Dodaj do ulubionych

Poczta Polska sparaliżowana strajkiem - firmy g...

IP: 157.25.88.* 23.11.06, 13:51
Hurra! Wreszcie koniec spamu w skrzynkach pocztowych - biorac pod uwage fakt,
ze PP jest ciagle jedynym wlascicielem kluczykow do skrzynek w wielu blokach,
nikt inny nie bedzie mogl wrzucac tych #$@$#%#$% reklamowej zasypujacych nas
codziennie. Rocks!
Obserwuj wątek
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Poczta Polska sparaliżowana strajkiem - firmy 23.11.06, 14:02
      Wysyłkowa.pl już w kolejnym tekście, czyżby delikatny product placement?
      Niech pan z firmy nie piep... bo kto da kurierom dostęp do skrzynek??? W tym
      poczta jest monopolistą i możecie ją....
      Jedyne co może zrobić, to wynająć dzieciarnię do roznoszenia ulotek, ale wtedy
      jako ich zleceniodawca odpowiada za bałagan i przynajmniej u mnie będzie latał z
      mopem.
    • Gość: Jarek Re: Poczta Polska sparaliżowana strajkiem - firmy IP: *.102.inds.pl 23.11.06, 14:07
      A ja powinienem dostać już dwie faktury i jedną ofertę. Wysłano już je kilka dni
      temu. Dostałem natomiast ulotkę jednego z kandydatów na prezydenta miasta ...
    • Gość: podatnik Re: Poczta Polska sparaliżowana strajkiem - firmy IP: 80.54.5.* 23.11.06, 14:53
      im szybciej padnie ten relikt socjalizmu tym lepiej:-)
    • scubabartek Skrajny brak kompetencji dyrekcji i rządu 23.11.06, 15:27
      W przysłowiowy przeddzień liberalizacji usług pocztowych reakcja dyrekcji poczty
      zasługuje na totalną czystkę zarządu. Brak reakcji rządu jest niejako
      zrozumiały, ale jeszcze bardziej karygodny. Kierownictwo i zarząd poczty zostały
      obstawione kolesiami partyjnymi rządzących więc rząd nie chce się przyznać do winy.

Konsekwencje?

Jest sezon przedświąteczny. W tym czasie wysyłamy i odbieramy najwięcej kartek z
      zagranicy, za tydzień, dwa zacznie się masowa wysyłka paczek w obie strony. Nie
      powtarzając tego o czym mówi artykuł (wysyłka reklamowa), Poczta Polska może
      stracić WSZYSTKO. Jej monopol na przesyłki poniżej 50 gramów znaczy to co nic,
      ponieważ już InPost (między innymi) oferuje koperty ważące 50 gram i koszt
      wysyłki kosztuje MNIEJ niż na Poczcie.

Kierownictwo i rząd ponoszą oczywiście gro winy, ale nie zwalniajmy z
      odpowiedzialności pracowników. Jest to warcholstwo najgorszej kategorii wsczynać
      strajk w okresie przedświątecznym. W USA prezydent wiele razy odwoływał strajk
      np. pracowników linii lotniczych ponieważ był on zagrożeniem dla gospodarki (a
      ponad to potworną niedogodnością dla całego kraju). Więc o ile drodzy listonosze
      rozumiem wasze rządania, to nie dostaniecie ode mnie ani grosza poparcia.
      Wykazujecie się totalnym brakiem taktu i umiarkowania i życzę wam słodko
      totalnego bankrupctwa waszego pracodawcy.

Ja przechodzę w 100% do InPost'u. Jedna osoba mało znaczy, ale za mną idą setki
      przedsiębiorców. W niedługiej przyszłości Poczta Polska zostanie jedynie muzeum.
      • Gość: hekate Re: Skrajny brak kompetencji dyrekcji i rządu IP: *.derbynet.pl 23.11.06, 16:31
        Amen
        Dobrze powiedziane:)
        • daniel.jed Re: Skrajny brak kompetencji dyrekcji i rządu 23.11.06, 17:25
          A Poczta ma to głęboko w dupie bo jak będzie deficytowa to przecież państwo ich
          dofinansuje.
      • Gość: pole autor InPost???? Kurier??? Bzdura! IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:32
        Pięknie.

Tylko, że:

1. InPost działa tylko w 71 miastach. Polska to trochę więcej miejscowości
        2. Zakres usług? List zwykły, polecony, z potwierdzeniem odbioru. Więcej niż
        skromnie. Owszem, czasami i takie są potrzebne. Ale np. sprzedaży wysyłkowej to
        nie załatwi. Np. wysyłka za pobraniem... A rozdrabniać się na stu operatorów,
        innego do każdego rodzaju przesyłki?
        3. Firmy kurierskie? owszem, ale tylko B2B. Sytuacja taka jak powyżej. Czyli
        tylko gdzieniegdzie, z ogromnymi utrudnieniami. Bodaj tylko DHL oferuje
        przesyłki pobraniowe. Zaś koszty sąś 2-3 razy większe niż pocztowe bez żadnej
        gwarancji - skoro np. przesyłka do Warszawy potrafi wylądować w Katowicach. Nie
        mówiąc o kradzieżach i totalnej beztrosce niektórych kurierów (przepraszam
        wszystkich rzetelnych - bo pewnie i tacy są)

Niestety, jak na razie, monopol PP jest po prostu naturalny i nie ma dla niej
        rozsądnej alternatywy.
      • Gość: boy Re: Skrajny brak kompetencji dyrekcji i rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:04
        Powszechne usługi pocztowe to podstawowowy obowiązek Państwa wobec Obywatela!!!
        Poczta Polska to największy pracodawca w kraju (prawie 95 tys. pracowników).
        Faktem jest,że jest fatalnie zarządzana (za przyzwoleniem kolejnych rządów - w
        tym PiS - najgorzej!!!). Osiąganie dobrych wyników przez Pocztę możliwe jest
        dzięki katorżniczej pracy jej pracowników - prawie obozy pracy we
        Włoszech.Średnia płaca ok. 1700 zł przy ok.2800 krajowej.Jedynym sposobem na
        ruszenie zarządu to pokazanie mu siły strajku,może rząd sie obudzi i pogoni to
        całe towarzystwo zarządzające precz.
        • Gość: polak mały Re: Skrajny brak kompetencji dyrekcji i rządu IP: *.chello.pl 23.11.06, 19:52
          Panowie Posłowie - zacznijcie coś robić i weźcie się za Panów Dyrektorów od
          poczty, wymiencie ekipe na bardziej kompetentną i po problemie. Tylko tracicie
          elektorat nic nie robiąc z ta sprawą!
    • politologist Problemem sa zarobki listonoszy 24.11.06, 00:20
      Rejony doręczeń są takie jak 30 lat temu, tylko poczty oraz druków reklamowych
      kilka razy więcej. Postulat 8 godzinnego dnia pracy jest XIX wieczny; ciekawe,
      że nikt nie zwrócil na to uwagi. na studiach dorabialem w PPUP i trochę się
      napatrzyłem... Nie polecam. Teraz pracuje w dużej prywatnej korporacji z
      kapitałem zagranicznym i owszem zasuwam do 19, tylko, że z własnej woli i za
      kilkukrotnie większe pieniądze i nie musząc zapie@#$lać z 30 kg torbą w deszczu
      czy sniegu, przy -15 stopniach lub +40
      • krystin3 Re: Problemem sa zarobki listonoszy 24.11.06, 20:12
        Chyba nie chcesz powiedzieć, że listonosze mają ukończone studia ? Bo ja jakoś
        tego nie zauwazyłam.
        • Gość: Listonosz Re: Problemem sa zarobki listonoszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:13
          Czy ty myślisz, że mają to wybite na czole?
    • Gość: hotx Re: Poczta Polska sparaliżowana strajkiem - firmy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.11.06, 20:47
      Ten strajk dotyka bardziej klientów poczty, nieroby listonosze dostają z
      napiwków od rencistów drugą pensje , mają ryczałt za jazdę samochodem .
      Puścić takiego listonosza nieroba do kopalni , wtedy by wiedziała jak wygląda
      ciężka praca.

Pozdrawiam NIEROBÓW LISTONOSZY:
      hotx

Ps. Przez PP moja firma ma same straty, niech spotkam nieroba na ulicy to mu
      D*** skopię
    • Gość: listonosz...jeszcz Re: Poczta Polska sparaliżowana strajkiem - firmy IP: *.microchip.net.pl 25.11.06, 14:06
      Tych, którzy popieraja protest listonoszy zapraszam:
      protest.post.waw.pl/petycja/
    • Gość: amanda Poczta Polska sparaliżowana strajkiem - firmy g.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:37
      Muszę wysłac paczkę pilnie jedna już leży 9 dni na poczcie w gdańsku.Doradzcie
      jaką firmą wysłac zeby doszła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka