Dodaj do ulubionych

Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-ren...

• Gość: jazg Wdowy mają zdychać z głodu? IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 04.08.04, 08:09
      Renta wdowia nie jest oszałamiająca, więc dorabianie do niej jest kniecznością.
      Wiązanie tego z płacą minimalną mogło wpaść do głowy wyłącznmie lewicy. Należy
      to wiązać z płacą średnią, w dodatku należałoby sumować rentę i zarobek, i im
      bliżej płacy średniej, tym niższa renta.
      • Gość: upr Re: Wdowy mają zdychać z głodu? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.08.04, 09:22
        wdowy maja zaplacic podatek dla wdod i sierot. tzw podatek spadkowy ;-)
    • Gość: Maria Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 08:35
    • Gość: Maria Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 08:41
      Proponuje chowac zone razem z nieboszczykiem - mezem,nie bedzie klopotu i rzad
      od razu bedzie mial mniejsza dziure.Najlepiej zagwarantowac to
      konstytucyjnie.Wiec nie krepujcie sie panowie ministrowie i do dziela.
    • Gość: Emer.prac. naukowy Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: 213.47.126.* 04.08.04, 08:48
      Jak rzad zamierza rozliczac honoraria autorskie w systemie miesiecznym kiedy
      sklada sie na nie praca calego roku czy kilku miesiecy? Takie podejscie jest
      niesprawiedliwe. Powinien znalezc sie odpowiedni zapis w ustawie dot.
      wynagrodzen autorskich!
    • Gość: Rencista Re: Orzecznicy ZUS potrafią wyleczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 09:09
      Inwalida po ciężkim wypadku samochodowym
      ( zderzenie z pijanym kierowcą )
      Orzecznicy ZUS potrafią wyleczyć umierających !
      To awangarda wśród lekarzy kto im dał dyplomy ?
    • Gość: JA Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: 195.20.110.* 04.08.04, 09:52
      "Rząd proponuje, by: • gdy dochód dorabiającego emeryta bądź rencisty
      przekroczy w miesiącu połowę średniego wynagrodzenia, straci możliwość dalszego
      zarobkowania (obecnie granica wynosi 70 proc.); "
      Mam nadzieją że będzie to dotyczyć sprawidliwie również mundurowych, bo w
      przeciwnym razie oznacza to że żyjemy w państwie policyjnym, gdzie sa równi i
      równiejsi...
    • Gość: an Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 10:20
      To jest dalsze okradanie emerytów. Emerytura jest zwracaniem pieniędzy, które
      przez 35 lat pracujący odkładał.A i tak nie jeden nigdy nie doczekał zwrotu
      kasy. Każdy, kto kombinuje na emerytach jest złodziejem.
    • Gość: raffi Re: Rząd wycofuje się z części zmian emerytalno-r IP: *.eranet.pl 04.08.04, 10:32
      Kto mi to wytłumaczy dlaczego kobiety mają pracowaać o 5 lat krócej niż
      mężczyźni. Czy są jakiekolwiek rozsądne argumenty za tym. Przecież tych
      wszystkich debili trzeba rozstrzelać... A jak im braknie kasy to podniosą
      podatki i sładkę na ZUS. Krew mnie QRWA zalewa!!!
    • Gość: robol To mi sie zaczyna podobać IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.08.04, 11:45
      Niech chłopaki z sld i sld bis tak trzymają dalej a cała nieproduktywna
      nadwyżka narodu wyzdycha z głodu.
      Upodlenie ludzi starych i niepełnosprawnych zostało usankcjonowane przepisami.
      Proponuję krok dalej i :
      osobnicy powyżej 70 roku życia pod karą batów nie mogą się pokazywać w miejscu
      publicznym.
      Wszelkiej maści inwalidzi mają być rozwalani w miejscu przyłapania, np. w
      miejscu pracy na czarno i biało
      Zaorać ten kraj, posadzić piołun
      Komuna była, jest i będzie
    • Gość: jk Premier ocali podwyżki ZUS dla przedsiebiorców IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 11:50
      No bo przecież coś z tzw. Planu Hausnera trzeba ocalić, a wiadomo, że łatwiej
      dowalić tym, których nie popiera żadna populistyczna partia. Tylko potem
      powstaje jeszcze większa grupa "głodnych gęb" którym trzeba coś dać. No
      ciekawe, co jeszcze z tego planu się ostanie ??? Szczerze mówiąc nie mogę się
      już doczekać wyborów :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka