Dodaj do ulubionych

Kilka kredytów, a cel ten sam

IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 14:09
Ktoś się w siebie zapatrzył, a nie w realia! Cytat: "pożyczki udzielone przez różnej maści pośredników kredytowych są piekielnie drogie" jest krzywdzący dla pośredników sprzedających pożyczki i kredyty bankowe! Bo to bank ustala cenę. Autorowi artykułu mylą się pośrednicy kredytowi z osobami/firmami pożyczającymi prywatnie pieniądze, poza systemem bankowym. Zresztą jak sama nazwa wskazuje - "pośrednik kredytowy" pośredniczy w uzyskaniu kredytu, a ten może mieć w swojej ofercie tylko bank. Kowalski czy inna "korporacja finansowa" może co najwyżej udzielać pożyczek, ale to już temat z innej bajki!
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Kilka kredytów, a cel ten sam IP: *.net.autocom.pl 25.10.11, 17:36
      a co za idiota porównuje koszty kredytu z różnym okresem?
      można by przeliczyć jakie są koszty w określonym czasie a nie pisać że za rok, miesiąc czy w grace period
      • Gość: Maciej Re: Kilka kredytów, a cel ten sam IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 18:16
        I jeszcze pisze że to ten sam produkt - "1000 zł".
        Może 1000 zł na lokacie to też ten sam produkt? I wtedy za to jeszcze płacą odsetki...

Maciej
    • Gość: iza Kilka kredytów, a cel ten sam IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.11, 19:03
      mam jeden cel, mieszkanie jeszcze w tym roku, banki mi w tym przeszkadzaja, ale mam nadzieje ze cel osiagne
      • Gość: Antoni Re: Kilka kredytów, a cel ten sam IP: *.centertel.pl 26.10.11, 16:08
        jak widzę, spamerzy z vivaldiego już nawet nie muszą dodawać, którą firmę doradczą i który bank preferują :)
    • top6info Można też stracić nerkę 25.10.11, 19:27
      Jeśli pożyczy się od panów reklamujących się "pożyczki bez BIKu"

.......................
      6 najważniejszych informacji dla Twojego portfela codziennie od 6 rano
      top6info.blogspot.com
    • Gość: gh Kilka kredytów, a cel ten sam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.11, 20:03
      ...no i autor zapomniał o kredytach ratalnych, bardzo rozpowszechnionych w dzisiejszych czasach. W wielu sklepach można znaleźć kredyt 0% nawet do 40 miesięcy.
      Oczywiście zaraz ktoś się przyczepi, że i tu są koszty. Zależy. Ale w wielu sklepach uwierzcie mi można znaleźć prawdziwe 0%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka