Dodaj do ulubionych

Będzie więcej akcji PKO BP

IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.04, 17:44
Ciekawe ilu .... frajerów da sie nabrać na kupno akcji banku będącego ostoją
polskiego skansenu - to nie sprzedaż - to tylko wyprzedaż tandetnego banku
który dotychczasowe zyski uzyskiwał z racji dotychczas prawie
monopolistycznej pozycji na rynku subdetalicznym. Pytanie ile na tym frajerzy
stracą - prawdopodobnie w ciągu 3-lat - całosć. Nadmiar zaufania w prasowe
anonse jest zwykłą, prostacką głupotą !
Obserwuj wątek
    • Gość: ja [...] IP: *.veranet.pl 10.10.04, 17:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • slon2002 frajestrwo zawsze tak samo wygląda. Interes robi s 11.10.04, 07:37
        się na tym, czego inni nie wymyślili lub robić nie mogą.
        • Gość: macov gratulacje dla zarzadu PKO BP za kompromitacje IP: *.ihh-stud.hj.se 11.10.04, 12:02
          mam nadzieje, ze zdjecia obiegna swiat i beda w FT, a City bedzie sie zarykiwac
          ze smiechu widzac jak wyglada IPO najwiekszego polskiego banku.
          • Gość: obserwator2 Obsługa Banku zdała egzamin na 6-stkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 13:15
            Gość portalu: macov napisał(a):

> mam nadzieje, ze zdjecia obiegna swiat i beda w FT, a City bedzie sie
            > zarykiwac ze smiechu widzac jak wyglada IPO najwiekszego polskiego banku.

Jesteś zakompleksionym cymbałem. Przebieg wydarzeń (o 9:31 wychodziliśmy z żoną
            z założonymi lokatami dla nas i dzieci na kwotę 80 000zł) nie miał nic
            wspólnego z oczekiwaniami dziennikarzy. Zarząd PKO spisał się na 6+. Jeśli
            komuś nie podoba się sama zasada lokat - niech wini ministra Skarbu.
            Samo PKO przyjęte założenia zrealizowało bez zarzutu. Obsługa była wspaniała.
            Dyrektor Oddziału już o 3-ciej nad ranem spotkał się z kolejkowiczami. Obyło
            się bez jakichkolwiek incydentów, czy tumultu. Komentarze powszechne byly - nie
            spodziewaliśmy się że tak wzorowo wszystko pójdzie. Widocznie to wejście do
            Unii nas Polaków trochę ucywilizowało, etc.
            Podsumowując. Jeśli znasz powiedzewnie: "trafić jak kulą w płot" - to właśnie
            Ci się udało.
            • Gość: sk O 3 nad ranem. To wg ciebie normalne. IP: 80.51.176.* 11.10.04, 13:21
              Chyb ci się mózg zlasował w tej naszej demokracji
            • Gość: kobra Re: Obsługa Banku zdała egzamin na 6-stkę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.04, 14:10
              Dokładnie. Niektórzy nawet nie wiedzą, że to nie PKo jest wlaścicielem akcji
              tylko Skarb Państwa i to on ustalił limit 20tys. itd. a oddziały banku tylko
              wykonują ustalenia Min.Skarbu i jak widać - robią to dobrze.
            • Gość: jaro Re: Obsługa Banku zdała egzamin na 6-stkę IP: *.aster.pl 11.10.04, 14:20
              observator - widac ze wychowales komunizmie .spodziewales sie pewnie ze 2 dni
              bedziesz stal w koejce a na koniec dostaniesz pala po plerach ! dlatego jestes
              zachwycony ale nie rozumiesz jednego ,ze to wszystko jest chore !!! i
              nienormalne !!
            • Gość: werr Re: Obsługa Banku zdała egzamin na 6-stkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:20
              wielki cwaniak nawet ,,zadbał'' o potomstwo!!!
              za ten ton cwaniaka życzę ci wszystkiego ...
            • Gość: ttw Re: Obsługa Banku zdała egzamin na 6-stkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:39
              Nie pochwalalem i nadal nie pochwalam pomyslu lokat prywatyzacyjnych.

Bylem i nadal jestem za rzeczywiscie sprawiedliwym systemem sprzedazy tzn wg
              praw ktore rzadza GPW a wiec przez biura maklerskie i przez redukcje zlecen
              gdzie kazdy sprawiedliwie dostalby tyle ile sie nalezy; gdzie kazdy ma rowne
              szanse poniewaz nie musi zarywac pracy lub innych zajec tylko spokojnie sklada
              zlecenie telefonicznie przez internet lub po pracy udajac sie osobiscie.

Widac jednak ze ciagle jeszcze uczymy sie demokracji; widac ze ciagle jeszcze
              prawo (mimo ze powinno byc swiete) moze byc wg widzi mi sie pana ministra pod
              naciskiem roznych grup interesu chwilowo zawieszane lub rozmiekczane chwilowymi
              acz bardzo niebezpiecznymi wyjatkami.

Mimo to bardzo sie ciesze ze choc kolejny raz zawiodla mnie wladza nie
              zawiodlem sie na ludziach. Z jednej strony obsluga banku z tego co czytam byla
              bardzo profesjonalna a sami ludzie wyjatkowo zorganizowani i kulturalni.

Sam jak mowie nie uczestniczylem (spokojnie wezme udzial w zapisach w biurach
              maklerskich) to jednak gratuluje tym wszystkim ktorym sie udalo oraz zycze
              szczescia i jak najwiekszych zyskow. Dobro jednostki jest dobrem ogolu.
              Pozdrawiam wszystkich - inwestor gieldowy.
            • Gość: stary portfel naród dziękuje rządowi za przywrócenie kolejek !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:46
              ta prywatyzacja odmłodziła mnie o 25 lat !!
              panie ministrze Socha,czy w ten sposób nie można by sprzedawać
              także innych dóbr : samochodów,telewizorów,garniturów itd ?!
              • Gość: edvin gdzie tez kolejki IP: *.gpw.com.pl 11.10.04, 15:02
                kolejki sa tam gdzie dobra rzadkie - np. wyprzedaże w wielkich sklepach czy tez
                kolejny tom Harrego Pottera. Nie tylko w Polsce.

Coś sie jakoś udało bez strat, malkontenci !!
                I można jeszcze przez biura maklerskie kupić - dobrze pomyślone !
            • Gość: dolot Re: Obsługa Banku zdała egzamin na 6-stkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:45
              Akcja akcje PKO BP - ciesze się że ich nie mam.
              Autor: Gość: dolot
              Data: 11.10.2004 15:28
              --------------------------------------------------------------------------------
              To, że ludzie zakładali kolejki we wtorek, to nic. To, że były one dzisiaj
              rano długie na 200-300 osób, to nic. To, że nie wszyscy kupili upragnione
              akcje, to też nic. [ prawie jak reklama piwa (:D ]
              Najgorsze w tym wszystkim jest zjawisko podatności na reklame. Zachwalanie
              tych akcji zaczęło się długo wcześniej w środkach masowego przekazu.
              Ulegli reklamie ludzie (ja też)chcący coś niecoś zarobić.
              Kubeł zimnej wody na głowe.
              Po zakąńczeniu sprzedaży (z numerkiem 21 nie "załapałem" się) ucieszyłem się
              że nie nabyłem tych akcji. Dlaczego ???
              Jak mógłbym się cieszyć z posiadania części firmy, której kadry nie potrafią
              zarządzać pracą ludzi, zresztą źle do niej dobranych (przez te same kadry
              kierownicze), przez co one same też się do pracy nie nadają.
              Czy nie jest to skandal i porażka dla zarządców banku, że pani w okienku 1
              klienta obsługiwała 1,5h, drugiego i reszte po 40, 30 min. ???
              W jednej filii ilość klientów obsłużonych przypadających na jedno okienko
              wynosi 50, 70, a w drugiej 7, 10.
              Czy to troszke źle nie świadczy o Banku i wydajności jego pracy?
              Czy "pani(enka) z okienka" nie powinna być przygotowana wcześniej do
              sprzedaży akcji - poprzez symulacje itp.?
              Ludzie zostali oszukani - nierównomierna szybkość obsługi, której daleko było
              do profesjonalizmu. Mając numerek 150 ktoś kupił akcje, podczas gdy w innym
              banku mając numerek 8 tych akcji ktoś nie kupił !!!
              TRAGEDIA
              Organizacyjna PORAŻKA
              Gardze dyr. i kier. banków - śpicie, że pracy podwładnych nie widzicie, Was
              też to przerasta ???
              Może czas na zmiany ???
              Słowo uznania dla speców od reklamy - zadziałało, powinniście dostać premie
              (widział ktoś gdzieś takie kolejki po towar? - mamy wolny rynek {:-)

• Gość: Wojtek Billip Re: Obsługa Banku zdała egzamin na 6-stkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:35
                Niestety w dużej mierze się z Panem zgadzam. My byliśmy w składzie
                superzorganizowanej Kolejki Spolecznej w Warszawskim II Oddziale przy
                Mickiewicza 25. Liczyliśmy, ze przy naszej organizacji, załatwionej ochronie i
                systemie kart z danymi (każdy mial dane potrzebne do zalożenia lokaty na kartce)
                uda nam się wyprzedzić inne oddziały. Niestety rzeczywistość okazala się
                porażająca. Nieudolność, niekompetencja i iglowe drukarki, które drukowały
                dłuugie minuty obszerne plachty lokat prywatyzacyjnych. W rezultacie na az 3
                dzialające okienka oddział zdołał sprzedać lokaty zaledwie 56 osobom. Oczywiście
                trzeba pamiętać, że lokalne oddziały wygraly także i przede wszystkim tym, ze w
                kolejce stali posiadacze rachunków w Banku- wybitnie przyspieszało to proces
                rejestracji lokat. Ale nie tylko. Takze stosunek zarządu innych Oddzialów do
                swoich klientów (kawa o 3 ciej, chęć pomocy) w zderzeniu z arogancją i "dobrym
                samopoczuciem" naszego Naczelnika. O 7.30 wyszedł i pouczał nas jak mamy
                zorganizować od 4 dni świetnie zorganizowaną kolejkę. Za to zapomnial
                przygotować obsługujących okienka kasjerów i w rezultacie zanim się
                nauczyli.... Ale o 13.30 w świetnym humorze po sprzedaniu lokat rekordowo małej
                ilości osób w swoim oddziale dowcipkowal sobie z kolegami na temat
                zadziwiającego potencjału finansowego narodu. Z drugiej strony poznaliśmy się
                lepiej z naszą lokalną społecznością i nabraliśmy z żoną lepszego przekonania o
                kondycji mentalnej naszego spoleczeństwa. I to jest cenne doświadczenie. Nie
                żałuję, ze poświęciłem "na próżno" sporo czasu na działalność komitetu
                kolejkowego przy II Oddziale PKO BB przy Mickiewicza 25 w Warszawie. Ludzie
                którzy stali wraz z nami w tej kolejce z pewnością byli tego czasu warci. Nie
                mogę tego powiedzieć o Oddziale i jego kierownictwie. W tym kontekście nawet
                średnio żaluję, że nie stalem sie "posiadaczem" tak dziadowskiego Banku.
                Zazdroszczę posiadaczom kont w oddzialach lokalnych nie tyle nabycia lokat, co
                jakości waszych oddziałów. Zupełnie jakbyśmy byli w zupelnie innych Bankach.
                Ciekawe czy kierownictwo PKOBPSA wyciągnie z tego jakieś wnioski? Pozdrawiam
                wszystkich, tych co kupili i tych co nie kupili. Wszystkiego dobrego. Wojtek B.
            • Gość: lach Re: Obsługa Banku zdała egzamin na 6-stkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:50
              W Nowym Sączu obsługa faktycznie zdała egzamin na 6. O 5 rano zaskoczyła nas
              ciepła herbatą i kawą. Wszystko było zorganizowane na 6, aż szkoda sprzedawać
              taką firmę.
          • Gość: hubi_do Re: gratulacje dla zarzadu PKO BP za kompromitacj IP: *.verwaltung.Uni-Dortmund.DE 11.10.04, 13:32
            taka forma prywatyzacji potwierdza tylko po raz kolejny, ze Polska jest jeszcze
            o lata swietlne odlegla od cywilizowanego swiata...
          • Gość: gargamel Re: gratulacje dla zarzadu PKO BP za kompromitacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 17:49
            takich jak ty narzekajacych i szpanujacych (pewnie tak ci sie wydaje ) madrymi
            skrotami ( niczym mi nie imponujesz bo studuje na SGH i smiac mi sie z ciebie
            chce..)kretynow mamy w Polsce o wiele za duzo...milcz prosze pachołku!!!
      • Gość: poznaniak z Poznaniu nie ma ul. św Marcina IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.04, 11:24
        jest natomiast ul. św Marcin; bank może się znajdować przy ulicy św Marcin; to
        jest podstawowy błąd, który popełniają ludzie przebywający pierwszy raz w
        Poznaniu; wszyscy prawdziwi poznaniacy i poważni dziennikarze wiedzą, że to
        jest św Marcin;
        • Gość: zu Re: z Poznaniu nie ma ul. św Marcina IP: *.pec.poznan.pl 11.10.04, 12:49
          Chcialabym dopercyzowac to nawet nie jest ul. Sw Marcin, ale po prostu Sw
          Marcin, i mowi sie na Sw. Marcinie tak jak sie mowi np na Krakowskim Przedmiesciu
          takie male wtarcenie, w tej rozgrzanej debacie na temat akcji.
          • Gość: waldi1953 Re: z Poznaniu nie ma ul. św Marcina IP: 193.151.48.* 11.10.04, 15:36
            W takim razie,ja mieszkam na Poli Gojawiczyńskiej.
          • Gość: ZZ Re: z Poznaniu nie ma ul. św Marcina IP: *.top.net.pl 11.10.04, 16:43
            A w Hamburgu jest Sankt Pauli natomiast.
    • Gość: Dave Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.plusgsm.pl 10.10.04, 17:50
      Daj spokoj Gina kupujesz 11.10 sprzedajesz za miesiac a zysk masz min. 10%
      praktycznie gwarantowany. Znasz lepszy sposob zarobienia tyle w miesiac ?? Inna
      sprawa ze nawet zwiekszenie puli o kolejne 750mln nie rozwiaze sprawy - i tak
      wiekszosc odejdzie z kwitkiem wsciekla na rzad i Soche...

D.
      • Gość: abc Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:00
        zmniejsza limit do 10tys, albo 5 i bedzie po problemie
      • Gość: GINA Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.04, 18:29
        Im więcej frajerów teraz kupi - tym mniej później odkupi,
        dzielenie skóry na żywym niedźwiedziu - w wytartym futerku, e...?
      • Gość: joker33 Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.client.comcast.net 11.10.04, 05:25
        Za marne 10% na miesiac to nawet Olkiem niechcialo by mi sie
        ruszyc .Marny grosz dla cienkich ludzi .
      • Gość: ewik Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:44
        tylko kto to będzie kupował po wyższej cenie jeżeli wszyscy,co kupili chcą
        sprzedać?
    • Gość: edek Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:01
      Socha to qrwa, niezapisałem sie na listy kolejkowe, bo uważałem że z nr50 i tak
      nie ma szans na zakup akcji (zabraknie). A teraz okazuje sie że ten szmaciak
      zwiększa pule i byc może akcji dla nr50 wystarczy. Pieprzyć szmaciaka!
      • Gość: pete Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:05
        No cóż, nie zapisałem się bo byłbym 430 w kolejce. Tak więc nawet zwiększenie
        puli chyba mi by nie pomogło!
      • Gość: Ja Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.zielman.pl 11.10.04, 10:43
        Teraz sam sobie jesteś winny frajerze i nie obwiniaj ministra o to
    • Gość: bbking Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:08
      Mam nadzieję, że swoją wiedzę ekonomiczną wykorzystujesz wyłącznie w
      wypowiedziach na forum.Jeżeli jednak także gdzie indziej, to uważaj aby nie
      zrobić komuś krzywdy (i sobie też).
      • Gość: GINA Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.04, 18:23
        To, ile w świetle ostaniego anonsu, zostało do wyprzedaży i zgaszenia światła ?

Krzywdę robią sobie Ci , co nie pojmują tego co czytają !

Rzeczywistość jest taka jaka jest - a nie jaką sobie wyobrażamy !!!
        • Gość: J23 Re.Gina IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 19:41
          Brawo Gina tak trzymać.
          • jusup Re: Re.Gina 11.10.04, 09:52
            A ja uważam Gina, że pomylisz się co do PKo... :) Jakkolwiek wiele rzeczy w tym
            banku jest do zmiany bo rzeczywiscie wiele jest jeszcze rodem z PRL-u, ale ak
            ktoś słusznei zauważył - w tych dziedzinach nie może byc już gorzej, wiec można
            spoodziewać się poprawy,.. A po drugie mimo wszysto i wbrew poozorom, gdzie PKO
            BP ma lepsze i nowocześniejsze rozwiązania niż wszystkie inne banki razem
            wzięte.. Nie widzisz tego bezpośednio, bo stary system operacyjny i profil
            klienta (który lubi przyjść do banku i postać w kolejce) powodują taki obraz -
            ale ludzie psioczą, krytykują, wyśmiewają - a za moment idą załóżyć tam konto,
            wziąć kredyt, założyć lokatę... Przyjrzyj się poziomowi złych kredytów w PKo i
            u konkurencji - to nie wynika z pozycji monopolisty, lecz kogoś sprawnie
            zarządzającego pewnymi dziedzinami przy użyciu naprawdę nowoczesnych
            narzędzi... Wiem, tu akurat inni mogą gonić, ale na razie PKO jest ciągle krok
            do przodu... Jakkolwiek wiele jest w tym banku do wymiany, a siła oddziaływania
            polityków ciągle duża, co nie sprzyja stabilnosci, to jednak inwestycja w akcje
            PKO może się okazać nadspodziewanie dobrym pomysłem.... No Cóż, Ty twierdzisz
            inaczej, zobaczymy kiedyś, kto był bliżej prawdy :)
            Pozdrawiam
            • pdemb Re: Re.Gina 11.10.04, 11:01
              Ja słyszałem że system informatyczny w PKO BP trzyma się tylko na zapałkach i
              gumie do żucia. Ale to pewnie tylko plotki :>
              • Gość: tom Mają jeden z najlepiej zorganizowanych systemów IP: 213.25.22.* 11.10.04, 13:02
                WAN/LAN!
      • Gość: Bernard Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.uni.wroc.pl 11.10.04, 08:56
        Uważam, że te listy kolejkowe to bzdura i liczyć się i tak będzie przepychanka.
        No bo jeśli ja bym teraz założył sobie swoją listę (na której ja byłbym nr1) to
        niby na jakiej podstawie moja lista miałaby być mniej ważna. Ano tylko na tej
        podstawie kto silniejszą bandę (lub ochroniarzy) przyprowadzi. No chyba, że ktoś
        swoją listę poszedł zarejestrować do notariusza lub jakiegoś urzędu patentowego
        lub coś tam innego urzędowego i wtedy policja miałaby obowiązek zapewnić
        pierwszeństwo ludziom ztakiej listy. Dobrze jednak wiemy, że tak nie jest, więc
        liczyć się będzie tylko prymitywna siła.
    • Gość: pete Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:16
      Właśnie się dowiedziałem że zwiększyli pulę do 1 100 000 000,00 zł
      • Gość: 3t Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 18:36
        z tego artykułu ?5
    • Gość: karibu Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 18:38
      Pierwsze 50 osob ma szanse jak tak, ale licząc z pelnomocnictwami to mniej.
    • Gość: darek Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:44
      ciekawe czy o 8:00 beda głupie telefony do placówek pko, o niby podłożonych
      bombach. Heh to by było sqrwysyństwo.
      • dixi Re: Będzie więcej akcji PKO BP 10.10.04, 19:10
        a ja sie pochwale jaka w moim miescie jest super organizacja kolejki: jest
        prezes czyli zalozyciel, kolejka dzieli sie na 20 osobowe grupy z ktorych kazda
        ma kierownika ktprego zadaniem jest pilnowanie porzadku w grupie; dyzury sa
        ilustam godzinne po jednej osobie z kazdej grupy, niezaleznie od tego chyba 3
        razy dziennie ( w tym o 24) jest odczytywanie listy i oczywiscie nieobecnych
        skreslaja;
        szwagier ktory mi to zrelacjonowal sie zapisal wczoraj kolo poludnia i byl 236,
        poszedl na pierwsze odczytywanie listy o 18 i mu przeszlo, nie dotrwal nawet do
        uslyszenia swojego nazwiska (czemu sie nie dziwie, w domku w tym czasie reszta
        rodzinki saczyla gin z tonikiem i zagryzala pyszna szarlotka tesciowej :)
        ale porzadek jest, ciekawe co z tego wyjdzie, niewykluczone ze wpadnie kilu
        silnych kolesi jutro o 8 i rozwali te super organizacje;
        ale panowie prezesi i kierownicy dawno sie nie czuli tacy wazni, i tak
        trzymac :))
        • Gość: niezapowiedziany Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:55
          "ale panowie prezesi i kierownicy dawno sie nie czuli tacy wazni"

i o to chodzi. jak patrze na tych ludzi w telewizji, to mnie smiech ogarnia.
          Alternatywy 4 normalnie. Mialem ochote na te akcje, ale chyba sobie daruje.
          Paranoja.
        • Gość: pokrybala Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:02
          Gorzej będzie jezeli dziś w nocy przyjdzie kilku gości z bejsbolami i pogoni
          prezesów razem z ta listą.
          • Gość: OLO 33 O CO TU CHODZI ?? IP: *.client.comcast.net 11.10.04, 05:32
            I to wszystko po to aby zarobic 10% od wlozonego kapitalu ??na miesiac ?
            znaczy na 30 dni mam umoczyc swoja kase aby zarobic 10% >??? jest TU KTOS
            NORMALNY KTO MA CHWILE DLA MNIE ??
          • Gość: Bernard Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.uni.wroc.pl 11.10.04, 09:03
            No bo jeśli panowie z bejsbolami przyjdą ze swoją listą, to która jest ważniejsza?
        • Gość: bubu Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.client.comcast.net 11.10.04, 05:29
          a ile mozna stracic na tym cudnym interesie ??? czy ktos mi pomorze ??
          please HEEEEELLLLLLLPPPP ME
    • Gość: gerard Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:06
      hurraaa, 55 ooo szcześliwców, reszta pocałujta sie w pałę. hahahaha
      • Gość: 1er to i tak za malo !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 19:11
        socha robi sobie z ludzi jaja teraz kolejki bede siegac az na kube ! bravo
        towrzysz socha he he
    • Gość: JR Niemożność założenia lokaty przez Internet cofa .. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 19:10
      Niemożność założenia lokaty przez Internet cofa Polskę do średniowiecza
      informatycznego. Fakt zablokowania przez PKO BP możliwości składania dyspozycji
      poprzez przelewy z innych banków jest dyskryminacją pracowników, którzy nie
      mogą lub nie chcą w poniedziałek brać urlopu, by po wypłacie (z potrąceniem
      prowizji) z pełnymi kieszeniami gotówki iśc do zaiste socjalistyczno-
      nostalgicznej kolejki.
      Wymuszanie zgody na tak upokarzającą formę zakładania lokat godzi w równość
      obywateli i produktywność gospodarki. Dziesiątki tysięcy ludzi pójdą na wagary,
      na które skazał ich minister rządu RP. Bezpieczeństwo zarówno fizyczne osób w
      kolejce, jak też ich gotówki jest niepewne. Kochana "równość" socjalistów nie
      uzasadnia, tak marnotrawnej i dyskryminującej wszystkich pracobiorców, formy
      prowadzenia zapisów na obligacje prywatyzacyjne. Na szczęście komunizm zwany
      socjalizmem skończył się w Polsce właśnie dzięki systemowemu marnotrawstwu
      formacji rządzących systemem.
      • pdemb Re: Niemożność założenia lokaty przez Internet co 11.10.04, 11:07
        Właśnie, dlaczego nie ma możliwości składania zamówień przez Internet? Komputer
        by obsłużył jakimś prostym algorytmem typu FCFS i po sprawie.
        • Gość: edvin lokaty przez Internet IP: *.gpw.com.pl 11.10.04, 11:16
          ale idea byla taka ze to ma byc b. publiczny akcjonariat - emeryci nie maja
          interenetu, dla inwestorow jest subskrypcja w biurach maklerskich.

J. Socha zrobil swietny PR prywatyzacji/upublicznianiu - ludzie czuja ze mozna
          na tym zarobic i mobilizuja kapital.
    • Gość: JR _Niemożność założenia lokaty przez Internet cofa.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 19:14
      Niemożność założenia lokaty przez Internet cofa Polskę do średniowiecza
      informatycznego. Fakt zablokowania przez PKO BP możliwości składania dyspozycji
      poprzez przelewy z innych banków jest dyskryminacją pracowników, którzy nie
      mogą lub nie chcą w poniedziałek brać urlopu, by po wypłacie (z potrąceniem
      prowizji) z pełnymi kieszeniami gotówki iśc do zaiste socjalistyczno-
      nostalgicznej kolejki.
      Wymuszanie zgody na tak upokarzającą formę zakładania lokat godzi w równość
      obywateli i produktywność gospodarki. Dziesiątki tysięcy ludzi pójdą na wagary,
      na które skazał ich minister rządu RP. Bezpieczeństwo zarówno fizyczne osób w
      kolejce, jak też ich gotówki jest niepewne. Kochana "równość" socjalistów nie
      uzasadnia, tak marnotrawnej i dyskryminującej wszystkich pracobiorców, formy
      prowadzenia zapisów na obligacje prywatyzacyjne. Na szczęście komunizm zwany
      socjalizmem skończył się w Polsce właśnie dzięki systemowemu marnotrawstwu
      formacji rządzących systemem.
    • Gość: antyemeryt Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.darnet.rybnik.pl 10.10.04, 19:21
      Patrzcie na zdjęcie - sami biedni emeryci, co nie mają na czynsz i leki - precz
      z emerycką Polską, precz z emeryckim eldorado w Polsce. Teraz już wierzycie, że
      emeryci to najbogatsza grupa społeczna w Polsce ? A wy pracujecie i składki
      emerytalne na nich płacicie. I macie 800zł wypłaty. I wierzycie tym cynikom i
      oszustom, że są biedni...
      • jasiu22 Re: Będzie więcej akcji PKO BP 10.10.04, 20:23
        Najpierw dowiedz się ile wynosi przeciętna emerytura a potem odpowiedz sobie w
        czyim imieniu oni tam stoją i za ile.
        • Gość: DOKTOR MUREK to dzieki emerytom mamy taka Polske IP: 195.205.132.* 11.10.04, 16:19
          walic emerytow, to oni godzili sie na smierdzace lewactwo, to oni byli budowniczymi starego systemu, to dlatego teraz musimy gonic reszte swiata, precz z emerytami
      • Gość: Jacek Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 18:01
        Zapominasz, że oni na swoje emerytury zarobili. I żyliby sobie teraz na zupełnie innej stopie gdyby komuniści nie rozkradli ich składek.
    • Gość: abc. Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:38
      Jako klient PKO BP powinien taką akcję PKO BP otrzymac automatycznie od banku.
      Tak jak to jest w innych krajach, np. w Anglii.
    • Gość: PKO BP jak min Jacek Socha sie skompromitowal IP: *.chello.pl 10.10.04, 19:56
      myslalem, ze pan Jacek zdobyl troche doswiadczenia bedac szefem KPWiG,
      instytucji rynku kapitalowego. To w jaki sposob przeprowadza prywatyzacje PKO
      BP kompromituje go. To wskazuje, ze siedzenie na stolkach urzedowych niczemu
      nie sluzy, nie uczy. Jeszcze łaskę zrobil, ze zwiekszyl pule - dlatego, ze
      zobaczyl w tv dlugie kolejki !!! i listy spoleczne jak za PRLu. Panie Socha,
      nie tedy droga, nie tak sie zdobywa zwolennikow prywatyzacji i rynku
      kapitalowego. Kolejkowicze nie wiedza co kupuja, za ile, jak sprzedac, ze
      zaplaca podatek itp. Swietnie, swietnie.
      • Gość: edvin Jacek Socha OK IP: *.gpw.com.pl 11.10.04, 14:57
        kolejki przed bankami pozwola podbic cene dla instytucjonalnych i zwieksza
        wplywy do budzetu - wszyscy dostana tyle co mieli w szt., ale drożej ! kolejki
        to oferta dla ludzi bez rachunkow inwestycyjnych i linii kredytowych - dla nich
        bedzie po 22.10. i z lewarami dostana wiecej niz za 20 tys ! nie ma musu
        stania, to jedna z form zakupu. Dzieki temu publika na gwalt zaczela
        myslec "jak to dziala" - rynku kapitalowego w szkolach nie uczą !
    • Gość: miro Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:57
      Ciekawe ilu idiotów nie skorzysta z zarobieniu 3 tys zł w miesiąc, ty na pewną
      będziesz pierwszym skansenem PRL który nie wie pewnie co to jest akcja.
      • Gość: PKO BP ile zarobisz? IP: *.chello.pl 10.10.04, 20:07
        skad to sobie wyliczyles ile zarobisz? bo nikt tego nie wie. na pewno nie tyle
        ile sobie wyliczasz. prywatyzacja Banku Slaskiego przy tej to byla pelna
        kultura. I zarobek kilkukrotnie wiekszy na kilku pelnomoctictwach. Pewnie zaraz
        polecisz na wyczytywanie listy obecnosci.Powodzenia.
      • Gość: GINA Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.04, 21:03
        Uprawnienia maklera 1994,
        doradcy finansowego - rok póżniej.

Nie odpowiadam za że jesteś w tej branży "pijanym dzieckiem w gęstej mgle" !

Zgadzam się z innymi - żywcem ALTERNATYWY 4 - szkoda że nie dożył tego
        Wilhelmi !
        • Gość: Olek51 Po co uczestniczysz w tym biciu piany? IP: *.teleton.pl 11.10.04, 10:04
          Moja ulubiona Maklerko, na po co uczestniczysz w tym biciu piany? Temat jest
          kretyński, sposób sprzedaży akcji przez lokatę prywatyzacyjną też i wszyscy o
          tym wiedzą. Twój ulubiony inwestor (Polifarb Cieszyn).
    • Gość: www.rachunek.er.pl www.rachunek.er.pl IP: *.ec.pl / *.ec.pl 10.10.04, 20:08
      www.rachunek.er.pl - załóż rachunek ROR - dostaniesz 20pln
    • Gość: Bogdan bankowy Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.dom.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:53
      Klienci banku PKO BP zrobieni na szaro tj. niedopuszczeni przez bank do zakupu
      akcji w zamian za długoletnie trzymanie kont w tym banku
      zróbcie tak jak Ja czyli zlikwidujcie od wtorku (w poniedziałek szkoda nerwów i
      czasu)swoje konta w PKO BP i przenieście je do innych banków to Vip-y i prezesi
      zastaną zrobieni na szaro tj. wtopią kasę! Bogdan mówi bankowy Vipom i
      prezesom! w banku bez klientów.
      • Gość: zdenerwowany Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:03
        Zrobię dokłądnie tak samo! Choćby dlatego, że od kilku lat mam konto w tym banku, nie powinienem narażac swojego zdrowia w jutrzejszej przepychaninie! Od wtorku Inteligo > MBank, a konto osobiste przenoszę do Banku Śląskiego. POLECAM TAKIE ROZWIĄZANIE WSZYSTKIM!!
      • Gość: kobra Re: Będzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 21:12
        Hm, myślicie że Polskie Prawo pozwala prezesowi pko bp na takie preferowanie
        swoich klientów przy sprzedaży własności PAŃSTWOWEJ? Zastanówcie się nad tym, a
        może mniej was będzie żółć zalewać.
        • Gość: kobra Re: Będzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 21:14
          od wielu lat mam konta w PKO BP ale nie przyszło mi do głowy, że z tego powodu
          mam mieć pierszeństwo przy zakupie akcji będących właśnością Państwa a więc
          wszystkich Polaków, a nie własnością PKO BP i prezesa banku
          • Gość: kobra Re: Będzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 21:18
            poza tym wam się wydaje że jakąś niewspółmierną korzysć wyświadczacie swoim
            sprzedawcom zdaje się; otóż he, he oni wam sprzedają usługi a wy im płacicie za
            nie - obie strony coś dają, jak to w transakcji, jednej stronie się nie podoba,
            transakcji nie będzie i tyle; reasumując - trochę śmieszni jesteś z chciwości
            się tak obrażając dziś
            • mdata Re: Będzie 10.10.04, 21:55
              generalnie tu nie o to chodzi czy prezes powinien rozdac akcje czy nie

ale ten czerwony kmiot soch chyabma jakies wyksztalcenie ekonomiczne skoro
              gdzies tam siedzi na stolku i powinien wpasc na pomysl taki:
              przyjas zlecenika od wszytskich od poniedzialku do piatku i za tydzien oglosic
              redukcje zlecen o iles procent i kazdy dostal;by po rowno x% tego co wplacil

tak to chyba wyglada na zachodzie, no ale moze na uczelni w moskwie tego nie
              mowili
              • Gość: kobra Re: Będzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 21:58
                uważam że dystrybucja jest prowadzona w sposób niecywilizowany ze względu na
                koczowanie ludzi pod oddzialami i uważam że ułomność dystrybucji nie ma nic
                wspólnego z brakiem preferencji dla "starych klientów banku"
    • Gość: Mamut Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 22:06
      Ciekawe ile debili dolozy do interesu..Ludzie stojacy pod bankiem to banda
      naiwnych ciemniakow, ktorzy nie maja pojecia co to jest akcja i gielda
      papierow.. Niech kupuja..TPSA ma akcje po 14 zl juz od dawna - wiec to tez
      bedzie stalo w miejscu, albo co bardziej prawdopodobne pojdzie w dol..Dlaczego
      bo jest za duzy popyt...Na tym zarobi grono prezesow i wice kierownikow PKOBP
      ktorzy kupilili pewnie akcje po 1 zl...
      Szkoda ze Ci co licza na wielkie zyski beda rozczarowani...Wiekszosc z nich
      bedzie trzymala akcje po kilka lat topiac wszystko co wplacili...

• Gość: samotna Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.visp.energis.pl 10.10.04, 22:23
      mój mąż właśnie pojechał stać w kolejce jest 180,w dodatku ma zapłacić 5 zł dla
      komitetu kolejkowego- ale bzdura, ja myślę że i tak nie uda mu się kupić,
      straci nerwy ale faceci nigdy nie słuchają żon
      • Gość: BUBU Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.client.comcast.net 11.10.04, 05:41
        Milutka moglas podac # swej komory Ja napewno postawilbym Ci drina
        dzis wieczor a slubny coz niech kreci sie w tym biznesie do bialego
        rana nawet
    • Gość: R.A.F przerażająca polska rzeczywistość IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 10.10.04, 22:32
      a najbardziej przerażające w tym wszystkim jest to, że w najbliższej przyszłości nic się w tym kraju nie zmieni - bo te same otępiałe tłumy które w owczym pędzie kłębią się pod bankiem - pójdą na najbliższych wyborach do urn i wybiorą kolejnych kretynów, którzy ich znowu będą okradać i oszukiwać. niestety takie jest już polskie społeczeństwo... (za to łatwo nim sterować - wystarczy np. zrobić promocję w supermarkecie)
      • Gość: samotna Re: przerażająca polska rzeczywistość IP: *.visp.energis.pl 10.10.04, 22:34
        nie wiem jakie masz poglądy polityczne ale mój mąż mówi to samo
      • pdemb Re: przerażająca polska rzeczywistość 11.10.04, 11:26
        niom, nieuświadomione politycznie tłumy to zmora demokracji ;)
    • Gość: cent Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 00:10
      Co za chora prywatyzacja i jej pomysłodawca.Ludzie chcą zostawić pieniądze i
      nie mają możliwosci. Może nie trzeba również chorego planu Hausnera.No i można
      wyprać pieniadze z różnych afer.
    • Gość: Amra 8 godzin przed owarciem - Wawa, Kabaty - zdjecia IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.10.04, 00:38
      www.prnews.pl/pko - z komentarzem :)
      • Gość: AK Re: 8 godzin przed owarciem - Wawa, Kabaty - zdje IP: 212.160.172.* 11.10.04, 14:15
        Michał, "rączym", nie "ręczym". Poza tym gratuluję pomysłu na fotoreportaż. :)
        Szkoda, że nie z większej kolejki. ;)
    • Gość: wkurzony Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.gdynia.mm.pl 11.10.04, 01:00
      To skandal!!!! Skandalem jest, że obywatel majacy konto w prywatyzowanym banku
      ponad 25 lat nie może w normalnych warunkach założyć lokaty prywatyzacyjnej
      jego banku, tylko musi stać kilka dni i nocy w jakiś poronionych kolejkach!!!
      To byłoby nie do pomyślenia w każdym normalnym kraju!!! Pomijam fakt, na ile te
      akcje są/będą korzystne, ale wszyscy właściciele kont w tym banku powinni mieć
      mozliwość kupna akcji, bez wzgledu czy skorzystają z takiego prawa czy nie.
      Widać bank nie dba o swoich klientów!!!!
    • Gość: mee... SZKLANY DOM I ...TUM IP: *.avenel01.nj.comcast.net 11.10.04, 01:29
      ...niezle, ten tum zostal podpuszczony...nie zdajac sobie pojecia ...,ze
      wlasnie dokladnie chodzilo o jego dollary...czy zlotowke jak tam
      nazywacie...tum zawsze ciemny jest...nigdy nie chadzaj z tlumem...dobra rade ci
      dam...
      • pdemb Re: SZKLANY DOM I ...TUM 11.10.04, 11:28
        Podobno jest teraz w szkołach taki przedmiot jak przedsiębiorczość, także za
        jakieś dwadzieścia lat ludzie powinni być lepiej zorientowani w tym wszystkim.
    • Gość: mireli Re: Będzie więcej akcji PKO BP IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 11.10.04, 07:46
      Masz rację, ja też nie mogę uwierzyć, że tylu frajerów stoi w kolejce po akcje
      PKO BP. rząd ściąga pieniądze z rynku. dzięki temu powstrzyma inflację. te
      akcje nigdy nie będą droższe niż w dniu zakupu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka