Dodaj do ulubionych

frustracja w związku z pracą w samorządzie

13.01.06, 14:46
Witam. Skonczylem prawo i juz rok pracuje w urzędzie gminy "przy wnioskach".
Mam juz tego troche dosc, bo dostaje coraz trudniejsze projekty, a
zatrudniony jestem interwencyjnie. W dodatku przerasta mnie analiza
ekonomiczna i finansowa w SW. Nosze sie zamiarem skonczenia z ta branża, chce
poszukac zajec stricte prawniczych, ale ta "swietlana przyszlosc" funduszy
mnie nęci.
Obserwuj wątek
    • cotbus76 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 14.01.06, 20:42
      Witam !!
      Też jestem prawnikiem i zjmuje się wnioskami. Jeżeli byłbyś zainteresowany to
      mam bardzo przydatną (przynajmniej moim zdaniem) aplikację Excel do analiz
      ekonomicznych. Przytargałam ją z jednego z szkoleń i musze przyznać, że choć
      dość uproszczona to po podstawieniu do niej danych całkiem nieźle się sprawdza.
      Jeśli byłbyś zainteresowany to mogę przesłać.
      • gocha06_75 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 15.01.06, 08:39
        Przepraszam, ze się wcianam ;), ale bardzo chętnie skorzystałabym z tej
        Excellowskiej aplikacji. Liznęłam trochę księgowości 10 lat temu ale to
        zdecydowanie nie wystarczy aby dać sobie radę z finansową stroną aplikacji.
        Prawdopodobnie tym razem nikt mi w tym nie pomoże, więc będę bardzo wdzęczna za
        przesłanie jej na mój adres gazetowy. Bardzo dziękuję.
      • alapacz Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 15.01.06, 12:30
        Hej,

czy mozesz mi podeslac ta aplikacje do analizy finansowej.

z gory dzieki,

aga
        alapacz@yahoo.com
      • niecny80 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 15.01.06, 16:57
        No to witam kolege po fachu:-) Nie mow, ze tez siedzisz w gminie i jestes od
        wszystkiego, co zwiazane z unią:-) Nasz "zawód" niestety nie jest jeszcze
        doceniany.
        Prosze wyslij mi ta aplikacje.
        Pozdrawiam
        Niecny
        maciek.fils@poczta.fm
        • berecik7 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 15.01.06, 18:38
          Jeśli nie zmęczy Cie przesyłanie tej aplikacji wszystkim poprzednim proszącym ,
          to wyslij i mnie na maila gazetowego, ok?
          • hubertus_zamoscicus excell 16.01.06, 08:16
            haha, cotbus, sama się zaofeorwałaś...więc rozumiesz że również i ja Cię proszę
            o to samo ;-)
            w zamian ślę uściski.
            • eichendorff Jak wszyscy to wszyscy ;-) 16.01.06, 10:26
              hubertus_zamoscicus napisał:

> haha, cotbus, sama się zaofeorwałaś...więc rozumiesz że również i ja Cię >
              > proszę o to samo ;-)
              > w zamian ślę uściski.

Do tej pory za każdym razem sporządzam "kalkulator" na użytek jednego
              konkretnego projektu. Chętnie skorzystałbym z czegoś bardziej uniwersalnego.
      • ewelin123 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 16.01.06, 09:08
        Witam
        bardzo proszę o tą apilkację.
        Również zajmouje się projektami unijnymi.
        Możemy wymieniać się doświadczeniami.

pozdrowienia

Ewa
      • swobo24 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 16.01.06, 10:06
        Witam,

Podobnie jak pozostałe "sępki" będę wdzięczny za przesłanie owej aplikacji
        (swobo24@gazeta.pl), jeżeli oczywiście nie masz jeszcze dosyć ciągłych próśb.

Śledzę Wasze forum od pewnego czasu, i mam nadzieję (w miarę możliwości
        czasowych) również udzielać się w przyszłości. Posiadam już pewne doświadczenie
        (trochę SPO WKP + zrealizowane CRAFTy) + wciąż się wdrażam. Sam pomysł na forum
        uważam za świetny.

A wracając do aplikacji ;) - jeżeli nie masz nic przeciw jej udostępnianiu, może
        rozważ jej wrzucenie na serwer. Oszczędzisz sobie czasu...

Pozdrawiam i jeżeli uda Ci się wykrzesać energię/chęć do wysłania jeszcze
        jednego maila - dziękuję

Swobo24
      • jacekiksel Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 16.01.06, 13:41
        Byłbym ci bardzo wdzięczny gdybys mi równiez przesłała ten programik, z góry
        dziekuję, może się przyda:)))))zobaczymy, odpisze Ci czy coś mi dał zgoda?
        mój adres: jacekiksel@gazeta.pl
      • kiek Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 16.01.06, 19:56
        po tej ilosci wpisów o aplikację, aż nie śmiem prosić ale spróbuję, może i mnie
        się uda ją dostać. Dzięki jakrysz@op.pl
      • kiek Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 16.01.06, 20:32
        cotbus76 - wielkie dzieki za aplikację. Pozdrofka.
      • patelki Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 22.01.06, 22:06
        witam,

zaintrygowałeś mnie swoją wersją excelowską
        do analiz ekonomicznych. Myślę, że po tylu
        wysłanych aplikacji choć trochę przyczynisz się
        do poprawnych i rzeczowych wniosków pod kątem
        ekonomicznym. Mam nadzieję, że przekonam się
        osobiście o jego przydatności. Mój e-mail
        to - patelki@gazeta.pl Z góry dziękuję.
      • adrianna26 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 27.01.06, 12:07
        Witam, zajmuję się wnioskami szczególnie ZPORR, służę radą i bardzo poproszę
        również o przesłanie aplikacji na adres gazetowy:)
        pozdrawiam wszystkich serdecznie:)))
      • arturzbytowa Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 03.02.06, 07:59
        jak będziesz to przeslij na olimpia-sawa@wp.pl
        dzięki
    • cotbus76 W sprawie wysylki aplikacji 16.01.06, 12:41
      Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale przygotowywałam sprawozdanie
      okresowe i roczne ZPORR i nie byłam na forum. Oczywiście wszystkim wyślę
      wszystkim chętnym, bo jak zauważył hubertus_zamoscicus sama się zobowiązałam.
      Jednocześnie trochę się niepokoję, że rozbudziłam apetyty. Proszę osoby, którym
      prześlę aplikację o jej sprawdzenie pod kątem ich potrzeb i danie znać czy w
      ich przypadku będzie ona przydatna. Jeśli nie to z góry przepraszam za
      zaśmiecenie skrzynki pocztowej.
      • cotbus76 Re: W sprawie wysylki aplikacji 16.01.06, 12:52
        Jeszcze jedna sprawa a`propos postu Swobo24 : Nie jestem autorem tej aplikacji
        więc wrzucenie jej na serwer to dla mnie jako prawnika trochę skomplikowana
        etycznie i prawnie sprawa. O tym, że technicznie przerasta to moje umiejętności
        nawet nie będę wspominać.
        • swobo24 Re: W sprawie wysylki aplikacji 16.01.06, 13:03
          Bardzo słusznie - nie chciałem namawiać do naruszania praw autorskich. Ot takie
          niedopatrzenie. Sorki :)
      • m.tyburek Re: W sprawie wysylki aplikacji 16.01.06, 23:49
        Jesli nie bedzie to wielkim problemem to i ja upraszam sie o wspomniana
        aplikacje. Z gory dziekuje.
        Pozdrawiam
        burek@interia.pl
      • diffie Re: W sprawie wysylki aplikacji 17.01.06, 16:42
        Rozmaitych modeli w arkuszach kalkulacyjnych zrobiłem sporo (Od Lotusa
        poczynając, w DOS). Ostatnimi czasy oglądałem gotowe programy do analiz i
        projekcji związanych z funduszami unijnymi i przyznam, nie sprawiały najlepszego
        wrażenia.
        Co do aplikacji Cotbus76, to bardzo jestem ciekaw, czy to program do analizy
        finansowej, czy do projekcji ? Na ile uniwersalny ? Będę wdzięczny za przesłanie
        aplikacji na maila gazetowego, chętnie przy niej podłubię. Pozdrawiam
    • hubertus_zamoscicus FRUSTRACJA w związku z pracą w samorządzie 16.01.06, 13:10
      A wracając do tematu postu...neicny - dlaczego frustracja? przecież to taka
      satysfakcjonująca i dobrze płatana posadka na której projekty robi się od ręki,
      a właściwie "przy okazji" codziennych obowiązków....
      :-0)
      pozdrawiam podobnych nam frustratów
      • niecny80 Re: FRUSTRACJA w związku z pracą w samorządzie 17.01.06, 09:19
        No tak, tylko moja frustracja się niedługo skończy albo pogłębi. Niedługo
        kończy mi się umowa o prace z urzędem. Jednym z moich pomysłów na dalsze życie
        są własnie fundusze unijne. I m.in. na tym forum poszukam potwierdzenia, ze to
        będzie mi się opłacało.
        Pozdrawiam i... proponuję zamknąć topik
    • costa01 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 16.01.06, 15:47
      witam,
      byłbym również bardzo wdzięczny za przesłanie mi tej aplikacji, może też kiedyś
      w jakiś sposób się odwdzięczę

costa01@gazeta.pl
      pozdrawiam i z góry serdeczne dzięki
      • aryn1 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 17.01.06, 08:45
        bardzo prosze o przesłanie tego pliku również mnie na adres aryn@wp.pl

serdecznie dziękuję
        • hanaria Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 17.01.06, 11:11
          No to i ja się nie wyłamię i bardzo proszę, o ile to mozliwe, o przesłanie mi
          tej aplikacji na adres hwaw1@wp.pl.
          Również mam nadzieję, że będę mogła się czyms w przyszłości odwdzięczyć.
          Pozdrawiam.
          • albika Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 17.01.06, 12:46
            Jeśli to nie będzie problemem to również poproszę o tę excelowską aplikację.
            Ogromne dzięki! albika@gazeta.pl
            • aniatko Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 17.01.06, 21:16
              To ja jako sfrustrowany samorządowiec też poproszę :) na konto gazetowe. :)
              • raspie Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 19.01.06, 12:58
                Witam,
                i ja się dołącze do prośby o aplikację...jeśli to nadal aktualne:)

Mail gazetowy.

Pozdrawiam
    • aguka Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 19.01.06, 13:03
      Witam,
      czy ja także mogłabym dostać taką aplikację??
      Proszę o przesłanie na maila: aguka@interia.pl
      Jestem po rachunkowości i podyplomówce z funduszy, ale sprawdzonej wiedzy nigdy
      nie za dużo, ale i tak w tym zakresie korzystam z fachowej pomocy
      Serdecznie dziękuję!!!
    • nunia01 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 19.01.06, 17:37
      i ja bym poprosiła na gazetowe konto
      dla odmiany uczę studentów - niech mają coś z życia:)
      • kosmetyczka2006 Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 26.01.06, 20:20
        ja też bym prosiła o tą aplikację....
        • aniatko Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 31.01.06, 20:21
          czekam, czekam i nie doszło :( czy można prosić jeszcze raz? aniatko@gazeta.pl
    • dialogobywatelski Re: frustracja w związku z pracą w samorządzie 31.01.06, 21:02
      Przepraszam, że dopiero teraz się ocknęłam, też byłabym bardzo zobowiązana za
      aplkację na adres: dialogobywatelski@gazeta.pl
      Z góry serdeczne dzięki!
      • cotbus76 Info dla tych, którzy nie otrzymali arkusza 31.01.06, 21:59
        Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam i proszę o wybaczenie osoby, które
        prosiły o ww. arkusz i go nie otrzymały. Jestem ostatnio wręcz przywalona robotą
        biurową i w pewnym momencie straciłam kontrolę komu arkusz wysłałam a komu
        nie.Wszystkich rozczarowanych jeszcze raz serdecznie przepraszam Na przyszłość,
        gdyby ktoś jeszcze chciał otrzymać ten arkusz proszę o e-mail na adres :
        cotbus76@gazeta.pl a ja w odpowiedzi podeślę arkusz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka