Gość: Piko Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... IP: *.stk.vectranet.pl 11.06.11, 15:42 Wiadomo dlaczego zniknęło. Heineken nie mógł mieć konkurencji w kraju gdzie za łapówki można wszystko załatwić i dlatego kupił EB i zniszczył. Uważam heinekena za najgorsze piwo na świcie istniejące dzięki reklamie. Dlatego od parunastu lat nie piję żywca, bo smakuje jak siki z heinekena! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benamuki Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 16:27 Heineken to moim zdaniem ambrozja w porównaniu do wyrobów amerykańskiego Budweisera pędzonych na kukurydzy czy ryżu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale dales mu Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.pools.arcor-ip.net 11.06.11, 18:26 Wiadomo dlaczego zniknęło. Heineken nie mógł mieć konkurencji w kraju gdzie za łapówki można wszystko załatwić i dlatego kupił EB i zniszczył. Uważam heinekena za najgorsze piwo na świcie istniejące dzięki reklamie. Dlatego od parunastu lat nie piję żywca, bo smakuje jak siki z heinekena! Czy Heineken to przezyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xo Również nie piję tego barachła IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 01:29 Po pierwsze, jako gdańszczanin, nie mam zamiaru płacić tym, którzy zamknęli browar w moim mieście. Po drugie - tego nie da się pić. Prawie jak piwo - a prawie - robi wileka różnicę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skapy holenders Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... IP: *.limes.com.pl 11.06.11, 15:58 Holenderski heineken wykupił Zywca,A potem przejął Eb wykupił tez browar Gdański i wiele innych wszystkie były dla niego konkurencja wiec je poprostu holenderski śmiec zlikwidował! Taka jest polityka holenderska przejąc konkurencje i zlikwidowac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.play-internet.pl 12.06.11, 05:12 trzeba przyznac ze wlasciciele malych browarow to ludzie bez honoru skoro sprzedawali swoje browary korporacjom wiedzac ze te je zaraz zamkna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdr wg mnie było inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 11:19 małe browary przeważnie upadały samoistnie (nie były w stanie konkurować cenowo z tanią masówką z koncernów), koncerny przejmowały browary średnie i duże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: wg mnie było inaczej IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.11, 15:39 małe browary przeważnie upadały samoistnie (nie były w stanie konkurować cenowo z tanią masówką z koncernów), koncerny przejmowały browary średnie i duże Bylyby, gdyby nie nieumiejetnosc zarzadzania. Zawsze znajdzie sie i wierny smakosz, ktory regularnie swoje ulubione piwo wypije. Ale wiekszosci producentom ciezka praca i male zyski niewystarczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: wg mnie było inaczej IP: 79.173.46.* 12.06.11, 18:10 Dokladnie tak jest. Nawet dzis w Polsce malym browarem jest wciaz trudno, mimo "boomu" na piwo niekoncernowe. I daleko nam do wyjatkowej sytuacji Niemiec, gdzie maly browar moze spokojnie istniec, zaopatujac teren wielkosci malego polskiego powiatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: 79.173.46.* 12.06.11, 18:04 > trzeba przyznac ze wlasciciele malych browarow to ludzie bez honoru skoro sprze > dawali swoje browary korporacjom wiedzac ze te je zaraz zamkna. W biznesie liczy sie zysk, a nie cos tak abstrakcyjno-harcerskie jak "honor". Browary poszly na sprzedaz, poniewaz wlascicielom brakowalo pieniadzy na potrzebne inwestycje, promocje i dystrybucje. One po prostu nie mialy szans z poteznymi koncernami, a w dodatku, polskim piwem malo kto wtedy sie interesowal. W Poznaniu wsrod "koneserow" slychac czesto kwekanie, ze juz nie ma Grodziskiego, ale jak to piwo jeszcze bylo, to nikt nie chcial go kupowac, bo byl to synonim obciachu. Odpowiedz Link Zgłoś
kedzier47 Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... 11.06.11, 17:57 a ja pamiętam ,że cos takiego wymyśliłem czas się naEBać...czy coś... Odpowiedz Link Zgłoś
make_tea_not_war Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... 11.06.11, 18:05 Za produkcję piwa w Polsce wzięli się marketingowcy i księgowi. A ja się pytam co to za piwo co chmielu w nim nie ma za grosz. Mój znajomy plantator chmielu, od roku nie może go sprzedać. Nikt nie chce, bo albo kupią chiński, albo wcale i doleją aromat identyczny z naturalnym albo coś takiego. Nawet te lokalne browary też "w kulki lecą" Noteckie nawet dobre, ale chyba tylko ciemne na chmielu. Perła? toż to austriacki koncern który zaczął z lokalnej dobrej marki popłóczyny robić i zamknął ciekawą markę Zwierzyniec. Jakiś czas temu zasmakowałem w biedronkowym leżajsku, ale odkąd przeczytałem, że to kampania piw. albo grupa żywiec (nie pamiętam które) przestałem. Jak na razie Ciechan i Warmia jakiś poziom trzmają, ale na jak długo ? A najlepsze piwo jakie piłem to kupione kiedyś w Czechach "Budejovice"...wspaniałe i żałuję, że tylko jedną butelkę przywiozłem, bo później już nie widziałem tego piwa (to nie te samo co Budejovice z marketu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henk Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.gdynia.mm.pl 12.06.11, 21:20 "Jakiś czas temu zasmakowałem w biedronkowym leżajsku, ale odkąd przeczytałem, że to kampania piw. albo grupa żywiec (nie pamiętam które) przestałem." Ale z Ciebie smakosz. Gdybyś nie przeczytał, to by Ci dalej smakowało. Po co robisz z siebie matoła? Odpowiedz Link Zgłoś
make_tea_not_war Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce 18.06.11, 08:30 Nie zrozumiałeś. Smakuje mi nadal ale nie będę tego pił i nabijał kieszeni koncernowi. Podpisano Matoł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Browarnik Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 19:28 Nikt tego szajsu nie utracił , po prostu piwosze zmądrzeli i dowiedzieli się co to był za wynalazek -PIWO TO NA PEWNO NIE BYŁO!!!, był to chemiczny koncentrat rozcieńczany wodą!! . Czyli wielkie oszustwo a nie piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.zone12.bethere.co.uk 11.06.11, 19:29 Takie ono kultowe jak frugo.to ze mieli wyroznaiajace reklamy jak na tamte czasy nie czyni ich jeszcze kultowymi.tez mi kult 6 czy 7 lat na naszym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czy ja mieskzam za granica? IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 19:29 w moim supermarkecie ciagle EB mozna kupic wiec chyba nie mieszkam w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: czy ja mieskzam za granica? 12.06.11, 19:15 > w moim supermarkecie ciagle EB mozna kupic wiec chyba nie mieszkam w polsce Po prostu jest importowane. W Polsce nie ma dystrybucji. Zreszta mozna bylo o tym poczytac w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henk Re: czy ja mieskzam za granica? IP: *.gdynia.mm.pl 12.06.11, 21:23 Skoro można kupić w supermarkecie, to znaczy, że jest dystrybucja. Przecież to piwo nie pojawia się tam samoistnie. Z artykułu wynika, że Grupa Żywiec nie prowadzi dystrybucji w Polsce. Całe szczęście to nie jest jedyna firma w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: czy ja mieskzam za granica? IP: 79.173.46.* 12.06.11, 23:53 > Skoro można kupić w supermarkecie, to znaczy, że jest dystrybucja. > Przecież to piwo nie pojawia się tam samoistnie. > > Z artykułu wynika, że Grupa Żywiec nie prowadzi dystrybucji w Polsce. Całe szcz > ęście to nie jest jedyna firma w tym kraju. Jeszcze raz: producent nie sprzedaje tego piwo w kraju, tylko ma go w dystrybucji zagranicznej. Jesli jakis sklep, obojetnie, czy warzywniak czy supermarket, ma je w ofercie, to nie pochodzi ono od dystrybutora polskiego, tylko zza granicy. Jest po prostu reimportowane. Czy to na prawde tak trudno zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu RED był dobry... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 19:41 EB było takie sobie, ale pamietacie piwo RED? Też warzone przez ten browar. Było naprawdę niezłe... ciemne, ale nie słodkie i ciężkie jak inne portery z tego czasu... lubiłem je, szkoda, że już go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Taka prawda 11.06.11, 20:12 polskie piwa za granica Warka,Zywiec,Perla,EB...itd. smakuja duzo lepiej niz w Polsce, nie wiem czym to wytlumaczyc ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
wentyl77 Re: Taka prawda 11.06.11, 21:44 "Dorzucilbym do grzechow Zywca zarzniecie bardzo fajnego browarka o nazwie Kujawiak. Jako Bydgoszczanin i wieloletni smakosz tej marki serdecznie dziekuje za celowe usuniecie z rynku mojego ukochanego browarka. Heinekenowi i jemu pochodnym gromkie NIE!!!!" To prawda, sposób w jaki Grupa Żywiec przejęła Kujawiaka i to co z niego zrobiła, na długie lata zniechęciło mnie do Żywca. Nie oszukujmy się, na początku lat 90. Kujawiak nie był piwem z górnej półki, ale potem zaczęło się poprawiać. Ale od kiedy jest robione pod obcą marką, to taki sam sikacz jak inne... Osobnym problemem jest brak chmielu w piwie, bo to co dodają to chyba jakieś chińskie siano z dodatkiem siana niemieckiego (dla smaku). To może wyjaśnić, dlaczego duża grupa piszących tutaj narzeka na smak i twierdzi, że coś jest nie tak. A to "nie tak" to po prostu brak chmielu wobec zarżnięciu produkcji polskiej i nieopłacalności sprowadzania chmielu z Niemiec (dawniej zawożono składniki i tam na miejscu robiono specjalne mieszanki, teraz nie wiem , jak to załatwiają). O upadku polskiej produkcji chmielu (poszło chyba o zaniedbania w sprawie dotacji) pisał tygodnik "nie" ale dawno i nie mogę znaleźć w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszjedrzejewski Re: Taka prawda 11.06.11, 23:25 Browar zawiercie- skład piwa chmiel aromat i chmiel goryczkowy - ogólnie nawet było ok Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui żółć bydlęca zamiast chmielu 12.06.11, 17:52 żółć bydlęca zamiast chmielu - zwłaszcza do masówek na lato, kiedy trzeba "zrobić" dużo piwa na raz. dlatego pijam tylko piwo z małych browarów, nigdy lane, nigdy od dużych graczy - bo "piwo" mieszane przemysłowo to piwo tylko z nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka prawda Re: Taka prawda IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.11, 15:21 polskie piwa za granica Warka,Zywiec,Perla,EB...itd. smakuja duzo lepiej niz w Polsce, nie wiem czym to wytlumaczyc ale taka jest prawda. Bo za granica wszystko lepiej smakuje jak w kraju. Przewiziesz pare kilometrow za granice i smak sie zmienia na lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neonzamachowiec Re: Taka prawda IP: *.ntlworld.ie 13.06.11, 03:07 Moze o Niemczech mowisz. W Anglii czy Irlandii polskie piwa to straszna rzeznia. Lech, Tyskie, Zywiec i Warka to popluczyny niewiele rozniace sie od Budweisera. Na szczescie w pubach mozna napic sie Paulanera czy nawet masowego Smithwicks'a a do domu jest spory wybor piw niemieckich i czeskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvc Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... IP: *.acn.waw.pl 11.06.11, 22:38 Grupa Żywiec na Warmii wycofała na jakiś czas Specjala. Okazało się że chyba mocno dostali po kieszeni , gdyż po jakimś czasie znowu się pojawił. Przed zejściem z rynku był sikowaty ?, teraz pojawił się znowu smaczny ;-). Niestety warmiacy nie przeskoczyli na Żywca, wiedzą co dobre Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszjedrzejewski Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce 11.06.11, 23:23 Specjał już trafił do Biedronki - nawet jest w lubelskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vcx Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 23:35 mi brakuje zarówno 10,5 jak i heveliusa oraz żywca eurospecjala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijak wielki Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 01:39 Umrę zaraz... Łomża regionalna :D Wierzcie dzieci dalej reklamie. Proponuję na początek zgugulanie Unibrew, a potem dalsze wypowiedzi. Dzieci drogie, w czasach gdy łomża, dojlidy, leżajsk były regionalnymi browarami to sraliśclie za przeproszeniem w pieluchy. Proponuję teraz spróbować tych piw w porównaniem z Ciechanem, Zamkowym albo np. z ruskim Mielnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prażan Wuj im w zupę za zamordowanie Browaru Warszawskieg IP: *.acn.waw.pl 12.06.11, 09:17 za zniszczenie starego,dobrego Królewskiego-bo to co jest teraz sprzedawane pod tą nazwą,to zwykłe plucie w twarz piwoszom- i ,przede wszystkim,za zamordowanie najlepszego,najgenialniejszego Portera Warszawskiego,przy którym porter Bracki to parodia portera. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz A Browar Piastowski z Wrocławia? 12.06.11, 09:36 Kupili (Carsberg) i zamknęli. To znaczy nie kupili browaru, ale jego udział w rynku, ca 4%. Obecnie pod nazwą piast sprzedaje się piwo produkowane w Sierpcu. To piwo smakuje inaczej niż piast z Wrocławia, prawdopodobnie zgodnie ze standardami ISO. Kiedyś we Wrocku było więcej browarów, np Mieszczański, Zakrzowski. Wszystkie przestały istnieć. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.11, 09:28 Jak dla mnie Kormoran jest najlepszym browarem w Polsce. Uwielbiam każde piwo tej produkcji. A jeśli mówisz o samym piwie "Kormoran jasne", to jak dla mnie najciekawsze i najsmaczniejsze piwo, jakie kiedykolwiek piłem, choć jest dość specyficzne ze względu na duże nachmielenie, więc nie każdemu zasmakuje. I nie, nie jestem pracownikiem Kormorana. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.gdynia.mm.pl 12.06.11, 21:26 Mimo to masz podwójną premię za czerwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan małych browaró Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.11, 09:46 niech se redaktor przeczyta w internacie co znaczy kultowe zanim takie brednie napisze; toż to dziecko marketingu i reklamy było; szczoch jak inne żywce, warki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... IP: 93.175.73.* 12.06.11, 10:56 W akademikach mówiło sie wtedy "Chodźmy sie naEBać " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyager Bo dobre polskie piwo w Polsce nie istnieje IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 12:01 Nawet Lech w Londynie kupiony to inny smak, niż w kupiony w kraju (przywiozłem zgrzewkę dla porównania). A najlepsze piwo to dawny Gothaer Pils Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Bo dobre polskie piwo w Polsce nie istnieje IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 12:31 najbardziej śmieszą mnie "piwosze" którzy używają słowo "smak" a ich jedynym celem to się naj..ebać i poczuć ekstazę w swoim nędznym szarym życiu bez celu Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Bo dobre polskie piwo w Polsce nie istnieje 12.06.11, 19:17 > Nawet Lech w Londynie kupiony to inny smak, niż w kupiony w kraju (przywiozłem > zgrzewkę dla porównania). A najlepsze piwo to dawny Gothaer Pils To dokladnie to samo piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyager A ja bym się założył.. IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 20:53 Przywiozę ci 4 Lechy na spróbowanie - porównasz sam. W zeszłym roku zgrzewka przywieziona do Polski poszła na degustację - 5 osób wyczuło różnicę na niekorzyść krajowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: A ja bym się założył.. IP: 79.173.46.* 12.06.11, 23:59 Nie zakladaj sie. Wyczules roznice, bo chciales wyczuc. Proces produkcyjny, skladniki, etc. jest dokladnie ten sam. To juz nie PRL, w ktorym slabe warki z peczkujacego juz jeczmienia lano w butelki na rynek wewnetrzny. KP tp za duzy biznes, zeby warzyc 1% produkcji w jakis inny sposob. Swego czasu na jakims forum ktos usilowal mi wmowic, ze "polski" Paulaner rozni sie od "niemieckiego". I za cholere nie byl w stanie przyjac do wiadomosci, ze jedyna roznica polega na tym, ze "polski" przyjezdza do Polski w zbiorniku i jest tu tylko rozlewany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna <a href="http://www.rogalinski.com.pl/bez-kategorii/tyskie-" targe IP: *.toya.net.pl 12.06.11, 12:55 www.rogalinski.com.pl/bez-kategorii/tyskie-podbija-swiat/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagienka Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... IP: *.ha.zut.edu.pl 12.06.11, 12:59 Silne marki Heineken i Żywiec? Wyście chyba dawno tych piw sami nie pili:>, nie rozumiem jak można spieprzyć coś co rzeczywiście kiedyś było dobre-mowa o żywcu...a co się tyczy heinekena?-na każdą kolejną 10-kę moich znajomych może jedna osoba i to przypadkiem pija heinekena, a EB-wspomnień czar:) Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce 12.06.11, 19:18 > Silne marki Heineken i Żywiec? Wyście chyba dawno tych piw sami nie pili:>, Silne marki = znane i dobrze sie sprzedajace > edna osoba i to przypadkiem pija heinekena, a EB-wspomnień czar:) EB to taka sama kicha, jak Heineken i spolka. Tylko, ze go nie ma. Dlatego wielu go idealizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.11, 13:21 Nie od dziś wiadomo, że duże koncerny wyżynają dobre piwa z małych browarów. Taka sytuacja miała miejsce między innymi w Belgii. Dlatego piwom koncernowym mówię nie. W Polsce jest od groma świetnych browarów - sęk w tym, że są małe i przez to mają raczej lokalny charakter. Za to ważone tam piwa biją na głowę wszystko to co leje koncern. Inna sprawa, że czasem browary są zamykane, ponieważ ... sprzedaje się grunty na których leżą pod deweloperkę (Gdańsk, Olsztyn). Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce 12.06.11, 19:21 Gość portalu: Rav napisał(a): > Nie od dziś wiadomo, że duże koncerny wyżynają dobre piwa z małych browarów. Ta > ka sytuacja miała miejsce między innymi w Belgii. Dlatego piwom koncernowym mów > ię nie. W Polsce jest od groma świetnych browarów - sęk w tym, że są małe i prz > ez to mają raczej lokalny charakter. "Regionalnymi" sa one tylko z nazwy. Praktycznie kazdy ich wyrob kupisz w calym kraju a lokalne rynki wcale nie sa najwazniejszymi rynkami zbytu. No, moze poza jednym-dwoma wyjatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regionalne Re: Kultowe piwo to piwo regionalne IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.11, 14:33 sa takie sklepiki w Polsce i takie pywka ok np raciborskie, orkiszowe i inne wg starych receptur i browarow Odpowiedz Link Zgłoś
bilewiczowszczynski Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce si... 12.06.11, 14:51 Kochani! W sierpniu jade do kraju. Czy mozecie mi polecic jakies marki piwa, niezbyt banalne, a dostepne w sklepach? Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochany Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.11, 15:49 Kochani! W sierpniu jade do kraju. Czy mozecie mi polecic jakies marki piwa, niezbyt banalne, a dostepne w sklepach? Dziekuje Probuj wszystkie po kolei a sam sobie wyrobisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Kultowe piwo EB wciąż istnieje, ale w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 13.06.11, 09:27 piwa z browaru Amber, Fortuna, piwa Zawiercie i Raciborskie i browar Kormoran. Większość to browary lokalne więc zależy gdzie będziesz, ale takie Piwo Żywe (Amber) dostaniesz raczej w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
anubis76x Czy aby to nie reklama i zbieranie opinii przed..? 12.06.11, 15:05 Coś ostanio sporo piszą o tym piwie czy aby to nie zbieranie opini konsumentow przed wielkim powrotem tego produktu na rynek ?? tak było też z Frugo. Osobiście chętnie spróbuję tego piwa, mam nadzieję że będzie smakować jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DobrePiwo Kto pamięta konta pocztowe @czasnaep.pl ??? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 15:17 To było moje pierwsze konto mejlowe Genialny chwyt marketingowy!!! Niestety konta zlikwidowali :-/ Co do artykułu: "Poza tym w swoim portfolio mamy już silne marki jak Heineken i Żywiec, więc kolejna mocna marka zwyczajnie nie jest nam potrzebna" Wystarczyło napisać jedno zdanie. Zarżnęli markę i tyle. :-/ Dobre piwa Browar Jagiełło - piwo Magnus Browar Czarnków Browar Fortuna Browar Witnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opar Absurdu Szkoda. Brakuje w Polsce trochę słabszego piwa,.. IP: *.aster.pl 12.06.11, 15:52 które od razu nie "waliłoby tak w dekiel". Tak samo jak i mniejszych puszek. Ale widać Polacy muszą, i chcą, od razu się narombywać tym szlachetnym napojem. Odpowiedz Link Zgłoś