Dodaj do ulubionych

W którym banku najtańszy ROR?

IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.06.06, 23:28
Nie ma co gadać-złodzieje i tyle-równanie do poziomu UE za usługi bankowe a
kiedy równanie do UE z poziomem zarobków,emerytur i rent-NO KIEDY.
Obserwuj wątek
    • Gość: usiruf Bzdury pan rzecznik opowiada IP: *.l2.c3.dsl.pol.co.uk 19.06.06, 23:31
      Rownanie do Europy Zach, dobre sobie.

W UK WSZYSTKIE banki maja konta, @konta, karty platnicze, karty kredytowe i przelewy za D A R M O.
      • cover_wielki Re: Bzdury pan rzecznik opowiada 19.06.06, 23:37
        słuszne uwagi, mydlenie oczu i tyle, banki doją klientów jak mogą

-
    • Gość: pytający Więc który jest najtańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:57
      90% ludzi posiadajacych kredyt nie robi przelewów ani przez telefon ani przez
      internet,ciekawy jaki najtańszy bank byłby dla emeryta,który nie placi
      kartami,nie robi przelewów bo woli zapłacić na poczcie,a chce tylko konto i
      pobierać kase w kasie?
      • Gość: Dorota Re: Więc który jest najtańszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:40
        Wydaje mi się, że najtańszy ROR jest w Banku Gospodarki Żywnościowej. Mam tam
        konto od 4 lat i tylko raz była podwyżka z 4 zł na 5 zł. PKO ma aktualnie 5,20
        zł ( niedawno 4,00) i liczne grono klientów. Widać jak są mimo tego pazerni. Z
        usług BGŻ jestem zadowolna, wydaje mi się, że jest jednak najtańszy.
        • Gość: Tyszanin Re: Więc który jest najtańszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:58
          Najtańsze są chyba banki spółdzielcze. Mam konto w banku spółdzielczym w
          Tychach i za konto nic nie płace. Do tego mam darmowe przelewy i zwykłe i przez
          internet. I do tego jeszcze coś koło 2 tys. bankomatów bez prowizji.
          • dj80 Re: Więc który jest najtańszy? 21.06.06, 20:46
            A ja mam konto w Lukas Banku i za prowadzenie konta, przelewy i wypłaty z bankomatów BZWBK i EURONETU nie płacę nic! Kto ma lepiej?
            • Gość: ja ja:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 00:54
              A nie musisz mieć przypadkiem przelewu zadeklarowanego czy jak on się tam nazywa
              żeby cokolwiek przelewać?? Ewentualnie czy nie musiałeś płacić za jakiś token
              albo coś takiego..?
        • Gość: NowY Re: Więc który jest najtańszy? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 26.08.06, 01:15
          Czy chodzi ci o Bank Rozwoju Gnoju?? Miałem tam konto, ale..... nie jest wcale
          najtańszy. Mam konto w PKO BP i jeżeli wpływy są na poziomie 100zł m-cznie to
          płacisz tylko za kartę 0.99zł + przelewy po 1 zł, także nie jest najtańszy :D
        • bask Re: Więc który jest najtańszy? 27.08.06, 00:13
          5 PLN to już chyba historia... BGŻ zaczął wprowadzać nowe opłaty, a to od
          korzystania z karty (2 PLN), a to od korzystania z przelewów inetowych (1 PLN),
          a to od korzystania z Teleintegrum (1 PLN). Pomijam fakt iż 1 PLN za przelew to
          mało mimo wszystko nie jest, oraz dość nędzne oprocentowanie lokat i e-skalacji.
          • Gość: anonim Re: Więc który jest najtańszy? IP: *.csk.pl 23.08.08, 16:41
            w BGŻ, 5 zł od prowadzenia konta standard, ale konto internetowe
            masz za darmo, przelewy też masz za darmo, 2 zł miesięcznie tylko za
            kartę i więcej żadnych opłat, inne banki za każdy przelew każą
            płaciż po 0,99 zł, a więc mieszkanie, prąd, gaz, tel, itp daje co
            miesiąc niezłą opłatę?
      • Gość: Olek Re: Więc który jest najtańszy? IP: 212.160.188.* 20.06.06, 08:00
        Z tego co napisane w artykule wynika ze mBank: oplat stałych brak, karta
        platnicza za darmo, bankomaty euronetu za darmo (sprawdzilem na ich stronie)
        Chyba przeniose swoje konto.
        • Gość: TReneR LUKAS IP: *.pixs.philips.com 20.06.06, 11:12
          Ale jakos w tym porownaniu zabraklo mi Lukas banku?? Czy mi sie wydaje - w
          zaleznosci od opcji konta mozna miec wszystko za darmo (przelewy tez) i brak
          abonamentu oraz wysokie oprocentowanie konta
          • Gość: Hetman Re: LUKAS IP: *.comarch.com 21.06.06, 10:43
            Zgadza się. Lukas po spełnieniu kilku warunków jest najtańszym bankiem obecnie w
            Polsce i dlatego się do niego przeniosłem - z VW Banku, który wprowadził 5 zeta
            za prowadzenie konta.
            • Gość: hannelore2 Re: LUKAS IP: 24.96.143.* 21.06.06, 15:17
              Mam e-konto w LUKAS-ie i za token place rocznie ok. 40 zl, ale tak to jest tani bank
          • Gość: czerniakowianka Re: LUKAS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:14
            Lukas, tylko Lukas :) Za posiadanie e-konta pro płacę miesięcznie 1 zł. (zwraca
            się kiedy dają mi comiesięczny bonus za korzystanie z karty - również 1 zł.),
            przelewy są za darmo, obsługa klienta godna polecenia. Mam jednak nadzieję, że
            Lukas nie pójdzie w ślady tych wielkich pie... banków dojących klientów i nie
            wprowadzi żadnych opłat... bo znów będę musiała szukać czegoś darmowego... ;P
        • Gość: leroy Re: Więc który jest najtańszy? IP: *.aster.pl 21.06.06, 16:35
          Bankomaty BZ WBK tez sa dla mBankowiczow za darmo.
    • adwach Re: A ja mam konto w mBanku!!!! 20.06.06, 08:14
      I polecam go innym - zero opłat za prowadzenie, za darmo karta, przelewy przez
      internet za 0,50 zł!!! :)
      • Gość: xxx Re: A ja mam konto w mBanku!!!! IP: 212.160.172.* 20.06.06, 08:27
        mam konto w LUKASBANK. Zero opłat za prowadzenie konta, za kartę i co ważne za
        przelewy. Od trzech lat nie zapłaciłem grosza, za operacje na koncie.
        • Gość: macieks22 TYLKO MBANK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:56
          Witam!

od ponad 2 lat uzywan tylko mbanku. przelewy tanie (0.50zl) bankomatow jest stosunkow duzo, a i tak wszedzie place karta.

nie ma co po co placici na poczcie. wystarczy internet (w pracy,szkole) zlecenie stale i jazda.

przestanmy dawac zarabiac gigantom

• Gość: Hetman Re: TYLKO MBANK IP: *.comarch.com 21.06.06, 10:43
            Jeszcze taniej - bo za darmo - jest w Lukasie.
    • Gość: jonizator Bląd - Citibank IP: *.net-serwis.pl 20.06.06, 09:34
      W CITIBANKU konto z kartą nie kosztuje miesięcznie 7zł tylko 10zł, bo cyt. "jak
      Pan chce kartę, to trzeba obowiązkowo wykupić obsługę przez telefon - CITIPHONE
      za jedyne 3zł". Czyli już CITIBANK nie przesuwa sie do czołówki najtanszych
      banków z opłatą roczną 120zł, mimo że przelewy ma za darmo.

Pozdr.
    • Gość: emka Tylko Lukas Bank IP: 83.238.103.* 20.06.06, 10:51
      i jego e-konto pro. Przelew przez sieć 0 zł, token 0 zł, utrzymanie konta przy
      saldzie ponad 5 kzł 0 zł.
      Ciekawe dlaczego zestawienie go nie uwzględnia. Korzystam od kilku lat i jestem
      bardzo zadowolony.
      • Gość: leroy Re: Tylko Lukas Bank IP: *.aster.pl 21.06.06, 16:36
        Moze dlatego, ze srednie saldo >5kzl to jednak sporo?
      • oktawianc Tylko ile oni zarabiają na tych Twoich 5k??? Mogą 30.08.06, 22:25
        łaskawie podarować opłaty, wychodzą na tym nieźle.
    • Gość: Klient BPH Re: W którym banku najtańszy ROR? IP: *.polkomtel.com.pl 20.06.06, 11:16
      Ciekawe, ja mam konto w BPH
      >BPH w zamian za darmowe przelewy każe sobie płacić 9,95 zł lub aż 12,95 zł
      >miesięcznego abonamentu za konto Sezam Max (klient może wybrać tańsze konto
      >Sezam, ale wtedy musi dopłacić za zdalny dostęp do pieniędzy).
      zapomnieli dodać że za tą cenę (srebny sezam) nie dostanie się do pieniędzy ;)
      Żeby skorzystać z włanych pieniędzy trzeba zamówić kartę maestro (za darmo) i
      płacić za nią miesięcznie 5 PLN (lub 2 PLN jeżeli zrobi się wystarczającą liczbę
      zakupów). A tu już daje dodatkowe 60 PLN rocznie (lub 12 ale jw). Ja przez
      pierwsze dwa miesiące od wprowadzenia tej opłaty się nie zoriętowałem (a kart do
      gotówki mieliśmy dwie) a potem szybko z jednej z kart zrezygnowałem. Co ciekawe
      nigdzie nie zauważyłem żeby było to uwidocznione w cenie konta w tablei opłat i
      prowizji:
      www.bph.pl/pl/narzedzia/oplaty_i_prowizje/klienci_indywidualni/tabela_ko
      Jest tam informacja o darmowym wydaniu karty, ale o miesięcznych opłatach za tą
      kartę to już pojawia się w innym miejscu (tabel opłat i prowizji dla karty)....

• Gość: Radek Re: Wniosek - kasa do skarpety. IP: 157.25.139.* 20.06.06, 11:17
      No to wniosek jest następujący. Uwzględniając niskie płace w Polsce opłaca się
      najlepiej kasę odbierać w miejscu pracy indywidualnie i chować do skarpety. Bo
      oprocentowanie za obrót naszymi pieniędzmi jakie płaca banki nie wystarczy na
      pokrycie opłacz-haraczy jakie nam narzucają. Nadmiar gotówki pożyczać znajomym
      na procent wypośrodkowany, aniżeli dają banki. I znajomy będzie zadowolony bo
      będzie miał niski procent i ja bo będę miał wyższy od banków. Obecnie banki
      dają średnio 2% za trzymanie mojej kasy, a zabierają średnio 20%

Olać pazernych bankowców.
      • Gość: adversary Re: Wniosek - kasa do skarpety. IP: 199.67.203.* 21.06.06, 09:46
        Może lepiej wróć do handlu wymiennego, lub płacenia papirusem prymitywie. Jeśli
        Twoimi największymi życiowymi transakcjami są opłaty za prąd 20PLN czy wpłaty
        na Radyjo na poczcie to rzeczywiście trzymaj kasę pod siennikiem lub w skrzyni
        w stodole.
      • Gość: maria Re: Wniosek - kasa do skarpety. IP: *.jpk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:53
        To jest super pomysł.Najlepiej znają cię dobrzy znajomi.Wiedzą na co cię
        stać,ile zarabiasz i jakie masz podejście dokasy.Stosujemy od pewnego czsu ten
        system.Kto ma kasę a nie potrzebuje jej oddaje znajomemu na ileś tam,ale za
        darmo,bo jak ty będziesz w potrzebie to inni ci pomogą.Gdyby nie ta samopomoc
        nie kupiłabym mieszkania,bo kupiłam nowe a starego jeszcze nie
        sprzedałam.Polecam.To jest możliwe tylko w między zaufanymi zaprzyjażnionymi
        ludżmi,a takie środowiska istnieją.
    • Gość: ginger Re: W którym banku najtańszy ROR? IP: *.range81-154.btcentralplus.com 21.06.06, 01:52
      mieszkam w Wielkiej Brytanii od wielu lat i nie zaplacilam jeszcze pensa za
      jakakolwiek usluge
      • Gość: --- Re: W którym banku najtańszy ROR? IP: 199.67.203.* 21.06.06, 09:48
        Aha, jasne.. a Twój bank to instytucja charytatywna. Nawet nie wiesz jak Cię
        trzepią hehe.
      • Gość: ten A w jakim banku masz konto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.06, 09:56
        Wybieram się do UK. W jakim banku masz konto? Możesz podać stronę www?
    • Gość: kociopsocio Re: W którym banku najtańszy ROR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:52
      Nie zgadzam się!Mam konto w Multibanku.Płacę:1zł-za prowadzenie,1zł -za karte,
      1zł -zaubezpieczenie karty.I to wszystko!W sumie 3zł/mies za full
      service!Wszystkie przelewy mam za free a miesięczny zestaw operacji na mejla mi
      zapodają.Ich jedyny chaczyk to bankomat.Pobierają prowizje za sprawdzenie salda
      w bankomacie!(nawet w swoim!!-ok 1 zł)a to dlatego że mają do dyspozycji kompy z
      netem 24h/dobe gdzie w każdym oddziale można sie zalogować i sprawdzić swój stan
      posiadania- byle nie w bankomacie!Acha i w każdym odziale jest wpłatomat.Nie
      trzeba czekać w kolejkach,wogóle nie trzeba na nic czekać.No i mają
      młody,KOMPETENTNY persone.To najlepszy bank w jakim byłam.
      • Gość: Hetman Re: W którym banku najtańszy ROR? IP: *.comarch.com 21.06.06, 10:46
        Czyli strasznie drogo. W Lukasie masz to wszystko za friko, a wydruk z
        operacjami pocztą do domu - też za free :-)
    • Gość: ten Konta w EUR i GBP. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.06, 10:06
      A które banki prowadzą konta w EUR i GBP i gdzie najtaniej jest przelać dewizy
      z zagranicy. Chodzi mi o koszty banku przyjmującego w Polsce. Np. BZWBK kasuje
      za taki zagraniczny przelew przychodzący 0,2%, min 25 zł. W którym banku jest
      taniej? mBank, niestety, nie posiada subkont dewizowych :-( A szkoda.
    • Gość: Hetman Ranking w GW jest bez sensu. IP: *.comarch.com 21.06.06, 10:41
      Najtaniej jest w LukasBank po dwoma warunkami:
      1. Trzeba mieć średnio 5000 zł w ciągu miesiąca na stanie konta i/lub lokat
      2. Wpływ w ciągu miesiąca musi wynosić 2000 zł (albo 2500 zł, już nie pamiętam
      dokładnie).
      Wtedy za prowadzenie konta, przelewy itp. nie płaci się nic, a oprocentowanie
      konta i lokat jest jednym z wyższych wśród reszty banków - w szczególności
      porównując z tak chwalonym (przereklamowanym) mBankiem.
      • Gość: leroy Re: Ranking w GW jest bez sensu. IP: *.aster.pl 21.06.06, 16:41
        Ale trzymanie 5kzl na lokacie bankowej albo na biezaco na koncie to dzis chory
        pomysl. Szkoda pieniedzy.
        Zreszta co z tymi, ktorzy nie moga zagwarantowac wplywow rzedu 2000 co miesiac,
        tylko - na przyklad - 6000 co trzy miesiace? mBank nie jest przereklamowany, bo
        jest o wiele bardziej elastyczny.
        Placa ci, Hetman, za reklamowanie Lukasa? Strasznie namolny jestes. A Lukas,
        niestety, nie kazdemu pasuje.
    • karlamen Re: W którym banku najtańszy ROR? 21.06.06, 11:33
      nie prawda jest iż roczny koszt konta osobistego w banku ING przy wariancie B
      jaki o ja posiadam jest tylko 30zł+72zł=102zł ponieważ mając nawetpodstawową
      kartę płatniczą trzeba nią zapłacić miesięcznie w sklepie minimum 400zł żeby nie
      płacić opłaty za użytkowanie tej karty w innym razie miesięcznie trzeba doliczyć
      opłate ok 5 złotych za użytkowanie karty czyli rocznie koszt takiego kona to nie
      102 zł a już 162 złote więc jest to dość spora różnica i podejrzewam że podobne
      błędy tyczą się w tym zestawieniu innych banków i ror-ów w nich, proszę więc o
      żetelniejsze sprawdzanie swoich danych przez Gazete Wyborczą, a Państwa
      czytających ją o większy dystans do pisanych artykułów, niestety.
    • irini Artykuł nie zawiera odpowiedzi na pytanie 21.06.06, 12:14
      Nie rozumiem, jakie to przelewy robią hipotetyczni klienci? I co oni przelewają?
      Bardzo proszę o podanie, w których bankach ROR jest najdroższy i najtańszy, przy
      założeniu, że klient wpłaca około 1000 PLN miesięcznie (to znaczy wpłaca
      pracodawca) i wybiera z tego (bez opłat) na życie, a ma opłaty stałe (płatne lub
      nie, w zależności od banku i typu konta). I nie dokonuje żadnych innych
      przelewów, bo niby co ma przelewać, z pustego w próżne? Chodzi mi o pracowników
      sfery budżetowej, którzy dostają pieniądze na konto. Przy oprocentowaniu ROR
      bliskiemu zeru, jak to u nas jest.
    • Gość: michal Tytul ? a artykul o czym? IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.06, 14:09
    • Gość: michal Tytul ? a artykul o czym? IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.06, 14:10
      Panie redaktorze ktory bank dal w lape? Bo tresc nie ma sie nic a nic do tytula!!
      • Gość: bosiowiec Re: Tytul ? a artykul o czym? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 21.06.06, 15:03
        ja sie przenioslem z bph do bos, oplata 7 zl za miesiac, przelewy 0,5 za jeden,
        karta bankomatowa 20 zl, ale za rok, czyli 1,66 zl/mc, do tego jak masz wplywy
        conajmniej 2 tys, ubezpieczenie na 20 tys za darmo...
        do tego maja w ofercie karty kredywtowe i rzadko juz obecne na rynku karty typu
        charge /obciazeniowe/...
    • bope bank najtańszy ROR, polecam 21.06.06, 15:58
      polecam przy:
      1. niskich dochodach do 2000zł i korzystaniu z internetowych przelewów,
      sprawdzeń itp mbank, ekonto
      2. niskich dochodach do 2000zł i nie korzystaniu z internetowych przelewów,
      sprawdzeń itp Volkswagenbank, plus konto - zero oplat, jeśli korzystamy z
      obslugi telefonicznej tylko
      3. wyższych dochodach ponad 2000zł netto wpływu/mies Lukas Bank, wybrać
      odpowiednie konto
      może są i inne ciekawe, ale te wydają mi się najodpowiedniejsze

bogdan
    • Gość: Kinga Re: W którym banku najtańszy ROR? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.06.06, 02:56
      Kierownictwa i pracownicy bankow juz dawno maja zrownane pobory z tymi w UE -
      oni nie zadaja sie z miernie lub malozarabiajacymi,ich miesieczne dochody sa
      wieksze od sredniej ,rocznej renty czy emerytury.Przeciez to " ELYTA ".
    • Gość: skazany na bank Re: W którym banku najtańszy ROR? IP: *.clk.net / 80.53.53.* 27.08.06, 10:06
      DROGI BZWBK 8 zł za konto i jeden złoty za każdy przelew.
    • Gość: WZ Brak najtańszych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 28.08.06, 11:20
      Sprawdźmy oferty Volkswagenbanku lub LukasBanku. Autor artykułu nie wspomina o
      nich ani słówkiem, a są bardzo tanie. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o
      pieniądze?
    • Gość: krd W którym banku najtańszy ROR? IP: *.chello.pl 28.08.06, 23:54
      dziwne...a w usa nie ma oplat za prowadzenie jesli saldo przekracza 500 USD co
      dla nich jest rowne minimalnej 2 tygodniowce...czyli rownowartosc 450 PLN! i do
      tego jest za darmoo karta kredytowa...dziwne...moze praca w usa jest taka
      tania? bo jakiez to koszty maja nasze banki? bo czynsz w NY chyba jednak
      droższy...a moze zarzadzanie jest zenujaco kiepskie?
    • Gość: zenon W którym banku najtańszy ROR? IP: *.investbank.pl 29.08.06, 14:57
      O najtańszych bankach w tym artykule nie ma słowa. Takie banki nie wydają
      mnóstwa kasy na reklamę i dlatego o niech nie słychać. Przyciągają tylko ofertą
      niewielką część nie podatnych na reklamę. Takim bankiem jest Invest-Bank.
      Przelewy przez internet za darmo. Najkorzystniejsza karta kredytowa. Brak
      ukrytych opłat przy kredytach. Polecam.
    • Gość: pwyso W którym banku najtańszy ROR? IP: 217.153.161.* 29.08.06, 21:04
      do kitu jest ten ranking :-( wlasciwie to nie ranking to kicz, ana rynku jest
      wiecej bankow ktroe mozna porownac
    • Gość: Marcin rzecznik Pekao IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 01:57
      "Robert Moreń, rzecznik Pekao

Wzrost kosztów prowizji nie wynika z kaprysu banków. W krajach Europy
      Zachodniej, gdzie stopy procentowe są niższe, banki czerpią z prowizji więcej
      niż połowę swoich przychodów."

ROBERT MOREŃ I JEGO PSEUDOMARKETINGOWY BEłKOT AZ ZBIERA SIE NA WYMIOTY JAK SIE
      CZYTA TAKI BZDET. PROPONUJE ZEBY WYBRAL DO TEJ JEGO ZACHODNIEJ EUROPY BO NIGDY
      TAM WIDAC NIE BYL:

KONTO W LLOYDS TSB W WIELKIEJ BRYTANII:

-ZALOZYLEM ZA DARMO
      -OBSLUGA NET ETC ZA DARMO STANDARD OCZYWISCIE
      -MIESIECZNE OPLATY 0 (SLOWNIE ZERO FUNTOW)
      -DARMOWE MIESIECZNE WYCIAGI PAPIEROWE
      -DARMOWA KARTA VISA CLASSIC ( DO ROBERTA MORENIA - CLASSIC NIE GOW...
      ELEKTRONKA) TAM NIKT LACHY NIE ROBI ZE DAJE WYPUKLA KARTE
      -DARMOWE WYPLATY W BANKOMATACH NIE JAKIES SIECI TYLKO WSZYSTKIE OPROCZ TYCH PRZY
      MARKETACH NP. TESCO
      -REALIZOWALEM CZEK - PROWIZJA 0 FUNTOW(SLOWNIE ZERO)

POZDRAWIAM I GRATLUJE DOBREGO SAMOPOCZUCIA PODCZAS WCISKANIA CIEMNEMU NARODOWI KITU
    • effin Re: W którym banku najtańszy ROR? 22.03.07, 09:14
      Chyba arykuł sponsorowany przez BZ WBK ! Moj Ojciec - emeryt płaci tam jedyne
      26 zł miesięcznie za prowadzenie rachunku. To skandal. Dowiedziałam się o tym
      dwa tygodnie temu i spytałam co tam jeszcze robi, i już na szczęście nic nie ma
      do czynienia z tym najtańszym bankiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka