Gość: Leonidas Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: 83.175.181.* 13.08.06, 09:32 Podatek liniowy na Słowacji nie miał żadnego wpływu na wzrost gospodarczy ??? Weź Pan zajrzyj do danych !! Na Słowacji zbyt wiele ludzi nie potrafi wziąść losu w swoje ręcę i oczekują, że Państwo, czyli w praktyce inni obywatele zapewnią im dostatek. Czyste pasożytnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola_dywity Tego Pana Osądzimy i Osadzimy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 09:37 Jak można dopuszczać do głosu człowieka odpowiedzialnego za ruinę Polski masowe nadużycia i emigrację głodową. Miejsce takich jest w obozach pracy by choć w minimalnym zakresie spłacić dług społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Lepper przestepca wicepremierem IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 13.08.06, 10:24 i jakos nie siedzi. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Proste: Adenauer nie kradł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:55 ani nie miał konta numerycznego w banku w Szwajcarii, nie zakładał mafii paliwowej ani topił publicznych pieniędzy w lewym laboratorium osocza. Jeżeli pan Lewandowski nie widzi różnic między PRL-bis a powojennymi Niemcami, to pora do okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Koniunkture Przejada Bogata oligarchia finasowa 13.08.06, 13:09 Fundujac sobie tluuuuuuste przywileje, liniowiec jest takim tluuustym przywilejem w PL 95 % placi ta sama stawke wiec nikogo nie obchodza obnizki podatkow panie lewandowski pozas skorumpowana zlodziejska siatka oligarchow finasowych i ich klakierow. www.partiapracy.pl www.lewica.pl www.racjonalista.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola_z_dywit1 Re: Koniunkture Przejada Bogata oligarchia finaso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 18:32 Fundujac sobie tluuuuuuste przywileje, liniowiec jest takim tluuustym > przywilejem w PL 95 % placi ta sama stawke wiec nikogo nie obchodza obnizki > podatkow panie lewandowski pozas skorumpowana zlodziejska siatka oligarchow > finasowych i ich klakierow. Oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola_z_dywit1 Re: Lewandowski to zwykły złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:54 Przykład porcelany i innych to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Lewandowski to zwykły złodziej 13.08.06, 19:07 I bedzie go rozliczal czlowiek uczciwy o wysokich standardach moralnych Andrzej Lepper ? Czy tez, jak w procesie Gilowskiej, beda mu wystawiali swiadectwo moralnosci byli oficerowie SB ? Dlaczego ilekroc jade do Polski to mam wrazenie, ze wjezdzam do domu wariatow ? No sama jestes na to odpowiedzia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Powtórka rewolucji francuskiej w wykonaniu SO ? IP: *.ekspres.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:15 Widać w Polsce tak się już poprzewracało że głupi wieśniacy z Samoobrony poczuli wiatr władzy i chcą osądzać innych... Odpowiedz Link Zgłoś
arek5001 Re: Tego Pana Osądzimy i Osadzimy. 13.08.06, 13:33 Tak przerażającej niewiedzy i ignorancji a co za tym idzie pospolitej gupoty rzadko mozna doświedczyć. Niestety należy ubolewać że mimo wzrostu w ostatnich 15 latach poziomu wykształcenia młodych ludzi znajdują się jeszcze tak ograniczone umysłowo osoby jak JOLA_DIWITY. Osoba zakompleksiona przez swoje i nie przez siebie niezawinione ograniczenie.Osoba nie prosta lecz prostacka, mająca za swojego mentora nie Gustawa Herlinga Grudzińskiego , nie Jerzego Gedroycia, nie Stefana Kisielewskiego (można wymieniać i wymieniać) lecz wioskowego głupka który skończywszy siedem klas i korytarz został wice premierem,który będąc pegerowskim sekretarzem PZPR-u wybił się na szczyty władzy łamiąc prawo i będąc pospolitym PRZESTĘPCĄ.To jest upadek nie tylko moralny ale cywilizacyjny. WYJEŻDŻAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola_z_dywit1 Re: Tego Pana Osądzimy i Osadzimy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:56 > ograniczone umysłowo osoby jak JOLA_DIWITY. Osoba zakompleksiona przez swoje i > > nie przez siebie niezawinione ograniczenie.Osoba nie prosta lecz prostacka, Dziękuję !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arek5001 Re: Tego Pana Osądzimy i Osadzimy. 13.08.06, 16:14 Polecam się na przyszłość i podam adres dobrego specjalisty-kozetka czeka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAJ Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:17 Dlaczego mędrcy z Unii Wolności typu Lewandowski, Geremek, Onyszkiewicz itd. itp. wyrażają sądy opinie jako autoryty skoro oni rządzili i była bryndza a mówiąc dosadnie h..owinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: *.chello.pl 13.08.06, 11:15 baj, bo nigdy nie rządzili sami tylko zawsze w koalicji ze związkami zawodowymi i innymi temu podobnymi socjalistami. Bo każde ich działania były niestety kompromisem, lub wręcz były zupełnie blokowane przez koalicjantów(ZChN za Suchockiej, AWS....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: 8.3.* / 202.67.65.* 13.08.06, 10:25 Oddzielcie gowno od kwiatow kochani .I Pamietajcie Rodacy sami wybraliscie demokratycznie kwacha i droge na skroty. A w tym towarzystwie ciagle byl smrod bo to byly ladnie mowiace trupy przeszlosci Skroily nasz Kraj te trupy ostro.Teraz ta kasa jest niestety za granica nie pracujac dla Kraju. Musimy korzystac z kapitalu zagranicznego bo nie ma innego wyjscia.A w walce o ten kapital musimy bic lepsi od tlumu . Teraz zacni Bracia musza oddzielic zapachy pokazac narodowi co jest dobra a co smierdzi.A pozniej dobry nowy gospodarz powinien pokazac jak znojnie pracowac. ksztalcic sie, oszczedzac i madrze inwestowac.A wtedy caly swiat bedzie pchal kase bo z pracowitymi i madrymi wszyscy chca sie zadawac,..bez skrotow Rodacy.Odzielcie zapachy robiac wreszcie lustracje tepcie bezlitosnie korupcje i inne patologie przestancie wierzyc w mrzonki ze podatki takie albo inne cos dramatycznie zmienia. Oszczednoscia,nauka i praca moze pozniej solidarnoscia spoleczna (ale bez pokazywania drogi przez bylych oportunistycznych komuchow )....zadnych skrotow Rodacy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: run Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 13:34 Człowieku, ty chyba rzeczywiście żyjesz na antypodach i nie wiesz co się dzieje w kraju (chociasz to nie do pomyślenia w dobie internetu) albo jesteś idiotą. Twoi "zacni bracia" jeszcze na dobre nie zaczęli rządzić a już porozdawali państwowe (czyli nasze) pieniądze. Czas ucieka, a kaczyści go trwonią na zajmowanie i mnożenie dla siebie stołków i dyskusje o lustracjach, komisjach i.t.p. Polacy masowo wyjeżdżają za granicę niektórzy mówią, że kiedyś wrócą ale obawiam się, że po takich rządach, jeszcze długo będą musieli czekać na lepsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TdP Ktoś, kto się tak skompromitował (PPP), traci... IP: *.toya.net.pl 13.08.06, 10:40 ...dobrą okazję, żeby siedzieć cicho, za każdym razem, gdy się wypowiada publicznie. Trzeba wstydu nie mieć, albo z głodu umierać, żeby się łaszczyć na marną wierszówkę od Agory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clash Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: *.spray.net.pl 13.08.06, 11:11 Podziel się swoim dobrobytem Ed z "nędzarzami" , którzy rwą się do pracy tak ,że nie można znależć chętnych . Z plejadą emerytów i polską specjalnością - rencistami 2 i 3 grupy czyli zdolnymi inaczej do pracy . Niedługo zabraknie ludzi pracujących na składki na ZUS i wtedy ten wasz komunokapitalizm upadnie z hukiem . Zafundujecie wtedy pozostałym głodomorom teologię i chrześcijański fundamentalizm i wyślecie ich na wojnę z żyjącymi w doborbycie Arabami i Azjatami , u których wytwarza się dziś tyle , że nasze PKB zakrawa na śmiech . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.06, 12:15 Słusznie. Tylko całkowite załamanie ekonomi tego "quasi" państwa może doprowadzić do "zwrotu" choć to nie jest warunek dostateczny. Młodzi, zdolni, energiczni, jako że nie mają czego tu szykać -wyjadą. A za jakiś czas wrócą na tą "spaloną" ziemię i może coś z tego da się jeszcze zrobić. Warunek: Całe pokolenie "rencistów" musi wymrzeć. I oby Ci młodzi teraz, chcieli potem wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan a może tak zamorduje swoją matkę? IP: *.chello.pl 13.08.06, 14:09 Jest rencistką czyli pasożytem. no tak? Bierze rente, kiedyś czasem jak nie miałem pracy dawała mi kasę na zycie, wzięła mi monitor na raty jak nie mialem wiarygodnosci kredytowej. Ale w sumie po co ona komu, co nie? A ile ZUS na niej zaoszczedzi??? uuuuuu - kupe kasy >:))) > Warunek: Całe pokolenie "rencistów" musi wymrzeć. No ale na to zwolnione miejsce przyjdą inni renciści i emeryci. Oni są niezniszczalni wiesz? Ciagle tych emerytów i rencistów przybywa - jedni umierają i przychodza na ich miejsce następni. to nigdy się nie konczy... Chyba ze ustanowimy lyberalny rząd ktory wprowadzi podatek liniowy rzędu 9% i obowiązkowe usypianie starych grzybów po 60 roku zycia? co ty na to? >:))) a mo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: a może tak zamorduje swoją matkę? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.06, 14:59 Niiiiiic. Raz miałeś szczęście, że Ci odpisałem. Na rozmowę ze mną muszą się umawiać wcześniej chłopcy zarabiający 200.000PLN rocznie. Z cierpiącymi, zawistmymi mendami nie gadam wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan jesssussss jaki zaszczyt mnie spotkał IP: *.chello.pl 13.08.06, 19:32 dziękuje dziękuje. robie łup łup łup i w głębokim pokłonie walę łbem w podłogę. a nad uśpieniem matki poważnie się kiedys zastanowię. będę dumny że dzieki mnie budżet i lyberalyzm będzie mniej cierpiał i gdyby jeszcze znalazło się paru ochotników wtedy dopiero nasz byznes by trysnął biznesami, pomysłami i innowacjami. Bo teraz z powodu wysokiego ZUSu nasze światłe umysły gospodarcze spowija mgła ciemności i niemocy. tylko uwalniająć ten kraj od rencistów można tę mgłę rozproszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Corgan jesteś zawistnym nieudacznikiem 13.08.06, 19:48 Ciekawe jak by się zmieniła twoja opinia gdybyś przypadkiem został pracowdawcom? Pewnie "robolom" wogóle byś nic nie płacił. Takie gnidy jak ty co to dużo krzyczą a mało robią to polska norma. W państwowej firmie w której pracowałem - właśnie takie typy darły sie najmocniej o podwyżkę i ciągle miały jakieś "ale". Porządnie pracujący, fachowcy to inna lepsza klasa ludzi do której Ty nie należysz. Ty nieudaczniku przyznajesz się nawet do tego że żyłeś na koszt matki rencistki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam ooooo..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:32 "Porządnie pracujący, fachowcy to inna lepsza klasa ludzi do której Ty nie > należysz." No popatrz Corgan, ja myślałem że faszyści i ludzie o mentalności hitlerowców opuścili Polskę kilkadziesiąt lat temu, a tu jeden się w Warszawie ostał. Ciekawe czy miał rodzine w SS czy Wehrmachcie?:) czy faszysta z wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: ooooo..... IP: *.chello.pl 13.08.06, 21:19 > No popatrz Corgan, ja myślałem że faszyści i ludzie o mentalności hitlerowców > opuścili Polskę kilkadziesiąt lat temu, a tu jeden się w Warszawie ostał. > Ciekawe czy miał rodzine w SS czy Wehrmachcie?:) czy faszysta z wyboru? Moze jakiś folksdojcz się ostał? cholera wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: Corgan jesteś zawistnym nieudacznikiem IP: *.chello.pl 13.08.06, 21:36 Co ty wiesz o moich osiągnięciach? Zazdrość o ile kojarzę jest 1 z 7 grzechów głównych. Chyba stosunek lyberalnej części naszego społeczeństwa do owych grzechów nie jest jednoznaczny, prawda? No bo popatzr - "nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu" toż to nieustanny rozwój naszego PKB a wzrost PKB to rzecz świeta co nie? "Chciwość"? przecież lyberałowie powtarzają że "chciwość jest dobra". "Lenistwo"? No tak, 8 godz dzień pracy to wyjątkowe lenistwo, 12 godz przez 6 dni w tyg. to jest dopiero coś co wszyscy powinni wdrożyć w życie... hehe Więc zazdrość nie jest cechą złą, prawda? Zwłaszcza że lyberałowie sami zazdroszczą Chinom i wysokiego wzrostu PKB i takiej pokornej, uczynnej i pracowitej siły roboczej a Irlandii i USA liberalizmu jako takiego; a Niemcom autostrad a Wlochom - miasteczek i klimatu... > Ciekawe jak by się zmieniła twoja opinia gdybyś przypadkiem został > pracowdawcom? Nie zmieniłaby się. Jestem po pewnymi względami nierefomowalny. Na razie to się sprawdza. > Pewnie "robolom" wogóle byś nic nie płacił. Na podstawie czego wysunąłeś ten wniosek? hehe > Takie gnidy jak ty co to dużo krzyczą a mało robią to polska norma. Cóż... gnida też stforzenie boze, ma prawo do życia. Z tym krzyczeniem to ciekawe bo uważany jestem za introwertyka :) > Porządnie pracujący, fachowcy to inna lepsza klasa ludzi do której Ty nie > należysz. A co ty o mnie słońce wiesz? co? Jestem w swojej branży wśród swoich klientów uważany za fachowca. Były osoby które mówiły mi że jestem nieudolny ale jak widać - udolność/nieudolność jest rzeczą dość względną. "Każda potwora znajdzie amatora" - ta reguła świetnie sprawdza się na rynku pracy. Szczególnie wśród pracowników zwolnionych przez firmy, które tym zwolnieniem chcą ich ukarać za nieudolność, niesubordynację i niepokorność jak mówił mój były szef "tak żeby już nigdzy nigdzie pracy nie znalazły". > Ty nieudaczniku przyznajesz się nawet do tego że żyłeś na koszt matki > rencistki. Prawdziwa matka od ust sobie odejmie a dziecku własnemu da. No co? nie da? >:) ps: ty na serio przeczytałeś moje posty i to co mam na myśli czy specjalnie udajesz ćwoka? Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba no to cześć przedszkolaki 14.08.06, 07:51 Masz duuuuużo wolnego czasu na pisanie kolaboratów - towarzyszu corgan. Jak dorośniesz to i może twije poglądy na rzeczywistośc "dorosną". Są różni złodzieje rządowi: jedni kradną za pomocą tzw. podatków - bardzo wysokich - w sposób ciągły: inni szybko i dużo kradnąc owoce wieloletniej pracy (np. pod pozorem prywatyzacji - epoka Lewandowskiego i kolejne). Ty jak na razie popierasz pierwszy. Ogólnie co do poglądów to tylko krowaich nie zmnienia.... no to pa czas sie wziąść do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi471 Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:48 Momo tego że w cudzysłowie niefortunnie użyłeś słowa "remciści". Chodzi ci przecież o darmozjadów i tych którzy wymuszają przywileje. Zasada jest prosta: są efekty pracy -jest "papu" Nie ma efektów - nie ma "papu". Bozia wszystkim dała dwie ręce i głowę. Zastanawiamy się dlaczego młodzież wyjeżdża. To proste - oni nie chcą utrzymywać 18 mln "chłopów", pracować na przywileje górników, żołnierzy, strażaków, nauczycieli i jeszcze ok 100 innych pieczeniarzy a na konieć od ZUS otrzymać za niebotyczną składkę głodową emeryturę. Zyczę im wszystkiego najlepszego. "Emeryt" Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_o7 Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl 13.08.06, 12:11 Na szczęście jest jeszcze wolny wybór i każdy kto chce może zostać przedsiębiorcą - zwłaszcza jeśli im czegokolwiek zazdrości. A dochód narodowy wypracowują jedynie przedsiębiorstwa a nie władza która raczej przeszkadza niż pomaga.Obecnie panuje na całym świecie tendencja do prywatyzacji wszystkiego bo państwo okazuje się kiepskim jako zarządzjący swoimi przedsiębiostwami. Polska prywatyzacja na tle innych demoludów przechodzących transformację wypada nienajgorzej - a że były "przekręty" zawsze przy rewolucyjnych zmianach pewien procent nieprawidłowości się zdarza. Np. w Byłym NRD znaczącą ilość zakładów pracy sprzedano za symboliczną 1 markę aby tylko państwo pozbyło się tego balastu.Obecnie rządzące wsteczne siły napewno nie sprzyjają szybkiemu rozwojowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieszne,,,,, Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:42 "W obu przypadkach zadziałał specyficzny, wydłużony cykl polityczno- gospodarczy, który nie eliminował autorów skutecznej strategii na najbliższym zakręcie wyborczym." Chyba kończy się panie Lewandowski pańska skuteczna strategia... zresztą tak jak w cytowanym fragmencie wyżej. O to chodzi że pańskie poglądy nie mają ciągłości. A skąd u pana przekonanie że tylko pan ma rację? Nawet autobusy z pielgrzymami nie są objęci ochroną "najwyższego" też się rozbijają...A w tym kraju wiernopoddańcze slangi wobec KK i USA....... najlepiej jest sprzedać kraj i zasiąść w pałacu zwanym Belweder - Odpowiedz Link Zgłoś
arek5001 Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl 13.08.06, 14:45 Czy głupota tej wypowiedzi ciebie nie uskwiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:13 Wy to się niczego nie nauczycie, dlawas sukces to tylko reforma finansów. Bzdura. Gdyby tak bylo to wszyscy by to robili i byli bogaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffff Lewandowski !!! Spier.. do Afryki prostowac banany IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 17:04 Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl 13.08.06, 17:43 Lewandowski przytacza fakty i z nich wyciąga wnioski, ty natomist facet pleciesz ideoligiczne pisowskie bzdury. A co masz do bogatych to nie wiem. Przecież polityka solidaryzmu społecznego polega na "goleniu" bogatych i wszystkich tych którzy pracują. Jest to polityka nieuczciwa bo jej celem jest kupienie elektoratu a nie pomoc jemu. Pomoc trwała nigdy nie polega na rozdawnictwu tego co wypracowali inni, a na tworzeniu mechanizmów, by niezamożni mogli sami wydźwignąc się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topenkof kula w lep wszystkim liberalom IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB To wina polskiego klerykalizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:03 Irlandia była biednym katolickim krajem. W pewnym momencie zrozumieli, że czas skończyć z zabobonami i rozpocząć rozwój gospodarczy. Trochępóźniej to samo zrozumieli Hiszpanie i teraz z powodzeniem gonią najwieksze potęgi UE... A my wybraliśmy tych co polecił Rydzyk no to mamy nadal średniowiecze i latanie na pielgrzymki, zamiast rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan sugerujesz zastąpienie religi kat. lyberalizmem? IP: *.chello.pl 13.08.06, 21:53 > Irlandia była biednym katolickim krajem. W pewnym momencie zrozumieli, że > czas skończyć z zabobonami i rozpocząć rozwój gospodarczy. Myślisz że jeśli skonczymy z zabobonami i podawaniem podczas mszy z kielicha jakiegoś dziwnego białego ciasta (zamist tego będą chipsy) a w zamian zrobimy k...pę do chrzcielnicy to przyczyni się to do rozwoju? Może trzeba odrzucić takie zabobony jak 7 grzechów głownych? albo 10 przykazań? np. "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" albo "pamietaj abyś dzień świety święcił" - przeciez ten durny dzień święty można wykorzystac na pracę a to przeciez i jeszcze wiecej i wiecej PKB a z tymi bogami cudzymi też nie wolno być tak ograniczonym... np. podatek linowy i wzrost PKB to prawie jak Bóg, co nie? > no to mamy nadal średniowiecze i latanie na > pielgrzymki, zamiast rozwoju. No ale kto lata na pielgrzymki? Ty latasz? Ja? ja akurat nie latamm nawet nigdy nie byłem. Nawet w ogóle do kościoła nie chodzę... A popatrz i uznaję 7 grzechów głownych i rozwijam się aż wióry lecą... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloclo Re: To wina polskiego klerykalizmu IP: *.onocable.ono.com 14.08.06, 00:06 Ani w Irlandii, ani w Hiszpanii kler nie kolaborował z bezpieką na taką skalę jak to zaczyna wyłazić u nas na jaw. Czy dalej dziwią cię przywileje kleru przez ostatnie 17 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: GWno i Lewandowski w jedym stoja domku. 13.08.06, 23:54 Tak czy inaczej - polskie społeczeństwo musi wreszcie dojrzeć do liberalizmu, do normalności, do nowoczesności. Albo dojrzeje, rozwinie się i zbuduje dobrobyt, albo zginie w marazmie i biedzie, z uporem idioty bijącego głową w mur powielając obecne, socjalistyczne wzorce. Napiszę tylko, że w ciągu ostatnich 10-12 lat Irlandia stała się trzecim pod względem nasilenia liberalizmu państwem świata. Równocześnie społeczeństwo irlandzkie awansowało na siódme miejsce wśród najbogatszych społeczeństw świata. Przypadek? Zbieg okoliczności? Fakty są strasznie złośliwe dla miłośników socjalizmu. POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: GWno i Lewandowski w jedym stoja domku. 14.08.06, 00:05 johnny-kalesony napisał: > Tak czy inaczej - polskie społeczeństwo musi wreszcie dojrzeć do liberalizmu, d > o > normalności, do nowoczesności. Albo dojrzeje, rozwinie się i zbuduje dobrobyt, > albo zginie w marazmie i biedzie, z uporem idioty bijącego głową w mur > powielając obecne, socjalistyczne wzorce. > > Napiszę tylko, że w ciągu ostatnich 10-12 lat Irlandia stała się trzecim pod > względem nasilenia liberalizmu państwem świata. Równocześnie społeczeństwo > irlandzkie awansowało na siódme miejsce wśród najbogatszych społeczeństw świata > . > Przypadek? Zbieg okoliczności? > > Fakty są strasznie złośliwe dla miłośników socjalizmu. > > POzdrawiam > Keep Rockin' Ojej, to juz glowa puchnie od tego wszystkiego. Jedni o liberalizmie i kapitalzimie, inni o lyberalizmie i kapytalyzmie, i jak tutaj sie polapac w tym balaganie ? Ach, co mnie tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentIVRP Re: GWno i Lewandowski w jedym stoja domku. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.08.06, 01:32 Zbrodnie Lewandowskiego i Balcerowicza sa proste do udowodnienia: - Przed 89 r. Polska byla krajem mlekiem i miodem plynacy, ci dwaj zbrodniarze zrujnowali nasz kraj! - popatrzmy na kraje, w ktorych zrezygnowano z liberalnego eksperymentu: n.p. Kuba, Korea Pd., Bialorus (do pewnego stopnia, torche jednak liberalizmu sie tam rozpanoszylo) - sa to obecnie oazy szczescia, spokoju i dobrobytu - popatrzmy na kraje, w ktorych lumpen-liberalne myslenie wzielo gore: Japonia w drugiej polowie XIX w., Wlk. Brytania - caly wiek XIX, USA - caloksztal, wreszcie Estonia lat 90-tych, HongKong - toz to pieklo na ziemi: ciemnoty, zacofania i wyzysku czlowieka przez czlowieka - ostatnia kwestia: powszechnie wiadomym jest, ze liberalizm to doktryna ostatecznie skomromitowana, a to od czasu gdy Antoni Maciarewicz oglosil, ze niejaki Adam Smith (naprawde Abel Smoltzbaum) byl agentem UB na uslugach zielonych ludzikow z Marsa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwarakwa Re: Demokracja i ekonomia w Bloku Wschodnim, czyl IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.08.06, 01:09 liberalny zbrodniarz lewandowski (naprawde Lewnbaum) - pod sad i kara smierci za pedofilie, pederastie i liberalizm!!! Pora oczysic Polske z liberalnych zbrodniarzy! Kwa! aha - precz z Blokiem aha - sorry, zkupkalem sie, bo podobno kots mnie nie lubi, ide wytrzec sobie pupke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Dretwa pogadanka moze przygotowana dla sadu IP: *.hsd1.ma.comcast.net 15.08.06, 07:02 Odpowiedz Link Zgłoś