Dodaj do ulubionych

Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy...

IP: *.skynet.net.pl 09.04.11, 16:03
Może by poprawić tytuł artykułu na pierwszej stronie? 5 razy czytałam zdanie "Tygodni opinii wracają do gry" i usilowałam zrozumieć, co autor miał na myśli. Jak się okazuje - nic, to po prostu kolejny byk na stronie Gazety...
Obserwuj wątek
    • Gość: oseleum Re: Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka cieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.11, 16:09
      Gazeta pod kątem redakcyjnym schodzi na psy. A raczej dawno już zeszła,
    • Gość: www Uwarzam Rze to wulgarna PISowska propaganda IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 16:09
      wydawana przez państwowe wydawnictwo kontrolowane przez ludzi PIS - powołanych za rządów Kaczyńskiego i Leppera.
      • Gość: faken Re: Uwarzam Rze to wulgarna PISowska propaganda IP: *.static.tvk.wroc.pl 09.04.11, 16:11
        > wydawana przez państwowe wydawnictwo kontrolowane przez ludzi PIS - powołanych
        > za rządów Kaczyńskiego i Leppera.

Cieszy mnie to.
        I pamietaj, na jesieni jedziemy z wami jak z kupa gnoju.
        • Gość: FreakyMisfit Re: Uwarzam Rze to wulgarna PISowska propaganda IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 16:15
          No najwyższy czas :) Ostatnia kaczuszka zostanie odstrzelona :)
          • Gość: sucker Re: Uwarzam Rze to wulgarna PISowska propaganda IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 16:30
            Kaczor DONALD
            • Gość: punch Re: Uwarzam Rze to wulgarna PISowska propaganda IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 09.04.11, 17:25
              Pożyjemy, zobaczymy.
    • Gość: czytalnik Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 16:12
      Kupiłem wszystkie "Uważam Rze" do ostatniego wydania włącznie.
      Były OK.
      Ten z poniedziałku to już niestety kupa.
      Sodóweczka, co?
      • Gość: Uważam Rze Rulezzz Uważam Rze rządzi! IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 17:52

To zdecydowanie najciekawszy tygodnik!
    • Gość: p Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... IP: 213.241.1.* 09.04.11, 16:25
      Szkoda mi tej starej formy Wprost. Był pismem gdzie potrafiły spotkać się artykuły prezentujące dwie zupełnie odrębne wizje na ten sam temat. I to właśnie oznacza dla mnie "opiniotwórczy", czyli taki który pozwala utworzyć sobie własne zdanie na jakiś temat poznając różne poglądy.
      Niestety od czasu kiedy rządzi tam pan Lis tygodnik zszedł kompletnie na lewo. W tym celu pan Lis zatrudnił takie wyrocznie jak pani Środa czy pan Hołdys. Nowy redaktor w celu zwiększenia słupków sprzedaży wyszedł na przeciw tzw. gawiedzi" i prezentuje już tylko jeden "słuszny" pogląd, bo jeśli prezentowałby także drugi to "gawiedź" zwyczajnie by się pogubiła i nie wiedziała co myśleć. Tak niestety pan Lis rozumie słowo opiniotwórczy: że ja ci mówię jaką masz mieć opinię. Szczerze mówiąc to ciężko go za to winić, robi tylko to co musi jako redaktor pisma które ma zarabiać, ale też boli mnie trochę myśl, że Wprost "fakcieje" i staje się chłamem dla ludu
      • Gość: gari Re: Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka cieka IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 17:15
        Nowy redaktor w celu zwiększenia słupków sprzedaży wyszedł na przeciw tzw. gawiedzi" i prezentuje już tylko jeden "słuszny" pogląd,

Czym to różni się np od Gazety Polskiej?
        • Gość: różne się czytało Chcesz powiedzieć, że IP: *.subscribers.sferia.net 09.04.11, 17:46
          Wprost Lisa jest równie zły jak Gazeta Polska?
    • Gość: Dawid Nie dziwię się, że "Przekrojowi" spada... IP: *.home.aster.pl 09.04.11, 16:37
      , bo jako jedyny z wymienionych postawił na kulturę i odszedł od politykowania. Ja dopiero wtedy zacząłem go kupować. I kupuję nadal, choć dni jego zdają się policzone, postawienie na tablety to chwytanie się brzytwy.
      W Polsce ludzie nie chcą tygodnika o kulturze. Wolą polityków i dziennikarzy politycznych, którymi większość deklaruje że się brzydzi, że to osły itd.
    • Gość: Bora Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... IP: *.radom.vectranet.pl 09.04.11, 16:37
      Lis, Olejnik, Durczok i wielu innych prowdzacych teraz "swoja" gazete to nic innego jak wychowankowie Michnika. Wyprane mozgi, dobrze oplacani przez Agore za swoje wypociny pisane wg. linii programwej GW na ich lamach, teraz kreuja polska rzeczywistosc wg. tych samych schematow i wzorcow. Wg. nich Polak jest zly, a najlepszy jest Zyd, taki jak Michnik, Najsztub, Szczuka czy Holland, ze nie wspomne o Wajdzie czy Bartoszewskim.

• Gość: K-PAX Uważam Rze jest ok - tak jak reszta Rz IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 16:46
      Najbardziej natomiast cieszy spadek sprzedaży TP - wreszcie ludzie mądrzeją.
    • chromeck Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... 09.04.11, 16:50
      no a gdzie w tej sondzie "Gość niedzielny"?? przypadek?
    • Gość: macmac123 Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... IP: *.icpnet.pl 09.04.11, 17:07
      co do artykułu, to redaktorom z Czerskiej polecam większą dbałość o jakość publikowanych faktów. Oczywiście wszystkie liczby się zgadzają - Polityka w styczniu miała sprzedaż 145.500 egzemplarzy ale numerem jeden nie jest. Na pierwszym miejscu jest Gość Niedzielny ze sprzedażą na poziomie 147.159 egzemplarzy. Słusznie Gazeta pokazała okładkę tygodnika ale w tekście się o nim nie zająknięto. Katolicki to już nie tygodnik?

Źródło: gieldamediowa.pl/newsy/295-sprzedaz-tygodnikow-opiniotworczych-styczen-

Spokojnie. Miało być 30 tys. egzemplarzy. Teraz ma być 100 tys. Będzie więcej:) Ludzie kupują Rzepę, ponieważ cenią niezależność poglądów, otwartość (wszak nieraz publikowane są artykuły red. Wołka i innych) i dbałość o wysoki poziom języka (czym redaktorzy GW pochwalić się nie mogą - w rankingu znaleźli się daleko daleko w tyle Rzeczpospolitej).
      Kto kupi Rzepę kupi UwarzamRze.

I bądźcie tak łaskawi nie kasować tego komentarza.
    • bacowa ,,Uważam, Rze'' = wypociny PiSbolszewików 09.04.11, 17:14
      Nie zaczynając czytać tego pro-PiSbolszewickiego ,,Uważam,Rze'' z wypocinami Semka, Ziemkiewicza czy Wildsteina z góry wiadomo w jakim kontekscie w temtach podejdą do każdej sprawy. Rząd i Prezydent PO-wskie do ,,zmiecenia ze sceny politcznej'' i tylko PiSbolszwia jako ,,jedynie słuszna'' do pełnienia władzy.
    • Gość: Czytelniczka Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 17:23
      Przekrój zszedł na psy (nie ubliżając psom). Co z tego, że w ramach "ratowania" obniżono cenę, jak obniżono również objętość i niestety jakość tekstów. To przypomina zatopienie, a nie ratowanie.
    • Gość: hen354 Przekroj jest najlepszy ale jak to poweidzial Lem IP: *.bcm.tmc.edu 09.04.11, 17:29
      wszytsko co dobre mozna zmiescic w tym pokoju.
    • kawa_bez_papierosa Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... 09.04.11, 17:33
      Pominąwszy już niezrozumiałą dla mnie nazwę (uważam, rze... bo rzeczpospolita?????), nowy tygodnik mocno mnie zirytował, pokusiłam się na kupno numeru "wygaszanie pamięci" z kuriozalnym wywiadem redaktorów w/w pisma z T. Nałęczem, w którym przez 4 bite strony pytają co to za spisek, który pozwala służbom porządkowym uprzątać znicze spod pałacu prezydenckiego "nie pozwalając się im dopalić". Naprawdę uczczenie pamięci sprowadza się do palenia zniczy??? I co ma taki Nałęcz z tym zrobić? Interweniować u służb porządkowych?
      Końcowy mocno subiektywny art dot. aborcji utwierdził mnie w przekonaniu, że nie ma sensu się denerwować...
      Tygodnik spisuję na straty.
      • Gość: Mark Re: Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka cieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 17:51
        Racja, po co się denerwować. Poczytaj lepiej Glamoura albo WO.
        • kawa_bez_papierosa Re: Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka cieka 09.04.11, 17:53
          OK, poczytam.
    • wiesscar Gazeta Polska 09.04.11, 17:39
      "jaki tygodnik opinii lubisz najbardziej?
      Polityka
      Newsweek
      Wprost
      Przekrójbi.gazeta.pl/i/16/forum/podglad.gif
      Uważam Rze
      nie czytam tygodników"

nie moge zaglosowac bo nie ma mojego ulubionego tygodnika
    • Gość: stefan Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.04.11, 17:54
      "Zdaniem Czynajtisa najlepszym dowodem na to jest dziennik regionalny "Reinische Post" ukazujący się w Północnej Nadrenii-Westfalii, który obecnie sprzedaje się w ok. 350 tys. egzemplarzy."

Przydaloby sie sprawdzac teksty przed ich wysylaniem na strone
    • Gość: tomy Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 17:56
      Jak zwykle Wyborcza mija się z prawdą...."Polityce", która jest liderem rynku. Jej styczniowa sprzedaż wyniosła 145,5 tys. egzemplarzy i była o 8,1 proc. wyższa niż w styczniu 2010 r. " Polityka już dawno nie jest liderem rynku. Liderem rynku jest Gość Niedzielny, na który widzę, że jest tutaj cenzura....zapraszam na wirtualnemedia www.wirtualnemedia.pl/artykul/gosc-niedzielny-liderem-gazeta-polska-do-gory-o-250-proc
    • Gość: pucio Uważam, Rze się dzieje. Tygodniki czeka ciekawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 18:48
      Brawo Gość Niedzielny! :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka