Dodaj do ulubionych

Rośnie sprzedaż polskich rowerów

IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 28.05.05, 01:15
o rany . Pedaly ida
Obserwuj wątek
    • Gość: yokel :) Rowerek IP: *.server.ntli.net 28.05.05, 01:18
      Tato kup rowerek,
      taki jak ma Felek,
      Ania i Bożenka.
      Ja nie mam rowerka.
      • Gość: xxx panie Grzyb kupiłem pana cacko !!! IP: *.ols.vectranet.pl 28.05.05, 16:54
        po wyjechaniu ze sklepu wolnobieg się rozpadł, po tygodniu rozerwał się łańcuch
        chłam jak w supermarkecie , tylko droższy.
        • tekameka Niedługo grozi nam drugi Wietnam, a nie Japonia 30.05.05, 07:58
    • Gość: niestety Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 28.05.05, 01:58
      Stacja rowerowa nr 5 ogłasza że rowery w Wilanowie kursują cały rok,
      niezależnie od pory i warunków atmosferycznych. Chtętni na jazde proszeni są o
      kontakt z biurem biletowym
    • Gość: HK Rosnie sprzedaz .... IP: 210.176.63.* 28.05.05, 05:49
      ....rowerow z Polski a samochodow ze Slowacji... Moze by z tego punktu to
      przeanaliowac...
    • marcin.lepicki Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów 28.05.05, 08:46
      Polacy produkują i sprzedają rowery na zachód - dobrze.
      Chińczycy produkują u nas rowery i sprzedają - dobrze.
      Unia przyniosła nam zyski -dobrze.
      Poprawiono mi humor z rana - dobrze ;)
    • Gość: cyklista Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.05, 08:50
      Nie pij wodki nie pij wina
      kup se rower Ukraina !
    • Gość: jery Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 10:05
      Polskie rowery są nawet dość trwałe ,ale jeżdzić się na nich nie da są
      przestarząłe konstrukcyjne i cięzkie jakby były z mosiądzu .....
      • Gość: marog6 Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: 213.199.253.* 28.05.05, 10:17
        Cizkie naprawde są, kiedyś musze zważyć swoją kupe złomu, pewnie ze 25kg by
        miała. Trwałe tez nie są za bardzo z resztą cały osprzet nie jest polski!!!
    • Gość: niki Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: 212.160.108.* 28.05.05, 10:09
      Trzy lata temu kupiłem rower w PRAKTIKRZE i od razu były kłopoty z tylnim
      kołem.Które musiałem kupić sam ,bo gwarant nie umiał zrobić.Na dość złego mam
      dwa różne pedała /od dwóch różnych rowerów/Może dlatego,aby urozmajcić wyrób?
      • Gość: murowany Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 10:36
        A czytales w komentowanym artykule akapit o rowerach z hipermarketow?
    • Gość: MARCIN Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 10:47
      Niby markowe firmy maja tylko 7% udziału, to ciekawe ze jak jeżdze na rowerze
      to przeważaja Meridy,Gianty,Authory,Scotty a rowerów firmy Kross to jakos nie
      widze...To skąd te dane...ktoś sobie robi wrzawe wokól swojej firmy ? KROSS A
      CO TO JEST ?
      • Gość: tomasz Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 10:52
        bo sie gościu nie znasz ograniczasz sie o TV...wiec wyloooozuj pozdro
        • Gość: mario Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 20:16
          A gdzie czytanie ze zrozumieniem? On pisze, że jak jeździ to spotyka tylko
          markowe... i ja się z tym zgadzam.
          Pzdr.
      • koalanw Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów 28.05.05, 11:55
        Należy trochę poszukać, ja znalazłem Kross'a wśród wielu innych rowerów mniej
        ciekawych. Kupiłem za 750zł, wymieniłem w ciągu miesiąca od zakupu części za
        250zł i do dzisiaj (2 latka później) nieźle się jeździ ( bez dodatkowych wymian,
        konserwacja to smarowanie łańcucha od czasu do czasu i czyszczenie piachu z
        tylnich niskich trybów). Te 250zł to głównie modernizacje własne (200zł) poza
        wymianą osi do układu korbowego, łożyska nie wytrzymały przeciążeń nadawanych
        przez moją osobę i siadły szybciutko, generalnie polecam tylko kompakty.
        P.S. Ważna sprawa !!! po roku była jedna wymiana śruby mocującej siedzonko,
        śruba kosztowała około złotówki, ale jej urwanie w czasie jazdy "bez trzymanki"
        spowodowało upadek na plecy i zabawne uczucie odjeżdżającego roweru w dal.
        Uszkodzeń ciała nie odnotowano bo upadać na plecy umiem, a teren był płaski, ale
        nie wszyscy potrafią więc jeśli ktoś jeździ na siedzonku ze śrubą mocującą w
        pionie, na imbusie to radzę wymienić na atestowaną bo moja raczej taką nie była,
        albo lepiej wymienić siedzonko na inną konstrukcje. Moje obliczenia
        wytrzymałości dla dobrej śruby klasy 8.8, średnica 8mm(6mm,bez gwintu)(tylko
        taka coś tu uniesie) wskazują na pracę, na granicy wytrzymałości. Dzisiaj
        wyciągnąłem nową śrubkę z rowerka, jeżdżę od roku na nowej, i wygląda dobrze:)))

• Gość: mario Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 20:18
          Kolega nie pisał o kupowaniu, tylko o markach rowerów mijanych w czasie jazdy...
          Pzdr.
    • Gość: komar Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.33.99-84.rev.gaoland.net 28.05.05, 11:52
      To swietna wiadomosc!
      Moze by tak ktos wskrzesil w podobny sposob polska motoryzacje?
    • nicola21 Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów 28.05.05, 12:46
      >Polacy na fali mody płynącej z Zachodu przestali traktować rower jako środek
      >transportu, a zaczęli go masowo używać do rekreacji.

a mnie sie marzy aby ludzie nie tylko uwazali rower za srodek tansportu, ale
      rowniez uzywali go jako srodeka trasnportu - z moich obserwacji wynika, ze
      ludzie uzywaja roweru tylko w weekend wlasnie do rekareajcji, a w tygodniu
      jezdza samochodddami lub autobusami. a rower jest fantastycznym i duzo szybszym
      srodekim trasportu niz sammochod w korku.
      w Danii gdzie rowery sa bardz popularne, kierowcy sznuja rowerzystow i uwazaja
      ich za rownoprawnych uzytwkonikow drogi - a ja w Polsce nie czuje sie
      bezpiecznie na rowerze na ulicy.
    • Gość: bydlakzchlewa Re: czarno to widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 12:48
      polska gospodarka zaczyna przypominac włoską, czyli głównie produkcyjną, pewnie
      za 20 lat stanie!
      • Gość: rzeźnik Arkus to dobry sprzęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 13:11
        Parę lat temu miałem mały wypadeczek zjeżdżając z górki (nie skorzystałem z
        hamulca). Ja wylądowałem na hirurgii ogólnej na stole + 6 tygodni w gipsie od
        pasa do szyi a w rowerku nawet kółko się nie skrzywiło. Ale żeby nie było tak
        słodko to kiepskie były hamulce które od (niepamiętam dokładnie) 8 lub 9 lat
        nie działają poprawnie (rowerek był bez V-beaków). Odkąd go mam nic przy nim
        nie musiałem dłubać tylko przetrzeć szmatką co jakiś czas i nasmarować. Polecam
        • Gość: TS Re: Arkus to dobry sprzęt IP: 212.106.172.* 28.05.05, 13:51
          Rzeźnik - chirurgia się piesze przez ch. A ponadto nie piszesz jaki masz ten
          rower...
    • gobi03 Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów 28.05.05, 19:09
      Widziałem na Węgrzech na targu przegląd przedpotopowych złomów, jakich w Polsce
      nawet na złomowisku nie ma. Stąd wniosek, że nasze rowery były gorszej jakości,
      skoro nie dotrzymały.
      Wszystkim polecam kupowanie rowerów markowych, nie w hipermarkecie. Uważam, że
      każdy sprzedawca powinien zapewnić serwis i obowiązkowy bezpłatny przegląd po 2
      tygodniach.
    • Gość: W.Grzyb Re: okazja! na sprzedaz... IP: *.sympatico.ca 28.05.05, 20:27
      rower z dwoma pedalami sprzedam!
    • Gość: giotto Nie polska produkcja tylko montownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:07
      Te "polskie" rowery to tylko rama i obręcze - reszta importowana, głównie
      właśnie z Chin. Dlaczego robicie ludziom wodę z mózgu???
      • Gość: ja Re: Nie polska produkcja tylko montownie IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:01
        mylisz się , bo nawet rama i obręcze nie są polskie, po prostu składają tylko te
        rowery z chinskich cześci:)
    • Gość: jankop dawno nie czytałem takiej kaszany IP: *.chello.pl 28.05.05, 21:56
      rower z górnej półki za 1600 zł, górna półka zaczyna się od 5 tysięcy zł,a w
      polskich rowerach nic nie jest polskie dosłownie nic. Nikt przyzwoity nie kupi
      krossa czy arkusa bo to obciach. Oprzet to i tak shimano lub sram, i obojetne
      kto montuje a ramy z tajwanu lub chin.a artykuł jest sponsorowany.
      • Gość: rek shimano IP: 80.48.4.* 28.05.05, 23:42
        osprzęt shimano kojarzy mi się z kichą. Włąsnie mam taki, po pierwsze już po
        kilku tygodniach były problemy ze zmiana przełożeń, poza tym w porównaniu do
        innych rowerów takich bez nazwy typu damka ma większe opory toczenia. Kupując
        rower patrzyłbym tylko na to żeby nie był to osprzęt shimano. czy możecie
        polecić inny osprzęt? A najlepiej jaki rower miejski (wąskie opony) z ok. 1000
        zł?
        • Gość: jankop żaden osprzet nie działa dobrze bez regulacji IP: *.chello.pl 29.05.05, 08:30
          pamietaj o tym i smarowac łancuch dobrym smarem wtedy bedzie dobrze porzadne
          shimano zaczyna sie od grupy alivio a najoptymalniejsze jest z grupy XT za 1000
          zł to mozesz kupic tylko dobre koła, Pisalem o górnej półce
      • fc_pl Re: dawno nie czytałem takiej kaszany 29.05.05, 12:46
        bo to z gornej polki w hipermarkecie ;)
    • Gość: ADam Cosik w tym musi być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 22:07
      7 lat temu (słownie siedem) kupiliśmy z żoną rowery z Rometu - Trawers się
      nazywały (bo naklejki już odpadły :-) i do dziś na nich jeździmy. Co prawda mój
      miał jeden porządny remont ale w rowerze żony wszystko jest ok. A jeździmy co
      weekend na wycieczki, w tygodniu do do pracy i czasami na zakupy. I nie musimy
      się martwić że ktoś je ukradnie - są za stare :-)
    • Gość: belial13 Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.asko / 82.177.183.* 28.05.05, 22:53
      Fakt.Jeden z powodów to to,że klechy podono przesiadają się na rowery.Sprzedają
      swe osiołki typu merc czy beemwica a szmal przeznaczają dla biednych.
    • Gość: polski rower www.starerowery.republika.pl IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 28.05.05, 23:47
    • Gość: antydebil Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 00:18
      boze co za kraj co za ludzie, jezeli te rowery sie sprzedaja na zachodzie to
      musza prezentowac pewna jakosc, a nawet jesli to chlam to chlam dajacy ludziom
      w polsce prace i powinniscie sie z tego cieszyc ku.. gdzie ja zyje 95%
      chinskich produktow to tez chlam co nie przeszkodzi temu krajowi stac sie
      gospodarcza potega.
      leczcie sie mowie powaznie jak czytam te posty to mi sie rzygac chce jak nie ma
      inwestycji to zle jak sa to tez zle, wszystko do dupy, to chyba dobrze polaczki
      ze na komunie bedzie sie kupowalo polski chlam za 500 zl zamiast chinskiego
      chlamu za ta sama cene , troszke ludzi ma prace i troszke podatku sie odprowadza
      nie pozdrawiam oszolomy
      • Gość: jankop przeczytaj dokładnie i raz trochę pomysl IP: *.chello.pl 29.05.05, 08:34
        przeciez twój post jest nie na temat my piszemy o artykule, a od jego tresci
        pracy nie przybedzie a produkcji rowerow nikt nie neguje niech tłuka tego ile
        sie da i sprzedaja najlepiej szwajcarom.
    • Gość: kolarz Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:03
      A ja sobie kupilem na gieldzie w slomczynie kolarke za 100zl(sto)i smigam ja 3
      klata bez zadnych remontow.Kumple w swoich giantach i meridach wiecznie cos
      podkrecaja,smaruja i ciagle cos im siada.Rower ma jezdzic i tyle a niektorzy
      podniecaja sie kolami,osprzetem i lekkoscia ramy.
      • Gość: Pawel_PS Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: 81.219.215.* 29.05.05, 15:07
        Możliwe, że Twoja kolarka za STO złotych kosztowała 15.000 zł i stąd wynika jej dobra jakość. W Słomczynie często są takie "okazje", niestety.
    • Gość: noman Namawiam Polonie i wszystkie kraje swiata do wojny IP: *.chem.usu.edu 29.05.05, 10:21
      Namawiam Polonie ogolnoswaitowa i wszstkie kraje swiata do wojny z Rosji.
      Bylem szykanowany na terenie Beneluxu z powodu przyznania sie do ucieczki
      przed Szkola podoficerow Rezerwy w latach 90.
      Ku.. z Unii Europejskiej nie zrobia ze mnie darmowego oficera sowieckiego
      NATO.
      Namawiam Polonie ogolnosiwatowego do lobby w celu rozpoczecia calkowitej
      okupacji Rosji w celu odszczekania nazywania wolnych Polakow zolnierzami.
      Nie jestesmy zolnierzami, Nie jestesmi niewolnikami Jalty - Niemcami.
      Precz z polska Bundeshvera pod sloganami wolnosci i demokracji !!!!
      • koalanw Pieprzysz i zkręciłeś się w 1945. Jak... 29.05.05, 10:45
        pogoda w przeszłości?
        Śmierdzi mi tu zawszałym prowokatorem. Viva la NKWD, KGB, UB
        itp. jak mniemam chciałby ten dupek napisać.

---
        "Rosja bez putinka i jemu podobnych mogłaby być fajnym krajem."
        Z pamiętnika marzeń ściętej głowy.
    • Gość: foka Re: Rośnie sprzedaż polskich rowerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:33
      kolejny mały dowód na to, że powinniśmy byc dobrej myśli jeśli chodzi o naszą
      gospodarkę. Jesteśmy w podnym momencie jak na poczatku lat dziewiędziesiątych,
      teraz weszlismy do Unii Europejskiej i znowu uwierzylismy w siebie i
      uruchomiliśmy naszą zaradnośc, entuzjazm i samodzielność Oby dostrzegli to
      zapatrzeni w siebie politycy i dali nam obywatelom wiecej swobody
      (gospodarczej). Uprościli system podatkowy, ograniczyli podatki, i nie
      pomyśleli przypadkiem że są nam do czegokolwiek potrzebni w naszych małych
      rodzących się firmach - bo znowu wszystko zepsują.
    • Gość: CocoLoco Polacy wola polskie rowery tylko bo sa TANIE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:49
      Co za bzdurny artykul... Nie neguje ze produkujemy co raz wiecej rowerow, ale
      sprzedaja sie one u nas i na zachodzie tylko z jednego powodu: SA TANIE ! Nikt
      mi nie wmowi ze rower z KROSSu (zlamalem 2szt podczas jazdy pseudogoralem po
      asfalcie) i ARKUSa (super ciezkie czolgi) sa wstanie konkurowac z firmami ktore
      na rozwoj badan i technologii wydaja kilkadziesiat razy wiecej. Sprzet uzyty do
      zloenia polskich rowerow to najtansze produkcje z Chin lub najnizsze grupy
      Shimano, byle taniej... Jeszcze nie widzialem na zawodach XC/maratonach zadnego
      stricte polskiego roweru, a w kazdym z maratonow startuje po nawet po 1000 osob...

• Gość: DJ Re: Polacy wola polskie rowery tylko bo sa TANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:17
        Z tą niską ceną to 1bym dyskutował. JAk 2lata temu kupowałem rowerek, to Giant
        i Kross z bardzo zbliżonym osprzętem miały identyczą cenę. Chyba nikt o
        zdrowych zmysłach mając do wybory Gianta i Krossa wybrałby Krossa. JA wziąłem
        Rincon'a i do dziś zero problemów, a zrobiłem ponad 1000 km (dla maniaków to
        może nie dużo, ale jak na "niedzielego" kolarza to chyba całkiem nieźle).
    • Gość: pg KROSSToNieRoweryDoSciganiaSieTylkoDoRekreacjiMax:/ IP: 217.153.133.* 29.05.05, 13:19
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka