poparło veto. Jak chcesz dyskutować to musisz pamiętać pewne fakty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znawca Re: abaoanemnt a PO IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.10, 18:18 ale najpierw kurdupel zawetował. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anatol Re: Dopóki TVP rządzić będą orły-sokoły z partyjne IP: *.icpnet.pl 04.07.10, 11:54 A mnie Lichocka bardzo interesuje. Dopóki TVP rządzić będą orły- sokoły z partyjnego nadania zatrudniające Lechocką, Pospieszalskiego czy Wildsteina to nie zobaczą grosza z mojego abonamentu. Partyjnych składek nie zamierzam płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.chello.pl 03.07.10, 11:51 Lichocka to jest temat na inną rozmowę, na innym forum lub w innym wątku. chodzi mi tutaj o zasadę , która powinna obowiązywać każdego. Prawa trzeba przestrzegać obojętnie jakie ono jest. Dopóki nie ulegnie zmianie obowiązuje., I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: franek Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: 46.112.16.* 03.07.10, 12:19 Kochasz prawo, twoj sprawa. Są ważniejsze sprawy niż prawo. Niemcy w czasie władzy Hitlera przestrzegali swego prawa, kierowali ludzi do gazu, maszerowali na całą Europę zgodnie ze prawem. Partyzanci nie przestrzegali ich praw - kogo dziś szanujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
lucjuszfere Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu 03.07.10, 12:36 jezeli prawo nakaze ci zebys kapowal na swoich znajomych bo sa np.innego wyznania badź swiatopogladu czy narodowosci to bedziesz to czynił?? slepe przestrzeganie prawa i rozkazow prowadzi tylko w jedno miejsce: na szubienice!!! tlumaczenie ze 'zle prawo ale prawo" do mnie nie trafia. istnieje cos takiego jak zdrowy rozsadek i zwykle poczucie przyzwoitosci. Jako fan Mikkego powinienes byc w 1 rzedzie nawolujacych do zmiany tego prawa i obywatelskiego nieposluszenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lucyfer Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.lewandow.net.pl 03.07.10, 17:02 Obowiązkiem uczciwego człowieka jest sprzeciw wobec prawa ustanowionego w celu pozbawienia społeczeństwa wolności. Czy demonstrujący przeciw PZPR byli bandytami? Czy walczący z Brytyjczykami koloniści byli bandytami? Czy nieliczni Niemcy odmawiający udziału w eksterminacji Żydów byli bandytami? Z każdej z wymienionych przeze mnie grup niektórych zabito, właśnie dlatego, że nie przestrzegali prawa. Nie uzurpuję sobie prawa do porównywania niepłacenia abonamentu do walki z totalitaryzmem, nie ta skala, ale zjawisko to samo. A "dura lex, sed lex" to tylko taka pozorna marchewka zamiast kija, żebyś mógł dumny i blady iść spać. Dumny, że znasz łacińskie powiedzonka i że taki z Ciebie uczciwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu 03.07.10, 17:07 Zyjesz w panstwi demokratycznym.Widocznie powinienes zyc gdzie indziej.Obecnie rzadzacy zachowali sie jak terrorysci wobec panstwa demokratycznego.Nie kazali placic abonamentu, dzis scigaja ludzi ktorzy nie placa.Kim wiec sa rzadzacy?. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu 03.07.10, 17:10 Mogli oglosic amnestie.Dla nieplacacych.Nawet tego nie zrobili.Instytucja jak poczta czy TVP, podobnie jak urzedy skarbowe, dzialaja z mocy prawa.I tu nie ma PiS.Jest prawo.Nawet nie dali amnestii dla nie placacych , chociaz ich do tego namawiali.Po prostu.Wy....li was na zywca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.chello.pl 03.07.10, 17:42 jestem załamany jakim niskim poziomem intelektualnym dysponują wyborcy PO Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzych Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.kaskada.net 03.07.10, 19:30 nie afiszuj się że jesteś z Bydgoszczy -bo wstyd przynosisz mojemu miastu,wypisujesz farmazony na forum a jak brak ci argumentów - to obrażasz forumowiczów. weź się za uczciwą pracę,odłóż trochę - zacznij podróżować - to kształci!!! porzuć ten prymitywny język którym się posługujesz! Bydgoszcz aspiruje do bycia Europejską Stolicą Kultury - z takimi mieszkańcami mamy szansę być Europejską Stolicą Obciachu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monarchista Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: 213.17.138.* 03.07.10, 18:13 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): > Lichocka to jest temat na inną rozmowę, na innym forum lub w innym wątku. chodz > i > mi tutaj o zasadę , która powinna obowiązywać każdego. Prawa trzeba przestrzega > ć > obojętnie jakie ono jest. Dopóki nie ulegnie zmianie obowiązuje., I tyle W PRL też było prawo; jakie było, takie było. Dura lex, sed lex. Gdyby wszyscy tak myśleli, jak w twoim poście, nadal tkwilibyśmy w PRL. Chodzi o zasadę. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjuszfere Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu 03.07.10, 11:40 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): > jakoś w cywilizowanych krajach, do których podobno Polska chce dołączyć, tam > oczywiście gdzie obowiązuje abonament lub podobny podatek nie do pomyślenia > jest aby go nie płacić. Zapytajcie np. swoich znajomych, którzy pojechali do > Wielkiej Brytanii, którzy z nich nie płacą. Wszyscy płacą bo się boją kar, > sprawnej ich egzekucji itp. gdyby polska publiczna telewizja byla rzeczywiscie publiczna telewizja sluzaca calemu spoleczenstwu to z checia bym placil. Nie bede placic na telewizje pospieszalskiego,pati koti i innych nsdapowskopisowskich scierw!!! w kazdej publicznej tv swiata dziennikarze i dyrektorzy programowi tak zajadle optujacy za 1 opcja polityczna dawno wylecieliby na zbity pysk, wiec mi nie pieprz facet o Anglii . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.chello.pl 03.07.10, 11:46 możesz podać swój adres zawiadomię odpowiednie służby, że łamiesz prawo. Pracujesz ? Jeżeli tak to czy płacisz podatek PIT i składki na ZUS. Jeżeli tak to dlaczego ? Przecież to jest bzdurny przepis, którego nie trzeba przestrzegać. Dlaczego państwo zmusza ciebie do płacenia składki na ZUS, który w opinii większości polaków jest jeszcze gorszą instytucją niż TVP. Dlaczego nie możesz zrobić z zarobioną przez ciebie kasą co chcesz tylko płacisz i płacisz jakieś podatki, składki itp. To tobie nie przeszkadza. Gdzie twoja logika. Gratuluje Bronkowi wpadka Komorowskiemu takiego wyborcy Odpowiedz Link Zgłoś
lucjuszfere Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu 03.07.10, 13:05 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): Gratuluje > Bronkowi wpadka Komorowskiemu takiego wyborcy gdybys tepaku poczytal ze zrozumieniem moje posty to zauwazylbys ze wyraznie napisalem iz jestem przeciwny finansowaniu klik partyjnych ktore pasozytuja i zawlaszczaja publiczna tv niezaleznie od tego jaka opcje reprezentuja:czy pis,czy pelo,czy sld!! wiec qrwa nie imputuj mi bycia fanem Komorowskiego bo nim nie jestem i nie bylem, a jesli nawet pojde zaglosowac w 2 turze i oddam na niego glos (w co watpie ,bo pojade na grilla) to uczynie to kontra pisowi a nie z milosci do pelo. a zeby bylo smiesziej to w 1 glosowalem na Korwina. lol Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rex Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 13:16 Z jednej strony masz rację, z drugiej - weź pod uwagę, że w tzw. cywilizowanym kraju telewizja publiczna nie zostałaby w takim stopniu upolityczniona, bo to nie mieści się w tamtejszych standardach. Gdyby przypadkiem coś takiego się zdarzyło, to ludzie też przestaliby płacić abonament, z tym, że robiliby to w sposób otwarty i zorganizowany (masowe protesty, stowarzyszenia, pozwy zbiorowe itp.) Partie polityczne też by się w tę walkę zaangażowały. U nas jest tak, że jak jedna partia kradnie, to inne z nią walczą, ale tylko po to, żeby zająć jej miejsce i kraść jeszce więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
czyczydwa Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu 03.07.10, 18:18 DO JARKA Z BYDGOSZCZY: Jarku ty jesteś na pewno z Bydgoszczy a nie z Torunia aby? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzych Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.kaskada.net 03.07.10, 19:34 czyczydwa napisał: > DO JARKA Z BYDGOSZCZY: Jarku ty jesteś na pewno z Bydgoszczy a nie z > Torunia aby? a wiesz że to całkiem prawdopodobne ;) ten język,te poglądy - ani chybi moher z torunia :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarekzbydgoszczy Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.chello.pl 03.07.10, 11:55 śmieszny jesteś gościu. Mam pytanie. Podatek PIT płacisz, składkę na ZUS płacisz. Jeżeli tak to dlaczego to robisz. Albo dlaczego płaciłeś kiedy u rządu był PiS, który się tobie nie podoba. Mogłeś nie płacić, przecież nie płacisz abonamentu bo ci się TVP nie podoba. Jeżeli nie pracujesz to czy twoi rodzice to robią ( płacą podatki, składki na ZUS ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu 06.07.10, 18:22 Płaci podatki i ZUS, bo jak nie zapłaci to mu się do d... dobiorą. A jak wyrejestruje odbiornik, to nie będzie musiał płacić. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: konserwatysta Czy USA jest cywilizowanym krajem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 12:05 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wwww Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.chello.pl 03.07.10, 12:19 ale w Wielkiej Brytanii takich dziennikarzy jak Lichocka wyrzucają na zbity pysk i taka jest różnica.Jeśli ma obowiązywać abonament to równo dla wszystkich albo dla nikogo.Czy emerytowany policjant czy górnik ,którzy przekroczą 75 la a mają po 3000zł emerytury powinni być zwolnieni , a rodzina 4 osobowa z dochodem 3000 zł ma płacić?A dlaczego ci którzy zakładają rodziny i kupują TV nie rejestrują i im to uchodzi.Owszem ,zgoda na utrzymywanie TV z naszych podatków ale najpierw trzeba z tym zrobić generalny porządek.Dlaczego ja ma płacić za oglądanie polskiej TVP tym ,którzy są poza krajem . Mają kablówki, satelity niech sobie sami fundują jeśli chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: taka prawda Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 12:38 Ojoj katokomuszek Jaruś się obruszył że normalni nie chcą płacić na jego TVPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dady Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: 89.242.222.* 03.07.10, 12:42 Gość portalu: jarekzbydgoszczy napisał(a): > jakoś w cywilizowanych krajach, do których podobno Polska chce dołączyć, tam > oczywiście gdzie obowiązuje abonament lub podobny podatek nie do pomyślenia > jest aby go nie płacić. Zapytajcie np. swoich znajomych, którzy pojechali do > Wielkiej Brytanii, którzy z nich nie płacą. Wszyscy płacą bo się boją kar, > sprawnej ich egzekucji itp. ćwoku my płacimy TV LICENCE bo jest to masa dobrych programów w tzw. pakiecie freeview !!! Jak można porównywac to gó... TVP do BBC 1-4 albo ITV ??? To jakieś nieporozumienie. Najpierw pooglądaj sobie brtyjskie programy, potem porównaj to do tego co oficjalnie nazywa się "telewizja" po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fisher Re: jeszcze jedno w sprawie abonamentu IP: *.reverse.destiny.be 03.07.10, 13:37 w cywilizowanych krajach mozesz nie placic, jesli zadeklarujesz, ze nie ogladasz programow TV, w PL placisz za fakt posiadania niezle ??? Odpowiedz Link Zgłoś