Dodaj do ulubionych

Open Lender - warto?

IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 10:29
Witam,

Byliśmy na jednej rozmowie w firmie Open Lender przy ul. Grzybowskiej i wygląda na to, że to kompetentni i znający się na rzeczy ludzie. Ale jesteśmy ciekawi Waszych opinii - korzystał ktoś z ich usług, warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek Re: Open Lender - warto? IP: *.aster.pl 06.06.11, 23:45
      A propos pewności i konkretności.
      Na początku są słowa czy to w Open czy to u innego pośrednika. Konkrety w ustach pewnego siebie a niedokształconego doradcy też zabrzmią dobrze. Najgorsze jest to, że i tak nie po słowach ich poznacie a po czynach. Czy dobrego doradcę można poznać po pierwszym spotkaniu? Pewnie tak, ale i tak miarą jego umiejętności będzie produkt finalny, czyli udzielony kredyt. Kredyt w takiej formie jak obiecywał, a może nawet lepszy.
      W dzisiejszych czasach bardzo trudno o doradcę kredytowego, a nie załatwiacza kredytów. Tak naprawdę do pracy przyjmują teraz prawie wszystkich. Wykształcenie i doświadczenie nie ma większego znaczenia. Jak więc wyłowić dobrego doradcę? Moim zdaniem najlepiej z polecenia. Może więc warto zapytać znajomych o kogoś kto im pomagał. A jak nie macie kogoś takiego to zapytajcie poszczególnych doradców: ile kredytów "zrobili", ilu klientów obsłużyli, a w końcu zapytajcie czy mogą pokazać jakieś referencje albo jaki procent obsługiwanych klientów jest z polecenia a ile z leadów. Ja pracuję w tym fachu 10 lat i jeszcze nikt nie zadał mi takich pytań. Bądźcie pierwsi i zaskoczcie swoich doradców. Jak się nie oburzą i odpowiedzą rzeczowo to już jest nieźle. A jak na końcu zapytacie czy jest szansa na kontakt z osobą której pomagali i jest zadowolona i przy Was do niej zadzwoni to już jest bardzo dobrze.
      • polecanidoradcy.pl Re: Open Lender - warto? 30.01.15, 21:35
        Mirek ujął sedno sprawy. Liczy się doświadczenie i uczciwość doradcy, żeby nie wciskał klientom niepotrzebnych i drogi produktów dodatkowych do kredytu (najczęściej ubezpieczeń).

Wszędzie na forach są pytania czy warto iść do firmy X czy do firmy Y. Dlaczego nikt nie pyta o konkretnego doradcę. Nie liczy się firma tylko człowiek. Nie zgadzamy się z opiniami typu, że firma X jest do niczego, bo tam też pracują uczciwi i rzetelni doradcy. Nie zgadzamy się też z opiniami, że firma X jest super, bo nie wszyscy doradcy w danej firmie są super. Trochę się na tym znamy, bo na co dzień szukamy i oceniamy doradców, których później polecamy na naszym portalu. Czasami udajemy klienta, który chce kredyt i naprawdę uwierzcie, nazwa firmy nic nie ma wspólnego z jakością pracy poszczególnych doradców.

A dla wszystkich zainteresowanych, zanim zaczniecie poszukiwania doradcy finansowego koniecznie przeczytajcie sobie ten artykuł - fakty i mity o doradcach:
        hipotecznyblog.blogspot.com/2015/01/doradcy-kredytowi-fakty-i-mity.html
    • Gość: Anna B. Re: Open Lender - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.11, 15:18
      Warto, uratowali mi skórę, zadatek nie przepadł, kredyt wypłacony. Polecam
      • Gość: tomek76 Re: Open Lender - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 13:14
        Byłem w kilku firmach doradztwa finansowego i najlepszą ofertę przedstawili mi w DK Notus.
        • Gość: xxxx Re: Open Lender - warto? IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 14:56
          mi najlepsza przedstawili w open finance. a to open lender to sie chyba podszywa pod open finance
      • Gość: cukiereczek Re: Open Lender - warto? IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 14:50
        hahah jasne jasne to pewnie sam kierownik pisze zeby dupsko uratowac . ta firma to zeeenada.!!
    • Gość: ginekolog Re: Open Lender - warto? IP: *.net.pulawy.pl 24.06.11, 21:41
      Ło Matko! Kolejny Łopen?
    • Gość: gość Re: Open Lender - warto? IP: *.home.aster.pl 28.06.11, 23:43
      Pośrednik -jeden z droższych w stolicy jak nie najdroższych....Otrzymałam oferty kilku banków lecz oni pobili wszystkich,kredyt i prawie drugie tyle do spłaty....a argumenty,że ratę mogę sobie wliczyć w koszta!!!!!!!!! Osobiście odradzam!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: skrupulatny Re: Open Lender - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 15:45
        Ratę w koszty? Czyli sprawa dotyczyła kredytu firmowego, a nie kredytu hipotecznego...
        Wątek dotyczy oferty kredytów hipotecznych dla klienta indywidualnego.
    • Gość: Gosc Re: Open Lender - warto? IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.07.11, 16:04
      Ja jestem bardzo zadowolony i zdecydowanie polecam, ponieważ ja nic nie musiałem robić.
      Jedyny minus to, że raz musiałem dojechać na radzymińska, a tak to można się spotkać w centrum warszawy.
      • Gość: aragorn Re: Open Lender - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 20:36
        Ja dostałem informacje że wszystko powinno być załatwione w ciągu 1 dni ,i że spotkam się w banku na podpisanie umowy,również jest mowa o wstępnej decyzji kredytowej,w każdym razie nic nie podpisuje do chwili spotkania się w banku,czy Oni mają swoją siedzibie przy ul.Pańskiej w Warszawie?
        • Gość: Robert Re: Open Lender - warto? IP: 83.144.71.* 27.06.12, 16:56
          Tak, ul. Pańska, ja miełem w ciągu jednego dnia decyzję i wypłatę kredytu polecam
    • Gość: Bakłazan Re: Open Lender - warto? IP: *.147.36.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.08.12, 19:01
      Odradzam prace w tej firmie, rozmowa kwalifikacyjna ok. Wszystko ladnie pieknie. Przychodzi dzien szkolenia, pytania podczas szkolenia -z dupy!!! Pytaja po co Wam sa pieniadze (wynagrodzenie) - Czy to nie jest kazdego sprawa osobista? Raczej tak. Inne pyt. " Sprzedaj mi siebie..Ok opowiadam o sobie , jaka osoba jestes itp po czym kazda z wypowiedzi przyszlego pracodawcy jest"nie wierze ci, klamiesz". Ok nie wspominajac o tym ze jedna osoba mówi ci co innego druga tez i trzecia tak samo, gubia sie w zeznaniach co bardzo ale to bardzo widac. Po trzech dniach masz pisac test, a w miedzyczasie okazuje sie ze oni mowia co innego a w materialach ktore otrzymujesz tez jest co innego.. i jak tu zdac test? Ostatnia kwestia - rodzaj umowy - o DZIELO, bez odprowadzania skladek itp, takim czyms mozna sobie dupe podetrzec tak naprawde. Jestem bardzo zażenowany polityką tej firmy wiec nikomu NIE POLECAM pracy tam!!!
      • Gość: pracownica Re: Open Lender - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 16:47
        Pracowałam w firmie około 2 lata temu. Firma- żenada. Typowi karierowicze, kadra niewyszkolona i niewykształcona - nie chciałabym żeby ktokolwiek kto ma o tym słabe pojęcie uruchamiał mój kredyt. Pracodawcy - słow brak, do dzisiaj mam skaze i czasami śni mi się jeden z nich- Pan. D. Ogromna marża, naprawdę ogromna, ponieważ sama urchumiałam takie kredyty. Przy kredycie na 100.000 zł - konsumenci do kieszeni wkładają im pełne 15.000 zł doliczane do rat. Tak 15%! Nie mogę powiedzieć ani zdania dobrego. Nie piszę tego, bo jestem rozgoryczona, piszę bo chcę przestrzec ludzi, mało tego wszystkie wpisy pozytywne pisane są przez pracowników firmy- -coś o tym wiem. To zwykły telemarketing.
        • Gość: pozrdawiam marek Re: Open Lender - warto? chyba nie IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 14:54
          dzwoni do mnie dziewcze i opowiada bajki. od razu widac e pracuje tam pierwszy dzien . poprostu wciska kit opowiada ze splaca za mnie kredyt . a na pytanei skad maja moj numer odpowedziala ze wybieraja losowo. dla mnie kpina ze numery sa wybierane losowo. skoro openlender uwaza sie za fachowych doradcow to powinni sie przyznac skad maja numery. co sadzicie na ten temat .?
        • Gość: kolejna pracownica Re: Open Lender - warto? IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 15:00
          hahah ja to wogole nei polecam tego bagna bo tego inaczej sie nei da nawet nazwac. co innego w umowie co innego pozniej. kolezanka z forum ma racje nei wyplacaja pracownikom pieniedzy i traktuja ich jak smieci tak samo jak klientow. pozory pozory pozory..
          i nic poza tym. ten kierownik to naprawde neidlugo bedzie tam sam pracowal bo kolezanka ma racje. co miesiac wszystkich wyrzucaja i co meisiac przyjmuja po 10 nowych osob. poprostu swietni pracodawcy.. hahah . pozdrawiam
    • Gość: klient 33 Re: Open Lender - warto? IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 14:50
      dla mnie open lender to podejrzana firma. podejrzane typy. siedziba w warszawie niedaleko goldentulip.
      ktoregos dnia zadzwonil do mne ikonsultant mowil nawet do rzeczy,rozmawialem chetnie poniewaz mam dosc duzy kredyt zaciagniety na kupno samochodu pod firme.
      zacieawiony szybsza splata i mniejszymi odsetkami postenowilem sie umowic na spotkanie z doradcami.
      poza tym ze siedziba mozna powiedziec ze miesci sie w szafie na zapleczu brak profesionalnej obslugi.
      zostalismy z ona umowienia na spotkanei z typem ktory tak naprawde nei wiedzial o czym mowi,pultal sie w swoich wypwiedziach. w koncu zostalem pouinformowany ze oczywiscie pomoga splacic za mnei kredyt i najbardziej dogodne rozwiazanei jakie znalezli to splata tamtego kredytu zacaigajac kolejny w banku z ktorym oni wspolpracuja na zaskakujaco wysoki procent dobierajac oczywiscie do tego 10 tysiecy ktore nei bylo mi zupelnie potrzebne.
      podziekowalem za wspolprace.
      a co sie dzieje w tym momecie z moimi danymi i skad mieli do mne inr telefonu nie mam pojecia bo takiej informacji nei uzyskalismy
    • Gość: zadowolony Re: Open Lender - warto? IP: *.chomiczowka.waw.pl 27.01.13, 16:21
      Dzięki Open Lender udało mi się skonsolidować moje zobowiązania i wreszcie wyjść na prostą. Obsługa młoda, ale bardzo profesjonalna. Biuro niewielkie, ale zadbane i bardzo dobra lokalizacja. Żadnej dodatkowej gotówki nikt mi nie wciskał, więc teraz płacę niższą ratę, a okres kredytowania się nie zmienił. Osobiście polecam każdemu.
      • Gość: Adam Re: Open Lender - warto? IP: *.rdns.blackberry.net 29.01.13, 11:22
        Szczegolnie polecam P. Lukasza zajmuje się finansowaniem firm, dostalem kredyt inwestycyjny na super warunkach, sam ubiegajac się dostawalem odmowy...polecam
        • Gość: amba Re: Open Lender - warto? IP: *.31.88.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.02.13, 13:12
          na Pana Łukasza to bym raczej uważał niż go polecał
          • Gość: gosc... Re: Open Lender - warto? IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.02.13, 19:38
            Openlender czy warto?
            Odpowiadam ze NIE!
            Jak ta firma moze dobrac najbardziej korzystna oferte przy kredycie gotowkowym jak wspolpracuje tylko z bankiem PEKAO S.A???? No i jeszcze BPH ;-) gdzie oprocentowanie rzeczywiste wynosi prawie 30% ;-( Ta firma nie jest w stanie przygotowac dobrej oferty bo nawet nie ma z czego wybierac. A starajac sie tam o kredyt samochodowy (gdzie powinien byc na dobrych warunkach bo jest pod zabezpieczenie) firma bierze od udzielonej kwoty 15% jako sfinansowanie innych potrzeb i 5% prowizji bankowej. Łączne 20% dla nich. Więc jak ktos chce kredyt na 40 000zł to prowizji zapłaci 8000zł ;-) Zainteresowanym kredytem radze poszukać innego doradztwa finansowego, ktore naprawde doradzi a nie zedrze pieniadze i wcisnie najdrozszy kredyt. Dodatkowo firma zrobi Wam tyle zapytan ze pozniej nie dostaniecie nigdzie kredytu. A jesli chodzi o osoby dzwoniace- są to nowe osoby czesto zmieniane, ktore sie na niczym nie znaja. Zapytajcie sie o oprocentowanie rzeczywiste kredytu. Powiedza Wam ze jest 15,49% (tylko ze to jest nominalne czyli to mniejsze) ;-)
            • Gość: pracownikk Re: Open Lender - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 12:16
              też tam pracowałam i potwierdzam wszystko napisane wyżej, sama robilam kredyty na 15 % + 5 % prowizji, firma jest mała, słabo działająca dlatego zeby sie utrzymać musi narzucac takie marze, ODRADZAM, Pozdro dla Darka ;)
              • Gość: madzia Re: Open Lender - warto? IP: *.rtr.bait.pl 24.04.13, 14:46
                mam takie pytanie, zostałam zaproszona na rozmowę do open lender i pani z którą rozmawiałam powiedziała mi że firma wyróżniającym się pracownikom opłaca studia na wybranej uczelni np UW czy UJ jestem ciekawa jak to jest rozliczane w przypadku rezygnacji z pracy, może ktoś z byłych pracowników wyjaśni mi to
                • Gość: pracownik Re: Open Lender - warto? IP: *.chomiczowka.waw.pl 24.04.13, 23:36
                  Zdecydowanie nie ta firma.
                  • Gość: TreleMorele Re: Open Lender - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 17:05
                    Nic Ci nie opłacą. Oni nawet z wypłatą mają ogromny problem.
                    Mam nadzieję, że ilonkę szlag trafił.
                    Wie ktoś coś o tej małpie?
    • Gość: pracownik Re: Open Lender - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 11:44
      Nie polecam pracy w open ledner. mają bardzo duże wymagania co do pracowników, a bardzo niewiele oferują.trzeba wciskać klientom ciemnotę i często zwyczajnie ich oszukiwać.maja marże 20% na kredytach, a oferta jest tak przedstawiana żeby klient nie wiedział, że płaci gruba kasę za nic.przełożeni nie maja żadnych kompetencji i zachęcaja do robienia klientów w wała.ogromna rotacja pracowników-mała kasa i ciągła presja.pewnie niedlugo padna, mimo oszczedzania na wszystkim (przede wszystkim na pracownikach i ich pensjach)
      • Gość: bezdoradcy Żadnego doradcy IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 15:14
        Widać o Open Lender dużo opinii zarówno klientów jak i pracowników.

Osobiście gdybym musiał "korzystać" z usług doradców finansowych to wziąłbym pod uwagę usługi: Open Finance, Expander czy DK Notus.

Z drugiej strony przy takich zobowiązaniach jak kredyty hipoteczne (udzielane na kilkanaście, kilkadziesiąt lat) nie poszedłbym do pierwszego lepszego doradcy - chyba, że posłuchać co ma do powiedzenia (o ile jest doradcą, a nie sprzedawcą) i wtedy jeśli (po wcześniejszej własnej analizie) oferta pokrywa się z własną analizą mogę zdecydować się na kredyt w pełni świadomy.
        Podziwiam osoby, które idą do pierwszego doradcy i z symulacji oferty 3-5 banków wybierają kredyt, nie wiedząc nic o ofertach.

• tomkill411 Re: Żadnego doradcy 17.02.14, 11:57
          Z tych trzech które wymieniłeś to ja poleciłbym tego ostatniego. Jak ktoś chce pomocy przy kredycie hipotecznym to piszcie doradca411@gmail.com
          W mojej ofercie są tylko kredyty hipoteczne a nie dodatkowe produkty z kredytami jak ubezpieczenia od utraty pracy z których nikt nie korzysta bo mają wiele klauzuli wykluczeń oraz inwestycje w fundusze przez które klienci muszą płacić większe raty a kredyty mimo to nie są atrakcyjniejsze.
        • marcin.wk.wpr Re: Żadnego doradcy 28.04.14, 15:18
          Witam,
          opisze moją historie z 'doradcami'.
          Doradca z notusa młody, niedoświadczony, cały czas o czymś zapominał...
          Prosił mnie żebym pożyczył mu pieniądze na usterke w samochodzie!
          Ja niestety jak ostatni idiota pożyczyłem mu 200zł...
          Po jakimś czasie prosił mnie znowu o pożyczenie pieniędzy...
          Ostatecznie wycofałem sie a pożyczone pieniądze i pieniądze za wycene mieszkania 350zł przepadły.

Sumując 2 miesiące uciążliwego użerania sie z cwaniakiem i 550zł w plecy.

Mieszkanie udało się kupić, dostałem kredyt jak poszedłem bezpośrednio do banku.
          W notusie zwlekali 2 miesiące a jak poszedłem osobiście do mojego banku dostałem kredyt po 2 tygodniach na lepszych warunkach i z niższą marża, bez prowizji!
          Dodam jeszcze że w notusie żeby dostać kredyt musiałem wciągnąc w cały ten proceder ojca i matke...
          w moim banku w którym mam rachunek wyszło że mam odpowiednią zdolność kredytową sam i nie musze brać go z żadną inną osobą.

notus - cwaniaki i populiści...
    • Gość: klient Re: Open Lender - warto? IP: *.static.chello.pl 27.02.14, 20:30
      Według mnie - czasem lepiej iść do doradcy i zapytać niż samodzielnie chodzić po bankach i sprawdzać oferty, które w rzeczywistości nijak się zazwyczaj mają do tego co widzimy w folderach i reklamach... Znajoma tak zrobiła chodziła po bankach, sprawdzała, a jak już wybrała to się okazało, że w celu przygotowania oferty pracownicy banków narobili jej zapytań w BIK i duże problemy z tego były, żeby cokolwiek później dostać.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka