Dodaj do ulubionych

Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna do...

IP: *.multimo.pl 01.06.11, 20:46
Jeśli zamawiający poczytałby opinie klientów o tej firmie jakich sporo jest na polskich forach to myślę, że by jej nie wybrał. I nie są to, krótkie teksty konkurencji - spotkałem się z bardzo długimi opisami wraz z dołączonymi zdjęciami partaniny wykonanej przez Drutex. Ostatecznie, mimo iż byli jednymi z tańszych wybrałem ofertę innej, pewniejszej firmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: expert stolarki Re: Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 20:52
      Nikt nie powiedział, że Amerykanie poszukują okien z najwyższej półki - wręcz przeciwnie, znając ich pragmatyzm, szukają okien tanich i to wszystko.
      • Gość: producent_kibli a kto montuje kible? IP: *.acn.waw.pl 01.06.11, 21:11
        to pytanie mnie nurtuje
      • Gość: Maxx Re: Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna ! IP: 173.233.196.* 01.06.11, 22:25
        Byc moze, iz Polacy byli w stanie zaproponowac nieco nizsza cene niz, np. Chinczycy!

P.S. "Hilton" ma (przynajmniej w USA) okres swietnosci za soba. Zdecydowana wiekszosc
        ich hoteli w USA to nie sa hotele 5-gwiazdkowe...
    • ropuch1pincet Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna do... 01.06.11, 20:54
      hahaha,wymiana okien to sukces polskiej firmy?Zaiste technologia XXI wieku.Moze jeszcze napiszecie o zrywaniu azbestu?
      • Gość: gtw Re: Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 01.06.11, 21:10
        głownej stronie gw piszą o polskim samolocie zasilanym energią sloneczną

to też skrytykujesz frustraciku? a jakim kontraktem ty się możesz pochwalić?

btw abest skończył się w stanach ponad 10 lattemu, też żałujesz bo skończył ci się rynek pracy za oceanem?
        • ropuch1pincet Re: Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna 01.06.11, 21:25
          piekna sprawa,tylko-projekt,model,proby,testy.
          Jak uda sie produkowac i sprzedawac te samoloty bedzie naprawde swietnie.
          jakim kontraktem ty się możesz pochwalić?
          konserwator powierzchni plaskich w biurowcu onz w NY,technologia XXI wieku.
          • Gość: Mk Re: Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna IP: *.zone4.bethere.co.uk 02.06.11, 12:03
            Wiesz konserwator, ja sie niczym nie moge pochwalic. Bo niczego nie konserwuje, niezaleznie na jakich powierzchniach. Ja tylko robie uslugi. Znaczy cabem jezdze po Londynie. Wsiada gosc i chce gadac, to prowadze rozmowe. Woli radio, to prosze. Placa za to proste zajecie, jakies 3K miesiecznie. I generalnie jest niezle, bo nie musze wymyslac czym mam sie chwalic.

Polskim firmom robiacym okna zycze jeszcze wiekszych sukcesow. A Hiltonow to trzeba wyremontowac nie jeden a pare setek.
    • nannek A jak wspaniale opłaca swoich pracowników.. 01.06.11, 20:55
      Poniżej minimalnej czyste niewolnictwo.
      1700zł. za 288godzin w mies.

ustka.naszemiasto.pl/forum/watek/417640,845,1133290,fwid,fkid,fodpid.html
    • Gość: inGoodWe Trust nie wnikając w szczegóły IP: *.play-internet.pl 01.06.11, 20:57
      życzę im powodzenia. Aby odbiór się udał i było tak jak myślą.
    • Gość: szabepio drutex - co to za nazwa? brzmi jak złomowisko... IP: *.catv.net.pl 01.06.11, 21:04
      ja tam uważam że najlepszy profil na rynku PCV to alpha line 90+. Jest prosty, żadnych wygięć w mrozy i upały, ładny kształt, bardzo ciepły. Polecam.
      • Gość: gtw podobna jak pewnej amerykańskiej firmy sadowniczej IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 01.06.11, 21:12
        nie wspominając o "mikromiękkim" (SIC!)
      • imw Firma początkowo produkowała siatki ogrodzeniowe, 02.06.11, 07:21
        a od 1987 roku druty i wyroby z drutu, stąd nazwa firmy.
    • orson_lol wyborcza dostała prikaz? 01.06.11, 21:39
      Codziennie widze artykuł który wychwala pod niebiosa polskie sukcesy który nie sposób policzyć i który ma nas utwierdzić w przekonaniu ze Polska jest jednak tą zieloną wyspą. Niestety redaktorzyny ale ile byście się nie starali i nie napocili (niektórzy może nawet specjalnie do słownika zaglądają żeby te teksty charakteryzowały się ciut lepszą ortografią) to i tak piszecie o firmie montującej okna albo o programiku javie który zadaje pytania programistom. Takie są realia.
      • Gość: ja Re: wyborcza dostała prikaz? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.06.11, 22:43
        ależ zazdrość cię zżera:) aż miło popatrzeć. jak taki mądry to wymyśl taki prosty programik w javie i zarabiaj na tym krocie. albo opracuj model okna i sprzedaj go poważniejszej instytucji. wy to tylko narzekać potraficie...ja tam się cieszę sukcesami rodaków, bo oni jako jedni z nielicznych polepszają zdanie innych o tym chorym kraju
        • Gość: moe Re: wyborcza dostała prikaz? IP: 82.139.156.* 02.06.11, 00:56
          Za Gierka polskie firmy za granicą miały większe sukcesy :)
          Budowały elektrownie,cementownie ,a nawet całe autostrady w Iraq :)
          • asperamanka Re: wyborcza dostała prikaz? 02.06.11, 07:10
            Jasne. I za sporą część tych wszystkich "sukcesów" odbiorcy do dziś nam nie zapłacili. Poczytaj sobie, jakim krajom Polska w ostatnim dwudziestoleciu umarzała nieściągalne długi, i ile tego było.
    • Gość: japoni1 wykorzystali naiwnych polakow do zrywania azbestu IP: *.41.68.12.threembb.co.uk 01.06.11, 21:45
    • Gość: kermit Hilton - widać recesja w USA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 21:46
      Widać Amerykanie nie przywiązują dużej wagi do jakości - w Hiltonie tanie okna pcv (sic!) widać że recesja i trzeba szukać oszczędności :)
    • Gość: Ężynjer Drutex ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 21:49
      Drutex, bo robią okna z drutu? To teraz rozumiem w czym tkwi sukces tej firmy. Inne to zwyczajnie biorą profile od poddostawcy i kleją a ci magicy robią je od początku z drutu. Mistrzostwo. Gratulacje i dużo dalszych sukcesów dla polskiej firmy w JU-ES-EN-EJ !!
      • imw czy tak ciężko sprawdzić pochodzenie tej nazwy? 02.06.11, 07:20
        Firma początkowo produkowała siatki ogrodzeniowe, a od 1987 roku druty i wyroby z drutu, stąd nazwa firmy.
      • mazaczek88 Re: Drutex ? 01.05.13, 00:35
        dżizas, skad tyle jadu?:D
        ja mam drutexy montowane przez krakowski styleline, dobrze się sprawuje, wcale nie są z drutu (ha ha ha), nie odpryskują ,szczelne, ładnie wyglądają - moze oczekiwania i potrzeby spełniaja
    • Gość: quady78 Re: Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna IP: *.orange.sk 01.06.11, 21:53
      Sprzedawałem okna pvc firmy DRUTEX przez kilka ostatnich lat, na początku jeszcze były ok, ale ostatnimi czasy tragedia - chińska jakość, niedoróbki, zgrzewy byle jak wyszlifowane albo wręcz wcale, okucie nie pasowało do siebie, monterzy psioczyli na nie strasznie. Podobno te na export były dużo solidniejsze, ale kosztem okien rzucanych na środkowo europejski rynek.
    • Gość: vcxvxv Do umocnienia złotówki do 2PLN IP: *.tktelekom.pl 01.06.11, 22:27
      dalej to wiadomo co sie stalo z wieloma firmami kilka lat temu
    • Gość: ja koszmarna nazwa jak na producenta okien IP: *.aster.pl 01.06.11, 22:42
      jak słowo daję, od kiedy ta firma sponsoruje jeden z muzycznych show w tv, to po 1. dowiedziałem się, że w ogóle istnieje, 2. śmiejemy się z dziewczyną, że to najgłupsza nazwa dla producenta okien.
      jako marketingowiec z doświadczeniem, podejmę się rebrandingu marki. just call me!
      • Gość: janek Re: koszmarna nazwa jak na producenta okien IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 01.06.11, 22:53
        ja... twoj Polski jakos dziwnie wyglada, , angielski to tez nie jest , wiec co to za nowy jezyk ?
    • papigo Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna do... 01.06.11, 23:06
      Firma Superdrew z Olkusza ponad rok temu zaczeli wstawiac w moim hotelu w grecji drzwi i okna czyli kontrakt na kilkaset tysiecy euro i nikt o tym nie napisal w gazecie. Jako firme polecam.
    • Gość: Mietek-Piknik Szanujmy sie IP: 213.76.149.* 01.06.11, 23:09
      CO INNI UWAZAJA NA NORMALNOSC U NAS JEST NA GLOWNE
    • mitoogorkach Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna do... 01.06.11, 23:32
      DRUTEX ? DUREX ? ja pierdziele co za nazwa dla okien DRUT EX - eksport drutu !
      • imw masz problem ze sprawdzeniem pochodzenia nazwy? 02.06.11, 07:25
        to zajmuje mniej niż minuta
      • Gość: olo Re: Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna IP: *.acn.waw.pl 02.06.11, 08:27
        DRUTEX

BARDZO WYMOWNA NAZWA, PRZYPOMINA MI SIE ZDARZENIE KIEDYS KOLEDZE URWAL SIE TLUMIK Z JEDNEJ STRONY I WLASNIE SPECJALISTA ZAMOCOWAL GO DRUTEXEM TAM GDZIE SIE OBERWAL! Z TYM MI SIE KOJARZY - PARTANINA
    • Gość: kazio Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna do... IP: *.vs.shawcable.net 02.06.11, 02:11
      Zapomnieli podac ze w tym Hiltonie bedzie pracowac 25 Polakow i Polek jako sprzataczki oraz
      zmywacze garow w kuchni
    • artur.pianko Sukces polskiej firmy za oceanem, robią okna do... 02.06.11, 05:58
      Oni Sprzedaja Okna za Oceanem.. A my zapraszamy na zakupy za Oceanem przez Internet
      www.zaoceanem.com

W USA jest duzo Polskich firm i produktow ktore z powodzeniem konkuruja z innymi produktami na rynku USA. Dla przykladu, wyroby z Krosna, sa bardzo szanowane i nie naleza do najtanszych.
      • blablick ...Z Krosna? 02.06.11, 09:56
    • blablick Sukces polskiej firmy XXX 02.06.11, 09:44
      Drutex pewnie sprzedał im okna Oknexu z innowacyjnymi okuciami Zlomexu a dostarczy je na miejsce Transportex-Spedycja :b
    • Gość: Mik Do jednego Hiltona? IP: *.zone4.bethere.co.uk 02.06.11, 11:51
      Przy calym szacunku do firmy, jesli robia okna do JEDNEGO Hiltona, to raczej nie powod zeby robic newsa. To moze byc sporo okien, ale skala zagadnienia jest minimalna. Co najwyzej to sa fajne referencje na przyszlosc.
      A tu prosze, dziennikarz Wyborczej zrobil z tego newsa jakby to mialo zmienic bieg Swiata.
      Strasznie emocjonalnych dziennikarzy tam zatrudniaja :) Oplaca im sie? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka