Gość: Jan Kowalski IP: *.k1.pl 09.01.05, 23:11 Bo na Śląsku jest taki dobrobyt, ludzie mają pracę, i są bogaci, prawda??? Rzygać się chce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P. 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.provider.pl / *.provider.pl 10.01.05, 00:00 Jak zwykle wszystko zabierze państwo. A stypendium powinno przecież utrzymać takiego przesiębiorcę (mieszkanie, wyżywienie) zanim jego firma zacznie zarabiać. P. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaw5 Re: 700 zł akurat starczy na ZUS 10.01.05, 13:30 Niestety te stypendium w wysokości 700 zł. ma właśnie zapewnić tylko utrzymanie firmy, czyli krótko mówiąc opłaty na ZUS. Mają pomóc przyszłemu przedsiębiorcy utrzymać się na rynku, dopóty dopóki samodzielnie "stanie na nogi". Z tego co wiem to okres ten kształtuje się w granicach od pierwszych 6 miesięcy do roku włącznie. Tu nie ma mowy o finansowaniu wyżywienia czy mieszkania. Wiadomo że przedsiębiorca pewne obroty będzie uzyskiwał z miesiąca na miesiąc, coraz większe i będzie Go tylko obowiązywał podatek dochodowy, czyli coś mu zostanie na życie, może nie za wiele ale jednak coś. Otrzymanie takiego stypendium naprawdę jest pomocne w takiej sytuacji. Uważam że to jest bardzo dużo. Przez opłaty na ZUS wiele małych firm upada. Z drugiej strony isnieją tu również pewne wymogi ze strony Unii Europejskiej, jeśli przedsiębiorca nie wyda tych 20 tys. w określonym czasie (oczywiście wydatki mogą być tylko związane z rozpoczęciem i prowadzeniem działalności gospodarczej), to musi się on rozliczyć z odpowiednim organem za pomocą faktur VAT i zwrócić tę część środków, której nie przeznaczył na działalność. Tu nie ma mowy o żadnych przekrętach, tak czy inaczej wszystko będzie skontrolowane od samochodu , aż po gumkę włącznie. Wtedy można się wielce rozczarować. Niestety nikt nam tych pieniążków nie daje na trwonienie, tylko na tzw. rozwój regionalny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartekpawel Re: 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 20:36 Na szczęście nikt nie daje tych pieniędzy na roztrwonienie. Ja pod koniec grudnia dostałem dotację na rozpoczęcie działalności. 11 tysięcy musiałem wydać w ciągu tygodnia i rozliczyć co do złotówki. Inaczej musiałbym zwrócić całość. Nie pytałem o 700 czy 1 zł jakiegoś stypendium, nie narzekałem, że dotacja mała. Po prostu wziąłem i cieszę się, że miałem taką możliwość. Cieszcie się tym co macie lub dostajecie czy też możecie ostać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: i co z tego wyniklo ze dostales, dziwne rozdaw IP: *.broker.com.pl 10.01.05, 22:29 prostsza forma byloby zwolnic z obowiazku oplacania przymusowego skladek jednoosobowych firm swiadczacych uslugi wielu podmiotom lub ludnosci i ubezpieczyc je z funduszu rezerw na leczenie i ubezpieczenie rentowe jak zwykle bedzie to kolejne korupcyjne zrodlo przekretow w komisjach rozdajacych tak jak we wloszech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: i co z tego wyniklo ze dostales, dziwne rozda IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:16 moja rada - znajdźcie telefony do tych pośredników i zapytajcie jak to wygląda w praktyce. Najlepiej zapytać o to w wojewódzkim urzedzie pracy - tam powinni wskazać namiary na te fundusze, agencje, czy jak to tam zwał... Istnieją co prawda różne dziwne i niepotrzebne instytucje (w każdej mieścinie), które mają w takich sprawach pomagać (nazywają się n.p. "Centrum Integracji Europejskiej", "Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości" "Inkubator przedsiębiorczości" itp., ale pracujące tam kobity nie maja zielonego pojęcia o niczym. Dlatego najlepiej kontaktować się bezpośrednio z tymi funduszami i UWAGA, każdy ma inne przepisy: W jednym wymagają x własnego wkładu w innym y. W jednym wymagają biznesplanu w innym nie. W jednym dają 20 000 w innym najwyżej 10. ITP. A w jednym województwie może być ich kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: i co z tego wyniklo ze dostales, dziwne rozda IP: 195.217.253.* 11.01.05, 18:37 > moja rada - znajdźcie telefony do tych pośredników i zapytajcie jak to wygląda > w praktyce. To znaczy, gdzie znalezc te telefony??? > Najlepiej zapytać o to w wojewódzkim urzedzie pracy - tam powinni wskazać > namiary na te fundusze, agencje, czy jak to tam zwał... > > Istnieją co prawda różne dziwne i niepotrzebne instytucje (w każdej mieścinie), > > które mają w takich sprawach pomagać (nazywają się n.p. "Centrum Integracji > Europejskiej", "Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości" "Inkubator > przedsiębiorczości" itp., ale pracujące tam kobity nie maja zielonego pojęcia o > > niczym. Skoro w tych miejscach kobity nie maja pojecia to skad wiadomo, ze w wojewodzkim urzedzie pracy beda wiedzieli? > > Dlatego najlepiej kontaktować się bezpośrednio z tymi funduszami i UWAGA, każdy > > ma inne przepisy: > > W jednym wymagają x własnego wkładu w innym y. > W jednym wymagają biznesplanu w innym nie. > W jednym dają 20 000 w innym najwyżej 10. > ITP. > > A w jednym województwie może być ich kilka. Czyli, gdzie znalezc praktyczne informacje? Jakies strony internetowe, pliz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawiełek Re: 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.limes.com.pl 20.01.05, 03:16 No nareszcie ktoś pomyślał! Mam nadzieję, że tej kasy nie dostanątacy co w pierwszej kolejności kupują merola, napychają kichy i kupuja jacusi! Dość popierania TAKIEJ przedsiebiorczości! Ja od dobrch kolku lat mam ochotę założyć działalność! Mam i fajny pomysł i dobry biznesplan i wszelkie dogodne środki za wyjątkiem takiego zastrzyku na rozruch! Tego właśnie było trzeba! No i ten okropny "złodziejski" ZUS. Tę instytucjępowinni w pierwszej kolejności "odstrzelić". Ja rozumiem, że jakiesubezpieczenie powinno być itd.. ale żeby podcinać skrzydła swoim..? Granda! Niech się lepiej za pseudorolników wezmą! Proszę spojrzećjak się "wiocha" urządziła... KRUS, dopłaty itd... minimum wysiłku i max korzyści... tylko trochę łebkiem ruszyć! A nam w miastach ... eeeech szkoda gadać. Mam tyko nadzieję, że tych pieniędzy nie roztrwonią "kolesie" z warsiawki i ich pazerne pomioty. Oby unijni kontrolerzy i decydenci nie dali sięomamić fałszerzom i dali szansę nam, normalnym ludziom.... ... czego sobie i Wam życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Kowalski Re: 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.sympatico.ca 10.01.05, 23:25 tak jak za Gierka zachod (Niemcy) przyznano odszkodowania dla wiezniow obozow pracy min.-i kto je dostal? chyba tylko rzad polski-bo to byla tylko taka lapowka zeby sie wszyscy nie upominali(lapowka zreszta w formie pozyczki , ktora do tej pory Polacy musza splacac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KILIK@IRC.PL Re: 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.citysat.com.pl / 80.48.70.* 16.01.05, 20:39 JAK ZWYKLE WSZYSTKO ZLE, TYLKO SWOJE NIEZADOWOLENIE OKAZYWAC I BARDZO DOBRZE... LENIE I MARUDY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Znowu posrednicy IP: 207.230.231.* 10.01.05, 00:02 To sie posrednicy znowu oblowia . Czy w tym kraju nie mozna nic zrobic bezposrednio . Zawsze musi byc ktos kto dostanie prowizje za sam fakt zalapania sie na fuche posrednika ??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:24 Co z tego, że dadzą pieniądze na rozruch skoro bardzo ryzykowne jest samo prowadzenie działalności gospodarczej ? Wystarczy, że jakiś kontrahent nie zechce zapłacić albo przyjdzie pani z kontroli skarbowej i już po firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydlo sld kolosalny przekret IP: *.client.comcast.net 10.01.05, 07:36 przeciez tylko rodziny i znajomi posrednikow dostana pieniadze, na byle jaki pomysl. tego nikt nie bedzie sprawdzal. dostal forse i co? przepie..l. to jest przekret na kolsalna skale. taki program powinien byc ale nie jednorazowo, masz pomysl na firme skladasz podanie a bydlo sld daje ci unijna forse. a tak? kilka dni na skladanie podan? przekret, ku.. nastepny przekret na miliony euro, zeby was ku.. bydlo sld pieklo pochlonelo!!!!ku.. zlodzieje!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roko A to Polska właśnie... IP: *.adm.onet.pl 10.01.05, 09:34 jeszcze się akcja nie zaczęła, a Ty już wieszczysz o przekrętach. Nie twierdzę, że tak nie będzie, ale czy to nie jest aby za łatwe usprawiedliwienie. Po co się tym interesować, czytać wiadomości, wypytywać w Urzędach Pracy itd. Lepiej siedzieć na tyłku i narzekać na złodziei z SLD, na marazm itd. Może to i lepiej, że nie zostaniesz właścicielem firmy, bo napewno zmarnowałbyś te pieniądze. Już widzę Twoje komentarze - "nie wiedziałem, że to przyniesie zysk, nikt mnie o tym nie poinformował, dlaczego GW nie napisała mi, że mam zapłacić podatek, złodzieje - zamkneli mi firmę" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
keracz1000 Re: A to Polska właśnie... 10.01.05, 19:54 Z ust mi to wyjąłeś.Nie cierpię takiego gadania.,,Jest nędza to ,wszystko przez SLD,nie mam nic,będę robił nic".Co za głąb. Mam nadzieje ,że takich jak TY jest większość /chyba złudną/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: chrzanisz trzy po trzy takie akcje niszcza IP: *.broker.com.pl 10.01.05, 22:34 rynek, tworza kraj skorumpowany a rezultaty i powody takich dzialan srednio rozgarniety zlodziej po szkole podstawowej wieczorowej jest w stanie zrelacjonowac i przewidziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWUK Re: kolosalny przekret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:50 ehehe dobre, dobre tylko najpierw zapoznaj się z programemem Unijnym a potem coś pisz! to nie wymysł LSD tylko Brukseli która nakazuje stwożenie instytucji nadzorczej nad Młodymi Wilkami Buisnessu. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaw5 Re: kolosalny przekret 10.01.05, 13:49 Zastanawiam się również czy tu chodzi o obsadzenie swoimi ludźmi następnych stołków, ale z drugiej strony Ci którzy składali wnioski o pośrednictwo muszą się niestety dokładnie rozliczyć z tych pieniędzy, które otrzymują na prowadzenie pośrednictwa, przed naszym państwem, państwo z kolei przed Komisją Unii Europejskiej. Komisja Europejska robi kontrole i potrafi się nawet czepić takich błahych spraw jak np. ołówek, bo przecież w fakturze było napisane że miał być z gumką a nie jest :). No tak może być niestety. To wydaje się śmieszne, ale niestety każdy musi uważać, i ten który stara się być pośrednikiem i służyć pomocą młodym przedsiębiorcom, jak i sam przedsiębiorca. Wcześniej czy później każdy z nich będzie miał kontrolę, czy faktycznie firma potencjalnego Kowalskiego istnieje, czy poprostu zachciało mu się polecieć na piękne wyspy poopalać się. Pozdrawiam przyszłych przedsiębiorców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamany Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:57 "Młody biznesmen nie musi nawet wiedzieć, jak prowadzi się firmę. Przez rok będzie prowadzić go "za rękę" organizacja pośrednicząca w wydawaniu pieniędzy." Kolejna pralka - pośrednik. Wejdzcie na stony PUPracy to zobaczycie ile siana jest przez te urzedy mielone. Załamanie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaw5 Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii 10.01.05, 14:20 Zgadzam się z tym, PUP prowadziło różne szkolenia w naszym mieście, właśnie za kasę z Unii, byłam na jednym z nich, ale czy rzeczywiście mi pomógł, niestety nie. Dalej jestem bezrobotną. Urzędy muszą również wywiązać się z efektywności zatrudnienia bezrobotnych po przebytych szkoleniach, dały taką możliwość, że firma która zdecydowała się zatrudnić takiego bezrobotnego otrzymywała połowę pensji dla tego pracownica (kasa również z Unii), przez okres od 6 -12 miesięcy. Niestety tylko młodzi ludzie po szkole mieli jakieś szanse otrzymania pracy okazało się że ja mając 29 lat nie załapywałam się ani na staż (bo miałam powyżej 25 lat)ani na prace interwencyjne (bo byłam za krótko na bezrobociu), gdzie tu logika. Na kasę z Unii wszyscy mają chrapkę, zobaczymy po czasie jak faktycznie nasze firmy, czy Urzędy sprostały wymogom Unii Europejskiej? Jestem bardzo ciekawa. Powoli zaczynam przyzwyczajać się do ciągłych przekrętów w naszym "kochanym" państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: ta kasa z uni to kasa z polskich podatkow IP: *.broker.com.pl 10.01.05, 22:41 wyplacana przez unie i o to chodzi biurwokracji rozkurzyc pieniadze na miejscu bezposrednio z budzetu polski trudniej niz rozkurzyc polskie pieniadze placone na unie i o to chodzilo w calym tym entuzjastycznym unijnym akcesie biurwokracji to jak z funduszem socjalnym w prl-u i w prlu-bis hehehe mechanizm zlodziejstwa ten sam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.pentex.pl 10.01.05, 00:59 Czary - mary. Wielki pic - i wiecej nic. Zobaczymy za rok, kiedy juz forsa sie rozejdzie, ile owych firm faktycznie zacznie dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: plan Marshala IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 01:13 kiedys byl plan Marshala dla Niemcow , teraz Polska staje przed szansa rozwinac sie jak kiedys Niemcy , ciekawe jak to wykorzysta, i skonczy sie mowienie ze nie miala szansy, wreszcie Polska ma swojego Marshala- Unie Europejska, Polsko! - swiat patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CRACOV firmę za kasę z Unii IP: *.alan.krakow.pl 10.01.05, 01:18 Znowu kpiny????A czemu to ja dowiaduję się dziś , na dwa dni przed 13 stycznia? Czyżby już kolaboranci-plecakowi-urzędnicy -karty rozdali ??? TAk jak to ma miejsce w www.usc.gov.pl , odnośnie lipnych miejsc pracy, gdzie już karty rozdano, tylko po to aby nikt gęby nie rodzierał??? To tak samo jak z kredytem .Żaden bank nie udzieli mi kredytu , bo nie mam możliwości kredytowych, bo nie mam 2 mercedesów i dwa domy nie zamieszkałe !!!! Zrobię tak , jutro do UMKrakowa do jednego "plecaka" co tak głośno na konferencji kiedyś gadał, niech to pokaże jaki z niego "uczciwy"-plecak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Re: firmę za kasę z Unii IP: *.adm.onet.pl 10.01.05, 09:37 czytaj uważnie - do 13 stycznie mają się zgłosić pośrednicy. Jeśli chcesz nim być - masz jeszcze dużo czasu. Z tego co wiem, wystarczy się zadeklarować. Jeśli chcesz założyć firmę - masz więcej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalus Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.uni.lodz.pl 10.01.05, 01:25 www.pulsbiznesu.pl/content.aspx?sid=7117&id=150854 na tej stronie jest otym troche dokladniej. PS pytanie: czym sie rozni "Wyborcza" od "Faktu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ro Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 05:34 Znasz tę odpowiedź na pewno z innego dowcipu, ale tu też pasuje - TYM, CZYM KRZESŁO OD KRZESŁA ELEKTRYCZNEGO !!! Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
srull SKANDAL 10.01.05, 03:59 tak wkurzony nie bylem juz dawno, czemu informacje takie podawane sa tak pozno? Mieszkam w pomorskiem i z podanej tu strony zporr, dowiaduje sie, ze termin skladania wnioskow (mikrofirmy) uplynal 30. Najciekawsze w tym jest to, ze trwal ów od 23 - 30, ale GRUDNIA. I jeszcze te godziny urzedowania 9 - 15. Abstrahujac od wszystkiego - ogolnopolska gazeta a informacje kluczowe dla niektorych czytelnikow podaje po niewczasie. WSTYD. Zaklne wrecz, bo zaraz zlosc mnie rozsadzi. KU.. MAC. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaw5 Re: SKANDAL 10.01.05, 14:43 Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, chciał Pan założyć firmę? Z tego co wiem to chyba z 30 grudnia skończyło się składanie wniosków dla firm, które chcą pośredniczyć w pomocy młodym przedsiębiorcom przy prowadzeniu działalności. A składanie wniosków o dotacje na prowadzenie działalności gosp. odbywa się później, niech Pan się jeszcze dokładnie dowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawiełek Re: SKANDAL IP: *.limes.com.pl 20.01.05, 03:26 Hehehe! Luudzie! Wy jeszcze macie jakieś złudzenia.... Toż to kolejna kasa do "rozkradzenia" ! Jak macie, drodzy obywatele jakieś wątpliwości to spójrzcie sobie w paszport albo w dowód osobisty, lub prawo jazdy, jakiego państwa obywatelami jesteście...!!! To jest złodziejski system, nastwaiony jedynie na branie! Nikt to niczego za darmo Wam nie da! Ostatnio nawet w ryj dostaje sie za opłatą! Tylko patrzeć a będziemy płacić kolejny podatek, np od bycia polakiem, bo to qrwa w końcu przywilej i luksus ... co nie..?? Qrde, gdyby nie to że moja żona ma jakątaką pracę i na dodatek mamy dziecko a moja mama wymaga jużopieki, to natychmiast bym stąd wyrywał... choćby na Madagaskar! Szlag by trafił ten kraj... Ale to w końcu jużBismarck powiedział.. Dać polakom władzę i wolność to jak małpie zegarek... oj ... chyba miał rację... zapomniał chyba tylko o tym że ten zegarek też można stracić bo go ukradną... I nie dajcie się zwieść, że jak będą wybory to potem będą lepiej.... Są czerwoni.. syf,,, a czarnym się już kaska skończyła wiec sięteraz zamienią... Ja pier.... Tak się cieszyłem, że jak Polska do Unii wejdzie to może coś jednak się zmieni... Wszyscy potrafili.. tylko nie my... Jak zwykle... TFU..!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 07:42 a na co Ty plujesz? przecież nic jeszcze nie ruszyło a już wiesz jak będzie. poczekajmy na wszelkie oceny jeszcze rok. wówczas będzie czas na ewentualne plucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Pożegnanie z Wyborczą IP: *.acn.waw.pl 10.01.05, 06:53 Skoro Wyborcza tak istotne informacje podaje grubu po terminie, czytanie jej jest stratą czasu i pieniędzy. Wyrzucam gazeta.pl ze wszelkich bukmarków i ani moja noga tu więcej nie postanie, ani nie kupię ww w kiosku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: Pożegnanie z Wyborczą IP: *.weglokoks.com.pl / *.weglokoks.com.pl 10.01.05, 08:31 Oczywiście,że to wielka manipulacja tej gazeciny,nie czytajcie bo to większa kłamczucha niż trybuna robotnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pożegnanie z Wyborczą IP: 195.85.209.* 11.01.05, 15:11 wyborcza podała informację we właściwym czasie dla całej rzeszy przyszłych młodych przedsiębiorców, bo to dla najwytrwalszych z nich otworzą się drzwi do biznesu. "Za późno" może być dla firm pośredniczących pomiędzy Unią a potencjalnymi biznesmenami, tylko... skoro są oni nie na bieżąco ze swoją branżą, to ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tottoto Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:38 Gazeta nieco niedoinformowana. Na śląsku konkurs oglszony. Wnioski przyjmowane będą od 17.01 do 16.02. Polecam www.silesia-region.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nbm Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.kogeneracja.com.pl 10.01.05, 09:08 Znów kase dostana swoi a reszta może obejść się smakiem. Tylko po co ci posrednicy? Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii 11.01.05, 00:32 bez przesady.nie sadzisz chyba ,ze wystawia stolik i kazdemu chetnemu beda kase do reki dawac.ktos musi pobrac dane,oinformowac gdzie sie udac itd.po co te narzekanie?za nic jest nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.mofnet.gov.pl 10.01.05, 09:38 A co z Podlasiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 10.01.05, 17:49 No właśnie... Gdzie? W Polsce klasy D... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Zamiast rozdawnictwa obniżyć podatki i zus IP: *.dami.pl 10.01.05, 09:53 Te pieniądze nie są z nieba - to składki które płacimy do uni. Zamiast napychać kieszenie pośrednikom lepiej obniżyć zus i podatki. Urzędy też sie nachapią przy rozdawnictwie. Za 20 tyś. to nie firma tylko drobne usługi: miotełka + wiaderko + maluszek. Gospodarki to nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej No ,ale w paru :) IP: *.pl 10.01.05, 12:18 Ale faktycznie , tu jest bardziej pełne info www.pulsbiznesu.pl/content.aspx?sid=7117&id=150854 Te 20 tyś to nie jest obligatoryjnie , może być mniej ;) Jak urzędnik sobie zażyczy . To bedzie wielkie kradziejstwo , pamietam jak był spis powszechny , to spisywaczami byli dzieci urzędników (były o tym artykuły w wybiórczej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Zamiast rozdawnictwa obniżyć podatki i zus IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:27 ano też zastanawiam sie po jaką cholerę kilkanaście bab siedzi w takich biurach poradniczych o nazwach typu "Agencja Rozwoju" , "Agencja Współpracy" itp.- jedyne co robią to dają ci kupę ulotek z funduszu "a" w mieście b lub "c" z miasta d. Oczywiście w każdym z biur takich funduszy siedzi też po kilkanaście (jeśli nie więcej) bab, kierownik, zastepca, pierdoła naczelny itp. Niezła fucha, ale zapewne wkręcenie się tam jest możliwe tylko dla krewnych i znajomych królika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser3m Na Mazowszu do 21 stycznia! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 10:10 Wnioski o uzyskanie statusu" firmy pośredniczącej na Mazowszu można składać do 21 stycznia godz.16.00. Zajrzyjcie na www.mazovia.pl . Podany przez wybiórczą termin 31 grudnia służy chyba tylko do zniechęcenia części konkurencji pt.kolesiów. Beneficjenci składają wnioski przez f-my pośredniczące. Nie jest wymagany wkład własny, jest to dotacja na podstawie biznesplanu. Zły jestem na siebie, że na takie głupoty tracę czas, ale może dziecko założy firmę i wycofam chociaż część zrabowanych podatków które płacę jak ten debil na armię urzędasów. Odpowiedz Link Zgłoś
tullamor Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii 10.01.05, 10:21 Ważne pytanie!!!Dlaczego dopiero teraz pojawił się ten artykuł. Mieszkam w małopolkim województwie, gdzie zostało tylko 2 dni...jeszcze niedawno interesowalem sie tego typu tematyką w róznych instytucjach doradczych, także związanych z pomoca z Unii i nikt o tym nie informował...Jest to przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rił "impuls przesiębiorczości" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:23 to obudzi w Polakach demontaż "opiekuńczego" państwa i obniżka poziomu fiskalizmu do mniej niż 10%. I to "impuls" znacznie większy niż etatystyczne bzdury o rozrzucaniu chleba na lewo i prawo. A najczęściej na lewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.238.95.226.adsl.inetia.pl 10.01.05, 11:00 Witam.Mam pytanie. Jestem ze śląska właśnie i dlaczego nam nie daje się szansy na dotacje . Znowu sie załapią Ci lepsi a normalny człowiek juz na starcie musi oberwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3letBezrobol-55 Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:02 Najlepiej niech p. Hausner za te Unijne pieniadze utworzy jeden, wielki "sprywatyzowany zakład pracy- np. Sp. z o.o." -np. hutę i wszystkich chętnych na biznes - jako udziałowców takiej spółki hutniczej (przewidywane kilkanaście tysięcy ludzi) zatrudni w tym przedsiebiostwie. Rynek zbytu, na rok, w Chinach też można dla tej huty załatwić i po kłopocie! Docelowo należy podpisać umowę z Chinami, że po roku Chiny przejmą hutę z całą załogą i poprawi się nam wskaźnik bezrobocia, a to tylko chodzi rządowi. Już zaczynam uczyć się chińskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alwares Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.isp.tvkg.net 10.01.05, 12:06 W dolnośląskiem nie przyznają unijnej kasy ,sprawdziłem to na własnej skórze/POZDROWIENIA / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert ludzie - mylicie pojęcia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:07 o co tak się pieklicie? obecne terminy obowiązują Projektodawców (pośredników jak kto woli). To dopiero te instytucje (ośrodki KSU, organziacje pozarządowe i inne agencje szkoleniowe) będą świadczyły usługi dla osób chcacych założyć firmę i korzystać np. z usług doradczych oraz kredytu pomostowego- owe 700 zł. usługi te najwsześniej ruszą za 2 miesiące (po pozytwynym zaopiniowaniu projektów owych pośredniaków). dlatego nie ma co się denerwowac w przypadku osób indywidualnych, natomaiast w przypadku organizacji która chciałaby takie usługi świdczyć (pośrednika) - i owszem, bo to wskazuje na nieudolnosc takiej organizacji.. pozdrawiam hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikro_ekonimia Lepsze to niz nic IP: *.phys.uni.torun.pl 10.01.05, 15:04 700 zl co miesiac to naprawde dobre pieniadze.. Na poczatek zawsze cos .. I kasa na rozruch : ) Wiadomo od kiedy moga skladac wnioski osoby ubiegajace sie o dotacje dla nowopowstalej firmy ? Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstantynopolitań UE IP: *.acn.waw.pl 10.01.05, 15:15 Chcialbym sie mylic, ale cos mi sie zdaje, ze taki kraj Polska wyjdzie Unii Europejskiej przez gardło na wierzch. Nie dadza rady naszej narodowej mentalnosci, ona ich po prostu przerasta. Ale chciałbym sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: wlochy im nie straszne,to bantustanu europy IP: *.broker.com.pl 10.01.05, 22:47 nie okradna ? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek[awel Re: wlochy im nie straszne,to bantustanu europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:34 Przeglądając wszystkie Twoje opinie na ten temat mogę określić sytuację mówiąc Twoimi słowami: "chrzanisz trzy po trzy", bo nie chce ci sie nic robic, tylko siedzisz na 4 literach i krytykujesz wszystko co podejdzie pod klawiaturę. J....j się mocno młotkiem w łeb i zastanów następnym razem jak tylko przyjdzie Ci do głowy, żeby cokolwiek napisać na jakimkolwiek forum, które porusza tematy traktujące o myśleniu i ludzkiej przedsiebiorczości. Całą resztę pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: UE 11.01.05, 00:37 pewien finansista,Soros, powiedzial, ze kiedy Polska przystapi do Unii to ta zbankrutuje-chyba mial racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-socjalista socjalizm uber alles IP: *.mentorg.com 10.01.05, 15:59 tak wlasnie dziala socjalizm w mumii europejskiej. zabieraja kase tym co naprawde zapieprzaja, a pozniej rozdaja na jakies kretynskie programy. tysiace posrednikow, urzedasy od sprawdzania wnioskow, od przyznawania funduszy, od kontrolowania, od prowadzenia "ludzi, ktorzy chca rozkrecic wlasny biznes, ale wcale nie musza sie na tym znac" i tym podobne pierdle. gdyby te kase zostawili w rekach tych co naprawde na to zapracowali to bylo by z tego wiecej pozytku, a tak to dziadki w mumii tylko siedza i pie* 3 po 3 "jak dogonic USA" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.01.05, 16:31 Tylu urzędników mamy,po co Ci pośrednicy i do tego takie ilości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwany Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 10.01.05, 17:04 A GDZIE WOJ. PODLASKIE. JAK ZWYKLE WIOCHA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś