Gość: Jacek Inne Konto IP: *.echostar.pl 06.06.05, 17:13 Rozwiązanie jest bardzo proste. Należy otworzyć dodatkowe konto w innym banku i zapłacić ZUS z tego konta. Jak zablokują, zamknąć i otworzyć w kolejnym banku. Zw zgłaszaniem do ZUS i do US nowych kont należy poczekać maksymalnie długi, dozwolony prawem okres czasu. Walcz z urzędnikami ich własną bronią - chaosem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Inne Konto IP: *.promax.media.pl 06.06.05, 17:52 Jasne,że proste. poza tym wcale nie musi przelewać ze swojego konta, może z konta żony lub znajomego, a jeszcze łatwiej drogą internetową - tak robię od dawna za żonę, i tylko od czasu do czasu proszę zus o wystawienie zaswiadczen o niezaleganiu i po temacie - naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volf żadna luka prawna IP: *.wmc.net.pl 06.06.05, 17:40 - kodeks cywilny mówi, że płaci się najpierw najstarsze długi, a dopiero potem najświeższe. Taka sytuacja zawsze będzie miała miejsce przy świadczeniach okresowych. Niech facet najpierw zapłaci długi które narobił przez lata. wcześniej nie płacił i wszystko było OK? a teraz boi się o siebie i rodzinę? Dość życia "przedsiębiorców" na koszt podatników i niepłacenia długów!!! ja płacę składki bo muszę chociaż nie choruję, dlaczego ktoś ma być lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Luka prawna nie pozwala opłacać składek ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Luka prawna nie pozwala opłacać składek ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:56 Aby otworzyc drugie konto bankowe na firme tzw. konto pomocnicze nalezy w tym drugim banku przedstawic hostorie rachunku z pierwszego. I tu moga być juz schody. Poza tym składki, podatki opłaca się zgodnie z przepisami z rachunku podstawowego. A co do płacenia z poczty, to zleży od formy działalności. Np. karta podatkowa tak, a s.c. nie. Jeżeli przepisy wymuszaja posiadanie r.b. to daniny płaci się tylko z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedsiębiorca Re: Luka prawna nie pozwala opłacać składek ZUS IP: *.chello.pl 06.06.05, 20:55 Bzdura! Proszę dokonać wpłaty z innego konta i przesłać dowód wpłaty wraz z rozliczeniem ZUS i krótką notatkę, że chce Pan aby wpłatę, której dowód Pan przesyła zaliczono na rzecz należności wobec ZUS. I tyle! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teztoznam Re: Luka prawna nie pozwala opłacać składek ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:53 tyle ze gdybym byl pracownikiem -zostalyby mi ochłapy na utrzymanie dzieci - jako 'samozatrudniony 'we wlasnej firmie zdycham gorzej od wszystkich Rywinów i innych b....w ,z góry też jest założone ze jeśli nie chcę wymordować rodziny - to muszę oszukiwać aby z czegoś żyć -bo bez konta -choćbym chcciał - to podnieść sie nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Luka prawna nie pozwala opłacać składek ZUS IP: 80.55.122.* 07.06.05, 10:24 ZUS jako złodzieska instytucja - takie państwo w Państwie nie raz była opisywana w niezależnym wydawnictwie www.afery.prx.pl W odpowiedzi urzędnika Dalka mamy kolejny przykład urzędniczej głupoty. Idą tym tokiem myślenia, to ja też nie widzę problemu. Po prostu niech urzędnik Dalka spłaci zadłużenie każdego dłużnika, a wtedy konto przedsiębiorcy zostanie odblokowane i będzie mógł sam opłacać złodziejskie składki na ZUS. Jakie to proste :-) Odpowiedz Link Zgłoś