Gość: kismeth Geneza hack'n'slash IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 01:33 "hack&slash" - tam gdzie klikasz, tam idziesz, na kogo klikasz, z tym rozmawiasz Super... :D :D :D Widać jakie autor tekstu ma pojęcie o grach. Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. 28.09.07, 08:12 Jak na razie, to w Stanach wszelkie zapowiedzi nt. Wiedzmina odbierane sa raczej przychylnie.. Ciekawe, czy po ew. sukcesie Wiedzmina beda kolejne? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gamearena Pierwszy publiczny POKAZ GRY IP: *.mtp.com.pl 28.09.07, 08:21 Pierwszy publiczny pokaz gry odbędzie się podczas targów Poznań Game Arena, 24 i 25 listopada na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d nie problem za ile i kto robi..problem... 28.09.07, 08:32 w reklamie i promocji. Ogniem i mieczen i kilka innych polskich super produkcji (heheh) mialo ogromne boudzety i co? nico... Takze i "wiedzumin" moze przeminac z wiadrem, jezeli promocja gry bedzie kiepska. Czy ten "trailer" to finalna animacja??? czy cinematic?? bo jak finalna to troche dlako od swiatowego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz myślący Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: 156.17.92.* 28.09.07, 09:43 To mi niestety wygląda na typową polską tandetę. Już nawet samo pierwsze zdjęcie w artykule reklamującym grę wskazyje na tandetę i brakoróbstwo. Wyobrażcie sobie że postać wiedzmina na tym zdjęciu ma miecz tak duży jak on sam. Głownia i jelec jak jego cały tułów i tak dalej. Miecz jest zamocowany według rysunku w dwóch miejscach na plecach.Tuż pod jelcem i ok. 1/3 od szpicu miecza. Wyobrażcie sobie, że postać na zdjęciu ten miecz chce wyciągnąć. Możliwości są dwie: 1. albo miecz jest z gumy bo musiałby się wygiąć w pałąk żeby można go było wyciągnąć z pochwy nie zdejmując jej z pleców. 2. Postać na zdjęciu ma asystenta z drabiną który rozstawia drabinę, wchodzi na nią i wyciąga miecz wiedźminowi po czym go podaje. A jest to tylko pierwsze zdjęcie z reklamy gry. Jeżeli sens i logika gry jest taka sama jak to zdjęcie to pożal się boże jaka jest jakość gry jej logika i sens. Zresztą reklama tej gierki wydaje się być dość nachalna i prymitywna. To jest już chyba 3 artykuł sponsorowany na temat tej gry na który trafiłem. A propos przy okazji przywołanego tutaj pana Bagińskiego i jego filmów. Miałem to szczęście, że przeczytałem opowiadanie pt. Katedra zanim ten pan wziął je na tapetę. Po obejrzeniu filmiku zastanawiałem się co ma wspólnego film z utworem literackim i doszedłem do wniosku że nic oprócz tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klonpvv Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: *.range86-130.btcentralplus.com 28.09.07, 10:05 to straszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:29 Rozumiem, że chcesz wykazac sie wiedza na temat broni bialej, ale popatrz sobie na inne gry RPG i MMORPG. Najczesciej miecz wisi w powietrzu za plecami postaci, czasem wnika w nia. W japonskich RPG miecz potrafi miec rozmiary takie same jak postac albo byc od niej wiekszy. Nie czepiasz sie przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. 28.09.07, 12:44 :) Nie on się nie czepia on analizuje :) koleś analizuje gre opartą luźno na książce z gatunku fantasy :) facet pewnie widzi też białe myszki i różowe słonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: *.acn.waw.pl 28.09.07, 13:29 tez mam wrazenie ze to tandeta. sciagne sobie moze, ale placic za to na 100% nie zamierzam - nie po to sa warezy Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. 28.09.07, 13:45 oby cię trąd dopadł i syfilis i żebyś się nie mógl rozmnażać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Typowa polska tandeta-analiza okładki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 16:47 Jak już kradniesz to chociaż się tym nie chwal publicznie, bo nie ma czym. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_gio film kontra gra 28.09.07, 10:09 nie jestem fanką gier ale to za to jestem fanką pana Sapkowskiego. Film o wiedźminie mnie rozczarował na maxa, ale wstęp do tej gry jest rewelacyjny. Prawie tak to sobie wyobrażalam jak czytałam książke. Czy nie mógłby sie tak zainteresować zrealizowniem filmu o Wiedźminie taki Peter Jackson? I żeby zrobił go tak pięknie jak Władce Pierścieni. W roli Jaskra mógłby być nawet Orlando Bloom, w roli Geralta to jeszcze nie wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: film kontra gra 28.09.07, 12:42 Wolałbym żeby to Bagiński zrobił dobry film animowany na kanwie Wiedźmina :) no ale od biedy mógłby to być fabularny film nakręcony przez Jacksona :) Ale Orlando w roli Jaskra ??? Fuj może nie szczypmy się odrazu dajmy Leonardo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blonDIE trailer slaier IP: *.ing.nl 28.09.07, 10:28 Pokazcie gre.. a nie intro. Juz tyle pieknych Intr sie widzialo a potem okazywalo sie, ze skopany interface uzytkownika uniemozliwial przeyjemna rozgrywke. Albo AI wrogow bylo tak denne, ze gra zamieniala sie w komedie i zenade... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: trailer slaier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:36 Poszukaj na youtube. Sa tam filmu przedstawiajace gre w akcji, takze AI wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaku Przecież Wiedźmin to będzie The Best RPG ! IP: *.stg.pl 29.09.07, 07:04 Nie martw się inter face jest moim zdaniem najlepszy jaki mogli zrobić, wogóle wszystko " można " robić za pomocą myszki. Tak ogólnie do wszystkich co skrytykowali bez podstawnie gre. Panowie żal naprawde żal! Idzie grać sobie w wasze CS. Naprawdę się nie znacie, nie macie zielonego pojęcia o tym tytule. Wystarczy poświęcić 1h na szukanie materiałów o grze by zrozumieć że ta gra będzie co najmniej dobra. Ja już dawno to wiedziałem (1 rok temu), bo sam pomysł gry jest genialny, a praca developerów jest godna podziwu. Ja mam z gram.pl zamówione pre-ordera i wiem że nie będe żałował. Gra conajmniej będzie przewyższała w każdym aspekcie (postać,klimat,fabuła,muzyka,grafa itp.) takie produkcje jak: Gothic 3, Oblivion, NVN2. Nie lubie jak stawiacie bezpodstawne krytyki, bo 0 wiecie o tej grze! Nie wiecie jak sie prezentuje. Ja w nią nie grałem, ale znalazło się wielu fanów co grali i się podzielili tą informacją i mi to wystarcza i te wyróżnienia, chociaż wyróżnienia mało dają moim zdaniem, bo to może być zawsze przekupione. Carbon też byl wyróżniony, a gra nie zbyt (MW lepsze). Nie będę się rozpisywał, ale mam proźbę chociaż załatwcie sobie pirata i sprawdzcie czy mieliście rację :D. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 28.09.07, 12:40 Czekamy czekamy tylko kurde te wymagania jak na stary silni NN gdzie mój komp może nie hulał ale dało się grać to te nowe wymagania to troche taki chiński chłyt martetingowy ;) ... no ale zobaczymy. A druga sprawa z tego co czytałem i rozumiem to gra została zrobiona w inglisz i z tego jest spolszczona i troszkę czarno to widzę :) no ale pożyjemy zobaczymy. A do wszystki malkontentów malutkich wesz krytykantów, którzy ani gry nie widzieli, ani tym bardziej nie brali udziału w procesie produkcji mam nadzieję że gdy siądziecie do kompa i zabierzecie się za wyszukiwanie tej gry do ściągnięcia z netu to was trąd dopadnie i syfilis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek O tak... Fallout :) IP: 62.148.79.* 28.09.07, 13:09 Mial to cos. Legendarna juz muzyke i klimat ktory poruszal wyobraznie mocniej niz niejedna ksiazka. Tacticsem sp...... sprawe. Mam nadzieje ze wiedza ze rzesza fanow oczekuje od nich baaaaaardzo duzo. I ze to nie bedzie byle bieganko/strzelanka z efektami. Ale screeny zapowiadaja sie ciekawie. Filmy swiadcza ze to bedzie raczej na srednim poziomie jednak zwykle film ma sie niejak do gameplay. Zobaczymy jak wyjdzie. I ile bedzie kosztowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepe polaczki trailer jest idiotyczny IP: *.hsd1.or.comcast.net 28.09.07, 13:11 niestety trailer jest idiotyczny, moze gra jest i fajna ale tak debilna zajawka? edytowanie zajawki musi byc robione jak mini film, wprowadzenie rozwiniecie i zakonczenie. tutaj to edytownie jest bez sensu, walka to zamazany ekran. ludzie, w grach wlasnie akcja musi byc krystalicznie czysta, a wy tutaj kilmatem sie podniecacie? to nie film to gra, zasadnicza roznica, aranzacja ruchowa musi byc z precyzja lasera kazdy ruch rozwiniety dynamicznie, wasze zamazane pierdoly nikogo nie beda interesowac, smutne. brak wam utalentowanego rezysera z wizja. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: trailer jest idiotyczny 28.09.07, 13:24 Nie no przepraszam pana reżysera że się trailer nie podoba :) rozumiem że zrobisz lepszy siadaj i rób na co czekasz :) czytałeś Wiedźmina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: trailer jest idiotyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 14:31 no, tylu speców od wszystkiego to przy żadnym temacie nie ma :). Ciekawe. Ludzie, tu się jakiś dream team zebrał, róbcie własną grę, taki talent nie może się zmarnowac ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: trailer jest idiotyczny 28.09.07, 14:47 Aż dziw bierze że Polska ciągnie się w ogonie świata we wszystkich dziedzinach cywilizacji :) jestemśy gdzieś za RPA i Rumunią :) we wszystkim.. no ale jak czytam te wszystkie posty to mnie duma rozpiera :) bo przecież Polaczek to brzmi dumnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: trailer jest idiotyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 16:46 We wszystkim? hmm... na pewno mamy bardzo dobrych grafików 3D i programistów jeśli mowa o grach komputerowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Kibicuje im IP: *.ar.wroc.pl 28.09.07, 16:08 Oby im sie udało. Mam nadzieje że odniesie sukces, ja na pewno kupię tę grę i bede namawiał znajomych. W koncu cos z czego mozemy być dumni. A malkontenci zawsze będą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawtza Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 16:20 grafa jakaś taka mdła, niby mroczna, ale mało wyrazista, taka jakaś pusta. ciężko mi opisać czego jej brak, ale mi się nie podoba. zresztą, skoro to ma być hit, to z czym to ma konkurować? wow'owi to do pięt nie dorasta:D moim zdaniam gra zrobi trochę hałasu w polsce, jako kolejny kandydat do miana pierwszego polskiego światowego hitu. "na świecie" natomiast przejdzie bez wiekszego echa... w szybkie zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajgon polska produkcja podbije swiat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:57 do szału doprowadza mnie gadanie ze gra będzie do bani i w ogóle bo Polacy ja robili szukanie dekrementów ludzie wreszcie coś sie może jest szansa ze ta gra będzie na światowym poziomie a wy zamiast wspierać projekt to kłócicie sie i twierdzicie ze i tak będzie do bani typowo polski syndrom sukcesu jak coś si komuś może udać to wy nie możecie sie z tym pogodzić i zazdrość wam spać nie daje a potem piszecie takie głupoty choćby ta gra miał a być najgorsza na ziemi to trzeba mówić ze jest najlepsza bo polska a ja i tak wie3ze ze gra będzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajgon Wiedźmin - polska superprodukcja podbije świat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:26 znawtza chłopcze ja to ma konkurowac z wow-em skoro to nie ten typ gry to może konkurować z oblivionem z neverwinterem 2 a wow to mmorpg a nie crpg jak sie wypowiadasz to choć troszeczkę poznaj temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwynbleidd Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:41 Czytam czytam i z podziwu wyjść nie mogę jeden dureń mówi że firma robiąca grę jest oszustem i kupuje dziennikarzy drugi że zerżnięte filmiki słowo daję banda debili i idiotów bez apelacyjnie(nie mówie o tych którzy w swoich postach zamieszczali prawdziwe informacje), a tak w ogóle to weście poczytajcie książke artykuły o Wiedźminie i dopiero potem bierzcie się do pisania a jak nie to stulcie pyski i nieodzywajcie się w ogóle.Pozdrawiam wszystkich fanów Wiedźmina i prozy pana Andrzeja Sapkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croock Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:02 Jestem fanem AS'a i Wiedźmina. Nie mogę doczekać się tej gry. Mówcie co chcecie ale to będzie HIT !!! Te posty o oszustach i komercji mnie po porostu rozwalają. Czy ludzie są aż tacy głupi , że nie mogą zrozumieć tego , żże grę robi się po to by na niej zarobić ? Atak poza tym po pierwsze to może coś na ten temat przeczytajcie a potem piszcie posty. Pozdro dla wszystkich prawdziwych fanów AS'a i Witchera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerk No w pyte! Czekam na tą grę od dawien dawna! brawo IP: *.acn.waw.pl 29.09.07, 23:37 nie mogę się doczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Pare drobiazgów IP: *.tktelekom.pl 30.09.07, 14:36 Trafiło się w artykule kilka błędów merytorycznych i braków. Ma to być typowy crpg, z mniejszym udziałem h&s, silnik stary i owszem, ale pozostało z niego jakieś 20%, reszta została napisana od zera, stad wymagania (zreszta w artykule podane sa zalecane jako minimalne zdaje sie). Jeśli ktoś mówi że filmik taki sobie ... to ewidentnie jest lakiem :) Filmik został stworzony przez Bagińskiego, nasz początkujący reżyser powinien sie z nazwiskiem zapoznać. Akcja ma nie być czysta jak łza, tylko szybka i wywołująca (jakies) emocje, a p*eprzenie o środkach wyrazu to mozna sobie darować na wykłady z filmu. Mozna już liczyć ze gra bedzie sukcesem, ze względu na pierwsze opinie ludzi którzy faktycznie w nią grali (maraton 8 godzinny) i nie mówimy o laikach, tylko o dziennikarzach, jak na razie wszystkie opinie to pianie z zachwytu, wiec jest na co czekać. Gra nie jest przeznaczona TYLKO na rynek polski,jednoczesnie jest bardzo mocno promowana na świecie, Polski rynek to tylko mała część tej machiny, zreszta na listach "Najbardziej wyczekiwany gry" znajduje się wszędzie (Europa) w ścisłych czołówkach. Wersja polska nie jest bezpośrednim tłumaczeniem z angielskiego, to są dwie osobne wersje ! Mozna sie spokojnie spodziewać rzyci i k*rwy w pieknej polszczyźnie mocno stylizowanej jak u AS ;) Trzeba mieć nadzieję, a tych co są sceptyczni, mam nadzieje mile zaskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania21 Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 23:40 Uwielbiam Bagińskiego i lubie Sapkowskiego. Gram rzadko ale to co tu widze wygląda nieźle. a tak w ogóle, to miło że coś polskiego pójdzie w świat. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 10.10.07, 16:39 Może wreszcie przetłumaczą Wiedźmina na angielski... Odpowiedz Link Zgłoś