Dodaj do ulubionych

Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi

• praaya dedykuję Zawiszy i reszcie pajaców 12.09.06, 21:51
      Na proces moskiewski
      treść: Oskarżajcie nas wszystkich, nie tylko szesnastu,
      Sądźcie poległych w grobie, to też winowajcy,
      Sądźcie szkielet, co z wojny pozostał się miastu,
      Gdy wyście jeszcze z djabłem kumali się, zdrajcy.
      Oskarżcie także wolność, nieznane wam słowo,
      Ten odwieczny zabobon, co zawsze nas dzieli,
      Cały kraj polski weźcie, zamknijcie go w celi
      I wprowadźcie pod sztykiem na salę sądową.
      I choć wyrok spiszecie w ciemnicach swych na dnie
      By w kremlińskiej go potem ujawnić asyście,
      Jeszcze ten, kto jest wolny, bez trudu odgadnie,
      Że zbrodniarzem w tej sali nie my, ale wyście.
      My przyjmiemy wasz werdykt. Nie zdoła was zawieść
      Polska pamięć i długie pokoleń wspomnienia,
      Bo cokolwiek się stanie, jak świat się pozmienia,
      Niezmienna wasza przemoc i gwałt i nienawiść.
      Lecz kto wolny, a myśli, że z oczu odpędzi
      Upiora waszych jaskiń, bagienny wasz opar,
      Błądzi, bo moskiewskiego świat uląkł się sędzi,
      Wolnych w walce opuścił, ciemiężcę ich poparł.
      I osądził się hańbą i skazał na siebie,
      Uciekłszy od rozumu, szaleńczy trybunał,
      I z djabłem się na polskich mogiłach pokumał
      I potępiony będzie na ziemi i niebie. ]

Kazimierz Wierzyński
      • taziuta Perły przed wieprze! :-) 12.09.06, 22:16
        Zacietrzewieni kalumniarze i tak tego do siebie nie wezmą...

praaya napisała:

Re: dedykuję Zawiszy i reszcie pajaców

> Na proces moskiewski
        > treść: Oskarżajcie nas wszystkich, nie tylko szesnastu,
        > Sądźcie poległych w grobie, to też winowajcy,
        ...
        > Cały kraj polski weźcie, zamknijcie go w celi
        > I wprowadźcie pod sztykiem na salę sądową.
        ...
        > Jeszcze ten, kto jest wolny, bez trudu odgadnie,
        > Że zbrodniarzem w tej sali nie my, ale wyście.
        ...
        > Niezmienna wasza przemoc i gwałt i nienawiść.
        ...
        > Uciekłszy od rozumu, szaleńczy trybunał,
        > I z djabłem się na polskich mogiłach pokumał
        > I potępiony będzie na ziemi i niebie. ]
        >
        > Kazimierz Wierzyński
        • uu1 Re: Perły przed wieprze! :-) 12.09.06, 22:18
          Łatwiej rzucić perłą niż wieprzem.
    • Gość: kina9 PO partia założona przez agenta SB IP: *.bredband.comhem.se 12.09.06, 21:54
      Jej członkowie i zwolennicy próbują za wszelką cenę dyskredytować Jolę.
      Zadnych rzeczowych odpowiedzi same inwektywy. Złodzieje bronią złodzieji.
      Jola trzymaj się.
      Masz 100% racji.
      • Gość: jola_dywity Re: PO partia założona przez agenta SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:39
        Gość portalu: kina9 napisał(a):

> Jej członkowie i zwolennicy próbują za wszelką cenę dyskredytować Jolę.
        > Zadnych rzeczowych odpowiedzi same inwektywy. Złodzieje bronią złodzieji.
        > Jola trzymaj się.
        > Masz 100% racji.

Niestety świadomość założenia PO przez i za pieniądze świadomego i lojalnego
        agenta SB Pana Olechowskiego jest faktem który sam stwierdził w.w Pan.
        Uczciwy milioner założył to ugrupowanie dla dobra tych eksterminowanych
        materialnie obywateli naszego Kraju.
        A efekty?

Wszyscy znamy!
        Pozdrowienia za merytoryczny post.
    • bibbi5 szkoda, ze komisja jest taka jaka jest, 12.09.06, 21:58
      bo Balcerowicz może robić tak jak robi, niestety
      • Gość: Tow Macak To fakt, ze komisja nie umie grzebac IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 22:14
        Ale za to Leszke Balcerowicz to prawdziwy profesjonalista, jeszcze na poczatku
        urzedowania w NBP z trudem wychodzil mu koszyczek dwureczny, a teraz prosze, na
        kompletnym luziku, POLOSZYCZEK JEDNA REKA BEZ TRZYMANKI. To sie nzywa talent
        brawooooo, barawooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: szef kompani w WP Balcerowicz! Baczność ! Przywołuję cię do porządku IP: *.promax.media.pl 12.09.06, 22:13
      ... Pójdziecie dziś sprzątać korytarz i 200 pompek na apelu wieczornym przed
      całą kompanią. Spocznij !
      • Gość: Tow. Macak Szacuneczek dla Balcerowicza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 22:16
        Ale za to Leszek Balcerowicz to prawdziwy profesjonalista, jeszcze na poczatku
        urzedowania w NBP z trudem wychodzil mu KOSZYCZEK DWURECZNY (naprawde
        nieporadnie to szlo), a teraz prosze, na kompletnym luziku, POLOSZYCZEK JEDNA
        REKA BEZ TRZYMANKI. To sie nzywa talent
        brawooooo, barawooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prosze zwrocic uwage na ten
        wdziek, te swobodna poze. I to wszystko osiagnal w ciagu niecalych szesciu
        lat!!!!!!!!!!!
        • Gość: Tow. Macak Re: Szacuneczek dla Balcerowicza!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 22:19
          Jestem przekonay, ze taki Zawisza to w 10 lat sie teog nie nauczy, a moze i
          dluzej, a sadzic w w komisji go chce, wot swolocz, filozof/polonista, a
          koszyczka nie umie, ha!!!!
        • Gość: Tow Macak Re: Szacuneczek dla Balcerowicza!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 22:24
          Ale jest ktos kto goni Leszka na poczatku peletonu. Dzis widzialem to na wlasne
          oczy. To bylo niesamowite. W kropce nad i ... rosnie napiecie ... wsytapi ....
          sam Donald Tusk. I to byl prawdziwy majstersztyk. Troche byl spiety, ale tez
          niezle mu szlo. Tak naturlanie - z pomoca Moniki O. nawiazla do kampani
          reklamowej Misa i Pani Domu. Tak zagail, dzis dzielne kobiety stwaly przed
          komisja, a Moniczka, no juz Olkowa dzielnie stwala za meza, a na to DT, ale ja
          nie moge patrzec jak mezczyzna z komisji tak po chamsku brutalnie atakuje slaba
          kobiete. Troche pech tylko, ze wybory nie sa na wiosne, bo moglby jeszcze dniem
          kobiet podciagnac, albo walentynkami. Ale i tak byl zajebisty!!!!!!!!!!!!!!
    • mieczyslaw.koluszki Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi 12.09.06, 22:15
      Oszczerczej kampanii ciag dalszy. Zastanawiam sie, jaki efekt chca Jakobini
      wywolac w przypadku Balcerowicza?! Wiedza ze merytorycznie nie mozna mu nic
      zarzucic, to go niszcza. Typowo polskie to.
    • amanasunta53 Pytania komisji są tendencyjne ...papataj patataj 12.09.06, 22:16
      Czy krytycy Zawiszy i komisji oglądali obrady?
      Nie.Ale i tak wiedzą więcej.
      Bo mają licencję...... na mądrość i inteligencję.
      • uu1 Re: Tak. oglądałem większą część. 12.09.06, 22:27
        > Bo mają licencję...... na mądrość i inteligencję.
        W nowoczesnej poezji rym jest niemodny.
        • amanasunta53 Re: Tak. oglądałem większą część. 12.09.06, 22:49
          Co to jest nowoczesna poezja?
          Wymień nazwisko jakiegoś polskiego nowoczesnego poety(poetki).
          Może być z Klewek.

uu1 napisała:

> > Bo mają licencję...... na mądrość i inteligencję.
          > W nowoczesnej poezji rym jest niemodny.
          • uu1 Re: Tak. oglądałem większą część. 12.09.06, 22:51
            > Wymień nazwisko jakiegoś polskiego nowoczesnego poety(poetki).
            > Może być z Klewek.
            Bogdan Gasiński.
            • amanasunta53 Re: Tak. oglądałem większą część. 12.09.06, 23:19
              Nie znam.Chyba ,że pomyliłeś z Bogdanem Golińskim.To próbka :
              Długie dystanse są męczące
              poważniej podchodzę do związków
              oderwany od reszty
              nie trzymam formy

mam stale zmienne nastroje
              przyziemnie na wysokich obrotach
              staram się nie przeciążać rzeczy-
              wistością gram w otwarte karty

grunt to podstawa ale ja nie mam chwilowo
              czasu na procentowe ograniczenia

zamknięte na cztery spusty
              szyby przenoszą powietrze
              a tunele są wszechstronnie cięte
              też nisko lotkami do badmingtona

słowa od serca i z czystego
              rozsądku
              nie mają w sobie nic poza
              przypadkiem

wiatr przerzuca
              wszystko jedno

chciałbym mieć bezbarwne skrzydła
              refleksy nie oddają pełni
              dwuznaczą
              Nie samą polityką człowiek żyje.

uu1 napisała:

> > Wymień nazwisko jakiegoś polskiego nowoczesnego poety(poetki).
              > > Może być z Klewek.
              > Bogdan Gasiński.
              • Gość: Laaadne Ja mam prosbe, bo mi Bog nie dal talentu rymowania IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 23:21
                a chwale koszyczek prezes, ze taki zgrabny z paluszkow potrafi ulozyc. Moze cos
                o nie, plisss, plissss
              • uu1 Re: Tak. oglądałem większą część. 12.09.06, 23:31
                Przecież chciałaś z Klewek. Białym wierszem opwiadał o lądowaniu talibów i paru
                innych zdarzeniach. Piękny umysł.
                • amanasunta53 Re: Tak. oglądałem większą część. 12.09.06, 23:38

Ale ja nie jestem z bajki Leppera.
                  uu1 napisała:

> Przecież chciałaś z Klewek. Białym wierszem opwiadał o lądowaniu talibów i paru
                  > innych zdarzeniach. Piękny umysł.
                  • uu1 Re: Tak. oglądałem większą część. 12.09.06, 23:42
                    > Ale ja nie jestem z bajki Leppera.
                    Przecież ja tego nie twierdzę. Odniosłem się jedynie do Twojego życzenia.
                    • Gość: pan-zagloba Re: Tak. oglądałem większą część. IP: *.hsd1.nj.comcast.net 13.09.06, 05:06
                      uu1 napisała:

>Ale ja nie jestem z bajki Leppera.
                      Ale z bajki millera napewno.
                      To już koniec laby, PAN żegna się z polpólstwen i czerwonym qrestwem. Bez
                      odpowiedzi.
    • Gość: olek kwasek i oto mamy jakiegoś nadobywatela Polsk! ! ? IP: *.promax.media.pl 12.09.06, 22:18
      Skoro tak stawia sprawę, to widocznie nie jest Polakiem . Juz dawno wiadomym
      jest, ze to nie pisany szef międzynarodowej masonerii
    • Gość: prezes oddz.NBP Balcerowicz -naczelny cwaniak Rzeczpospolitej ! IP: *.promax.media.pl 12.09.06, 22:22
      Nadobywatel RP ?
    • mustang2006 Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi 12.09.06, 22:42
      A ja wzywam PiS do przestrzegania prawa a przewodniczącego Zawisze to
      skończenia kompromitowania się na oczach całego narodu i kompromitowania
      komisji jako organu. Dobrze że przedstawiciel PO Aleksander Grad bojkotuje
      głosowania.
    • Gość: srawisza Srawisza: Demokracja wobęc żekomych nadludziów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:52
      za dzisiejszy dzień jaro powinien posłowi srawiszy podzienkowacz szczególnie.
      notowania pizzu zpadną o kilka ponktow procentowyk. Jeszcze kilka posiedzeń i
      nawet PeeSeL prześcignie prewodniom siłe narodu w sądarzach. wiecej takich
      spektakli, wiencej. niech zamuleni i oszukani elektoratowie w końcu zobaczo
      jakie barachło wybrali lub chcieli wybracz.
      Padlina i Swołocz.
    • Gość: niewolnik Balcer a ja mam w tyłku prezesa NBP za to , ze IP: *.promax.media.pl 12.09.06, 23:02
      ...gnebił i gnębi Polaków. Ja mam 700zł/mies. a on 50 000 zł. On w dupie ma
      biedniejszą część społeczenstwa, więc absolutnie nie zasługuje na jakiekolwiek
      poparcie. Balcerowicz całe szczęscie, ze odchodzisz . Wieczny odpoczynek racz mu
      dac .... Niech odpoczywa w pokoju wiecznym . Amen.
      • Gość: xbur tylek IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 12.09.06, 23:10
        ty myslisz ciulu ze ci kaczor czy zawisza wiecej da, albo lepper ci hektarow
        odkroi, jeszcze zatesknisz za tym co bylo, bo to co bedzie to bialorus!
      • Gość: Oj ciemny, ciemny. Re: a ja mam w tyłku prezesa NBP za to , ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 00:24
        Po pierwsze, za te 700 stać cię na internet - gratulacje.
        Po drugie, gdyby nie Balcerowicz to byś miał 300, 200 na miesiąc i oglądał
        sklepy jak w PRL-u. Pamiętasz, prawda.
        Po trzecie, chyba nie wyciąg 50 000. A gdyby wyjechał z tego kraju karłów to
        zarabiałby 50 000 ale euro i w tydzień. A tak to tutaj siedzi z takimi głąbami
        jak ty i pilnuje kasy abyś chociaż te 700 pln dostał.
        Po czwarte różnica zarobków wynika z wykształcenia, pozycji, odpowiedzialności,
        nawet tego ile czasu się pracuje.
        Po piąte, gdybyśmy mieli w kraju tak mądrych, wykształconych i odpowiedzialnych
        polityków jak L.Balcerowicz to może byś zarabiał 1700 pln.
        Pomyśl nad tym, a nie wylewaj swoją żółć.
        Zastanów się na kogo ostatnio głosowałyś?? Noo, Samoobrona czy Pis...
        Żałośni jesteście i ten kraj w to bagno zawiści, oskarżeń i chamstwa wciągacie.
        I jeszcze jedno...Módl się abyś kiedyś za tym Balcerowiczem jeszcze nie
        zapłakał gdy już różni kolesie z Pisu, Samooborony czy lrp nie rozwalą finansów
        publicznych... Módl się o to mocno.
    • Gość: mann Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.09.06, 23:04
      Pisze nie na temat ale gdzie mam okazac wscieklosc na gazete, ktora krytykuje
      Prezydenta za slobosc polityki zagranicznej i ANI SLOWEM NIE OPISUJE WIZYTY W
      IZRAELU. Droga gazeto IZRAEL to dla polski jest zagranica
      • Gość: hihih jam nie antysemit, ale to mnie setnie ubawilo IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 23:05
        no wiec dla GW Israel to nie zagranica hihi
    • Gość: prze Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 23:05
      Już po pytaniach zadawanych pani Balcerowcz mozna się upewnic, że chodzi o cyrk
      polityczny a nie o rzetelne zbadanie jakiejkolwiek sprawy. Po prostu posłowie
      zaspokajaja swoja ciekawość w dziedzinach na których się nie znaja. Trudno od
      ignoranta wymagać zbadania czegokolwiek. Raczej taki zepsuje badaną rzecz.
      Gdybym ci dał do zbadania chorą żabę to na pewno ją tylko uśmiercisz.
      • Gość: Tow. Macak Zgadzam sie w 100%, a coon mi pokazal na te pytani IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 23:08
        a. Pokazal im takiego zajebistego polkoszyczka jedna reka. Paczta ludzie i uczta sie
        bi.gazeta.pl/im/8/3612/z3612898X.jpg
        Takie rzeczy to tylko Balcerowicz potrafi. Jaki luz, jaki wystudiowany wyraz
        twarzy i ta nonszalancja. Za to go cenia w swiecie. Greenspan to przy nim maly
        piesek

• msvip komisja debili i oszołomów 12.09.06, 23:06
      Zawisza -kiedys rycerz , dzisiaj - gmin
      • Gość: byk bloto IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 12.09.06, 23:12
        to cos wylaniajace sie z blota i gnoju!
    • chirlider Zawisza: Dmuchanie ego czy końskie wiatry? 12.09.06, 23:07
      Osobnik zawisza bojkotuje uczciwość, logike, prwawo, kulturę osobistą, dobry
      smak.
      Toleruje oszustwa, kłamstwa, łamanie prawa, korupcję.
      Jak ktoś uczciwy mógłby stanąć przed komisją kierowaną przez niego? Nie wiadomo
      zresztą czy legalną komisją. Dziwie sie balcerowiczowej. Ewie.
      A tak swoją drogą to zgniotła tą wąsatą gnide klasą i opanowaniem.
      • Gość: Tow. Macak Mowi sie Leszkowej IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 23:10
        ;-) Dziwie sie Leszkowej.

JA mysle, ze dziewczyny to jak widza taki koszyczek paluszkami to kisiel w
        majtkach, moementalnie po prostu
      • pmonroe Przez chirlidera przemawia straszna nienawisc 13.09.06, 00:20
        Chirlider, nie wiem skad w tobie tyle nienawisci i jadu,
        pewne sprawy trzeba wyjasnic, jest to oczywiste.
        Rzucasz slowami o wielkim ladunku nienawisci i nietolerancji dla demokratycznie
        wybranych wladz, ktore tylko chca wyjasnic sprawy, o ktorych wszyscy od dawna
        wiedza, ze nie sa czyste.
        Zycze wiecej dobrego humoru i spokojniejszych nerwow.
        Pozdrawiam - zwolennik PiS

chirlider napisał:

> Osobnik zawisza bojkotuje uczciwość, logike, prwawo, kulturę osobistą, dobry
        > smak.
        > Toleruje oszustwa, kłamstwa, łamanie prawa, korupcję.
        > Jak ktoś uczciwy mógłby stanąć przed komisją kierowaną przez niego? Nie
        wiadomo
        >
        > zresztą czy legalną komisją. Dziwie sie balcerowiczowej. Ewie.
        > A tak swoją drogą to zgniotła tą wąsatą gnide klasą i opanowaniem.
        • Gość: Roosevelt5 Re: Przez chirlidera przemawia straszna nienawisc IP: *.toya.net.pl 13.09.06, 21:38
          Czy wiesz jaka jest pełna nazwa sejmowej komisji śledczej i jaki ma zadania?
      • Gość: mick Re: Zawisza: Dmuchanie ego czy końskie wiatry? IP: 212.160.129.* 13.09.06, 07:20
        Otóż "chirliderze", wezwanie przed publiczny urząd jest do wykonania od zaraz.
        Odwoływać się może każdy, ale nie wstrzymuje to zasr....o obowiązku stawienia
        się przed komisją. To jest właśnie demokracja, stawiać się na wezwanie legalnej
        władzy, i jest tak długo ona legalna jak długo nie ma innego prawa.
        To byłoby dobre, gdyby każdy świadek, podejrzany moł odmówić stawienia się na
        wezwanie, bo ja uważam, że to co mnie wzywa jest nielegalne i zwróciłem się do
        sądu o uznanie lub nie tego co mnie wzywa. A swoją drogą jest bardzo ciekawe
        rozumowanie p. Balcerowicza, że Trybunał jest legalny, a komisja powołana przez
        Sejm jest nielegalna. Ot meandry logiki, człowieka zaplątanego.
        • Gość: alienor Re: Zawisza: Dmuchanie ego czy końskie wiatry? IP: *.crowley.pl 13.09.06, 16:43
          No właśnie pytanie, czy legalnej. Nie tylko Balcerowicz ma co do tego
          wątpliwości, niektórzy członkowie samej komisji też je mają. B. nie powiedział,
          ze nie stanie przed komisja, tylko że nie stanie dopóki sie nie wyjasni, czy
          została powołana właśnie zgodnie z prawem. A to się wyjaśni już za tydzień.
        • Gość: Roosevelt5 Re: Zawisza: Dmuchanie ego czy końskie wiatry? IP: *.toya.net.pl 13.09.06, 21:54
          Mick. Mówisz o obowiązku stawienia się na wezwanie.
          Masz racje.
          Tylko takie rozumowanie obowiązuje wszystkich, nawet posła Zawisze, który od
          kilku lat wzywany jest do sądu na sprawę przeciw niemu, za uderzenie innej
          osoby.
          Popraw mnie, ale komisja została powołana do zbadania prywatyzacji banków.
          Jak na razie zajmują się plotkami o łapówkach nie posiadając żadnych dowodów
          oraz wywodami o fundacji.
    • Gość: Lehoo Re: Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi IP: *.globalconnect.pl 12.09.06, 23:38
      Nosz jajca były na tej komisji jak nie wiem. P. Ostrowska przeszła samą siebie.
      Tylko czemu bilety takie drogie ?
      • Gość: nareszcie Re: Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 23:55
        ktoś się zabierze do rozliczenia tego "ekonomisty" . Kwaśniewski i Miler
        zostali zbesztani za próbę sprzedaży czegoś tam ruskim , a ten sprzedał pół
        sektora bankowego i nic.
    • apparent Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi 13.09.06, 00:26
      Przemoc Arturka to nie demokracja. Zazdrości Balcerowiczowi ...
    • antonioni1 Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi 13.09.06, 05:35
      Stawienie się Balcerowicza przed komisją to tak, jakby psychiatra miał być
      oceniany przez psychicznie chorymi. Profesorowie KUL-u!!!! Za co daliście temu
      Zawiszy pozytywne stopnie. Popatrzcie na jego czoło. Tam nie ma ani jednej
      myślącej zmarszczki!!!!
    • gilu33 Miernoty,cieniasy i kurduple... 13.09.06, 06:47
      tak to w Polsce bywa: miernoty intelektualne,cienkie Bolki-Zawisze maja okazję
      przywalić co nieco komuś, komu nie doratsają do pięt.Kwalifikacje i osiągnięcia
      życiowe posła Zawiszy predystynują go co najwyżej do otwierania drzwi w miejscu
      pracy prof.Balcerowicza.Ewentualnie do czyszczenia butów...Głębię przemyśleń
      odzwierciedlającą sie na pomarszczonym czole posła,możnaby przyrównać do
      błyskotliwych bon motów poseł Beger Renaty,specjalistki od grafologii
      intelektualnej.Poseł Zawisza uosabia te najgorsze cechy naszych,polskich
      charakterów: bezinteresowną zawiść i umysłowe prostactwo tak pięknie
      odzwierciedlone politycznymi audycjami RM.Sam niczego znaczącego w zyciu nie
      osiągnął, teraz ma okazję by przyłożyć w medialnym świetle komuś, kto czegoś w
      zyciu dokonał.Z miernotami pokroju Zawiszy cięzko walczyć,to jak ze smrodem z
      fabryczek pana Stokłosy: wali okrutnie, ale zlikwidować cięzko..
    • Gość: zambro A co ze SKOK-ami? IP: *.citynet.pl 13.09.06, 06:55
      Porownując tekst z Dużego Formatu o SKOK-ach z ze słowami Zawisza mam wrażenie,
      ze żyje w dwóch innych krajach.
      • sauternes Aaron Bucholtz 13.09.06, 07:11

to zyd
        • polonus3 Re: Aaron Bucholtz 13.09.06, 08:32
          Nie certolcie sie z tym "nadczlowiekiem Balcerem". Zalatwcie sprawe tak jak to
          zrobil Putin z Chodorkowskim i nie zwazal na zadne wrzaski o antysemityzmie.
          Po prostu go zamknal na 10 czy 12 lat w lagrze i teraz sobie sciaga spokojnie
          odszkodowania itp.
          • Gość: ale Re: Aaron Bucholtz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:16
            się narobiło obrońców Balcerowicza. Teraz dopiero zauważyli że komisje to kpina
            z demokracji i państwa prawa , gdzie byle zero stawia na baczność premiera ,
            prezydenta czy prezesa NBP. A swoją drogą dlaczego on uważa się za lepszego od
            premiera czy innego wezwanego przed komisję? I co najdziwniejsze znajduje
            obrońców tej tezy że się nie stawi gdyż uważa że komisja działa nielegalnie.
            KOmisja działała legalnie i była ok. , gdy trzeba było dołożyć premierowi
            Milerowi i prezydentowi Kwaśniewskiemu , a teraz jest be i działa nielegalnie.
            Ciekawe te wasze spostrzeżenia .
            • Gość: temida Re: Aaron Bucholtz IP: *.os1.kn.pl 13.09.06, 21:08

Doprowadzić jak każdego wezwanego, który uchyla się od stawienia na
              przesłuchanie. Niestety skoro jest obywatelem tego kraju to musi przestrzegać
              przepisów jak inni, mało tego na jego stanowisku i z jego pozycją społeczną dać
              przykład.
    • Gość: zawiasza-to-ja Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.06, 18:46
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3616064.html
    • Gość: Roosevelt Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi IP: *.toya.net.pl 13.09.06, 21:36
      Zawisza mówi, że demokracja nie może być bezbronna.
      To w takim razie dlaczego poseł Zawisza nie stawia się od kilku lat na procesy
      sądowe przeciwko niemu, za uderzenie człowieka?
      Typowe rozumowanie Kalego.
    • nikita961 Zawisza: Demokracja wobec rzekomych nadludzi 14.09.06, 03:17
      Dla mnie Komisja Sledcza w sprawie Balcerowicza jest razaca pomylka.
      Jak moze niebankowiec kontrolowac wytrawnego bankowca? Czy to nie jest absurd?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka