Dodaj do ulubionych

Załóż sobie firmę za kasę z Unii

IP: *.k1.pl 09.01.05, 23:11
Bo na Śląsku jest taki dobrobyt, ludzie mają pracę, i są bogaci, prawda???
Rzygać się chce
Obserwuj wątek
    • Gość: P. 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.provider.pl / *.provider.pl 10.01.05, 00:00
      Jak zwykle wszystko zabierze państwo. A stypendium powinno przecież utrzymać
      takiego przesiębiorcę (mieszkanie, wyżywienie) zanim jego firma zacznie
      zarabiać.

P.
      • asiaw5 Re: 700 zł akurat starczy na ZUS 10.01.05, 13:30
        Niestety te stypendium w wysokości 700 zł. ma właśnie zapewnić tylko utrzymanie
        firmy, czyli krótko mówiąc opłaty na ZUS. Mają pomóc przyszłemu przedsiębiorcy
        utrzymać się na rynku, dopóty dopóki samodzielnie "stanie na nogi". Z tego co
        wiem to okres ten kształtuje się w granicach od pierwszych 6 miesięcy do roku
        włącznie. Tu nie ma mowy o finansowaniu wyżywienia czy mieszkania. Wiadomo że
        przedsiębiorca pewne obroty będzie uzyskiwał z miesiąca na miesiąc, coraz
        większe i będzie Go tylko obowiązywał podatek dochodowy, czyli coś mu zostanie
        na życie, może nie za wiele ale jednak coś. Otrzymanie takiego stypendium
        naprawdę jest pomocne w takiej sytuacji. Uważam że to jest bardzo dużo. Przez
        opłaty na ZUS wiele małych firm upada. Z drugiej strony isnieją tu również
        pewne wymogi ze strony Unii Europejskiej, jeśli przedsiębiorca nie wyda tych 20
        tys. w określonym czasie (oczywiście wydatki mogą być tylko związane z
        rozpoczęciem i prowadzeniem działalności gospodarczej), to musi się on
        rozliczyć z odpowiednim organem za pomocą faktur VAT i zwrócić tę część
        środków, której nie przeznaczył na działalność. Tu nie ma mowy o żadnych
        przekrętach, tak czy inaczej wszystko będzie skontrolowane od samochodu , aż po
        gumkę włącznie. Wtedy można się wielce rozczarować. Niestety nikt nam tych
        pieniążków nie daje na trwonienie, tylko na tzw. rozwój regionalny. Pozdrawiam
        • Gość: Bartekpawel Re: 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 20:36
          Na szczęście nikt nie daje tych pieniędzy na roztrwonienie. Ja pod koniec
          grudnia dostałem dotację na rozpoczęcie działalności. 11 tysięcy musiałem wydać
          w ciągu tygodnia i rozliczyć co do złotówki. Inaczej musiałbym zwrócić całość.
          Nie pytałem o 700 czy 1 zł jakiegoś stypendium, nie narzekałem, że dotacja
          mała. Po prostu wziąłem i cieszę się, że miałem taką możliwość. Cieszcie się
          tym co macie lub dostajecie czy też możecie ostać. Pozdrawiam.
          • Gość: miop Re: i co z tego wyniklo ze dostales, dziwne rozdaw IP: *.broker.com.pl 10.01.05, 22:29
            prostsza forma byloby zwolnic z obowiazku
            oplacania przymusowego skladek jednoosobowych
            firm swiadczacych uslugi wielu podmiotom lub ludnosci
            i ubezpieczyc je z funduszu rezerw
            na leczenie i ubezpieczenie rentowe

jak zwykle bedzie to kolejne korupcyjne zrodlo
            przekretow w komisjach rozdajacych
            tak jak we wloszech
            • Gość: marian Re: i co z tego wyniklo ze dostales, dziwne rozda IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:16
              moja rada - znajdźcie telefony do tych pośredników i zapytajcie jak to wygląda
              w praktyce.

Najlepiej zapytać o to w wojewódzkim urzedzie pracy - tam powinni wskazać
              namiary na te fundusze, agencje, czy jak to tam zwał...

Istnieją co prawda różne dziwne i niepotrzebne instytucje (w każdej mieścinie),
              które mają w takich sprawach pomagać (nazywają się n.p. "Centrum Integracji
              Europejskiej", "Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości" "Inkubator
              przedsiębiorczości" itp., ale pracujące tam kobity nie maja zielonego pojęcia o
              niczym.

Dlatego najlepiej kontaktować się bezpośrednio z tymi funduszami i UWAGA, każdy
              ma inne przepisy:

W jednym wymagają x własnego wkładu w innym y.
              W jednym wymagają biznesplanu w innym nie.
              W jednym dają 20 000 w innym najwyżej 10.
              ITP.

A w jednym województwie może być ich kilka.
              • Gość: Agata Re: i co z tego wyniklo ze dostales, dziwne rozda IP: 195.217.253.* 11.01.05, 18:37
                > moja rada - znajdźcie telefony do tych pośredników i zapytajcie jak to
                wygląda
                > w praktyce.

To znaczy, gdzie znalezc te telefony???

> Najlepiej zapytać o to w wojewódzkim urzedzie pracy - tam powinni wskazać
                > namiary na te fundusze, agencje, czy jak to tam zwał...
                >
                > Istnieją co prawda różne dziwne i niepotrzebne instytucje (w każdej
                mieścinie),
                >
                > które mają w takich sprawach pomagać (nazywają się n.p. "Centrum Integracji
                > Europejskiej", "Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości" "Inkubator
                > przedsiębiorczości" itp., ale pracujące tam kobity nie maja zielonego pojęcia
                o
                >
                > niczym.

Skoro w tych miejscach kobity nie maja pojecia to skad wiadomo, ze w
                wojewodzkim urzedzie pracy beda wiedzieli?

>
                > Dlatego najlepiej kontaktować się bezpośrednio z tymi funduszami i UWAGA,
                każdy
                >
                > ma inne przepisy:
                >
                > W jednym wymagają x własnego wkładu w innym y.
                > W jednym wymagają biznesplanu w innym nie.
                > W jednym dają 20 000 w innym najwyżej 10.
                > ITP.
                >
                > A w jednym województwie może być ich kilka.

Czyli, gdzie znalezc praktyczne informacje? Jakies strony internetowe, pliz?
        • Gość: pawiełek Re: 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.limes.com.pl 20.01.05, 03:16
          No nareszcie ktoś pomyślał!
          Mam nadzieję, że tej kasy nie dostanątacy co w pierwszej kolejności kupują
          merola, napychają kichy i kupuja jacusi! Dość popierania TAKIEJ
          przedsiebiorczości! Ja od dobrch kolku lat mam ochotę założyć działalność! Mam
          i fajny pomysł i dobry biznesplan i wszelkie dogodne środki za wyjątkiem
          takiego zastrzyku na rozruch! Tego właśnie było trzeba! No i ten
          okropny "złodziejski" ZUS. Tę instytucjępowinni w pierwszej
          kolejności "odstrzelić". Ja rozumiem, że jakiesubezpieczenie powinno być itd..
          ale żeby podcinać skrzydła swoim..? Granda! Niech się lepiej za pseudorolników
          wezmą! Proszę spojrzećjak się "wiocha" urządziła... KRUS, dopłaty itd...
          minimum wysiłku i max korzyści... tylko trochę łebkiem ruszyć!
          A nam w miastach ... eeeech szkoda gadać.
          Mam tyko nadzieję, że tych pieniędzy nie roztrwonią "kolesie" z warsiawki i ich
          pazerne pomioty. Oby unijni kontrolerzy i decydenci nie dali sięomamić
          fałszerzom i dali szansę nam, normalnym ludziom....
          ... czego sobie i Wam życzę...

• Gość: Kazik Kowalski Re: 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.sympatico.ca 10.01.05, 23:25
        tak jak za Gierka zachod (Niemcy) przyznano odszkodowania dla wiezniow obozow
        pracy min.-i kto je dostal? chyba tylko rzad polski-bo to byla tylko taka
        lapowka zeby sie wszyscy nie upominali(lapowka zreszta w formie pozyczki ,
        ktora do tej pory Polacy musza splacac)
      • Gość: KILIK@IRC.PL Re: 700 zł akurat starczy na ZUS IP: *.citysat.com.pl / 80.48.70.* 16.01.05, 20:39
        JAK ZWYKLE WSZYSTKO ZLE, TYLKO SWOJE NIEZADOWOLENIE OKAZYWAC I BARDZO DOBRZE...
        LENIE I MARUDY
    • Gość: Me Znowu posrednicy IP: 207.230.231.* 10.01.05, 00:02
      To sie posrednicy znowu oblowia . Czy w tym kraju nie mozna nic zrobic
      bezposrednio . Zawsze musi byc ktos kto dostanie prowizje za sam fakt zalapania
      sie na fuche posrednika ??.
    • Gość: Jacek Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:24
      Co z tego, że dadzą pieniądze na rozruch skoro bardzo ryzykowne jest samo prowadzenie działalności gospodarczej ? Wystarczy, że jakiś kontrahent nie zechce zapłacić albo przyjdzie pani z kontroli skarbowej i już po firmie.
      • Gość: bydlo sld kolosalny przekret IP: *.client.comcast.net 10.01.05, 07:36
        przeciez tylko rodziny i znajomi posrednikow dostana pieniadze, na byle jaki
        pomysl. tego nikt nie bedzie sprawdzal. dostal forse i co? przepie..l. to
        jest przekret na kolsalna skale. taki program powinien byc ale nie jednorazowo,
        masz pomysl na firme skladasz podanie a bydlo sld daje ci unijna forse. a tak?
        kilka dni na skladanie podan? przekret, ku.. nastepny przekret na miliony euro,
        zeby was ku.. bydlo sld pieklo pochlonelo!!!!ku.. zlodzieje!!!!!!!!!!
        • Gość: roko A to Polska właśnie... IP: *.adm.onet.pl 10.01.05, 09:34
          jeszcze się akcja nie zaczęła, a Ty już wieszczysz o przekrętach. Nie twierdzę,
          że tak nie będzie, ale czy to nie jest aby za łatwe usprawiedliwienie. Po co
          się tym interesować, czytać wiadomości, wypytywać w Urzędach Pracy itd. Lepiej
          siedzieć na tyłku i narzekać na złodziei z SLD, na marazm itd. Może to i
          lepiej, że nie zostaniesz właścicielem firmy, bo napewno zmarnowałbyś te
          pieniądze. Już widzę Twoje komentarze - "nie wiedziałem, że to przyniesie zysk,
          nikt mnie o tym nie poinformował, dlaczego GW nie napisała mi, że mam zapłacić
          podatek, złodzieje - zamkneli mi firmę" itd.
          • keracz1000 Re: A to Polska właśnie... 10.01.05, 19:54
            Z ust mi to wyjąłeś.Nie cierpię takiego gadania.,,Jest nędza to ,wszystko przez
            SLD,nie mam nic,będę robił nic".Co za głąb.
            Mam nadzieje ,że takich jak TY jest większość /chyba złudną/
            • Gość: miop Re: chrzanisz trzy po trzy takie akcje niszcza IP: *.broker.com.pl 10.01.05, 22:34
              rynek, tworza kraj skorumpowany
              a rezultaty i powody takich dzialan srednio rozgarniety
              zlodziej po szkole podstawowej wieczorowej jest w stanie zrelacjonowac
              i przewidziec
        • Gość: SWUK Re: kolosalny przekret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:50
          ehehe dobre, dobre tylko najpierw zapoznaj się z programemem Unijnym a potem
          coś pisz! to nie wymysł LSD tylko Brukseli która nakazuje stwożenie instytucji
          nadzorczej nad Młodymi Wilkami Buisnessu.
        • asiaw5 Re: kolosalny przekret 10.01.05, 13:49
          Zastanawiam się również czy tu chodzi o obsadzenie swoimi ludźmi następnych
          stołków, ale z drugiej strony Ci którzy składali wnioski o pośrednictwo muszą
          się niestety dokładnie rozliczyć z tych pieniędzy, które otrzymują na
          prowadzenie pośrednictwa, przed naszym państwem, państwo z kolei przed Komisją
          Unii Europejskiej. Komisja Europejska robi kontrole i potrafi się nawet czepić
          takich błahych spraw jak np. ołówek, bo przecież w fakturze było napisane że
          miał być z gumką a nie jest :). No tak może być niestety. To wydaje się
          śmieszne, ale niestety każdy musi uważać, i ten który stara się być
          pośrednikiem i służyć pomocą młodym przedsiębiorcom, jak i sam przedsiębiorca.
          Wcześniej czy później każdy z nich będzie miał kontrolę, czy faktycznie firma
          potencjalnego Kowalskiego istnieje, czy poprostu zachciało mu się polecieć na
          piękne wyspy poopalać się. Pozdrawiam przyszłych przedsiębiorców
    • Gość: Załamany Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:57
      "Młody biznesmen nie musi nawet wiedzieć, jak prowadzi się firmę. Przez rok
      będzie prowadzić go "za rękę" organizacja pośrednicząca w wydawaniu pieniędzy."
      Kolejna pralka - pośrednik. Wejdzcie na stony PUPracy to zobaczycie ile siana
      jest przez te urzedy mielone. Załamanie.
      • asiaw5 Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii 10.01.05, 14:20
        Zgadzam się z tym, PUP prowadziło różne szkolenia w naszym mieście, właśnie za
        kasę z Unii, byłam na jednym z nich, ale czy rzeczywiście mi pomógł, niestety
        nie. Dalej jestem bezrobotną. Urzędy muszą również wywiązać się z efektywności
        zatrudnienia bezrobotnych po przebytych szkoleniach, dały taką możliwość, że
        firma która zdecydowała się zatrudnić takiego bezrobotnego otrzymywała połowę
        pensji dla tego pracownica (kasa również z Unii), przez okres od 6 -12
        miesięcy. Niestety tylko młodzi ludzie po szkole mieli jakieś szanse otrzymania
        pracy okazało się że ja mając 29 lat nie załapywałam się ani na staż (bo miałam
        powyżej 25 lat)ani na prace interwencyjne (bo byłam za krótko na bezrobociu),
        gdzie tu logika. Na kasę z Unii wszyscy mają chrapkę, zobaczymy po czasie jak
        faktycznie nasze firmy, czy Urzędy sprostały wymogom Unii Europejskiej? Jestem
        bardzo ciekawa. Powoli zaczynam przyzwyczajać się do ciągłych przekrętów w
        naszym "kochanym" państwie.
        • Gość: miop Re: ta kasa z uni to kasa z polskich podatkow IP: *.broker.com.pl 10.01.05, 22:41
          wyplacana przez unie
          i o to chodzi biurwokracji
          rozkurzyc pieniadze na miejscu bezposrednio z budzetu polski trudniej
          niz rozkurzyc polskie pieniadze placone na unie

i o to chodzilo w calym tym entuzjastycznym unijnym akcesie biurwokracji

to jak z funduszem socjalnym w prl-u i w prlu-bis

hehehe mechanizm zlodziejstwa ten sam :-(
    • Gość: Piotr Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.pentex.pl 10.01.05, 00:59
      Czary - mary. Wielki pic - i wiecej nic. Zobaczymy za rok, kiedy juz forsa sie
      rozejdzie, ile owych firm faktycznie zacznie dzialac.
      • Gość: gosc Re: plan Marshala IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 01:13
        kiedys byl plan Marshala dla Niemcow , teraz Polska staje przed szansa rozwinac
        sie jak kiedys Niemcy , ciekawe jak to wykorzysta, i skonczy sie mowienie ze
        nie miala szansy, wreszcie Polska ma swojego Marshala- Unie Europejska,
        Polsko! - swiat patrzy
    • Gość: CRACOV firmę za kasę z Unii IP: *.alan.krakow.pl 10.01.05, 01:18
      Znowu kpiny????A czemu to ja dowiaduję się dziś , na dwa dni przed 13 stycznia?
      Czyżby już kolaboranci-plecakowi-urzędnicy -karty rozdali ??? TAk jak to ma
      miejsce w www.usc.gov.pl , odnośnie lipnych miejsc pracy, gdzie już karty
      rozdano, tylko po to aby nikt gęby nie rodzierał??? To tak samo jak z
      kredytem .Żaden bank nie udzieli mi kredytu , bo nie mam możliwości
      kredytowych, bo nie mam 2 mercedesów i dwa domy nie zamieszkałe !!!! Zrobię
      tak , jutro do UMKrakowa do jednego "plecaka" co tak głośno na konferencji
      kiedyś gadał, niech to pokaże jaki z niego "uczciwy"-plecak!!!
      • Gość: bazyl Re: firmę za kasę z Unii IP: *.adm.onet.pl 10.01.05, 09:37
        czytaj uważnie - do 13 stycznie mają się zgłosić pośrednicy. Jeśli chcesz nim
        być - masz jeszcze dużo czasu. Z tego co wiem, wystarczy się zadeklarować.
        Jeśli chcesz założyć firmę - masz więcej czasu.
    • Gość: rafalus Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.uni.lodz.pl 10.01.05, 01:25
      www.pulsbiznesu.pl/content.aspx?sid=7117&id=150854
      na tej stronie jest otym troche dokladniej.
      PS pytanie: czym sie rozni "Wyborcza" od "Faktu"?
      • Gość: Ro Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 05:34
        Znasz tę odpowiedź na pewno z innego dowcipu, ale tu też pasuje - TYM, CZYM
        KRZESŁO OD KRZESŁA ELEKTRYCZNEGO !!! Proste?
    • srull SKANDAL 10.01.05, 03:59
      tak wkurzony nie bylem juz dawno, czemu informacje takie podawane sa tak pozno?
      Mieszkam w pomorskiem i z podanej tu strony zporr, dowiaduje sie, ze termin
      skladania wnioskow (mikrofirmy) uplynal 30. Najciekawsze w tym jest to, ze trwal
      ów od 23 - 30, ale GRUDNIA. I jeszcze te godziny urzedowania 9 - 15. Abstrahujac
      od wszystkiego - ogolnopolska gazeta a informacje kluczowe dla niektorych
      czytelnikow
      podaje po niewczasie. WSTYD. Zaklne wrecz, bo zaraz zlosc mnie rozsadzi. KU..
      MAC. Dobranoc.
      • asiaw5 Re: SKANDAL 10.01.05, 14:43
        Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, chciał Pan założyć firmę? Z tego co wiem to
        chyba z 30 grudnia skończyło się składanie wniosków dla firm, które chcą
        pośredniczyć w pomocy młodym przedsiębiorcom przy prowadzeniu działalności. A
        składanie wniosków o dotacje na prowadzenie działalności gosp. odbywa się
        później, niech Pan się jeszcze dokładnie dowie. Pozdrawiam
      • Gość: pawiełek Re: SKANDAL IP: *.limes.com.pl 20.01.05, 03:26
        Hehehe! Luudzie!
        Wy jeszcze macie jakieś złudzenia.... Toż to kolejna kasa do "rozkradzenia" !
        Jak macie, drodzy obywatele jakieś wątpliwości to spójrzcie sobie w paszport
        albo w dowód osobisty, lub prawo jazdy, jakiego państwa obywatelami
        jesteście...!!! To jest złodziejski system, nastwaiony jedynie na branie! Nikt
        to niczego za darmo Wam nie da! Ostatnio nawet w ryj dostaje sie za opłatą!
        Tylko patrzeć a będziemy płacić kolejny podatek, np od bycia polakiem, bo to
        qrwa w końcu przywilej i luksus ... co nie..??

Qrde, gdyby nie to że moja żona ma jakątaką pracę i na dodatek mamy dziecko a
        moja mama wymaga jużopieki, to natychmiast bym stąd wyrywał... choćby na
        Madagaskar! Szlag by trafił ten kraj...

Ale to w końcu jużBismarck powiedział.. Dać polakom władzę i wolność to jak
        małpie zegarek...
        oj ... chyba miał rację...
        zapomniał chyba tylko o tym że ten zegarek też można stracić bo go ukradną...

I nie dajcie się zwieść, że jak będą wybory to potem będą lepiej.... Są
        czerwoni.. syf,,, a czarnym się już kaska skończyła wiec sięteraz zamienią...

Ja pier.... Tak się cieszyłem, że jak Polska do Unii wejdzie to może coś
        jednak się zmieni...

Wszyscy potrafili.. tylko nie my...

Jak zwykle...

TFU..!!!!
        • Gość: hubert Re: SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 07:42
          a na co Ty plujesz?
          przecież nic jeszcze nie ruszyło a już wiesz jak będzie.
          poczekajmy na wszelkie oceny jeszcze rok. wówczas będzie czas na ewentualne
          plucie.
    • Gość: młody Pożegnanie z Wyborczą IP: *.acn.waw.pl 10.01.05, 06:53
      Skoro Wyborcza tak istotne informacje podaje grubu po terminie, czytanie jej
      jest stratą czasu i pieniędzy.
      Wyrzucam gazeta.pl ze wszelkich bukmarków i ani moja noga tu więcej nie postanie,
      ani nie kupię ww w kiosku.
      • Gość: miau Re: Pożegnanie z Wyborczą IP: *.weglokoks.com.pl / *.weglokoks.com.pl 10.01.05, 08:31
        Oczywiście,że to wielka manipulacja tej gazeciny,nie czytajcie bo to większa
        kłamczucha niż trybuna robotnicza.
      • Gość: ania Re: Pożegnanie z Wyborczą IP: 195.85.209.* 11.01.05, 15:11
        wyborcza podała informację we właściwym czasie dla całej rzeszy przyszłych
        młodych przedsiębiorców, bo to dla najwytrwalszych z nich otworzą się drzwi do
        biznesu. "Za późno" może być dla firm pośredniczących pomiędzy Unią a
        potencjalnymi biznesmenami, tylko... skoro są oni nie na bieżąco ze swoją
        branżą, to ich problem.
    • Gość: Tottoto Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:38
      Gazeta nieco niedoinformowana. Na śląsku konkurs oglszony. Wnioski przyjmowane
      będą od 17.01 do 16.02. Polecam www.silesia-region.pl
    • Gość: nbm Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.kogeneracja.com.pl 10.01.05, 09:08
      Znów kase dostana swoi a reszta może obejść się smakiem. Tylko po co ci
      posrednicy?
      • wicurpix Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii 11.01.05, 00:32
        bez przesady.nie sadzisz chyba ,ze wystawia stolik i kazdemu chetnemu beda kase do reki dawac.ktos musi pobrac dane,oinformowac gdzie sie udac itd.po co te narzekanie?za nic jest nic
    • Gość: jaro A GDZIE PODLASKIE ???????? IP: 80.55.171.* 10.01.05, 09:24
    • Gość: ciekawy Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.mofnet.gov.pl 10.01.05, 09:38
      A co z Podlasiem?
      • Gość: bzzzz Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 10.01.05, 17:49
        No właśnie... Gdzie? W Polsce klasy D... :P
    • Gość: Ja Zamiast rozdawnictwa obniżyć podatki i zus IP: *.dami.pl 10.01.05, 09:53
      Te pieniądze nie są z nieba - to składki które płacimy do uni.
      Zamiast napychać kieszenie pośrednikom lepiej obniżyć zus i podatki.
      Urzędy też sie nachapią przy rozdawnictwie.

Za 20 tyś. to nie firma tylko drobne usługi: miotełka + wiaderko + maluszek.
      Gospodarki to nie ruszy.
      • Gość: jej No ,ale w paru :) IP: *.pl 10.01.05, 12:18
        Ale faktycznie , tu jest bardziej pełne info
        www.pulsbiznesu.pl/content.aspx?sid=7117&id=150854
        Te 20 tyś to nie jest obligatoryjnie , może być mniej ;) Jak urzędnik sobie
        zażyczy .
        To bedzie wielkie kradziejstwo , pamietam jak był spis powszechny , to
        spisywaczami byli dzieci urzędników (były o tym artykuły w wybiórczej).
      • Gość: marian Re: Zamiast rozdawnictwa obniżyć podatki i zus IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:27
        ano też zastanawiam sie po jaką cholerę kilkanaście bab siedzi w takich biurach
        poradniczych o nazwach typu "Agencja Rozwoju" , "Agencja Współpracy" itp.-
        jedyne co robią to dają ci kupę ulotek z funduszu "a" w mieście b lub "c" z
        miasta d.
        Oczywiście w każdym z biur takich funduszy siedzi też po kilkanaście (jeśli nie
        więcej) bab, kierownik, zastepca, pierdoła naczelny itp.

Niezła fucha, ale zapewne wkręcenie się tam jest możliwe tylko dla krewnych i
        znajomych królika.
    • Gość: laser3m Na Mazowszu do 21 stycznia! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 10:10
      Wnioski o uzyskanie statusu" firmy pośredniczącej na Mazowszu można składać do
      21 stycznia godz.16.00. Zajrzyjcie na www.mazovia.pl . Podany przez wybiórczą
      termin 31 grudnia służy chyba tylko do zniechęcenia części konkurencji pt.kolesiów.
      Beneficjenci składają wnioski przez f-my pośredniczące. Nie jest wymagany wkład
      własny, jest to dotacja na podstawie biznesplanu.
      Zły jestem na siebie, że na takie głupoty tracę czas, ale może dziecko założy
      firmę i wycofam chociaż część zrabowanych podatków które płacę jak ten debil na
      armię urzędasów.
    • tullamor Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii 10.01.05, 10:21
      Ważne pytanie!!!Dlaczego dopiero teraz pojawił się ten artykuł. Mieszkam w
      małopolkim województwie, gdzie zostało tylko 2 dni...jeszcze niedawno
      interesowalem sie tego typu tematyką w róznych instytucjach doradczych, także
      związanych z pomoca z Unii i nikt o tym nie informował...Jest to przykre...
    • Gość: rił "impuls przesiębiorczości" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:23
      to obudzi w Polakach demontaż "opiekuńczego" państwa i obniżka poziomu fiskalizmu do mniej niż 10%. I to "impuls" znacznie większy niż etatystyczne bzdury o rozrzucaniu chleba na lewo i prawo. A najczęściej na lewo
    • Gość: mal Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.238.95.226.adsl.inetia.pl 10.01.05, 11:00
      Witam.Mam pytanie. Jestem ze śląska właśnie i dlaczego nam nie daje się szansy
      na dotacje . Znowu sie załapią Ci lepsi a normalny człowiek juz na starcie musi
      oberwać.
    • Gość: 3letBezrobol-55 Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:02
      Najlepiej niech p. Hausner za te Unijne pieniadze utworzy jeden,
      wielki "sprywatyzowany zakład pracy- np. Sp. z o.o." -np. hutę i wszystkich
      chętnych na biznes - jako udziałowców takiej spółki hutniczej (przewidywane
      kilkanaście tysięcy ludzi) zatrudni w tym przedsiebiostwie. Rynek zbytu, na
      rok, w Chinach też można dla tej huty załatwić i po kłopocie! Docelowo należy
      podpisać umowę z Chinami, że po roku Chiny przejmą hutę z całą załogą i poprawi
      się nam wskaźnik bezrobocia, a to tylko chodzi rządowi. Już zaczynam uczyć się
      chińskiego!
    • Gość: alwares Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.isp.tvkg.net 10.01.05, 12:06
      W dolnośląskiem nie przyznają unijnej kasy ,sprawdziłem to na własnej
      skórze/POZDROWIENIA /
      • Gość: hubert ludzie - mylicie pojęcia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:07
        o co tak się pieklicie?
        obecne terminy obowiązują Projektodawców (pośredników jak kto woli). To dopiero
        te instytucje (ośrodki KSU, organziacje pozarządowe i inne agencje szkoleniowe)
        będą świadczyły usługi dla osób chcacych założyć firmę i korzystać np. z usług
        doradczych oraz kredytu pomostowego- owe 700 zł. usługi te najwsześniej ruszą
        za 2 miesiące (po pozytwynym zaopiniowaniu projektów owych pośredniaków).
        dlatego nie ma co się denerwowac w przypadku osób indywidualnych, natomaiast w
        przypadku organizacji która chciałaby takie usługi świdczyć (pośrednika) - i
        owszem, bo to wskazuje na nieudolnosc takiej organizacji..
        pozdrawiam
        hubert
    • Gość: Mikro_ekonimia Lepsze to niz nic IP: *.phys.uni.torun.pl 10.01.05, 15:04
      700 zl co miesiac to naprawde dobre pieniadze..
      Na poczatek zawsze cos ..
      I kasa na rozruch : )

Wiadomo od kiedy moga skladac wnioski osoby ubiegajace sie
      o dotacje dla nowopowstalej firmy ?

Pozdrawiam !!
      • Gość: konstantynopolitań UE IP: *.acn.waw.pl 10.01.05, 15:15
        Chcialbym sie mylic, ale cos mi sie zdaje, ze taki kraj Polska wyjdzie Unii
        Europejskiej przez gardło na wierzch. Nie dadza rady naszej narodowej
        mentalnosci, ona ich po prostu przerasta. Ale chciałbym sie mylic.
        • Gość: miop Re: wlochy im nie straszne,to bantustanu europy IP: *.broker.com.pl 10.01.05, 22:47
          nie okradna ?

:-P
          • Gość: Bartek[awel Re: wlochy im nie straszne,to bantustanu europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:34
            Przeglądając wszystkie Twoje opinie na ten temat mogę określić sytuację mówiąc
            Twoimi słowami: "chrzanisz trzy po trzy", bo nie chce ci sie nic robic, tylko
            siedzisz na 4 literach i krytykujesz wszystko co podejdzie pod klawiaturę.
            J....j się mocno młotkiem w łeb i zastanów następnym razem jak tylko przyjdzie
            Ci do głowy, żeby cokolwiek napisać na jakimkolwiek forum, które porusza tematy
            traktujące o myśleniu i ludzkiej przedsiebiorczości. Całą resztę pozdrawiam.
        • wicurpix Re: UE 11.01.05, 00:37
          pewien finansista,Soros, powiedzial, ze kiedy Polska przystapi do Unii to ta zbankrutuje-chyba mial racje
    • Gość: anty-socjalista socjalizm uber alles IP: *.mentorg.com 10.01.05, 15:59
      tak wlasnie dziala socjalizm w mumii europejskiej. zabieraja kase tym co
      naprawde zapieprzaja, a pozniej rozdaja na jakies kretynskie programy. tysiace
      posrednikow, urzedasy od sprawdzania wnioskow, od przyznawania funduszy, od
      kontrolowania, od prowadzenia "ludzi, ktorzy chca rozkrecic wlasny biznes, ale
      wcale nie musza sie na tym znac" i tym podobne pierdle. gdyby te kase zostawili
      w rekach tych co naprawde na to zapracowali to bylo by z tego wiecej pozytku, a
      tak to dziadki w mumii tylko siedza i pie* 3 po 3 "jak dogonic USA" ??
    • Gość: agnieszka Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.01.05, 16:31
      Tylu urzędników mamy,po co Ci pośrednicy i do tego takie ilości?
    • Gość: cwany Re: Załóż sobie firmę za kasę z Unii IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 10.01.05, 17:04
      A GDZIE WOJ. PODLASKIE. JAK ZWYKLE WIOCHA!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka