Dodaj do ulubionych

Tablica.pl - oszustwo

13.09.12, 16:35
Hej, widzę coraz więcej doniesień o nowym nigeryjskim przekręcie na Tablica.pl. Człowiek dostaje z Nigerii ofertę kupna wystawionego przedmiotu. List jest niezmiernie miły i przekonujący, mnóstwo o rodzinie dzieciach itp. Następnie dostają warunek - przelew pójdzie, jak wyślą towar i zeskanują dowód wysyłki. Naiwniak wysyła i dostaje maila z rzekomego Credit Europe Bank, że dostanie przelew zagraniczny, jeśli za niego zapłaci. To taka zasada bezpieczeństwa, potem tę opłatę zwrócą ;). No więc więc wysyła tę opłatę i ona oczywiście przepada i frajer traci towar i dodatkową kasę.
Mechanizm jest oczywisty, pytanie - czy taki naiwniak ma szansę jakoś się dobrać do d. tym nigeryjskim oszustom? Zawracanie głowy prokuraturze ma w ogóle sens? Głupota nie boli, strata finansowa bardziej.
Obserwuj wątek
    • Gość: no sorka Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.09.12, 23:15
      Hehehehe. Przyznaj się, że sam tak wtopiłeś. Już my tu wiemy o co biega, jak koleś pisze "mój znajomy wtopił kupę kasy" :>
      Wybacz. Poważnie, to to jest Chwytajcymbałów. Szans na odzyskanie kasy nie ma właściwie żadnych. Mimo to dobrze zgłosić sprawę na policji. Jak kiedyś ten koleś wpadnie gdzieś w Europie to dobrze by było, żeby w bazie mieli też info o Twoim przypadku, może dostanie cięższy paragraf.
      • Gość: weronka Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 172.25.252.* 14.09.12, 09:56
        nie ma co się nabijac z ludzi. kiedys pracowalam w firmie, ktora zostala naciagnieta przez nigeryjczykow na rzekome intrante kontrakty. stracilismy ok 30 tys usd, zglosilismy sprawe na policje. efektu nie bylo...
      • Gość: a Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.ip.netia.com.pl 05.10.12, 18:23
        Witam Zostałam oszukana przez użytkownika portalu tablica. Kupiłam netbooka asus. Facet miał jeszcze nokie lumia i laptopa. Adres do przelewu podał marcin marciniak ul.wojska polskiego 43/3 77-430 Krajenka.Na tablicy podawał miejscowość Bielsko-Biała, Dębica i Złotów. telefon 726227917 używał imienia Marcin i Mateusz.. Jego mail nie odpowiada rambo6c@wp.pl. Proszę o kontakt wszystkich oszukanych, bo na bank jest nas więcej. Zgłosiłam sprawę na policję. Im nas więcej tym szybciej dokopiemy temu oszustowi !!!!!!!!!! móje gg 44863928 lub na maila asia.asia83@onet.pl :):)
        • Gość: Paulina Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 10:06
          Z tego co czytam na różnych forach, to osoba która wystawia Laptopa Asus za każdym razem podaje się za inną osobę i podaje inne dane..
          • Gość: Doradca Podatkowy Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.13, 12:57
            Dlatego bardziej przekonuje mnie Allegro i sklepy internetowe. Na Tablicy.pl każdy może zamieścić ogłoszenie bez logowania się na stronie. Allegro też można oczywiście oszukać, ale więcej z tym zachodu i szybko wyłapują takie oszustwa.

A co do wątku, myślę, że warto zgłaszać takie zdarzenia za każdym razem. Nie jest to niestety jednoznaczne ze znalezieniem sprawcy, ale może w przyszłości pomóc w jego identyfikacji.

Dobrze też, że powstają takie wątki na forum, chociaż znając możliwości jakie daje internet oszustom, przestrzegałabym jednak przed sytuacjami, w których nie ma możliwości ubiegania się o swoje prawa. Strona musi być zaufana, a jeśli kupujecie od nieznajomego, to lepiej odebrać towar osobiście. I warto też pamiętać, że jeśli coś jest podejrzanie tanie, to pewnie jest podejrzane ;)

Pozdrawiam

---
            Doradca podatkowy Wrocław
        • Gość: ola Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.10.13, 15:48
          Oszustka Iza Balicka szczytnica, dolnośląskie oferuje ubranka dla dzieci i piękne zabawki, w rzeczywistości skubie biednych rodziców na koszty wysyłki i kuoka rośnie
          • Gość: beata Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.217.33.72.reyu.net.pl 28.10.13, 14:43
            Tez przez nia zostalam oszukana!!!
            • Gość: Kasia555 Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.13, 22:59
              No i ja się przyłączę-też niestety zostałam przez nią niedawno oszukana/naciągnięta :-(
        • Gość: laura Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.gorzow.infineo.pl 12.08.14, 03:25
          52 1140 2004 0000 3702 7470 9583 Jacek Szczepanik ul.Szczyrkowska 111 43-360 Bystra może to ten sam oszust.
          • tom-eck Re: Tablica.pl - oszustwo 13.02.15, 08:26
            Witam serdecznie, również zostałem oszukany przez osobę o nazwisku: Jacek Szczepanik ul. Szczyrkowska 111, 43-360, numer konta: 52 1140 2004 0000 3702 9583 / PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH.... poszkodowanych proszę o kontakt na email: discomleko@yahoo.com
        • jeff_bezust Re: Tablica.pl - oszustwo 04.03.15, 08:14
          Tablica/obecnie Olx/ to nie są portale do zakupów na odległość. Jeżeli coś kupować, to raczej tylko lokalnie, twarzą w twarz. Przy zakupie na odległość lepiej korzystać ze sklepu internetowego, zawsze starać się potwierdzić jego wiarygodność, czytać regulamin. Okazje zdarzają się też na Allegro, ale warto czytać dokładnie opisy i komentarze.
      • Gość: Leszek Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 197.210.238.* 16.03.14, 11:02
        Proszę przeczytać to świadectwo , że toprawdziwa historia !

Właśnie otrzymał pożyczkę w wysokości 50.000 euro od Okojie Company Plc bez zabezpieczenia.
        Ale ja tylko zapłaciłem sumę 250 euro do firmy jako opłaty ubezpieczeniowej i mój rząd pożyczki pożyczki przelane na moje konto bankowe jest w Stambule w ciągu 32 godzin po potwierdzeniu mojej 250 euro rządowej pożyczki opłaty ubezpieczeniowej .

Uwaga : Zapłaciłem 250 euro do firmy za pośrednictwem informacji odbiorników firmy , która nosi nazwę firmy .
        Wszelkie prawdziwa firma musi mieć zarejestrowaną nazwę , której mogą użyć , aby otrzymać pieniądze , nawet jeśli jest to za pośrednictwem Western Union lub przelewu z rachunku bankowego .

Okojie firma jestjedyną firmą, znalazłem , że zaproponował mi prawdziwą pożyczkę niezwłocznie lub stresu .
        Aby skontaktować się z tą firmą , wysłać e-mail do loanservice@okojiecompanyplc.co.uk lub okojiecompanyplc@gmail.com odwiedzić ich stronę internetową : www.okojiecompanyplc.co.uk

Uwaga : każdy dobry i zarejestrowana firma musi mieć adres e-mail zamówienie publiczne , a niee-mail , takich jak " gmail.com lub hotmail.com lub yahoomail.com lub outlook.com lub jakichkolwiek innych usług za darmo e-mail ; każdej firmie , która korzysta tylko wszystkie tego rodzaju publiczne są maile od oszustów " .
    • wannafight Re: Tablica.pl - oszustwo 14.09.12, 13:39
      A tak bardziej serio - jeżeli chodzi o takie przekręty to ja bym był sceptyczny. Nie bardzo wiesz kto, danych żadnych nie masz. Prokuratura i szukanie po IP? Hahahahaha. Konta pozakładane pewnie na słupy i jeżeli są na serio z zagranicy to dochodzi współpraca międzynarodowa (w hipotetycznym przypadku, ze ktoś się za to zabierze), co zmniejsza Twoje szanse. Zgłosić możesz, a nuż widelec się uda.
    • Gość: Ewam Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.dynamic.mm.pl 10.10.12, 21:18
      Witam,
      Zostałam oszukana na portalu tablica.pl. Dn. 02.10.2012 dokonałam zakupu zestawu zabawek fisher price za kwotę 150 zł + koszty kuriera. Po dokonaniu przelewu kontakt ze sprzedającym sie urwał a konto na portalu zostało zlikwidowane. Adres sprzedającego to Rzeszów. Było to świadome oszustwo!!!. Myślę, że oszukanych rodziców takich jak ja jest więcej dlatego wszystkie osoby poszkodowane proszę o kontakt w tej sprawie.
      Mój adres: michno76@wp.pl
      • Gość: Ewa Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.tktelekom.pl 01.07.13, 13:03
        Witam!

Przestrzegam również przed osobą,od której kupiłam elektroniczną nianię dla dziecka- Alicja Dębska
        Radom 26 - 600
        ul. Dobra 3/1
        numer konta
        60 9068 1013 00000000 0133 5763
        alicjadebska@onet.pl
        Oczywiście wpłaciłam pieniądze a towar nie został wysłany. Osoba ta nie odpowiada na maile. Proszę o kontakt,jeśli ktoś miał do czynienia z tą oszustką.

Pozdrawiam,
        Ewa
        • maniulka31 Re: Tablica.pl - oszustwo 22.07.13, 20:37
          Witam
          Ja kupiłam u tej kobiety wózek 3w1 tylko ze wtedy przedstawiła sie jako Aleksandra Przybysz z Piaseczna.....ale numer konta jest ten sam....oczywiscie ani wózka do tej pory nie dostałam ani zwrotu pieniędzy...
          Pozdrawiam,
        • Gość: anna kw Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.izacom.pl 24.07.13, 22:05
          witam. ja tez niestety dokonalam zakupu 4 paczek pieluszek dla dziecka, ale dane były 6090681013 00000000 01335763 Anna Mysiak z Głogowa. Sugeruję aby Pańswto zgłosili sprawę na policję. Ja napewno się udam a im więcej osób zgłosi, tym większe szanse na odzyskanie środków. Pozdrawiam
          • Gość: paulina Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 46.77.124.* 26.07.13, 18:49
            tez zostałam oszukana przez anna mysiak głogów. Kupiłam od niej wózek,pieniadze wysłała na konto i nic. Nie odpisuje na maile.
          • Gość: ilona Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.internetia.net.pl 29.07.13, 12:38
            Witam również zostaliśmy oszukani przez tą osobę.Proszę o kontakt osoby które zostały oszukane przez Annę Mysiak na e-maila; przedszkolekoralik@interia.pl
          • Gość: bozenkaj Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.play-internet.pl 09.08.13, 14:34
            ta kobieta dalej oszukuje oto jej profil tablica.pl/oferty/uzytkownik/11GWd/
            mi podala takie dane
            anna petrych
            piaseczno 05-500
            ul. nadarzyńska 25/3
            numer konta
            609068 101300000 000 01335763
            • Gość: Kuba Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.13, 16:33
              Witam ja też zostałem oszukany na tablica.pl przez nie jaką Annę Petrych z Piaseczna wpłaciłem jej na konto 80 zł na łóżeczko turystyczne ale do tej pory nie widzę ani łóżeczka ani kasy a to jej numer konta uważajcie na nią 609068 101300000 000 01335763 ja już tą sprawę zgłosiłem na policję to że kobieta zmienia dane ale konto podaje to samo więc policja dojdzie kogo to konto i w jakim banku wszystkim oszukanym radzę zrobić to samo zgłosić to na policję takie rzeczy trzeba ukrócić bo jak nie to będzie takich ludzi więcej
              • Gość: gość Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.09.13, 19:25
                Witam znalazłam się w podobnej sytuacji i mam pytanie czy po zgłoszeniu tego na policję odzyskał pan/pani pieniądze bądź przedmiot? proszę o odp na mail madzia940702@gmail.com
              • Gość: mamaalicji Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.internetia.net.pl 05.10.13, 16:22
                Jak postępowanie w sprawie tej oszustki.
                Proszę pisać przedszkolekoralik@interia.pl
              • Gość: beti Tablica.pl - oszustwo IP: *.inet.rev.km-net.pl 09.10.13, 17:02
                Właśnie czekam na dane do przelewu. Mało się nie nabrałam...
                Pani oferuje ubranka za darmo. Ale mój niepokój wzbudziło to, że wszystkie zdjęcia ze strony smyk.com. Przerażające jak ludzie oszukują w sumie najbiedniejszych, bo kto szuka ubranek dla dziecka za darmo, jak nie ten który ich naprawdę potrzebuje :(
                • Gość: ala Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.10.13, 13:54
                  może pani podać z jakiej miejscowości ta kobieta? bo chyba mnie oszukałą
          • Gość: gosc Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.13, 15:47
            Witam ja tez zostałam oszukana przez ta pania podala mi ten sam nr konta 609068 101300000 000 01335763 przelalam jej 85 zl na dane anna petrych Piaseczno za kojec dla dziecka i kontakt się urwal i zglosilam to na policje przyjęli to jako oszustwo wiec proszę wszystkich których ta osoba oszukala o zgłoszenie na policje. mam nadzieje, ze może odzyskam pieniądze.
            pozdrawiam
            • Gość: iwi Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.kir.com.pl 30.08.13, 14:52
              Witam,
              ja również zostałam oszukana przez osobę podającą się za :
              anna petrych
              piaseczno 05-500
              ul. nadarzyńska 25/3
              numer konta
              609068 101300000 000 01335763
              Zakupiłam u niej łóżeczko turystyczne i pieluchy. Po wysłaniu przelewu kontakt się całkowicie urwał. Straciłam 130 zł :-(

• Gość: Karolaa Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.13, 16:01
            Zostalam oszukana przez WERonika Kujawa os.Przyjazni 19/68 61-689 Poznan oraz Anna Gawrońska ul.Przedzamcze 20/3 87-100 Torun jesli ktos jeszcze zostal oszukany przez te dwie szma*y prosze o kontakt nr gg 31314790
        • maniulka31 tablica.pl oszustwo 26.07.13, 00:56
          Pani Ewo mnie równiez ta kobieta oszukała... prosze o kontakt
        • Gość: ilona Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.internetia.net.pl 29.07.13, 15:21
          Pani Ewo ta osoba też nas oszukała ale podawała inne dane anna mysiak.
          proszę o kontakt sprawę trzeba oddać na policję
        • Gość: Magdaaa Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.pulsmedycyny.com.pl 31.07.13, 15:44
          witam, własnie kilka dni temu zostałam oszukana przez taką osobę a to jej dane
          renata glowacka
          ciechanow
          ul. zielona 5/1a
          numer konta 609068 101300000 00001335763

nr konta ten sam a inne dane...dzis ide na policję...135 pln ale to były moje ostatnie pieniądze...
          • Gość: Anna KW Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.08.13, 17:17
            witam. ja złożyłam tydzień temu doniesienie, również były to moje ostatnie pieniądze 120zł. powiadomiłam iż osób poszkodowanych jest więcej. Pozdrawiam
          • Gość: Kolo Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.13, 17:44
            Ja też zostałem oszukany przez tą kobietę na 65zł na Łóżeczko Turystyczne żenada że tacy ludzie istnieją wstyd im się patrzeć w lustro.
        • Gość: Ania Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 22:28
          Ja także zostałam oszukana na ten numer konta ale inne dane kwota 100zł huśtawka:-( dla dziecka
          moje dane do wplaty
          Anna Kręgielczyk
          Nowy Dwór Mazowiecki 05 - 100
          ul. Klonowa 3/1
          numer konta
          60 90681013 00000000 01335763
        • Gość: katastrofa Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 09:53
          To następne dane oszustów. Ulica może ulec zmianie
          78 1300 0000 2076 2591 7471 0001
          Dane adr. rach. przeciwst. :
          MAGA MAJEWSKA
          UL. MORSKA 19
          SRODA WIELKOPOLSKA
          :sciana:
          • Gość: hmmm Re: gumtree- oszustwo IP: *.kalisz.mm.pl 09.01.14, 23:36
            Nieuczciwa FRANCA]:-> mala.pszczolka1@wp.pl Klaudia Karolewicz
            Jurków 21
            59-720 Warta Bolesławiecka
            86 2490 1044 0000 4200 2910 7018

ZESTAW ZABAWEK -firmowych,brak kontaktu,brak zwrotu kasy ,zgłaszam na policję.
            Jesli ktoś z państwa miał do czynienia z tą osobą proszę o kontakt lucjazarzosa@gmail.com
            • Gość: Natalia Re: gumtree- oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 15:40
              Witam ja również zostałam oszukana te same dane wszystko sie zgadza tylko chodzilo o ciuszki dla dziecka wyslalam tej pani 90 zl co teraz mam zrobic :-(
              • Gość: Natalia Re: gumtree- oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 15:48
                prosze o rade na ten adres natalkabak19@interia,pl
              • Gość: lussessitta Re: gumtree- oszustwo IP: *.kalisz.mm.pl 14.03.14, 20:11
                zgłosiłam Klaudię Karolewicz oszustkę z gumtree na policję ,sprawa ruszyła ,mogę podać namiary na prowadzącego moją sprawę policjanta i na jeszcze jedną pokrzywdzoną osobę .proszę pisać do mnie na email. lussessitta@wp.pl
                • Gość: kamiś Re: gumtree- oszustwo IP: *.tel.tkb.net.pl 25.07.14, 21:41
                  mnie oszukała Ewa Skwarczyńska z Warszawy sprzedała mi podróby zamiast oryginalnych conversów,oferuje tez usługi kosmetyczne,robi tipsy itp.omijajcie ją z daleka
                  • Gość: kamiś Re: gumtree- oszustwo IP: *.tel.tkb.net.pl 25.07.14, 21:42
                    chciałam je odesłac ale nie odbiera telefonu,ale i tak jej nie odpuszczę
                    • tibarngirl Re: gumtree- oszustwo 23.07.16, 21:11
                      Adresy i/lub imiona/ nazwiska, które państwo podają, należą prawdopodobnie do innych oszukanych osób. Przelew mozna wykonać nawet bez żadnych danych poza nr konta, stąd oszust może posługiwać się różnymi personaliami przy tym samym numerze konta.
    • Gość: garis Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.CNet.Gawex.PL 17.10.12, 10:27
      Witam

Podaję dane domniemanego oszusta w sieci ku przestrodze. Człowiek dostał zaliczkę na konto, nie wysyła towaru, nie kontaktuje się.

Nazwy sprzedawanych przedmiotów na Tablicy:
      - Nowy iPhone 5 16 gb czarny wysylka (pobranie) Dodane z telefonu o 11:10, 7 Października 2012, id ogłoszenia: 24374535
      - Nowy Samsung Galaxy S III 16 GB wysylka ( pobranie) Dodane z telefonu o 10:56, 7 Października 2012, id ogłoszenia: 24374347
      Podaje dane do przelewu:
      Arkadiusz Kowalski Ustrzyki Górne 8
      57 1140 2004 0000 3802 7423 7927
      Posługuje sie email:
      evenite@interia.pl
      jarek.tarasiuk@op.pl
    • Gość: megasia Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.12, 18:19
      Ale Tablica czy Gumtree maja służyc zakupom face-to-face, ja przynajmniej tak to rozumiem - zakupy po sąsiedzku, a do takich transakcji jak tutaj opisane to jest Allegro z systemem opinii i weryfikacji
      • zycie_po_szyciu Re: Tablica.pl - oszustwo 11.12.12, 18:22
        Alledrogo - nie przez przypadek ludzie tak go zaczęli nazywać - przekształciło się w normalny sklep. Siedzą w nim zwykli sklepikarze. Tablica to jednak platforma półprofesjonalna, tutaj można wciąż dorwać prawdziwą okazję.
        A oszustwo na Allegro i tak mamy mnóstwo. Jaki problem nabić sobie kilkaset pozytywnych komentarzy na śmieciowych zakupach?
        • Gość: dezinfo Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 11:28
          Też prawda - sam wtopiłem na Allegro kupując tablet - sprzedawca miał prawie tysiąc pozytywów bez negatywów, potem nasprzedawał sprzętu za 60 tys i zniknął bez wysyłki.
          • panamax Re: Tablica.pl - oszustwo 26.03.13, 14:51
            Trzeba po prostu uważać na wszelkie "okazje" itp. Takie ryzyko istnieje zawsze.
          • Gość: bastek00 Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.centertel.pl 16.09.14, 23:02
            Ale na allegro macie jeszcze ubezpieczenie na taką okazję, a jak się napalacie na bezpłatną tablicę (która i tak należy do allegro) to takie są skutki.
            Jeśli już ktoś chce z tablicy kupić wysyłkowo to przecież jest paczka pobraniowa z opcją jej sprawdzenia przed odbiorem, czyż nie?
            Ale przecież to drożej wychodzi, więc lepiej dać się zrobić...
            • maurycy1010 Re: Tablica.pl - oszustwo 08.12.14, 16:48
              Tablica nie jest do końca darmowa, ogłoszenia moto maja płatne. Czemu ludzie nie korzystają z typowych lokalnych ogłoszeń za darmo. Jeżeli już znajdziemy kupca, transakcja ręka w rękę w swoim mieście. Bez prowizji, kosztów dostawy i co najważniejsze, bezpiecznej.:santa:
    • Gość: Avis Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 07:53
      Takie przekręty zawsze były.

avisspc.com.pl/
    • Gość: Link01 Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.stalowawola.mm.pl 22.04.13, 14:49
      Uwaga na gnidę któa oszukuje na Tablica pl

gzubek_41_grudziadz

Proszę uprzejmie.
      96 2490 1057 0000 9903 5948 6015

Grażyna Gzubek

ul.Hallera 18/3B

86-302 Grudziądz
      • Gość: Magda Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.brzesko212.tnp.pl 23.04.13, 09:04
        Zostalam oszukana przez Anetę Winiarska, Wojslawicka 8e/19, 22-100 Chelm, chcęostrzec innych. Wyslalam jej swoja rzecz na wymianę a ona do dzisiaj nie przyslala nic, sciemniala ze ma matke chorą i ze wysle niedlugo, a teraz nie odpisuje. Ma konto na Facebook:

www.facebook.com/anita.i.winiarska
        Druga osoba tez nic nie wyslala do dzis i przestala sie odzywac:<br />
        <br /><br />
        Aśka Lubrant, Ostrowite 48 NIELETNIA!<br />
        <br />
        link na nk.pl<br />
        nk.pl/#profile/15700908?referer=sz_p
      • Gość: natalia Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.play-internet.pl 02.05.13, 11:26
        uwaga oszustki z łodzi znów się pojawiły na tablicy: Ewelina G. i Agnieszka, uważajcie!,
      • Gość: JaMajka Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.3s.pl 18.05.13, 06:53
        Gnidek jest więcej, ja dodam swoje :-)
        1.Maciej Mokiewicz , Lipowa 33 , 46-020 Opole
        13191010482944816621500001, Nazwa Banku, DBPBC Centrum Operacji Bankowych

2.Ewelina Kumorek , ul.Wojska Polskiego 8/2 , 11-500 Giżycko, 03114020040000330274721040, Nazwa Bank BRE Wydz.Bankowości Elektronicznej

3.Natalia Samsel , ul. Marchlewskiego 12/7 , 16-500 Sejny,
        03124069861000000003992253, Nazwa Banku PEKAO V F. w Szczecinie (Ośrodek Operacyjno-Rozliczen)
        4. Patryk Miarczynski, Pińczów 34, 28-400 Pińczów
        PL 80 1240 6986 1000 0000 0107 1458

:-P
        • Gość: gojaa Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 10:32
          UWAGA!!!

EWELINA KUMOREK GIŻYCKO naciąga i oszukuje ludzi!!! Ubrania damskie i dziecięce...oddam darmo tyle tylko, że po wpłacie jakichkolwiek pieniążków perfidna naciągaczka nic nie wysyła!! nawet jest chyba z tego dumna, że oszukała kolejną osobę jej nr 510546662 odpisuje i wdaje się w pyskówki
          jej konto na tablica.pl olx.pl/oferta/mega-paka-wiosna-lato-m-l-sprzed-wymiana-CID87-ID5ADA9.html

UWAŻAJCIE I NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ!!!!
          TRZEBA TO ZGŁOSIĆ NA POLICJĘ, BO OSZUKUJE NA POTĘGĘ!

JEŚLI TY TEŻ ZOSTAŁEŚ OSZUKANY NAPISZ: gosia.papaj@wp.pl

Pozdrawiam:-|
          • Gość: Elive Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.14, 23:50
            UWAGA!
            Przestrzegam przed ZŁODZIEJKĄ ze Sprzedajemy.pl!
            Wszystkie dane jakie posiadam, to:

1. Mail: asia.zawada@onet.pl
            2. Imienne konto na które wpłaciłam pieniądze za zabawkę: Maria Kinga Kudlinska 41 1240 6986 1000 0000 0439 1888 PKO S.A.
            3. Miejscowość, którą oszustka podała na stronie sprzedajemy.pl: Wtelno (Kujawsko - Pomorskie).

Minęły prawie 2miesiące - i nie ma ani zabawki, ani zwrotu pieniędzy! Z tego co się dowiedziałam z portalu Sprzedajemy.pl poszkodowanych przez tą złodziejkę jest więcej! Przestrzegam wszystkich: może i na innych portalach też kradła?!
          • Gość: agnieszka Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.14, 10:11
            Witam. Ja też zostałam oszukana przez niejaką Jlię z OLX . jej link do strony to olx.pl/oferty/uzytkownik/J2nj/. Zamówiłam u niej ciuchy dla mojej córki za 240,00 zł. Zdjęcia były piękne (czekam aż OLX będzie mógł mi je udostępnić ) i dlatego tez przykuły moją uwagę . Dostałam stertę jakiś szmat, które nadaja się do wyrzucenia. Oczywiście Pani ani nie chce oddac pieniędzy ani nie poczuwa się do oszustwa. Proszę o informacje czy Pani cos z tym zrobiła bo ja sama nie wiem czy nie dac ogłoszenia tej "PAKI" co soatałam i opidsać cały mój przypadek. pozdrawiam
            • Gość: agnieszka Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.14, 10:12
              w nawiązaniu do poprzedniego podaje adres mailowy agnieszka_wojcik@o2.pl
      • Gość: oszukana Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.wolomin.vectranet.pl 07.06.13, 01:11
        UWAGA NA ELZBIETA KROL OPOLE ul.Karpacka

NR KONTA 2724900050000400025035837

Kupiła wózek kasę wysłałam a wózka nie ma i tel wyłączony ma.Zgłaszam na policję jak są jacyś oszukani piszcie
        • Gość: dagmara Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.niles.pl 12.06.13, 21:23
          witam!!!!!Ja też się nabrałam,szkoda gadać...jutro jadę na Policje!!!!
        • emonika9393 Re: Tablica.pl - oszustwo 02.07.13, 12:56
          witam, zostałam tydzien temu również oszukana na TABLICA.PL ,
          Na kwote banalnie małą bo 30 zł ale zdziwił mnie fakt , ze kobieta skan swojego dowodu mi wysłała , nie wiem czy zglosic to na policje , byc może ktoś rządzi się czyimś dowodem ? Co radzicie.
          Konto na Tablicy usunęła , tel nie bralam bo uwazalam ze dowód wystarczy
          • Gość: JANOSIK Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.rypin.vectranet.pl 08.08.13, 00:45
            JAK TA KOBIETA SIE NA ZYWALA CZY NIE CZASAMI ANDZELIKA WLODARCZYK CO Z RYPINA
    • Gość: alina Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.aster.pl 24.04.13, 15:21
      Chciałam przestrzec przed oszustką z Rypina andzelika włodarczyk
      na tablicy zamieściła niby złote kolczyki na wymiane poprosiła 3 rzeczy dość wartosciowe ,no jesli to złoto to czemu nie.
      Po długim czasie dostałam jakiś zerwany łańcuszek z przywieszką ale szajs.
      Po moim obużeniu ,odpisała ze miała tyle paczek i sie pomyliła,znowu wysłała,podawała nr.nadania ,taka niby oK
      A otrzymałam jakieś z tombaku ,zupełnie inne niz to zdjęcie,ktore miała na tablicy,jubiler to mnie wyśmiał.
      Odesłałam jej ten złom z prosba o zwrot moich rzeczy ,ale niestety ,moje rzeczy ona juz nosi i nie ma zamiaru oddać.
      Przestrzegam przed ta osoba !
      Ona ciągle jest na tablicy !
      • Gość: iwona Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.rypin.vectranet.pl 15.05.13, 18:36
        ona nie tylko pania oszukala to hamowa ma 5 cioro dzieci i musi z czegos zyc :brawo:
      • Gość: iwona Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.rypin.vectranet.pl 15.05.13, 23:30
        kazdy ja dobrze zna urtrzymuje sie od panstwa ma 5 cioro dzieci kazde z innym jest wredna przebiegla smieje sie ludziom w oczy oszukala i tu w rypinie ludzi i nie jeden sklep typowa szmata
        • Gość: znana Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.tktelekom.pl 13.08.13, 22:49
          co ona z ludzmi robi ze za taka sie nikt nie wezmnie to szczyt beszczelnosci ormo mopsu i wszystkich instytucji bo wszedzie wyplacze ze to ona pokrzywdzona niewieszcie jej to zwykla oszustka i tyle nawet splunac wiej strone niewarto kylko przyjebac i to tak solidnie
      • Gość: iwona Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.rypin.vectranet.pl 23.05.13, 00:47
        ALE WSTYD NA CALY RYPIN I TAK JA LUDZIE ZNAJA ZE HAHMENT I ZLODIEJ:brawo:
      • Gość: MARTA Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.rypin.vectranet.pl 08.08.13, 00:55
        MNIE TEZ OSZUKALA ONA MIESZKA W RYPINIE ZNAJA JA TAM DOBRZE TO OSZUSTKA I ZLODIEICHA ZYJE STEGO BO MA 5 DZIECI KAZDE Z INNYM ,, SLYCHAC TO ASZ UNAS W GOLUBJU
    • Gość: gosc Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 23:55
      Hej
      Wiem że wyjdzie tu na jaw moja naiwność życiowa,ale myślałam że są jeszcze na tym świecie dobrzy bezinteresowni ludzie. Dałam się wciągnąć w transakcję typu : oddam za darmo:.Kilka razy korzystałam z uprzejmości innych i transakcje dochodziły do skutku i kończyły się pomyślnie..Niestety nie tym razem. Zostałam oszukana co prawda na małą kwotę.Nie liczę na odzyskanie 18 złotych.Chodzi mi raczej o to, by znaleść wszystkie te osoby które dały się wciągnąć w to i walczyć o sprawiedliwośc,myślę że razem możemy więcej niż w pojedynkę. Mianowicie ogłasza isę Pani która pisze że za darmo odda buty nike.My musimy pokryć tylko koszty przesyłki(18zł). Pani zawszze przedstawia się imieniem Marta i miejscowości podaje typu: PRzysucha, Łuków. Wiadomości zwrotne od niej są tego typu treści :"Hej!
      Zakończyłam ogłoszenie - chciałabym aby buty trafiły właśnie do Ciebie.
      Koszt wysyłki to tylko 18 zł. Chyba to nie kłopot, hm?
      Proszę o odpowiedź czy nadal wyrażasz zainteresowanie - podam dane do wpłaty.
      Pozdrawiam, Marta"

Podaje inne dane do przelewu ale numer konta zawsze taki sam: 61 2490 1057 0000 9900 5948 6015.

Powiedzcie czy sama dam rade coś zrobić na policji? gdzie mam się z tym skierować? Pomóżcie mi znaleść ludzi którzy również zostali oszukani przez tą kobietę.
      • Gość: Tigrina Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.olsztyn.mm.pl 31.05.13, 16:55
        Witaj, ja się nie nabrałam na klocki primo, ale numer konta był ten sam. Zgłosiłam sprawę na policji, bo ktoś się już nabrał. Przestępstwo jest ścigane z urzędu, art. 286 KK, trzeba tylko o policję zawiadomić. Ja tak zrobiłam i już mam wezwanie w charakterze świadka. Odezwij się: tigrina@o2.pl.
    • Gość: kozako Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.play-internet.pl 27.05.13, 13:25
      dzięki za ostrzeżenie
      ---------
      [img]https://www.mobipop.eu/[/img]
    • Gość: rom Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.play-internet.pl 16.06.13, 23:17
      w takie rzeczy nie ma co wierzyć...
    • Gość: anka Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.play-internet.pl 17.06.13, 19:54
      az dziwne ze ludzie sie nie zorientowali..troszke rozsadku i nie byloby problemu.
      • Gość: Mariusz Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.piekary.net 10.07.13, 15:16
        Na tablica.pl pojawiło się ogłoszenie. Oszust oferował, że odda łóżeczko turystyczne. Napisał, że wypisał list przewozowy i wystarczy wysłać na konto DHL 32,99zł w ramach kosztów przesyłki. Podał nr konta i nr przesyłki i adres oddziału DHL. Oczywiście przesyłki nie otrzymałem, a kontakt się urwał. Okazało się , że to nie konto DHL tylko konto w Pekao S.A. Najgorsze jest to, że mimo zupełnie innej nazwy i adresu odbiorcy bank bez mrugnięcia okiem przelewa kasę na konto przestępcy bo BANK NIE MA OBOWIĄZKU SPRAWDZAĆ ZGODNOŚCI NUMERU KONTA Z JEGO WŁAŚCICIELEM. W ten sposób banki przykładają rękę do tego rodzaju ZŁODZIEJSKIEJ działalności. Ponadto, to rachunek "techniczny" - jak to ujęła pani z banku - i nie ma możliwości sprawdzenia nawet oddziału banku w którym jest otwarty.
        • Gość: Iza Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.07.13, 15:53
          Witam jeśli Pan czyta ten post proszę się do mnie odezwać ja też chyba u tego Pana kupiłam tylko inną rzecz proszę o kontakt ze mną
          izaldinake@interia.pl
        • Gość: Mon Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.13, 16:33
          dokładnie too samo wysłał mnie . Kazal pisac na Gmaila czy na TABLICA pl ?
          • Gość: Iza Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.07.13, 15:17
            Kontaktowałam się z tym oszustem poprzez tablica.pl, odpisywał na każdą wiadomość praktycznie od razu. Tutaj podaje nr jego konta aby inni mogli sobie sprawdzić i nie nabrać się na oszustwo:
            58 2490 1044 0000 4200 9846 4559
            Sprawa zostanie zgłoszona na policję.
          • Gość: anonim Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.231.39.97.koba.pl 04.09.13, 15:45
            nie kupujcie canona 6d ya 5000zł na tablica.pl naciągacze
        • Gość: hania Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 21:29
          miałam podobną sytuacje chciałabym ostrzec innych przelałam kasę firmie kurierskiej ,potem sprawdziłam można sprawdzić numer konta w jakim banku zadzwoniłam do banku jest to konto na telefoniczne na komórkę.pay pas i ciężko osobę sprawdzić były to Puławy konto w szczecinie.Pan kazał zgłosić na policje lecz szkoda mi nerwów.Pytałam dlaczego oddaje za darmo napisał ,że chce pomóc bo kiedyś mu ludzie też pomogli teraz wiem jak MACIEJ SIĘ PODPISAŁ.
    • Gość: Sylvi Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.13, 21:25
      Witamy!
      W związku z szerzącą się liczbą oszustów na portalach internetowych tj. allegro, tablica.pl, gumtree i wielu innych poszukujemy osób które zostały w jaki kolwiek sposób oszukane. Chcemy zasięgnąć Państwa opinii na ten temat oraz opisać historie z życia wzięte celem ostrzeżenia innych osób przed oszustami!
      Mamy zamiar nagłośnić całą sprawę w mediach i przedstawić rozwiązania jak uniknąć owych błędów i wykryć oszusta zanim dojdzie do transakcji!
      Jeżeli są Państwo zainteresowani zrobieniem coś z tym masowym problemem prosimy o kontakt emaliowy lub podanie numeru telefonu chętnie oddzwonimy i porozmawiamy.
      Z poważaniem Estera i Sylwia
      email : hurt.shee@gmail.com lub estera.chrzanow@gmail.com
      Pozdrawiamy!
      • Gość: blue Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.13, 17:03
        witam

ja zostałam oszukana na tablica.pl, zgłosiłam całą sprawę na policję , ale jednak nikłe szanse żeby go złapali. Chciałam kupić sobie laptop do racy znalazłam ciekawą ofertę za niewielkie peiniądze. Pan był bardzo miły i dla pewności mojej transakcji przesłał mi na e-mail swój skan dowodu osobistego pierwszą stronę i uwierzyłam przelałąm na jego konto 750 zł i do tej pory cisza, telefony wyłączone na e-mail nie odpowiada :( Poźniej jak się okazało skan dowodu był błędny. Załamałam się. Ani pieniędzy ani laptopa :'(
        • Gość: hbhbh Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.13, 20:51
          Hej, Warto zgłaszać sprawę na policję. Ja po 4, 5 miesiącach odzyskalam swoje pieniądze:)
          • Gość: karpas Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.lukman.pl 03.01.14, 17:56
            My też zostaliśmy oszukani na tablicy.pl. Przelaliśmy pieniądze za używaną konsolę Xbox 360 - 500zł na dane przesłane smsem. Mieliśmy na drugi dzień otrzymać ją kurierem a tu telefon wyłączony, ogłoszenie na tablicy zaraz wygasło i pozostał ślad tylko na koncie. Dane oszusta: Grzegorz Karowski ul. Darłowska 76. Na tablicy była miejscowość Skwierzyna ale tam nie ma takiej ulicy. Jest za to obok w Poznaniu i numer konta w banku też z Poznania. Jesteśmy źli na siebie ale cóż trzeba iść na policję i pewnie na tym sprawa się zakończy.
            • Gość: oszukany91 Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 5.134.64.* 04.01.14, 16:47
              też zostałem oszukany przez Grzegorza Karowskiego. Oszust działa na dużą skalę. Polecam serwis dodajoszusta.com. Tam jest mój wpis z tym samym nickiem co podałem powyżej. Oraz osób które podobnie zostały oszukane przez tego typa. ja konkretnie 11Listopada. Sprawa dalej jest w toku.
              • Gość: Łukasz Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 178.23.110.* 10.01.14, 20:37
                Witam
                ja też zostałem oszukany przez Pana Grzegorz Karowski ul. Darłowska 71, 61-312 Sady, wpłaciłem na konto tego Pana 100 zł w dniu 22.12.2013 i przesyłki nie otrzymałem do dzisiaj nr konta bankowego to 39 1020 4027 0000 1102 1218 2491 . Nie ma z nim żadnego kontaktu, tel wyłączony na e mail nie odpowiada . Zgłaszam sprawę na Policję - zobaczymy co z tego wyjdzie. Żeby było śmieszniej gość nadal ma ogłoszenia na Tablica.pl.
                Pozdrawiam wszystkich oszukanych.
                I jak tu mieć wiarę w ludi ... eh....
                • Gość: MIchał Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 23:45
                  Witam,<br />
                  i jakie efekty po zgłoszeniu na policję?<br />
                  czekam na odpowiedź
                  pozdrawiam
                  • Gość: lenka Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.static.chello.pl 14.10.14, 21:28
                    Ja dzis zostałam oszukana przelalam 250 na konto pocztowe Natalia Szaramowicz Nowy Tomyśl za Tel z tablicy lumie 630 i zablokowala mnie w smsach nie odbiera ...jutro idę na policje...na tablicy juz zgłosiłam jej numer Tel to 509874528 uwazajcie
                    • natalka2788 Re: Tablica.pl - oszustwo 09.05.15, 22:21
                      Dlaczego mnie oczerniasz?Skoro wyslalam tel jak sie umawialysmy?Nie zablokowywalam sms.Niech to Pani usunie jesli nie to ja pojde na policje ze tel Pani ma a oczernia
                    • natalka2788 Re: Tablica.pl - oszustwo 10.05.15, 08:23
                      O co Ci chodzi kobieto.Dostalas tel i czemu plotkujesz i oczerniasz skoro Cie nie oszukalam,Chyba chcesz bym poszla na policje.Najlepiej dostac towar a udac ze sie go niema i szykanowac innych.
                • Gość: mmm Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.cdma.centertel.pl 08.03.14, 07:59
                  Witam , ja również zostałam oszukana , być może to ten sam facet tylko podaje różne dane. Pomogła coś panu policja ? Mój email mpiorkowska11@onet.pl proszę się odezwać bo mam kilka pytań.
                • szymekkkkk Re: Tablica.pl - oszustwo 05.04.16, 11:47
                  Odświeżam wątek bo Grzesiu znów działa!!!
                  Schemat ten sam - olx --> "proszę mi zaufać, już wysyłam; właśnie wysłałem..." i telefon wyłączony. Ma nowy dowód bez adresu, nowy numer konta w Eurobank.
                  Korzysta z numerów na kartę, więc podawanie ich nie ma sensu.
                  Grzegorz Karowski Poznań
            • Gość: grzespt Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.finemedia.pl 15.01.14, 17:30
              Witam,

czy byli Państwio na policji? Jeśli tak proszę o kontakt na priv g.piotrowski@wp.pl lub gg 36125. Również niejaki Grzegorz Karowski tylko z innymi danymi i dokładnie ta sama sytuacja. Chcę zgłosić to na policję,ale dobrze by było mieć dane policji tj. Miejscowość, jaki posterunek itd. i dołączę to do swojego zgłoszenia. POwiążą sprawy i może w końcu ktoś go złapie.
            • Gość: Palikot Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 90.163.110.* 23.01.14, 20:21
              Proponuję dodać numer oszusta w serwisie: link Zazwyczaj numer telefonu jest najtrudniejszą rzeczą do zmiany stąd też można uchronić przyszłych 'kupców' przed niepotrzebną stratą pieniędzy :-)
              • Gość: Łukasz Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 178.23.110.* 25.01.14, 11:32
                Gość zmienia numery telefonu przy każdym ogłoszeniu.
                Ostatnio znów miał do sprzedania cb radio i x boxa w atrakcyjnych cenach znalazłem i zgłosiłem naruszenie i ogłoszenia zostały usunięte.
                Gdy do niego zadzwoniłem nawet nie był zaskoczony .
                Wszystkich oszukanych przez Grzegorza Karowskiego proszę o kontakt mój e mail to matrix232322@o2.pl.
                • Gość: Łukasz Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 178.23.110.* 25.01.14, 11:49
                  Znalazłem też profil Karowskiego na facebook.pl
            • Gość: Mariusz Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.14, 14:37
              Jaki miał nr tel. Mnie chyba ten sam oszukał na kamerkę Gopro na 800 zł. Bank wbk oddział 4
    • Gość: maja Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.14, 16:21
      PROSZĘ UWAŻAĆ NA PANIĄ OLE ZE SZCZECINA, WYSTAWIA PRZEDMIOTY A POTEM OSZUKUJĘ KUPUJĄCYCH!!!
      NIC BUZZ1551
      NR. TEL. 669687276
      NR. GG 2532655
      JEJ MĄŻ TO ROMAN FALKOWSKI, MAŁŻEŃSTWO OSZUSTÓW!!
    • Gość: Karina Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 92.55.195.* 15.02.14, 18:21
      Pani Magdo proszę o kontakt,wysłałam do pani maila na podany tu przez panią adres
      • Gość: mili Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 07:35
        Ja zostałam oszukana przez Agnieszke Kruk która rzekomo oddaje wózki za darmo.wysłałam jej kasę na przesyłkę i do tej pory wózka nie otrzymałam.Z miejscowości Szczawnica Zdrój.Uwazajciet:-(
    • Gość: DZM Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.play-internet.pl 19.02.14, 09:10
      UWAGA SYSTEM NIGERYJSKI OSZUSTÓW PRZENIEŚLI SIĘ NA TABLICA.PL
      UDOSTĘPNIJ DALEJ LUDZIE TRACĄ GRUBA KASĘ OBECNIE DOSTAŁEM WIADOMOŚĆ OD TYPA ZE CHCE ZAKUPIĆ SAMSUNGA S4 ZA 1600 PLUS 250 DA NA WYSYŁKĘ DO LONDYNU ,WIEDZIAŁEM O CO CHODZI ALE CIAŁEM SPRAWĘ I JEDNAK MIAŁEM RACJE
      JEGO MAIL juliastefanski002@o2.pl;
      PODAJE SIĘ ZA Julia Stefanski Agbaje
      ADRES DO WYSYŁKI
      Imię Bilikisu Olabisi Agbaje
      Adres: 54 Guilboure drogowe
      Stan :: Plumstead
      Kod pocztowy: SE 18 2NS
      Kraj: Wielka Brytania

UWAŻAJCIE NIE WYSYŁAJCIE NIC PRZED OTRZYMANIEM PIENIĘDZY
      • Gość: Magda Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.brzesko.mm.pl 28.02.14, 23:58
        Witam. Napisala do mnie niejaka Monika Ludziak - Chorzów, wybrala ode mnie 4 ubrania firmowe i ja z jej zdj wysłanych na priv tez i wysylka w pon byla 24.02 ja wyslalam i moja juz dotarla a jej nr nadania do dzis nie wyswietla sie i przesylki tez nie ma. Sciemnia jak może. Straszylam ja ze znajomych tam wyslw do niej to zagrozila policja. Jak ktos zostal przez nia oszukany na wymianie to proszę napisac na email madziaalena17@op.pl
    • spring8877 Re: Tablica.pl - oszustwo 03.03.14, 19:10
      U mnie było podobnie. Dużo straciłam, nic nie odzyskałam
      • Gość: oszukana - brama g Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.swidnica.mm.pl 08.03.14, 16:11
        Witam! Niestety mnie również oszukano. Na portalu Tablica ogłasza się Pan Daniel z Ząbkowic (jako firma) jako sprzedawca i monter bram garażowych.
        Pan Daniel Poczta z Ząbkowic przyjechał, wymierzył, wycenił, podpisaliśmy umowę, wziął zaliczkę (październik 2013) i w listopadzie brama miała być zamontowana. Bramy nie ma, zaliczki również, a z Panem Daniela nie ma kontaktu. Nie odbiera telefonu, nie odpowiada na upomnienia, na wezwanie przedsądowe. Sprawę zgłoszę na policję.
        Ponadto Pan Danie nadal ogłasza sie na Tablica.pl więc pewnie niestety nie jestem jedyna oszukaną, nie pierwsza i nie ostatnią.
        Proszę inne osoby oszukanie przez Pana Daniela o kontakt: fidana@o2.pl
        • Gość: tfg Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.server6.tvdw.eu 09.10.14, 18:13
          To namiary na oszusta,sprzedaje uzywana odziez w tragicznym stanie,podziurawiona,poplamiona.Dodatkowo zmienia jej kolor zeby wygladala na bardziej atrakcyjna.Oczywiscie wszystkiego sie wypiera(pewnie na poczcie zniszczyli odziez).Stracilem nieduzo,ale opisuje to jako przestroge dla innych.
          Kamil Rekowski Świdnicka 38 Września 62-300. Nr konta 21 1020 4027 0000 1102 0951 3278
        • lawendowa7 Re: Tablica.pl - oszustwo 18.03.15, 21:12
          A ja przestrzegam przed p.Pauliną Zych,ID ogłoszenia: 113081521,jej numer konta w Pekao s.a.:63 1240 4009 1111 0010 2658 7445,zrobiłam przelew 3 marca, nie otrzymalam paczki z butami dziecięcymi firmy Bartek.
          • andreas8 Re: Tablica.pl - oszustwo 28.03.15, 15:27
            ja przestrzegam przed Radosław Niklas, u.Reja 6a/10 69-100 Słubice tel.534750281
      • Gość: 1245 Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.14, 21:56
        czy kupowął ktos u użykownika ''majka''lub'' maja''
    • Gość: Jakub Re: Tablica.pl - oszustwo IP: 109.255.231.* 09.03.14, 16:42
      Ok. Zamiast narzekać zacznijmy myśleć konstruktywnie o Świecie. Jak masz jaja to pomóż nam skomentować i rozwinąć nowy projekt : geny.pl. Pozdrawiamy, Geny.pl
      • Gość: jania Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.centertel.pl 24.03.14, 20:41
        Uważajcie na zakupy u Aleksandry Muchy, Mrągowo , warmińsko-mazurskie.
        Sprzedaje zabawkę Furby, po atrakcyjnej cenie 130 zł, to czyste oszustwo.
        Własnie się nabrałam.
        • Gość: emka Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.bul.uni.lodz.pl 29.04.14, 09:33
          Witam, a czy ma Pani nr konta tej osoby? Koleżanka kupiła Furbiego w kwietniu, za 140 pln, nie ma zabawki, nie ma kontaktu ze sprzedającym.
    • Gość: Ar1 Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 13:25
      Dlaczego wierzycie we wszystkie takie akcje. Większość z nich to oszustwo.
      • slagill Re: Tablica.pl - oszustwo 04.06.14, 12:21
        Ja raz kupiłem coś z internetu i od tamtego momentu powiedziałem sobie,ze już nigdy nic nie kupię.To co kupiłem przyszło do mnie w takim stanie,że myślałem,że to nie do mnie.Oszukują już na samych zdjęciach co mnie smuci bo nasz kraj staję się coraz bardziej NIEMĄDRY(nie piszac gorzej)

jak wyjść z długów
    • plastek19 Re: Tablica.pl - oszustwo 28.05.14, 08:59
      Oszustów jest masa :/ Na przykład
      Bica

Bica
    • Gość: palis88 Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.14, 11:46
      Rowniez zostalem oszukany przez tego nawet nie pana. Zachaczewskiego.co robi policja jak on juz oszukal tyle osob. jakby ktos cos wiedzial to t.palka0@onet.eu
    • Gość: jaa Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.14, 20:29
      UWAGA na kupujących na tablicy/OLX.pl z opcją wysyłki przez paczkomaty!
      Dałam sie nabrać użytkowniczce magdalena168. Sprzedawałam na tablicy koszyczek z rafaello, Pani "Magda" napisała, że chce go kupić, tylko zależy jej na szybkiej wysyłce i ile by to kosztowało pocztą a ile paczkomatem. Ceny sprawdziłam, napisałam jej, po czym odpisała że wybiera paczkomat w Lublinie i żebym podała dane do przelewu, bo jej zależy na wysyłce jeszcze dziś (to był czwartek). Spieszyłam się do dentysty i nie mając już czasu z nią mailować podałam swój nr telefonu i napisałam, że ma wysłać potwierdzenie przelewu i wieczorem nadam paczkę. Po chwili dostałam sms'a że pieniądze już wysłała i czeka na paczkę. Pech chciał, że wieczorem miałam awarię internetu i nie miałam jak sprawdzić czy to potwierdzenie przelewu jest, więc spakowałam koszyczek i nadałam w paczkomacie. W piątek sprawdziłam pocztę i potwierdzenia nie było, wpłaty occzywiście też. Pani "Magda" napisała do mnie czy nadałam tą paczkę, bo żadnego potwierdzenia z paczkomatów nie dostała. Odpisałam jej, że nadalam i że ja też czekam na potwierdzenie przelewu i wpłatę. Oczywiście w sobotę i niedzielę cisza, w poniedziałek sprawdzam konto (po pierwszej sesji) i nadal nic. Więc postanowiłam zadzwonić do paczkomatów i wycofać zlecenie, ale było już za późno - w międzyczasie Pani "Magda" odebrała paczkę. Telefonów oczywiście nie odbierała, jak dzwoniłam z innych numerów, to nie odbierała i po chwili pisała sms "Proszę o sms". Konto na tablicy usunęła w poniedziałek, ale zapewne założy (o ile już nie założyła) nowego. Sprawdzajcie nr telefonu i nie wysyłajcie bez sprawdzenia potwierdzenia przelewu! Pierwszy i ostatni raz tak coś wysłałam.

Login tej pani z tabilica.pl/ OLX.pl - magdalena168
      Mail - magdalena168@onet.pl
      Telefon - 732770466

Na całe szczęście udało się tą Panią namierzyć na innych stronach, gdzie podaje inne imiona i różne miasta.
      Tu jako Pani "Ewa" sprzedaje tabletki wczesnoporoone www.oglaszamy24.pl/ogloszenie...web.html#cform

Tu również tabletki, ale już na miasto Wrocław
      owi.pl/ogloszenie/tabletki_women_on_web_,976824
      • Gość: STEFAN Re: Tablica.pl - oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.14, 20:17
        Witam też zostałem oszukany przez karmelek 1976 Iwone Kalmolińska z Bydgoszczy zakupiłem kask nowy otrzymałem kask ze szrotu sprawa w sądzie kogo jeszcze oszukała proszę o kontakt stefanpot@onet.eu
    • hellsingg Re: Tablica.pl - oszustwo 21.05.16, 20:51
      Ostrzegam przed tym Gościem
      sprzedajemy.pl/iphone-6s-plus-128-gb-nr37999327
      Kraków (małopolskie)
      Wojciech Stopka
      Wielka Brytania
      Harlow street third ave 301
      Email:tomcrackmx@protonmail.com
      Nie podaje nr konta swojego każe wysłać kasę na Bitmarket24 iz tylko tak może niby dostać kase on. niestety bo wpłacę kontakt się z nim urywa.. w poniedziałek idę na policje
      a zgłaszałem tez na sprzedajemy i nic nie robią...

• r.emik Re: Tablica.pl - oszustwo 25.08.16, 15:17
      Ogłoszenie na tablicy można zamieścić całkowicie anonimowo. Dane nigdzie nie są weryfikowane. Nigdy bym nie przelał kasy dla takiej osoby. Zresztą serwis powstał z myślą o transakcjach lokalnych. Podjeżdżasz, sprawdzasz towar i płacisz. Dziwię się, że ludzie w ciemno płacą tam niekiedy dużą kasę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka