Dodaj do ulubionych

Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory...

• Gość: smalec. Został tylko jeden kartofel... :( IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 20:55
    • Gość: emerytus Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory... IP: *.dsl.bell.ca 26.03.11, 20:56
      BIOPLIWA...to jest odpowiedz na wszelakie niedostatki.
      Juz trzecia czesc ziemi uprawnej jest obsiewana na PALIWKO do aut.
      Cukru nie ma , bo potrzebny fo procesu fermentacji.
      Wolny rynek a nie spekulacja.Rzady popelnily najwieksza zbrodnie w histori ludzkkosci pozwalajac na produkcje biopaliw i oto sa skutki.W europie ceny rosna a na swiecie coraz wiecej ludzi gloduje.Teraz jeszcze wciskaja mi kit o spekulacji.
      • Gość: olo Re: Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbio IP: 151.59.17.* 26.03.11, 21:04
        Gość portalu: emerytus napisał(a):
        BIOPLIWA...to jest odpowiedz na wszelakie niedostatki.
        Juz trzecia czesc ziemi uprawnej jest obsiewana na PALIWKO do aut.
        Cukru nie ma , bo potrzebny fo procesu fermentacji.

Jak niema jak jest, w cukier w Niemczech po 65centów w Włoszech po 70centóW a mąka po 34centy mleko po 50 centów i wszystko taniej.
        To brak gospodarza w Polsce daje taki efekt jaki jest, nikt się ludźmi a ni nikim nie przejmuje ze zarabiając 5x mniej, płacą już więcej jak na zachodzie.
        Absurd!

Dolicz do tego najdroższy prąd ,gaz (OGÓLNIE NAJDROŻSZE UTRZYMANIE MIESZKANIA)

I masz absurd do kwadratu.
    • Gość: śmiejemy się he he A ja kupiłem 50 wersalek cukru, he he he... IP: *.ists.pl 26.03.11, 21:10
      Kupiłem 50 wersalek cukru przed podwyżką, he he he... Tak samo kaszy, pszenicy, fasoli i soli, he he he... Mam zapas na lata.

Kupiłem i teraz mam was wszystkich w...

He he he...
    • Gość: zaradny chłop Wytwarzam sobie paliwo z rzepaku IP: *.dynamic.mm.pl 26.03.11, 21:10
      "prąd"mam z ogniw a gdy trzeba wiecej to s-320 zasilany surowym olejem z rzepaku napedza agregat , żarcie sam wytwarzam więc po co jesteście potrzebni mi mieszczuchy ? Jedynie mlode studentki lub inne gdy potrzebuje sie zaspokoic sexualnie a pozatym jesteście zbedni niech wreszcie to do was dotrze.
      • Gość: stekott Re: Wytwarzam sobie paliwo z rzepaku IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.11, 21:21
        > "prąd"mam z ogniw a gdy trzeba wiecej to s-320 zasilany surowym olejem z rzepak
        > u napedza agregat , żarcie sam wytwarzam więc po co jesteście potrzebni mi mies
        > zczuchy ? Jedynie mlode studentki lub inne gdy potrzebuje sie zaspokoic sexu
        > alnie a pozatym jesteście zbedni niech wreszcie to do was dotrze.

To płać sobie sam normalne ubezpieczenie zamiast KRUSU i oddaj nam mieszczuchom kasę którą tobie dalismy na ubezpieczenie za ostatnie 30 lat. A Później możesz mówić, że jestesmy ci zbędni.
      • aazz91060 Do zaradnego chlopa 26.03.11, 21:33
        Skoro jestes taki samowystarczalny, to po co ci studentki?. Nie wystarczy ci koza?.
    • Gość: 1_facet Farmy hydroponiczne. IP: *.e-wro.net.pl 26.03.11, 21:22
      Juz dawno moglibysmy produkowac tyle zarcia ze brzuchy by nam pekaly.

Z farm hydroponicznych mozna czerpac zbiory przez caly rok , nie produkuja wogole zanieczyszczen , jedzenie jest zdrowsze bez pestycydow (etc.) zuzywaja 95% mniej wody , mozna je budowac wertykalnie.

Dodatkowo uprawa wieszkosci roslin w ten sposob moze byc calkowicie zautomatyzowana !!

Jest tylko jedna przeszkoda do naszego sukcesu . Pieniadze !!! Calkowicie wirtualna rzecz ktora sie generuja za pomoca wcisniecia klawisza ENTER.

• lava71 brakuje mózgu ... 26.03.11, 21:26
      religijna indoktrynacja i serialowe pranie mózgów zrobiły swoje ... ciemna masa jak lemingi robi wszystko pod dyktando mediów.
      W kolejce czeka jeszcze ocet i sól ... kto nie kupi przegra życie.
      • Gość: /\ Re: brakuje mózgu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 21:46
        lava71 napisał:
        > W kolejce czeka jeszcze ocet i sól ... kto nie kupi przegra życie.

w najbliższym czasie, w związku z zagrożeniem promieniowania z uszkodzonych elektrowni atomowych w Japonii polscy "analitycy", "ekonomiści" i "dziennikarze" zaczną wieszczyć gwałtowny wzrost cen soli (wiadomo - powszechnie używana sól zawiera przecież jod).
        tak więc twój tekst o soli może być proroczy :)

co do octu to na razie nie przychodzi mi nic do głowy, ale bez obaw.... dziennikarzyny wespół z analami coś wymyślą.
        • Gość: olo Re: brakuje mózgu ... IP: 151.59.17.* 26.03.11, 22:02
          Gość portalu: /\ napisał(a):

> > W kolejce czeka jeszcze ocet i sól ... kto nie kupi przegra życie.
          >
          > w najbliższym czasie, w związku z zagrożeniem promieniowania z uszkodzonych ele
          > ktrowni atomowych w Japonii polscy "analitycy", "ekonomiści" i "dziennikarze" z
          > aczną wieszczyć gwałtowny wzrost cen soli (wiadomo - powszechnie używana sól za
          > wiera przecież jod).
          > tak więc twój tekst o soli może być proroczy :)

Żaden proroczy, to już obecna rzeczywistość :-)
          wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Boja-sie-promieniowania-i-wykupuja-sol,wid,13232178,wiadomosc.html?ticaid=1c046
          A teraz zastanówcie się czemu za PRL brakowało towaru w sklepach choć tylko oficjalnie konsumowali więcej jak obecnie.
          (A dzięki dotacjom i groszowym utrzymaniem: mieszkania ,dzieci, opieki zdrowotnej i 1000 innych, stać ich było na 2X więcej jak obecnie przeciętnego Polaka z 1600ZŁ NETTO)

Niektórzy do dziś dnia mają gdzieś w piwnicach w całe sznury papieru toaletowego kupowane na zapas.
    • Gość: Jura Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.11, 21:40
      Ja kupuję po 1 lub 2 kg cukru, ale nie w Polsce (mieszkam 1 km od czeskiej granicy).
      • cus27 Francja... 26.03.11, 22:05
        cukier...0,67euro ,maka...0,35,kaszka gryczana(polska) pol kilograma... 1,60euro.
        Aktualnie bardzo "nadmuchuja" ceny kawy i ...olejow !
        • Gość: olo Re: Francja... IP: 151.59.17.* 26.03.11, 22:42
          cus27 napisała:
          > cukier...0,67euro ,maka...0,35,kaszka gryczana(polska) pol kilograma... 1,60eur
          > o.
          > Aktualnie bardzo "nadmuchuja" ceny kawy i ...olejow !

Zwykły olej rzepakowy w Polsce prawie 2Eu/L w Włoszech 99 centów,
          Za 2EU/L kupiłem olej EXTRA VERGINE opak.3L makaron 4x tańszy jak i inne produkty jako paczkę żywnościowa do Polski.
    • Gość: Jarek Odgorna regulacja IP: *.zone5.bethere.co.uk 26.03.11, 22:13
      Niech UE wprowadzi wiecej limitow... pewnie bedzie tanialo w oczach
    • p8 Handel wymienny! 26.03.11, 22:55
      Ja ci dam litr benzyny - ty mnie kilo cukru...
    • Gość: sss Towarzysz Tusk obroni polski cukier! IP: 193.239.127.* 26.03.11, 23:05
      Towarzyszu Tusk, weźcie się w końcu do roboty. Nie ma się co mazgać z artystami w telewizorni. Trzeba twardo w spekulantów bić!
      • Gość: Qmitet Centralny Niech zajrzy do archiwum Trybuny Ludu !! IP: *.ists.pl 27.03.11, 06:00
        Tam dowie się jak Tow. Gomułka walczył ze śpekulantami.

A nie pierniczył się z nimi !

Za sprzedaż kilograma mięsa była kara śmierci !

Tow. Premierze, do dzieła !! ---->>>> Trybuna Ludu.
    • Gość: doradca Re: Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbio IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.11, 23:07
      111111l napisał
      > CUKIER ZDROZAL O ZLOTOWKE - HISTERIA , PANIKA . ILE ZUZYWASZ CUKRU MIESIECZNIE?
      > ZMARL STALIN - HISTERIA , PLACZ ....
      ===========
      Kolego, kiedy ostatnio miales sex? Powinienes sprobowac jak najszybciej.
    • uczula Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory... 26.03.11, 23:14
      to po takim artykule jak juz wiecej kaszy nie kupie.
      Kto by pomyslal, ze ona bedzie z chinskiej gryki :(
      nie po to unikam chinskiego zarcia zeby jesc kasze robiona z chinskiej gryki
      dziekuje za uswiadomienie.
    • Gość: ja Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory... IP: *.197.155.9.threembb.co.uk 26.03.11, 23:31
      kontrrewolucjarokubiezacego.blox.pl/html
    • Gość: rex Warto było zmieniać system aby usłyszeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 23:34
      ten sam bełkot dotyczący braków i cen na rynku. Dobrze, że nie szukają sabotażystów, ale kto wie... demokracja nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa
      • Gość: henry Re: Warto było zmieniać system aby usłyszeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 23:45
        Słabe zbiory, spekulanci, klęski żywiołowe, morowe powietrze, przemarsz obcych wojsk, dywersanci wrogiego mocarstwa i co KUR... JESZCZE?????????? MIAŁA BYĆ ,,ZIELONA WYSPA'' A WYCHODZI SZARA PUSTYNIA
        • Gość: gosc USA Re: Warto było zmieniać system aby usłyszeć IP: *.lsanca.fios.verizon.net 27.03.11, 00:26
          spekulanci I Ameryka , cos fajnego zawsze w Polsce byli winni, wszystko po staremu, Ciekawe ile pan Florek kontraktuje gryki z Chin, z tego wynika ze chyba 100 kg. Dla kontraktora na 100 ml ton gryka jest nadal po 100 dol za tone , dla pana Florka 1300 dol za tone.Zycze udanych biznesow po polsku.
          • Gość: Your Friend Wasza amerykańska gryka się nie nadaje... IP: *.ists.pl 27.03.11, 06:13
            Wasza amerykańska gryka jest skażona GMO i nie nadaje się do spożycia.

Nadaje się tylko do spalenia a i to w specjalnie skonstruowanych piecach z których mogą się wydostawać w obiegu zamkniętym tylko dobrze spalone wkłady.

No i takie paliwo faktycznie jest po $100 za tonę.

Ale my My Friend mówimy o jedzeniu a nie ogrzewaniu.
        • Gość: ks Re: Warto było zmieniać system aby usłyszeć IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.03.11, 05:27
          ...i jeszcze kleszcze.
        • Gość: Ano tak ano tak Jeszcze stonka była. IP: *.ists.pl 27.03.11, 06:09
          Ale też przodowaliśmy w produkcji lokomotyw.

I nie mieliśmy za Tow. Gomułki nic. Sukces nic nie mieć - ZERO DŁUGÓW.

A teraz?

Towarzyszu Gomułko wróć i rządź o powiedz nam, że nie mamy długów u zagranicznych lichwiarzy.
    • Gość: AnalizaFresh Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory... IP: *.hsd1.ct.comcast.net 27.03.11, 00:27
      A u mnie w USA cukier po 2zl 20gr za kilo, kasze rozniste po 1zl 70gr za kilo, a maki tak tanio jeszcze nie bylo - 60gr za kilo. Hm..., zastanawiam sie why? Czy to wina globalizacj, czy polska paranoja? Polska histeria? Polska glupota? Polska natura?
    • Gość: Zenobi Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory... IP: *.dynamic.mm.pl 27.03.11, 00:43
      www.facebook.com/pages/Spekulantom-STOP/162836527103796?sk=wall
      Mamy już nawet akcję społeczną na Facebooku przeciwko spekulantom! ;-)
    • Gość: wapienko Hejże na stonkę, Donaldzie, na stonkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 00:46
      Aleś zszedł na psy, Donek, a właściwie na stonkę - buhahahaha!!!
    • odchudzacz Re: Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbio 27.03.11, 01:39
      111111l napisał:

> WYPADEK , ZGINELA PRAWIE SETKA LUDZI - HISTERIA , PLACZ , POMNIKI , POCHODNIE
      > - NAROD IDIOTOW!!!!!!

Niestety, takiego materialu genetycznego dostarczyli Twoi dziadkowie i rodzice...
    • ulanzalasem Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory... 27.03.11, 03:07
      Nie można kupić u sąsiadów lub spoza UE? Rozumiem, że jeśli zbiory w tym roku będą dobre to cena wróci do poprzedniego stanu +5%? Czy może łaskawie spadnie do około 4zł...?
    • Gość: mistrz zagadek Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory... IP: *.111.kt.cust.t-mobile.co.uk 27.03.11, 03:32
      Te fundusze to rak
      Polecam się nad tym zastanowic
    • citimen_1 lobby ! ! ! ! 27.03.11, 05:52
      jebac posłow i płaczków za naszed 10 tysi mies .. ale to malo bo jeszcze trzeba 2200 na mieszkanie.. kto ze mną wysadzi hotel nierobów ? palec pod budkę ! !!
      • Gość: Pytanko Jeb a przedtem odpowiedz na którego zagłosujesz? IP: *.ists.pl 27.03.11, 06:03
        Bo coś czuję, że przyjdą wybory a ty znowu jak zwykle zagłosujesz na kogoś z bandy czworga albo w ogóle nie pójdziesz na wybory.

A potem znowu będziesz jebał jak powyżej..
    • Gość: koala Przestańcie już bredzić IP: *.szczecin.mm.pl 27.03.11, 07:13
      Przestańcie już bredzić, że słabe zbiory, że spekulanci.
      Po prostu jest beznadziejne zarządzanie. Szefem rolnictwa jest gość, który nawet na woźnego w szkole wiejskiej się nie nadaje, a zrobili go ministerem.
      Dlaczego w innych krajach ten problem nie występuje.
    • Gość: Holli Re: Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbio IP: *.radom.vectranet.pl 27.03.11, 07:28
      Przez jakich spekulantow? A ja myslelem ze przez... Kaczynskiego. Jakos medialnie antypolskie prorzadowe media nic o tym nie pisza. AAA. juz wiem. Bo teraz przeciez rzadzi ktos inny.
    • Gość: bolek Brakuje cukru, kaszy, mąki...Przez słabe zbiory... IP: *.trzebinia.mm.pl 27.03.11, 07:40
      Rozumiem, że w związku z brakami na rynku żywności rolnicy polscy w tym roku znacząco powiększą areał upraw m. in. kosztem nieużytków?
    • prawdziwy-moher Wlasna piersia bronicie rzadu............ 27.03.11, 08:17
      W innych krajach nie brakuje.Nawet w Chinach.A was zaatakowala stonka.Chyba ta z boiska Tuska.Jestescie smieszni.
      • Gość: mmmm Re: Wlasna piersia bronicie rzadu............ IP: *.ip.netia.com.pl 27.03.11, 08:31
        A jak myslisz geniuszu, ktory rzad wynegocjowal takie niskie kwoty producji cukru dla Polski? O rany! Jurgiel! Rzad PISu!
        Ratunku!!!
        • prawdziwy-moher Re: Wlasna piersia bronicie rzadu............ 27.03.11, 09:03
          Wynegocjowano za rzadow SLD i PSL.
          Unijni specjaliści od cukru uzgodnili zmniejszenie limitów produkcji w kampanii 2005/2006 o 1,806 mln ton, 52 tys. t izoglukozy i 32 tys. t syropu inulinowego.
          I dodajmy ze gdy rzad PiS probowal cokolwiek zmienic, bylo to uznane przez oszolomow z SLD,PO,za probe wyjscia z UE przez Polske.
          • Gość: mmmm Re: Wlasna piersia bronicie rzadu............ IP: *.ip.netia.com.pl 27.03.11, 09:42
            i dodajmy do tego, że to za Jurgiela (PIS) zdecydowano o zamknięciu cukrowni w Lublinie, Łapach i kilku innych. A później żeby się wymigać, pisiory zaczęły drzeć mordy że "są przeciwni zamykaniu cukrowni"
            Jak to w pis. Najpierw ukraść, a później krzyczeć "łapać złodzieja".
            • prawdziwy-moher Re: Wlasna piersia bronicie rzadu............ 27.03.11, 09:58
              Gość portalu: mmmm napisał(a):

> i dodajmy do tego, że to za Jurgiela (PIS) zdecydowano o zamknięciu cukrowni w
              > Lublinie, Łapach i kilku innych. A później żeby się wymigać, pisiory zaczęły dr
              > zeć mordy że "są przeciwni zamykaniu cukrowni"
              > Jak to w pis. Najpierw ukraść, a później krzyczeć "łapać złodzieja".
              Gospodarka Łap do 2009 roku była oparta przede wszystkim na działających wówczas: cukrowni - będącej niegdyś jedną z najlepszych w Polsce - i Zakładach Naprawczych Taboru Kolejowego. Niestety dla miasta, zakłady te zostały zamknięte.
              Zamknelo je PO.W 2009 roku.I cos powiem idiotom z PiS.Jestescie glupsi niz PZPRowcy.
              • prawdziwy-moher Re: Wlasna piersia bronicie rzadu............ 27.03.11, 10:02
                I ty uwierzyles w moje PiS.Bo to nie PiS ale PO-wlasnie.Z mojej strony nie byla to pomylka.To swiadome slowa.Bo gdyby PiS.Ale to nie PiS.To PO wlanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka