Dodaj do ulubionych

Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie...

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.09.11, 18:11
wolalbym zobaczyc stelle w kazdym sklepie...
Obserwuj wątek
    • Gość: kagan Re: Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z s IP: *.dsl.telepac.pt 18.09.11, 18:15
      Amerykanski Budweiser to sa zwykle siki...
      • Gość: Mirwisz Re: Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z s IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.11, 18:30
        Masz racje po raz pierwszy, kolego psychiczny! Zresztą czescy prawnicy powinni zrobic z tym porządek, bo Jankesi ukradli im nazwę ...

Pomimo, że jankeskie piwo to siki (może poza Pabstem albo Samuelem Adamsem) to w Wolsce i tak frajerzy będą się nim "delektować" - Wolska to MATRIX !!!
        • Gość: (.)(.) Re: Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z s IP: *.beskidmedia.pl 18.09.11, 18:43
          tam gdzie czesi zarejestrowali nazwe amerykanskie siki chorego na nerki bawolu nazywaja sie bud
          • Gość: Feruś Dokładnie. Znawcy się znaleźli. IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 20:03
            Śmiech.
            • Gość: Mojito Re: Dokładnie. Znawcy się znaleźli. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.11, 21:09
              A może łzy?
    • Gość: q Re: Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z s IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 18:33
      a ja Duvela
      • Gość: dexterek Re: Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z s IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 21:00
        A ja Kwak
        • Gość: bnt Re: Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z s IP: *.bialnet.com.pl 19.09.11, 08:36
          a ja Grimbergen, ale kwak jest ok, i jeszcze w tym fajnym kufelku :)
    • Gość: dlugi Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie... IP: *.aster.pl 18.09.11, 18:45
      wszystko zalezy od tego jakie tam będą ceny.
      Belgia, choć jest małym krajem ma chyba najwięcej gatunków piwa.
      Zainteresowanych odsyłam do google.
      Generalnie piwo, jak piwo.
      Jeśli będzie nie pasteryzowane z beczki to ok.
      Jeśli inaczej, to siki jak każde inne
    • Gość: wolny Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie... IP: *.dynamic.caiway.nl 18.09.11, 18:59
      a kto bedzie pil te ich szczochy tylko polskie piwo
      • Gość: gugcia0 pomysl moze byc dobry ale musieliby proponowac IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.11, 19:33
        inne piwo,niz te sieciowe dziadostwa typu:Lech,Zywiec i im podobne.Ich piwa glowne dobre nie sa,dobre sa belgijskie niszowe,smakowe,ciezkie,maja wybor wiec powinni wejsc z tym,czego u nas nie ma i z dobra kuchnia,ale naprawde dobra,bo u nas ludzie sie na dobrej kuchni znaja.Byle polska knajpa ma dobre jedzenie.Wystroj a la lata 20 tez dobry,byle nie byl to kicz,bo kiczu w Belgii sporo widzialem.No,okaze sie czy to wypali- mam mieszane uczucia,takze z powodu cen.Jak beda wolac za te niszowe piwa po 8 czy 10 zl to malo kto tyle zaplaci,jak beda oferowac zwykle siki sieciowe po 5 czy 6 zl,to takich knajp jest np. w Krakowie setki.Moim zdaniem kluczem jest inny,dobry smak piwa i umiarkowane ceny,a to znow nie jest takie latwe gdy lokalizacja ma byc np. w Krakowie w centrum,kolo Rynku.
        • Gość: q Re: pomysl moze byc dobry ale musieliby proponowa IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 20:49
          nie wiem skąd jesteś, ale w Gdańsku piwo kosztuje w knajpie 8 zł a nawet 9,50. I nie jest to cena odosobniona. Piwa po 5 zł to chyba w parku tylko, jak sobie sam kupisz. NIestety...
          • Gość: czester Re: pomysl moze byc dobry ale musieliby proponowa IP: *.static.tvk.wroc.pl 19.09.11, 00:15
            Nie ma już takich cen w knajpach jak 5 zł. To stare czasy albo spotykane jeszcze na prowincji.

Piwo bardzo dobrze obrazuje sytuację w jakiej znalazł się polski konsument. Cena poszła mocno w góre a jakość wyraźnie się obniżyła. Żywca, Tyskiego, Piasta, Okocimia nie da się już pić a najgorszy jest chemiczny Lech.

Całe szczęście, że mam pod nosem sklep z czeskim piwem i nie narzekam. Albo polski Amber. Ale ceny od 4 zł.
        • kukulat Re: pomysl moze byc dobry ale musieliby proponowa 20.09.11, 12:37
          Gdzie w Krakowie masz knajpy z piwem po 5-6 zł ???
          Chyba w knajpach dla studentów z naprawdę kiepskim piwem, z sikami z sików.

8-11 pln kosztuje w Krakowie piwo w okolicach Rynku i to zwykłe. Jak będzie coś ciekawego to ludzie zapłacą za wystrój i markę piwa więcej.

Dobre piwo z małego polskiego browaru w Krakowie kosztuje od 4,50 - 7 PLN. W sklepie.
    • tomeyk Re: Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z s 18.09.11, 19:28
      Stella to takie ich Tyskie, Żywiec, czyli generalnie siki.

Tylko Rochefort :)
      Najlepiej 8 :D
    • Gość: Kagan Beda sprzedawac Delirium Tremens? IP: *.dsl.telepac.pt 18.09.11, 19:35
      pl.wikipedia.org/wiki/Delirium_Tremens_%28piwo%29
    • zaytzev Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie... 18.09.11, 20:22
      20-40 piw, czyli na pewno kilka ciekawych się znajdzie w ofercie, więc jestem za.

A Stellę wolę od Tyskiego - przynajmniej czuć, że spędziła "ustawowy" czas w tankofermentatorze. :)
    • Gość: ulv Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie... IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 20:29
      Stella może jest niezła (porównując do naszych koncerniaków), ale w Belgii jest np. Lefe, Kastel, albo Grimberger. A to już jest miód w gembie. Po prostu super.
    • wielkilebowski Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie... 18.09.11, 20:45
      A mnie rozbawił najbardziej cytat o"recepturach kuchni belgilskiej". Czyli co, będą uczyć smażyć frytki? bo na niczym innym sie nie znają:)
      • Gość: q Re: Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z s IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 20:50
        jeszcze gofry i naleśniki ;)
      • kretynofil Mylisz się, dziecko drogie... 19.09.11, 07:41
        "bo na niczym innym sie nie znają:)"

Daleki jestem od tego żeby uznać kuchnię belgijską za jakąś wybitną, ale to znacznie więcej niż frytki, czekolada czy gofry. Zapominasz o mulach, króliku, doskonałych owocach morza i potrawach mięsnych które są często bardzo, bardzo dobre.
    • Gość: xo Naprawdę chciałbym sie mylić, ale IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 21:14
      zwracam uwagę, że jak do tej pory koncerny w Polsce obecne, czyli SAB Miller, Heineken
      i Carlsberg pokazały wszystkim jak oceniają polskich konsumentów podsuwając im swe wyroby okraszane kampaniami marketingowymi w nadziei, że damy sie nabrać, a o zamykaniu mniejszych browarów nawet nie wspomnę, bo mi sie nóż w kieszeni otwiera.
      A-B-InBev to ta sama "kategoria wagowa". Oby to, co nam zaoferują nie było policzkiem w gusta Polaków...... Oby......
      • zaytzev Re: Naprawdę chciałbym sie mylić, ale 18.09.11, 22:54
        > A-B-InBev to ta sama "kategoria wagowa". Oby to, co nam zaoferują nie było poli
        > czkiem w gusta Polaków...... Oby......
        W sumie fakt. Jak taki koncern wejdzie do Polski to pod swoimi markami też będzie sprzedawał siki z proszku.
        Btw, mam w lodówce okazjonalną puszkę Carlsberga jeszcze z tegorocznego Woodstocku i chyba jeszcze poleży... ;)
    • Gość: Elf Za późno!!! IP: *.icpnet.pl 18.09.11, 21:36
      Za późno na takie wejścia... rynek jest już mocno podzielony a konsumpcja piwa nadal wysoka lecz nieznacznie spada...
    • Gość: Jaro z Bemowa a ja wole bar Kwiatek na Górczewskiej IP: *.spray.net.pl 18.09.11, 21:39
      i naszego browca. Królewicza, znaczy....
    • Gość: Purist Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie... IP: *.lewandow.net.pl 18.09.11, 22:25
      Ludzie, nauczcie się, co znaczy franszyza i dlaczego nie jest to to samo, co franczyza! Zwłaszcza jeżeli pretendujecie do miana dziennikarzy parających się zagadnieniami gospodarczymi.
    • Gość: lukaszlew77 Nie franszyza, a franCZyza IP: *.icpnet.pl 18.09.11, 23:09
      Franszyza to pojęcie dotyczące umowy ubezpieczenia. Tu chodzi o franczyzę(ang. franschise).
      • Gość: Mojito To francyza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.11, 07:46
        O francuza, czyli loda!
    • tymon99 Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie... 19.09.11, 00:02
      asortyment 20-40 gatunków piwa? to są jakieś kpiny.
      w belgii asortyment dostępny w piwiarni to jakieś 10 razy tyle (z czego w polsce dostępne dziś może 5%).
    • adriani75 Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie... 19.09.11, 01:34
      Bedac na Francji poznalem co to piwa belgijskie bo tylko takie mozna bylo kupic w knajpie Ogolnie nie do przejscia dla Polaka Wszystkie jakies dziwne, nie smaczne i PERFUMOWANE ;) Jedyne ktore pamietam ze dobre to to Delirium i Kwak reszta podobna do wloskiej mysli browarniczej a te Stelle to taki ich wlasnie drewniany Lech
    • sandwich1 Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z sie... 19.09.11, 06:08
      Piwiarni nie otworzą. Piwiarnie skończyły się z idiotycznym zakazam palenia w knajpach. I nie żebym się tu wypowiadał za lub przeciw, ale stwierdzam fakt. Popatrzcie na ilość zamykanych pubów w Angli.
      Ludzie wynoszą się z piwem do domów.
      A ponieważ nie otworzą piwiarni więc, by to było opłacalne piwo będzie kosztować powyżej 10 zł i będzie to co najwyżej miejsce degustacji nie piwiarnia.
      Piwiarnie to są w Czechach.
      • Gość: Dymczasem Re: Anheuser-Busch InBev chce wejść do Polski z s IP: *.net.stream.pl 19.09.11, 07:38
        mnie stosunkowo skutecznie zniechecono do picia piwa od czasu kiedy Urquell kosi po minimum 5.80 za butelke (w sklepie). Teraz pijam baczki z Czarnkowa ale jeno wtedy jak mi sie chce spacera machnac do reala, bo tu jest. Kulczyk, albo byla Kulczykowa, oddawac mi Urquella w przyzwoitej cenie. BŁAGAM ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka