Gość: stasi1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:26 to czyżby tam sami Polacy robili zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wyborowa juz jest! Żytnia jedzie na Wyspy IP: 212.32.74.* 08.02.07, 21:31 0.75 l Wyborowej kosztuje w Tesco w pol. Devonie 13.50 funta, Tyskie 1.40. Fakt pomodory, pieczarki oraz tania kosmetyka "Value" jest dostepna. Biznes ktos by zrobil jakby zaczal soki polskie sprowadzac- Kubus, Tymbark, ale nie tylko do Londynu - Westcountry. Pozdrawiam z wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Żytnia jedzie na Wyspy IP: *.ipt.aol.com 08.02.07, 21:46 a to drogo masz tyskie u mnie w tesco jest po 1,29.w sainsbury's jest Lech Premium ,Zywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ember11 Polecam Morrison's IP: *.range81-159.btcentralplus.com 08.02.07, 22:28 Mozna tam kupic oprocz polskiego piwa i wedliny (nawet polski boczek na wage) chrzan, ogorki kiszone, konserwowe, kapuste kiszona, zupy pomidorowa, grochowa, ogorkowa (gotowe nie w proszku) bigos, fasolke po bretonsku, a z lakoci czekolady Wedla, wisnie w czekoladzie, sezamki i wiele innych produktow z naszego kraju. Bylem ostatnio naprawde mile zaskoczony. Pozdrowienia z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di Re: Polecam Morrison's IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.02.07, 23:24 zgadza sie ale prawda jest taka ze to wszystko mozna bylo juz dawno kupic jestem w uk 3 lata i jakos niemialem problemu z kupieniem tych produktow nigdy, moze dlatego ze w londynie, prawda jest ze teraz sa dostepne w wielkich sieciach co jak mysle nie jest to z sympatii dla polakow ale dla kasy jaka moga zrobic, ale wciaz maja ograniczony wybor , powinni postawic na jakosc, ja bym chcial sledzie, koreczki sledziowe, i wiecej polskich sokow , np tymbark, i nie konieczne duze 2 litrowe, male takie na raz by byly fajne, do pracy wziasc, i niech zaczna sprzedawac polski chleb a raczej na polskiej licencji smakowej :), co do slodyczy to srednio czekolada zawsze jest czekolada, podobaja mi sie sliwki w czekoladzie, z solidarnosci, ost jak bylem w polsce kupilem sobie kilka opakowan a teraz mam juz pod nosem w morrison's, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartwylye Re: Żytnia jedzie na Wyspy IP: *.ipt.aol.com 08.02.07, 21:43 bzdura!! wyborowa juz jest od dawna na polkach,a zytnia byla przez doslownie chwile i zniknela,a i tak byla tania,bo byla ponizej 10funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zytni Re: Żytnia jedzie na Wyspy IP: *.proxy.aol.com 08.02.07, 21:52 Dawac wiecej Zytniej !! Wypijemy wszystko !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie11 I tak kasa wraca do Polski IP: *.bankofamerica.com 08.02.07, 22:15 Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 tam gdzie polak tam wodka i kler: towar eksportow 08.02.07, 22:17 prima sort? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Też mi eksperyment. Gołda jest gołda 08.02.07, 22:20 jak będzie tania to każdy chętnie ryja zamoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Kiedy Biedronka na wyspach? A żabka? 08.02.07, 22:23 I nasze alpagi w brytyjskich sklepach? Niech i brytany spróbują "Czaru Alexis" i "Komandosa" na wytłokach z buraków cukrowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Żytnia codziennie przybywa na wyspy w Polakach 08.02.07, 22:26 ok 5 tysięcy Polaków dziennie. W każdym ze 12 litrów krwi. Każdy średnio 1 promil to daje około 300 flaszek wódy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienioo Re: Żytnia codziennie przybywa na wyspy w Polakac IP: *.autocom.pl 08.02.07, 22:32 OOO to jacys supernadludzie :). Dorosly przecietny mezczyzna ma ok. 5,5 litra krwi w oragnizmie kobieta ok. 4,5 litra. Odpowiedz Link Zgłoś
szpr Re: Żytnia jedzie na Wyspy 08.02.07, 22:43 W Waitrosach od dawna do kupienia jest Zubrowka i Wyborowa. W Sainsburysie Wyborowa i Tyskie (w Edynburgu po 1.20) no i kabanosy z morlin :) Najwiecej polskiego zarcia jest chyba w Morrisonsie bo jest i Zywiec i bigos i fasolka po bretonsku, kubusie, tymbarki, duuuzo kielbas (zywiecka, slaska, wiejska...), sopocka, kabanosy, kiszona kapusta ogorki. Ceny nawet sa chyba lepsze niz w polskich sklepach, ale jednak jesli chodzi o wybor to te ostatnie sa nieocenione. Tylko tam jest polski chleb, chalka czy bialy ser :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Ło matko IP: *.cable.ubr05.pres.blueyonder.co.uk 08.02.07, 22:43 Przepraszam, ale czy ja po to zaraz po studiach uciekłem z PL aby w UK mieć jak w Polsce. Ani się nie obejrzę a Partia PISS i Radio Mariah z Padre Tedeuszem otworzą swoje overseas branch (zagraniczne oddziały) i co znowu bedę musiał uciekać, ale pytanie dokąd, Australia, Wenezuela a może po prostu na Kajmany, tam mnie na pewno nie dopadną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Żytnia jedzie na Wyspy IP: *.lns1-c12.dsl.pol.co.uk 08.02.07, 22:46 Jestem kucharzem w sieci PUB'ow Spirit Group jakies (9k PUB'ow) zaopatrujemy sie w firmie Wincanton i kazde pieczarki sa z Polski firma ze Slupska teraz nie pamietam nazwy wiec i w gustronomi cos jest polskiego pomidory widzialem w LIDL'u tez z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek / london polskie produkty w morrisons IP: *.cust.homechoice.net 08.02.07, 22:48 dzis bylem w moim lokalnym morrisons i...pojawila sie cala wielka polka z polskimi produktami! glownie krakus i inne sloiki. ale tez troche slodyczy (wedel, solidarnosc). mmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desantos Re: polskie produkty w morrisons IP: *.server.ntli.net 09.02.07, 02:50 Zapraszam wszystkich do Luton ... Jest tam taki sklep , który nazywa sie Sandhersons... Wszystkiego do wyboru, do koloru. Poczynając od kielbas, szynek, baleronów poprzez sery, serki, twarogi, pasztety ... Najlepiej zaopatrzony sklep z jakim spotkalem sie na Wyspach ... Slodycze tez sa :) Mniam, mniam . Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argajl ZYTNIA 1!? Hahaha IP: *.winn.adsl.virgin.net 08.02.07, 23:12 Wybocza jak zwykle poziom trzyma. Kolejne zloto za sprawdzone infomracje... Zytnia ma sie pojawic jako pierwsza polska wodka. No tak...a "wyborowa" co od ponad pol roku mozna kupic w kazdym tesco to nie jest polska wodka, wiec sie nie liczy...a wyborcza kolejny raz swoje bledy przemilczy. Fachowe dziennikarstwo...sic! oby zadziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Żytnia jedzie na Wyspy IP: *.range86-140.btcentralplus.com 09.02.07, 00:37 HeHe. zytnia "ze sklepu" a żytnia z żyta z pola kumpla to piekło a niebo. Mam jako-takie pojęcie o destylacji, rektyfikacji itp. Najlepszą wódką, jaką mam tu w Anglii jest swojska. Przywieziona z Polski. Z bratem przywieźliśmy jej 10l. Przy naszym piciu (i naszych znajomych) wystarczy na pół roku. Ale jakość i smak nie dorównują wódkom sklepowym. Ludzie! Wiedza o destylacji jest w necie. Douczcie się a sami będziecie sobie produkować dobrą wódkę. A na pewno lepszą niż ta, którą oferuje "Polmos". Choć przyznam, że spróbuję żytniej z tesco, jeśli się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Żytnia jedzie na Wyspy IP: 82.118.117.* 09.02.07, 07:32 chyba autor artykulu na Wyspach nigdy nie byl... w kazdym tresco w Anglii od kilku lat stoi Wyborowa- lepsza, no i jest juz od kilku lat;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyk Re: Żytnia jedzie na Wyspy IP: *.slp.vectranet.pl 09.02.07, 08:33 I bardzo dobrze-powinno być na wyspach więcej sklepów z naszymi produktami bo tego co jedzą angole nie da się przełknąć. Jak byłem przez trzy miesiące w Leicester jedłem tylko wędzone ryby ,bo tylko one miały jakiś smak [marny bo marny ,ale dało się przełknać] Angielskie piwo to zupełna porazka [nawet te słynne marki które oni nazywają piwem] Szczęście że wyczaiłem taki mały sklep który prowadził jakis Czech i tam mogłem kupić Pilznera ,a potem nawet naszego Lecha. Jadę na wyspy za miesiąć po rocznej przerwie-znajomi dzwonli i mówili ze już jest lepiej -można kupić prawie to wszystko co u nas w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti Żytnia jeździ na wyspy z Polakami 09.02.07, 12:16 żadna nowość każdy kto jedzie do W.B. bierze papierosy i wódę, to daje 1,5 mln rocznie butelek co najmniej na wyspach, to chyba więcej niż whisky www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazel Żytnia jedzie na Wyspy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 23:20 "Batory" i "Sobieski" to rozumiem, bo to jest wódka z 'klasą' po której nie boli głowa ani nie ma jakiś reperkusji, ale taka "Żytnia" to jakaś bebelucha z odorem. Nie wiem jak takim czymś można reklamować polskie wódki, chyba, że ma słuzyć do dezynfekcji albo trunek dla jakiś meneli. Pozadrawiam Królowie górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś