Dodaj do ulubionych

Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św...

• Gość: kismeth Geneza hack'n'slash IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 01:33
      "hack&slash" - tam gdzie klikasz, tam idziesz, na kogo klikasz, z tym rozmawiasz

Super... :D :D :D Widać jakie autor tekstu ma pojęcie o grach.
    • Gość: MM Powodzenia! IP: 151.193.120.* 28.09.07, 06:27
    • fraps Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. 28.09.07, 08:12
      Jak na razie, to w Stanach wszelkie zapowiedzi nt. Wiedzmina odbierane sa raczej
      przychylnie.. Ciekawe, czy po ew. sukcesie Wiedzmina beda kolejne? :)
    • Gość: Gamearena Pierwszy publiczny POKAZ GRY IP: *.mtp.com.pl 28.09.07, 08:21
      Pierwszy publiczny pokaz gry odbędzie się podczas targów Poznań Game Arena, 24 i
      25 listopada na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich
    • camel_3d nie problem za ile i kto robi..problem... 28.09.07, 08:32
      w reklamie i promocji.
      Ogniem i mieczen i kilka innych polskich super produkcji (heheh) mialo ogromne
      boudzety i co? nico... Takze i "wiedzumin" moze przeminac z wiadrem, jezeli
      promocja gry bedzie kiepska.

Czy ten "trailer" to finalna animacja??? czy cinematic??
      bo jak finalna to troche dlako od swiatowego poziomu.
    • Gość: gracz myślący Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: 156.17.92.* 28.09.07, 09:43
      To mi niestety wygląda na typową polską tandetę.
      Już nawet samo pierwsze zdjęcie w artykule reklamującym grę wskazyje na tandetę
      i brakoróbstwo.
      Wyobrażcie sobie że postać wiedzmina na tym zdjęciu ma miecz tak duży jak on
      sam. Głownia i jelec jak jego cały tułów i tak dalej.
      Miecz jest zamocowany według rysunku w dwóch miejscach na plecach.Tuż pod jelcem
      i ok. 1/3 od szpicu miecza.
      Wyobrażcie sobie, że postać na zdjęciu ten miecz chce wyciągnąć.
      Możliwości są dwie:
      1. albo miecz jest z gumy bo musiałby się wygiąć w pałąk żeby można go było
      wyciągnąć z pochwy nie zdejmując jej z pleców.
      2. Postać na zdjęciu ma asystenta z drabiną który rozstawia drabinę, wchodzi na
      nią i wyciąga miecz wiedźminowi po czym go podaje.
      A jest to tylko pierwsze zdjęcie z reklamy gry.
      Jeżeli sens i logika gry jest taka sama jak to zdjęcie to pożal się boże jaka
      jest jakość gry jej logika i sens.
      Zresztą reklama tej gierki wydaje się być dość nachalna i prymitywna.
      To jest już chyba 3 artykuł sponsorowany na temat tej gry na który trafiłem.
      A propos przy okazji przywołanego tutaj pana Bagińskiego i jego filmów.
      Miałem to szczęście, że przeczytałem opowiadanie pt. Katedra zanim ten pan wziął
      je na tapetę.
      Po obejrzeniu filmiku zastanawiałem się co ma wspólnego film z utworem
      literackim i doszedłem do wniosku że nic oprócz tytułu.
      • Gość: klonpvv Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: *.range86-130.btcentralplus.com 28.09.07, 10:05
        to straszne
      • Gość: tay Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:29
        Rozumiem, że chcesz wykazac sie wiedza na temat broni bialej, ale popatrz sobie
        na inne gry RPG i MMORPG. Najczesciej miecz wisi w powietrzu za plecami postaci,
        czasem wnika w nia. W japonskich RPG miecz potrafi miec rozmiary takie same jak
        postac albo byc od niej wiekszy. Nie czepiasz sie przypadkiem?
        • lambert77 Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. 28.09.07, 12:44
          :) Nie on się nie czepia on analizuje :) koleś analizuje gre opartą
          luźno na książce z gatunku fantasy :) facet pewnie widzi też białe
          myszki i różowe słonie :)
      • Gość: hehe Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: *.acn.waw.pl 28.09.07, 13:29
        tez mam wrazenie ze to tandeta. sciagne sobie moze, ale placic za to
        na 100% nie zamierzam - nie po to sa warezy
        • lambert77 Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. 28.09.07, 13:45
          oby cię trąd dopadł i syfilis i żebyś się nie mógl rozmnażać
        • Gość: tay Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 16:47
          Jak już kradniesz to chociaż się tym nie chwal publicznie, bo nie ma czym.
    • lady_gio film kontra gra 28.09.07, 10:09
      nie jestem fanką gier ale to za to jestem fanką pana Sapkowskiego.
      Film o wiedźminie mnie rozczarował na maxa, ale wstęp do tej gry
      jest rewelacyjny. Prawie tak to sobie wyobrażalam jak czytałam
      książke.
      Czy nie mógłby sie tak zainteresować zrealizowniem filmu o
      Wiedźminie taki Peter Jackson? I żeby zrobił go tak pięknie jak
      Władce Pierścieni. W roli Jaskra mógłby być nawet Orlando Bloom, w
      roli Geralta to jeszcze nie wiem ;)
      • lambert77 Re: film kontra gra 28.09.07, 12:42
        Wolałbym żeby to Bagiński zrobił dobry film animowany na kanwie
        Wiedźmina :) no ale od biedy mógłby to być fabularny film nakręcony
        przez Jacksona :) Ale Orlando w roli Jaskra ??? Fuj może nie
        szczypmy się odrazu dajmy Leonardo :)
    • Gość: blonDIE trailer slaier IP: *.ing.nl 28.09.07, 10:28
      Pokazcie gre.. a nie intro.
      Juz tyle pieknych Intr sie widzialo a potem okazywalo sie, ze
      skopany interface uzytkownika uniemozliwial przeyjemna rozgrywke.
      Albo AI wrogow bylo tak denne, ze gra zamieniala sie w komedie i
      zenade...
      • Gość: tay Re: trailer slaier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:36
        Poszukaj na youtube. Sa tam filmu przedstawiajace gre w akcji, takze AI wrogów.
      • Gość: Szaku Przecież Wiedźmin to będzie The Best RPG ! IP: *.stg.pl 29.09.07, 07:04
        Nie martw się inter face jest moim zdaniem najlepszy jaki mogli
        zrobić, wogóle wszystko " można " robić za pomocą myszki.

Tak ogólnie do wszystkich co skrytykowali bez podstawnie gre.
        Panowie żal naprawde żal! Idzie grać sobie w wasze CS. Naprawdę się
        nie znacie, nie macie zielonego pojęcia o tym tytule. Wystarczy
        poświęcić 1h na szukanie materiałów o grze by zrozumieć że ta gra
        będzie co najmniej dobra. Ja już dawno to wiedziałem (1 rok temu),
        bo sam pomysł gry jest genialny, a praca developerów jest godna
        podziwu. Ja mam z gram.pl zamówione pre-ordera i wiem że nie będe
        żałował. Gra conajmniej będzie przewyższała w każdym aspekcie
        (postać,klimat,fabuła,muzyka,grafa itp.) takie produkcje jak: Gothic
        3, Oblivion, NVN2. Nie lubie jak stawiacie bezpodstawne krytyki, bo
        0 wiecie o tej grze! Nie wiecie jak sie prezentuje. Ja w nią nie
        grałem, ale znalazło się wielu fanów co grali i się podzielili tą
        informacją i mi to wystarcza i te wyróżnienia, chociaż wyróżnienia
        mało dają moim zdaniem, bo to może być zawsze przekupione. Carbon
        też byl wyróżniony, a gra nie zbyt (MW lepsze). Nie będę się
        rozpisywał, ale mam proźbę chociaż załatwcie sobie pirata i
        sprawdzcie czy mieliście rację :D.
    • lambert77 Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 28.09.07, 12:40
      Czekamy czekamy tylko kurde te wymagania jak na stary silni NN gdzie
      mój komp może nie hulał ale dało się grać to te nowe wymagania to
      troche taki chiński chłyt martetingowy ;) ... no ale zobaczymy.
      A druga sprawa z tego co czytałem i rozumiem to gra została zrobiona
      w inglisz i z tego jest spolszczona i troszkę czarno to widzę :) no
      ale pożyjemy zobaczymy.

A do wszystki malkontentów malutkich wesz krytykantów, którzy ani
      gry nie widzieli, ani tym bardziej nie brali udziału w procesie
      produkcji mam nadzieję że gdy siądziecie do kompa i zabierzecie się
      za wyszukiwanie tej gry do ściągnięcia z netu to was trąd dopadnie i
      syfilis
    • Gość: zumek O tak... Fallout :) IP: 62.148.79.* 28.09.07, 13:09
      Mial to cos. Legendarna juz muzyke i klimat ktory poruszal wyobraznie mocniej
      niz niejedna ksiazka. Tacticsem sp...... sprawe. Mam nadzieje ze wiedza ze
      rzesza fanow oczekuje od nich baaaaaardzo duzo. I ze to nie bedzie byle
      bieganko/strzelanka z efektami.

Ale screeny zapowiadaja sie ciekawie. Filmy swiadcza ze to bedzie raczej na
      srednim poziomie jednak zwykle film ma sie niejak do gameplay. Zobaczymy jak
      wyjdzie. I ile bedzie kosztowac :)
    • Gość: tepe polaczki trailer jest idiotyczny IP: *.hsd1.or.comcast.net 28.09.07, 13:11
      niestety trailer jest idiotyczny, moze gra jest i fajna ale tak debilna zajawka?
      edytowanie zajawki musi byc robione jak mini film, wprowadzenie rozwiniecie i
      zakonczenie. tutaj to edytownie jest bez sensu, walka to zamazany ekran. ludzie,
      w grach wlasnie akcja musi byc krystalicznie czysta, a wy tutaj kilmatem sie
      podniecacie? to nie film to gra, zasadnicza roznica, aranzacja ruchowa musi byc
      z precyzja lasera kazdy ruch rozwiniety dynamicznie, wasze zamazane pierdoly
      nikogo nie beda interesowac, smutne. brak wam utalentowanego rezysera z wizja.
      • lambert77 Re: trailer jest idiotyczny 28.09.07, 13:24
        Nie no przepraszam pana reżysera że się trailer nie podoba :)
        rozumiem że zrobisz lepszy siadaj i rób na co czekasz :) czytałeś
        Wiedźmina
        • Gość: tay Re: trailer jest idiotyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 14:31
          no, tylu speców od wszystkiego to przy żadnym temacie nie ma :). Ciekawe.
          Ludzie, tu się jakiś dream team zebrał, róbcie własną grę, taki talent nie może
          się zmarnowac ;-]
          • lambert77 Re: trailer jest idiotyczny 28.09.07, 14:47
            Aż dziw bierze że Polska ciągnie się w ogonie świata we wszystkich
            dziedzinach cywilizacji :) jestemśy gdzieś za RPA i Rumunią :) we
            wszystkim.. no ale jak czytam te wszystkie posty to mnie duma
            rozpiera :) bo przecież Polaczek to brzmi dumnie :)
            • Gość: tay Re: trailer jest idiotyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 16:46
              We wszystkim? hmm... na pewno mamy bardzo dobrych grafików 3D i programistów
              jeśli mowa o grach komputerowych.
    • uhu_an mnie sie bardzo podoba!!!! 28.09.07, 14:25
      Powodzenia! Oby się udało!
    • Gość: qqq Kibicuje im IP: *.ar.wroc.pl 28.09.07, 16:08
      Oby im sie udało. Mam nadzieje że odniesie sukces, ja na pewno kupię tę grę i bede namawiał znajomych. W koncu cos z czego mozemy być dumni. A malkontenci zawsze będą...
    • Gość: znawtza Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 16:20
      grafa jakaś taka mdła, niby mroczna, ale mało wyrazista, taka jakaś pusta. ciężko mi opisać czego jej brak, ale mi się nie podoba. zresztą, skoro to ma być hit, to z czym to ma konkurować? wow'owi to do pięt nie dorasta:D moim zdaniam gra zrobi trochę hałasu w polsce, jako kolejny kandydat do miana pierwszego polskiego światowego hitu. "na świecie" natomiast przejdzie bez wiekszego echa... w szybkie zapomnienie.
    • Gość: kajgon polska produkcja podbije swiat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:57
      do szału doprowadza mnie gadanie ze gra będzie do bani i w ogóle bo Polacy ja
      robili szukanie dekrementów ludzie wreszcie coś sie może jest szansa ze ta gra
      będzie na światowym poziomie a wy zamiast wspierać projekt to kłócicie sie i
      twierdzicie ze i tak będzie do bani typowo polski syndrom sukcesu jak coś si
      komuś może udać to wy nie możecie sie z tym pogodzić i zazdrość wam spać nie
      daje a potem piszecie takie głupoty choćby ta gra miał a być najgorsza na ziemi
      to trzeba mówić ze jest najlepsza bo polska a ja i tak wie3ze ze gra będzie super
    • Gość: kajgon Wiedźmin - polska superprodukcja podbije świat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:26
      znawtza chłopcze ja to ma konkurowac z wow-em skoro to nie ten typ gry to może
      konkurować z oblivionem z neverwinterem 2 a wow to mmorpg a nie crpg jak sie
      wypowiadasz to choć troszeczkę poznaj temat
    • Gość: Gwynbleidd Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:41
      Czytam czytam i z podziwu wyjść nie mogę jeden dureń mówi że firma robiąca grę
      jest oszustem i kupuje dziennikarzy drugi że zerżnięte filmiki słowo daję banda
      debili i idiotów bez apelacyjnie(nie mówie o tych którzy w swoich postach
      zamieszczali prawdziwe informacje), a tak w ogóle to weście poczytajcie książke
      artykuły o Wiedźminie i dopiero potem bierzcie się do pisania a jak nie to
      stulcie pyski i nieodzywajcie się w ogóle.Pozdrawiam wszystkich fanów Wiedźmina
      i prozy pana Andrzeja Sapkowskiego.
    • Gość: croock Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:02
      Jestem fanem AS'a i Wiedźmina. Nie mogę doczekać się tej gry. Mówcie co chcecie
      ale to będzie HIT !!! Te posty o oszustach i komercji mnie po porostu rozwalają.
      Czy ludzie są aż tacy głupi , że nie mogą zrozumieć
      tego , żże grę robi się po to by na niej zarobić ? Atak poza tym po pierwsze to
      może coś na ten temat przeczytajcie a potem piszcie posty.
      Pozdro dla wszystkich prawdziwych fanów AS'a i Witchera.
    • Gość: kerk No w pyte! Czekam na tą grę od dawien dawna! brawo IP: *.acn.waw.pl 29.09.07, 23:37
      nie mogę się doczekać :)
    • Gość: maniek Pare drobiazgów IP: *.tktelekom.pl 30.09.07, 14:36
      Trafiło się w artykule kilka błędów merytorycznych i braków. Ma to być typowy
      crpg, z mniejszym udziałem h&s, silnik stary i owszem, ale pozostało z niego
      jakieś 20%, reszta została napisana od zera, stad wymagania (zreszta w artykule
      podane sa zalecane jako minimalne zdaje sie). Jeśli ktoś mówi że filmik taki
      sobie ... to ewidentnie jest lakiem :) Filmik został stworzony przez
      Bagińskiego, nasz początkujący reżyser powinien sie z nazwiskiem zapoznać. Akcja
      ma nie być czysta jak łza, tylko szybka i wywołująca (jakies) emocje, a
      p*eprzenie o środkach wyrazu to mozna sobie darować na wykłady z filmu. Mozna
      już liczyć ze gra bedzie sukcesem, ze względu na pierwsze opinie ludzi którzy
      faktycznie w nią grali (maraton 8 godzinny) i nie mówimy o laikach, tylko o
      dziennikarzach, jak na razie wszystkie opinie to pianie z zachwytu, wiec jest na
      co czekać. Gra nie jest przeznaczona TYLKO na rynek polski,jednoczesnie jest
      bardzo mocno promowana na świecie, Polski rynek to tylko mała część tej machiny,
      zreszta na listach "Najbardziej wyczekiwany gry" znajduje się wszędzie (Europa)
      w ścisłych czołówkach. Wersja polska nie jest bezpośrednim tłumaczeniem z
      angielskiego, to są dwie osobne wersje ! Mozna sie spokojnie spodziewać rzyci i
      k*rwy w pieknej polszczyźnie mocno stylizowanej jak u AS ;) Trzeba mieć
      nadzieję, a tych co są sceptyczni, mam nadzieje mile zaskoczy.
    • herr7 Wiedźmin - któż to wymówi? 30.09.07, 18:35
    • Gość: ania21 Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 23:40
      Uwielbiam Bagińskiego i lubie Sapkowskiego. Gram rzadko ale to co tu
      widze wygląda nieźle. a tak w ogóle, to miło że coś polskiego
      pójdzie w świat.
    • carlos4444 Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 10.10.07, 16:39
      Może wreszcie przetłumaczą Wiedźmina na angielski...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka