Dodaj do ulubionych

Praca nad planem Hausnera wre

30.03.04, 20:17
Moze od KRUSU trzeba by zaczac, nie? Ile jest takich
sytuacji, ze ludzie kupuja kotka albo pieska i juz sa
hodowcami i placa KRUS? A ile jest takich, ze ktos siedzi
w Warszawie, jest np. maklerem, oraz posiada ziemie na wsi
i placi KRUS?

Moim zdaniem to jest najwieksze nieszczescie Polski, ze
kilkadziesiat procent ludzi nie placi normalnych podatkow...
Obserwuj wątek
    • Gość: pracujący do 65 Re: Praca nad planem Hausnera wre IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 00:15
      Niezależnie od tego co sądzę o zmianach w opłacaniu składek ZUS uważam, że
      należy rozwiązać problem różnicy kosztów pracy /ZUS jest rodzjem podatku/
      zatrudnionego bądź prowadzącego "działalnośc" emeryta a pozostałych osób. W
      wyniku proponowanych przez Hausnera zmian ta różnica jeszcze się zwiększy na
      korzyść emerytów. Emeryt mundurowy w wieku 35 czy 40 lat /a takich jest całkiem
      dużo/ jest nieuczciwie konkurencyjny przy zatrudnieniu lub prowadzeniu
      działalności.Co na tak różne traktowanie osób Rzecznik Praw Obywatelskich?
      Komu zależało aby dochody osób prowadzących "działalność" świadczoną osobiście
      /samozatrudnienie, jednoosobowe firmy, wolne zawody/ nie miały wpływu na
      wysokość otrzymywanej emerytury?
      • Gość: maruda nie ma żadnego planu IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.04, 01:43

Od kilku miesięcy plan Hausner ogranicza się do tych samych trzech ustaw.
        Reszty nie ma i nie będzie.

• Gość: J23 Dziękuję Lewico za troskę o mnie. IP: *.telkab.pl 31.03.04, 02:16
      Do tej pory starałem się troszczyć sam o siebie, ale jak nalegasz.... Dobrze
      chociaż, że soli naszej ziemi w KRUSIe - (lista posłów nieboraków płacących po
      50 zł na miesiąc jest chyba znana?)- nie ruszasz.
    • Gość: ufo Re: Praca nad planem Hausnera wre IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 31.03.04, 07:24
      nie radzę wam ruszać kobiet do bedziecie mieli kaszane.Spróbujcie tylko ruszyc
      świadczenia dla kobiet to już nas macie wszędzie i nie wyjdzie wam to na dobre.
    • Gość: gilotyna Re: Praca nad planem Hausnera wre IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 31.03.04, 07:32
      Co to znaczy promocja zatrudnienia, czy już powstały firmy które zatrudnia
      wszystkie kobiety które po 50-tce straca pracę? Gdzie te firmy są bo ja w moim
      mieście nic o tym nie słyszałam.a jak strace pracę bo firma kedwo zipie i juz w
      tym m-cu otrzymalismy o połowę mniej premii ,to gdzie mam pójśc do jakiej firmy
      nikt mnie nie przyjmie bo jestem za stara.a na prace fizyczne nie mam zdrowia.a
      i takiej pracy niema dla kobiety.To co to znaczy promocja zatrudnienia - to
      znaczy na bruk i umierać.Tego chcecie dla nas? Farmazony mówicie i tylko chodzi
      o to żeby zabrać pioeniądze które nam sie należą.
    • Gość: wlodarek Re: Praca nad planem Hausnera wre IP: *.acn.waw.pl 31.03.04, 09:42
      Kiedy to ścierwo polityczne przestanie kraść moje pieniądze?
    • Gość: jan Re: Praca nad planem Hausnera wre IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.04, 10:54
      Kto tu oszalał. Przecież zus tak zwani przedsiębiorcy płacą czy mają dochód czy
      nie mają. A jeśli nie zapłacisz w terminie to nie masz chorobowego przez 6
      miesięcy. Dajcie Hausnerowi 4000 brutto i niech z tego zapłaci podatek i zus i
      rozpędzi swoją firmę. nie wiem czy będzie mu się chciało wstać. Jeśli już
      podwyższać to w oparciu o dochód z danego miesiąca, a nie sprzed roku. A
      dlaczego nie sprzed 5 lat, a może 8. Proponuje obywatelski sprzeciw i płacenie
      starych składek. Przy okazji może Gazeta napisze ile podatków i składek na zus
      płacą posłowie i tak zwana rka. Jeśli to przejdzie ja zamykam wszystko i idę na
      bezrobocie. PAMIĘTAJCIE OBYWATELSKI SPRZECIW INACZEJ WSZYSCY PADNIEMY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka