Dodaj do ulubionych

Związki na powązki

IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 26.04.02, 15:12
Bardzo dobre hasło.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał A ja myślę, że to nie takie proste ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 22:41
      Związki zawodowe działają najgłośniej tam, gdzie jest bieda albo lewacy.
      W USA związki nie ma mają większego znaczenia. Dobrobyt powoduje, że ludzie nie
      słuchają agitatorów.
      W eurolandzie związki są na siłę utrzymywane i podjudzane przez lewaków. Sam w
      Niemczech spotkałem sie z działaczami związkowymi, którzy mówili językiem
      Marksa. Ale na Zachodzie związkowcy są mocni tylko w gębie i najczęściej
      dogadują się z pracodawcami, bo wiedzą, że jak za bardzo wydoją kapitalistę, to
      sami pójdą z torbami.
      W Polsce związki bronią nierentownych firm i walczą z obcym kapitałem. Sam znam
      kilka fabryk, które splajtowały, bo związki nie chciały "obcego". Ale za
      działaczami są zwyczajni ludzie, którzy boją się biedy.
      Przeczytałem w pewnej gazecie z 1909 roku, że bieda sprzyja demagogom i ludzie
      z biedy głupieją.
      Jak w Polsce będą niezłe zarobki dla większości, to związki będą kaput !
    • Gość: emigrant 3XTAK IP: *.securenet.net 27.04.02, 09:01
      Oczywiscie! Tylko badzmy konsekwentni. Zdelegalizujemy jeszcze: 1) federacje
      pracodawcow prywatnych, 2) partie polityczne, 3) polski czerwony krzyz ( uwaga!
      czerwony - jak to sie jeszcze uchowalo! )4) kosciol katolicki. Ogolnie -
      zadnego zrzeszania sie ! TOTALNA WOLNOSC !
      • Gość: ktos Re: 3XTAK IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 27.04.02, 11:02
        Kolego, totalna wolnosc to znaczy tez wolnosc zrzeszania sie... A wystarczy
        czerwonym pijawkom pdebrac ich wszystkie specjalne prawa i po sprawie.
        • Gość: V.C. Re: 3XTAK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 21:06
          Tak ...

Wszystkiemu winni

Żydzi , masoni , cykliści i ... związkowcy
          • Gość: ktos Re: 3XTAK IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 27.04.02, 22:20
            Ja nie powiedzialem, ze winni sa zwiazkowcy; winne jest bzdurne prawo dajace
            wieksze uprawnienia pewnym grupom spolecznym. Nikt nie powinien miec wiekszych
            praw tylko dlatego ze jest
            zwiazkowcem/cylkista/Murzynem/kobieta/ksiedzem/masonem/itd/itp. Na takim prawie
            zyskuja TYLKO te gupy. Gdzie rownosc wobec prawa? Zgadzasz sie na to? Chcesz
            placic na fanaberie leni i darmozjadow - Twoja sprawa, ale dlaczego zmuszasz
            innych?
            • Gość: V.C. Wiwat król ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 19:46
              Gość portalu: ktos napisał(a):

> Ja nie powiedzialem, ze winni sa zwiazkowcy; winne jest bzdurne prawo dajace
              > wieksze uprawnienia pewnym grupom spolecznym. Nikt nie powinien miec wiekszych
              > praw tylko dlatego ze jest
              > zwiazkowcem/cylkista/Murzynem/kobieta/ksiedzem/masonem/itd/itp. Na takim prawie
              >
              > zyskuja TYLKO te gupy. Gdzie rownosc wobec prawa? Zgadzasz sie na to? Chcesz
              > placic na fanaberie leni i darmozjadow - Twoja sprawa, ale dlaczego zmuszasz
              > innych?

Ktos ,a czemu nie wyjaśnisz dyskutantom ,ż jesteś zwolennikiem monarchii ?
              • Gość: ktos Widze, ze dostalem etykietke. IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 28.04.02, 21:17
            • Gość: Kwasek V.C. to Ruda z RPP IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 29.04.02, 11:44
              Odkryłem ją, jest za obnizką stóp % a głosuje przeciw. Ta lewacka wersja Wałęsy.
              • Gość: V.C. kol. Kwasek błądzi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 23:06
                Gość portalu: Kwasek napisał(a):

> Odkryłem ją, jest za obnizką stóp % a głosuje przeciw. Ta lewacka wersja Wałęsy
                > .

Przykro mi (;-), ale nie jestem kobitą .

Poza tym , podobnie jak Ziółkowska , głosował zawsze m.in. Rosati .
                • Gość: Kwasek Re: kol. Kwasek błądzi IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 30.04.02, 09:14

> Gość portalu: Kwasek napisał(a):
                  >
                  > > Odkryłem ją, jest za obnizką stóp % a głosuje przeciw. Ta lewacka wersja W
                  > ałęsy
                  > > .
                  >
                  > Przykro mi (;-), ale nie jestem kobitą .
                  >
                  > Poza tym , podobnie jak Ziółkowska , głosował zawsze m.in. Rosati .
                  V.C.- Ziołkowska kieruje się w swych wypowiedziach prawdą, prawda i tylko prawdą.
                  Ba Ona nawet ją prenumeruje.
                • Gość: ktos Re: kol. Kwasek błądzi IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 30.04.02, 18:26
                  Rosati to tez lewica. Nie wiedziales?
      • Gość: emigrant Re: 3XTAK IP: 2.4.STABLE* / *.securenet.net 27.04.02, 21:37
        Nie wiem czy wszyscy dostrzegli ze moja intencja bylo wykazanie absurdalnosci
        takich hasel i totalitarnych ciagatek ludzi je gloszacych. Pozdrawiam.
    • Gość: krzycho Re: Związki na powązki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 10:30
      Popieram w 100%, zawlaszcza, ze zwiazkowcy bronia pracy ktora maja,a nie
      martwia sie o rzesze bezrobotnych. W ogole to rzad nie powinien sie nimi
      przejmowac skoro prezentuja tak znnikomy procent spoleczenstwa.
      • Gość: Kwasek Re: Związki na powązki IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 29.04.02, 11:47
        > Popieram w 100%, zawlaszcza, ze zwiazkowcy bronia pracy ktora maja,a nie
        > martwia sie o rzesze bezrobotnych. W ogole to rzad nie powinien sie nimi
        > przejmowac skoro prezentuja tak znnikomy procent spoleczenstwa.

I tu jest pies pogrzebany, kilku frustratów terroryzuje reszte. Związki mają
        teraz najwięcej do powiedzenia i ci zrobiły? g....o.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka