Dodaj do ulubionych

Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet rozp...

• Gość: gość 1Mb/s to też szybkość do 100 Mb/s. IP: *.olsztyn.mm.pl 19.12.10, 23:55
      Zwyczajne naciąganie ludzi ! Dostawcy przescigają się w podawaniu szybkości . Multimedia zaoferowały juz dawno szybkość do 20 Mb/s a realna predkość która są w stanie zapewnić spada w godzinach wieczornych do 0,5 Mb/s . Vectra podobnie !Wszystkiemu oczywiście winne prawo uchwalone przez naszych posłów . Dostawca może pobierać opłaty za 1 Gb/s jak złapie jelenia gotowego płacić ale prawo nie gwarantuje że własciwa jakość usługi jest wtedy gdy realna predkość nie spada poniżej połowy deklarowanej wartości .
    • Gość: Michał Gazeto, bajzel macie IP: *.pl 20.12.10, 09:13
      Ze strony głównej klilam w artykuł "Zarobili w br. średnio 8,7 tys. zł miesięcznie i chcą podwyżki" a dosteję coś o prędkości internetu.
      • Gość: Tolo Re: Gazeto, bajzel macie IP: *.toya.net.pl 20.12.10, 13:11
        To taka gazetowa tradycja...
    • litespeed Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet rozp... 20.12.10, 10:57
      No i dobrze. Nie ma to jak zdrowa konkurencja.
      • drzejms-buond Re: Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet ro 20.12.10, 12:23
        większość operatorów jednak zapomina,ze 100 zł miesięcznie za internet to dla większości
        domów ABSTRAKCYJNA SUMA!
        nikt nie pyta z czego wynikają takie opłaty. na pewno nie z kosztów.
        biorąc pod uwagę sam koszt instalacji i obsługi cena powinna wynosić ok 25 zł miesięcznie.
        Internet w Polsce nadal jest wyznacznikiem luksusu.
        • Gość: qweqew Re: Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet ro IP: *.finemedia.pl 20.12.10, 22:39
          Jak to geniuszu wyliczyles, he?. jak chcesz internet za 25 zl miesiecznie to go zrob, nic nie stoi na przeszkodzie zebys zostal polskim potentatem taniego internetu !

Mysle ze nawet order orla bialego ci przyznaja za wklada za dostarczanie taniego internetu pod strzechy. Jedno tylko pytanie, skad Ty go tak tanio kupisz ?
    • Gość: realista Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet rozp... IP: 212.160.172.* 20.12.10, 12:20
      Ludzie przecież każda sieć ma swoje ograniczenia !
      Nikt nie zrobi Wam czegoś żeby dołożyć do interesu !
      Ktoś pisze że mieszka na wsi i ma 3500 m do centrali i ma tylko 2 Mbity !
      Kurna ciesz się że masz internet ! Pomyśl czy opłacalne jest ciągnięcie kabli do 1 osoby przez 3,5 kilometra? Pomyśl jaki to jest koszt i powiedz ile płacisz za internet !
      Ludzie czasami to z choinki się urwali normalnie :-)
      Załatw sobie w innej technologii internet i bedziesz zadowolony :-)
      A co do internetu 100 MBitowego tj ściema i nic więcej !!!
      Chwyt marketingowy na razie w Polsce :-) Żeby taką przepustowość uzyskać musi być praktycznie światłowód do Was puszczony i cała sieć powinna mieć taką infrastrukturę.
      Równie dobrze można napisać "do" 1 TB łącze można oferować
      Nie wierzcie reklamom oferta a rzeczywistość to DUŻA różnica.
      Ostatnio miałem iPlusa masakrycznie u mnie działa ale Freedom śmiga np
      To wszystko zależy od miejsca gdzie się tego używa. Mam blisko do centrali ok 360 m więc u mnie pójdzie internet 20 MBit ale wątpie że 100 Mbit pójdzie na miedzianym kablu :-)
    • Gość: infirerno Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet rozp... IP: 188.33.59.* 20.12.10, 12:54
      tylko pewnie taki transfer będzie tylko na blokowiskach w dużych miastach...

---
      dobre-pozyczki.blogspot.com
    • Gość: gość Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet rozp... IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.10, 19:09
      Powinni jeszcze zadbać o rozszerzenie dostępu do internetu. To jest walka o klientów już korzystających z internetu, a pewnie ponad połowa Polski nie ma dostępu do jakiegokolwiek internetu.
    • Gość: Ja LTE IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 21:41
      LTE moze sobie tyle miec ale na szerokim kanale i z wykorzystaniem calej stacji bazowej. To nie jest predkosc dla abonenta.
    • Gość: pavel Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet rozp... IP: *.devs.futuro.pl 21.12.10, 09:08
      Uważajcie na tę firmę - niby tanio ale nie tak wspaniale jak w reklamie
      przykład :
      W nawiązaniu do poniższej korespondencji informuję, że nieprawidłowe funkcjonowanie usługi telefonicznej dotyczy zgłoszenia NTT 10/12/000783+, związanego z rozbudową obiektu centralowego. Obecnie trwają prace mające na celu poprawienie jakości świadczonej usługi.
      Bardzo proszę o wykazanie cierpliwości.
      Jednocześnie przepraszam za wszelkie niedogodności związane z zaistniałą sytuacją.

i święta idą a telefon głuchy
    • fiacik-f1 Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet rozp... 23.12.10, 23:30
      Tak ... 100 mega internet, 20 megapikseli, 1000 wat mocy głośników, średnie spalanie 4,5 na sto. Przecież to czysty marketing i nic więcej.
    • Gość: Tomeas Netia da 100 Mb/s. Wojna o szybki internet rozp... IP: *.zax.pl 11.01.11, 21:14
      Jeśli chcecie wybrac netie to 100x się zastanówcie. U mnie internet zakładali równe 2 miesiące, nadal go niemam. Kilkanaście telefonów do BOKu, wieczne zbywanie i bezczelne kłamstwa że jestem podłączomny podczas gdy kabel wisiał luzem.

Jeśli masz stalowe nerwy, lubisz użerać się z debilami i nie zależy ci na czasie wybierz tą firmę.
    • gniewnyleonard Poproś Netię, żeby w twoje tereny zainwestowała! 16.02.11, 14:44
      Mieszkam na wsi, chciałem zwiększyć prędkość z 2Mb/s do powiedzmy 10 - 20 Mb/s.

Nie chcę ironizować, ale czy Netii nie opłaciłoby się zainwestować na mało zaludnionych terenach za chaotyczną zabudową (chodzi mi o to, jak w Polsce się buduje - byle dalej kabel trzeba było ciągnąć od sąsiada...)
    • gniewnyleonard Czy Netia buduje własną sieć? 16.02.11, 14:45
      Czy też zamierza spocząć na sieci TP.SA? Co za dziadowski "operator".
    • jerozolimowaty na papierze to i 200 można dać 16.02.11, 14:58
      jakby im ktoś to sprawdzał potem a UKE nic nie robi , zresztą to w urzędach norma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka