Gość: jazg Wdowy mają zdychać z głodu? IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 04.08.04, 08:09 Renta wdowia nie jest oszałamiająca, więc dorabianie do niej jest kniecznością. Wiązanie tego z płacą minimalną mogło wpaść do głowy wyłącznmie lewicy. Należy to wiązać z płacą średnią, w dodatku należałoby sumować rentę i zarobek, i im bliżej płacy średniej, tym niższa renta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upr Re: Wdowy mają zdychać z głodu? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.08.04, 09:22 wdowy maja zaplacic podatek dla wdod i sierot. tzw podatek spadkowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 08:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 08:41 Proponuje chowac zone razem z nieboszczykiem - mezem,nie bedzie klopotu i rzad od razu bedzie mial mniejsza dziure.Najlepiej zagwarantowac to konstytucyjnie.Wiec nie krepujcie sie panowie ministrowie i do dziela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer.prac. naukowy Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: 213.47.126.* 04.08.04, 08:48 Jak rzad zamierza rozliczac honoraria autorskie w systemie miesiecznym kiedy sklada sie na nie praca calego roku czy kilku miesiecy? Takie podejscie jest niesprawiedliwe. Powinien znalezc sie odpowiedni zapis w ustawie dot. wynagrodzen autorskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rencista Re: Orzecznicy ZUS potrafią wyleczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 09:09 Inwalida po ciężkim wypadku samochodowym ( zderzenie z pijanym kierowcą ) Orzecznicy ZUS potrafią wyleczyć umierających ! To awangarda wśród lekarzy kto im dał dyplomy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: 195.20.110.* 04.08.04, 09:52 "Rząd proponuje, by: • gdy dochód dorabiającego emeryta bądź rencisty przekroczy w miesiącu połowę średniego wynagrodzenia, straci możliwość dalszego zarobkowania (obecnie granica wynosi 70 proc.); " Mam nadzieją że będzie to dotyczyć sprawidliwie również mundurowych, bo w przeciwnym razie oznacza to że żyjemy w państwie policyjnym, gdzie sa równi i równiejsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 10:20 To jest dalsze okradanie emerytów. Emerytura jest zwracaniem pieniędzy, które przez 35 lat pracujący odkładał.A i tak nie jeden nigdy nie doczekał zwrotu kasy. Każdy, kto kombinuje na emerytach jest złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: *.eranet.pl 04.08.04, 10:32 Kto mi to wytłumaczy dlaczego kobiety mają pracowaać o 5 lat krócej niż mężczyźni. Czy są jakiekolwiek rozsądne argumenty za tym. Przecież tych wszystkich debili trzeba rozstrzelać... A jak im braknie kasy to podniosą podatki i sładkę na ZUS. Krew mnie QRWA zalewa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol To mi sie zaczyna podobać IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.08.04, 11:45 Niech chłopaki z sld i sld bis tak trzymają dalej a cała nieproduktywna nadwyżka narodu wyzdycha z głodu. Upodlenie ludzi starych i niepełnosprawnych zostało usankcjonowane przepisami. Proponuję krok dalej i : osobnicy powyżej 70 roku życia pod karą batów nie mogą się pokazywać w miejscu publicznym. Wszelkiej maści inwalidzi mają być rozwalani w miejscu przyłapania, np. w miejscu pracy na czarno i biało Zaorać ten kraj, posadzić piołun Komuna była, jest i będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Premier ocali podwyżki ZUS dla przedsiebiorców IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 11:50 No bo przecież coś z tzw. Planu Hausnera trzeba ocalić, a wiadomo, że łatwiej dowalić tym, których nie popiera żadna populistyczna partia. Tylko potem powstaje jeszcze większa grupa "głodnych gęb" którym trzeba coś dać. No ciekawe, co jeszcze z tego planu się ostanie ??? Szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać wyborów :)) Odpowiedz Link Zgłoś