Gość: gibon Re: Polacy nie ubezpieczają aut IP: 212.160.103.* 20.01.06, 11:50 Zrezygnowałem z AC po tym, jak Pzu przysłało do mnie detektywa , który oskarżył mnie o kradież własnego auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszyrztof thea, pulgufku jeden - mowa o ac nie oc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:07 dla pozszerzenia twoich, scisnietych imadlem, horyzontow myslowych, to w takich wspanialych stanach jest specjalne, dodatkowe ubezpieczenie na wypadek kolizji z nieubezpieczonym gosciem [chodzi wlasnie o oc] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WoRaS Re: Polecam naukę czytania ze zrozumieniem. IP: 195.94.195.* 20.01.06, 12:55 Poza tym, nie powinieneś byc teraz w szkole? chyba nie chcesz, żeby tata zbił ci pupę pasem? Odpowiedz Link Zgłoś
ppecherz A TAKI BOGATY KRAJ 20.01.06, 12:55 Tyle aut, tak się nam wszsytkim dobrze żyje..... Prawa jest taka, że ubezpieczyciele to banda złodziei i tyle. DLACZEGO OC JEST PRZYPISANE DO SAMOCHODU A NIE DO KIEROWCY ??? Jak ktos zrobi wypadek jednym samochodem i mu skoczy stawka OC, to kupuje nowe auto i juz jest bezpiecznym kierowca. Taka to mafia... Wiem ze to o OC, a nie o AC, ale tacy sa ubezpieczyciele, nie prawo, bo prawo ubezpieczeniowe lobbuja pzu, warty itepe.... SYF Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: Polacy nie ubezpieczają aut 20.01.06, 13:09 bardzo słuszną wobec klientów polityką-traktowaniem kazdego jak potencjalnego złodzieja-ubezpieczyciele zasłużyli sobie na tak swietne wyniki w tym segmencie ubezpieczen,a segment jest niemały. gdyby na stołkach tych firm siedział ktos kto ma głowę na karku ,pojął by ze taką polityką odstraszają oni potencjalnych klientów od ubezpieczen wogóle,nie tylko AC ,ale również domu,na zycie i kazde inne. niech idą z torbami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laptop Re: Polacy nie ubezpieczają aut IP: 198.155.189.* 20.01.06, 13:50 A co u nas nie jest drogie?? ceny wiekszosci prduktow czy uslug sa na poziomie (lub wyzsze) UE,a pozniej sie dziwia, ze ludzie zaczynaja myslec i nie daja sie robic w konia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufa Prezes PZU IP: *.chello.pl 20.01.06, 14:36 Kilka dni temu widziałem wywiad z prezesem PZU, który chwalił się wynikami finansowymi (zyskiem) spółki. Był to wywiad przeznaczony dla inwestorów, jednak oglądający to klienci muszą sobie zadać pytanie w jaki sposób zysk ten jest generowany: przychody - koszty(min. nowe wieżowce :) ) - wypłaty odszkodowań i mimo to pozostaje spora gorka kasy ... ehh Nigdy nie placiłem AC, nie jestem emerytem, mam lodówkę, zmywarkę, jeżdzę z rodziną na zagraniczne wakacje, mamy tez 3 samochody (2nd hand 3-4 letnie) i potrafie liczyc. Za same skladki AC na samochody po 3-4 latach kupimy nastepny 3-4 letni samochod. Za obecne 3 samochody kupimy 2 nowsze .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOSWIADCZONY Re: Polacy nie ubezpieczają aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:56 Ale ble ble! Powodem są trudności w odzyskaniu szkody. Jakiś ktoś gdzieś jest mądrzejszy niż rzeczoznawca, który widział szkodę! Działają niczem egzekutywa w dawnej rzeczywistości. I tym sposobem podcieli gałąź na której żeruja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Jestem szczęściarzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:02 Dwukrotnie do tej pory korzystałem z mojego AC, dwukrotnie z OC sprawcy wypadku, gdzie byłem poszkodwoanym. Wypłącały różne firmy i bez żadnych problemó- szybko, w kwocie wyższej niż koszty naprawy. Moze dlatego, ze szkody były niezbyt duże. Albo mam szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WROCLAW Ubezpiecz poprzez internet IP: *.wroclaw.mm.pl 20.01.06, 15:11 Zapraszam do odwiedzenia strony www.wroclaw24.pl Tam mozna znalesc dobre firmy we wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogniomistrz Re: Polacy nie ubezpieczają aut IP: *.radio.com.pl 20.01.06, 15:45 Działa tu prawo rynku. Jeżeli jest podaż, a nie ma popytu, to albo cena usługi jest źle skalkulowana, albo jakość usługi jest niska, albo i jedno i drugie. Ps. Czekamy na kolejne podwyż ki OC - bo się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Polacy nie ubezpieczają aut IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.06, 16:18 A czemu nie jezdzci. OC wystarczy. Jak ktos nie chce AC to raczej konsekwencjie beda dla niego, nie dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Polacy nie ubezpieczają aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 17:08 Właśnie miałem stłuczkę, niestety z własnej winy. Samochód to 10 letnia NEXIA ubezpieczona w WARCIE na ok 8.5 tys. Mam też 60% zniżki na AC. Szkody to rozbity reflektor przedni z kierunkowskazem, lusterko boczne, błotnik przedni i zderzak przedni pęknięty. Samochód może jeździć. Rzeczoznawca zrobił oględziny i w kosztorysie naprawy wycenił wartość pojazdu na 6200 PLN a koszty naprawy na ok. 5400 PLN. Poniewaz przekraczało to 70% wartości pojazdu zaproponowano mi tzw. szkodę całkowitą tj. 2000 PLN do ręki i pozostawienie uszkodzonego samochodu. Wartość naprawy "ekspert" WARTY prawdopodobnie celowo zawyżył, bo gdy pojechałem do warsztatu blacharskiego który ma autoryzację WARTY to kosztorys (oparty na oryginalnych częściach zamiennych)wyniósł 4300PLN. To mniej niż 70% wartości auta i WARTA musiała by naprawić pojazd a nie wykpiwać się jakimiś groszami. W dodatku pracownik WARTY potraktował mnie "z góry" twierdząc, że mogę sobie mówić co chcę a oni i tak wypłacą mi tyle ile uważają. Mam zamiar odwołać się od decyzji ubezpieczyciela - ciekawe czy coś osiągnę, czy też będę musiał się sądzić o odszkodowanie. Pomijam już fakt, że składkę ubezpieczenia naliczali od 8500 PLN a nie od 6200. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2006 Panowie ubezpieczyciele jadyny problem ze spadkiem IP: *.f5.ngi.it 20.01.06, 21:03 Panowie ubezpieczyciele jadyny problem ze spadkiem sprzedaży AC to Wasza pazerność i złodziejstwo ja już drugi rok czekam na wypłate odszkodowania z PZU- niedługo sprawa wygrana o koszty pokryją inni -no Ja już napewno nie skorzystam z ich usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Polacy nie ubezpieczają aut IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.06, 21:52 A tobie bolszewiku co do tego czy ubezpieczam swoje auto czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Yyymmm! AC=comprehensive not 3rd party IP: 129.230.248.* 23.01.06, 12:44 Thea, ubezpieczenie jest obowiazkowe! Jest kilka rodzajow ubezpieczen i tylko 3rd party jest obowiazkowe tak samo jak w innych krajach. Wiec sie nie martw o swoja Fieste czy VW Passata 1998... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Yyymmm! AC=comprehensive not 3rd party IP: *.pools.arcor-ip.net 23.01.06, 20:58 Odpowiadasz na : Gość portalu: Edyta napisał(a): > Thea, ubezpieczenie jest obowiazkowe! Jest kilka rodzajow ubezpieczen i tylko > 3rd party jest obowiazkowe tak samo jak w innych krajach. Wiec sie nie martw o > swoja Fieste czy VW Passata 1998... **************************** Zlosliwosc nie zna granic, komu chcesz robic wyklad. Te rzeczy znamy od lat, wy dopiero sie uczycie A propo takie stare tylko sprowadzaja Polacy do kraju, to co innym sie nie godzi. Odpowiedz Link Zgłoś